03/08/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Μάριος Κάτσης: "Διεκδικούμε μια κοινωνία χωρίς καταπίεση, εκμετάλλευση και βία κατά των γυναικών"

Μαρτίου 08, 2021 0
Μάριος Κάτσης: "Διεκδικούμε μια κοινωνία χωρίς καταπίεση, εκμετάλλευση και βία κατά των γυναικών"

Με ανάρτηση του στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μάριος Κάτσης ανέβασε το μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας. 

"Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δεν είναι γιορτή, είναι μέρα μνήμης, αποτίμησης, αφύπνισης, και κυρίως μέρα διεκδίκησης, δημοκρατικής και κοινωνικής εγρήγορσης.
Ημέρα που γυναίκες και άνδρες επιβεβαιώνουμε την πίστη μας στην ειρήνη και στην αλληλεγγύη, στην ισότητα, στην εμβάθυνση της δημοκρατίας, στα κοινωνικά δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Γιατί ο αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για κοινωνική χειραφέτηση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τον αγώνα για την γυναικεία χειραφέτηση! Αυτήν την περίοδο της πανδημίας, της απορρύθμισης της εργασίας, της αποδυναμωσης του κοινωνικού κράτους, της τηλεργασίας χωρίς κανόνες και της ανεργίας που κατά 62% αφορά τις γυναίκες, αποκτά νέο νόημα και θέτει νέα κρίσιμα διακυβεύματα.

Διεκδικούμε μια κοινωνία χωρίς καταπίεση, εκμετάλλευση και βία κατά των γυναικών. Οι γυναίκες και οι άνδρες που είχαν το θάρρος να μιλήσουν ανοιχτά για την σεξουαλική κακοποίηση, τη βία και την παρενόχληση που έχουν υποστεί και το κίνημα #metoo που έχει αναπτυχθεί, έσπασε το φράγμα της σιωπής και του φόβου.
Επιβάλλεται να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε θεσμικό επίπεδο και αλλαγή αντιλήψεων και συμπεριφορών. Χρειάζονται αποφάσεις σε νομοθετικό επίπεδο, ενίσχυση των δομών για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, διαδικασίες ενημέρωσης και δράσεις στους χώρους εργασίας, στον πολιτισμό, στην Ακαδημαϊκή κοινότητα, στα ΜΜΕ και στις τοπικές κοινωνίες.

Σε αυτήν την κατεύθυνση καλέσαμε την κυβέρνηση να φέρει άμεσα προς κύρωση και εφαρμογή τη Διεθνή Σύμβαση Εργασίας 190 σχετικά με την «εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας» για όλους τους εργαζομένους, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε κάθε χώρο, είδος και περίσταση που σχετίζονται με την εργασία, στο γραφείο, στο κατάστημα, στο εργοστάσιο, στο χωράφι, στον πολιτισμό, στην ενημέρωση, στην εκπάιδευση.

Να ενισχυθεί το ΣΕΠΕ ως μηχανισμός ενημέρωσης, ελέγχου, υποβολής καταγγελιών και διερεύνησης για περιπτώσεις βίας και παρενόχλησης στην εργασία.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων και οι κοινωνικοί εταίροι χρειάζεται να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να συμπεριληφθεί η αντιμετώπισης της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία στο πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. #WomensDay"

Μάριος Κάτσης Bουλευτής Θεσπρωτίας & Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική ΣυμμαχίαΣυνέχεια...

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μαρτίου 08, 2021 0
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

8 ΜΑΡΤΗ

ΟΙ ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ – ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ

8 Μάρτη 2021: 164 χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα που οι εργάτριες στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης βγήκαν στην απεργία και συγκρούστηκαν με τα αφεντικά και με τις κρατικές δυνάμεις καταστολής, για να διεκδικήσουν καλύτερους όρους δουλειάς και αμοιβής, γράφοντας με το αίμα τους μια από τις πολλές φωτεινές σελίδες στην ιστορία του εργατικού κινήματος. Το 1910, το Συνέδριο των Σοσιαλιστριών Γυναικών καθιέρωσε την 8η Μάρτη ως μέρα τιμής και αγώνα των εργατριών όλου του κόσμου.

Σήμερα, οι εργαζόμενες και οι γυναίκες της βιοπάλης βρίσκονται αντιμέτωπες με το ίδιο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, τους μηχανισμούς και τα επιτελεία του, που με διάφορα ιδεολογήματα και «εκσυγχρονισμένες» μεθόδους προσπαθούν να τις χειραγωγήσουν και να τις πείσουν ότι «ισοτιμία» σημαίνει:

· Τσάκισμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων, όπως η κοινωνική ασφάλιση, η προστασία της μητρότητας, η στήριξη του κοινωνικού ρόλου της γυναίκας.

· Αποδοχή πως η μητρότητα είναι εμπόδιο στην «επαγγελματική» ζωή ή και λόγος απόλυσης.

· «Συμφιλίωση» της επαγγελματικής με την προσωπική και οικογενειακή ζωή μέσω της ελαστικής και μερικής απασχόλησης.

· Να δουλεύουν νύχτα – μέρα και σε βαριές ανθυγιεινές συνθήκες.

· Να συνταξιοδοτούνται σε όλο και μεγαλύτερη ηλικία.

· Να «κυνηγούν» τη γυναικεία «επιχειρηματικότητα» και την «ποσόστωση» της συμμετοχής των γυναικών σε οργανισμούς και επιτελεία που στηρίζουν και προωθούν τη σκληρή εκμετάλλευση όλων των εργαζόμενων.

· Να «προσκυνούν» τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, να εντάσσονται στα σώματα καταστολής και στους ιμπεριαλιστικούς στρατούς που μακελεύουν και ξεριζώνουν τους λαούς, που ευθύνονται για τη δυστυχία των προσφύγων και των μεταναστών, ανδρών, γυναικών και των παιδιών τους.

Βρίσκονται αντιμέτωπες με τα κροκοδείλια δάκρυα και τις εκδηλώσεις «κατά της φυλετικής και εργασιακής βίας» των αστικών επιτελείων και κυβερνήσεων, της Ε.Ε., του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και διεθνώς (ΓΣΕΕ, ETUC, ITUC), δηλαδή όλων όσων πίνουν νερό στο όνομα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Αυτή η βαρβαρότητα, η πραγματική βία, σήμερα εκφράζεται γλαφυρά:

· Με την έκθεση γυναικών και ανδρών της εργατικής τάξης και του λαού στην πανδημία, αφού η υγεία, τα φάρμακα, τα εμβόλια αποτελούν πανάκριβα εμπορεύματα.

· Με την αγωνία των παιδιών των λαϊκών οικογενειών να μάθουν γράμματα σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα κατακερματισμένο που ούτε τα στοιχειώδη δεν τους προσφέρει.

· Στους εργαζόμενους της υγείας, των βιομηχανικών κλάδων, των σούπερ μάρκετ κ.α., που δουλεύουν εντατικά, με ατέλειωτες υπερωρίες, με λειψά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς τους.

· Στις χιλιάδες των ανέργων και σε αναστολή εργαζόμενων που καλούνται να ζήσουν με τα ψίχουλα που περισσεύουν από το καλό «τάισμα» της εργοδοσίας.

· Με τα νέα αντεργατικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, για να ενισχύσει τους κεφαλαιοκράτες και να αυξήσει την εκμετάλλευση των εργαζόμενων, βάζοντας στο γύψο τη συνδικαλιστική οργάνωση, τους διεκδικητικούς αγώνες και την πάλη τους.

· Με την άγρια καταστολή όσων σηκώνουν κεφάλι και υψώνουν τη φωνή τους, γυναίκες, άνδρες και παιδιά – μαθητές και φοιτητές.

· Με τις επεμβάσεις και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών που δολοφονούν και ξεριζώνουν χιλιάδες αθώους ανθρώπους.

Οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων δεν έχουν κανένα κοινό συμφέρον με τις γυναίκες που στελεχώνουν τα επιτελεία και τους μηχανισμούς της εξουσίας των κεφαλαιοκρατών και των επιχειρηματικών ομίλων, τις κυβερνήσεις τους και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Καμιά σχέση δεν έχουν με τις γυναίκες που ασκούν αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές, τσακίζουν εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, ξεζουμίζουν και απολύουν εργαζόμενες και εργαζόμενους.

Δεν έχουν τίποτα κοινό με όλους αυτούς που την ανθρώπινη ζωή δε διστάζουν να τη θυσιάσουν στο βωμό των κερδών τους. Με όλους αυτούς που κρύβουν ότι η μήτρα που γεννά τα οξυμμένα προβλήματα των εργαζόμενων, ανδρών και γυναικών, την ανισοτιμία, είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Που απευθύνουν καλέσματα για «φεμινιστική ενότητα» και «απεργίες φύλου», αδιέξοδα για την πάλη των εργαζόμενων γυναικών.

Η 8η Μάρτη του 1857 δείχνει και σήμερα το δρόμο που πρέπει να βαδίσουν οι γυναίκες μαζί με τους άνδρες του καθημερινού μόχθου. Είναι ο δρόμος της ενίσχυσης του ταξικού εργατικού κινήματος, του Εργατικού Κέντρου, των ταξικών σωματείων της δύναμης του, του Π.Α.ΜΕ, απέναντι στην αλλοτρίωση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, της οργάνωσης και ενίσχυσης της πάλης με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες τους. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ΣΣΕ με αυξήσεις. Για δημόσια δωρεάν καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Για προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Είναι ο δρόμος της πάλης για να σπάσουμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας.
Συνέχεια...

Covid-19: 94 ενεργά κρούσματα στη Θεσπρωτία

Μαρτίου 08, 2021 0
Covid-19:  94 ενεργά κρούσματα στη Θεσπρωτία

Εβδομαδιαία ενημέρωση ενεργών κρουσμάτων Covid-19

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων για τα ενεργά κρούσματα Covid-19, η κατάσταση στην Ήπειρο διαμορφώνεται ως εξής:

Σύνολο Ενεργών κρουσμάτων: 422. 
Νοσηλεία 98 
Απομόνωση κατ΄ οίκον 324

Κατά Π.Ε.:
 Άρτα 85 
Θεσπρωτία 94 
Ιωάννινα 220 
Πρέβεζα 23
Συνέχεια...

Ο Θωμάς Δημητρίου νέος Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεσπρωτίας - Όλα τα ονόματα των Συντονιστικών Οργάνωσης

Μαρτίου 08, 2021 0
Ο Θωμάς Δημητρίου νέος Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεσπρωτίας - Όλα τα ονόματα των Συντονιστικών Οργάνωσης

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεσπρωτίας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 6/3/2021 ολοκληρώθηκε, με τη συγκρότηση της νεοεκλεγείσας Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσπρωτίας, η εκλογική διαδικασία που περιλάμβανε: 

α) τις συνελεύσεις των Οργανώσεων Μελών, με την εκλογή των συντονιστικών τους οργάνων και των αντιπροσώπων τους για τη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη και

β) τη σύγκληση της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης, για την εκλογή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής και τη συγκρότησή της. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στις συνεδριάσεις των Οργανώσεων Μελών, στην εκλογή των συντονιστικών τους οργάνων καθώς και των 146 αντιπροσώπων για τη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη, από την οποία εξελέγη η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, ήταν στο πλαίσιο των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν λόγω της πανδημίας. 

Οι συνεδριάσεις παρότι έγιναν με τηλεδιάσκεψη, είχαν μεγάλη συμμετοχή συντροφισσών και συντρόφων. Έγινε απολογισμός των απερχόμενων οργάνων και ευρεία συζήτηση πάνω στα προβλήματα του τόπου και της κοινωνίας μας, που οξύνθηκαν περαιτέρω λόγω των lockdown, της ακραία νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση και τους άστοχους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Με την επισύναψη των προβλημάτων και των αναγκών της περιοχής μας, χαράχτηκαν οι προγραμματικές θέσεις, με βάση τις οποίες θα κινηθεί το κόμμα με τα εκλεγμένα του όργανα το επόμενο διάστημα. 

Οι διαδικασίες που ολοκληρώθηκαν το Σάββατο έβαλαν τη σφραγίδα της διεύρυνσης στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αφού, από τις 7 Ιουλίου 2019 μέχρι σήμερα διπλασίασε τα μέλη του, της ανασυγκρότησης, με την είσοδο πολλών νέων συντρόφων στις οργανώσεις και τα συντονιστικά όργανα, που τις εμπλουτίζουν με νέες ιδέες και σύγχρονες προσεγγίσεις στα διάφορα προβλήματα. Με αυτά τα δεδομένα και στηριζόμενο στις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας, στους αγώνες για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βαδίζει και μετασχηματίζεται σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό, μαζικό αριστερό κόμμα, που θα εκφράζει και θα συσπειρώνει τη μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία και στον τόπο μας, ανθρώπους με διαφορετικές παραδόσεις, αριστερούς δημοκράτες, σοσιαλιστές, αγωνιστές και αγωνίστριες του οικολογικού, του φεμινιστικού και του κομμουνιστικού κινήματος, προοδευτικούς πολίτες και δημοκράτες του πατριωτικού κέντρου, πολίτες που υπερασπίζονται ελευθερίες, ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, με στόχο την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της ακροδεξιάς πολιτικής της και την αντικατάστασή της από μία προοδευτική κυβέρνηση, που θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, στηριζόμενη πρωτίστως στο κεφάλαιο της εργασίας και της οικολογίας, σε αντίθεση με την πολιτική της ΝΔ, που στηρίζεται αποκλειστικά στους νόμους της αγοράς και της απλήρωτης εργασίας.

Η σύνθεση της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής περιλαμβάνει κατά 60% νέα πρόσωπα και είναι ανανεωμένη κατά 30% με νέα μέλη, που προέρχονται από τη διεύρυνση που ξεκίνησε μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019.

Η Ν.Ε. αποτελείται από 17 μέλη που είναι οι:

1. Βένος Σταύρος 
2. Δημητρίου Θωμάς 
3. Κάλλος Αριστείδης 
4. Καραπάνος Ευάγγελος 
5. Κόττη Αλεξάνδρα 
6. Μπάντιος Ελευθέριος 
7. Νάκος Χρήστος 
8. Ντάφλου Ελευθερία 
9. Παπαζώη Αγλαΐα
10. Προβιδάκη Αγγελική 
11. Ράπτης Ηλίας 
12. Σιέκα Ελισάβετ 
13. Σταύρου Ανδρέας 
14. Σωτηρίου Όλγα 
15.Τζάφος Σπύρος 
16. Φωτίου Ηλίας 
17. Χρήστου Αλέξανδρος

Η Νομαρχιακή Επιτροπή συνεδρίασε το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 και εξέλεξε:

Συντονιστή το Δημητρίου Θωμά

Αναπληρωτή Συντονιστή τον Φωτίου Ηλία

Συντονιστικό (Γραμματεία) τους:
1. Βένο Σταύρο 
2. Νάκο Χρήστο 
3. Προβιδάκη Αγγελική 
4. Σωτηρίου Όλγα 
5. Χρήστου Αλέξανδρο

- Στο Συντονιστικό συμμετέχουν επίσης, ο συντονιστής και ο αναπληρωτής Συντονιστής.

Επίσης στις Οργανώσεις Μελών εκλέχτηκαν

Α. Συντονιστικό Οργάνωσης Μελών Ηγουμενίτσας 

Συντονιστής: Κυπριανός Γιώργος 

Μέλη:
1. Βένος Σταύρος 
2. Κολιομίχος Χρυσοβαλάντης 
3. Μπεσίρη Ορνέλα 
4. Τάσιος Γιάννης 
5. Τσακίρη Αστυρόπη 
6. Φλίνδρης Κωνσταντίνος

Β. Συντονιστικό Οργάνωσης Μελών Παραμυθιάς

Συντονιστής: Μπάμπας Ανδρέας

Μέλη:
1 Αντωνίου Παύλος
2.Ντάφλου Ελευθερία
3.Ντόκος Δημήτριος
4. Σιόλου Δώρα
5.Φωτίου Ηλίας
6.Χρήστου Αλέξανδρος

Αναπληρωματικό Μέλος: Κόττη Αλεξάνδρα

Γ. Συντονιστικό Οργάνωσης Μελών Φιλιατών

Συντονιστής: Λιανός Ευάγγελος

Μέλη: 
1.Σταύρου Μαρία 
2.Λαγός Παναγιώτης 
3.Στασίας Σπύρος
4.Κολιός Λεωνίδας 
5.Μυλωνά Ιφιγένεια 
6.Πάντος Κωνσταντίνος

Αναπληρωματικά Μέλη: Μπάντιος Ελευθέριος και Τσώνης Δημήτριος

Η Ν.Ε. εύχεται σε όλες και όλους τους συντρόφους και συντρόφισσες, καλή θητεία και καλή δουλειά στα νέα τους καθήκοντα.

Ηγουμενίτσα 07/3/2021
Συνέχεια...

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ηγουμενίτσας Βάσω Τσώτου για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Μαρτίου 08, 2021 0
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ηγουμενίτσας Βάσω Τσώτου για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας


Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας και Στόχοι της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας θέτει τους ακόλουθους στόχους:

- Καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων

- Πρόληψη και καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών

- Επίτευξη ισότιμης συμμετοχής ανδρών και γυναικών στις πολιτικές αποφάσεις.

Οι Γυναίκες σε θέση διευθυντικές ακόμα και σήμερα κατέχουν πολύ μικρά ποσοστά. Στην Ελληνική Βουλή το 18,3% αποτελείται από γυναίκες. Στο Δήμο Ηγουμενίτσας το 11,11%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα το δικαίωμα ψήφου γυναικών σε βουλευτικές εκλογές δόθηκε με το Νόμο 2159 του 1952 και το 1953 εκλέχθηκε η πρώτη Ελληνίδα βουλευτής, Ελένη Σκούρα.

Παρά τη θεσμοθετημένη ισότητα δικαιωμάτων σε άνδρες και γυναίκες, οι κοινωνικές ανισότητες, η πολιτική υποεκπροσώπηση παραμένουν ακόμη και σήμερα. Η εμφάνιση των έμφυλων στερεοτύπων αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας
Βασιλική Τσώτου
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής & Ψηφιακής Πολιτικής
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: 15 πρόστιμα χθες για μάσκες και μετακινήσεις

Μαρτίου 08, 2021 0
Θεσπρωτία: 15 πρόστιμα χθες για μάσκες και μετακινήσεις

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (07-03-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (107) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

74 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 20 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 9 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 26 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 19 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

27 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 12 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

6 παραβάσεις σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ως ακολούθως:
· Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε κατάστημα (καφενείο) και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες, καθώς και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 5 πελάτες του καταστήματος για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.


Συνέχεια...

Βασίλης Γιόγιακας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: "Δέσμευση της χώρας μας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία"

Μαρτίου 08, 2021 0
Βασίλης Γιόγιακας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: "Δέσμευση της χώρας μας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία"

«Παγκόσμια Ημέρα τις Γυναίκας σήμερα, με το #metoo να αφυπνίζει συνειδήσεις και να προτρέπει σε αλλαγή στάσης και σε ανάληψη δράσης, και στη χώρα μας.

Κυρώνοντας προσεχώς στη Βουλή τη Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία, η Ελλάδα θα δεσμεύεται για μια ολοκληρωμένη πολιτική προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα φαινόμενο που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και υπονομεύει την αρχή των ίσων ευκαιριών.

Είναι, πρώτα απ’ όλα, ένα ελάχιστο χρέος σε όσες τόλμησαν και τολμούν να σπάσουν τη σιωπή τους…».
Συνέχεια...

9 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 1.165 σε όλη τη χώρα με 39 θανάτους και 477 διασωληνωμένους

Μαρτίου 08, 2021 0
9 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 1.165 σε όλη τη χώρα με 39 θανάτους και 477 διασωληνωμένους

Επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα
Π.Ε. Άρτας 2
Π.Ε. Θεσπρωτίας 9
Π.Ε. Ιωαννίνων 21
Π.Ε. Πρέβεζας 2

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.165, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 39, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.797 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 477 (67.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.416 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 337 (ημερήσια μεταβολή -21.45%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 367 ασθενείς.
Συνέχεια...

Το ακούσαμε κι αυτό: Άρνηση από την κυβέρνηση στο αίτημα των κυνηγών να διακοπεί το κυνήγι...!!!

Μαρτίου 08, 2021 0
Το ακούσαμε κι αυτό:  Άρνηση από την κυβέρνηση στο αίτημα των κυνηγών να διακοπεί το κυνήγι...!!!

Υπάρχουν πολλές ειδήσεις που δυσκολεύεται κανείς να τις πιστέψει. Μια τέτοια περίπτωση, είναι και η είδηση ότι οι κυνηγετικές οργανώσεις ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει η θήρα γριόχοιρου, που η κυβέρνηση αποφάσισε την παράτασή της μέχρι 31 Μαρτίου για να αντιμετωπιστεί η αφρικανική πανώλη των χοίρων και η κυβέρνηση αρνείται, επικαλούμενη σχετική οδηγία της Ε.Ε...!

Δηλαδή οι ίδιοι οι κυνηγοί ζητούν να σταματήσει το κυνήγι και η κυβέρνηση τους ζητάει να συνεχίσουν να κυνηγάνε!

Για το θέμα επικοινώνησε ο πρόεδρος της Ε' κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου Ν. Παπαγρηγορίου με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια αλλαγή.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε' ΚΟΗ

Μακρά και ουσιαστική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γεώργιο Αμυρά για ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, που αφορούν την κυνηγετική οικογένεια, είχε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου Νίκος Παπαγρηγορίου.

Στην επικοινωνία με τον κ. Υφυπουργό, ο κ. Παπαγρηγορίου εξέφρασε την αντίθεση της Ε’ ΚΟΗ και του συνόλου της κυνηγετικής οικογένειας, για την απόφαση με την οποία παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου, η χρονική περίοδος άσκησης θήρας αγριόχοιρου στο σύνολο της επικράτειας.

Μία απόφαση, που κατά την άποψη των κυνηγετικών οργανώσεων αντιβαίνει τους κανόνες και τις προϋποθέσεις προστασίας της βιοποικιλότητας, κατά την αναπαραγωγική διαδικασία μάλιστα του συγκεκριμένου είδους. Αυτό άλλωστε περιγράφεται αναλυτικά και σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας, αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης.

Ο κ. Υφυπουργός από την πλευρά του υποστήριξε, ότι υπάρχει αντίστοιχη πανευρωπαϊκή κατεύθυνση των χωρών – μελών της Ε.Ε για την αντιμετώπιση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, μέσα από τη συνέχιση της θηρευτικής δραστηριότητας, για το συγκεκριμένο είδος.

Αρχαιρεσίες στις κυνηγετικές οργανώσεις
Ο κ. Παπαγρηγορίου έθεσε επίσης στον κ. Υφυπουργό το μείζον ζήτημα της διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων και των εκλογών ανάδειξης των νέων διοικήσεων στα συλλογικά όργανα των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων, που έχουν αναβληθεί λόγω των περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Το Υπουργείο, σύμφωνα με τον κ. Αμυρά , γνωρίζει το θέμα και πολύ σύντομα θα κάνει γνωστή την πρόταση του.

Αμβρακικός
Τέλος, στη συζήτηση με τον κ. Αμυρά, ο πρόεδρος του ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να λυθεί η μέγιστη εκκρεμότητα που εξακολουθεί να υφίσταται για την χρονική παράταση διάρκειας ισχύος της ΚΥΑ με την οποία επιτρέπεται η άσκηση θήρας στις έξι καθορισμένες ζώνες στον Αμβρακικό. Η Ε’ ΚΟΗ προτείνει την παράταση εφαρμογής της εν λόγω ΚΥΑ, για πέντε ακόμη έτη, ενώ παράλληλα ζητά να περιληφθεί στη νέα απόφαση και μία ακόμη ζώνη, στην περιοχή «Βίγλα», για την οποία έχουν ήδη εκδοθεί σχετικές θετικές γνωμοδοτήσεις των συναρμόδιων δασικών υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας.

Ο κ. Παπαγρηγορίου και το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ επιθυμούν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά για το ενεργό του ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση των παραπάνω ζητημάτων, όπως και για την ειλικρινή του διάθεση να συμβάλλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ώστε να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις στα προβλήματα που προκάλεσαν και εξακολουθούν να δημιουργούν εντάσεις στις σχέσεις Πολιτείας και κυνηγετικής οικογένειας τους τελευταίους μήνες. Αποτελεί άλλωστε, κοινός στόχος, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων.

Συνέχεια...

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Μαρτίου 08, 2021 0
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι ημέρα μνήμης για τους αγώνες του κινήματος υπέρ των γυναικείων δικαιωμάτων. Η ιστορική διαδρομή της σηματοδοτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού κόμματος των ΗΠΑ προς τιμήν της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας στις 8 Μάρτη του 1857 οι οποίες ζητούσαν καλύτερες εργασιακές συνθήκες. Υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα, το 1911 , όταν τέσσερις χώρες μαζί η Αυστρία, η Γερμανία, η Ελβετία και η Δανία γιόρτασαν για πρώτη φορά την ημέρα της γυναίκας ύστερα από πρόταση τριών γυναικών στη Διεθνή Γυναικεία Διάσκεψη της Κοπεγχάγης . Στόχος τους ήταν το δικαίωμα ψήφου και η ανάδειξη των γυναικών σε δημόσια αξιώματα. Θεσμοθετήθηκε επίσημα από τον Ο.Η.Ε το 1977 με σκοπό την υποστήριξη της ισότητας των φύλλων και την ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία.

Έχει περάσει σχεδόν ένας αιώνας από τότε που ξεκίνησε ο αγώνας των γυναικών για την εξίσωση των δύο φύλων. Οι πολιτικές, πολιτισμικές και οικονομικές ανισότητες δημιούργησαν ένα κλίμα επανάστασης των γυναικών με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Ύστερα από διεκδικήσεις κατάφεραν να κερδίσουν την ελευθερία τους. Κατάφεραν να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου και δικαίωμα στη μόρφωση. Κατάφεραν να βγουν στην αγορά εργασίας, να ανεξαρτητοποιηθούν και να κατακτήσουν θέσεις εξουσίας. Η κοινωνία όμως, τις θεωρεί ακόμα και σήμερα το αδύναμο φύλο. Η υποβάθμιση των γυναικών δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα πολιτικά ή οικονομικά συστήματα, είναι διαδεδομένη σε κάθε κοινωνία στον κόσμο με αποτέλεσμα να τις εμποδίζει να ασκήσουν πλήρως τα δικαιώματά τους και να αντιμετωπίζουν διακρίσεις και βία. Οι βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις εξακολουθούν να δημιουργούν μεγάλο χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα. Η πιο ξεκάθαρη απόδειξη είναι ότι ακόμα και σήμερα οι γυναίκες καταλαμβάνουν μόνο το ένα τέταρτο της βουλής σε όλο τον κόσμο.

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας δεν είναι γιορτή, είναι υπενθύμιση!! Υπενθύμιση ότι ο αγώνας συνεχίζεται!!

Η φετινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, βρίσκει τις εργαζόμενες αντιμέτωπες με την ανασφάλεια, τα αδιέξοδα που γέννησε η κατάρρευση των δημοσίων συστημάτων υγείας και η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο και μαζί με όλα τα παραπάνω με την αύξηση των περιστατικών βίας απέναντι στις γυναίκες σε συνθήκες εγκλεισμού των πόλεων, της κοινωνικής ζωής λόγω πανδημίας.

• Βρίσκει τις εργαζόμενες αντιμέτωπες με την επίθεση της εργοδοσίας, τη τηλεεργασία, τη ζωή χωρίς ωράριο και με τα παιδιά στη αγκαλιά.

• με την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία, στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με ένα δημόσιο σύστημα Υγείας της “μιας νόσου”, υποστελεχωμένο, στο οποίο οι υγειονομικοί δίνουν τη μάχη χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και εξοπλισμό.

Η πανδημία ανέδειξε για μία ακόμα φορά τη σαπίλα ενός συστήματος που μπροστά στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζει τις δικές μας ζωές. Απέναντι στην εργοδοτική και κρατική βία δίνουμε βροντερή απάντηση με τους μαζικούς, μαχητικούς αγώνες μας!

Διεκδικούμε: 
• Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία συμβουλευτικών κέντρων, ξενώνων για την πρόληψη και την προστασία των γυναικών από τη βία με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία. Καμία εμπλοκή ΜΚΟ. Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία, σχολές, σε χώρους νεολαίας από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.

• Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με σταθερό ωράριο εργασίας. Κατάργηση των νόμων που προωθούν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας! Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Οι εργαζόμενοι γονείς που βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας να δικαιούνται άδειες ειδικού σκοπού.

• Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, προστασίας του γυναικείου οργανισμού, της μητρότητας. Να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς. Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με πύκνωση των δρομολογίων.

• Γενναία κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Μαζικός και δωρεάν εμβολιασμός για όλο το λαό.

• Επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Να μην ξεπερνούν τα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες, τα 50 και 55 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

• Απομάκρυνση της εγκύου από βαριές και ανθυγιεινές εργασίες. Καμία γυναίκα στο σκαλί του απορριμματοφόρου!

• Απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας των γυναικών στους δήμους. Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, 15 μαθητές ανά τμήμα, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού.

• Κάλυψη όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου, ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τοκετού από το κράτος.

• Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

• Καμία μείωση μισθού, καμία απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική ασφάλιση για όλους κι όλες αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

• Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης. Κατάργηση της προϋπόθεσης συμπλήρωσης 200 ενσήμων τα τελευταία 2 χρόνια για τη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας και της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας από τον ΟΑΕΔ.

ΤΟ Δ.Σ.

Συνέχεια...

Ημέρα της γυναίκας!!! - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

Μαρτίου 08, 2021 0
Ημέρα της γυναίκας!!! - Της Ελένης Κύρκου-Σαφάκα

8 Μαρτίου. Γιορτή για την ημέρα της γυναίκας!! Γυναίκα! Το μισό και κάτι, του πληθυσμού της γης!
Γιορτάζουν οι γυναίκες; Οι αγώνες τους γιορτάζονται κάθε 8η Μαρτίου. Παρ' όλες τις προσπάθειες και τους αγώνες τόσων χρόνων, χρειάζονται πολύ περισσότερα.

Η γυναίκα είναι ακόμη απροστάτευτη, με αποτέλεσμα πολλές φορές να υφίσταται κακοποίηση. Εξακολουθεί να είναι επιφορτισμένη με πολλές υποχρεώσεις, δυσανάλογες με αυτές του άντρα, εκτός εξαιρέσεων.
Γι' αυτό βέβαια, δεν ευθύνονται μόνο οι άντρες, αλλά και η νοοτροπία, που καλλιεργείται από
κάποιες γυναίκες, ιδιαίτερα από εκείνες, που έχουν μόνο γιους. Θεωρούν ότι ο άντρας, πρέπει ν' ασχολείται μόνο με το επάγγελμά του και τα χόμπι του, ενώ οι γυναίκες, με όλα τ' άλλα!
Δουλειά, σπίτι, παιδιά, κοινωνικές και λοιπές υποχρεώσεις. Διαπιστώνω βέβαια με χαρά, πως πολλοί νέοι, ασχολούνται όλο και περισσότερο με τα των παιδιών και του σπιτιού, κι αυτό είναι παρήγορο. Αλλά δεν φτάνει.

Πρέπει η πολιτεία να σκύψει μ' ευαισθησία και να βελτιωθεί περισσότερο η φροντίδα προς το ρόλο της γυναίκας, που ούτως ή άλλως είναι πολλαπλός. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την οικογένεια. Αυτό πιστεύω χρειάζεται η κάθε γυναίκα.
Δεν φτάνει το να γιορτάζεται μια μέρα το χρόνο, η ημέρα της γυναίκας! Χρειάζονται περισσότερα, ιδιαίτερα στην παιδεία και στην υποδομή φροντίδας ηλικιωμένων.
Η γιορτή βέβαια, είναι καλοδεχούμενη, αρκεί να συνοδεύεται και με μέτρα που θα βοηθούν την οικογένεια και κατ' επέκταση και τη γυναίκα κι όχι για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια. Ας το έχουν όλοι υπ' όψιν, πως όταν μια γυναίκα είναι χαρούμενη, είναι χαρούμενη όλη η οικογένεια. Γενικά, αν οι γυναίκες είναι ευχαριστημένες, τότε όλη η κοινωνία είναι ευτυχισμένη και κάθε μέρα, θα είναι γιορτή! Για γυναίκες και άντρες!

Να σημειώσω βέβαια, πως πρέπει ν' αγαπήσουν, οι γυναίκες πρώτα, τον εαυτό τους, για να τις
αγαπήσουν και οι άλλοι και να τις σέβονται..
Να καταλάβουν, πως έχουν φωνή και δικαιώματα και μπορούν να πουν στοπ στην κακοποίηση. Πως χρειάζεται αγώνας και πολλή δουλειά, γιατί τίποτα δεν χαρίζεται σ' αυτή τη ζωή.
Παρ' όλα αυτά, εύχομαι σε όλες τις γυναίκες χρόνια πολλά και να συνεχίσουν τον αγώνα τον καλό, για το καλύτερο!
Αγώνα καθημερινό, με σύνεση, δύναμη, επιμονή, υπομονή κι αγάπη, για το καλό όλων!!

Μια γυναίκα που γιορτάζει
Ελένη Κύρκου- Σαφάκα
Ηγουμενίτσα 7 -3 -2021


Γυναίκα!!!

Γυναίκα, όρος περίεργος, αλλά λαμπρός.
Τί είναι γυναίκα; Είναι ιδέα, είναι θεσμός.
Κόρη ξεκίνησε, μετά γυναίκα
κι' ύστερα μάνα και γιαγιά.
Κάθε σκαλί, με ζόρι ανέβηκε,
γριά κατέληξε, μ' άσπρα μαλλιά.

Κόρη, που πάντοτε ζητούν το πρέπει,
το θέλω ανύπαρκτο, ποτέ το όχι.
Δεν δικαιούται να είναι απρόθυμη,
σ' ότι ζητήσουν, μα γελαστή,
να τρέχει ακούραστα, για να χαρίζει
φροντίδα, γέλιο, χαρά, ζωή.

Κι' αφού αργότερα γενεί γυναίκα,
με πόσο αγώνα τα βγάζει πέρα,
μ' άντρα, παιδιά, δουλειά ατέλειωτη,
ορθή, ασταμάτητα, νύχτα και μέρα!

Σαν έρθουν έπειτα και τα εγγόνια
και τη φωνάξουν "καλή γιαγιά",
τότε, η χαρά της είναι αιώνια
και όλη γίνεται μια αγκαλιά.

Κι όταν, στο τέλος, γριούλα γίνει,
γυναίκα ανήμπορη μ' άσπρα μαλλιά,
δεν θέλει πλούτη, ούτε παλάτια,
μόνο ένα χάδι και μια αγκαλιά!!

20 -8 -2018
Ελένη Κύρκου-Σαφάκα
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (8-14/03)

Μαρτίου 08, 2021 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (8-14/03)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 8 έως 14 Μαρτίου 2021, τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

08/03/2021

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ

09/03/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

10/03/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ

11/03/2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

12/03/2021

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ

14/03/2021

Σαμονίβα - Τσαγκάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκλιοί - Γλυκή

08:00-15:00Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα