07/09/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Γ. Γόγολος: "Το Κόσσοβο και η σύγχρονη Βαβέλ της Δημοτικής Αρχής" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ιουλίου 09, 2022 0
Γ. Γόγολος: "Το Κόσσοβο και η σύγχρονη Βαβέλ της Δημοτικής Αρχής" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου, ζήτησα να πληροφορηθώ για τον θέμα που απασχόλησε την επικαιρότητα στην τοπική κοινωνία (Σχετ. Δελτίο Τύπου ΠΑΚΠΠΟ) την Ήπειρο ( Ενημερωτικά Sites) την Ελλάδα (Επερώτηση βουλευτών προς 3 Υπουργούς ) Αλβανία ( Αρμπέν Λάλα, συγγραφέας) τη Δημοκρατία του Κοσσόβου ( κατά πληροφορίες)

Ως βάση της ερώτησής μου ήταν το Δελτίο Τύπου του ΠΑΚΠΠΟ και οι αναφορές σε:

- Επίσημος φιλικός αγώνα ποδοσφαίρου

- Ανταπόδοση ζεστής φιλοξενίας, από την επίσκεψη το Φεβρουάριο στην Πρίστινα πρωτεύουσα του Κοσσόβου

- Ποδοσφαιρική συνάντηση που θα ενισχύσει τη φιλία των δύο λαών.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν και το νόημα που βγήκε από τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, μου θύμισαν την τιμωρία που είχαν υποστεί από το Θεό, ως βλάσφημοι, οι εμπνευστές και κατασκευαστές του Πύργου της Βαβέλ (Παλαιά Διαθήκη. Βιβλίο Γένεσις 11: 1-9) δηλαδή να μιλάνε μεταξύ τους, χωρίς να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον.

Το σύνολο της συζήτησης βρίσκεται στο συνημμένο video.

Για λόγους οικονομίας χρόνου, το αποτυπώνω (χωρίς μετάφραση) και το κείμενο, δεν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Η χρήση των μικρών ονομάτων, ας μη θεωρηθεί αγένεια, αλλά ως μια προσπάθεια προσέγγισης του θέματος με θρησκευτική ευσέβεια, μιας και τα ονόματα ταιριάζουν με πρόσωπα από την Αγία Γραφή γενικότερα.

Στο τέλος του κειμενου, καταγράφω τα συμπεράσματά μου και υποβάλλω δυο ερωτήσεις για το θέμα.

Επι του θέματος ….

Είπεν ο Αντιδήμαρχος Μιχαήλ:
Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό (διορθώθηκε ότι μιλούσαμε για το Κόσσοβο) άλλωστε τι Σκόπια, τι Κόσσοβο;
Πήγα στο Κόσσοβο με δική μου πρωτοβουλία, για να είμαι ειλικρινής με παρότρυνε ο Αντιδήμαρχος κ. Λώλης Ηλίας που σπούδασε στο πανεπιστήμιο Πριστινας, ένα σπουδαίο αλήθεια Πανεπιστήμιο.
Δεν υπολόγισα αν το Κόσσοβο έχει αναγνωριστεί από την Ελλάδα. Εχθρός της Ελλάδος είναι το Κόσσοβο;
Για να πω την αλήθεια με καλέσανε με επίσημη πρόσκληση (γελώντας)
Ποιος τους κάλεσε εδώ, δεν ξέρω ούτε έχω καμμία συμμετοχή. Ήταν δουλειά της Αστυνομίας και του Υπουργείου Εξωτερικών να ερευνήσουν.
Προχθές πήγαμε στο χωριό Λειβαδιά της Αλβανίας και δεν έγινε τίποτε. Το ίδιο είναι, γιατί αυτό δεν έγινε θέμα. Αλβανικά μιλάνε και εκεί.

Στη συνέχεια η πρόεδρος Δέσποινα είπεν:
Δεν βρισκόμουν στον αγώνα που είχε διοργανώσει το ΠΑΚΠΠΟ (για την εντολή σύνταξης του Δελτίου Τύπου ουδέν σχόλιον, άλλωστε δεν ήταν η συντάκτης, σημείωση δική μου)
Εμένα με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν, ότι οι εκπρόσωποι της ομάδος του Κοσσόβου ζήτησαν να γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Δημοκρατίας του Κοσσόβου (όπως γίνεται στα επίσημα παιχνίδια που βλέπουμε στην tv και είχε γίνει η σχετική προετοιμασία, σημείωση δική μου)
Πριν τον αγώνα με πήρε η Αστυνομία τηλέφωνο και μου είπε να μη γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου του Κοσσόβου, για λόγους που άπτονται των υπηρεσιών της.
Εγώ ένιωσα ως κακοποιός και πήρα τηλέφωνο να μην ακουστεί ο ύμνος.

Εν συνέχεια έλαβε τον λόγον ο Δήμαρχος Ιωάννης και είπεν:
Αν ήταν εθνικό θέμα θα μας έπερνε τηλέφωνο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ή το Υπουργείο Εξωτερικών (ξέχασε τι είπεν η Δέσποινα, σημείωση δική μου)
Εμείς δεν δώσαμε βίζες εισόδου στη χώρα, δεν ξέραμε τίποτε
Κάνετε μείζον θέμα, μια ανάρτηση σε ένα τοπικό site. (που δεν διαβάζει, σημείωση δική μου)

Ο Αντιδήμαρχος Ηλίας, δεν έλαβεν τον λόγον. (Ως συνήθως, σημείωση δική μου )

Συμπεράσματα:
Δεν ήξερε κανένας για τον επίσημο αγώνα για τη φιλία των λαών μεταξύ των Θεσπρωτών και Κοσσοβάρων παλαιμάχων.
Πήγαν με ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά είχαν δεχθεί και επίσημη προσκληση.
Αν ήταν θέμα εθνικό, θα τους είχε ειδοποιήσει η Αστυνομία
Όμως μετά, τους ειδοποίησε η Αστυνομία να μην ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος του Κοσσόβου.
Δεν γνώριζε κανένας, πως μπήκαν χωρίς βίζα από το Τελωνείο
Ε…δεν έγινε και τίποτε. Αυτά ξεχνιούνται σε τρεις μέρες.

Ερωτήματα:

- Τώρα που έγινε θέμα στη Βουλή των Ελλήνων, θα αντιληφθούν κάτι στη Δημοτική Αρχή και αν έσφαλαν ή εκτίμησαν κάτι λάθος να το παραδεχθούν;

- Περιποιεί τιμήν για τους βουλευτές του νομού, που ένα εθνικό θέμα (κατά την κρίση αυτών που υπέβαλαν την ερώτηση) έρχεται στη Βουλή, από άλλους βουλευτές ;

Βεβαίως το να δείτε το σχετικό βίντεο, έχει …άλλη χάρη !

Γιάννης Γόγολος

Συνέχεια...

Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα Σάββατο (9/7) στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Ιουλίου 09, 2022 0
Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα Σάββατο (9/7) στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 74
ΠΕ Θεσπρωτίας 113
ΠΕ Ιωαννίνων 285
ΠΕ Πρέβεζας 77

Οι αριθμοί των κρουσμάτων αφορούν τα δεδομένα που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο έως και τις 9:00 το πρωί.

Ημερήσια έκθεση ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 18.214. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.829.836 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 48.5% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.895 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 202.899(5.0% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.448 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 101 (62.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 73 έτη. To 92.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 36 (35.64%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 65 (64.36%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.742 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 365 (ημερήσια μεταβολή +0.83%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 310 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Συναυλία προς τιμήν του Δημήτρη Μητροπάνου από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Ιουλίου 09, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Συναυλία προς τιμήν του Δημήτρη Μητροπάνου από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Μεγάλη συναυλία προς τιμήν του Δημήτρη Μητροπάνου διοργανώνει Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατό του, τη Δευτέρα 18/7/2022 στις 21.30 στη πλατεία δημαρχείου Ηγουμενίτσας με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

1)Μόσχος Μηνάς - τραγούδι

2)Νόλας Αντώνης - μπουζούκι/τραγούδι

3)Γκόλιας Γιάννης - μπουζούκι

4)Πρέντζας Χάρης - κιθάρα

5) Ζαχάρης Δημήτρης – κρουστά

Ηχοληψία Βαγγέλης Τζοβάρας

Είσοδος ελεύθερη

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                         ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ
Συνέχεια...

Καταγγελία του ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας για το θάνατο 15χρονου μετανάστη στην Ηγουμενίτσα

Ιουλίου 09, 2022 0
Καταγγελία του ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας για το θάνατο 15χρονου μετανάστη στην Ηγουμενίτσα
Ένας ακόμα νεκρός μετανάστης ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα των θυμάτων των αντιμεταναστευτικών πολιτικών. Σε έλεγχο των λιμενικών σε διερχόμενο φορτηγό στο Ν. Λιμένα Ηγουμενίτσας το βράδυ της Τρίτης 5/7 εντοπίστηκε ο νεαρός ανήλικος πρόσφυγας –αγνώστων στοιχείων- κρυμμένος στην καρότσα, αναίσθητος καθώς δεν άντεξε τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας στο εσωτερικό του φορτηγού. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Όσο συχνές και να είναι αυτές οι τραγικές και αποτρόπαιες εικόνες ανθρώπων που η βαρβαρότητα του καπιταλισμού και ο ιμπεριαλισμός τους ξερίζωσε από τα σπίτια τους, κυνηγημένοι από την πείνα, τον πόλεμο την φτώχεια και την απειλή, πάντα θα συνεχίζουν να μας προκαλούν πόνο και οργή και να μας θυμίζουν ότι αυτό το σάπιο σύστημα με τις πολιτικές του εκμηδενίζει την ανθρώπινη ζωή. Από τον φράχτη του ‘Έβρου, μέχρι τις αναρίθμητες σωρούς προσφύγων και μεταναστών που ξεβράζονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, την καταστολή και τα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης, την πρόσφατη σφαγή στον ισπανικό θύλακα Μελίγια στο Μαρόκο και στην Θέουτα πέρυσι, μέχρι τα επαναλαμβανόμεμα αποτρόπαια περιστατικά με νεκρούς πρόσφυγες από θερμοπληξία και ασφυξία μέσα σε φορτηγά, εκατομμύρια κυνηγημένοι ρισκάρουν τη ζωή τους επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή. ΄

Και όσο αυξάνονται τα καραβάνια των μεταναστών εξαιτίας της όξυνσης των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, τόσο αυξάνεται η στρατιωτικοποίηση και τόσο πιο επιθετικές γίνονται οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές . Ακόμα γι αυτούς που θα τα καταφέρουν να επιβιώσουν στο ταξίδι για μια καλύτερη ζωή αυτό που τους περιμένει είναι απελάσεις, επαναπροωθήσεις, ανύπαρκτα δικαιώματα, τρομοκρατία, εργασία σε συνθήκες σκλαβιάς, ρατσιστικές επιθέσεις . Οι πρόσφυγες εργαλειοποιούνται από τις κυβερνήσεις και τους ιμπεριαλιστικους μηχανισμούς που από τη μια τους εκμεταλλεύονται ως φθηνή εργατική δύναμη και την ίδια στιγμή εξαπολύουν την πιο άγρια επίθεση αποτροπής τους.

Οι μετανάστες –πολύ καθαρά πια τα τελευταία χρόνια- είναι θύματα των ίδιων θυτών που έχουν φέρει τον ελληνικό λαό στη σημερινή δεινή θέση:
Η θηριωδία του ιμπεριαλισμού είναι ο ένας παράγοντας που έχει γεννήσει τα καραβάνια των μεταναστών. Ενός ιμπεριαλισμού που αποικιοποιεί τη χώρα και απειλεί να την εμπλέξει και σε επικίνδυνες και τυχοδιωκτικές περιπέτειες στην περιοχή.

Η βαρβαρότητα του καπιταλισμού και η εξαθλίωση που δημιουργεί είναι ο δεύτερος παράγοντας που έχει γεννήσει τα καραβάνια των μεταναστών. Ενός καπιταλισμού που σπρώχνει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Οι εχθροί, λοιπόν, είναι κοινοί για Ελληνες και μετανάστες Το ίδιο σύστημα που επιτίθεται στον λαό μας, τους εργαζόμενους και την νεολαία, επιτίθεται στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Να παλέψουμε για κοινό μέτωπο μεταξύ ντόπιων καιπροσφύγων/μεταναστών ενάντια στον κοινό εχθρό, ενάντια στην ενιαία και ολομέτωπη επίθεση του καπιταλισμού- ιμπεριαλισμού που δε λυπάται χτυπημένους και νεκρούς πρόσφυγες - εργάτες και λαούς.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ
ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΑΣΥΛΟ, ΕΓΓΡΑΦΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΕΓΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

κ.ο. Θεσπρωτίας ΚΚΕ (μ-λ)
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Συνελήφθη ημεδαπός με κλεμμένη μοτοσικλέτα - Επιτέθηκε στους αστυνομικούς

Ιουλίου 09, 2022 0
Θεσπρωτία: Συνελήφθη ημεδαπός με κλεμμένη μοτοσικλέτα - Επιτέθηκε στους αστυνομικούς

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού προχώρησαν προχθές (6-7-2022) το βράδυ σε περιοχή της Θεσπρωτίας κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή, πλαστογραφία, βία κατά υπαλλήλων, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να επιβαίνει σε μοτοσικλέτα και τον συνέλαβαν όταν εκείνος πρόβαλε σθεναρή αντίσταση χτυπώντας τους στην προσπάθειά τους να τον ελέγξουν.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ζεύγος γάντια και κατσαβίδι.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί τον προηγούμενο μήνα από περιοχή της Αττικής και επιπλέον έφερε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας, που αντιστοιχούσε σε ίδια μάρκα και τύπο μοτοσικλέτας.

Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη της, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου

Ιουλίου 09, 2022 0
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου

Καλούμε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε τακτική ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ συνεδρίαση, στις 13 Ιουλίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο 
Τροποποίηση Προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος Δήμου
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Μπέλλος Θεοφάνης

ΘΕΜΑ 2ο 
Περί κανονιστικής της Εμποροπανήγυρης Κοινότητας Γλυκής (Εισήγηση ΕΠΖ).
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ.Nτάγκας Γεώργιος

ΘΕΜΑ 3ο 
Παραχώρηση χώρων σε Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους για πραγματοποίηση εκδηλώσεων.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Παππάς Παναγιώτης
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Από την Τρίτη η δωρεάν διανομή τροφίμων του ΤΕΒΑ

Ιουλίου 09, 2022 0
Ηγουμενίτσα: Από την Τρίτη η δωρεάν διανομή τροφίμων του ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Θεσπρωτίας, μέσω της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας, θα διανείμει ΤΡΟΦΙΜΑ-ΕΙΔΗ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ (ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΖΑΧΑΡΗ, ΑΛΕΥΡΙ, ΡΥΖΙ ) σε δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ, στα πλαίσια της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής , Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών μέτρων ετών 2018– 2019, με κωδικό MIS: 5029413», στην αποθήκη του προγράμματος, πρώην Κέντρο Υγείας (από την είσοδο του ΜΑΣΟΥΤΗ), από την ΤΡΙΤΗ 12/07/2022 έως και ΠΕΜΠΤΗ 14/07/2022 και ώρες 10.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει:
να προσκομίσουν υποχρεωτικά Α.Μ.Κ.Α. και αστυνομική ταυτότητα.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ.

Πληροφορίες
Κα Μπούτα Χριστίνα
Τηλέφωνο: 2665021003
Συνέχεια...

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς και δάση της Θεσπρωτίας τις βραδινές ώρες

Ιουλίου 09, 2022 0
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς και δάση της Θεσπρωτίας τις βραδινές ώρες

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Θεσπρωτίας και Προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας κ. Πιτούλη Θωμά τίθεται σε ισχύ (και μέχρι 31-10-2022) η προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων καθώς και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός, (με δείκτη επικινδυνότητας κατηγορίας τρία (3) και άνω, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π) και από τη δύση του ηλίου μέχρι την 6η πρωινή, σε ισχύ (και μέχρι 31-10-2022), στους παρακάτω δασικούς και αγροτικούς δρόμους καθώς και περιοχές της Π.Ε. Θεσπρωτίας.


ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Άλσος θέση «Βουνοσπηλιά».
Άλσος θέση «Κάστρο».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ
1. Πευκοδάσος – Ελαιώνας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ
Άλσος θέση «Ντούλκα» (δενδροφυτεμένο).
Άλσος θέση «Κόντρα» (δενδροφυτεμένο).

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
Θέση Καραβοστάσι & Φυκιανού (μεγάλες δασικές εκτάσεις και επικίνδυνη τουριστική περιοχή).

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΒΟΤΩΝ
Ελαιώνας Τ.Κ.Φασκομηλιάς

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
Άλσος Παραμυθιάς.
Άλσος περιοχής Αγίου Γεωργίου (πάνω από το γήπεδο)
Άλσος περιοχής Μανόπουλου (κάτω από το Κέντρο Υγείας, όπου υπάρχει η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής).
Άλση περιοχών Μίχλας, Βασιάνης, Ελαταριάς.
Άλση περιοχών Αγίας Κυριακής & Πετουσίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥΛΙΟΥ
Δάσος θέση «Μπιστερέ» Τ.Κ. Αυλοτόπου – δασικές εκτάσεις όρος Γκορίλα & Τ.Κ. Φροσύνης.

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Δάσος στο Νοσοκομείο Φιλιατών.
Δάσος περιοχής Κογκέλες.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΓΙΑΔΑΣ
Πευκοδάσος Σαγιάδας – Ελαιώνας.
Πευκοδάσος – Ελαιώνας θέση «Λιόψη» Τ.Κ. Κεστρίνης.
Δασικές εκτάσεις θέση «Γκούμανη» – Μοναστήρι Τ.Κ. Ραγίου.

Β. Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων ως και τα οχήματα παροχής βοήθειας, όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων, όταν εκτελούν υπηρεσία.
Συνέχεια...

Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης στην Ετήσια Γ.Σ. του ΣΕΠΕ

Ιουλίου 09, 2022 0
Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης στην Ετήσια Γ.Σ. του ΣΕΠΕ

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) 2022 παρευρέθη ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Μάριος Κάτσης όπου και απεύθυνε χαιρετισμό.

Αναφερόμενος αρχικά στη δύσκολη διεθνή συγκυρία σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, η οποία επηρεάζει καταλυτικά την Ελλάδα, σημείωσε πως ο κλάδος ΤΠΕ (Τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών) θα αντιμετωπίσει σοβαρές αναταράξεις αν δεν δοθεί η δέουσα προσοχή. Η χώρα βρίσκεται στη μέγγενη της ενεργειακής κρίσης, ενός καλπάζοντος πληθωρισμού που κατατρώει το διαθέσιμο εισόδημα, αλλά και μπροστά στην αύξηση των επιτοκίων δανεισμού που περιορίζει την ρευστότητα στην αγορά. Μπορεί αυτά τα προβλήματα να είναι εξωγενή, αλλά η κυβέρνηση λειτουργεί ως επιταχυντής της κρίσης και όχι ως μέρος της λύσης, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ συμπλήρωσε, ότι οι αρνητικές πρωτιές της χώρας στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, στις τιμές των καυσίμων, στον πληθωρισμό και το διαθέσιμο εισόδημα, δεν είναι παρά η αποτύπωση της κυβερνητικής αποτυχίας στην ασκούμενη πολιτική, γι αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ διεκδικεί πολιτική αλλαγή.

Ο Μ. Κάτσης συνέχισε λέγοντας πως υπάρχουν τα εργαλεία ώστε ο κλάδος ΤΠΕ παρά το δυσμενές περιβάλλον, να κρατήσει ψηλά και την πολύτιμη συνεισφορά του στο ΑΕΠ και τις θέσεις εργασίας. Αυτά τα εργαλεία είναι τόσο οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που ανέρχονται στο 20% του συνολικού ποσού των 13,7δις €, όσο και το νέο τομεακό Πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 ύψους 913εκ €. Η απορρόφηση και η αξιοποίηση των πόρων πρέπει γίνει με ταχύτητα χωρίς προηγούμενο και αποτελεσματικά, με όφελος και για το δημόσιο συμφέρον αλλά και για την καλή λειτουργία της αγοράς, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ασκώντας κριτική στους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τα επιτεύγματά της στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΑΖ – ΠΣ ανέφερε πως το σχέδιο Ελλάδα 2.0 έχει μείνει πολύ πίσω στην υλοποίηση του, καθώς έως το Μάρτιο του 2022 είχε εισροές 7.52δις € και δαπάνες μόλις 310 εκ €. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν λιμνάζοντες πόροι ύψους 7.2δις €, και ότι ο στόχος της απορροφητικότητας που είχε θέσει η ίδια η κυβέρνηση για το 2021 δεν επετεύχθη, ενώ με τους ρυθμούς αυτούς είναι ανέφικτος και ο στόχος για το 2022.

Στον γενικό δείκτη DESI 2021 σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα κατατάσσεται τρίτη από το τέλος (25 στους 27) στην Ε.Ε., ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ στους επιμέρους δείκτες της συνδεσιμότητας και στις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες, βρίσκεται στην τελευταία και προτελευταία θέση αντίστοιχα. Στις θέσεις εργασίας στον κλάδο ΤΠΕ καταγράφεται σημαντική πτώση παρά τη ζήτηση που είχαν αυτές οι ειδικότητες στον καιρό της πανδημίας, με ευθύνη κυρίως της κυβέρνησης, που αφήνει χιλιάδες παιδιά εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης όσον αφορά την εκπαίδευση προσωπικού σε ψηφιακές δεξιότητες έχουμε πτώση από την 23η στη 25η θέση, με ταυτόχρονη απότομη μείωση της επίδοσης της Ελλάδας στο προ τριετίας επίπεδο.

Ο Τομεάρχης Ψηφιακής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ άσκησε κριτική και στο γεγονός ότι σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις τηλεπικοινωνίες, η Ελλάδα είναι από τις ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη σε σχέση και με τις ταχύτητες των συνδέσεων. Ενώ επικαλέστηκε και την τρίτη ετήσια έκθεση του Παρατηρητηρίου Ψηφιακού Μετασχηματισμού του ΣΕΒ, όπου αποκαλύπτει ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης όσον αφορά την ενσωμάτωση ψηφιακών εργαλείων όπως το cloud, το ηλεκτρονικό εμπόριο και την ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Ως προς τις απαιτούμενες επενδύσεις και τη στήριξη των επιχειρήσεων στον κλάδο ΤΠΕ, ανέφερε ότι η όποια χρηματοδότηση ανακοινώνεται από την κυβέρνηση, δεν αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς κατευθύνεται μέσω των Τραπεζών κυρίως στις μεγάλες επιχειρήσεις και μάλιστα χωρίς καμία διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς και της αυτοδιοίκησης. Αποτέλεσμα είναι το σχέδιο να μην έχει περιφερειακή και συμπεριληπτική διάσταση, αλλά οι πόροι να κατευθύνονται κυρίως στις εισαγωγές, επιτείνοντας το διαρθρωτικό πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ανέδειξε το σχέδιο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για μια εναλλακτική και προοδευτική πολιτική στον αντίποδα της ΝΔ, το οποίο συμπυκνώνεται στους εξής άξονες:

1. Η Ελλάδα δεν πρέπει να λειτουργήσει μόνο ως καταναλωτής έτοιμων ψηφιακών υπηρεσιών και λύσεων που θα αγοραστούν από το εξωτερικό, αλλά πρέπει να αναπτύξει τον κλάδο της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών με έμφαση στην Καινοτομία και την Έρευνα.

2. Φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα σε επιχειρήσεις για προσλήψεις, και επενδυτικά κίνητρα σε νέους επιστήμονες στον κλάδο Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών ώστε να ανασχεθεί το brain drain και να συγκλίνουμε με τους ευρωπαϊκούς στόχους.

3. Ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής στα δίκτυα νέας γενιάς υπερυψηλών ταχυτήτων. Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να έχει το πιο αργό και ακριβό Internet στην Ευρώπη.

4. Να ολοκληρωθεί το ψηφιακό Δημόσιο που θα λειτουργεί υποστηρικτικά σε ένα ισχυρό Δημόσιο με απλούστευση διαδικασιών και χωρίς αποκλεισμό των ψηφιακά αναλφάβητων πολιτών.

5. Να συμπεριληφθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποκλείονται από το σχέδιο Ελλάδα 2.0 ώστε να ενσωματώσουν σύγχρονες ψηφιακές λύσεις σε συνεργασία με τα επιμελητήρια, με λύσεις κεντρικού σχεδιασμού.

6. Σταθερές και δωρεάν δια ζώσης δομές με ευθύνη της Πολιτείας, όπου θα παρέχονται στοχευμένες δεξιότητες ανά ηλικιακή ομάδα και κατηγορία, αλλά και κίνητρα σε επιχειρήσεις ώστε να επανακαταρτίσουν το δυναμικό τους όπως τα 700 Citizen Spots που λειτουργούν στην Πορτογαλία.

7. Να διασφαλίζεται η προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων προσωπικών δεδομένων των πολιτών και η ασφάλεια συστημάτων, υπηρεσιών και δημοσίων δεδομένων από κυβερνοεπιθέσεις.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα