08/07/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Παστούρωμα: Bάρβαρη κακοποίηση αλόγου στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ)

Αυγούστου 07, 2020 0
Παστούρωμα: Bάρβαρη κακοποίηση αλόγου στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ)
Το άλογο κυκλοφορεί με τα πόδια δεμένα

Παστούρωμα (ή μπαστούρωμα ή περδούκλωμα ή περδούκλι) είναι το δέσιμο των ποδιών του ζώου μεταξύ τους, συνήθως ένα μπροστινό και ένα πίσω της ίδιας πλευράς ή τα πόδια ανά δύο δεμένα (διπλή παστούρα). Ακόμα πιο βάρβαρη πρακτική είναι το δέσιμο των ποδιών του ζώου με το κεφάλι.
Το παστούρωμα αποτελεί βαρύτατη μορφή κακοποίησης καθώς τα ζώα δένονται από πολύ μικρές ηλικίες –οι κτηνοτρόφοι δένουν τα πόδια των ζώων εκτροφής αμέσως μετά τον απογαλακτισμό τους– και περνούν όλη τους την ζωή έχοντας μεγάλες δυσκολίες στην παραμικρή τους κίνηση.
Πολλές φορές δεν μπορούν καν να περπατήσουν και πέφτουν και δεν είναι λίγες φορές που –ειδικά τα κατσίκια– σπάνε τα πόδια τους στην προσπάθεια να πηδήξουν ή να τρέξουν. Τα εξαρθρώματα και τα κατάγματα είναι ιδιαίτερα συχνά.

Τα ”παστουρωμένα” άλογα και γαϊδουράκια όταν πέσουν πολλές φορές δεν μπορούν να ξανασηκωθούν και πεθαίνουν από κολικούς λόγω ακινησίας. Αλλά δεν είναι μόνο η κίνηση που εμποδίζεται. Παράλληλα τα ζώα δεν μπορούν να ξαπλώσουν ή να χαλαρώσουν στον ύπνο τους.
Εκτός των παραπάνω, το δέσιμο των ποδιών προκαλεί τενοντίτιδες ή αποκοπή τένοντα και βαθιές πληγές του δέρματος λόγω της τριβής με το σκοινί οι οποίες μπορούν να καταλήξουν και σε ακρωτηριασμό του ζώου με ότι συνεπάγεται για την μετέπειτα ζωή του

Και η περιοχή μας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση από αυτό το “δείγμα πολιτισμού”
Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε ένα συμπαθέστατο άλογο με δεμένα τα μπροστινά του πόδια από τον άγνωστο ιδιοκτήτη του στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς και με εμφανή αδυναμία στο περπάτημα. Όταν δε, προσπάθησε να ακολουθήσει τα άλλα άλογα που ήταν στο σημείο, αυτό δεν ήταν δυνατό να συμβεί.


Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Οι Trio Tenoro live απόψε στο Κάμπινγκ Δρεπάνου

Αυγούστου 07, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Οι Trio Tenoro live απόψε στο Κάμπινγκ Δρεπάνου

Παρασκευή 7/8 τηρούμε τις αποστάσεις και τα μέτρα διασκεδάζοντας δίπλα στη θάλασσα!! Camping Drepanos...
Συνέχεια...

Απόψε η 1η Λευκή Νύχτα Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ) - Από τις 18:00 έως τα ξημερώματα

Αυγούστου 07, 2020 0
Απόψε η 1η Λευκή Νύχτα Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ) - Από τις 18:00 έως τα ξημερώματα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την εξωστρέφεια της αγοράς και του τουριστικού προϊόντος της πόλης, διοργανώνει την Παρασκευή 7 Αυγούστου, την 1η Λευκή Νύχτα Παραμυθιάς, από τις 18:00 έως τα ξημερώματα.

Στην εκδήλωση που εντάσσεται στα “Παραμυθιώτικα 2020”:
- Θα κάνετε τις αγορές σας διασκεδάζοντας με μουσική παρέα με πολύ κόσμο και άπλετο κέφι
- Θα ψωνίσετε σε πολύ χαμηλές τιμές.
- Θα παρακολουθήσετε υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις
- Θα απολαύσετε την φημισμένη “Τηγανίτα της Γιαγιάς”
- Θα απολαύσετε εξαιρετικούς μεζέδες και μια τεράστια ποικιλία από ντόπια προϊόντα

Το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 21:00, στο πρ. Δημοτικό Σχολείο Bvlgari, θα παρουσιαστεί το θεατρικό “Καλιφόρνια Ντρίμιν”.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς καλεί τους επισκέπτες και τους κατοίκους της πόλης, να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα από το απόγευμα του Σαββάτου στις 18:00 μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Συνέχεια...

Κίνηση "Καθαρός Καλαμάς": Την Κυριακή 16/8 η Ετήσια Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

Αυγούστου 07, 2020 0
Κίνηση "Καθαρός Καλαμάς": Την Κυριακή 16/8 η Ετήσια Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση 

Η Ετήσια Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Κίνησης θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Βουτσαρά την Κυριακή 16/8 στις 11 π.μ.
Ελάτε να συζητήσουμε τον απολογισμό της χρονιάς, τον προγραμματισμό της επόμενης και το μέλλον της Κίνησης.
Συνέχεια...

Μ. Κάτσης: ο Βασίλης Γιόγιακας έχασε την ψυχραιμία του γιατί αποκαλύψαμε την απάτη του

Αυγούστου 07, 2020 0
Μ. Κάτσης: ο Βασίλης Γιόγιακας έχασε την ψυχραιμία του γιατί αποκαλύψαμε την απάτη του 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο κ. Γιόγιακας είχε την ευκαιρία να ανασκευάσει την αρχική του δήλωση με την οποία πανηγύριζε για την ένταξη 7 έργων στο νομό μας, τα οποία όμως ήταν ενταγμένα ήδη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ από την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προτίμησε να συνεχίσει τον ολισθηρό δρόμο της πολιτικής εξαπάτησης. 

Στην ανακοίνωσή του αναρωτήθηκε μάλιστα εάν εγώ είμαι άραγε τόσο αφελής, ώστε να πιστεύω πως θα έβγαινε να μιλήσει για έργα αν αυτά ήταν εξασφαλισμένα. Του απαντώ ευθέως και του λέω ότι ακριβώς αυτό έκανε. Μιλάει για έργα που ήταν ενταγμένα και 100% χρηματοδοτικά εξασφαλισμένα και είτε το γνωρίζει και ψεύδεται, είτε το αγνοεί και παίζει απλά την κασέτα του Υπουργού του κ. Θεοδωρικάκου. 

Και για να τελειώνει το καλαμπούρι ρωτάω το εξής, εφόσον τα έργα ο ΣΥΡΙΖΑ τα ενέταξε στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ χωρίς να έχει τους απαραίτητους πόρους, πως γίνεται στην απόφαση μεταφοράς του προηγούμενου προγράμματος στο νέο (ΑΔΑ: ΩΕΩΤ46ΜΤΛ6-ΕΥΤ/ 18/6/2020 επισυνάπτεται στο τέλος), ο Υπουργός της ΝΔ να αναφέρει ότι εγκρίνει τη μεταφορά από το Πρόγραμμα Φιλόδημος I στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, 459 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.090.382.473,29€, ενώ παράλληλα αναφέρει πως δεν προκαλείται πρόσθετη δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού; 
Τα έργα του Φιλόδημος Ι και ΙΙ χρηματοδοτούνταν με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Μιλάμε για έργα υποδομών τα οποία αγκαλιάστηκαν από την τοπική αυτοδιοίκηση. Έργα συνολικής αξίας άνω των 2 δις ευρώ χωρίς μάλιστα να επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των Δήμων της χώρας. Πολλά ήδη κατασκευάστηκαν, κάποια κατασκευάζονται και άλλα εντάχθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και περιμένουν την υλοποίηση τους. 
Δε σκοπεύω να πέσω στο επίπεδο των χαρακτηρισμών του κ. Γιόγιακα. Του συνιστώ να απευθυνθεί στους Δημάρχους του νομού, που ανήκουν μάλιστα στον πολιτικό του χώρο για να του επιβεβαιώσουν την επιτυχία ή την αποτυχία του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Του συνιστώ επίσης να κάνει μια βόλτα στους τρεις Δήμους του Νομού Θεσπρωτίας να δει με τα μάτια του τα «ανύπαρκτα έργα» της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ και μετά να αναλογιστεί πόσα νέα έργα έφερε η ΝΔ στον τόπο μας τον τελευταίο χρόνο. Άλλωστε η απάντησή του, αποτελεί αντιπερισπασμό για να αποφύγει τη δημόσια συζήτηση για το ξεπούλημα του λιμανιού με προίκα το μισό νομό και τις τεράστιες ευθύνες που έχει ο ίδιος. Το ότι κρύβεται από τα Δημοτικά Συμβούλια, απαξιώνοντας να ενημερώσει τους συμπολίτες αλλά και η αναντιστοιχία των δεσμεύσεών του με τις πράξεις του, το επιβεβαιώνουν περίτρανα. 

Κατανοώ πλήρως τη δύσκολη θέση του αφού έπειτα από 13 μήνες στη διακυβέρνηση του νομού αντιλαμβάνεται πλέον ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι ανυπόφορη τόσο για το νομό όσο και για τη ζωή των συμπολιτών μας. Δυστυχώς τα μόνα που ο ίδιος έχει να επιδείξει είναι τα έργα της περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ και τις αποτυχίες του στο κλείσιμο του Πανεπιστημιακού Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα και το σχέδιο ξεπουλήματος του λιμανιού της πόλης. 

Τον προκαλώ λοιπόν ευθέως σε δημόσια αντιπαράθεση, να συζητήσουμε με επιχειρήματα για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και τους πολίτες, το λιμάνι, τα έργα, το Πανεπιστήμιο, τον τουρισμό, την δημόσια υγεία, τον πρωτογενή τομέα και ότι άλλο εκείνος επιθυμεί. 
Φέτος εξάλλου δεν γίνονται και πανηγύρια, οπότε δεν έχει καμία δικαιολογία. 

Υγ.: η απόφαση Θεοδωρικάκου για μεταφορά από Φιλόδημος σε Τρίτσης: 


Συνέχεια...

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στη Θεσπρωτία: Ανευθυνότητας… συνέχεια!

Αυγούστου 07, 2020 0
Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ  στη Θεσπρωτία: Ανευθυνότητας… συνέχεια!

Τρία κρούσματα στην Ήπειρο περιλαμβάνονται στα στοιχεία για την γεωγραφική κατανομή που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, χθες 6/8.

Τα δύο θετικά κρούσματα είναι στο Νομό Ιωαννίνων και ένα στο Νομό Θεσπρωτίας. Σε τοπικό επίπεδο δεν έχει γίνει η παραμικρή ανακοίνωση ούτε έχει δοθεί κανένα στοιχείο σχετικά με την επιβεβαίωση των νέων κρουσμάτων.

Μετά από αρκετά τηλεφωνήματα το συμπέρασμα είναι ότι ουδείς αρμόδιος γνωρίζει τίποτα στην περιοχή για τα τρία νέα κρούσματα.
Δύο στα Γιάννινα κι ένα στην Θεσπρωτία.
Τα νοσοκομεία της περιοχής που αποστέλλουν δείγματα προς ανάλυση δεν έχουν λάβει θετική απάντηση το τελευταίο 24ωρο.
Όσο πιθανό είναι να χρεώνονται στα Γιάννινα τα δύο κρούσματα που ήρθαν από την Αλβανία τόσο είναι κι απίθανο, καθώς ανήκουν στην κατηγορία αυτών που προσέρχονται αυτοβούλως στα νοσοκομεία…
Για το κρούσμα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στη Θεσπρωτία, κανείς από τους υπεύθυνους δεν γνωρίζει το παραμικρό. Όσα δείγμα στάλθηκαν πάντως από το νοσοκομείο Φιλιατών έχουν επιστρέψει όλα αρνητικά.
Το πιθανότερο σενάριο είναι κάποιος Θεσπρωτός να μετέβη αυτοβούλως σε νοσοκομείο άλλης περιοχής της Ελλάδας και να έχει δηλώσει ως μόνιμη κατοικία τη Θεσπρωτία, όπως συνέβη και πριν 3 μήνες με το άτομο που επέστρεφε από την Ισπανία.

Υπάρχει βέβαια και το σενάριο του… λάθους, όπως λίγο καιρό πριν που ο ΕΟΔΥ χρέωνε στη Θεσπρωτία, κρούσματα άλλων περιοχών της χώρας…
Ωστόσο θα πρέπει να απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα:
Έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του θετικού κρούσματος;
Είναι ενήμερη η πολιτική προστασία;
Είναι ενήμερο το νοσοκομείο Φιλιατών;
Είναι ενήμερη η αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας ώστε να ελέγξει εάν τηρούνται οι κανόνες του κατ’ οίκον περιορισμού των επαφών του θετικού κρούσματος;
Κάποιος πρέπει να ενημερώσει υπεύθυνα τους κατοίκους της Θεσπρωτίας, οι οποίοι από το απόγευμα της Πέμπτης βρίσκονται σε ανησυχία. Και δικαιολογημένα…

Ο χάρτης των κρουσμάτων αναλυτικά όπως ανακοινώθηκε:
Έντεκα (11) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– επτά (7) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
– σαράντα (40) κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής,
– τριάντα οκτώ (38) στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,
– δύο (2) στην Π.Ε. Αργολίδας,
– δύο (2) στην Π.Ε. Αχαΐας,
– τέσσερα (4) στην Π.Ε. Έβρου, *όλα συνδεόμενα με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη*,
– τρία (3) στην Π.Ε. Ηλείας,
– ένα (1) στην Π.Ε. Θεσπρωτίας,
– δύο (2) στην Π.Ε. Ιωαννίνων,
– δύο (2) στην Π.Ε. Καβάλας,
– τρία (3) στην Π.Ε. Κέρκυρας,
– ένα (1) στην Π.Ε. Κιλκίς,
– ένα (1) στην Π.Ε. Κοζάνης,
-τρία (3) στην Π.Ε. Κορινθίας,
– εννέα (9) στην Π.Ε. Κυκλάδων, από τα οποία *τα οκτώ (8) αφορούν σε συρροή σε χώρο εστίασης*,
– δεκατέσσερα (14) στην Π.Ε. Λάρισας,
– δύο (2) στην Π.Ε. Μαγνησίας, *και τα δύο από το στρατόπεδο του Στεφανοβίκειου*,
– τρία (3) στην Π.Ε. Πέλλας,
– ένα (1) στην Π.Ε. Μεσσηνίας,
– τρία (3) στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
– ένα (1) στην Π.Ε. Χανίων.

ΠΗΓΗ: vdella.com
Συνέχεια...

Γ. Γόγολος: «Αλήθεια μήπως μας θεωρούν ιθαγενείς που κατοικούν στη ζούγκλα;»

Αυγούστου 07, 2020 0
Γ. Γόγολος: «Αλήθεια μήπως μας θεωρούν ιθαγενείς που κατοικούν στη ζούγκλα;» 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 
του επικεφαλής της Δημ. Παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 
Γιάννη Κ. Γόγολου 

«Αλήθεια μήπως μας θεωρούν ιθαγενείς που κατοικούν στη ζούγκλα;» 

Για μια ακόμη φορά, πολιτικές ενέργειες γίνονται και αποφάσεις λαμβάνονται σε υπουργικά γραφεία ερήμην των πολιτών και των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους. 
Αυτή τη φορά «υπερέβησαν τα εσκαμμένα…» και φανερώνουν τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι πολίτες. 
Μας αφήνει άφωνους το κείμενο που αναρτήθηκε από τον Βουλευτή κ. Γιόγιακα για το κτίριο του ΤΕΙ και αφορά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Χρυσοχοϊδη παρουσία του κ. Λώλου Ιωάννη. 

Αναφέρουμε αποσπάσματα 
” …Συμφωνεί ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη για να παραχωρηθεί το ακίνητο του Δήμου Ηγουμενίτσας ( πρώην κτίριο του ΤΕΙ) προκειμένου να στεγαστεί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας.» 

« …‘Εχει ανοίξει ο δρόμος για την παραχώρηση του ακινήτου από το Δήμο Ηγουμενίτσας (sic) 

«…Ευχαριστούμε τον κ. Λώλο Ιωάννη και το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί εν μέσω πανδημίας ξεκίνησε την απαιτούμενη διαδικασία» 

Μετά από αυτά, εγείρονται πολλά συμπεράσματα και ερωτήματα. 

Θεωρούμε επιεικώς υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών την έκφραση «…συμφωνεί ο υπουργός για την παραχώρηση του ακινήτου..» 
Μήπως υπήρχε περίπτωση να αρνηθεί ; 
Μήπως μας έκανε χάρη ; 
Αλήθεια πιστεύουν ότι οι πολίτες, επειδή αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, μπορούν να καταπιούν και αυτή τη «σανοτροφή» που τους προσφέρεται από τον κ. Γιόγιακα και τον κ. Λώλο; 
Με ποια εξουσιοδότηση ο κυβερνητικός Βουλευτής του νομού και ο κ. Λώλος, προχώρησαν σε αυτή τη συνάντηση και συμφωνία για το κτίριο του Δήμου. Φαντάζομαι ότι δεν έχουν φθάσει στο σημείο να τα θεωρούν δικά τους και να τα διαχειρίζονται κατά το δοκούν. Σημείωση. Στη φωτογραφία ο κ. Λώλος είναι με τα χέρια σταυρωμένα. «Μια εικόνα χίλιες λέξεις που λέει μια κινέζικη παροιμία. 
Θεωρείται πράγματι κουρελόχαρτο η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΑΔΑ – ΩΔΗΚΩΡΙ – Κ7Λ) που αποφασίζει επί του προκειμένου θέματος «να εξουσιοδοτήσει τον κ. Λώλο για τις νόμιμες ενέργειες για την αναμεταβίβαση της κυριότητας απ’ο το Υπουργείο Παιδείας στο Δήμο Ηγουμενίτσας του εν λόγω κτιρίου» ; 

Ποια εντολή και ποιο κομματικό GPS οδήγησε τον κ. Λώλο να παρευρεθεί σε αυτή τη συνάντηση και «με σταυρωμένα χέρια» να προχωρήσει στην παραχώρηση του κτιρίου, ενώ η προγραμματισμένη μετακίνηση στην Αθήνα, αφορούσε τη συνάντηση με τον κ. Πλακιωτάκη για σήμερα 06.08. ώρα 13.00΄, για το μείζον θέμα της πώλησης του Λιμένος Ηγουμενίτσας; 

Αγαπητοί συμπολίτες 
Είμαστε πράγματι «ιθαγενείς» όπως μας θεωρούν και ανήμποροι να εμποδίσουμε αυτές τις συμπεριφορές; 
Ο απών από το Δημ. Συβούλιο κ. Γιόγιακας για το θέμα της πώλησης του Λιμανιού, πως εμφανίζεται ανερυθρίαστα στη συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη για μια ακόμη παραχώρηση από τον Δήμο; 
Ο κ. Λώλος Ιωάννης μήπως δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να ανταποκριθεί στα κρίσιμα τοπικά προβλήματα για τον τόπο ; 
Το «tomahawk του πολέμου» πότε θα το χρησιμοποιήσει για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου, όταν θα διακυβεύονται συμφέροντα της τοπικής κοινότητας Μαζαρακιάς; 

Υπάρχει και άλλος δρόμος .. 
Η παραίτηση… 


Συνέχεια...

Γιατί; - Της Ελένης Κύρκου- Σαφάκα

Αυγούστου 07, 2020 0
Γιατί; - Της Ελένης Κύρκου- Σαφάκα

Βηρυτός Τετάρτη 4 - 8 - 2020
Η μέρα, που όλα βάφτηκαν με αίμα.

Αναρωτιέμαι αν είναι αλήθεια,
ή μήπως είναι ψέμα;
αυτή η μέρα που στη Βηρυτό,
όλα βαφτήκαν από αίμα;

Αυτή τη μέρα την καταραμένη,
που αναρωτιέσαι, ποιός να ζει
και ποιός πεθαίνει.

Που στον αέρα όλα τιναχτήκαν
καπνοί και κτίρια κι ανθρώποι,
τραντάχτηκε συθέμελα η γη
και τρόμαξε η ανθρωπότη.

Ανεμοστρόβιλος σηκώθηκε από τζάμια,
εκατομμύρια κομμάτια από γυαλί,
στραφτάλιζαν μέσ στη θολούρα,
στο χάος και στην καταστροφή.

Και φτιάχνανε στον χάροντα γιρλάντα,
με σίδερα, μπετόν και τούβλα και γυαλί
κι ανθρώπινα κορμιά σακατεμένα,
γιρλάντα, απαστράπτουσα, θανατερή.

Παρίσι της Ανατολής σε λέγαν,
καημένη Βηρυτό,
και πώς σε καταντήσανε,
πρώτα εκείνος ο εμφύλιος
και τώρα αυτό το μακελειό.

Κραυγές και βογγητά παντού,
το αίμα κόκκινο αναβλύζει,
πόσοι αθώοι στο χαμό,
οργή και πόνος ξεχειλίζει.

Όποιος κι αν φταίει τελικά,
αν είναι προβοκάτσια ή αδιαφορία,
για όλους τους νεκρούς, που φύγαν άκαιρα
και τα σακατεμένα τα κορμιά,
θα μείνει πάντα μιά απορία.
Γιατί; Γιατί; Γιατί;

Ηγουμενίτσα 6 - 8 -2020
Ελένη Κύρκου - Σαφάκα
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα