03/15/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Τα κρούσματα σήμερα Τρίτη στη Θεσπρωτία

Μαρτίου 15, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Τρίτη στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας  115
ΠΕ Θεσπρωτίας  62
ΠΕ Ιωαννίνων  415
ΠΕ Πρέβεζας  138
Συνέχεια...

Αντιπολεμική - Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα

Μαρτίου 15, 2022 0
Αντιπολεμική - Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα
Πέμπτη 17/3/2022 στις 7 στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ
ΜΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΑΡΑΖΟΥΝ

Βαρύ φόρο αίματος πληρώνει ο λαός της Ουκρανίας. Αντιμέτωπος με έναν πόλεμο που τον σπρώχνει στο θάνατο και την προσφυγιά, που καταστρέφει τον τόπο του. Ο λαός της Ουκρανίας πληρώνει ότι η χώρα του έγινε πεδίο εκδήλωσης του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία. Στα πολεμικά σχέδια των Αμερικάνων- ένταξη στο ΝΑΤΟ της Ουκρανίας- απάντησε με πολεμική εισβολή η Ρωσία.

Μια ακόμη χώρα κομματιάζεται από τους ιμπεριαλιστές που επαναχαράζουν σύνορα με το αίμα των λαών. Πλάι στα μακελειά της Δύσης ( Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.α.) προστίθενται και αυτά της Ρωσίας. Το ξαναμοίρασμα αυτό του κόσμου φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο εφιαλτικών γενικευμένων πολέμων.

Σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση με τον πόλεμο αυτό να προκαλεί παγκόσμιες αναταράξεις και επιπτώσεις για τους λαούς, η χώρας μας δένεται και μπλέκεται άμεσα. Το «ανήκομεν στη Δύση» ή αλλιώς «η σωστή πλευρά της Ιστορίας» του Μητσοτάκη αποτελεί διαχρονικό οδηγό των κυβερνήσεων της χώρας που βαθαίνουν την εξάρτησή της από ΗΠΑ και ΕΕ. Η εμπλοκή με την επιλογή της κυβέρνησής να στείλει πολεμικό υλικό, να κλείσει τον εναέριο χώρο στον Έβρο, να στηρίζει με τη λειτουργία της Σούδας και Αλεξανδρούπολης μετατρέπει τη χώρα σε προκεχωρημένο φυλάκιο των Αμερικάνων. Η άρχουσα τάξη παραδίδει στα αφεντικά της το λαό και τη χώρα αναζητώντας αντάλλαγμα και στήριξη απέναντι στην τούρκικη αστική τάξη.

Αυτή η πολιτική είναι απειλή για το λαό και τη νεολαία της χωράς μας. Οι συνέπειές της πέρα από τους κινδύνους θα είναι και η σκλήρυνση της επίθεσης. Στη δουλειά, την περίθαλψη, την εκπαίδευση και τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής-που σήμερα προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις «αντικειμενικές» και «διεθνείς» επιδράσεις του πολέμου - έχουν φέρει το λαό μέσα στη φτώχεια και την απόγνωση. Οι αυξήσεις σε ρεύμα, αέριο, καύσιμα, ψωμί και σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν διαλύσει το όποιο λαϊκό εισόδημα. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση χτίζει τον εργασιακό μεσαίωνα δείχνοντας στα αφεντικά της ότι προχωράει αυτά που αναλαμβάνει. Και όλα αυτά μετρώντας πάνω από 26000 νεκρούς απ’ την πανδημία.

Πόλεμος-εκμετάλλευση-φτώχεια-φασιστικοποίηση. Μπροστά σε αυτή τη μαύρη κατάσταση της σήψης του καπιταλισμού ιμπεριαλισμού μόνη διέξοδος είναι η πάλη των λαών.

Να δυναμώσει η αντιπολεμική πάλη. Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην εξάρτηση της χώρας από τους ιμπεριαλιστές και τα ντόπια στηρίγματά τους. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας. Με τους λαούς, με την αλληλεγγύη με την εργατική τάξη, τη νεολαία. Με την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ για την ανατροπή της επίθεσης και τη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ δικαιωμάτων.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!
ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ

Συνέχεια...

Άσκηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φιλιατών για πυρκαγιά σε σχολείο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Μαρτίου 15, 2022 0
Άσκηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φιλιατών για πυρκαγιά σε σχολείο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τη Δευτέρα 14/3/2022 οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Φιλιατών, παρακολούθησαν την άσκηση "Αστικής Πυρκαγιάς" που πραγματοποιήθηκε από Ομάδα της Π.Υ. Ηγουμενίτσας και του Π.Κ. Φιλιατών.
Το σενάριο της άσκησης περιελάβανε πυρκαγιά στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Φιλιατών με αρχική εστία στα μαγειρεία και επέκταση της σε διπλανό χώρο.


Εξαιτίας του πυκνού μαύρου καπνού και του πανικού που προκλήθηκε τρία παιδιά κατευθύνθηκαν προς τον πάνω όροφο όπου και εγκλωβίστηκαν και χρησιμοποιήθηκε βραχιονοφόρο όχημα για τον απεγκλωβισμό τους.

Στη συνέχεια οι μαθητές του Π.Π.Π.Θεσπρωτίας ενημερώθηκαν από τον κ.Διοικητή Πυροσβεστικής Θεσπρωτίας για τις ενέργειες απεγκλωβισμού από οποιοδήποτε αιτία.Συνέχεια...

Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: "Να γίνει έλεγχος στα καταστήματα που λειτουργούν τις Κυριακές"

Μαρτίου 15, 2022 0
Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: "Να γίνει έλεγχος στα καταστήματα που λειτουργούν τις Κυριακές"

Προς:
1. Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Δ/σης Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας
2. Π.Ε. Θεσπρωτίας Δ/σνη Ανάπτυξης Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού
3. Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας
4. ΔΟΥ Ηγουμενίτσας

Κύριοι
Όπως σας είναι γνωστό, η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, πέρα των προβλεπόμενων, συνιστά αδίκημα.
Έλεγχοι γι’ αυτό γίνονται σπάνια και σχεδόν πάντα, μετά από αίτημα του συλλόγου μας. Εκτός, όμως, από την παράνομη λειτουργία στο κέντρο της Ηγουμενίτσας, τελευταία παρατηρείται το φαινόμενο αρκετές επιχειρήσεις να λειτουργούν επικαλούμενες τον τελευταίο νόμο που επιτρέπει σε καταστήματα να ανοίγουν και τις Κυριακές σε δημοτικές κοινότητες κάτω των 5.000 κατοίκων.
Μόνο που αυτό δεν μπορεί να γίνεται άκριτα, αλλά με βάση τους περιορισμούς του νόμου.

Ζητούμε, λοιπόν, από την υπηρεσία σας να ελέγξει κατά πόσο οι ως άνω επιχειρήσεις λειτουργούν νόμιμα ή εμπίπτουν στους περιορισμούς του νόμου 4753/2020 άρθρο 18 και του νόμου 4308/2014 άρθρο 2.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος            Η Γ. Γραμματέας
Μαρέτης Ανδρέας        Δήμα Αικατερίνη 


Συνέχεια...

Στις 30 Μαρτίου ο απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας

Μαρτίου 15, 2022 0
Στις 30 Μαρτίου ο απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας

Καλείστε στην Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για τον Απολογισμό των Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για τα έτη 2020 και 2021 που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (οδός Σουλίου αρ.3), στις 30 Μαρτίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00’ σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας και τις διατάξεις του άρθρου 217 του Δ.Κ.Κ. όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 20 παρ.14 του Ν.3731/2008, τις σχετικές Εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ (μεικτή συνεδρίαση - δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη) τηρουμένων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Συνέχεια...