06/19/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Απόψε στο Verde...!

Ψηφιακά η καταβολή των εξόδων κηδείας

Ιουνίου 19, 2020 0
Ψηφιακά η καταβολή των εξόδων κηδείας

Εντός του Ιουλίου αναμένεται να λειτουργήσει η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας, χωρίς τη φυσική παρουσία των δικαιούχων, θα καταβάλλονται άμεσα, τα έξοδα κηδείας.
Με στόχο τον μετασχηματισμό της διαδικασίας απόδοσης των εξόδων κηδείας, το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στην υπογραφή απόφασης με την οποία καταργείται η προσκόμιση χειρόγραφων παραστατικών και ληξιαρχικών πράξεων και καταβάλλεται άμεσα το ποσό στον λογαριασμό του δικαιούχου χωρίς τις καθυστερήσεις του παρελθόντος. Επιπλέον, με τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία διασφαλίζεται η νομιμότητα και θωρακίζεται ο e-ΕΦΚΑ απέναντι σε υφιστάμενες πρακτικές διπλών καταβολών, εικονικών παραστατικών για τον ίδιο θάνατο εξαιτίας της έλλειψης επικοινωνίας μεταξύ των συστημάτων των τ. Ταμείων. Μέσω της υπηρεσίας, θα εξυπηρετούνται άμεσα οι δικαιούχοι χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία στα κατάστημα του e-ΕΦΚΑ. Χαρακτηριστικό της καθυστέρησης των πληρωμών και την γενικότερης ταλαιπωρίας των πολιτών για τα έξοδα κηδείας είναι ότι τον Αύγουστο του 2019, βρέθηκαν σε εκκρεμότητα περίπου 35.000 αιτήσεις στον τ. ΟΓΑ.

Με τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, ο υπεύθυνος του γραφείου που αναλαμβάνει την τελετή θα εισέρχεται στην ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ, θα καταχωρίζει τον ΑΜΚΑ του θανόντος, τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ του δικαιούχου/ επιμεληθέντος την κηδεία, θα συμπληρώνει τα στοιχεία του τιμολόγιου για την τελετή της κηδείας-ταφής και θα αναρτά το τιμολόγιο. Ο ρόλος τους στην ηλεκτρονική διαδικασία συζητήθηκε και συμφωνήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με συμμετοχή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του διοικητή του e-ΕΦΚΑ Χρήστου Χάλαρη και του προεδρείου της Ενωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών.
Παράλληλα, οι δικαιούχοι θα εισέρχονται στην ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ που φιλοξενείται στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), θα καταχωρίζουν τα προσωπικά τους στοιχεία και στη συνέχεια θα εκδίδεται σε πραγματικό χρόνο η απόφαση πληρωμής.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr
Συνέχεια...

Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα αλλοδαπός για καταδικαστικές αποφάσεις

Ιουνίου 19, 2020 0
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα αλλοδαπός για καταδικαστικές αποφάσεις 

Συνελήφθηστις 17-6-2020 αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας αλλοδαπός φυγόποινος. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν οι παρακάτω καταδικαστικές αποφάσεις: 
· απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με ποινή φυλάκισης (3) ετών για αντίσταση, 
· απόφαση Β΄ Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με ποινή φυλάκισης (1) έτους και (2) μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ για ψευδή ανώμοτη κατάθεση, 
· απόφαση του Β΄ Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με ποινή φυλάκισης (30) ημερών για εξύβριση. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Ιουνίου 19, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών 

Συνελήφθη χθες (18-6-2020) μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας, ημεδαπός, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (7,2) γραμμαρίων. 
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Επανέναρξη Λειτουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια

Ιουνίου 19, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Επανέναρξη Λειτουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια 

Το Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας, εφαρμόζοντας την κοινωνική πολιτική του Δήμου, ανακοινώνει την επαναλειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας, ύστερα από την αναγκαστική αναστολή του λόγω του covid-19. Ο σταθμός της άνοιας απευθύνεται σε δημότες άνω των 65 ετών αλλά και σε όσους παρατηρούν προβλήματα μνήμης. 
Λόγω της αναστολής της λειτουργίας του ΚΑΠΗ, ως μέτρο αποφυγής της διασποράς του ιού, και μέχρι νεωτέρας, τα ραντεβού για τα διαγνωστικά τεστ θα πραγματοποιούνται προσωρινά στον 1ο όροφο του παλαιού Δημαρχείου, σε χώρο κατάλληλο και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονωιού, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του ΕΟΔΥ. 
Για ραντεβού μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2665024555, 2665360030 και 690 772 4367 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. 


Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ενημέρωση από τον ΕΦΕΤ την Τετάρτη για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης και ξενοδοχείων μετά τον covid 19

Ιουνίου 19, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Ενημέρωση από τον ΕΦΕΤ την Τετάρτη για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης και ξενοδοχείων μετά τον covid 19 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με τη Δ/νση Ηπείρου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), διοργανώνουν την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 και ώρα 19:00 στον προαύλιο χώρο του Α’ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Ενημέρωση για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης και ξενοδοχείων μετά τον covid 19». 
Στη συνάντηση θα τοποθετηθεί με εισήγηση του ο Διευθυντής του ΕΦΕΤ Ηπείρου κ. Μιλτιάδης Ζήκος για την επεξήγηση των μέτρων προστασίας των καταναλωτών και των εργαζομένων από την εξάπλωση του covid19. 
Συνέχεια...

Διαδικτυακό σεμινάριο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Inter-Connect από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Ιουνίου 19, 2020 0
Διαδικτυακό σεμινάριο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Inter-Connect από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ως επικεφαλής εταίρος του ευρωπαϊκού έργου Inter-Connect (Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας «Interreg V-B Adriatic-Ionian Programme – ADRION 2014-2020») το οποίο υλοποιεί, πραγματοποιεί διαδικτυακό σεμινάριο (webinar). Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου και ώρα 11:30 (Ελλάδος) με τίτλο “Οδικός Χάρτης για το μέλλον των συνδυασμένων μεταφορών στην περιοχή ADRION” μέσω της πλατφόρμας https://global.gotomeeting.com/join/332946029
Το εν λόγω έργο έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας «Interreg V-B Adriatic-Ionian Programme – ADRION 2014-2020» και στοχεύει στην ενίσχυση της χρήσης εναλλακτικών προς το ΙΧ τρόπων μετακίνησης, τόσο σε τοπικό-εθνικό επίπεδο όσο και σε υπερτοπικό, καλύπτοντας την ανάγκη των χωρών της Αδριατικής - Ιονίου αλλά και της περιοχής ως σύνολο για μετάβαση σε μια ανταγωνιστική οικονομία χαμηλών επιπέδων εκπομπών άνθρακα. 


Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα