10/03/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Προβλήματα και στο Φιλιατι από τη νεροποντή!

Οκτωβρίου 03, 2019 0
Προβλήματα και στο Φιλιατι από τη νεροποντή!
Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στο Φιλιάτι από την απογευματινή νεροποντή. Αργά το απόγευμα ο δρόμος μπροστά στην κεντρική πλατεία των Φιλιατών πλημμύρισε και με δυσκολία περνούσαν τα οχήματα. Κατόπιν παρέμβασης από επαγγελματίες της περιοχής που ξεβούλωσαν τα φρεάτια και την κόπωση της βροχής, έπαψε προς στιγμή το πρόβλημα. Σύμωνα με πληροφρορίες μας, μικρές ζημιές υπέστησαν επιχειρήσεις της περιοχής στις οποίες μπήκανε νερά από τη βροχή. Νεότερα σε λίγο...!  

Συνέχεια...

Βούλιαξε η Ηγουμενίτσα με την πρώτη νεροποντή.! (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Οκτωβρίου 03, 2019 0
Βούλιαξε η Ηγουμενίτσα με την πρώτη νεροποντή.!
Μετά από μεγάλο διάστημα ανομβρίας, μπήκε για τα καλά το φθινόπωρο και στη θεσπρωτική πρωτεύουσα. Νωρίς το πρωί ο καιρός έδειξε τη διάθεσή του με ξαφνικό μπουρίνι και νωρίς το βράδυ συνεχίστηκε με μεγαλύτερη ένταση.
Η παραλιακή οδός της πόλης στα Πλατάνια, για ακόμη μια φορά πλημμύρισε στο ρεύμα προς λιμάνι. Ενδέχεται να διακοπεί η κυκλοφορία από το Λιμενικό τα επόμενα λεπτά! Προσοχή προς τους οδηγούς που κινούνται στην παραλιακή οδό!
Αναμένουμε την αντίδραση των αρχών στην πρώτη νεροποντή...!
(ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΝΤΙΝΟ ΦΑΣΟΥΛΗ - ΣΤΑΘΜΟ)
Συνέχεια...

Μια χαριτωμένη και ευσεβής ψυχή, η Βασιλική Τσώνη, έφυγε για τους ουρανούς...!

Οκτωβρίου 03, 2019 0
Μια χαριτωμένη και ευσεβής ψυχή, η Βασιλική Τσώνη
έφυγε για τους ουρανούς...!
Η Βασιλική Τσώνη (από τους Αγίους Πάντες Φιλιατών), μια χαριτωμένη και ευσεβής ψυχή, μητέρα του καθηγητή φυσικού και πρώην νομάρχη Νίκου Τσώνη, του Γυμνασιάρχη Γιώργου Τσώνη και του δικηγόρου Χρήστου Τσώνη, άφησε τη γη, πλήρης ημερών, και αναχώρησε για τον ουρανό, το φυσικό της προορισμό. Λιτανεύοντας κανείς την εικόνα της ωραίας μορφής της, αναπολεί ότι στην καρδιά της ήταν αγιογραφημένες οι αρετές της αγνότητας, της προθυμίας, της γαλήνης, της στοργής. Τα παιδιά της, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της, όχι μόνο την υπεραγαπούσαν, αλλά και τη θαύμαζαν για την ανεξικακία και την υπομονή της. Η ζωή της στη σκληροτράχηλη Μουργκάνα δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, αλλά σκληρά αγωνίστηκε, μαζί με το σύζυγό της, για να θρέψει και να θεριέψει πνευματικά τα παιδιά της, που με την καθοδήγηση των γονιών τους αναδείχθηκαν όχι μόνο σε λαμπρούς επιστήμονες, αλλά και σε προσωπικότητες με ανθρωπιστικό περιεχόμενο και προσανατολισμό. Και χαίρονταν και καμάρωνε και ικανοποιούνταν η κυρά Βασιλική. Μα προπαντός, το κατόρθωμά της ήταν, ότι το δικό της ήθος, κατόρθωσε να το κληρονομήσει. Και να μείνει πίσω της ως μια εξαιρετική προσφορά της. Αν αγάπη σημαίνει καλοσύνη, ήταν με την ταπεινή ζήση της το θερμόμετρο της αγάπης. Γι' αυτό τώρα η ψυχούλα της, που τα τελευταία χρόνια κρυβόταν στο εξασθενημένο από τον κόπο και το χρόνο σώμα της, αγαλλιάζει στην αγκαλιά του Θεού. Αθόρυβα έζησε. Μιλάει, όμως, πολύ καθαρά και πολύ ζωηρά η βιοτή της. Και αυτό είναι, που στον τελικό απολογισμό μετράει...!

Ηλίας Μάκος
Συνέχεια...