08/18/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Σύβοτα: Έκλεισε γνωστό παραλιακό μπαρ μετά από θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε άτομο που σχετίζεται με την επιχείρηση

Αυγούστου 18, 2020 0
Σύβοτα: Έκλεισε γνωστό παραλιακό μπαρ μετά από θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε άτομο που σχετίζεται με την επιχείρηση

Πριν λίγη ώρα και μετά από έντονη φημολογία, ενημερωθήκαμε ότι γνωστό παραλιακό μπαρ στα Σύβοτα έκλεισε αφού, άτομο που σχετίζεται με την επιχείρηση η οποία ανήκει στο οικογενειακό του περιβάλλον και είχε συχνή παρουσία στο χώρο, βγήκε θετικό στο τεστ κορωνοϊού. 
Το κρούσμα δεν "χρεώνεται" επίσημα στη Θεσπρωτία, δεδομένου ότι ο τόπος μόνιμης κατοικίας του εν λόγω ατόμου είναι τα Ιωάννινα.
Έχει ήδη αρχίσει η ιχνηλάτηση του κρούσματος, καθώς και εξέταση στο υπόλοιπο προσωπικό, το οποίο θα εξεταστεί από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Δεδομένου, ότι πρόκειται για πολύ γνωστό μπαρ των Συβότων το οποίο τις τελευταίες ημέρες επισκέφτηκαν εκατοντάδες άτομα, αναμένουμε τις εντολές και τις ενέργειες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.
Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αν έκλεισε οικειοθελώς ή αν επιβλήθηκε το μέτρο της αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης.

Να σημειώσουμε ότι προχθές η αστυνομία έβαλε λουκέτο σε άλλο παραλιακό μπαρ της Πλαταριάς για παραβίαση των κανόνων για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού, το οποίο όμως άνοιξε ξανά, διότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έκανε ένσταση η οποία έγινε δεκτή...!
Επίσημη ενημέρωση για όλα αυτά, δεν έχει υπάρξει ούτε από τον ΕΟΔΥ, ούτε από την Πολιτική Προστασία, ούτε από την Περιφέρεια Ηπείρου ή το Δήμο Ηγουμενίτσας, ούτε καν από την Γενική Αστυνομική Δ/νση Ηπείρου!!!

Και βέβαια προκύπτει το ερώτημα, γιατί όλοι οι υπεύθυνοι δεν βγάζουν μια ανακοίνωση για έγκυρη ενημέρωση;;; Αν προκύψουν κι άλλα κρούσματα, θα φταίει πάλι η νεολαία κι όχι οι αρμόδιοι που σιωπούνε όταν πρόκειται για κλαμπάκια τα οποία δεν ελέγχονται, αλλά κι όταν ελέγχονται τελικά οι αστυνομικοί δεν είδαν καλά και ξανανοίγουνε;;;
Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στη Θεσπρωτία με τους ελέγχους και το έχουμε τονίσει ξανά.
Θα αναμένουμε μέχρι αύριο τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε!

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων & παραμονής εκδρομέων σε Εθνικούς Δρυμούς, Δάση και «Ευπαθείς» περιοχές, λόγω κινδύνου πυρκαγιών

Αυγούστου 18, 2020 0
Θεσπρωτία: Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων & παραμονής εκδρομέων σε Εθνικούς Δρυμούς, Δάση και «Ευπαθείς» περιοχές, λόγω κινδύνου πυρκαγιών

ΘΕΜΑ: «Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων & παραμονής εκδρομέων σε Εθνικούς Δρυμούς, Δάση και «Ευπαθείς» περιοχές, λόγω του κινδύνου εκ των πυρκαγιών». 

ΑΠΟΦΑΣΗ 
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

Έχοντας υπόψη : 
1. Τις διατάξεις του άρθρ. 12 του Ν.3013/2002 (ΦΕΚ 102 τ.Α΄). 
2. Το Γενικό Σχέδιο ``ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ``. 
3. Το Τοπικό Σχέδιο αντιμετώπισης πυρκαγιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 
4. Την συνεδρίαση του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου της Π.Ε. Θεσπρωτίας, σε σχέση: 
α . Με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. 
β . Εκτιμώντας την ετοιμότητα των εμπλεκομένων υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α σε μέσα και προσωπικό. 
γ . Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία της περσινής θερμοπυρικής περιόδου. 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ 

Α. Απαγορεύουμε την κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων ως και την κυκλοφορία πεζών κατά το διάστημα από υπογραφής 18-08-2020 μέχρι λήξης της αντιπυρικής περιόδου ήτοι 31-10-2020 και από ώρας 21.00 έως 06.00 στους παρακάτω δασικούς και αγροτικούς δρόμους και περιοχές του Νομού, λόγω του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών. 

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
1. Άλσος θέση «Βουνοσπηλιά». 
2. Άλσος θέση «Κάστρο». 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ 
1. Πευκοδάσος – Ελαιώνας. 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ 
1. Άλσος θέση «Ντούλκα» (δενδροφυτεμένο). 
2. Άλσος θέση «Κόντρα» (δενδροφυτεμένο). 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΔΙΚΑΣ 
1. Θέση Καραβοστάσι & Φυκιανού (μεγάλες δασικές εκτάσεις και επικίνδυνη τουριστική περιοχή). 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΒΟΤΩΝ 
1. Ελαιώνας Τ.Κ.Φασκομηλιάς 


ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 
1. Άλσος Παραμυθιάς. 
2. Άλσος περιοχής Αγίου Γεωργίου (πάνω από το γήπεδο) 
3. Άλσος περιοχής Μανόπουλου (κάτω από το Κέντρο Υγείας, όπου υπάρχει η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής). 
4. Άλση περιοχών Μίχλας, Βασιάνης, Ελαταριάς. 
5. Άλση περιοχών Αγίας Κυριακής & Πετουσίου. 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥΛΙΟΥ 
1. Δάσος θέση «Μπιστερέ» Τ.Κ. Αυλοτόπου – δασικές εκτάσεις όρος Γκορίλα & Τ.Κ. Φροσύνης. 

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
1. Δάσος στο Νοσοκομείο Φιλιατών. 
2. Δάσος περιοχής Κογκέλες. 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΓΙΑΔΑΣ 
1. Πευκοδάσος Σαγιάδας – Ελαιώνας. 
2. Πευκοδάσος – Ελαιώνας θέση «Λιόψη» Τ.Κ. Κεστρίνης. 
3. Δασικές εκτάσεις θέση «Γκούμανη» – Μοναστήρι Τ.Κ. Ραγίου. 

Β. Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων ως και τα οχήματα παροχής βοήθειας, όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων, όταν εκτελούν υπηρεσία. 

Γ. Την εφαρμογή της παρούσης αναθέτουμε στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές, στις Δασικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Δήμων των περιοχών. 

Δ. Η παρούσα, με μέριμνα των κ.κ. Δημάρχων να αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων των Δήμων, Τ.Κ. Διαμερισμάτων για να λάβουν γνώση όλοι οι κάτοικοι κ.λ.π των περιοχών. 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 
ΘΩΜΑΣ Γ. ΠΙΤΟΥΛΗΣ 

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης

Αυγούστου 18, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης 

Συνελήφθη σήμερα (18-08-2020) μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. 
Συνέχεια...

Έκκληση Περιφερειάρχη για τήρηση των μέτρων αποτροπής μετάδοσης του κορωνοϊού

Αυγούστου 18, 2020 0
Έκκληση Περιφερειάρχη για τήρηση των μέτρων αποτροπής μετάδοσης του κορωνοϊού 

Τα στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού που μέχρι χθες ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την Ήπειρο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Όπως εξήγησε ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να κατανέμει τα κρούσματα όχι στον τόπο που εντοπίζονται, αλλά στην περιοχή αρχικής έκδοσης της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του ΑΜΚΑ. 

Ανέφερε μάλιστα ότι αυτό συνέβη και με τα επτά κρούσματα που ανακοινώθηκαν το διήμερο Σαββάτου – Κυριακής για Ιωάννινα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία και ότι από την ενημέρωση που υπάρχει από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, δεν προκύπτει κάτι σοβαρό στην Ήπειρο, εκτός μιας περίπτωσης, που προέκυψε από άτομο που πέρασε από διάφορους φορείς ανά την Ελλάδα και την οποία οι υπηρεσίες της Περιφέρειας πραγματοποιούν ιχνηλάτηση. «Με την Πολιτική Προστασία και τις Διευθύνσεις Υγείας κάνουμε εκτεταμένες ιχνηλατήσεις και αυτό έχει βοηθήσει τα μέγιστα. Τέτοια ιχνηλάτηση δεν έχει γίνει πουθενά. Αν εμείς είχαμε επιφορτισμένη αυτή την αρμοδιότητα, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα», συμπλήρωσε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του. 
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και σε περιπτώσεις λανθασμένων σε αρχικό στάδιο διαγνώσεων θετικών κρουσμάτων, επισημαίνοντας για μια άλλη φορά το κενό ενημέρωσης που υπάρχει στην Ήπειρο, από τη συνεχιζόμενη άρνηση του ΕΟΔΥ να επιτραπεί η συνέχιση των αναλυτικών ανακοινώσεων από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της Ηπείρου και το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 
Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης απεύθυνε έκκληση προς τους νέους να είναι προσεκτικοί: «Πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι και να μην ακούγονται πράγματα που δεν ισχύουν. Δεύτερο πρέπει η νεολαία και ειδικά όσοι συμμετείχαν σε πάρτυ στη Μύκονο ή σε άλλα μέρη να σεβαστούνε τον τόπο και τους ηλικιωμένους. Το ζητάω επιτακτικά. Είμαστε μια περιοχή που μέχρι σήμερα κάναμε μια σπουδαία δουλειά και με συνεργασία είχαμε τα καλύτερα αποτελέσματα, μη τα χαλάσουμε τώρα». 
Ο Περιφερειάρχης είπε ακόμη ότι υπάρχει άψογη συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και το Κέντρο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει συντονισμός ενεργειών. 

Συνέχεια...