10/06/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Θεσπρωτία: Συνελήφθη αλλοδαπός στο Ράγιο με πιστόλι και 29 κιλά κάνναβη

Οκτωβρίου 06, 2020 0
Θεσπρωτία: Συνελήφθη αλλοδαπός στο Ράγιο με πιστόλι και 29 κιλά κάνναβη

Συνελήφθη αλλοδαπός στο Ράγιο Θεσπρωτίας για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων 

Κατασχέθηκαν πάνω από -29- κιλά ακατέργαστης κάνναβης καθώς και πιστόλι που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του δράστη 

Στο πλαίσιο επιχειρησιακών δράσεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθη στις 4-10-2020 το μεσημέρι στο Ράγιο Θεσπρωτίας, αλλοδαπός, που κατηγορείται για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του όταν ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, βρήκαν και κατέσχεσαν στο χώρο των αποσκευών: 

-2- ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν συνολικά -14- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -29- κιλών και -200- γραμμαρίων και 

πιστόλι μάρκας «ZASTAVA» με γεμιστήρα και -7- φυσίγγια. 

Κατασχέθηκαν επίσης το παραπάνω αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του συλληφθέντα και δύο κινητά τηλέφωνα. 

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...

Απόφαση συνέλευσης των μαθητών του εσπερινού Λυκείου Ηγουμενίτσας

Οκτωβρίου 06, 2020 0
Απόφαση συνέλευσης των μαθητών του εσπερινού Λυκείου Ηγουμενίτσας 

Την Παρασκευή 3/10/2020 οι μαθητές/τριες του εσπερινού Λυκείου αποφασίσαμε σε συνέλευση όπου συμμετείχε η πλειοψηφία των μαθητών κινητοποιήσεις για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.
Εν μέσω πανδημίας δεν μπορούμε παρά να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών των πρωινών και να δείξουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας στις μορφές αγώνα που έχουν υιοθετήσει και να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων τους.

Είναι τα ίδια μας τα παιδιά (πολλοί από μας έχουμε παιδιά στα σχολεία) που στοιβάζονται σε τμήματα 24 έως 27 μαθητών με κίνδυνο διασποράς του ιού στα ίδια και στους εκπαιδευτικούς τους.
Την περίοδο της καραντινας το υπουργείο Παιδείας επέλεξε να κλείσει τα σχολεία και να βάλει στη ζωή την δική μας και των εκπαιδευτικών τον αντιεκπαιδευτικό τρόπο της τηλεκπαίδευσης με τη δικαιολογία της διασποράς του ιού.
Είναι η ίδια ηγεσία του υπουργείου που σήμερα έρχεται να απειλήσει τους μαθητές για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους με την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης και τον αποκλεισμό όσων συμμετέχουν σε καταλήψεις.
Την ίδια ακριβώς στιγμή όπου η κατάσταση είναι τραγική στην εκπαίδευση το υπουργείο επέλεξε να φέρει ξανά στην πράξη την «τράπεζα θεμάτων» που ξεκινά φέτος από την α' λυκείου.
Πέρα από τα παραπάνω τα προβλήματα συνεχίζονται με μαθητές/τριες του σχολείου μας να μην μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα και ο λόγος είναι ότι η Περιφέρεια παρά τις οχλήσεις της διεύθυνσης του σχολείου μας δεν έχει καλύψει μέχρι και σήμερα την πρόσβαση (μετακίνησης τους σε αυτό και να μπαίνουν απουσίες ενώ δεν είναι υπεύθυνοι μαθητές/τριες για αυτή την κατάσταση.
Τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου μας ένα γεγονός προβλημάτισε έντονα τους μαθητές/τριες, πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στις αίθουσες (δίχως καν να ενημερώσουν τη διεύθυνση) μετά από ανώνυμη καταγγελία παρόλο που στο σύνολό τους μαθητές και εκπαιδευτικοί κάνουν χρήση της μάσκας, προχώρησαν σε έλεγχο (λες και εκτελούνταν εγκληματική πράξη).

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για ένα σύστημα εκπαίδευσης όπου η παροχή Γνώσης- Παιδείας θα είναι προς όφελος της κοινωνίας και με ασφάλεια εν μέσω πανδημίας.

Απαιτούμε:
1) Όχι περισσότεροι από 15 μαθητές/τριες σε κάθε τάξη. 
2) Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών. 
3) Θέλουμε σχολεία ανοιχτά, λέμε όχι στην τηλεκπαίδευση.
4) Λεφτά τώρα για την παιδεία, για αξιοπρεπείς σχολικές εγκαταστάσεις, υλικοτεχνική υποδομή, πρόσληψη καθαριστριών. 
5) Να αποσυρθεί τώρα το μέτρο της «τράπεζας θεμάτων». 
6) Άμεση επίλυση από τους υπεύθυνους για τις μετακινήσεις των μαθητών/τριων προς τις σχολικές μονάδες, να μην μπαίνουν απουσίες σε μαθητές/τριες μέχρι την επίλυση του προβλήματος. 
7) Δεν θα επιτρέψουμε άλλη «επίσκεψη» από την αστυνομία, τα ζητήματα που παρουσιάζονται στο σχολείο είναι ικανή η εκπαιδευτική κοινότητα να τα λύσει μόνη της.

Βλέποντας την αναλγησία του υπουργείου θα συμβάλλουμε με όποιες δυνάμεις μπορούμε στο συντονισμό των κινητοποιήσεων - μαθητών, εκπαιδευτικών, συλλόγων γονέων- και μην έχοντας άλλον τρόπο να αντιδράσουμε, το σχολείο μας θα τελεί υπό κατάληψη (προειδοποιητική δράση) τη Δευτέρα 5 του Οκτώβρη.

Απόφαση συνέλευσης.
Ηγουμενίτσα Παρασκευή 2/10/2020
Συνέχεια...

Συμμετοχή της χορωδίας του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας "Ρένα Κώτσιου" στο φεστιβάλ χορωδιών Αγρινίου στις 3/10 /2020 - Της Ελένης Σαφάκα

Οκτωβρίου 06, 2020 0
Συμμετοχή της χορωδίας του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας "Ρένα Κώτσιου" στο φεστιβάλ χορωδιών Αγρινίου στις 3/10 /2020 - Της Ελένης Σαφάκα

Οι εντυπώσεις μου

Πρωί-πρωί κινήσαμε
στ' Αγρίνιο να πάμε,
στο φεστιβάλ που γίνεται,
εμείς να τραγουδάμε.

Είμαστε όλοι μας <<παιδιά>>
από τη χορωδία,
με κέφι και με όρεξη
κι ωραία μελωδία.

Η Χριστίνα ήταν αρχηγός,
η Χρύσα ήταν δασκάλα,
η Αννα ήταν συνοδός
και η φωνή...Κωστάλα!!

Πιανίστα είχαμε καλή,
την όμορφη Ειρήνη.
Η παρουσία μας εκεί,
αξέχαστη θα μείνει.

¨Εφτασε βράδυ κι ήρθαμε
όλοι στο <<Ελληνίς>>,
το θερινό το σινεμά.
Δεν έλειψε κανείς.

Μέσα σε χώρο μαγικό,
φεγγαροφωτισμένο,
με του Κωστάλα τη φωνή!
σαν τί να περιμένω;

¨Ηταν μαγεία πραγματική,
χαράς, δημιουργίας,
οι μελωδίες υπέροχες.
Στιγμές ευδαιμονίας!

Η χορωδία άφησε 
άριστες εντυπώσεις,
πολιτισμό καλλιεργεί
σ' όλες τις εκδηλώσεις.

Τέλος, πρέπει ν αναφερθώ
και στη φιλοξενία που είχαμε
από τους διοργανωτές.
Μας έκαναν να ζήσουμε
υπέροχες στιγμές.

Ο Σύλλογος Πολιτισμού
Ηγουμενίτσας <<Ρένα Κώτσιου>>
τη χορωδία έκανε,
με χίλιους δύο κόπους.

Η χορωδία μας αυτή,
<<στολίδι>> είναι στην πόλη,
μακάρι να <<ζηλέψουνε>>,
να την στηρίξουν όλοι.-

Ηγουμενίτσα 5 - 10 - 2020
Ελένη Κύρκου-Σαφάκα
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου

Οκτωβρίου 06, 2020 0

 Ηγουμενίτσα: Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείουc8ad2db3db77b401fb41b1b591aa2c31_XL

Φιλόλογος με φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947694438
Συνέχεια...

Έναρξη χειμερινών μαθημάτων από το ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Οκτωβρίου 06, 2020 0
Έναρξη χειμερινών μαθημάτων από το ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
118532256_588973171778966_2184170658969340457_n
Τα μαθήματα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες ξεκινήσαν την Τρίτη 01/09.
Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή σχολική χρονιά!


Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Αντιφασιστική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήμερα στον πεζόδρομο

Οκτωβρίου 06, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Αντιφασιστική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήμερα στον πεζόδρομο

7 Οκτώβρη: Στη φυλακή για πάντα οι ναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής! 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Τρίτη 6/10 στις 6:30 μμ στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας. 

Επτά χρόνια από τη στυγνή και οργανωμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και η δίκη των δολοφόνων του, φυσικών και ηθικών αυτουργών, φτάνει επιτέλους στην ολοκλήρωσή της. 
Στις 7 Οκτώβρη θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Μια απόφαση που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στη χώρας μας. 
Με την κινητοποίησή μας όλον αυτόν τον καιρό και την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης παλεύουμε: 

- Για να καταδικαστούν, επιτέλους, οι νεοναζί, σαν αυτό που είναι, σαν εγκληματική οργάνωση και να μην περάσει το συγχωροχάρτι που προκλητικά εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας παρά το βάρος του συντριπτικού αποδεικτικού υλικού και παρά το γεγονός ότι στην συνείδηση του λαού μας έχουν για πάντα καταδικαστεί, για την στυγερή δολοφονία του Παύλου και του Λουκμάν, για την εγκληματική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στους αιγύπτιους αλλιεργάτες στη Ζώνη του Περάματος, για τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε πρόσφυγες, μετανάστες και αντιφασίστες. 

- Για να βρουν τιμωρηθούν για τα απεχθή εγκλήματα που σχεδίασαν κεντρικά και εκτέλεσαν με εντολές του ιεραρχικού παραστρατιωτικού μηχανισμού τους και να μην τους δοθεί καμιά νέα περίοδος ασυλίας από τους μηχανισμούς του κράτους για να συνεχίσουν την δολοφονική δράση τους. 

- Για να διαλυθεί επιτέλους η ναζιστική εγκληματική οργάνωση που παρίστανε το πολιτικό κόμμα και να μην της αποδοθεί επιπλέον και η κρατική χρηματοδότηση που αποφάσισε να παρακρατήσει η Βουλή, δίνοντας ξανά στη φασιστική συμμορία την δυνατότητα να ανασυγκροτηθεί και ν’ ανοίξει νέα γραφεία-ορμητήρια. 

Η αντιφασιστική έκρηξη λαού και νεολαίας που προκάλεσε η δολοφονία του Παύλου ανέκοψε την πορεία της Χρυσής Αυγής και ανάγκασε την τότε κυβέρνηση της ΝΔ να στείλει στο δικαστήριο την υπόθεση, σε μια δίκη που θέλησαν να σύρεται για χρόνια. 

Σήμερα η ακροδεξιά και οι φασιστικές συμμορίες επιχειρούν να ανασυγκροτηθούν. 
Ελλάδα και Τουρκία κλιμακώνουν τον πολεμοκάπηλο ανταγωνισμό τους για τις ΑΟΖ των πολυεθνικών και του κεφαλαίου χύνοντας το εθνικιστικό τους δηλητήριο στους λαούς. Η ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης της ΝΔ, με τις "επιχειρήσεις σκούπα" και τις παράνομες απελάσεις – "επαναπροωθήσεις" μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, ανοίγουν το δρόμο για επιθέσεις φασιστικών συμμοριών, συχνά με την κάλυψη της ίδιας της αστυνομίας και του λιμενικού, από τη Λέσβο και τον Έβρο μέχρι την Πλατεία Βικτωρίας και το Τυμπάκι στη Κρήτη. Το έδαφος είναι στρωμένο από τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων που σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετέτρεψαν τη χώρα μας σε ένα τεράστιο δεσμωτήριο για χιλιάδες πρόσφυγες. Φοράνε την μάσκα του «αγανακτισμένου πολίτη ή γονιού», μιλώντας για τη «συνωμοσία του κορονοϊού», διαδίδοντας σκοταδιστικές αντιλήψεις που τελικά βγάζουν λάδι την κυβέρνηση και το σύστημα που έχουν ξεθεμελιώσει τη δημόσια υγεία και την δημόσια παιδεία. 
Θέλουν, για μια ακόμα φορά, να αναδειχθούν σε «σιδερένια χείρα» του συστήματος για το κτύπημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος, της Αριστεράς, της νεολαίας, των προσφύγων και μεταναστών. Γιατί αυτός είναι ο φασισμός! Το βαθύ χέρι του κράτους και του καπιταλισμού. 

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα είναι χτύπημα σε αυτή την νέα επιχείρηση ανασυγκρότησης των φασιστικών μηχανισμών, τους οποίους αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού και του εθνικισμού για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία από τις ευθύνες της για το άπλωμα της πανδημίας, της φτώχειας, της ανεργίας. 
Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η θέση των φασιστών δολοφόνων είναι μόνο στη φυλακή! 

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ.. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ. ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!! 

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Αντιφασιστική συγκέντρωση του ΜΛ-ΚΚΕ σήμερα στον Πεζόδρομο, για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Οκτωβρίου 06, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Αντιφασιστική συγκέντρωση του ΜΛ-ΚΚΕ σήμερα στον Πεζόδρομο, για τη δίκη της Χρυσής Αυγής


Συνέχεια...

Ο Μάριος Κάτσης επανεξελέγη Κοσμήτορας της Βουλής

Οκτωβρίου 06, 2020 0
Ο Μάριος Κάτσης επανεξελέγη Κοσμήτορας της Βουλής 

Κατά τη χθεσινή ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για την εκλογή νέων κοσμητόρων και γραμματέων, ο βουλευτής Θεσπρωτίας και τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, επανεξελέγη στη θέση του κοσμήτορα συγκεντρώνοντας 247 θετικές ψήφους. 
Η μεγάλη αποδοχή που εκφράστηκε από την ευρεία πλειοψηφία που συγκέντρωσε στο πρόσωπο του ο βουλευτής Θεσπρωτίας, αποτελεί μια αναγνώριση αλλά και μία αυξημένη ευθύνη ταυτόχρονα. Η θέση του κοσμήτορα είναι επικουρική στα καθήκοντα του Προέδρου της Βουλής που αφορούν οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Στάση εργασίας την Τετάρτη από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤA και συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Οκτωβρίου 06, 2020 0
Θεσπρωτία: Στάση εργασίας την Τετάρτη από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤA και συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Ηγουμενίτσα, 5/10/2020
Αριθ. πρωτ. 108

Στάση Εργασίας Τετάρτη 7 Οκτώβρη από τις 11:00 πμ έως τη λήξη του ωραρίου
Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στην Ηγουμενίτσα

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας προκηρύσσει στάση εργασίας, από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Ενώνουμε τη φωνή μας με σωματεία και μαζικούς φορείς στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στην Ηγουμενίτσα την Τετάρτη 7 Οκτώβρη και ωρα 11.00 π.μ, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Απαίτησή μας είναι να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες και θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής.
Έχουν περάσει ήδη πεντέμισι χρόνια από την έναρξη της δίκης της εγκληματικής-ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και επτά από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Δεν ξεχνάμε την δολοφονία του Π. Φύσσα, την οργανωμένη δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τη δολοφονία του Σ. Λουκμάν, την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε μετανάστες, σε εργάτες και σε αγωνιστές.
Απαιτούμε να παρθεί καταδικαστική απόφαση και όλοι οι φασίστες να βρεθούν στην φυλακή! Καλούμε τους εργαζόμενους στους Δήμους της περιοχής, να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια στην Ηγουμενίτσα την Τετάρτη 7 Οκτώβρη και ωρα 11.00 π.μ
"Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον"

ΤΟ ΔΣ
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Οκτωβρίου 06, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου την Τετάρτη στο Δικαστικό Μέγαρο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής
Tην Τετάρτη 7 Οκτώβρη έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας στις 11πμ.

Εργαζόμενες - Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι 
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει ως απαράδεκτη και καταδικαστέα την απόφαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασιούλα να διορίσει ως μετακλητή υπάλληλο στη Βουλή την υπόδικη, ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και σύζυγο του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια. 
Η απόφαση αυτή μάλιστα, μόλις λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης της εγκληματικής οργάνωσης, των δολοφόνων του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και πολλών άλλων εγκληματικών πράξεων, αποτελεί το ελάχιστο πρόκληση αγανάκτηση και οργή για κάθε εργαζόμενο, δημοκράτη και πάνω απ’ όλα των ίδιων των θυμάτων της ρατσιστικής φασιστικής βίας, γι’ αυτό και απαιτούμε να ανακληθεί αμέσως. 

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι 
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αποφάσισε 3ωρη (11πμ-2μμ) στάση εργασίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, και σας καλεί στην κινητοποίηση που οργανώνει με τα σωματεία μέλη της δύναμης του να απαιτήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των ναζί δολοφόνων, που μέχρι σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να χύνουν το ρατσιστικό φασιστικό τους δηλητήριο. 
Την ημέρα εκείνη δίνεται η ευκαιρία στο δικαστικό σώμα να πάρει μια απόφαση που θα το καταστήσει ασπροπρόσωπο και θα αποκαταστήσει την τιμή της δικαιοσύνης. Η απόφαση αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη παρά μόνο η καταδίκη των ναζιστικών εγκληματικών πράξεων και των ηθικών και φυσικών αυτουργών τους. 
Τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δε θα πεθάνει μονός, τσάκισε τον. 

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη 
έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας στις 11πμ. 

Επίσης η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου την Τετάρτη 7 Οκτώβρη το απόγευμα στις 19.30 καλεί τις διοικήσεις των σωματείων του, τους αντιπροσώπους του και κάθε αγωνιστή εργατοϋπάλληλο, σε σύσκεψη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία του συλλαλητηρίου που έχει αποφασιστεί για τις 13 Οκτώβρη, δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος ενάντια στην επιθετική αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, με το διεκδικητικό πλαίσιο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. 

Η διοίκηση του Ε.Κ.Θ.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (5 - 11/10)

Οκτωβρίου 06, 2020 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (5 - 11/10) 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα από 5 έως 11 Οκτωβρίου 2020 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (05-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου.

Τρίτη (06-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.

Τετάρτη (07-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

Πέμπτη (08-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.

Παρασκευή (09-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

Κυριακή (11-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα - Τσαγκάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκλιοί – Γλυκή.

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα