02/20/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Ηγουμενίτσα: Εργατικό ατύχημα σε αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΗ - Τραυματίστηκε 48χρονος εργαζόμενος

Φεβρουαρίου 20, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Εργατικό ατύχημα σε αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΗ - Τραυματίστηκε 48χρονος εργαζόμενος

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (17/2) στο υπόγειο αντλιοστάσιο βιολογικού καθαρισμού της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (Δ.Ε.Υ.Α.Η), εντός του λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, 48χρονος εργαζόμενος ιδιωτικής εταιρείας κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, τραυματίστηκε στο κεφάλι, μετά από πτώση εργαλείου (παλάγκο).

Ο ανωτέρω αφού απεγκλωβίστηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε, αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Από τη ΔΕΥΑΗ, παρόλου που έχουν περάσει 3 μέρες, δεν έχει γίνει ακόμη καμία ανακοίνωση για το περιστατικό...!
Συνέχεια...

Βασίλης Γιόγιακας: Ακυρώθηκε η περιβαλλοντική άδεια της μονάδας πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα

Φεβρουαρίου 20, 2023 0
Βασίλης Γιόγιακας: Ακυρώθηκε η περιβαλλοντική άδεια της μονάδας πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα ακυρώθηκε η 15ετής παράταση της περιβαλλοντικής άδειας της εταιρείας «Ασφαλτικά Σαγιάδας», στην Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας.

Σε συνέχεια σύσκεψης που είχαμε πριν μερικές εβδομάδες στο γραφείο του, παρουσία εκπροσώπων του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας και του κυρίου Καχριμάνη, ο Υπουργός έκανε δεκτή την προσφυγή του φορέα διαχείρισης της ΠΟΑΥ Θεσπρωτίας κατά της σχετικής πράξης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας και ανέπεμψε το θέμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για νέα, νόμιμη κρίση.

Η εξέλιξη αυτή ίσως απογοητεύσει εκείνους που έσπευσαν να εκμεταλλευθούν το θέμα κομματικά, κάνοντας λόγο για “Μαξίμου Α.Ε. και στο νομό μας”.

Πιστεύω τουλάχιστον να τους παρηγορεί ότι είναι μια θετική εξέλιξη για την ανάπτυξη της υδατοκαλλιέργειας στον τόπο μας.
Συνέχεια...

Δήλωση του Βασίλη Τζίγκου για την υποψηφιότητά του για το Δήμο Φιλιατών

Φεβρουαρίου 20, 2023 0
Δήλωση του Βασίλη Τζίγκου για την υποψηφιότητά του για το Δήμο Φιλιατών

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των δυσκολιών που θα συναντήσω και οι οποίες δε με αποθαρρύνουν, αποφάσισα, να κατέβω στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 ως υποψήφιος Δήμαρχος στον ακριτικό Δήμο Φιλιατών Θεσπρωτίας, με μοναδικό σκοπό να προσφέρω στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Γι’ αυτό την Τετάρτη 22/02/2023 και ώρα 19:00, θα παρουσιάσω την υποψηφιότητα μου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλιατών στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας.

Η παρουσία σας θα είναι εξαιρετική τιμή για μένα και θα μου δώσει δύναμη να ξεκινήσω εγώ και οι συνεργάτες μου τον όμορφο αγώνα μας.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Πρόσκληση για επιτηρητές σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Η αμοιβή, το πρόγραμμα και ποιοι κόβονται...

Φεβρουαρίου 20, 2023 0
Θεσπρωτία: Πρόσκληση για επιτηρητές σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Η αμοιβή, το πρόγραμμα και ποιοι κόβονται...
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας προσκαλεί εκτός από μόνιμους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και τακτικούς – μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν στη Θεσπρωτία οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ως επιτηρητές/τριες στο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ που θα διεξαχθεί το Σάββατο 4/3/2023, να δηλώσουν τη συμμετοχή με αίτηση τους στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα, έως την Παρασκευή 24/02/2023 και ώρα 12:00 μ.μ.Η αμοιβή των επιτηρητών

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, η αμοιβή των επιτηρητών και των υπεύθυνων αιθουσών, στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ορίζεται ως εξής:

Υπεύθυνος αίθουσας: 20 ευρώ εφάπαξ και 7 ευρώ ανά ώρα (θα υπολογίζονται 10 ώρες ανά ημέρα εξέτασης)

Επιτηρητής: 12 ευρώ εφάπαξ και 7 ευρώ ανά ώρα (θα υπολογίζονται 10 ώρες ανά ημέρα εξέτασης).

Για 10 ώρες δηλαδή εργασίας, ο υπεύθυνος αίθουσας θα λάβει συνολικά 90 ευρώ, ενώ ο επιτηρητής θα λάβει 82 ευρώ.


Το πρόγραμμα του διαγωνισμού

Να σημειωθεί ότι ο μεγάλος γραπτός διαγωνισμός του δημοσίου θα πραγματοποιηθεί σε μία μόνο ημέρα, αν και περιλαμβάνει την εξέταση δύο μαθημάτων. Ειδικότερα, το πρώτο μάθημα θα εξεταστεί θα εξεταστεί στις 8:00 το πρωί και το δεύτερο στις 14:30 το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα το διαγωνισμού είναι το εξής:Οι επιτηρητές υποχρεούνται να παρευρίσκονται στους χώρους των Εξεταστικών Κέντρων τουλάχιστον μία και μισή (1 ½) ώρα πριν από την έναρξη κάθε ενότητας του διαγωνισμού.

Ποιοι «κόβονται» από επιτηρητές

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 52/2022 Απόφαση του ΑΣΕΠ, συμμετοχή για να εργαστούν ως υπεύθυνοι αίθουσας ή επιτηρητές, δεν μπορούν να δηλώσουν συγγενείς των υποψηφίων.

Ειδικότερα, οι υπεύθυνοι αίθουσας και οι επιτηρητές απαγορεύεται να είναι σύζυγοι ή συγγενής εξ αίματος ή εξ αγχιστείας, μέχρι και τρίτου βαθμού, με υποψήφιο που διαγωνίζεται στο ίδιο εξεταστικό κέντρο ή ακόμα και σε παράρτημα αυτού. Σχετική δήλωση παραδίδεται στον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής ή στον γενικό επόπτη ή τον επόπτη εξετάσεων πριν από την έναρξη του διαγωνισμού.

Συνέχεια...

ΜΛ-ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Η αρπαγή του πλούτου από τους αγρότες (Με αφορμή τα προβλήματα στον ΤΟΕΒ Παραμυθιάς και όχι μόνον....)

Φεβρουαρίου 20, 2023 0
ΜΛ-ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Η αρπαγή του πλούτου από τους αγρότες (Με αφορμή τα προβλήματα στον ΤΟΕΒ Παραμυθιάς και όχι μόνον....)

Η αρπαγή του πλούτου συνεχίζεται μέσα από το ξεκλήρισμα της αγροτιάς
Με αφορμή το πρόβλημα υδροδότησης του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς κι όχι μόνο

Σε αναβρασμό βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος της χώρας με αιτήματα:

- Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής

- Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07€ ανά κιλοβατώρα - Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ

- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους

Το αγροτικό ζήτημα, χαμηλά ιεραρχημένο και υποβαθμισμένο στην πολιτική ζωή του τόπου, για μια ακόμη φορά έρχεται στην επικαιρότητα, για να φύγει και να ξεχαστεί, όταν αδειάσουν τα μπλόκα και τελειώσει και το καθιερωμένο τηλεοπτικό φεστιβάλ. Η προεκλογική συγκυρία κινητοποιεί το κυρίαρχο πολιτικό προσωπικό της χώρας, που με περισσή «κατανόηση» και θρασύτητα, οι χθεσινοί αντιπολιτευόμενοι και τώρα κυβερνητικοί, σπεύδουν να ενδιαφερθούν για τα αγροτικά προβλήματα και οι σημερινοί αντιπολιτευόμενοι και χθεσινοί κυβερνήτες, «υπερθεματίζουν» και «συντάσσονται» με τα δίκαια του αγροτικού κόσμου, λες και έχουμε υποστεί αμνησία και δεν υπάρχει καμία συνυπευθυνότητα.

Η επιχείρηση αρπαγής του τεράστιου πλούτου που παράγεται από τον αγροτικό τομέα, συνεχίζεται με μόνιμα θύματα την μικρομεσαία αγροτιά, που ξεκληρίζεται με δραματικούς τρόπους, αλλά και με εκτίναξη του κόστους διατροφής και την ακρίβεια στον καταναλωτή. Η ψαλίδα μεταξύ τιμής παραγωγού και τιμής καταναλωτή έχει ανοίξει τόσο πολύ που καταπίνει και τον παραγωγό και τον καταναλωτή, με μόνους κερδισμένους το μεταποιητικό, χρηματοπιστωτικό και εμπορικό δίκτυο.

- Δεκαπέντε με δεκαεπτά λεπτά το πορτοκάλι στον παραγωγό, ένα ευρώ στον καταναλωτή !

- Πενήντα κιλά πορτοκάλια για ένα κιλό λίπασμα και άλλα δέκα κιλά για ένα λίτρο πετρέλαιο!

- Πληρώθηκε το γάλα λίγο παραπάνω, διπλασιάζεται η τιμή της φέτας στον καταναλωτή!

- Σειρά νόμων που υποβαθμίζουν την εγχώρια πρωτογενή παραγωγή προς όφελος εισαγωγών

Αυτή είναι η κατάσταση που λίγο πολύ χαρακτηρίζει όλο τον αγροτικό χώρο και φέρνει τη σφραγίδα των κυβερνητικών πολιτικών που συνεπικουρούνται από την ΕΕ, μέσα από τις συνεχείς αναμορφώσεις της ΚΑΠ. Αντικειμενικός σκοπός, η εξυπηρέτηση του διεθνοποιημένου αγροτοδιατροφικού συμπλέγματος, η εξάλειψη του μικρού αγροτικού κλήρου και η συγκέντρωση της αγροτικής γης στα χέρια των μεγαλοιδιοκτη-τών, αλλά και των ενεργειακών κολοσσών. Αυτών, που στο όνομα δήθεν της «πράσινης ενέργειας», υφαρ-πάζουν τον αγροτικό κλήρο και καταστρέφουν το περιβάλλον, επιδοτούμενες πλουσιοπάροχα από την ΕΕ.

Τα δραματικά αποτελέσματα αυτών των πολιτικών διακρίνονται με αποκαλυπτικό τρόπο στον κάμπο μας, όπου περισσεύει η εγκατάλειψη. Χέρσος και απαξιωμένος στην συντριπτική του έκταση. Ένας παραγωγικός κάμπος, όπου το αρδευτικό έργο, που έφερε το νερό του Αχέροντα και άνοιξε παραγωγικές δυνατότητες, μετατράπηκε σε μέγγενη και βάσανο, μιας και το κόστος του νερού κατέληξε να αποτελεί μια από τις ποιο κοστοβόρες δαπάνες. Τα συνεχόμενα χρέη προς την ΔΕΗ, για όλους τους ΤΟΕΒ της χώρας, που πάντα ρυθμίζονταν με παρεμβάσεις του εκάστοτε κομματάρχη του νομού, διαιώνιζε τόσο την στήριξη αυτού του πολιτικού συστήματος, που γεννούσε τις αντιαγρτοτικές πολιτικές, όσο και τα ίδια τα χρέη.

- Χρέη του ΤΟΕΒ το 2012 στη ΔΕΗ στις 470.000€, το 2022 στο 1.500.000 €.
- H πάγια χρέωση 4€ ευρώ το στρέμμα μέχρι τo 2018, υπερδιπλάσια, στα 10€, από τότε και μετά.

Σαν φυσικό αποτέλεσμα, η τακτική του «ότι αγοράζουν οι αγρότες πάντα ακριβότερο, ενώ αντίθετα τα παραγόμενα προϊόντα του πρωτογενή τομέα πάντα φτηνότερα», μπορεί να αποτελεί ασφαλή λεωφόρο μεταφοράς πλούτου, αλλά αποτελεί και την τέλεια συνταγή καταστροφής του πιο κρίσιμου παραγωγικού κλάδου, που αφορά την παραγωγή τροφής. Η χώρα μέσα από τα απανωτά «αναδιαρθρωτικά προγράμματα», τα μνημόνια και τη λιτότητα, έχει αποσαθρώσει σε εκτεταμένη έκταση τον παραγωγικό της ιστό, αυξάνοντας τις εισαγωγές, μειώνοντας τις εξαγωγές και βαθαίνοντας την εξάρτηση.

Το μεγάλο ζητούμενο παραμένει, ένας ανθρωποκεντρικός σχεδιασμός του αγροτικού χώρου που να ξεκινά από τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού, τις ζώνες καλλιέργειας για κάθε προϊόν, τον υπολογισμό του κόστους παραγωγής, τη συγκεκριμένη τιμή πώλησης, τη δημιουργία εκτεταμένου δικτύου επιστημόνων για την αντιμετώπιση ζωονόσων, τη φυτοπροστασία, τη σωστή και οικονομική άρδευση των καλλιεργειών και τον έλεγχο των εργοστασίων μεταποίησης, αλευροβιομηχανία, γαλακτοβιομηχανία κλπ.

Σε αυτό τον διεκδικητικό και απαιτητικό αγώνα πρέπει να προσανατολιστεί και να οργανωθεί η αγροτιά, ενάντια στους αγροτοπατέρες που χαντάκωσαν την υπόθεσή τους, σε έναν αγώνα που ταυτίζεται με τον αγώνα επιβίωσης του αγροτικού νοικοκυριού, που πέρα από τα άμεσα αιτήματα, πρέπει συνδυάζεται προοπτικά, με τον κοινό αγώνα όλου του εργαζόμενου λαού, που πλήττεται από τα ίδιες πολιτικές, για την κατάργηση των ΚΑΠ, για την έξοδο από την ΕΕ και την Εθνική Ανεξαρτησία.

Αλληλεγγύη στα δίκαια αιτήματα και στον αγώνα των αγροτών

ΜΛ-ΚΚΕ Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Φεβρουαρίου 20, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Συγκινητική ήταν και αυτή τη φορά η ανταπόκριση των δημοτών στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία. Τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου, μεταφέρθηκαν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου και από εκεί στον τελικό προορισμό τους.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί θερμά τους συμπολίτες μας που σε κάθε κάλεσμα παροχής βοήθειας ανταποκρίνονται άμεσα, καθώς και τους κάτωθι:

- Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Συβότων

- Πολιτιστικός Σύλλογος Μαργαριτίου

- Τοπική Κοινότητα Μαργαριτίου

- Πολιτιστικός Σύλλογος Παραποτάμου

- Τοπική Κοινότητα Πέρδικας

που οργάνωσαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση της συλλογής. Πολύτιμοι βοηθοί για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και στο «Κοινωνικό Φαρμακείο» οι οποίοι συνέβαλαν στην υλοποίηση της δράσης καθώς και οι εργαζόμενοι από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας οι οποίοι μετέφεραν την ανθρωπιστική βοήθεια στο σημείο συλλογής, στα Ιωάννινα.

Συνέχεια...

Ο Μάριος Κάτσης για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. και τη συμμετοχή του

Φεβρουαρίου 20, 2023 0
Ο Μάριος Κάτσης για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. και τη συμμετοχή του

Θέλω να ευχαριστήσω τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που ανανέωσε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και μου έκανε την τιμή να είμαι στο ψηφοδέλτιο του νομού Θεσπρωτίας στην επερχόμενη -πολύ κρίσιμη-μάχη για τις εθνικές εκλογές.

Θα ήθελα να καλωσορίσω τους άξιους συμμαχητές στο ψηφοδέλτιο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τον Γιάννη Γόγολο και την Άννα Στεργίου, που μαζί με όλες/ους τους συντρόφους θα δώσουμε με αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια τον συλλογικό αγώνα για την απαλλαγή της χώρας από το καθεστώς Μητσοτάκη, ώστε να επανέλθει η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη παντού. Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει καμία και κανένας!

Η Θεσπρωτία τα τελευταία 4 χρόνια έκανε μεγάλα βήματα πίσω. Ποτέ άλλοτε καμία κυβέρνηση δεν έκανε τόση ζημιά σε τόσο σύντομο χρόνο στο νομό μας σε στρατηγικούς τομείς, που παρά τα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν, αναπτυσσόταν και προόδευε. 

Το ξεπούλημα του ΟΛΗΓ πακέτο με το παράκτιο μέτωπο του νομού, το κλείσιμο του ΤΕΙ και ο αποκλεισμός της Θεσπρωτίας από τον πανεπιστημιακό χάρτη, η έλλειψη χρηματοδότησης του νομού για νέα έργα και ο αποκλεισμός του από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, ο μαρασμός του κάμπου και των κτηνοτρόφων που υποφέρουν από την εκτόξευση του κόστους παραγωγής και η επίθεση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στον τουρισμό που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας έχουν δημιουργήσει ένα ζόφο και μια μιζέρια που δεν μας αξίζει.

Σε όλα αυτά προστίθενται και το ύφος και το ήθος άσκησης της εξουσίας σε τοπικό επίπεδο. Η καθεστωτική συμπεριφορά, η αλαζονεία, ο πελατειασμός της διαφθοράς και της εκδικητικότητας και η συγκέντρωση όλων των εξουσιών σε ένα πρόσωπο που καλύπτει την ανικανότητά του με παλαιοκομματισμό και ψέμα, έχουν δημιουργήσει ένα συλλογικό συναίσθημα που αποτυπώνεται στη φράση «δεν πάει άλλο».

Σε μια περίοδο που το αίσθημα εμπιστοσύνης προς τη δημοκρατία, προς το κράτος, τους θεσμούς έχει κλονιστεί, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δέχεται την πρόκληση να μετουσιώσει το συλλογικό “δεν πάει άλλο” σε πολιτική και κοινωνική αλλαγή. Όλες και όλοι μαζί, δημοκράτες πολίτες, είτε είναι αριστεροί, είτε κεντρώοι, είτε δεξιοί που δεν αντέχουν άλλο το καθεστώς, έρχεται η ώρα να βγάλουμε την χώρα και την κοινωνική πλειοψηφία από την κρίση και το αδιέξοδο και να δώσουμε λύσεις και προοπτική.

Προσωπικά δεν κρύφτηκα ποτέ στα δύσκολα και σήκωσα το βάρος της ευθύνης που μου αναλογεί σε ταραχώδεις και ιστορικές στιγμές για την πατρίδα όσο καλύτερα μπορούσα. Πλέον με εμπειρία και ωριμότητα, με περισσότερη γνώση των δυσκολιών και των δυνατοτήτων του νομού, δίπλα στον οποιοδήποτε πολίτη, έντιμα και αδιαμεσολάβητα, με επίγνωση του πού ανήκουμε και ποιους εκπροσωπούμε, θα δώσουμε και αυτή τη μάχη. Στο κοινοβούλιο, στους αγώνες, στα καφενεία, στις πλατείες, στους δρόμους, όπου ζουν και αναπνέουν οι άνθρωποι του μόχθου, της δημιουργίας, της νεολαίας, των απομάχων της ζωής.

Καλή δύναμη, καλούς αγώνες, θα νικήσουμε!

Μάριος Κάτσης
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Εξιχνιάστηκε ληστρική κλοπή απο οικία με λεία 3.000 ευρώ

Φεβρουαρίου 20, 2023 0
Θεσπρωτία: Εξιχνιάστηκε ληστρική κλοπή απο οικία με λεία 3.000 ευρώ 


Συνελήφθη για την υπόθεση ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν 2 ημεδαπές συνεργοί του

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας υπόθεση ληστρικής κλοπής, που έλαβε χώρα προχθές (18-02-2023) το πρωί σε χωριό της Θεσπρωτίας.

Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ακόμη γυναικών συνεργών του.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενες εισήλθαν σε σπίτι ημεδαπού, εκμεταλλευόμενες ολιγόλεπτη απουσία του, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό -3.000- ευρώ και ακολούθως επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο που τους ανέμενε ο συνεργός τους.

Ο παθών κατά την επιστροφή του αντιλήφθηκε τη σε βάρος του πράξη και ακολούθησε τους κατηγορούμενους με το αυτοκίνητό του, ώσπου εκείνοι, προκειμένου να διατηρήσουν στην κατοχή τους τα κλοπιμαία, άσκησαν σε βάρος του σωματική βία.

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τους κατηγορούμενους για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, εκ των οποίων εντόπισαν και συνέλαβαν τον ημεδαπό λίγη ώρα αργότερα.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...

Την 3η θέση στο άλμα εις μήκος κατέλαβε η Ναταλία Μπέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Φεβρουαρίου 20, 2023 0
Την 3η θέση στο άλμα εις μήκος κατέλαβε η Ναταλία Μπέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξήχθη στο ΣΕΦ το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου 2023 η αθλήτρια του Πρωτέα Ηγουμενίτσας, Ναταλία Μπέση, κατέκτησε την τρίτη θέση στο άλμα εις μήκος με επίδοση 5.92.

Είναι το πρώτο μετάλλιο για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, τόσο για την ίδια, όσο και για το σύλλογο της Ηγουμενίτσας.

Στους αγώνες συμμετείχαν επίσης οι Βιρβίλης Σταύρος στο μήκος, η Γκαναρα Ευαγγελία στο τριπλούν και ο Ράπτης Τίμος στα 400 μέτρα.

Συγχαρητήρια στους αθλητές και στους προπονητές τους!!
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Φεβρουαρίου 20, 2023 0
Θεσπρωτία: Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Πρόσκληση Ωφελούμενων Ανέργων για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε Πρόγραμμα Κατάρτισης. 

Υποβολή Αιτήσεων από 17/02 έως και 19/03/2023.

Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020», υλοποιεί ως Δικαιούχος την Πράξη «Πρόγραμμα Προώθησης Ανέργων στην Αγορά Εργασίας » με Κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5070063 και η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ18 στα πλαίσια του Ε.Π. « Ήπειρος 2014-2020».

Μέσω της Πράξης επιδιώκεται η προετοιμασία 150 ανέργων, τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που κατοικούν στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, με στόχο την απόκτηση και διεύρυνση των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων τους σε κλάδους αιχμής της Περιφερειακής Οικονομίας, με αναπτυξιακή δυναμική και προοπτικές απασχόλησης.

Η Πράξη περιλαμβάνει τέσσερα (4) προγράμματα Κατάρτισης, 340 ωρών έκαστο (100 ώρες θεωρία και 240 ωρών πρακτικής άσκησης) που αφορούν την απόκτηση γνώσεων, βασικών και ειδικών επαγγελματικών δεξιοτήτων σε αντικείμενα που σχετίζονται με τις ακόλουθες ειδικότητες:

- e-Commerce-Hospitality Sales & Marketing

- Στέλεχος ανάπτυξης & προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού

- Στέλεχος Διαχείρισης & Εμπορίας Βιολογικών Προϊόντων

- Υπεύθυνος διοίκησης επισιτιστικών επιχειρήσεων

Οι ωφελούμενοι, με την ολοκλήρωση του Προγράμματος Κατάρτισης και την Πιστοποίησή τους, θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης, το ποσό των πέντε ευρώ (5,00€) μικτά ανά ώρα κατάρτισης, μείον τις νόμιμες κρατήσεις.

Με την παρούσα πρόσκληση καλούνται οι ενδιαφερόμενοι - δυνητικά ωφελούμενοι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που κατοικούν στην περιοχή παρέμβασης στους τρεις Δήμους (Ηγουμενίτσας, Σουλίου, Φιλιατών) της Π.Ε. Θεσπρωτίας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στην Πράξη, μέσω της κατωτέρω ειδικά διαμορφωμένης ιστοσελίδας της Πράξης:


Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 
Από Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου έως και Κυριακή 19 Μαρτίου 2023.

Τρόπος Υποβολής: 
Μόνο ηλεκτρονικά στην ανωτέρω ιστοσελίδα.

Για αναλυτικές πληροφορίες και τους Όρους της Πρόσκληση, καλείστε να συμβουλευτείτε την Πρόσκληση Ωφελούμενων Ανέργων που βρίσκεται αναρτημένη στην ανωτέρω ιστοσελίδα όπως επίσης και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας https://www.e-thesprotias.gr/.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (20 - 26/2)

Φεβρουαρίου 20, 2023 0
Θεσπρωτία: Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (20 - 26/2)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 20 έως 26 Φεβρουαρίου 2023 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

20/02/2023

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ

21/02/2023

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

22/02/2023

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ

23/02/2023

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

24/02/2023

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ

26/02/2023

Σαμονίδα - Τσαγγάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκουλιοί - Γλυκή

08:00-15:00Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα