04/19/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Το Σάββατο η παρουσίαση του συνδυασμού του υποψήφιου Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλου

Το Σάββατο 20 Απριλίου η παρουσίαση του συνδυασμού του υποψήφιου Δημάρχου Σουλίου Νίκου Αθανασίου

Οι Μουκλιόμος το Σάββατο στο Verde…!

Απριλίου 19, 2019 0

Αυτό το Σάββατο 20 Απριλίου το café Verde, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο καιρό, υποδέχεται ξανά τους Μουκλιόμος, μια εξαίσια μουσική παρέα, για να μας ταξιδέψει με τους ήχους της σε μουσικά μονοπάτια, που σπάνια διαβαίνει κανείς στις μέρες μας. Με έναν ιδιαίτερο ήχο, με βάση το ηπειρώτικο τραγούδι, αλλά σε φόρμες αρκετά διαφορετικές, έρχονται για μια ακόμη φορά στην Ηγουμενίτσα, στο Verde, για να μοιραστούν μαζί μας την ιδιαίτερη αγάπη τους για τη μουσική και να απολαύσουμε το ταλέντο τους.  
Οι Μουκλιόμος -που σημαίνει "ελεύθεροι" στη γλώσσα των Ρομά- από τη "βρυσομάνα των μουσικών" τον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, εκφράζουν αυτή την ελευθερία στη μουσική τους, ένα gypsy-folk-jazz-blues άκουσμα με αυτοσχεδιασμούς πάνω σε ηπειρώτικα μοτίβα με έντονο το παρακαλαμιώτικο ηχόχρωμα.
Οι Μουκλιόμος είναι οι:
Γιάννης Χαλδούπης, κλαρίνο και φωνητικά, δημιουργός του συγκροτήματος
Χρήστος Χαλιλόπουλος, κιθάρα
Μίμης Στεριόπουλος , κιθάρα
Μιχάλης Μιχόπουλος, φωνητικά
Δημήτρης "Τούφης", ντραμς
Γάκης Οικονόμου, μπάσο
Γιώργος Χαλιλόπουλος, πλήκτρα


Συνέχεια...

Φουντώνουν οι διαμαρτυρίες για την εξόρυξη πετρελαίου στην Ήπειρο

Απριλίου 19, 2019 0

Μια ακόμη εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, διοργάνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας. Αυτή τη φορά απέκλεισαν αιφνίδια τις εγκαταστάσεις των πολυεθνικών εταιριών REPSOL-ENERGEAN OIL&GAS-GEOTEC στη Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων, με τη συνδρομή της Greenpeace, συνοδεία …κλαρίνου, για να καταστήσουν σαφές ότι η Ήπειρος, η φύση και ο χαρακτήρας της περιοχής, δε συνάδει με εξορυκτική δραστηριότητα. 
Σε ανακοίνωσή της η Ομάδα Πρωτοβουλίας, σχετικά με τη χθεσινή διαμαρτυρία, αναφέρει:
«Σήμερα στα Γιάννενα οι ήχοι των ελικοπτέρων και των γεωτρύπανων σώπασαν!
Σήμερα, τον πρώτο λόγο είχε το κλαρίνο ως σύντροφός μας στην κοινή μας δράση με την Greenpeace (αποκλεισμός των εγκαταστάσεων των REPSOL-ENERGEAN OIL&GAS-GEOTEC στη Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων) σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην έρευνα για εξόρυξη υδρογονανθράκων που πρέπει να σταματήσει ΑΜΕΣΑ!!
Δεν έχουμε άλλο χρόνο αδέρφια!!
Ας ενώσουμε τις φωνές μας και την αγάπη μας για τον τόπο μας και ας αποτρέψουμε αυτό το μεγάλο κακό που πάει να γίνει, ΤΩΡΑ!!!
Τα παραδείγματα ρύπανσης και περιβαλλοντικής καταστροφής από τις πετρελαϊκές εταιρίες στον παγκόσμιο χάρτη είναι αμέτρητα!! Η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και της υγείας των κατοίκων στις περιοχές όπου πραγματοποιούνται δραστηριότητες εξόρυξης, τεράστια!! ΠΡΕΠΕΙ να τους σταματήσουμε ΤΩΡΑ!! Μετά κανείς δε θα έχει δικαίωμα να λέει πως δε γνώριζε...!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ από καρδιάς όλα τα μέλη και τους χιλιάδες συνανθρώπους μας, από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό που μας στήριξαν σε αυτή τη δράση με το να διαδώσουν το μήνυμα μας παντού!! Ευχαριστούμε πολύ και την Greenpeace για την άψογη συνεργασία και το σεβασμό που έδειξαν από αρχής, δίνοντας πάντα τον πρώτο λόγο σε εμάς, για αυτή τη δράση, ως πολίτες εκπροσώπους ενός μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας πριν από κάθε τους βήμα. Για τη συγκεκριμένη δράση δυστυχώς δεν ήταν εφικτό να ανακοινωθεί προηγουμένως δημόσια, αφού ήταν κάτι που θα προετοίμαζε τις πετρελαϊκές εταιρείες και δε θα είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ο αγώνας συνεχίζεται και κλιμακώνεται με νέες ακόμα μεγαλύτερες δράσεις και πολλές συνεργασίες! Επισημαίνουμε πως θα συνεχίσουμε να προβάλουμε το τεράστιο ζήτημα της έρευνας - εξόρυξης υδρογονανθράκων, με κάθε τρόπο, οπουδήποτε μας δίνεται η ευκαιρία!! Αυτή ήταν μια πολύ βασική αρχή της ομάδας μας από την ημέρα που δημιουργήθηκε και μένουμε πιστοί σε αυτό!!
ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!»
Συνέχεια...

Το "Πρόγραμμα Διακυβέρνησης" του Σπύρου Ριζόπουλου