05/18/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Κατά φαντασία ...πολιτευτής;

Μαΐου 18, 2023 0
Κατά φαντασία ...πολιτευτής;

Στη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, έχουμε δει απίθανους πολιτικούς και πολιτευτές να κυκλοφορούν με ύφος καρδιναλίων...

Στη Θεσπρωτία δε, έχουμε το δικό μας Μέγα Ναπολέων, αλλά μέχρι εκεί. Φαίνεται ότι επειδή στέρευσε από ικανά στελέχη η ΝΔ άρχισαν να ανανεώνουν το πολιτικό τους προσωπικό και να ενισχύουν τις εφεδρείες τους.

Μάλλον σε αυτό το πλαίσιο εμφανίστηκε τους τελευταίους μήνες, ένα νεό πολιτικό ταλέντο, ο γνωστός οδοντίατρος κ. Σωτήριος Γιάκης.

Ο κ. Γιάκης είναι πετυχημένος επιστήμονας και επαγγελματίας στην τοπική κοινωνία της Ηγουμενίτσας και χαίρει του σεβασμού των συμπολιτών του γι' αυτό.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, άρχισε να κάνει συχνές δημόσιες παρεμβάσεις για τα δημόσια πράγματα και την πολιτική ζωή του τόπου (ορισμένες εύστοχες) αλλά να υπογράφει με τον τίτλο: "Πολιτευτής Θεσπρωτίας".

Και για να μην παίζουμε με τις λέξεις, πολιτευτής είναι αυτός που πολιτεύεται, που κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές, κυρίως στις βουλευτικές.

Ο κ. Γιάκης, επί μήνες περιφερόταν δηλώνοντας ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας με τη ΝΔ. Και όχι απλώς το δήλωνε, αλλά είχε τυπώσει κάρτες, έφτιαξε ιστοσελίδα, πολιτική σελίδα στο facebook με χορηγούμενες αναρτήσεις, προσέλαβε εταιρεία επικοινωνίας και διαφήμισης και γενικότερα είχε έτοιμο προεκλογικό υλικό. Μόνο σταυρωμένα ψηφοδέλτια δεν μοίρασε (απ' όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον...)

Μάλιστα το όνομά του αναφερότανε και σε ένα γκάλοπ που διενεργήθηκε πριν λίγο καιρό ως υποψήφιος με τη ΝΔ, χωρίς όμως να μάθουμε ποιος παρήγγειλε αυτό το γκάλοπ και ποιος το πλήρωσε.

Ωστόσο, ενώ αρκετοί συμπολίτες θεωρούσαν βέβαιη τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Θεσπρωτία, εξαιτίας της σιγουριάς με την οποία ...πολιτευόταν, έμειναν έκπληκτοι, όταν ανακοινώθηκε επίσημα το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αλλά δεν συμπεριλαμβανόταν το όνομά του.

Έξυπνα, ο ίδιος έσπευσε να ρίξει την ευθύνη γι' αυτό στον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη. Το γνωστό "με φάγανε τα κυκλώματα¨.

Αλλά ακόμη και μετά από αυτή την εξέλιξη, ο ίδιος συνέχισε να υπογράφει ως "πολιτευτής Θεσπρωτίας", στηρίζοντας παρόλα αυτά με τον ίδιο φανατισμό τη ΝΔ... των κυκλωμάτων!

Δικαίωμά του βέβαια, στο πως θα αυτοπροσδιορίζεται και το ποιο πολιτικό κόμμα θα υποστηρίζει!

Ωστόσο, οφείλει ως πολιτευτής που είναι, να ενημερώσει τους θεσπρωτούς ψηφοφόρους, όχι ποιος τον έκοψε από το ψηφοδέλτιο, αλλά ποιος του έδωσε την ψεύτικη υπόσχεση ότι θα είναι υποψήφιος... 

Ποιος τον εξέθεσε πολιτικά; Δεν θα πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι πως λειτουργούν τα κόμματα που θέλουν να κυβερνούν τη χώρα;

Θεωρούμε πως έχει την υποχρέωση να δώσει μια απλή και σαφή απάντηση. 

Ειδάλλως, θα μπορούν ορισμένοι να κάνουν λόγο για κατά φαντασία πολιτευτή...!

Συνέχεια...

Μάριος Κάτσης στους Φιλιάτες: "Οι Φιλιάτες είναι αόρατοι για την κυβέρνηση και τον κ. Γιόγιακα" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μαΐου 18, 2023 0
Μάριος Κάτσης στους Φιλιάτες: "Οι Φιλιάτες είναι αόρατοι για την κυβέρνηση και τον κ. Γιόγιακα" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Στη κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στους Φιλιάτες μίλησε ο βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Μάριος Κάτσης.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο και το βίντεο της ομιλίας

Φίλες και φίλοι
Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα εδώ, ανάμεσα σας, στην ακριτική πόλη των Φιλιατών ανάμεσα σε ανθρώπους που η μοίρα τους έφερε να ζουν στον φτωχότερο Δήμο, του φτωχότερου νομού της Ηπείρου, η οποία με τη σειρά της είναι η φτωχότερη περιφέρεια της Ευρώπης.

Αυτές τις μέρες βρίσκομαι σε κάθε γωνιά της Θεσπρωτίας. Σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, συναντώ ανθρώπους αριστερούς, δεξιούς και κεντρώους που ανεξάρτητα από το τι ψήφησαν το 2019, μου λένε το ίδιο πράγμα. Δεν πάει άλλο, ως εδώ. Τούτη τη φορά είμαστε μαζί με όλη μας την καρδιά, αλλά κοίταξε να μην κάνετε τα ίδια με τους άλλους και να δώσετε βάρος στο νομό γιατί 4 χρόνια είμαστε στο έλεος του Θεού!

Σας φέρνω λοιπόν το μήνυμα, ότι τα πράγματα επιτέλους θα αλλάξουν, γιατί αυτή την Κυριακή, η πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας θα γίνει πράξη. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση του Προέδρου και αυριανού Πρωθυπουργού του Αλέξη του Τσίπρα στην Ηγουμενίτσα δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης! Την Κυριακή θα νικήσουμε! Θα νικήσει η αξιοπρέπεια την αλαζονεία, θα νικήσει η δημοκρατία τον αυταρχισμό και τον παλαιοκομματισμό, θα νικήσει η εντιμότητα το ψέμα, θα νικήσουν οι ανάγκες των πολλών έναντι των αναγκών των ημετέρων. Μια νίκη για να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για τη Θεσπρωτία, για εμάς, και τα παιδιά μας.

Στην μάχη που έχουμε μπροστά μας συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Το δίλημμα είναι ένα, και ξεκάθαρο. Θα ζήσουμε άλλα 4 χρόνια μιζέριας και παρακμής; Θα ξεχάσουμε την υγειονομική κρίση, την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια, τα funds των Πάτσηδων, τους πλειστηριασμούς, τη διαφθορά, το πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία, την ανασφάλεια, τις παρακολουθήσεις, το ξεχαρβάλωμα του δήθεν επιτελικού κρατικού μηχανισμού που αποκαλύφθηκε στα Τέμπη στις φωτιές και στους χιονιάδες, και όλα αυτά τα δεινά της τελευταίας τετραετίας;

Θα επιβραβεύσουμε τον κ. Μητσοτάκη και την παρέα του, αφήνοντας τους ανεμπόδιστους να συνεχίσουν το ξεκοκάλισμα του δημοσίου πλούτου στις πλάτες μας; Μοιρασαν 50 δις λένε στην τετραετία και όντως γιατί τόσο ανέβασαν και το δημοσιο χρέος ξανά. Και ρωτώ; Που πήγαν αυτά τα λεφτά; Πήρε κανείς από εσάς τίποτα; Όπου και να ρωτήσω μου λένε όχι, είμαστε 30% φτωχότεροι από το 2019! Έπεσαν λεφτά στην τοπική οικονομία; Στηρίχτηκαν μήπως οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες που εκτοξεύθηκε το κόστος παραγωγής; Είδαν δεκάρα τσακιστή οι κάτοικοι των χωριών που ερημώνουν; Ή μήπως είδαν μόνο ελέγχους για τον αντικαπνιστικό, ελέγχους αν έχουν online ταμειακή ενώ δεν έχουν ίντερνετ; Στηρίχθηκε μήπως το νοσοκομείο σε γιατρούς και νοσηλεύτές ή μόνο σε ρουσφέτια τραπεζοκόμους και άσχετες ειδικότητες;

Τα ερωτήματα είναι ρητορικά. Θα σας πω εγώ που πήγαν τα 50δις€.

10 δις είναι οι απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς ανθρώπων του καθεστώτος και στις τσέπες τους. 5.5εκ € μόνο μοίρασε ο ΟΛΗΓ αυτή την 4ετία. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πάρτι. 6 δις υπερκέρδη είχαν οι 4 πάροχοι ενέργειας από τα κατοστάρικα και τα χιλιάρικα που έρονταν στους λογαριασμούς ρεύματος. Οι 10 εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχουν ρεκόρ κερδών 20ετίας και τα σουπερ μαρκετ έχουν εκτοξεύση τα κέρδη τους.

Με λίγα λόγια αγαπητοί συμπολίτες η Μαξίμου ΑΕ δεν νοιάζεται για τα προβλήματα των πολιτών, δεν νιώθει, δεν της καίγεται καρφί. Νοιάζεται μόνο για να κονομήσουν αυτοί και οι φίλοι της και να δίνουν εκατομμύρια στα Πετσωμένα ΜΜΕ να συγκαλύπτουν τη λεηλασία.

Την απάντηση θα την δώσουμε στις κάλπες, και πρέπει να είναι εκκωφαντική. Να φύγουν! Να φύγει η πιο επικίνδυνη και η πιο ανίκανη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης! Ναι στην πολιτική αλλαγή. Ναι στην προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Ναι στον μοναδικό Πρωθυπουργό που δεν ήταν γόνος οικογενειοκρατείας ή από τζάκι, στον μοναδικό που δεν έκλεψε και άφησε 37δις στα Ταμεία και πάλεψε και έβγαλε τη χώρα από τη χρεωκοπία και τα μνημόνια.
Ο Αλέξης ο Τσίπρας είναι ο ηγέτης του προοδευτικού χώρου με τη σφραγίδα του ελληνικού λαού και είναι ο μόνος που θέλει και μπορεί να διώξει το Μητσοτάκη. Γιατί αν το καλοσκεφτείτε οι υπόλοιποι είτε δεν θέλουν , είτε δεν μπορούν είτε και τα 2.

Φίλες και φίλοι
Σας καλώ να σκεφτούμε τι σημαίνουν αυτοί οι 2 κόσμοι που προανέφερα για την περιοχή μας.

Τι έκανε για τον ακριτικό Δήμο και την πόλη των Φιλιατών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Πόσα έργα σχεδίασε, δημοπράτησε και υλοποίησε στη θητεία της; Που είναι τα λεφτά που δικαιούται από τα δισεκατομμύρια του ταμείου Ανάκαμψης; Πόσα κονδύλια διατέθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια από το ΕΣΠΑ ή το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε ολόκληρο τον Δήμο Φιλιατών;

Ο κ. Γιόγιακας που κατάγεται και από το Φιλιάτι, τι ακριβώς διεκδίκησε και τι πέτυχε για το καλό αυτού του τόπου;

Τα στοιχεία της απογραφής που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα αποδεικνύουν αυτό που όλοι βλέπουμε. Η πόλη σβήνει, και τα περισσότερα φιλιατοχωριά εξαφανίζονται. Γύρω μας αντικρίζουμε κλειστά μαγαζιά, άδεια καφενεία και έρημους δρόμους.

Καλό το χτύπημα στην πλάτη και τα ψεύτικα χαμόγελα, αλλά υπάρχουν και προβλήματα που ζητούν λύσεις.

Η περιοχή έχασε κρίσιμες υπηρεσίες, με κλεισίματα τραπεζών και υποβάθμιση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ. Οι κτηνοτρόφοι είδαν τις τιμές στις ζωοτροφές και τα φάρμακα να εκτοξεύονται, και αντί να βοηθηθούν άκουγαν για αρνιά πόρσε και άλλες τέτοιες αθλιότητες. Οι μανταρινοπαραγωγοί του κάμπου βίωσαν την απόλυτη κοροϊδία με τις αποζημιώσεις. Αυτός ήταν ο λόγος άλλωστε, που είχαμε επισκεφθεί με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα την Κεστρίνη.

Οι ιχθυοκαλλιεργητές στη Σαγιάδα πήραν τις κορονοενισχύσεις 2 χρόνια μετά το αίτημα τους, κι έπειτα από μεγάλη πίεση που ασκήσαμε στη Βουλή. Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες έμειναν μόνοι στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν κάτω από τα εξωφρενικά κόστη. Οι συνταξιούχοι είδαν να τους κόβεται η 13η σύνταξη και να τους εμπαίζουν με τα αναδρομικά. Οι νέοι έχασαν κάθε προοπτική να ζήσουν και να προκόψουν εδώ, στον τόπο τους.

Χάθηκαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Η κυβέρνηση, και ο κ. Γιόγιακας προσωπικά, δεν έχουν καμία δικαιολογία για όλα αυτά. Υπήρχαν δυνατότητες που ποτέ δεν θέλησαν να τις αξιοποιήσουν, Δεν παρέλαβαν χάος όπως εμείς το 2015. Βρήκαν έργο από εμάς στην περιοχή, παρά τις δυσκολίες που είχαμε λόγω της χρεοκοπίας της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρω:

Με το πρόγραμμα Φιλόδημος, διαθέσαμε 3,4εκ.€ στον Δήμο Φιλιατών. Για έργα που στόχο είχαν την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, και την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας. Διαθέσαμε 1,7εκ.€ για την αποκατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης των Φιλιατών. Εξοφλήσαμε με 920χιλ τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου. Χρηματοδοτήσαμε με 4,9εκ.€. τη μελέτη του δρόμου που θα συνδέσει την Εγνατία με το Μαυρομάτι.

Αναθεωρήσαμε τον οργανισμό του νοσοκομείου Φιλιατών με αύξηση κλινών, αύξηση προσωπικού, και αύξηση προϋπολογισμού κατά 900χιλ.€. Φέραμε νέο εξοπλισμό, δημοπρατήσαμε την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου, και ενισχύσαμε και το ΕΚΑΒ με 2 νέα ασθενοφόρα.

Προωθήσαμε τη δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στη Σαγιάδα. Εντάξαμε όλους τους υποψηφίους από την περιοχή στο πρόγραμμα νέων αγροτών ώστε να έχουν τα χρήματα για ένα νέο ξεκίνημα.

Αυτά είναι κάποια από όσα κάναμε εμείς στην περιοχή, σεβόμενοι μέχρι και το τελευταίο ευρώ που βρήκαμε στα Δημόσια Ταμεία. Ποιο είναι το έργο που έχει να επιδείξει ο κ. Γιόγιακας σήμερα; Κανένα! Για αυτό και κρύφτηκε από το debate που τον προκάλεσα πολλές φορές να έρθει να αντιπαρατεθούμε με επιχειρήματα για να δει ο κόσμος τι πρέπει να ψηφίσει.

Οι Φιλιάτες είναι αόρατοι για την κυβέρνηση, αόρατοι για τον κ. Γιόγιακα. Νομίζω πως ο πολυετής κύκλος του έκλεισε, ότι ήταν να κάνει το έκανε, πλέον δεν έχει κάποια εξέλιξη που μπορεί να περιμένει κάτι άλλο από αυτόν η Θεσπρωτία.

Η Θεσπρωτία, όλο αυτό το διάστημα απουσίαζε εντελώς από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Αντί να πάμε μπροστά πήγαμε πίσω με την κατάργηση του τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα, το ξεπούλημα του κερδοφόρου λιμανιού της πόλης, τη μη απόδοση της χερσαίας ζώνης, και πολλά ακόμη.

Ήρθε η ώρα όμως να βάλουμε τέλος στην παρακμή και τη μιζέρια. Ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε μαζί, τη Θεσπρωτία που μας αξίζει. Με γνώση, σχέδιο, και καθαρό μέτωπο. Το έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε. Σήμερα είμαστε πιο ώριμοι, πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να το πετύχουμε. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα πλέον έχουμε και τους ανθρώπους που πάνω τους θα στηριχτούμε για την επόμενη μέρα.

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, και δικαιοσύνη παντού!

Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι νέοι δεν εξαγοράζονται με κουπόνια 150 € πριν τις εκλογές αλλά θέλουν επίδομα ενοικίου και πρόγραμμα στέγης για να μπορούν να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία γιατί Ο Μητσοτάκης έκοψε 7 δις στην 4ετία από τους συνταξιούχους με την κατάργηση της 13ης σύνταξης που μπήκε πρώτη φορά το Πάσχα το 2019 και εξαπάτησε με τα αναδρομικά. Εμείς θα τα αποκαταστήσουμε.

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για να στηριχτεί το νοσοκομείο Φιλιατών σε προσωπικό και υποδομές για να μην πεθαίνει ο κόσμος αβοήθητος, να μην κάνει 2 μήνες να βρεί ραντεβού για μια εξέταση ή να μη πληρώνει ξανά από την τσέπη του σε ιδιώτες.

Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ, για ίση κατανομή κονδυλίων, να πέσουν λεφτά στην περιοχή, να στηριχθεί το στρατόπεδο που δίνει ζωή στην περιοχή, να στηριζτούν οι υπηρεσίες δίπλα στον πολίτη.

Κάνουμε κάλεσμα σε όλους, ανεξαρτήτως τι ψηφίζανε παλιά. Σε τούτες τις εκλογές προχωράμε μαζί για τη μεγάλη νίκη! Την Κυριακή ο εφιάλτης τελειώνει, και τη Δευτέρα θα είναι μια ανάσα Δημοκρατίας για τον τόπο, ανάσα απαλλαγής! Η Θεσπρωτία και η χώρα γυρίζουν σελίδα και κανένας δημοσκόπος δεν μπορεί να τις εμποδίσει! Ο λαός που δεν μιλά, θα μιλήσει στην κάλπη!

Σας ευχαριστώ, ΜΕ τη ΝΙΚΗ!Συνέχεια...

Μήνυμα Μάγδας Τάτση στους πολίτες πριν την κάλπη

Μαΐου 18, 2023 0
Μήνυμα Μάγδας Τάτση στους πολίτες πριν την κάλπη

Φίλες και φίλοι,

η νέα γενιά βρίσκεται μέσα σε μια δίνη συνεχών κρίσεων. Η πανδημία του κορωνοϊού, η άνοδος του πληθωρισμού, η ενεργειακή κρίση έχουν αυξήσει την ανασφάλεια, το φόβο και την απογοήτευση. 

Έχουν καταρρακώσει τις επαγγελματικές και προσωπικές φιλοδοξίες. Ένας στους τέσσερις νέους είναι άνεργος ή είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της φτώχειας τα επόμενα χρόνια. Ένας µεγάλος αριθµός νέων ανθρώπων αµφισβητεί τη χρησιµότητα της πολιτικής και των δηµοκρατικών θεσµών, την ουσία της δηµοκρατίας και ένας µεγάλος αριθµός νέων ανθρώπων δεν συµµετέχει στις εθνικές εκλογές.

Καλώ όλους τους πολίτες της Θεσπρωτίας να προσέλθουν στις κάλπες και με την ψήφο τους να μην επιτρέψουν να κυριαρχήσει ο φόβος και η ανασφάλεια για το αύριο, που δημιουργούν το έδαφος για συντηρητικές και αυταρχικές πολιτικές.

Σας καλώ στις 21 Μαΐου να πάρουμε μαζί απόφαση Αλλαγής για ένα κράτος, που θα λειτουργεί με αξιοπιστία, διαφάνεια και αξιοκρατία.

Μη λησμονείτε πως η ψήφος των πολιτών, η δική σας ψήφος, είναι ΔΥΝΑΜΗ.

Είναι η κινητήρια δύναμη που θα φέρει την ΑΛΛΑΓΗ και την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.

Σας καλώ όλους να δώσουμε μαζί τη μάχη για να βγούμε από το τέλμα και να οδηγήσουμε την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ στην πρόοδο και την ευημερία!

Με αίσθημα ευθύνης, με δύναμη, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία,

ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!

Τάτση Μαγδαληνή (Μάγδα)
Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ νομού Θεσπρωτίας


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΣ ΤΑΤΣΗ

Γεννήθηκα το 1975 και μεγάλωσα στην Ηγουμενίτσα.

Οι γονείς μου είναι ο Αναστάσιος Τάτσης και η Ελπίδα Τάτση-Καραγιαννάκη. Αριστούχος μαθήτρια αποφοίτησα από το Πρώτο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας και με πανελλήνιες εξετάσεις πέρασα στο Τ.Ε.Ι Λάρισας στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας - Νοσηλευτική. Αποφοίτησα με άριστα λαμβάνοντας υποτροφία κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου.

Στη συνέχεια έδωσα κατατακτήριες εξετάσεις και πέρασα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με τις σπουδές μου στην Ιατρική Σχολή, διορίστηκα μέσω ΑΣΕΠ και εργάστηκα ως νοσηλεύτρια στη Στεφανιαία Μονάδα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Μετά την απόκτηση του πτυχίου της Ιατρικής, συνέχισα την εξειδίκευση μου στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και έλαβα την ειδικότητα της Γενικής-Οικογενειακής Ιατρικής.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας διετέλεσα αιρετό μέλος του Δ.Σ του συλλόγου ειδικευόμενων και αγροτικών ιατρών του νόμου Πιερίας (ταμίας).

Ως Γενικός-Οικογενειακός Ιατρός υπηρέτησα από το 2012 έως το 2019 στο Κ.Υ Μαργαριτίου και εν συνεχεία στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας έως και σήμερα.

Έχω λάβει μέρος σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες.

Υπέρμαχος της επιμόρφωσης, της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και του εθελοντισμού, είμαι μέλος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου αναζωογόνησης (ERC) και εκπαιδεύτρια προγραμμάτων βασικής υποστήριξης της ζωής και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (BLS), καθώς επίσης εκπαιδεύτρια και διευθύντρια σεμιναρίων άμεσης υποστήριξης της ζωής (ILS).

Είμαι επίσης μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ) καθώς επίσης και πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, της ΕΕΕΠΦ.

Επιπρόσθετα τα τελευταία χρόνια έχω διετελέσει εκπαιδεύτρια στο ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας.

Συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης μου ο σύζυγός μου, γιατρός Ευριπίδης Ζώτας, με τον οποίο έχω αποκτήσει μια κόρη.

Συνέχεια...

Κλιμάκιο του ΚΚΕ Θεσπρωτίας στις ιχθυοκαλλιέργειες Σαγιάδας

Μαΐου 18, 2023 0
Κλιμάκιο του ΚΚΕ Θεσπρωτίας στις ιχθυοκαλλιέργειες Σαγιάδας
Κλιμάκιο της Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Θοδωρή Παπαγιάννη υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στη Θεσπρωτία επισκέφτηκε μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών στη Σαγιάδα.

Ο Θοδωρής Παπαγιάννης κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις τις Avramar ανέδειξε την ανάγκη να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ στις εκλογές για να δυναμώσουν οι εργατικοί αγώνες και διεκδικήσεις.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο χώρο εργασίας όπως η απουσία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο που πέρα από το μισθό και το ημερομίσθιο καθορίζει τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας, την ελάχιστη σύνθεση προσωπικού για την εργασία σε κάθε πόστο. Επίσης παρ΄όλο οι συνθήκες εργασίας είναι βαριές και ανθυγιεινές δεν είναι ενταγμένοι στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Τελικά οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν μόνο τα ψίχουλα που πέφτουν από το πλουσιοπάροχο τραπέζι της εξωστρέφειας και της κερδοφορίας που έχει ο κλάδος.

Ανέδειξε ότι όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που κίνητρο έχει το κέρδος και όχι τις διατροφικές ανάγκες του λαού. Με αυτό το κριτήριο όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν έχουν θεσμοθετήσει την εργασιακή ζούγκλα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας. Αυτή είναι και η αιτία που στην χώρα μας, καταγράφεται κάθε 3 μέρες και ένα νεκρός εργάτης. Αυτή είναι και η αιτία του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη, για το οποίο διαχρονικά φέρνουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων τουλάχιστο 15 χρόνων. Αυτή η αλήθεια αποτυπώθηκε στις πρόσφατες μεγαλειώδες κινητοποιήσεις με αφορμή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ «Τα κέρδη τους οι ζωές μας»


Καμία επομένως κυβέρνηση που πατάει στις ράγες των κανόνων του ανταγωνισμού των κερδών, δεν αποτελεί λύση στα αδιέξοδα που συνεχώς μεγαλώνουν για τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα. Να γιατί κάθε αστική κυβέρνηση είναι χειρότερη η μία από την άλλη. Να γιατί το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει καμία ανοχή στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της επόμενης μέρας είτε είναι αυτοδύναμη, είτε συγκυβέρνηση, είτε μούφα προοδευτική. Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ. Δεν βγαίνει στο παζάρι για καρέκλες και υπουργεία, δεν παρερμηνεύεται. Γι΄αυτό και το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάει τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα στα μάτια.

Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους στα καλέσματα ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι χαμένη ψήφος αφού η Θεσπρωτία είναι μονοεδρική. Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ αθροίζεται στο πανελλαδικό του ποσοστό και στέλνει περισσότερους κομμουνιστές, αγωνιστές στη Βουλή, πανελλαδικά. Χαμένη είναι κάθε ψήφος στα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν και στα διάφορα συμπληρώματά τους, όπως το ΜέΡΑ 25 και η Ελλ. Λύση, που συγκυβέρνησαν και μας έφεραν ως εδώ!

Όσο πιο ψηλά βρίσκεται το ΚΚΕ την επόμενη μέρα, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός για να διαμορφώσει πραγματικές θετικές εξελίξεις προς όφελός του.

Ηγουμενίτσα 18/5/2023
Συνέχεια...

Το πρόγραμμα των εορτών Σουλίου (26 - 28 Μαΐου 2023)

Μαΐου 18, 2023 0
Το πρόγραμμα των εορτών Σουλίου (26 - 28 Μαΐου 2023)

ΕΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
26 Μαΐου – 28 Μαΐου 2023

«αφιερωμένες στα 200 χρόνια από τον θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη»

Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της Ελευθερίας.

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 26 Μαΐου και το Σάββατο 27 Μαΐου στην Παραμυθιά και με αποκορύφωνα την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στον ιστορικό χώρο του Σουλίου σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου                 Ο Δήμαρχος Σουλίου
Καχριμάνης Αλέξανδρος               Καραγιάννης Ιωάννης

Πρόγραμμα

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Ώρα 11:00 Σούλι.
Τελική πρόβα ¨Αναπαράσταση θεατρικού δρώμενου της ανατίναξης του Κουγκίου¨ παρουσία μαθητών Δημοτικών Σχολείων Θεσπρωτίας.

Ώρα 19:30 Παρουσίαση βιβλίου του Νικόλαου Χαρ. Ασημακόπουλου ¨Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821¨
Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ¨ΚΑΡΚΑΜΙΣΙ¨

Ώρες 09:00-18:00 Σούλι.
- Λειτουργία της Οικίας Τζαβέλλα για το κοινό, με έκθεση οικογενειακών κειμηλίων και έργων τέχνης

Σάββατο 27 Μαΐου 2023:

Ώρες 10:00-20:00 Σούλι.
- Λειτουργία της Οικίας Τζαβέλλα για το Κοινό, με έκθεση οικογενειακών κειμηλίων και έργων τέχνης

Ώρα 20:00 Παραμυθιά: Δημαρχείο Σουλίου.
Συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και περιδιάβαση των χορευτών με παραδοσιακές φορεσιές, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, στην πόλη της Παραμυθιάς

Ώρα 21:15 Παραμυθιά: Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη.
Δημοτικοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων του Δήμου και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Ώρα 6:30 έως 11:00 Κίνηση με κατεύθυνση τον Ιστορικό Χώρο του Σουλίου
Ώρα 7:00 Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Δονάτου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. κ. ΤΙΤΟΥ

Ώρα 10:15 Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Δονάτου

Ώρα 10:45 Μετάβαση των επισήμων και των λοιπών επισκεπτών στο Αμφιθέατρο

Χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας
Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας
Αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου
Ώρα 11:35 Μετάβαση στο χώρο του Βουλευτηρίου
Υποδοχή των επισήμων στο κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Σουλίου

Ώρα 12:00 Επιμνημόσυνη δέηση
Προσκλητήριο Πεσόντων Σουλιωτών
Κατάθεση στεφάνων
Ενός (1΄) λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος
Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Σουλίου
Απονομές μεταλλίων στους δρομείς
Παραδοσιακοί εθνικοί χοροί
Παράλληλες Εκδηλώσεις

Παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις, την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, θα πραγματοποιηθεί ο 10ος ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών

Ώρα 9:00 Εκκίνηση από την Τοπική Κοινότητα Γλυκής.
Ώρα 11:30 Τερματισμός - λήξη αγώνα στο χώρο του Βουλευτηρίου των Σουλιωτών.

Στις εορτές θα συμμετέχουν οι Σουλιώτες - Όμιλος Απόδοσης Τιμών & Ιστορικής αναβίωσης

Σούλι. Καθ' όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων, η Οικία Τζαβέλλα θα είναι ανοικτή για το κοινό, με έκθεση οικογενειακών κειμηλίων και έργων τέχνης

Τέλος των εκδηλώσεων
Συνέχεια...

Επιστρέφονται από σήμερα, πινακίδες και άδειες οδήγησης εν όψει εκλογών...

Μαΐου 18, 2023 0
Επιστρέφονται από σήμερα, πινακίδες και άδειες οδήγησης εν όψει εκλογών...

Με Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, επιστρέφονται από σήμερα, Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις επικείμενες Βουλευτικές εκλογές.

Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023, αποκλειστικά για τις παραβάσεις:

· του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στάση και στάθμευση) και

· της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με την παράγραφο 3 του άρθρου 31 του Ν.4530/2018.

Εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/2018).

Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου. Σημειώνεται ότι η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.

Συνέχεια...

Ο υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας με το ΚΚΕ (μ-λ) Λάμπρος Μουσελίμης στην ΕΡΤ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Μαΐου 18, 2023 0
Ο υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας με το ΚΚΕ (μ-λ) Λάμπρος Μουσελίμης στην ΕΡΤ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Συνέντευξη στην ΕΡΤ Ιωαννίνων και τη δημοσιογράφο Βάσω Γκόρου έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας με το ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας, λάμπρος Μουσλείμης.

Μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό παρακάτω...

Συνέχεια...

Πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα η Γενική Συνέλευση υπαλλήλων 16 Επιμελητηρίων (+ΦΩΤΟ)

Μαΐου 18, 2023 0
Πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα η Γενική Συνέλευση υπαλλήλων 16 Επιμελητηρίων (+ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 ολοκληρώθηκε το τριήμερο εργασιών της πρώτης Γεν. Συνέλευσης του Συλλόγου στην Ηγουμενίτσα, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, της ΚΕΕΕ και της ΟΣΥΕ.

Στο Σύλλογο εντάσσονται 16 Επιμελητήρια, της Ηπείρου (Άρτας – Θεσπρωτίας - Ιωαννίνων –Πρέβεζας), των Ιονίων Νήσων (Ζακύνθου - Κέρκυρας – Κεφαλληνίας & Ιθάκης - Λευκάδας), Δυτ. Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας - Αχαΐας - Ηλείας) και Πελοποννήσου (Αργολίδος – Αρκαδίας – Κορίνθου - Λακωνίας – Μεσσηνίας), απαριθμεί 90 μέλη και εξυπηρετεί περίπου 150.000 ενεργές Επιχειρήσεις!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου είχε την τιμή και χαρά να φιλοξενήσει δια ζώσης και διαδικτυακά συναδέλφους μέλη του από όλα τα Επιμελητήρια του Συλλόγου και τον Πρόεδρο της ΟΣΥΕ κο Μιχάλη Γιάγκα στις διεργασίες της ΓΣ, τους οποίους και ευχαριστεί για την συμμετοχή τους.

Επίσης ευχαριστεί ιδιαίτερα τους Προέδρους και τις Διοικήσεις των Επιμελητηρίων του Συλλόγου που διευκόλυναν τη συμμετοχή των συναδέλφων μας, το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας για την ευγενική του χορηγία, και φυσικά το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας που φιλοξένησε με τον πλέον άρτιο τρόπο τις δράσεις μας, τους συναδέλφους στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας που συνέβαλαν καθοριστικά στην απόλυτη επιτυχία του τριημέρου της ΓΣ, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας για την πολύτιμη ενίσχυσή της, την Ομοσπονδία Συλλόγων Επιμελητηρίων Ελλάδας για την στήριξη άμεση και έμμεση στην επαναδραστηριοποίηση του Συλλόγου μας και την συνάδελφο Κωνσταντίνα Τογκαρίδου Διευθύντρια Επιμελητηρίου Καστοριάς και εισηγήτρια θέματος ΗΔ της ΓΣ.

Τα πεπραγμένα του τριήμερου εργασιών της πρώτης Γεν. Συνέλευσης του Συλλόγου στην Ηγουμενίτσα έχουν ως εξής :


Την Παρασκευή 12.05 έγινε Διευρυμένη Συνεδρίαση ΔΣ όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις και η τρέχουσα κατάσταση του Συλλόγου καθώς και λοιπά τρέχοντα θέματα. Επίσης έγινε επισκόπηση των θεμάτων συζήτησης της ΓΣ, επισκόπηση και οριστικοποίηση Θεματικής των Τραπεζιών Εργασίας βάση θεμάτων συζήτησης που υποβλήθηκαν από τους συναδέλφους.

Το Σάββατο 13.5 πραγματοποιήθηκε η ΓΣ του Συλλόγου στην οποία απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέξανδρος Πάσχος και ο Πρόεδρος της ΟΣΥΕ κ. Μιχάλης Γιάγκας, στους οποίους απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από το ΔΣ του Συλλόγου για την πολυετή ανιδιοτελή προσφορά τους στον Επιμελητηριακό και Υπαλληλικό Θεσμό.

Συζητήθηκαν και Εγκρίθηκαν ο Διοικητικός Απολογισμός Δ.Σ. 2022, ο Οικονομικός Απολογισμός Έτους 2022 και η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής, οι Προϋπολογισμοί Ετών 2023 & 2024, ο Καθορισμός Στόχων του Συλλόγου Έτους 2023,η αύξηση της συνδρομής των μελών προς το Σύλλογο από το έτος 2024 για τη διαφύλαξη της βιωσιμότητάς του, η ανάληψη ενεργειών για τη βελτίωση του κύρους του Επιμελητηριακού θεσμού των Εκπροσώπων του και των Μελών του, η τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου.


Ο Πρόεδρος της ΟΣΥΕ προέβη σε συνοπτική αναφορά των δράσεων της ΟΣΥΕ, υπενθύμισε την σημαντική συμβολή της στις εξελίξεις της Επιμελητηριακής νομοθεσίας και ΓΕΜΗ, τόνισε την ανάγκη διοργάνωσης συνεδρίων και συγκέντρωσης των υπαλλήλων για την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Η Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Καστοριάς κα Κωνσταντίνα Τογκαρίδου παρουσίασε συνοπτικά τα ζητήματα της στοχοθεσίας επιφυλασσόμενη για αναλυτική παρουσίαση με απτά παραδείγματα για κάθε τμήμα των Επιμελητηρίων σε τηλεκπαίδευση που θα διοργανώσει η ΟΣΥΕ το αμέσως προσεχές διάστημα.


Στο δεύτερο σκέλος της ΓΣ πραγματοποιήθηκαν τρία (3) Τραπέζια Εργασίας υπό την Προεδρεία των μελών του ΔΣ, όπου αναπτύχθηκαν Προβληματισμοί – Εξελίξεις και ανταλλαγή Καλών Πρακτικών στο 
Α) ΜΗΤΡΩΟ & ΓΕΜΗ, Υπευθ.: Ευγενία Καμπιώτη Γραμματέας ΔΣ- Επιμ. Ζακύνθου & Νικόλαος Καραμάνης Μέλος ΔΣ- Επιμ. Πρέβεζας, 
Β) σε θέματα Λογιστηρίου – Υλοποίηση Προγραμμάτων, Υπευθ.: Αριστοτέλης Μιχαλόπουλος Αντιπρόεδρος ΔΣ- Επιμ. Αργολίδας & Γεώργιος Ρόμπολας Ταμίας ΔΣ- Επιμ. Αιτωλοακαρνανίας και 
Γ) στη Διοικητική Διαχείριση Θεμάτων, Υπευθ.: Πέτρος Ζουμπούλης Πρόεδρος ΔΣ – Επιμ. Θεσπρωτίας.

Την Κυριακή 14.05 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΓΣ με τη συνοπτική αναφορά των σημαντικών σημείων συζήτησης στα Τραπέζια Εργασίας.

Με εκτίμηση
Για το ΔΣ του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος               Η Γενική Γραμματέας
Πέτρος Ζουμπούλης                Ευγενία Καμπιώτη

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα