10/20/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Παρέμβαση Π. Νταή για την ανάκληση απόφασης αναστολής λειτουργίας ταχυδρομικού γραφείου Μαργαριτίου

Οκτωβρίου 20, 2023 0
Παρέμβαση Π. Νταή για την ανάκληση απόφασης αναστολής λειτουργίας ταχυδρομικού γραφείου Μαργαριτίου

Με ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι με απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ ανεστάλη η λειτουργία του Ταχυδρομικού Γραφείου Μαργαριτίου. 

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, ο μοναδικός υπάλληλος, ο εξοπλισμός και τα υλικά του γραφείου μεταφέρθηκαν στην Παραμυθιά. Οι κάτοικοι της περιοχής πλέον θα αναγκάζονται να μετακινούνται στην Ηγουμενίτσα για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους, κυρίως στον τομέα του ταμιευτηρίου και των οικονομικών συναλλαγών, αφού στην ευρύτερη περιοχή –όπως είναι γνωστό– δεν λειτουργεί μηχάνημα ΑΤΜ από καμία τράπεζα. 

Επίσης, θα πρέπει πλέον να μεταβαίνουν στην Παραμυθιά για την παραλαβή συστημένων επιστολών, δεμάτων κ.τ.λ. 

Επειδή δημιουργείται μείζον πρόβλημα σε μια περιοχή όπου κατοικούν κυρίως ηλικιωμένοι με δυσκολίες μετακίνησης και με πλήθος συναλλαγών, απευθυνθήκαμε στη διοίκηση των ΕΛΤΑ και ζητήσαμε να επανεξεταστεί η απόφαση και να διατηρηθεί σε λειτουργία το Ταχυδρομικό Γραφείο Μαργαριτίου. 

Αν τελικά αυτό δεν καταστεί δυνατό, ζητήσαμε να τροποποιηθεί η απόφαση ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι από το Κατάστημα Ηγουμενίτσας. Αυτό θα καταστήσει την καθημερινότητά τους πιο εύκολη γιατί όλοι γνωρίζουν ότι οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν πιο εύκολα να μετακινηθούν στην Ηγουμενίτσα σε σύγκριση με την Παραμυθιά, για συγκοινωνιακούς, οικονομικούς και διοικητικούς λόγους, καθώς το οικονομικό και διοικητικό κέντρο της περιοχής είναι η πρωτεύουσα του Δήμου, η Ηγουμενίτσα. 

Τέλος, ως έσχατη αναγκαστική και όχι προτιμητέα εναλλακτική λύση, στην οριστική περίπτωση μη ανάκλησης της απόφασης, ζητήσαμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργία ταχυδρομικού παραρτήματος στο Μαργαρίτι, με την προώθηση των διαδικασιών ανάθεσης ταχυδρομικών υπηρεσιών σε ιδιώτη.

Παναγιώτης Νταής

Συνέχεια...

Σ. Φάμελλος: "Με σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξεπουλιέται και το λιμάνι Ηγουμενίτσας"

Οκτωβρίου 20, 2023 0
Σ. Φάμελλος: "Με σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξεπουλιέται και το λιμάνι Ηγουμενίτσας"

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ηγουμενίτσα με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την παρουσία του σήμερα στην Ηγουμενίτσα, έβαλε την προσωπική σφραγίδα του στην ιδιωτικοποίηση του τρίτου σημαντικότερου λιμένα της χώρας και βασικής εθνικής υποδομής με γεωστρατηγική σημασία για το Ιόνιο και την Αδριατική.

Η παραχώρηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ) στον όμιλο Grimaldi δημιουργεί ιδιωτικό μονοπώλιο στο λιμάνι, αλλά και οδηγεί στη δημιουργία ιδιωτικού μονοπωλίου στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας- Ιταλίας, εφόσον ο βασικός πελάτης είναι και νέος μεγαλομέτοχος του ΟΛΗΓ.

Η ιδιωτικοποίηση/παραχώρηση θα προκαλέσει την ακύρωση μεγάλων επενδυτικών σχεδίων για την Ηγουμενίτσα, αφού ο ιδιώτης δεν υποχρεώνεται πλέον σε οποιασδήποτε επένδυση, όπως αυτή της Μαρίνας της Ηγουμενίτσας που υποτίθεται ότι θα υλοποιούνταν.

Αυτό έρχεται σε συνέχεια της ακύρωσης άλλων σπουδαίων έργων επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως είναι η δημιουργία του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας και η Σιδηροδρομική Εγνατία.

Αγνοείται ο Περιφερειακός άξονας της Ηγουμενίτσας με την ταυτόχρονη σύνδεσή του με το τελωνείο Μαυροματίου στα σύνορα με τη γειτονική Αλβανία που θα έδινε υπεραξία στην περιοχή. Και η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στην τοπική κοινωνία κινδυνεύει να μείνει κενό γράμμα, αφού δεν συνδυάζεται με αντισταθμιστικά που θα εξασφάλιζαν την αξιοποίηση και τη βιωσιμότητα της διαχείρισής της από τους οικείους ΟΤΑ.

Οι επιλογές Μητσοτάκη έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το Ευρωπαϊκό μοντέλο αξιοποίησης των λιμανιών όπου, η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα τους συνδυάζεται με πραγματοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων σε επιμέρους δραστηριότητες.

Η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων με την πώληση του λιμανιού, πέρα από τις οικονομικές της επιπτώσεις, όπως η αύξηση του κόστους στο εισαγωγικό και στο εξαγωγικό εμπόριο, υπονομεύει τη δυνατότητα της χώρας να παρεμβαίνει σε μια περιοχή με ιδιαίτερο γεωπολιτικό ενδιαφέρον, συγκεκριμένα των Δυτικών Βαλκανίων και της Αδριατικής.

Οι ιδεοληπτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη η μεταβίβαση μετοχών του ΟΛΗΓ στον Ιταλικό όμιλο Grimaldi

Οκτωβρίου 20, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη η μεταβίβαση μετοχών του ΟΛΗΓ στον Ιταλικό όμιλο Grimaldi

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έγινε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, καθώς το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΗΓ μεταβιβάστηκε στον Ιταλικό όμιλο Grimaldi.

"Μια νέα εποχή ξημερώνει με περισσότερη ανάπτυξη για την Ηγουμενίτσα και την Ήπειρο, σηματοδοτεί η αλλαγή αυτή", σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, μια μεταβίβαση οποία έφερε 84,17 εκατομμύρια στο ΤΑΙΠΕΔ. Η Ηγουμενίτσα αποτελεί πύλη της χώρας προς την Ευρώπη, το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το οποίο με την ιδιωτικοποίηση θα αναβαθμιστεί, όπως είπε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι η παραχώρηση αυτή θα συνοδευτεί από σημαντικές υποδομές για την ενίσχυση του τουρισμού.

«Η επένδυση συνοδεύεται με την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος, την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στην τοπική κοινωνία η οποία αποκτά νέους ελεύθερους χώρους» ανέφερε ο Πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι το δημόσιο, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, παραμένει μέτοχος στον ΟΛΗΓ.


Ο Πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι τα έργα που εκτελεί το ελληνικό δημόσιο για την επέκταση του λιμανιού θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στην Ήπειρο εκτελούνται σημαντικά έργα ενώ έκανε ειδική μνεία στη δημοπράτηση του άξονα Ιωαννίνων – Κακαβιάς, στο Τεχνολογικό Πάρκο και την ένταξη του Ζαγορίου στην Unesco.

«Σημασία έχει να μένουν οι νέοι στον τόπο τους και η συμφωνία για το λιμάνι είναι ένα μέρος αυτής της διαδρομής. Η σημαντική εξέλιξη δεν θα είχε επιτευχθεί, αν η χώρα δεν είχε κάνει μεγάλα άλματα για να φτάσει στο σημείο να προσελκύει σημαντικούς ξένους επενδυτές. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο λιμάνι στο νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στην ιστορία του. Είμαι σίγουρος ότι θα τρίβουμε τα μάτια μας από την ανάπτυξη» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.


Στην τελετή ήταν παρόντες ο ο πρόεδρος της βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο αντιπρόεδρος της βουλής και πρώην υπουργός Ναυτιλίας κατά τη θητεία του οποίου υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης κ. Πλακιωτάκης, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο Διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών κ.κ. Λώλος και Παππάς, οι νεοκλεγέντες Δήμαρχοι, κ.α


ΠΗΓΗ: ertnews.gr
Συνέχεια...