04/07/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη στη Θεσπρωτία

Απριλίου 07, 2022 0
Τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη στη Θεσπρωτία

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 42
ΠΕ Θεσπρωτίας 30
ΠΕ Ιωαννίνων 161
ΠΕ Πρέβεζας 41
Συνέχεια...

Ισόπαλος 1-1 με τον Απόλλωνα Λάρισας ο Θεσπρωτός

Απριλίου 07, 2022 0
Ισόπαλος 1-1 με τον Απόλλωνα Λάρισας ο Θεσπρωτός

Από ένα ημίχρονο οι δυο ομάδες, το πρώτο για τον Θεσπρωτό, το δεύτερο για τον Απόλλωνα Λάρισας

Ματς με καλό ρυθμό έγινε στο α’ μέρος, χωρίς όμως τις πολλές μεγάλες φάσεις.
Ο Θεσπρωτός στο 4′ είχε την πρώτη ευκαιρία να απειλήσει αλλά το φάουλ του Ραμίρεζ από πολύ καλή θέση, σταμάτησε στο τείχος.

Ο Ζιώγας στο 15′ γέμισε για το κεφάλι του Κωνσταντίνου, ο τελευταίος όμως δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε προ του Αστρά. Ο Θεσπρωτός άνοιξε τελικά το σκορ στο 21′ όταν μετά από λάθος του Καλούση, ο Ραμίρεζ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Άστρα τον οποίο απέφυγε και σε κενό τέρμα δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει για το 1-0.

Ο Ραμίρεζ είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 40′ μετά από παραλληλη σεντρα του Γεωργουση, το πλασέ του όμως πέρασε άουτ.
Ένα λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Ο Καραμόκο μπήκε στην περιοχή και σούταρε, απέκρουσε ο Κιναλης, όμως σε δεύτερο χρόνο ο Μπαλογιάννης σε άδεια εστία έκανε το 1-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.


Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να είναι πιο απειλητικός. Ο Βίγια Ρουίζ βρήκε χώρο στο 50′ για ένα ωραίο σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας του Θεσπρωτού έπεσε και μάζεψε στη γωνία του.
Δύο λεπτά αργότερα νέα φάση με τον Σταματή να σουτάρει δυνατά αλλά άστοχα από πλεονεκτική θέση.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα ευκαιρία και μάλιστα κλασική, με τον Βίγια Ρουίζ να σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής και την μπάλα να περνάει πάνω το δοκάρι του Θεσπρωτού στο 62′.
Τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο για τους κιτρινόμαυρους όταν ο Γκάνσιερ δεχτηκε δεύτερη κίτρινη για φάουλ στο 78′. Στο 79′ η ομάδα της Λάρισας είχε διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Βίγια Ρουίζ είχε δοκάρι με μακρινό φάουλ και στη συνέχεια της φάσης ο Κιναλης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Λίταινα.

ΣΚΟΡΕΡ: 21′ Ραμίρες σουτ – 42′ Μπαλογιάννης σουτ

Θεσπρωτός (Ρότσα): Κίναλης, Ντ’Αλέσιο (63′ Μπονίγια), Βασιλάκης, Γκρανσιέρ, Βαλιέντε, Ζιώγας, Πατσέκο (70′ Λύγκας), Ραμίρεζ (70′ Στεργίου), Κωνσταντίνου, Γεωργούσης (46′ Πούφλης), Σαραντίδης (76′ Βαταμίδης)

Απόλλων Λάρισας (Γράφας):Αστράς, Γιαννίτσης, Πετράκης, Χατζής, Μπαλογιάννης (85′ Παναγιώτου), Τιμπουέ, Καλούσης, Βίγια, Λίταινας, Καραμόκο (92′ Ζιάκας), Σταματής

ΠΗΓΗ: theball.gr
Συνέχεια...

Νέα παράταση για υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες της Θεσπρωτίας

Απριλίου 07, 2022 0
Νέα παράταση για υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες της Θεσπρωτίας

Παράταση προθεσμιών υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του αναρτημένου Δασικού Χάρτη όλων των Τοπικών και Δημοτικών κοινοτήτων Δήμων Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι με την με αρ. πρωτ. 33931/31-03-2022 (ΑΔΑ:ΨΖΧΒΟΡ1Γ-ΘΒΓ) απόφαση της Δ/νσης Δασών Θεσπρωτίας, τροποποιείται η με αρ. πρωτ. 22148/26-02-2021 (ΑΔΑ: ΨΘΛ4ΟΡ1Γ-ΜΧ6) απόφασή της, όσον αφορά τις προθεσμίες και τις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αντιρρήσεων.

Ειδικότερα με τη νέα τροποποιητική απόφαση ανάρτησης, η καταληκτική ημερομηνία της παραπάνω προθεσμίας είναι η 31η Μαΐου 2022, ημέρα Τρίτη.

Η ίδια καταληκτική προθεσμία ισχύει και για τους κατοίκους του εξωτερικού.

Για την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα των Δασικών Χαρτών της ΠΕ Θεσπρωτίας, έχει συσταθεί Σημείο Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (Σ.Υ.Α.Δ.Χ.) με έδρα τα γραφεία της Διεύθυνσης Δασών Θεσπρωτίας, Ταχ. Δ/νση Παν. Τσαλδάρη 21- Τ.Κ. 46100, τηλ. 2665028347, 2665024170, 2665022241(εσωτερικό 107, 108,), δ/νση ηλ. ταχυδρομείου (email): dxthesp@apdhp-dm.gov.gr, όπου παρέχονται γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του αναρτημένου Δασικού Χάρτη και του τρόπου υποβολής αντιρρήσεων τις εργάσιμες ημέρες κατά τις ώρες 07.00 π.μ. – 15.00 μ.μ.

Για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, το Σ.Υ.Α.Δ.Χ. δύναται να δέχεται κοινό, μόνο κατόπιν προηγούμενου ραντεβού, με βάση τους τιθέμενους περιορισμούς, που ισχύουν ανά περιοχή και τις σχετικές εγκύκλιες οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

Οι ανωτέρω Δασικοί Χάρτες είναι προσβάσιμοι για κάθε ενδιαφερόμενο στην ιστοσελίδα του Ν.Π.Δ.Δ. “Ελληνικού Κτηματολογίου” (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx), και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας (www.apdhp-dm.gov.gr).
Συνέχεια...

Υπογάφηκε η σύμβαση για την κατασκευή των κόμβων Πέρδικας (Βουνίστρα, Πλατύ Πηγάδι, Είσοδος Πέρδικας)

Απριλίου 07, 2022 0
Υπογάφηκε η σύμβαση για την κατασκευή των κόμβων Πέρδικας (Βουνίστρα, Πλατύ Πηγάδι, Είσοδος Πέρδικας)

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο και τον εκπρόσωπο της Αναδόχου Εταιρείας «ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ Α.Τ.Ε.Ε.» η σύμβαση κατασκευής ενός ακόμη έργου ζωτικής σημασίας για το Δήμο Ηγουμενίτσας με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΠΕΡΔΙΚΑΣ (Βουνίστρα, Πλατύ Πηγάδι, Είσοδος Πέρδικας)», προϋπολογισμού ύψους 1.870.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%), χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και της ασφάλειας οδικής κυκλοφορίας στο οδικό σύστημα του οικισμού Πέρδικας και ειδικά στους κρίσιμους κόμβους του οικισμού, με τις διαμορφώσεις των δυο κόμβων (Βουνίστρας και Πλατύ πηγάδι) καθώς και την κατασκευή πεζοδρομίου που θα συνδέει τον κόμβο Πλατύ Πηγάδι με τη νότια πύλη του οικισμού για τη διαμόρφωση συνθηκών ασφάλειας της μετακίνησης των πεζών κατά τους θερινούς μήνες.

Με την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος ανέφερε τα εξής: «Με μια ακόμη παρέμβαση που ενισχύει την ασφάλεια των μετακινήσεων και βελτιώνει τις οδικές υποδομές του Δήμου μας και με την πολύτιμη συνεισφορά των Τεχνικών μας Υπηρεσιών, αναβαθμίζουμε τις συνθήκες οδικής ασφάλειας και δημιουργούμε νέες προοπτικές τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Οι προσπάθειες αναβάθμισης του τόπου μας δικαιώνονται, δίνοντάς μας μεγαλύτερη δύναμη, ώστε να επιδιώξουμε τη διεκδίκηση και υλοποίηση ακόμη περισσότερων έργων για την ευημερία των συνδημοτών μας».
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα