11/21/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Barak - Opening tonight - Πέμπτη 21/11

Θεσπρωτία: Κατακυρώθηκαν δύο διαγωνισμοί για έργα αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες από την Περιφέρεια Ηπείρου

Νοεμβρίου 21, 2019 0
Θεσπρωτία: Κατακυρώθηκαν δύο διαγωνισμοί για έργα αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες από την Περιφέρεια Ηπείρου

Τα αποτελέσματα διαγωνισμών για έργα που αφορούν την αποκατάσταση ζημιών, βελτίωση υποδομών και προσβάσεων προς παραγωγικές μονάδες ενέκρινε, μεταξύ άλλων, στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. 
Όσον αφορά τη Θεσπρωτία, κατακυρώθηκαν τα αποτελέσματα δύο διαγωνισμών και επίκειται η υπογραφή συμβάσεων για τα κάτωθι έργα: 
 
- Αποκατάσταση παράλληλου οδικού δικτύου μετά από θεομηνίες στην περιοχή της Πλαταριάς και σύνδεσή της με την Ε.Ο. Ηγουμενίτσας–Πρέβεζας, προϋπολογισμού 64.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε 
 
- Αποκατάσταση οδών από θεομηνίες στις περιοχές Κρυόβρυσης, Νέας Σελεύκειας και Συβότων Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 122.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.

Σ.Σ. Τα άνωθεν αναγραφόμενα ποσά αφορούν τους αρχικούς προυπολογισμούς των έργων. Η Περιφέρεια δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για το ποσοστό έκπτωσης του ανάδοχου και το τελικό ποσό κατακύρωσης των διαγωνισμών.
Συνέχεια...

Συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΗΓ κ. Πορφύρη στη Διεθνή Έκθεση Μεταφορών Logitrans

Νοεμβρίου 21, 2019 0
Συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΗΓ κ. Πορφύρη στη Διεθνή Έκθεση Μεταφορών Logitrans 

Tη Διεθνή Έκθεση Μεταφορών Logitrans, που διεξήχθη 13 με 15 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Αθανάσιος Πορφύρης. 

Η Logitrans είναι η μεγαλύτερη έκθεση στον τομέα των μεταφορών και εφοδιαστικής αλυσίδας στην περιοχή της Ευρασίας, η οποία παρουσιάζει όλο τον κόσμο των μεταφορών με μια ματιά. Το φάσμα των εκθεμάτων ξεκινά από συστήματα ενδοεργοστασιακών μεταφορών (ροή υλικού, αποθήκευση), αλλά καλύπτει και όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη χερσαία, θαλάσσια, εναέρια, οδική και σιδηροδρομική μεταφορά σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Μεγάλο βάρος δίνεται και στα συστήματα συνδυασμένων μεταφορών. 
Συμμετείχαν περισσότεροι από 130 εκθέτες από όλα τα μέσα μεταφοράς και τις βιομηχανίες παρουσιάζοντας λύσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης στο χώρο της εφοδιαστικής. Οι εκθέτες προερχόταν από περισσότερες από 20 χώρες. Το πρόγραμμα παράλληλων συνεδρίων της φετινής Logitrans εστίασε στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στην αυτοματοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας. 

Ο κ. Πορφύρης, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει έναν κύκλο συναντήσεων με εταιρείες μεταφορών και εταιρείες παροχής υπηρεσιών logistics, που είτε χρησιμοποιούν το λιμένα είτε αποτελούν δυνητικούς χρήστες. 

«Μέσα από κινήσεις εξωστρέφειας και στοχευμένες συμμετοχές σε διοργανώσεις, όπως η Logitrans, εντοπίζουμε τις σύγχρονες τάσεις και τις ανάγκες της αγοράς. Η ανατροφοδότηση σε σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον και η σωστή στοχοθέτηση, είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο για να οδηγηθούμε στην επιτυχία μέσα από παρεχόμενες υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των χρηστών του Λιμένα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πορφύρης. 


Συνέχεια...

Μας δουλεύουν οι πετρελαιάδες και τα τσιράκια τους...!

Νοεμβρίου 21, 2019 0
Μας δουλεύουν οι πετρελαιάδες και τα τσιράκια τους...!

Δε φτάνει που εδώ και δυο χρόνια συμπεριφέρονται σαν αγάδες οι πετρελαικές εταιρείες στην Ήπειρο, οι οποίες αφού εξασφάλισαν υπογραφές από τα Υπουργεία, την Περιφέρεια και τους Δήμους της Θεσπρωτίας, όχι όμως και τη συγκατάθεση των κατοίκων, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό έχουνε αντιδράσει τόσο στις σεισμικές έρευνες όσο και στο ενδεχόμενο εξόρυξης, μας ενημερώνουνε ότι ολοκληρώσανε την πρώτη φάση των ερευνών χωρίς καμία επίπτωση στο περιβάλλον...!
Δεν είναι λίγα τα επεισόδια που έχουν προκληθεί μετά από αυθαίρετες ενέργειες των εταιρειών να εισέλθουν σε ιδιοκτησίες και να κάνουνε εργασίες με το στανιό! Αλλά ακόμη και η αστυνομία κράτησε περιέργως παθητική στάση. Δεν πήγε πίσω και το σύνολο των Μέσων ενημέρωσης στην Ήπειρο, τα οποία προφανώς ικανοποιήθηκαν από τις διαφημίσεις που πήρανε από τις εταιρείες και το μόνο που έκαναν ήτανε να δημοσιεύουνε δελτία τύπου των εταιρειών κι όχι τις εύλογες αντιδράσεις και ανησυχίες των κατοίκων που φοβούνται για τις περιβαλλοντικές, αλλά και τις οικονομικές επιπτώσεις σε περίπτωση εξόρυξης υδρογονανθράκων στην περιοχή!

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μονόπλευρης ενημέρωσης από την ΕΡΤ:
"Η ανάδοχος Κοινοπραξία Repsol – Energean ολοκλήρωσε χωρίς καμία επίπτωση ή βλάβη στο περιβάλλον τις σεισμικές έρευνες στα Γιάννενα και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία αποκατάστασης. Την αναφορά αυτή έκανε σε σχετική ημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος της Energean. 
Αντιθέτως στην Άρτα οι έρευνες συνεχίζονται αν και συναντούν αντιδράσεις τοπικών κοινοτήτων.
Από την πλευρά ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης μιλώντας για το θέμα αυτό στην ΕΡΤ Ιωαννίνων είπε ότι ήδη από την έναρξη των εργασιών είχε ζητήσει από τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών να αποφύγουν επιβαρυντικές περιβαλλοντικές παρεμβάσεις αν δεν υπήρχε ιδιαίτερος λόγος. Ανέφερε τέλος ότι σύμφωνα με τη δική του ενημέρωση υπάρχουν 2 περιοχές που συγκεντρώνουν υψηλότερες πιθανότητες εντοπισμού υδρογονανθράκων. Η μια από αυτές είναι στα όρια Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας".
Συνέχεια...

Παραμυθιά: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Πέμπτη για το ΒΙΟΠΑΘΕ

Νοεμβρίου 21, 2019 0
Παραμυθιά: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Πέμπτη για το ΒΙΟΠΑΘΕ
Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης 21/11 στην Παραμυθιά στις 20:00′ με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

- Ενημέρωση για το ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ Α.Ε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Πιτούλη Θωμά και την Πρόεδρο, κα. Μπραΐμη-Μπότση Σταυρούλα και λήψη απόφασης για τη «Συμμετοχή της εταιρείας «ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ Α.Ε», στη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας της κτηματικής Περιφέρειας του Δήμου Σουλίου - Επιχειρηματικού Πάρκου». 

Η συνεδρίαση κρίνεται έκτακτη γιατί ζητήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων να αποσταλεί άμεσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με το θέμα.

Ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Σουλίου
Παππάς Κωνσταντίνος

Συνέχεια...

Το δικό του σεισμογράφο απέκτησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγ/τσας (ΦΩΤΟ)

Νοεμβρίου 21, 2019 0
Το δικό του σεισμογράφο απέκτησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγ/τσας (ΦΩΤΟ)

Όπως σας έχουμε ενημερώσει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, πιστό στους στόχους και τις στρατηγικές που έχει θέσει τα τελευταία χρόνια, ανέλαβε νέα καινοτόμο πρωτοβουλία την κατασκευή σεισμογράφου.
Το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση, της ομάδας έργου ΟSΟS του ΙΕΠ για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό με θέμα «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο», στο πλαίσιο του έργου Η2020 «Open schools for open societies - OSOS» (Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία).
Ειδικότερα στόχος του project είναι αφενός η αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών και μαθητριών για την επιστήμη και για το πώς επηρεάζει την καθημερινή τους ζωή και αφετέρου η αύξηση του ενδιαφέροντος των εκπαιδευτικών σχετικά με την εισαγωγή του σεισμογράφου. Ο σεισμογράφος που κατασκεύασαν οι εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι συνδεδεμένος με έναν υπολογιστή στον οποίο και στέλνει δεδομένα κατά την ύπαρξη σεισμικής δραστηριότητας.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι μαθητές του σχολείου με τη βοήθεια των δασκάλων, οι οποίοι αποτελούν βασικό παράγοντα επιτυχίας, καθώς μέσα από τη διδασκαλία -υποστηρίζουν τα κίνητρα των μαθητών-, συλλέγουν, αναλύουν και επεξεργάζονται σημαντικές παραμέτρους της σεισμικής δόνησης όπως: τον τόπο και το χρόνο στον οποίο έγινε ο σεισμός, τον υπολογισμό του μεγέθους του. Τέτοιου είδους, project πέραν της προσωπικής ικανοποίησης που προσφέρουν στους συμμετέχοντες μαθητές, και εκπαιδευτικούς, δημιουργούν κυρίως ένα πλαίσιο καινοτομίας και ευρηματικότητας σε αυτούς, μέσα από μια διαδικασία καλλιέργειας της αποκλίνουσας σκέψης τους, που με τη σειρά του οδηγεί αυτούς σε υψηλότερα νοητικά και πνευματικά επίπεδα εσωτερικής αναζήτησης.
Επίσης, το project προσφέρει ευκαιρίες για τη συνεργασία μεταξύ του σχολείου μας με άλλα από διαφορετικές περιοχές και χώρες και ενθαρρύνει τις μεταξύ μας σχέσεις.
Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το σχολείο μας σε κόμβο ενημέρωσης και εκπαίδευσης όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Ο ρόλος των σχολείων στον τομέα της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για θέματα ζωτικής σημασίας, όπως το θέμα των σεισμών, είναι καταλυτικός.
Θέλω να επαινέσω ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς Στέφανο Θεολόγου, Δήμητρα Κατέρη και τους μαθητές του Ε1 και Ε2 τμήματος, τον εκπαιδευτικό του Ολοήμερου τμήματος κ. Γεώργιο Χειμώνα, τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής Κωνσταντίνο Μπότσιαρη για τη συμβολή τους σ’ αυτό το project.
Επίσης, θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον υπεύθυνο Ε.Κ.Φ.Ε Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Νούση για την αμέριστη επιστημονική και καθοδηγητική υποστήριξη που προσέφερε στο σχολείο μας.

Για το 1o Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
Ο Διευθυντής Κύλλας Γεώργιος.
Συνέχεια...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών (Δείτε τα θέματα)

Νοεμβρίου 21, 2019 0
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών (Δείτε τα θέματα)

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και ώρα 18: 00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω 22 θέματα: 

1) Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης. 
- Εισηγητής: κ. Μπορδήμος Ιωάννης – Πρόεδρος Δ.Σ. 

2) Συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μετανάστευσης και Προσφύγων. 
- Εισηγητής: κ. Μπορδήμος Ιωάννης – Πρόεδρος Δ.Σ. 

3) Στελέχωση διαχειριστικής επιτροπής του ΚΠΕ Φιλιατών. 
- Εισηγητής: κ. Κατσάρης Πέτρος - Αντιδήμαρχος 

4) Συγκρότηση Επιτροπής για την ονομασία οδών, συνοικιών και πλατειών Δήμου Φιλιατών. 
- Εισηγητής: κ. Τσότσης Δημήτριος - Αντιδήμαρχος 

5) Αίτημα σύναψης νέας σύμβασης για παράταση της περιόδου εκκαθάρισης της υπό εκκαθάριση Νέας Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φιλιατών . 
- Εισηγητής: κ. Παππά Ουρανία- Αντιδήμαρχος 

6) Σύναψη νέας σύμβασης για πρόσληψη εξωτερικού συνεργάτη Λογιστή. 
- Εισηγητής: κ. Παππά Ουρανία- Αντιδήμαρχος 

7) Εκμίσθωση μέσω δημοπρασίας έκτασης 4,00 στρ. στην Τοπική Κοινότητα Αχλαδιάς για ανέγερση σταβλικών εγκαταστάσεων . 
- Εισηγητής: κ. Πανταζάκος Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος 

8) Πρόσληψη δύο ατόμων με δίμηνη σύμβαση ειδικότητας Υ.Ε. εργατών ύδρευσης. 
- Εισηγητής : κ. Κατσάρης Πέτρος - Αντιδήμαρχος 

9) Επιβολή Ανταποδοτικού Τέλους καθαριότητας και Φωτισμού και καθορισμός του ύψους συντελεστή αυτού για το έτος 2020. 
- Εισηγητής: κ. Παππά Ουρανία- Αντιδήμαρχος 

10) Eπιβολή τελών και δικαιωμάτων ύδρευσης και αποχέτευσης και καθορισμός του ύψους συντελεστή αυτών για το έτος 2020. 
- Εισηγητής: κ. Παππά Ουρανία- Αντιδήμαρχος 

11) Καθορισμός τελών χρήσης Δημοτικών Σφαγείων Δήμου Φιλιατών για το έτος 2020. 
- Εισηγητής: κ. Παππά Ουρανία- Αντιδήμαρχος 

12) Επιβολή και καθορισμός ημερήσιου τέλους χρήσης Λαϊκής Αγοράς για το έτος 2020. 
- Εισηγητής: κ. Παππά Ουρανία- Αντιδήμαρχος 

13) Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΨΕΩΝ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ". 
- Εισηγητής: κ. Κατσάρης Πέτρος - Αντιδήμαρχος 

14) Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου " ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ Ι.Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ". 
- Εισηγητής: κ. Κατσάρης Πέτρος - Αντιδήμαρχος 

15) Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου “Επέκταση δεξαμενής ύδρευσης στην Τ.Κ. Αχλαδιάς Δήμου Φιλιατών”. 
- Εισηγητής: κ. Κατσάρης Πέτρος - Αντιδήμαρχος 

16) Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου “Αποκατάσταση υδρομάστευσης και δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξεχώρου και στον συνοικισμό Δάφνης Τ.Κ. Ξεχώρου”. 
- Εισηγητής: κ. Κατσάρης Πέτρος - Αντιδήμαρχος 

17) Έγκριση υλοποίησης του έργου με τίτλο "Use of IoT-enabled and Smart Grid- ready Building Management Systems for Efficient Energy Saving in Public Buildings" και Ακρωνύμιο “TARGET”, στο πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg IPA CBC «Greece – Albania 2014-2020», στον Άξονα Προτεραιότητας 1 και Θεματικό Στόχο 1.3, ως Εταίρος (PB2) 
- Εισηγητής : Σπυρίδων Παππάς - Δήμαρχος 

18) Έγκριση τροποποίησης της υπ΄αριθμ. πρωτ: 1451/21-02-2019 σύμβασης Προμήθεια ειδών παντοπωλείου για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών , σύμφωνα με το άρθρο 132 του Ν. 4412/2016. 
- Εισηγητής : Σπυρίδων Παππάς - Δήμαρχος 

19) Αίτημα της Αδελφότητας Μπρανιωτών Ηπείρου που ανήκουν στην κοινότητα Λεπτοκαρυάς για παραχώρηση χρήσης ακινήτου( οικοπέδου). 
- Εισηγητής : Σπυρίδων Παππάς - Δήμαρχος 

20) Αίτημα της Αδελφότητας Μπρανιωτών Ηπείρου που ανήκουν στην κοινότητα Λεπτοκαρυάς για παραχώρηση χρήσης ακινήτου(οικήματος). 
- Εισηγητής : Σπυρίδων Παππάς - Δήμαρχος 

21) Αίτημα της Αδελφότητας Μπρανιωτών Ηπείρου που ανήκουν στην κοινότητα Λεπτοκαρυάς για παραχώρηση χρήσης ακινήτου(οικήματος). 
- Εισηγητής : Σπυρίδων Παππάς - Δήμαρχος 

22) Παραχώρηση χρήσης μη λειτουργούντος Σχολείου στην Κοινότητα Ραβενή Πολιτιστικό σύλλογο Ραβενής. 
- Εισηγητής : Σπυρίδων Παππάς - Δήμαρχος 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
Ιωάννης Τ. Μποροδήμος 


Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Εξετάσεις για άδεια άσκησης φαρμακευτικού επαγγέλματος περιόδου Δεκεμβρίου 2019

Νοεμβρίου 21, 2019 0
Θεσπρωτία: Εξετάσεις για άδεια άσκησης φαρμακευτικού επαγγέλματος περιόδου Δεκεμβρίου 2019 

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Μακεδονίας 8, Αθήνα) είναι μέχρι τη Δευτέρα 9-12-2019. Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 16-12-2019 
Αναφορικά με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες καθώς και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα: 
Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας 
– Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων : 26653-60186 & 60184 
- Υπουργείο Υγείας, Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας Εκτελεστική Επιτροπή, Δ/νση Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Διοικητικής – Γραμματειακής Υποστήριξης, κ. Χρ. Μπουτζικούδη : 210-8208787. 

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ 
ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 40 ΑΘΗΝΑ)

Περιφέρεια Ηπείρου
Συνέχεια...

ΔΟΥ Ηγουμενίτσας: Μέχρι τις 10:30 σήμερα Πέμπτη οι συναλλαγές με το κοινό

Νοεμβρίου 21, 2019 0
ΔΟΥ Ηγουμενίτσας: Μέχρι τις 10:30 σήμερα Πέμπτη οι συναλλαγές με το κοινό

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εφοριακών Νομού Θεσπρωτίας, μετά από απόφασή του στις 13/11/2019, ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ότι την Πέμπτη 21/11/2019 λόγω της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου:
Η συναλλαγή με το κοινό στη ΔΟΥ Ηγουμενίτσας, καθώς και στην Κτηματική Υπηρεσία ηγουμενίτσας, θα πραγματοποιείται έως τις 10:30π.μ., ενώ στα Γ.Ε.Φ. Παραμαυθιάς και Φιλιατών, θα πραγματοποιείται έως τις 10:00 π.μ..
Συνέχεια...

Ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων στους Φιλιάτες

Νοεμβρίου 21, 2019 0
Ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων στους Φιλιάτες

Στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που θα γίνει την 21η Νοεμβρίου 2019, ημέρα Πέμπτη, καταρτίζουμε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη των Φιλιατών, ως ακολούθως: 

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019: 
ΓΕΝΙΚΑ: 
1- Στους Φιλιάτες -Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων, του Δημοτικού Καταστήματος, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από την 8η πρωϊνή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου. 
2- Φωταγώγηση των ανωτέρω και της πόλης, κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2019. 

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ: 
Ώρα 10:00΄: 
3- Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου & Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ. 
-Μετά τη δοξολογία, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας και Ημερήσιας Διαταγής από Αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων 
-Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, στην Εκκλησία, ώρα 09:55 π.μ. 
4- Ώρα 10.30΄: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της πόλης, από τους κ.κ.: 
α. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας 
β. Βουλευτή Ν. Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα Βασίλειο 
γ. Βουλευτή Ν.Θεσπρωτίας κ. Κάτση Μάριο 
δ. Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Φιλιατών 
ε. Δήμαρχο Φιλιατών 
η. Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας 
θ. Εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος 
ι. Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας 
ια. Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατών 
ιβ. Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών 
ιγ. Εκπρόσωπο Συνδέσμου Φίλων Στρατού 
ιδ. Εκπρόσωπο Ε.Ο.Ε.Α. – Ε.Δ.Ε.Σ. 
ιε. Εκπρόσωπο Π.Ε.Α.Ε.Α. 

- Ενός (1) λεπτού σιγή – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ 

5- Ακολουθεί παράθεση καφέ στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φιλιατών. 

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν: 
♦ Τα σχετικά με την ιεροτελεστία, η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου & 
Πάργας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού της πόλης. 
¨ Η απόδοση τιμών στους επισήμους κατά την είσοδο και την έξοδο από τον Ιερό Ναό και κατά την άφιξη και αποχώρηση από το Μνημείο Ηρώων, θα γίνει από τη Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών. 
¨ Ο Δήμος Φιλιατών και η Δ.Κ. Φιλιατών, τον ευπρεπισμό του χώρου του μνημείου, τον σημαιοστολισμό, διάθεση Φιλαρμονικής. 
¨ Η Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας για την τήρηση της τάξης και την κίνηση των οχημάτων 
Παρακαλούμε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την πληρέστερη οργάνωση και παρουσίαση των εκδηλώσεων του εορτασμού. Το παρόν επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης. 
ΤΕΛΕΤΑΡΧΗ ορίζουμε τον Δρίζη Δημήτριο, υπάλληλο της Π.Ε. Θεσπρωτίας. 

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ                  Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ                                        ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα Πέμπτη