02/16/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Ηγουμενίτσα: Προβολή δυο νέων ταινιών στο θέατρο ΕΣΤΙΑ

Ηγουμενίτσα: Σήμερα η εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΝΑΡ

Φεβρουαρίου 16, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Σήμερα η εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΝΑΡ

Η οργάνωση βάσης του ΝΕΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Θεσπρωτίας πραγματοποιεί την Κυριακή 16/2 στις 7 μ.μ στο ξενοδοχείο «Σταυροδρόμι» πολιτική συγκέντρωση για τα 30 χρόνια δράσης της οργάνωσης με θέμα: 
«Από την αριστερή αμφισβήτηση και ρήξη στον αγώνα για μια νέα κομμουνιστική ελπίδα» 

Ομιλητές : 
Βασιλόπουλος Χρήστος στέλεχος του ΝΑΡ μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
Καλαμπαλίκης Κώστας μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και του γραφείου περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΝΑΡ 

Στην εκδήλωση θα προβληθεί βίντεο για τη 30χρονη ιστορία του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Συνέχεια...

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο...

Φεβρουαρίου 16, 2020 0
Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο...

- Γ. Πλακιωτάκης: Πωλείται… αλλά δεν ξεπουλιέται!
- Στις Καλένδες του Υπουργείου Οικονομικών η χερσαία ζώνη

Η επιβεβαίωση της πώλησης του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας, ήρθε από τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη από την Ηγουμενίτσα, όπου πραγματοποίησε το Σάββατο επίσκεψη. Και μπορεί ο κ. Πλακιωτάκης να... έπαιξε με τις λέξεις (και τη νοημοσύνη όσων των άκουσαν) αλλά η ουσία παραμένει με τα δικά του λόγια: "Το μοντέλο που προκρίνεται είναι αυτό της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος! 

"Δεν πρόκειται για ξεπούλημα", υποστήριξε ο Υπουργός αλλά για αξιοποίηση με όρους "διαφάνειας, σοβαρότητας και μέσα στο Διεθνές και Κοινοτικό πλαίσιο", υπεραμυνόμενος των επιλογών της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση των 10 Περιφερειακών Λιμένων. "Η κυβέρνηση στο θέμα της ανάπτυξης των λιμανιών, έχει μια συγκροτημένη άποψη. Καταρχήν μέσα στο 2020, ξεκινάμε την αξιοποίηση των 10 μεγάλων Περιφερειακών Λιμανιών της χώρας τα οποία 100% ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ. Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, είναι ένα από αυτά και θα αξιοποιηθεί», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως "κάποιοι καιροσκόπησαν πάνω στον λαϊκισμό του ξεπουλήματος. Δε μιλάμε για πώληση, άλλα για ενοίκιο, για 35-40 χρόνια σύμβαση παραχώρησης. Εμείς πρόσφατα με τροπολογία, πήγαμε την αρχική σύμβαση παραχώρησης από τα 40 στα 60 έτη. Η αρχική σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Οργανισμού είχε γίνει το 2003 και εμείς το πήγαμε 2063, για να μπορεί ένας σοβαρός επενδυτής, μια σοβαρή εταιρεία να επενδύσει και να έχει χρονικό ορίζοντα. Μόνο με αυτό, τον τρόπο μπορείς, να προσεγγίσεις σοβαρούς επενδυτές και σοβαρές εταιρείες», είπε ο Υπουργός προσπαθώντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι θα... πουλήσει τις μετοχές του Οργανισμού που διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται το Λιμάνι, αλλά η... περιουσία θα ανήκει στο Δημόσιο! " "Οποιαδήποτε υποδομή, η επένδυση γίνει στο λιμάνι, θα αποτελεί περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου..." είπε ο Υπουργός. Βέβαια το 2063, ούτε εμείς ούτε αυτός θα ζούμε για να... δούμε πως ακριβώς τότε το Ελληνικό Δημόσιο θα πάρει πίσω την εκμετάλλευση του Λιμένα!

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της μελέτης αξιολόγησης βιωσιμότητας των Λιμένων και οι σχετικοί διαγωνισμοί θα ξεκινήσουν εντός του επόμενου εξαμήνου και πάντως πριν το τέλος του έτους. «Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στην διαδικασία της πρόσληψης συμβούλων, που θα ασχοληθούν με τα νομικά, τα θεσμικά, τα οικονομικά ζητήματα, ώστε μέσα στο 2020 να προχωρήσουν οι διαδικασίες», σημείωσε ο Υπουργός.

Δήλωσε πως υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο για την Ηγουμενίτσα όσο και για τα άλλα περιφερειακά λιμάνια και σημείωσε πως με την παρούσα κυβέρνηση "υπάρχουν ξεκάθαροι όροι του παιγνιδιού. Ο χρονικός ορίζοντας αυξήθηκε και η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε όλα τα μοντέλα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ , που νομοθέτησε μόνο την υποπαραχώρηση. Δηλαδή, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας υποπαραχώρηση με όρους όπως ανταποδοτικό τέλος, χωρίς να το προσδιορίζει. Εμείς λέμε, έως 5% και ο υποψήφιος επενδυτής, θα γνωρίζει τους όρους από την αρχή, 60 ημέρες πριν καταθέσει την δεσμευτική του προσφορά...Θέτουμε όρους διαφάνειας και σοβαρότητας" συμπλήρωσε.

Βέβαια δεν είπε, ότι το 5% του...προσδοκώμενου τζίρου της τάξεως των 10 εκ. ευρώ που θα έρθει μετά την ιδιωτικοποίηση σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, αναλογεί σε μόλις 500.000 ευρώ. Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας σήμερα, έχει κύκλο εργασιών (σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς του) 5,5 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,2 καθαρά (μετά φόρων) κέρδη! Τα οποία διανέμονται 1 εκ. ως μέρισμα στο ΤΑΙΠΕΔ (και κατ' επέκταση στη μαύρη τρύπα του χρέους και 1,2 για το σχηματισμό του αποθεματικού της εταιρείας το οποίο σήμερα φτάνει στα 14 εκ. ευρώ! Η μετοχή του οργανισμού σήμερα αποτιμάται στα 9,7 εκ. ευρώ! Και παρέλειψε βέβαια να αναφέρει ότι στο Λιμάνι της Ηγουμείτσας έχουν επενδυθεί τα τελευταία μόλις 10 χρόνια περί τα 150 εκ. ευρώ, δημόσιο χρήμα, ώστε ο ιδιώτης να το πάρει έτοιμο... (και με έξτρα προίκα τα τουριστικά καταφύγια Συβότων και Πλαταριάς, το σταθμό LNG, το εμπορευματικό κέντρο, το υδατοδρόμιο και τη μαρίναι της Ηγουμενίτσας, έργα που ήδη έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται...)

Αναφορικά με την απόδοση της χερσαίας ζώνη του λιμένα που δε χρησιμοποιείται για λιμενικές δραστηριότητες, στο Δήμο της Ηγουμενίτσας, ο υπουργός δήλωσε, πως "οι διαδικασίες απόδοσης στο Δήμο, θα επισπευσθούν και θα γίνουν πριν τον Διεθνή διαγωνισμό, "ώστε να είναι ξεκάθαρο τοπίο, χωρίς γκρίζες ζώνες".

Πάντως ξεκαθάρισε ότι το θέμα έχει φύγει από το Υπουργείο Ναυτιλίας και οι… πιέσεις θα πρέπει να ασκηθούν στο Υπουργείο Οικομομικών (σ.σ. το οποίο δεν "κατάφερε" να απεμπλέξει το θέμα 17 χρόνια και ενώ μεσολάβησαν 7 διαφορετικές κυβερνήσεις)!

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στην Ηγουμενίτσα και τον οικείο Οργανισμό Λιμένος αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτόν.

Ο κ. Πλακιωτάκης ενημερώθηκε από τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος για τις δραστηριότητες του οργανισμού, ενώ είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους του Οργανισμού Λιμένα, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι «δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας, ενώ αντίθετα θα δημιουργηθούν πολλαπλάσιες θέσεις απασχόλησης».

Συνέχεια...

Υπόμνημα Γιάννη Γόγολου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας

Φεβρουαρίου 16, 2020 0
Υπόμνημα Γιάννη Γόγολου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας 

Κε. Υπουργέ,
Σας καλωσορίζουμε και εμείς από την πλευρά μας στη Ηγουμενίτσα και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας. Υπάρχουν ορισμένα θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου σας, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για το Δήμο και προσελκύουν το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, γιατί σχετίζονται με την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του. Πολύ συνοπτικά σας τα θέτουμε, αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες και απαντήσεις:

1) Το πρώτο θέμα είναι η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας στο Δήμο. Είναι ένα ζήτημα που αποτελεί πάγιο και διαρκές αίτημα της κοινωνίας της πόλης μας και χρονίζει παρά τις υποσχέσεις που έδωσαν όσοι εκ των προκατόχων σας επισκέπτονταν την Ηγουμενίτσα τα τελευταία χρόνια. Θα επιθυμούσαμε να μάθουμε το σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για την παραχώρηση και τις μελλοντικές ενέργειες του Υπουργείου, ώστε να φθάσει η υπόθεση σε αίσιο πέρας, το οποίο για εμάς θα είναι η παραχώρηση όλου του παραλιακού τμήματος της χερσαίας ζώνης (εκτός των κτηρίων του Ο.Λ.ΗΓ.) στο Δήμο. Και επειδή αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, εκτιμούμε ότι ο Ο.Λ.ΗΓ., δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε καμία ενέργεια αξιοποίησης της χερσαίας ζώνης (όπως αυτή της δημοπράτησης ενοικίασης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλία Δρεπάνου) και να δεσμεύσει κατ΄ αυτό τον τρόπο το Δήμο.

2) Το δεύτερο θέμα είναι η επικείμενη έναρξη των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Θα επιθυμούσαμε να γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, τους όρους του διαγωνισμού και τις δραστηριότητες που θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες, ώστε να διαμορφώσουμε πλήρη εικόνα. Θα ήταν ευχής έργο να παρέμενε ο λιμένας στην αρμοδιότητα του ΟΛ.ΗΓ. ενός κρατικού φορέα, ο οποίος με την κατάλληλη διαχείριση θα μπορούσε να οδηγήσει το λιμάνι σε μια αναπτυξιακή τροχιά και ταυτόχρονα να αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη του Δήμου, σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Αν αυτό όμως δεν είναι δυνατό – λόγω υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα – θέση μας είναι να παραχωρηθεί η διαχείριση μόνο όσων δραστηριοτήτων σχετίζονται απόλυτα με τη λειτουργία του λιμανιού και τίποτα άλλο πέραν αυτού. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η χερσαία ζώνη να περιέλθει στη διαχείριση ιδιωτών και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες παραχώρησης στο Δήμο. Εκτιμούμε επίσης, ότι το δημόσιο πρέπει να διατηρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, ώστε να έχει τον έλεγχο των στρατηγικής σημασίας αποφάσεων. Τέλος, στη σχετική σύμβαση που θα υπογραφεί θα πρέπει να προβλεφθούν οι σχέσεις του νέου συστήματος διοίκησης του λιμένα με το Δήμο, καθώς και τα ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν για την τοπική κοινωνία. Για όλους αυτούς τους λόγους ο Δήμος πρέπει να είναι ενήμερος για την εξέλιξη της διαδικασίας και να συμμετέχει – παρεμβαίνει όπου χρειάζεται.

3) Το τρίτο θέμα είναι η κατασκευή και λειτουργία της Μαρίνας Ηγουμενίτσας, η μελέτη της οποίας βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης. Και για αυτό το σημαντικό έργο θα επιθυμούσαμε μια ενημέρωση για το αν θα συμπεριληφθεί στο πακέτο της παραχώρησης του λιμανιού σε ιδιώτες ή αν θα προχωρήσει αυτόνομα. Αν όχι, θα θέλαμε να γνωρίζουμε με ποιο τρόπο με ποιο χρονοδιάγραμμα και από ποιες πηγές χρηματοδότησης θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει το έργο.Η θέση μας είναι να κατασκευαστεί το έργο από δημόσιο φορέα με χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τη διαχείριση της να την έχει ο Δήμος.
Επίσης κ. Υπουργέ ένα θέμα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία είναι η κατάργηση από το χάρτη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ηγουμενίτσας της μοναδικής πρωτεύουσας νομού στην Ήπειρο χωρίς Πανεπιςτημιακό Τμήμα.
Επιθμούμε και τη δική σας παρέμβαση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ώστε να επανεξεταστεί το θέμα. Με την ενέργεια αυτή η κυβέρνηση απομονώνει την περιοχή και η τοπική οικονομία θα δεχθεί ένα μεγάλο πλήγμα από την πολιτική αυτή απόφαση.
Ο κ. Υπουργός απάντησε ότι σε έξι μήνες από σήμερα θα δοθούν προς ενοικίαση διάρκειας σαράντα ετών τμήματα ΟΛΗγ σε ιδιώτη επενδυτή, διότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον. 
Εξέφρασα την αντίθεση μου και πρότεινα τη δημιουργία ενός νέου project για τα περιφερειακά λιμάνια που οι εγκαταστάσεις τους, όπως το λιμάνι Ηγουμενίτσας, έχουν αναπτυχθεί εντός του αστικού ιστού της πόλης, παραμένοντας βεβαίως ως κερδοφόροι οργανισμοί. 

Τέλος, για τη χερσαία ζώνη δεσμεύτηκε ότι θα παραχωρηθεί στο Δήμο εάν και εφόσον γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από όλους τους φορείς, ιδιαίτερα από την πλευρά του Δήμου και ευελπιστεί αυτό να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Συνέχεια...

Πλακιωτάκης από την Ηγουμενίτσα: Ξεκινά η αξιοποίηση των 10 μεγάλων Περιφερειακών Λιμανιών της χώρας

Φεβρουαρίου 16, 2020 0
Πλακιωτάκης από την Ηγουμενίτσα: Ξεκινά η αξιοποίηση των 10 μεγάλων Περιφερειακών Λιμανιών της χώρας

Την αξιοποίηση των δέκα μεγάλων Περιφερειακών Λιμανιών της χώρας, τα οποία 100% ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ, με όρους «διαφάνειας, σοβαρότητας και μέσα στο Διεθνές και Κοινοτικό πλαίσιο», ξεκινάει μέσα στο 2020 η κυβέρνηση, τόνισε από την Ηγουμενίτσα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο υπουργός, ο οποίος συνοδεύεται από τον γενικό γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, είχε διαδοχικές συναντήσεις με θεσμικούς φορείς της Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Κατά τη συνάντηση με τον αντιπερειφερειάρχη Θωμά Πιτούλη, επισήμανε πως, «Το λιμάνι είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα, κόμματα και πολιτικές», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση, πως είναι αυτονόητη η άριστη σχέση των θεσμικών παραγόντων με τη Διοίκηση του λιμανιού και παρέθεσε την κυβερνητική πολιτική στην κατεύθυνση αξιοποίησης των δέκα περιφερειακών λιμανιών στα οποία ανήκει και αυτό της Ηγουμενίτσας.
«Η κυβέρνηση στο θέμα της ανάπτυξης των λιμανιών, έχει μια συγκροτημένη συγκεκριμένη άποψη. Καταρχήν μέσα στο 2020, ξεκινάμε την αξιοποίηση των δέκα μεγάλων Περιφερειακών Λιμανιών της χώρας τα οποία 100% ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ. Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, είναι ένα από αυτά και θα αξιοποιηθεί», είπε χαρακτηριστικά, ενώ διευκρίνισε πως δεν γίνεται λόγος για «πώληση» και υπενθύμισε πως «κάποιοι καιροσκόπησαν πάνω στον λαϊκισμό του ξεπουλήματος».
Ο κ. Πλακιωτάκης συνέχισε: «Εδώ δεν μιλάμε για πώληση, άλλα για ενοίκιο, για 35-40 χρόνια σύμβαση παραχώρησης. Εμείς πρόσφατα με τροπολογία, πήγαμε την αρχική σύμβαση παραχώρησης από τα 40 στα 60. Η αρχική σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Οργανισμού είχε γίνει το 2003 και εμείς το πήγαμε 2063, για να μπορεί ένας σοβαρός επενδυτής, μια σοβαρή εταιρεία να επενδύσει και να έχει χρονικό ορίζοντα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείς να προσεγγίσεις σοβαρούς επενδύτες και σοβαρές εταιρείες.
Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ξεκαθάρισε ότι, «Οποιαδήποτε υποδομή, η επένδυση γίνει στο λιμάνι, θα αποτελεί περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου». Για τα δέκα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια, όπως υπογράμμισε, έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της μελέτης αξιολόγησης βιωσιμότητας και μέσα στο 2020, με όρους διαφάνειας και μέσα στο Διεθνές και Κοινοτικό πλαίσιο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε Διεθνείς διαγωνισμούς.
Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ πρόσθεσε ο υπουργός, βρίσκεται στη διαδικασία της πρόσληψης συμβούλων, που θα ασχοληθούν με τα τα νομικά, τα θεσμικά και τα οικονομικά ζητήματα, ώστε μέσα στο 2020 να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας, θα δημιουργηθούν πολλαπλάσιες θέσεις απασχόλησης». Για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο είναι εμπορικό και ακτοπλοϊκό, ανέφερε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί περισσότερο στους τομείς κρουαζιέρας, του θαλάσσιου τουρισμού, ως σύγχρονο εμπορευματικό κέντρο στον διάδρομο Αδριατικής - Ιονίου και Ανατολικής Μεσογείου, καθώς η γεωστρατηγική και γεωπολιτική θέση του είναι άκρως ελκυστική. Μάλιστα, είπε πως υπάρχει υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο για την Ηγουμενίτσα όσο και για τα άλλα περιφερειακά λιμάνια για τον επιπλέον λόγο των «ξεκάθαρων όρων του παιχνιδιού».

Ειδικότερα, τόνισε: «Υπάρχουν ξεκάθαροι όροι του παιχνιδιού. Ο χρονικός ορίζοντας αυξήθηκε και έχεις μια κυβέρνηση η οποία είναι ανοικτή σε όλα τα μοντέλα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που νομοθέτησε την υποπαραχώρηση. Δηλαδή, είπε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας υποπαραχώρηση, δηλαδή όρους όπως ανταποδοτικό τέλος, χωρίς να το προσδιορίζει. Εμείς λέμε, έως 5% και ο υποψήφιος επενδυτής, θα γνωρίζει τους όρους από την αρχή, 60 ημέρες πριν καταθέσει τη δεσμευτική του προσφορά... Θέτουμε όρους διαφάνειας και σοβαρότητας».
Για τη χερσαία ζώνη που διεκδικεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ο υπουργός δήλωσε, πως σε κάθε περίπτωση, επιθυμία είναι η άριστη συνεργασία, των θεσμικών φορέων με τη Διοίκηση του Οργανισμού και ότι οι διαδικασίες απόδοσης στο δήμο, θα γίνουν πριν τον Διεθνή διαγωνισμό, ώστε να είναι ξεκάθαρο τοπίο, «χωρίς γκρίζες ζώνες».

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Η αντίδραση του Δήμου για τις fake πινακίδες του Πανεπιστημίου

Φεβρουαρίου 16, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Η αντίδραση του Δήμου για τις fake πινακίδες του Πανεπιστημίου

Περί πινακίδων υποτιθέμενης Πανεπιστημιούπολης 

Η τοποθέτηση πινακίδων από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Ηγουμενίτσα, που ενημερώνουν για τη δήθεν Πανεπιστημιούπολη Ηγουμενίτσας, ξεπερνά κάθε όριο κοροϊδίας. Από τη μία έσπευσαν να διαγράψουν την πόλη από τον ακαδημαϊκό χάρτη και να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα να λειτουργήσει τμήμα του Πανεπιστημίου εδώ και από την άλλη τοποθετούν πινακίδες με περιεχόμενο, που εξυπηρετεί αποκλειστικά την επικοινωνιακή τους πολιτική. 
Επέλεξαν να τοποθετήσουν αυθαίρετα και χωρίς τις απαιτούμενες άδειες πινακίδες, οι οποίες παραπληροφορούν και προσβάλουν βάναυσα την νοημοσύνη των πολιτών. 
Καλούμε τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, να προβεί άμεσα στην απομάκρυνση των εν λόγω πινακίδων, διαφορετικά ο Δήμος θα ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες. 

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

«Ορίζοντες Ηπείρου»: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μας δικαιώνει - Η Περιφέρεια οφείλει να ανταποκριθεί

Φεβρουαρίου 16, 2020 0
«Ορίζοντες Ηπείρου»: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μας δικαιώνει - Η Περιφέρεια οφείλει να ανταποκριθεί

Ο ελεγκτής των αποφάσεων των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή σε ό,τι αφορά την περιοχή μας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, αναγνωρίζει την αναγκαιότητα πληρέστερης και πιο τεκμηριωμένης συζήτησης επί θεμάτων περιβαλλοντικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος που επεσήμαναν προ ημερών οι «Ορίζοντες Ηπείρου».

Προ δύο εβδομάδων πιο συγκεκριμένα, απευθύναμε επιστολές προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Η-ΔΜ και προς την πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Στ. Μπραΐμη – Μπότση, με τις οποίες ζητήσαμε να κοινοποιούνται στα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος οι γνωματεύσεις των Φορέων Διαχείρισης όταν συζητούνται θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους αλλά και να παρίστανται αν είναι δυνατόν, στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να τεκμηριώνουν τις γνωματεύσεις τους αλλά και να φωτίζουν σημεία σε σχέση με το περιβαλλοντικό ή κοινωνικό όφελος ή τον αντίκτυπο αντίστοιχα προωθούμενων επενδυτικών σχεδίων και λοιπών αιτημάτων για γνωμοδοτήσεις.

Με την απάντησή της στην επιστολή μας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Η-ΔΜ δικαιώνει απόλυτα την πρόταση των «Οριζόντων Ηπείρου», όπως γίνεται σαφές από το επισυναπτόμενο έγγραφο (λέει μεταξύ άλλων η απάντηση: «Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια της Χρηστής Διοίκησης, της Διαφάνειας, της πλήρους και σαφούς ενημέρωσης των Συλλογικών Οργάνων Δήμων και Περιφερειών και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα δημιουργούνται καθυστερήσεις, δύναται να αποστείλει στο Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδοτήσεις φορέων, εφόσον ζητηθούν, ενώ για ιδιαίτερα σημαντικά θέματα θα ήταν δυνατή, εφόσον ζητηθεί, και η παρουσία στελεχών των αρμόδιών υπηρεσιών μας»).

Τώρα πλέον, καλείται η διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου να αξιοποιήσει τη διαθεσιμότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Η-ΔΜ και να βελτιώσει από την επόμενη κιόλας συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, το επίπεδο διαλόγου και ενημέρωσης των περιφερειακών συμβούλων πλειοψηφίας και μειοψηφίας.Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Εξιχνιάστηκε κλοπή χρημάτων από παγκάρια στον Άγιο Σπυρίδωνα

Φεβρουαρίου 16, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Εξιχνιάστηκε κλοπή χρημάτων από παγκάρια στον Άγιο Σπυρίδωνα

Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού 

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα, περίπτωση κλοπής χρημάτων από παγκάρια εκκλησίας στην πόλη της Ηγουμενίτσας. 
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, βραδινές ώρες της 7/8-02-2020, αφού παραβίασε αρχικά είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα στην πόλη της Ηγουμενίτσας εισήλθε στο εσωτερικού του και στη συνέχεια διέρρηξε τρία παγκάρια, αφαιρώντας χρηματικά ποσά. 
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα από τον Ορειβατικό Σύλλογο

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα