03/31/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019

Κατεβαίνει με το Λώλο ο Γάκης…!

Μαρτίου 31, 2019 0

Με το συνδυασμό του Γιάννη Λώλου, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ηγουμενίτσας, επιστρέφει στα κοινά ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και πρώην αντινομάρχης Θεσπρωτίας Γιώργος Τσώνης.
Ο Γάκης, όπως είναι γνωστός σε όλους, γυμναστής στο επάγγελμα, έχει διατελέσει Αντινομάρχης με το Βασίλη Γιόγιακα και μετά από μερικά χρόνια απουσίας επανέρχεται διεκδικώντας την ψήφο των συμπολιτών του.
Σήμερα είναι Διευθυντής του Α’ Γυμνασίου Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας. Έχει διατελέσει επίσης γυμνασιάρχης των Γυμνασίων Πλαταριάς – Πέρδικας και Εσπερινού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας.
Με μακρά συμμετοχή επίσης στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής, ως προπονητής ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών ομάδων.
Ο ίδιος σε μήνυμα προς τους συμπολίτες του, αναφέρει: «Με γνώση του χώρου της Τοπικής αυτοδιοίκησης, με εμπειρία και με αίσθημα ευθύνης ζητώ την ψήφο σας για έναν ισχυρό Δήμο Ηγουμενίτσας με το συνδυασμό Δύναμη Προοπτικής του Δημάρχου και φίλου μου, Γιάννη Λώλου».

Κατά την παρουσίασή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Λώλος, ανέφερε: «Συνεχίζουμε ενωμένοι, ισχυροί και ανοιχτοί σε νέα πρόσωπα και ιδέες.
Καλωσορίζουμε στο Συνδυασμό μας,  «Δύναμη Προοπτικής», τον κ. Γιώργο (Γάκη) Τσώνη, Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας και πρώην Αντινομάρχη Θεσπρωτίας. Δυναμικός με γνώση του χώρου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εμπειρία αλλά και το απαραίτητο όραμα που πρεσβεύει ο συνδυασμός μας για ένα ισχυρό Δήμο Ηγουμενίτσας. Καλή Επιτυχία Γάκη»!
Συνέχεια...

Απάντηση του Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας, Γιώργου Κωλέττα σχετικά με την καταγγελία της παράταξης Ριζόπουλου

Μαρτίου 31, 2019 0

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας πραγματοποίησε ένα μεγαλειώδη ετήσιο χορό που η επιτυχία του δεν είχε προηγούμενο. Παρόλα αυτά καταγγέλλουν τον σύλλογο και εμένα προσωπικά ότι στήθηκε προεκλογική φιέστα προς όφελος του περιφερειάρχη Ηπείρου. Σε καμία περίπτωση δεν συνέβη κάτι τέτοιο ούτε από το Δ.Σ, ούτε από εμένα προσωπικά, όπως αναφέρουν στην εν λόγω καταγγελία τους οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Ορίζοντες Ηπείρου».

Ποτέ δεν συμμετείχα άλλωστε σε κανέναν κομματικό μηχανισμό και ούτε είχα ποτέ μου καμιά κομματική ταυτότητα. Λειτούργησα και λειτουργώ σε όλη μου τη ζωή δημοκρατικά κι έτσι διοίκησα και διοικώ και τον Κ.Σ.Η.

Παρότι προσβλήθηκα με χυδαίες εκφράσεις και απειλές δεν βγήκα πρώτος να καταγγείλω κανέναν, επειδή το ήθος μου δεν το επιτρέπει. Δεν θα συνεχίσω σε αυτό το γαϊτανάκι εντυπώσεων μιας προεκλογικής ατζέντας που αποδέκτη έχει στο τέλος την κυνηγετική οικογένεια.

Ο πρόεδρος του Κ.Σ.Η
Κωλέττας Γεώργιος
Συνέχεια...

Απάντηση του Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών, Πέτρου Κατσάρη, στην παράταξη Ριζόπουλου

Μαρτίου 31, 2019 0

Σχετικά με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που υπογράφουν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην ΠΕ Θεσπρωτίας, με την παράταξη “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ”, ως πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για όσα ψευδή και ανύποστατα αναφέρονται σε αυτή.
Διότι στην εκδήλωση του συλλόγου μας όχι μόνο δεν παρεμποδίστηκαν να εισέλθουν όπως ισχυρίζονται, αντιθέτως μέλος του Δ.Σ φρόντισε ώστε να τύχουν ανάλογης υποδοχής και φιλοξενίας.
Ωστόσο, θέλοντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις αποφάσισαν να εμπλέξουν το Σύλλογό μας σε προεκλογικά παιχνίδια. Η απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση με τη μεγάλη συμμετοχή των κυνηγών αποδεικνύει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του έργου που επιτελέστηκε τα προηγούμενα τα χρόνια από το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών. Όσον αναφορά τους χαρακτηρισμούς και τις κατηγορίες για φασιστικές συμπεριφορές, τις επιστρέφω στους συντάκτες, διότι οι κυνηγοί στους Φιλιάτες διακρίνονται για το ήθος και τη φιλοξενία και ουδεμία σχέση έχουν με τέτοιες συμπεριφορές. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται με την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου εκλέγοντας με τρεις φορές πρόεδρο.
Κλείνοντας, είμαι βέβαιος, τόσο στις εκλογές των Κυνηγετικών οργανώσεων όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι κυνηγοί και όλοι οι πολίτες θα εκλέξουν άξιους και σοβαρούς εκπροσώπους!

Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΑΡΗΣΣυνέχεια...

Ανταπάντηση παράταξης Ριζόπουλου στον Πρόεδρο της Ε’ ΚΟΗ

Μαρτίου 31, 2019 0

Ανταπαντώντας στο από 27 Μαρτίου 2019 δημοσίευμα του Προέδρου της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, κ. Νίκου Παπαγρηγορίου, στο epiruspost.gr, με τίτλο "Δεν ασχολούμαστε με εκλογές"...
Κύριε Πρόεδρε της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου και θεματικέ Αντιπεριφερειάρχη, κ. Ν. Παπαγρηγορίου, εκτίθεστε!!!
Ανταπαντώντας στην, εσκεμμένη από πλευράς σας, παραπληροφόρηση των μελών των Κυνηγετικών Συλλόγων και την παραποίηση της αλήθειας των όσων συνέβησαν, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:
1) Κατ’ αρχήν, κανείς από τους παριστάμενους στον ετήσιο χορό του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι επρόκειτο για προεκλογική «φιέστα», και μάλιστα, ερήμην των μελών του Συλλόγου!!! Άλλωστε, σας διαψεύδει το κανάλι Epirus TV, που μαγνητοσκόπησε όλη την εκδήλωση. Ανατρέξτε λιγάκι σε ολόκληρο το video για να φρεσκάρετε τη μνήμη σας…
2) Επίσης, το Σάββατο, 23 Μαρτίου, στον ετήσιο χορό του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών, άπαντες οι παριστάμενοι αντελήφθησαν την απαράδεκτη, απαξιωτική και «φασιστική» (επαναλαμβάνουμε) συμπεριφορά, τόσο τη δική σας, ως Προέδρου της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, όσο και του οικοδεσπότη της βραδιάς, κ. Π. Κατσάρη, Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών και Αντιδημάρχου και όντος Αστυνομικού, αφήνοντας να περιμένουν στην είσοδο, επί είκοσι ολόκληρα λεπτά, υποψηφίους του συνδυασμού μας, «Ορίζοντες Ηπείρου», αν και είχε γίνει κράτηση τραπεζιού!
3) Σαφώς και ήταν άκρως επιτυχημένες και οι δύο εκδηλώσεις των Κυνηγετικών Συλλόγων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, τις οποίες, εξάλλου, τιμήσαμε με την παρουσία μας, τόσο εμείς όσο και ο επικεφαλής του συνδυασμού μας και εν δυνάμει Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος, ο οποίος, σημειωτέον, κατά το ήμισυ είναι Φιλιαταίος (Μαλούνι). Και ήταν επιτυχημένες για το λόγο ακριβώς ότι συμμετέχει το σύνολο των κυνηγών, που ανήκουν σε διάφορους πολιτικούς χώρους, γι’ αυτό και δεν μπορείτε να κάνετε διαχωρισμούς, αν και τους επιχειρείτε, μάταια, ωστόσο!
4) Η κυνηγετική οικογένεια και το κυνηγετικό κίνημα γενικότερα, πράγματι, δεν έχει ανάγκη από προστάτες!!! Σεις, όμως, προσωπικά, έχετε αναδείξει τον απερχόμενο Περιφερειάρχη σε προστάτη και σωτήρα σας, όταν δεν χάνετε ευκαιρία να του πλέκετε το εγκώμιο, προεκλογικά, ευχαριστώντας τον σε κάθε εκδήλωση που οργανώνετε. Ενδεχόμενα, να ξεπληρώνετε «γραμμάτια»… 
5) Όσον αφορά τις υποτιθέμενες «απειλές», όπως αναφέρετε, σας γνωρίζουμε πως, σαν συνδυασμός, είμαστε ενωτικοί και φερόμαστε με ήθος, αξιοπρέπεια και πολιτικό πολιτισμό!!! Ουδέποτε και σε καμιά περίπτωση δεν απειλήσαμε κανέναν!!! Αντίθετα, από την πρώτη στιγμή, δεχόμαστε συστηματικά απειλητικά τηλεφωνήματα και εκβιασμούς προς όλους, όλο το χρόνο, ακόμη και στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου μας, μέχρι και σε όσους τολμούν να δηλώσουν ότι τους αρέσει η σελίδα μας στο διαδίκτυο (κάνουν like)!!! Όχι και να μιλάτε εσείς για «σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου»!!!
6) Τέλος, επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά το πώς λειτουργούν οι κυνηγετικές οργανώσεις (μη ξεχνάτε, άλλωστε, πως υποψήφιοί μας είναι μέλη των Συλλόγων σας), οφείλετε να σέβεστε και τα μέλη σας και τις εισφορές τους, με τις οποίες χρηματοδοτούνται τα έξοδα των γραφείων και το διοικητικό προσωπικό. Γιατί εισφορές καταβάλλουν όλα τα μέλη και όχι μόνον όσοι ψηφίζουν Καχριμάνη… Η δε υλοποίηση των σκοπών σας (καταφύγια, αγροτική οδοποιία κλπ), είτε υλοποιείται από το Κράτος είτε από την Περιφέρεια, γίνεται με δημόσιους πόρους και όχι με ιδίους πόρους της Περιφέρειας ή με χρήματα από την τσέπη του Καχριμάνη!!!
Θα σας συνιστούσαμε στο εξής να δείχνετε τον απαιτούμενο ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ!!! Σε διαφορετική περίπτωση, δε θα σταματήσουμε να καταγγέλλουμε στους Ηπειρώτες τις απαράδεκτες πρακτικές σας!!!
Σημείωση: η καταγγελία μας δεν αφορά, επ’ ουδενί, τα μέλη των Κυνηγετικών Συλλόγων, γιατί όλο το παρασκήνιο τελούσε εν αγνοία τους!!!

Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Θεσπρωτίας  του συνδυασμού «Ορίζοντες Ηπείρου – Περήφανοι Ξανά»


Συνέχεια...

Απάντηση Προέδρου Ε’ ΚΟΗ Ν. Παπαγρηγορίου στην καταγγελία της παράταξης Ριζόπουλου

Μαρτίου 31, 2019 0

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ Ν. Παπαγρηγορίου εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, που υπογράφουν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην ΠΕ Θεσπρωτίας, με συγκεκριμένη περιφερειακή παράταξη.
Δυστυχώς, στο βωμό της πρόσκαιρης εξυπηρέτησης πολιτικών και προσωπικών σκοπιμοτήτων, κάποιοι δε διστάζουν να εμπλέξουν τις κυνηγετικές οργανώσεις σε προεκλογικά παιχνίδια.
Η Ε’ ΚΟΗ ουδέποτε ασχολήθηκε με τις εκλογές και το ίδιο πρόκειται να πράξει και τώρα.
Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία της αναλυτικής περιγραφής των γεγονότων που διαδραματίστηκαν σε δύο απόλυτα επιτυχημένες εκδηλώσεις των Κυνηγετικών Συλλόγων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών αντίστοιχα.
Γνωρίζουν πολύ καλά τι έγινε, όσοι ήταν παρόντες και στις δύο εκδηλώσεις, όπως γνωρίζουν και ποιοι ήταν εκείνοι που εκστόμισαν απειλές σε προσωπικό επίπεδο, σε βάρος στελεχών των κυνηγετικών οργανώσεων…
Η κοινωνία μας είναι μικρή και τίποτε δε μένει κρυφό.
Αντιπαρερχόμαστε των χαρακτηρισμών και κατηγοριών για «φασιστικές» συμπεριφορές, τις οποίες και επιστρέφουμε στους εμπνευστές και συντάκτες της ανακοίνωσης.
Η κυνηγετική οικογένεια ούτε είχε, ούτε έχει ανάγκες από προστάτες και σωτήρες.
Επίσης όμως, οι ίδιοι οι κυνηγοί είναι αυτοί που προσφέρουν από το υστέρημά τους στο κράτος και ούτε χρηματοδοτούνται, ούτε συντηρούνται από αυτό, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι ευφάνταστοι συντάκτες της, που προφανώς αγνοούν και τα βασικά στον τρόπο λειτουργίας των κυνηγετικών οργανώσεων.
Ελπίζουμε, ότι δε θα χρειαστεί να επανέλθουμε.

Με εκτίμηση
Νίκος Παπαγρηγορίου
Πρόεδρος ΔΣ Ε’ ΚΟΗ


Συνέχεια...

Καταγγελία των Θεσπρωτών υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων του Ριζόπουλου προς Προέδρους Κυνηγετικών Συλλόγων

Μαρτίου 31, 2019 0

Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσπρωτίας του συνδυασμού «Ορίζοντες Ηπείρου» καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών και Αντιδημάρχου του Δήμου Φιλιατών, Πέτρου Κατσάρη, καθώς και του Προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου και θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, Νίκου Παπαγρηγορίου, στον ετήσιο χορό του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών, που έγινε το Σάββατο 23 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, με ευθύνη και εντολή τους (και με το υποτιθέμενο πρόσχημα ότι ο εν δυνάμει Περιφερειάρχης Ηπείρου, επικεφαλής του συνδυασμού "Ορίζοντες Ηπείρου-Περήφανοι Ξανά", κ. Σπύρος Ριζόπουλος, καταφέρθηκε απρεπώς κατά του συνόλου των κυνηγών, ενώ παράλληλα τους τιμούσε με την παρουσία του εκεί), παρεμποδίστηκε η είσοδος σε αντιπροσωπεία υποψηφίων μας, στο χώρο της εκδήλωσης. Μιας εκδήλωσης που μετατράπηκε σε προεκλογική «φιέστα» του απερχόμενου περιφερειάρχη και του συνδυασμού του, με διοργανωτές τους Προέδρους κ.κ. Παπαγρηγορίου και Κατσάρη, ερήμην και σε βάρος των μελών και των φίλων του Κυνηγετικού Συλλόγου.
Τέτοιου είδους «φασιστικές» συμπεριφορές προσβάλλουν τους ίδιους και είναι κρίμα γιατί θίγουν τα μέλη των Συλλόγων του Κυνηγετικού Κινήματος, που είναι Σύλλογοι με μαζικότητα, πολυετή πορεία προσφοράς και πλούσιες δράσεις. Οι Κυνηγητικοί Σύλλογοι της Θεσπρωτίας, δεν είναι «μαγαζιά σας». Λειτουργούν με χρήματα όλων των μελών τους και του κράτους και οφείλουν να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τα ζητήματα του κυνηγιού και της προστασίας της φύσης.
Για το λόγο αυτό, το λιγότερο που θα μπορούσατε να κάνετε κύριοι, ως Διοικητικά Συμβούλια, είναι να ζητήσετε, τουλάχιστον, συγγνώμη για την αγενή και προκλητική σας συμπεριφορά. Αν είχατε και κάποια στοιχειώδη ευθιξία, που δεν έχετε, θα έπρεπε και να είχατε παραιτηθεί… Είμαστε σίγουροι ότι τα μέλη των Συλλόγων σας στις προσεχείς εκλογές θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτές τις συμπεριφορές και θα επιλέξουν ανθρώπους «ακέραιους» και σοβαρούς για να τους εκπροσωπήσουν στα επόμενα Δ.Σ. και όχι «αχυράνθρωπους» του απερχόμενου περιφερειάρχη και της παρέας του!!!

Ανυφαντής Σπύρος
Κοτσώνη Αλέκα 
     Κυβράνογλου Βασιλική
     Τάτση Μάγδα
     Άννα Βέτου 
            Σπύρος Βλάχος 
             Δημήτριος Γκαμπρέλας 
           Αντώνης Δημητριάδης 
Συνέχεια...

ΣΠΙΘΕΣ

Μαρτίου 31, 2019 0


Επειδή αύριο, Δευτέρα, είναι πρωταπριλιά και θα διαβάσετε ένα σωρό σούτες που θα γράφουνε τα sites ως πρωταπριλιάτικα αστεία, οφείλουμε από τώρα να σας προειδοποιήσουμε ότι ενδέχεται να διαβάσετε μια εξωφρενική είδηση η οποία όμως μπορεί και να αληθεύει...!

Αύριο Δευτέρα 1 Απριλίου είναι προγραμματισμένες οι δίκες 2 πρώην Δημάρχων Δήμων της Θεσπρωτίας και οι δυο για υπεξαίρεση και παράβαση καθήκοντος που αφορούνε το 2010 και φτάνουνε μέχρι το 2006...!

Η μια μάλιστα δίκη έχει αναβληθεί έξι (6) φορές...! Δεν αποκλείεται βέβαια, να δούμε αύριο μία ακόμη αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης. Οπότε, αν διαβάσετε κάποια σχετική είδηση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης μη νομίσετε ότι πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο...! 

Στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε...!
Συνέχεια...

Παρουσίασε το συνδυασμό του ο Δημήτρης Σκεύης

Μαρτίου 31, 2019 0

"Δε θέλω να είμαι «άλλος ένας Δήμαρχος» αλλά ένας άλλος, ένας διαφορετικός δήμαρχος"


Σε μια κατάμεστη αίθουσα κεντρικού καταστήματος της πόλη των Φιλιατών, ο υποψήφιος Δήμαρχος Φιλιατών Δημήτρης Σκεύης ανακοίνωσε την Πέμπτη 28 Μαρτίου, το όνομα και το έμβλημα του Συνδυασμού «ΜΑΖΙ», μαζί και τους πρώτους 14 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους..
Παρουσία πλήθους πολιτών, αλλά και πολλών νυν και πρώην δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων όλων των παρατάξεων, ο Δημήτρης Σκεύης  αναφέρθηκε στις τέσσερις βασικές αρχές στις οποίες θα βασιστεί ο συνδυασμός του, τόσο πριν, όσο και μετά τις εκλογές του Μαΐου.
Ο Δημήτρης Σκεύης τόνισε χαρακτηριστικά: «Ισότητα, Ήθος, Δουλειά και Διεκδίκηση, είναι οι βασικές μας αρχές».
ΙΣΟΤΗΤΑ, η οποία στην παρούσα φάση, πριν δηλαδή τις εκλογές μπορεί να εκφραστεί και με τον όρο Υπερκομματισμός. «Ξεκαθαρίζω πως δεν μ’ ενδιαφέρει η κομματική ταυτότητα ή τα πολιτικά πιστεύω των υποψήφιων που στελεχώνουν το συνδυασμό μας. Μοναδικό κριτήριο για να μετέχει κάποιος σ’ αυτό το συνδυασμό  είναι η  ειλικρινείς διάθεση να εργαστεί για τον τόπο».
Όσον αφορά την έννοια της ισότητας μετά τις εκλογές: «Δεσμεύομαι πως για μένα όλοι οι πολίτες του Δήμου Φιλιατών θα είναι ίσοι». Άλλωστε, όπως τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος «δεν υπάρχει χειρότερη παγίδα για μια δημοτική αρχή από το διαχωρισμό των πολιτών».
ΗΘΟΣ, με έμφαση στο πολιτικό ήθος. Πολιτικό ήθος, που ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους δοκιμάζεται… «Οι αντίπαλοι υποψήφιοι δεν είμαστε εχθροί, ίσως δεν είμαστε καν αντίπαλοι. Αν το σκεφτούμε ψύχραιμα θα δούμε πως απλά ο καθένας, με διαφορετικές αντιλήψεις, διεκδικεί το δικαίωμα να δουλέψει και να προσφέρει στην κοινωνία», σημείωσε ο Δημήτρης Σκεύης.
ΔΟΥΛΕΙΑ. «Σωστή δουλειά στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι μόνο η ομαδική δουλειά». Ένας σύγχρονος Δήμος δεν μπορεί να πορεύεται με αυθαίρετες προσωπικές στρατηγικές, που αλλάζουν μέρα με τη μέρα ανάλογα τη διάθεση ή από το ποιον έχουμε απέναντί μας. «Στόχος μου είναι η δημιουργία ενός Δήμου που θα είναι συνυφασμένος με τη δημοκρατία και τη λαϊκή συμμετοχή» υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος.
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ. Μια σύγχρονη δημοτική αρχή πρέπει να είναι κοντά στα κέντρα  των αποφάσεων, οφείλει να είναι μονίμως ενημερωμένη και να διεκδικεί σθεναρά, με ώριμες προτάσεις, πόρους και συμμετοχή σε έργα ανάπτυξης από εθνικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς. «Μια σύγχρονη δημοτική αρχή οφείλει να είναι, οπλισμένη. Έτοιμη ανά πάσα στιγμή να διεκδικήσει όσα περισσότερα μπορεί για τον τόπο, για το μέλλον των παιδιών μας».

Ο Δημήτρης Σκεύης παρουσίασε τους πρώτους 14 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του Συνδυασμού του και ανέφερε ότι ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στη Δ.Ε. Σαγιάδας, όπου θα γίνει  παρουσίαση και νέων  υποψήφιων. 
Απευθυνόμενος στο πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση, ο  υποψήφιος Δήμαρχος κατέληξε: «Ο νέος σύγχρονος Δήμος που ονειρεύομαι, έχει πυξίδα την ευθύνη μας απέναντι στις επόμενες γενιές, με πολιτικό ήθος, ομαδική δουλειά και συνεχή διεκδίκηση. Θέλω να είστε μαζί μου για την υλοποίηση αυτό του ονείρου».
Οι πρώτοι 14 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το Δημήτρη Σκεύη είναι οι κάτωθι: (με αλφαβητική σειρά)

-         Βουτσής Βασίλειος
-         Γιόκα Αντήλια
-         Καραμπίνας Χρήστος
-         Κολιομίχος Σπυρίδων
-         Λένης Φίλιππος
-         Λιανός Ευάγγελος
-         Μίγκου - Θάνου Μαρία
-         Μπάντιος Ελευθέριος
-         Νάτσης Κωνσταντίνος
-         Σιόζου Σωτηρία
-         Τζίμας Νικόλαος
-         Τόλης Χριστόφορος
-         Τσιάβου - Φράτη Αναστασία
-         Φερεντίνος Σπυρίδων


Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Φιλιατών Δημήτρη Σκεύη.
Φίλες και φίλοι καλησπέρα.
Σας καλωσορίζω στην αποψινή εκδήλωση και σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μου. Η παρουσία σας μου δίνει δύναμη για τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Μου δίνει δύναμη για να προσπαθήσουμε γι’ αυτό, που λίγες μέρες πριν έδειχνε αδύνατο.
Απόψε νοιώθω δυνατός για έναν ακόμη λόγο, γιατί απόψε, στο τέλος της βραδιάς, θα έχω κι επίσημα δίπλα μου μια πολύ δυνατή ομάδα.
Μια ομάδα ανθρώπων που τόλμησαν και αποφάσισαν να σταθούν δίπλα μου και να εκτεθούν στα κοινά με σκοπό να δουλέψουν για τον τόπο που μεγαλώσαμε,
για τον τόπο, που οι περισσότεροι, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.
Μια ομάδα που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει και δυναμώνει.
Μια ομάδα που τα πρώτα της μέλη, θα σας παρουσιάσω λίγο αργότερα.
Θα αρχίσω με μια αναφορά στις 4 θεμελιώδης αρχές οι οποίες υπήρξαν η βάση της συμφωνίας μου με αυτούς τους ανθρώπους, αρχές που θα είναι και οι πυλώνες της προσπάθειάς μας πριν και μετά τις εκλογές του Μαΐου.
Δε θα σας κουράσω. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο σύντομος και κατανοητός. Αν και στη μόδα είναι τα φλύαρα, δυσνόητα και βαρετά κείμενα με, άξονες, δράσεις και προτεραιότητες. Κείμενα που στην ουσία δε λένε τίποτα, αλλά παρουσιάζουν τον ομιλητή ως παντογνώστη  και τη  διοίκηση του δήμου παιχνιδάκι. Δεν το κάνω όμως  γιατί εγώ δε θέλω, να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη, δε θέλω να είμαι «Άλλος ένας Δήμαρχος» αλλά ένας άλλος, ένας διαφορετικός δήμαρχος.
Ένας Δήμαρχος με όραμα, όχι όραμα δικό μου, όχι όραμα βγαλμένο από το μυαλό μου ή από μια ομάδα ατόμων που συνεδρίασε σε μια αίθουσα. Αλλά ένα όραμα για το μέλλον που ΟΛΟΙ θέλουμε, ένα μέλλον που ΜΑΖΙ θα προσδιορίσουμε, ΜΑΖΙ θα σχεδιάσουμε τους τρόπους που θα μας οδηγήσουν σε αυτό και χρησιμοποιώ συνεχώς το ΜΑΖΙ, γιατί  πιστεύω πως τη διαφορά την κάνουν οι ομάδες και όχι οι μονάδες, γιατί πιστεύω σε μια διοίκηση συμμετοχική, χωρίς αλαζονικές συμπεριφορές, μια διοίκηση που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών και που θα διεκδικεί συνεχώς αυτό που μας αξίζει.
Μια διοίκηση ανοιχτή, με ενημερωμένους πολίτες, μια διοίκηση που θα λογοδοτεί για τα όσα έκανε ή όχι,  πάντα σε σχέση με αυτά που προγραμμάτισε.
Πιστεύω πως θα συμφωνήσουμε όλοι ότι βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο για το μέλλον της περιοχής και η ανάληψη ευθύνης σε όλα τα επίπεδα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Και πιστεύω πως είναι  πλέον φανερό ότι στο δήμο μας δεν αρκεί η αλλαγή προσώπων. Δεν αρκεί να κάνουμε εκλογές για να αλλάξουμε άπλα προϊστάμενους των υπηρεσιών του δήμου. Γιατί λυπάμαι που το λέω, οι εκλογές μοιάζουν να είναι πλέον μια δοκιμασία μέσα απ’ την οποία θα επιλέξουμε αυτούς που θα καταλάβουν μια θέση, μια καρέκλα στο δημαρχείο, με αποτέλεσμα το όραμα, η ανάπτυξη, η αλλαγή της τύχης του τόπου αυτά δηλαδή για τα οποία αξίζει κάποιος να εκλέγει, περνούν σε δεύτερη μοίρα και σιγά σιγά να βυθίζονται σε ανούσιες πρακτικές του παρελθόντος, στη λογική της τυπικής διαχείρισης και σε μια καθημερινότητα με συγκρούσεις, ψέματα, εντάσεις και προσωπικές αντιδικίες που δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο αντιπαλότητας μεταξύ ανθρώπων που σε πολλές περιπτώσεις γνωρίζονται από παιδιά.                                                    
Δεν αρκεί λοιπόν άπλα η αλλαγή προσώπων. Χρειάζεται οι πολίτες να αναδείξουν ηγεσία που θα μείνει πίστη στα όσα λέει προεκλογικά, όχι σε κάποιο φυλλάδιο με αοριστίες του τύπου «στήριξη του πρωτογενή τομέα».
Αλλά στα όσα λέει προεκλογικά σχετικά με τον τρόπο που θα λειτουργήσει σχετικά με τον τρόπο που θα διοικήσει. Εδώ θέλω να κάνω μια προσωπική αναφορά.
Σίγουρα πολλοί  ξαφνιαστήκαν απ’ την κίνησή μου να θέσω υποψηφιότητα για το δήμο. Ίσως γιατί οι περισσότεροι έχουν ένα στερεότυπο για το πώς πρέπει να είναι κάποιος που είναι ή που «πάει»  για Δήμαρχος. Το στερεότυπο αυτό επιβάλει πως ο Δήμαρχος πρέπει να είναι κάποιος, κάποιος με μια απροσδιόριστη δύναμη όχι απαραίτητα σχετική με τη διοίκηση.
Ας είναι κάποιος κι ας μη σκαμπάζει και πολλά από διοίκηση, νόμους, οικονομία, δεν πειράζει, αρκεί να δίνει την αίσθηση ότι ξέρει πολλά, αν όχι όλα. Ψάχνουμε λοιπόν πολλές φόρες, ασυναίσθητα, για κάποιον σοφό, κάποιον παντογνώστη, που χωρίς κόπο και χωρίς πολύ δουλειά  θα κυβερνά το δήμο, χωρίς την ανάγκη άξιων συνεργατών, χωρίς να  σέβεται  τις γνώμες των πολιτών, χωρίς να θέτει ξεκάθαρους στόχους, χωρίς δεσμεύσεις από νομούς ή διαδικασίες. 
Ψάχνουμε δηλαδή ένα δήμαρχο αυτοκράτορα.
Έθεσα υποψηφιότητα γιατί δεν πιστεύω σε αυτά τα στερεότυπα.
Πιστεύω άπλα πως ο δήμαρχος πρέπει να έχει ΣΤΟΧΟΥΣ, ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.
•Στόχους που θα προσδιορίσει μετά από διαβούλευση με τους πολίτες
•Σχέδιο για την επίτευξη των στόχων αυτών , που θα καταρτίσει με τους συνεργάτες και τις υπηρεσίες του  δήμου και θα δημοσιοποιήσει χωρίς φόβο
•Και τέλος δουλειά, δουλειά με πρόγραμμα και με όλες του τις δυνάμεις,   πάνω στο σχέδιο αυτό
Τρέφω σεβασμό στις προσπάθειες όλων των διοικήσεων του δήμου  μέχρι σήμερα αλλά είναι πλέον φανερό ότι χρειαζόμαστε μια αλλαγή πολιτικής
Χρειαζόμαστε μια διοίκηση με αρχές.
Αρχές που πρέπει να ισχύσουν απ το τώρα, απ την προεκλογική περίοδο, γιατί τώρα πρέπει να ορίσουμε τις βασικές αρχές μας που θα μας οδηγήσουν σε μια χρήσιμη για τον τόπο διοίκηση.
Απόψε λοιπόν θα σας παρουσιάσω  τις τέσσερις  αρχές που έχω συζητήσει με πολλούς  από εσάς κατ’ ίδια ή  σε ομάδες. 
Οι αρχές αυτές λοιπόν είναι οι έξης:
ΙΣΟΤΗΤΑ- ΗΘΟΣ  - ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ
Και ξεκινώ με την ΙΣΟΤΗΤΑ, η οποία στην παρούσα φάση, πριν δηλαδή τις εκλογές  μπορεί να εκφραστεί και με τον όρο Υπερκομματισμός.
Ξεκαθαρίζω πως δεν μ’ ενδιαφέρει η κομματική ταυτότητα ή τα πολιτικά πιστεύω των υποψήφιων που στελεχώνουν το συνδυασμό μας, ούτε φυσικά αυτών που θα μας ψηφίσουν. Μοναδικό κριτήριο για να μετέχει κάποιος σ αυτό το συνδυασμό  είναι η  ειλικρινείς διάθεση να εργαστεί για τον τόπο. Όσον αφόρα την έννοια της ισότητας μετά τις εκλογές, δεσμεύομαι πως για μένα όλοι οι πολίτες του δήμου Φιλιατών θα είναι ίσοι. Δεσμεύομαι πως δεν θα υπάρξει καμία διάκριση σε «δικούς» μου και στους «άλλους» . Κι αυτό όχι γιατί είμαι «Άγιος» και δε θυμώνω, δεν πικραίνομαι, δε στενοχωριέμαι κυρίως από προσωπικές επιθέσεις, αλλά γιατί είμαι πεπεισμένος πως δεν υπάρχει χειρότερη παγίδα για μια δημοτική αρχή  απ το διαχωρισμό των πολιτών. Δε φαντάζεστε πόσα διοικητικά, οικονομικά, κοινωνικά και προσωπικά προβλήματα δημιουργεί αυτός  ο διαχωρισμός. Για αυτό λοιπόν το ξαναλέω, πως για μένα όλοι οι πολίτες του δήμου Φιλιατών είναι και θα είναι ίσοι.
Και περνώ στη δεύτερη βασική μας αρχή που είναι το ΗΘΟΣ  με έμφαση  φυσικά  το πολιτικό ήθος.  Πολιτικό ήθος, που ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους δοκιμάζεται αφού τότε φαίνεται το πραγματικό επίπεδο του κάθε υποψήφιου και του κάθε συνδυασμού. Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά πως είμαι αντίθετος, με την τακτική των προσωπικών επιθέσεων.  Θεωρώ πως είναι δείγμα ηθικής πτώσης,  καταδεικνύει εμφανή απουσία πολιτικού λόγου και κυρίως έλλειψη παιδείας. Η ανούσια κριτική,  τα κουτσομπολιά, οι  ψίθυροι,  οι αιχμές  ανήκουν  σε εποχές που δεν μας εκφράζουν. Οι προσπάθεια να προσβάλουμε να μειώσουμε να καταρρακώσουμε τους αντίπαλους με σκοπό να φάνουμε εμείς λίγο καλύτεροι, είναι πρακτικές που σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούμε. Οι τακτικές αυτές απομακρύνουν τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους και πολλές φόρες αποτελούν πολιτικά μπούμερανγκ. Οι αντίπαλοι υποψήφιοι δεν είμαστε εχθροί, ίσως δεν είμαστε καν αντίπαλοι. Αν το σκεφτούμε ψύχραιμα θα δούμε πως άπλα ο καθένας, με διαφορετικές αντιλήψεις, διεκδικεί το δικαίωμα να δουλέψει και να προσφέρει στην κοινωνία. Ξέρω πως, δεν έχουμε ακόμα  κουλτούρα  συνεργασίας ιδιαίτερα με τις άλλες παρατάξεις,  αλλά  οι  φετινές εκλογές, με την εφαρμογή της απλής αναλογικής, είναι ένα μεγάλο στοίχημα ωριμότητας και συνεργασίας. Ο πολιτικός πολιτισμός είναι πλέον αναγκαίος και χάριν της επόμενης μέρας.
Όταν δημιουργηθεί ένα πολεμικό  προεκλογικό  κλίμα,  πώς άνθρωποι που έχουν καταντήσει εχθροί θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να συνεργαστούν την επομένη μέρα; Τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στη λειτουργιά του δήμου αλλά και στην πρόοδο του τόπου γενικότερα;   Σίγουρα κάποιοι διαφωνούν και πιστεύουν πως πρέπει να κηρύξουμε πόλεμο στους αντίπαλους συνδυασμούς. Μπορώ εκ πείρας να τους βεβαιώσω πως η τακτική αυτή δεν έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο προεκλογικός αγώνας αυτού του επίπεδου, άπλα ικανοποίει τα πιο ταπεινά ένστικτα των ήδη φανατικών υποστηρικτών. Το σύνηθες, το εύκολο, αυτό που χρόνια εφαρμόζεται είναι η επίθεση σε κάθε επίπεδο, για το παρελθόν, το έργο, τη νοοτροπία, τα «σκάνδαλα», τις συμπεριφορές, τις διακρίσεις, τις παραλήψεις της παράταξης που είναι στην εξουσία. Εγώ όμως θέλω να μιλήσουμε για το πώς θα ενεργήσουμε εμείς και όχι να κρίνουμε το πως ενέργησαν οι άλλοι.  Η τακτική αυτή προεκλογικά οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο. Κάθε διοίκηση κρίνεται από το έργο που φανερά βοηθά τους δημότες καθώς και από τις συμπεριφορές, το ήθος και το ύφος με το οποίο ασκεί την εξουσία. Ο κόσμος βλέπει, κρίνει, γνωρίζει. Δε χρειάζεται εμάς να του «ανοίξουμε» τα μάτια λίγες μέρες πριν τις εκλογές.  
Και περνώ στην τρίτη βασική μας αρχή που είναι  ΔΟΥΛΕΙΑ.
Πιστεύω πως  πίσω από κάθε πετυχημένη  δημοτική αρχή  κρύβεται πολύ και σωστή  δουλειά. Και σωστή  δουλειά για μένα στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι μόνο η ομαδική δουλειά. Ένα Αραβικό γνωμικό λέει πως:
·         Η επαφή μεταξύ των ανθρώπων  είναι μια αρχή.
·         Η συνέχιση της επαφής είναι μια πρόοδος.
·         Η από κοινού δουλειά είναι επιτυχία.
Ένας σύγχρονος Δήμος δεν μπορεί  να πορεύεται με αυθαίρετες προσωπικές στρατηγικές, που αλλάζουν μέρα με τη μέρα ανάλογα τη διάθεση ή από το ποιον έχουμε απέναντι μας. Στόχος μου είναι η δημιουργία ενός δήμου που θα είναι συνυφασμένος με τη δημοκρατία, και τη λαϊκή συμμετοχή. Σας το λέω για να μην παρεξηγούμαι, δεν είμαι σοφός, δε έχω  λύση για όλα τα θέματα , ούτε προσπαθώ να πείσω κανένα για αυτό. Μπορώ μόνο να σας υποσχεθώ πως με πολύ και σωστή δουλειά  τις οποίες λύσεις θα τις βρούμε ΜΑΖΙ. Αυτό σημαίνει μια διοίκηση μακριά από εγωισμούς μακριά από το μοντέλο του δήμαρχου αυτοκράτορα. Ο δήμαρχος της νέας εποχής πρέπει να είναι αυτός που θα προβάλλει, θα διεκδικεί και θα υλοποιεί  προτάσεις που θα έχουν προκύψει μέσα από τη διαβούλευση  με ομάδες πολιτών.
Γιατί κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα των γονιών από τους ίδιους τους γονείς.
Της τοπικής Οικονομίας από τους ίδιους τους επαγγελματίες,
Τα ‘θέλω’ και τα όνειρα των νέων από τους ίδιους τους νέους.
Τα προβλήματα των αγροτών από τους ιδίους τους αγρότες
Ο δήμαρχος πρέπει να δημιουργεί στους πολίτες αλλά και στους συνεργάτες του ένα αίσθημα προσφοράς στον τόπο τους, να τους παροτρύνει συνεχώς να γίνουν πιο ενεργοί, πιο υπεύθυνοι, πιο αποτελεσματικοί. Ο δήμαρχος πρέπει να δουλεύει ασταμάτητα  για να υλοποιήσει το όραμα των συνανθρώπων του.
Και φτάνω στη 4η  βασική μας αρχή που είναι η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ.
Είναι αυτονόητο πως  για να μπορέσεις να κάνεις κάτι πέρα απ’ την τυπική διαχείριση του δήμου πρέπει να βρίσκεσαι σε μια συνεχή αναζήτηση πόρων, να βρίσκεσαι σε μια συνεχή διεκδίκηση. Μια σύγχρονη δημοτική αρχή πρέπει να είναι κοντά στα κέντρα των αποφάσεων, οφείλει να είναι μονίμως ενημερωμένη και να διεκδικεί σθεναρά, με ώριμες προτάσεις, πόρους και συμμετοχή σε έργα ανάπτυξης από εθνικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς. Μια σύγχρονη δημοτική αρχή οφείλει να είναι, ας μου επιτραπεί ο όρος, οπλισμένη. Έτοιμη ανά πάσα στιγμή να διεκδικήσει όσα περισσότερα μπορεί για τον τόπο, για το μέλλον των παιδιών μας.
Και αφού σας περιέγραψα τις αρχές της κίνησης μας, αρχές οι  οποίες επαναλαμβάνω υπήρξαν η βάση της συμφωνίας με τους συνεργάτες μου, αλλά και οι πυλώνες της προσπάθειας μας πριν και μετά τις εκλογές  του Μαΐου, περνώ στην αποκάλυψη του ονόματος του συνδυασμού μας καθώς και του λογότυπου, του εμβλήματος αυτής της προσπάθειας. 
Και είναι προφανές πιστεύω από  αυτά που ανέφερα γιατί το όνομα του συνδυασμού μας είναι  μια λέξη που περικλείει όλη τη φιλοσοφία της συνεργασίας, της ομαδικής δουλειάς και της ενότητας που θέλουμε να προωθήσουμε.
Το όνομα λοιπόν του συνδυασμού μας θα είναι η λέξη  «ΜΑΖΙ»
·         Μαζί για το μέλλον
·         Μαζί για μια νέα αρχή
·         Μαζί για ένα δίκαιο, σύγχρονο, ανθρώπινο δήμο Φιλιατών.

Και να σας παρουσιάσω μερικούς από τους υποψηφίους  που μου έκαναν την τιμή να σταθούν δίπλα μου, που μοιραστήκαν την πιστή μου πως μπορεί να αλλάξει κάτι στο δήμο μας. Είναι άνθρωποι κάθε ηλικίας, με διαφορετική αφετηρία αλλά ένα κοινό στόχο: Να δουλέψουν για τον τόπο μας και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για το κοινό καλό.
Ξεκινώ λοιπόν με αλφαβητική σειρά:
Βουτσής Βασίλειος του Γεωργίου
Γιόκα Αντήλια του Χρήστου
Καραμπίνας Χρήστος του Βασιλείου
Κολιομίχος Σπυρίδων του Πέτρου
Λένης Φίλιππος του Δημητρίου                                     
Λιανός Ευάγγελος του Δημητρίου
Μίγκου - Θάνου Μαρία του Διομήδη
Μπάντιος Ελευθέριος του Φωτίου
Νάτσης Κωνσταντίνος του Σταύρου
Σιόζου Σωτηρία του Μηνά
Τζίμας Νικόλαος του Δημοσθένη
Τόλης Χριστόφορος Κωνσταντίνου
Τσιάβου - Φράτη Αναστασία του Χρήστου
Φερεντίνος Σπυρίδων του  Ανδρέα

Παρακαλώ το πιο θερμό  σας χειροκρότημα για αυτούς που πήραν την απόφαση να εκτεθούν  στα κοινά.  
Να σημειώσω εδώ  είναι οι πρώτοι. Θα ακολουθούσουν και άλλοι σε ανάλογη εκδήλωση που θα γίνει σε λίγες μέρες στη δημοτική ενότητα Σαγιαδας.  
Φίλες και φίλοι,
Ο νέος σύγχρονος δήμος που ονειρεύομαι, έχει πυξίδα την ευθύνη μας απέναντι στις επόμενες γενιές, με πολιτικό ήθος , ομαδική δουλειά και συνεχή διεκδίκηση.
Θέλω να είστε μαζί μου για την υλοποίηση αυτό του ονείρου.
Σας ευχαριστώ.


Συνέχεια...

Post Top Ad

Your Ad Spot