07/12/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Απολογισμός του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου

Ιουλίου 12, 2019 0
Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου, οι οποίες διεξήχθηκαν μέσα σε ένα ψευδεπίγραφο διχαστικό κλίμα ολοκληρώθηκαν, με την καθαρή μεν αλλά σε καμία περίπτωση συντριπτική και στρατηγική επικράτηση της ΝΔ, καθώς το ποσοστό που έλαβε, μπορεί να της δίνει μια σχετικά άνετη πλειοψηφία στη Βουλή, δεν δημιουργεί όμως την αίσθηση ευρείας στήριξης από την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνοντας την ανερμάτιστη και αλλοπρόσαλλη πολιτική του, υπέστη μια οδυνηρή ήττα και φεύγει από την εξουσία έχοντας απογοητεύσει την πλειοψηφία των υποστηρικτών του και της κοινής γνώμης ευρύτερα. 
Μέσα σε αυτό το δύσκολο και πολωτικό περιβάλλον το Κίνημα Αλλαγής έδωσε οργανωμένα και συντεταγμένα τη μάχη των εκλογών, από την οποία βγήκε σαφώς ενισχυμένο. Είναι η αδιαφιλονίκητη τρίτη πολιτική δύναμη, αλλά κυρίως αποτελεί τον μόνο πολιτικό φορέα, που μπορεί να ασκήσει υπεύθυνη και δυναμική αντιπολίτευση απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Κυβέρνησης, μακριά και πέρα από το λαϊκισμό και τις ακρότητες του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων μικρότερων κομμάτων. 
Ειδικότερα στη Θεσπρωτία, το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής κατέγραψε ένα σημαντικό ποσοστό, πολύ υψηλότερο από το αντίστοιχο εθνικό ποσοστό, κάτι που αποδεικνύει τις βαθιές ρίζες που διαθέτει το Κίνημά μας στην τοπική κοινωνία, αλλά και την βαθιά εκτίμηση της κοινής γνώμης για το έργο και την προσφορά τόσο του κόμματος όσο και των στελεχών του διαχρονικά. Με βάση αυτό το ποσοστό, καθώς και την δυναμική παρουσία των ομάδων και στελεχών του Κινήματος Αλλαγής στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο συνδικαλιστικό χώρο, ξεκινάμε έναν αγώνα προκειμένου να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του τόπου μας, ενάντια σε όποιον τα επιβουλεύεται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο. 
Θερμές ευχαριστίες στους ψηφοφόρους μας, στα μέλη μας και σε όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στην προεκλογική εκστρατεία. Συγχαρητήρια στους υποψήφιους βουλευτές για τον αποτελεσματικό και καθαρό πολιτικό αγώνα που διεξήγαγαν, καθώς και για το επιτυχημένο τελικό αποτέλεσμα, που κατατάσσει τη Θεσπρωτία, στις περιφέρειες, στις οποίες το Κίνημα Αλλαγής καταγράφει τα μεγαλύτερα ποσοστά. 
Θα είμαστε πάντα παρόντες μαζί με την κοινωνία για την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής. 

Ν. Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Συνέχεια...

Η ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας για την εκλογική νίκη

Ιουλίου 12, 2019 0
Η ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας ευχαριστεί τους πολίτες που στήριξαν με θέρμη το ψηφοδέλτιο μας, τους εκλογικούς αντιπροσώπους που έδωσαν με ηρεμία και αρχές τον καλύτερο τους εαυτό και όλα τα μέλη της παράταξης μας που καθημερινά είναι το φως στον πυρσό μας. 
Με έναν κοινό σκοπό, πιο ενωμένοι από ποτέ, με κοινά όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, νικήσαμε όλοι μαζί το λαϊκισμό, την ακροδεξιά και το ψέμα. 
Η Νέα Δημοκρατία με φάρο τον Πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων Κυριάκο Μητσοτάκη με ασφάλεια, σταθερότητα και μεγάλη επιμονή θα βγάλει την Ελλάδα από τα βράχια που είχε προσαράξει 4,5 χρόνια για να πλεύσει ξανά στις θάλασσες του απέραντου γαλάζιου που μας αξίζει. 
Δεν υπάρχει χρόνος για πανηγυρισμούς και πολλά λόγια. 
Σύνθημα μας είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά για την πατρίδα μας 
Για έργα μας ψήφισε ο Ελληνικός Λαός, όχι για λόγια. 
Συγχαίρουμε τον επανεκλεγέντα Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Γιόγιακα και του ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας καλή επιτυχία. 
Οι επιτυχίες του θα είναι επιτυχίες όλων μας. 
Πολλά συγχαρητήρια στους υποψήφιους Βουλευτές του ψηφοδελτίου της νίκης στο Νομό μας για τον έντιμο, επίπονο, αξιών και αρχών αγώνα τους για την παράταξη. 
Η οργάνωση μας πιο δυνατή από ποτέ, με σημαία της τις αρχές και αξίες που μας ενώνουν, φάρο μας για το δρόμο της ανάπτυξης του Νομού μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα υπηρετεί πάντα το κοινό καλό. 

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι, 
#ΟΛΟΙ_ΜΑΖΙ_ΜΠΟΡΟΥΜΕ 
#ΟΛΟΙ_ΜΑΖΙ_ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΈΡΟΥΜΕ 


Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή εκλογικού αγώνα ΝΔ 
και τη ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας
Ο Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε Αλκιβιάδης Λάμπρου 

Συνέχεια...

Υποβολή πρότασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος 1ου Γυμνασίου - 1ου Λυκείου από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Ιουλίου 12, 2019 0
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας υπέβαλε στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος 1ου Γυμνασίου - 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας» προϋπολογισμού 1.753.157,83€.
Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά σε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο κτιριακό συγκρότημα, το οποίο στεγάζει τις σχολικές μονάδες του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας επιφάνειας 3.241,67 m2, καθώς και στα απαιτούμενα, από την υλοποίηση του τεχνικού έργου υποδομής, έξοδα σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ.
Ειδικότερα οι οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες που προβλέπονται να γίνουν με την υλοποίηση της πράξης είναι παρεμβάσεις, με σκοπό να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ):
- Προσθήκη περιμετρικού κελύφους για τη θερμομόνωση των εξωτερικών τοίχων
- Θερμομόνωση δωμάτων
- Τοποθέτηση νέων κουφωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης με διπλούς υαλοπίνακες
- Τοποθέτηση νέου συστήματος φωτισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης
- Τοποθέτηση νέου συστήματος θέρμανσης με αντλίες θερμότητας
- Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών (Φ/Β) συστημάτων
- Επαύξηση ισχύος και σύνδεση με το δίκτυο ΔΕΗ για τον ενεργειακό συμψηφισμό λόγω παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το εγκατεστημένο Φ/Β σύστημα (net metering)
Το εν λόγω κτηριακό συγκρότημα που κατασκευάστηκε περί το έτος 1969, έχει νόμιμα μεταβιβαστεί στο Δήμο Ηγουμενίτσας, δυνάμει της αριθ. πρωτ. 96753/09.07.2019 απόφασης (ΑΔΑ: 9ΩΝ4ΟΡ1Γ-ΣΕ9) του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ενώ έχει πραγματοποιηθεί και η τακτοποίηση του βάσει του Ν. 4178/13. Σήμερα, το κτηριακό συγκρότημα αποτελεί δημοτικό κτίριο με χαμηλή ενεργειακή απόδοση, στο οποίο όμως υπάρχει μεγάλη δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας.
Με τις παραπάνω παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, εκτός της προφανούς μείωσης των λειτουργικών δαπανών, επιτυγχάνονται μείωση των εκπομπών CO2, θερμική άνεση, βελτιστοποίηση του φωτισμού με την επίτευξη οπτικής άνεσης, ελαχιστοποίηση των φορτίων θέρμανσης και δροσισμού και βελτίωση ποιότητας ζωής, αφού ρυθμίζονται κατάλληλα οι περιβαλλοντικές συνθήκες μέσα στους χώρους, έτσι ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να νιώθουν άνετα και ευχάριστα.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η εν λόγω πρόταση αποτελεί μέρος του Σχεδίου Διαχείρισης Βιώσιμης Ενέργειας (ΣΔΒΕ) Δήμου Ηγουμενίτσας, ενώ η μελέτη και υποβολή της τεχνικής πρότασης υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης του Δήμου.
Συνέχεια...

Η ΔΩΔΩΝΗ «ταξιδεύει» στην Ελλάδα με τα ακούσματα του Γιάννη Πάριου - 15 Ιουλίου στα Γιάννενα

Ιουλίου 12, 2019 0
Με κύριο όχημα τη Γεύση του Καλού, η Γαλακτοβιομηχανία "ΔΩΔΩΝΗ" αυτό το καλοκαίρι θα συνοδεύσει το γνωστό Έλληνα καλλιτέχνη, Γιάννη Πάριο, σε μια σειρά από μοναδικές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, αποτελώντας περήφανο χορηγό του μουσικού του ταξιδιού. 
Με σημείο εκκίνησης τα Ιωάννινα στις 15 Ιουλίου και με ενδιάμεσους σταθμούς τα Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Αθήνα, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, ο Γιάννης Πάριος, παρέα με τη "ΔΩΔΩΝΗ" θα ταξιδέψουν το κοινό σε ένα μαγικό θέαμα, με γνωστές μελωδίες και θα μας υπενθυμίσουν για ακόμα μια φορά την υψηλή ποιότητα του ελληνικού τραγουδιού. 
Όπως η καλή ελληνική μουσική, έτσι και τα αγνά προϊόντα "ΔΩΔΩΝΗ" ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα και την αυθεντική τους καταγωγή. Με σημείο εκκίνησης την Ήπειρο, η "ΔΩΔΩΝΗ" εδώ και 56 χρόνια μεταφέρει καθημερινά τη Γεύση του Καλού, παράγοντας παραπάνω από 100 διαφορετικά προϊόντα και διατηρώντας τη μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος σε όλη την Ελλάδα, με πάνω από 5.500 παραγωγούς. 
Η Βίκυ Παπουτσάκη, Marketing Manager της "ΔΩΔΩΝΗ", δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να υποστηρίζουμε συναυλίες κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως αυτές του Γιάννη Πάριου. Είμαστε σίγουροι πως το κοινό θα απολαύσει αγαπημένα τραγούδια στο μοναδικό σκηνικό που συνθέτει το ελληνικό καλοκαίρι».

Συνέχεια...

Μήνυμα του Αλέκου Πάσχου για το αποτέλεσμα των εκλογών

Ιουλίου 12, 2019 0
Αγαπητοί συμπατριώτες Θεσπρωτοί,
Ολοκληρώθηκε ένας όμορφος αγώνας που έφερε την ιστορική προοδευτική μας, παράταξη, να έχει στη Θεσπρωτία ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ελλάδα.
Όλες αυτές τις μέρες βρεθήκαμε σε κάθε κάθε γειτονιά και σε κάθε χωριό του νομού μας, μιλήσαμε, ανταλλάξαμε προβληματισμούς και απόψεις. Αφουγκραστήκαμε ανησυχίες και ακούσαμε προτάσεις. Προτείναμε και ξαναγνωριστήκαμε...! Η προεκλογική περίοδος ήταν για μένα μια περίοδος δημιουργική και μια πολύ όμορφη εμπειρία.
Ο Θεσπρωτικός λαός επέλεξε να τον εκπροσωπούν στη Βουλή, οι κ.κ Γιόγιακας και Κάτσης, τους οποίους συγχαίρω και τους εύχομαι να είναι επιτυχημένοι για το κάλο του νομού μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά
Τους 3.734 Θεσπρωτούς που επέλεξαν την προοδευτική μας παράταξη στις εκλογές της Κυριακής.
Τους 1.258 συμπατριώτες μας που με τίμησαν με την ψήφο τους.
Τους 3 συνυποψήφιους μου για τον όμορφο και πολιτισμένο αγώνα που δώσαμε.
Όλη την "παρέα" μου, που αγωνιστήκαμε για την υποψηφιότητα μου, με ζήλο σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής μας καμπάνιας χωρίς κομματικούς μηχανισμούς.
Όλοι μαζί θα βρεθούμε στις επάλξεις και την επόμενη ημέρα, για να δουλέψουμε για μια Θεσπρωτία αναπτυξιακή, με κοινωνική συνοχή. Μια Θεσπρωτία που θα έχει τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

Αλέκος Πάσχος
Συνέχεια...

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου η έκδοση και θεώρηση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ

Ιουλίου 12, 2019 0
Από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Θεσπρωτίας γίνεται γνωστό ότι η έκδοση και θεώρηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ, έτους 2019, για τις μετακινήσεις στις Αστικές και Υπεραστικές Συγκοινωνίες, ξεκινά στις 15 Ιουλίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο της υπηρεσίας (2665360187) καθώς και με τα ΚΕΠ των Δήμων του Νομού μας.
Συνέχεια...

Χαρακτηρισμός θαλάσσιων νερών κολύμβησης ακτών Π.Ε Θεσπρωτίας για το έτος 2019

Ιουλίου 12, 2019 0
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, γίνεται γνωστό ποιες θαλάσσιες περιοχές χαρακτηρίζονται κατάλληλες για κολύμβηση. Σύμφωνα με την απόφαση:
1) Τα θαλασσινά νερά των ακτών κολύμβησης Π.Ε Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα της Δ.Κ Ηγουμενίτσας - Τ.Κ Πλαταριάς - Δ.Κ Πέρδικας – Τ.Κ Συβότων – Τ.Κ Σαγιάδας, κατάλληλα για κολύμβηση 
2) Τα θαλασσινά νερά 
- Των λιμένων και μόνιμων αγκυροβολίων 
- Των εκβολών του ποταμού Καλαμά 100 μ. εκατέρωθεν 
- Της θαλάσσιας περιοχής, βραχώδη ακτή Ν.Α Ακρωτηρίου «Γωνιά» προς τον κόλπο Πλαταριάς και 200 μ. εκατέρωθεν ακατάλληλα για κολύμβηση. 
Η Λιμενική αρχή στην οποία κοινοποιείται η παρούσα παρακαλείται για την επίβλεψη της τοποθέτησης των απαγορευτικών πινακίδων από τους ΟΤΑ.

Η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη ελήφθη, έχοντας υπ΄οψη: 
1.Τις διατάξεις του Ν 3852/2010 ΦΕΚ 87/07-06-2010 Τ.Α « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» 
2.Τις Διατάξεις του Π.Δ 140/2010 ΦΕΚ 233/27-12-2010 «Οργανισμός Περιφέρειας Ηπείρου» 
3.Την αριθ πρωτ 101094/8806/25-09-2014(ΦΕΚ 2711/Τβ/10-10-2014) Απόφαση Περιφερειάρχη Ηπείρου «Ορισμός αρμοδιοτήτων Αντιπεριφερειαρχών Περιφέρειας Ηπείρου» 
4.Τον Ν. 2520/40 και το Π.Δ 106/2014 περί οργανισμού του Υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας 
5.Την 46339/1352/86(ΦΕΚ 438/Β/86)ΚΥΑ (απαιτούμενη ποιότητα επιφανειακών νερών)σε εναρμόνιση 0δηγιών του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. 
6.Την Ε1β/221/65/ Υ.Δ «Περί διάθεσης λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων» όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα και ισχύει. 
7.Την με αριθ Η.Π 8600/416/Ε103/2009 ΚΥΑ’ Περί ποιότητας και μέτρων διαχείρισης των υδάτων κολύμβησης σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της Οδηγίας 2006/7/ΕΚ «σχετικά με την διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης και την κατάργηση της Οδηγίας 76/160/ΕΟΚ» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 15ης Φεβρουαρίου 2006. 
8.Το αριθ πρωτ Δ1δ/ΓΠ.οικ/26009/04-04-2019 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας με Θέμα «Έλεγχος ποιότητας υδάτων κολύμβησης και έκδοση αποφάσεων χαρακτηρισμού καταλληλότητας ακτών κολύμβησης θερινής περιόδου 2019». 
9.Την ανάγκη συστηματικής παρακολούθησης των ακτών κολύμβησης και χαρακτηρισμού των ακατάλληλων περιοχών για διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. 
10.Τα αποτελέσματα δειγματοληπτικών ελέγχων των καθορισμένων σημείων ακτών Κολύμβησης που έγιναν στη διάρκεια της θερινής περιόδου 2018 και αρχές θερινής περιόδου 2019 από την Δ/νσηΥγείας -Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου σε συνεργασία με την Χημική Υπηρεσία Ιωαννίνων 

Συνέχεια...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 4ης Γιορτής Πολιτισμού "ΜΑΝΑ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ" - 5-17 Αυγούστου

Ιουλίου 12, 2019 0
Η Ομοσπονδία Μουργκάνας ανακοινώνει το φετινό πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει το μήνα Αύγουστο στα χωριά μας, στο πλαίσιο της 4ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- "ΜΑΝΑ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ". Του καθιερωμένου θεσμού των πολιτιστικών της δράσεων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις εκδηλώσεις:
Πρώτη εκδήλωση:
Δευτέρα 5 Αυγούστου ώρα 21:00 στη Λεπτοκαρυά.
Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Φιλιατών που από το 1929 και για ενενήντα χρονιά μέχρι σήμερα προσφέρει ανιδιοτελώς στα μουσικά δρώμενα αλλά και ευρύτερα στον πολιτισμό του τόπου μας. Αποτελεί φυτώριο νέων μουσικών προσφέροντας σπάνια μουσική παιδεία. 
Συνοδεύει δε με τους ήχους της όλες τις εορτές των Εθνικών Επετείων. 
Την αποτελούν 70 μουσικοί κάθε ηλικίας που με θέληση και πάθος μας ταξιδεύουν μελωδικά. Τιμούν δε, και προβάλλουν τον τόπο μας και πέρα απο τα στενά όρια του Δήμου μας.

Δεύτερη εκδήλωση :
Παρασκευή 9 Αυγούστου ώρα 21:00 στην Καλλιθέα.
Λαογραφική βραδιά.
Θα δούμε δρώμενα με ασχολίες των κατοίκων από μια εποχή που έφυγε, αλλά και ό,τι συνεχίζεται ακόμη. Θα δείξουμε πως αυτές ήταν χθές και πως είναι σήμερα. Θα ακούσουμε τραγούδια, μοιρολόγια, παραμύθια. Θα μας τα παρουσιάσουν απλοί άνθρωποι του τόπου μας πέρα και δώθε από το ποτάμι με έναν πρωτότυπο τρόπο που δεν συναντάμε συχνά. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με Ηπειρώτικο χορό και τραγούδι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική χωρίς ενισχυτικά ηχητικά μέσα.

Τρίτη εκδήλωση :
17 Αυγούστου ώρα 17:00 στην Κεραμίτσα.
Ανάβαση - καλλιτεχνική βραδιά - και διανυκτέρευση στο επιβλητικό βουνό της Βελούνας. 
Μια από τις πιο όμορφες και ιστορικές βουνοκορφές μας με τη μοναδική θέα γύρω της που φτάνει έως τη θάλασσα του Ιονίου. Το μικρό οροπέδιο που σχηματίζεται στην κορυφή της καθιστά ιδανικό το περιβάλλον για αυτή μας τη δραστηριότητα.
Θα επισκεφθούμε επίσης τα χωράφια που οι κάτοικοι καλλιεργούσαν κάποτε εκεί, αλλά και τα απομεινάρια των εγκαταστάσεων από τις πολεμικές επιχειρήσεις των νεότερων χρονών.
Σας περιμένουμε όλους να παρακολουθήσετε αλλά και να συμμετάσχετε στις φετινές μας εκδηλώσεις.!!

Για το Δ.Σ
ο Πρόεδρος 
Αλέξης Τσέκας.
Συνέχεια...

Οι πολυεθνικές της ενέργειας αλωνίζουν στον κάμπο της Κεστρίνης Θα τους αφήσουμε να μπουν και στις αυλές των σπιτιών μας;

Ιουλίου 12, 2019 0
(Ερευνητικά γεωτρύπανα, μέσα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, στον κάμπο της Κεστρίνης!! Και όλα αυτά μέσα σε ζώνη natura!!)

Με περίσσιο θράσος, οι πολυεθνικές της ενέργειας μπαίνουν πλέον «σαν νοικοκυραίοι» και στα χωράφια και στις καλλιέργειες του κάμπου της Κεστρίνης, χωρίς να ρωτήσουν κανένα. Μπαίνουν ακόμη και σε περιοχές «ΝΑΤΟΥΡΑ», χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Φορέα της περιοχής. 
Με ελικόπτερα, γεωτρύπανα, μηχανήματα και ένα στρατό «μπράβων», με πιέσεις, εκβιασμούς και χορηγίες, με ένα πρωτοφανή μηχανισμό προπαγάνδας από τα ΜΜΕ, προσπαθούν να ξεγελάσουν τον κόσμο, να πουλήσουν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Έρχονται για να καταστρέψουν ό, τι με αίμα και ιδρώτα έχουν φτιάξει οι άνθρωποι για να επιβιώσουν μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Όσο εμείς εφησυχάζουμε τόσο αυτοί γίνονται αδίστακτοι. Δεν λογαριάζουν τίποτε, καλλιέργειες, δάση, ποτάμια, λίμνες, πηγές, παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους, περιοχές «ΝΑΤΟΥΡΑ». 
Εν τω μεταξύ πολλαπλασιάζονται οι Συμβάσεις παραχώρησης στις πολυεθνικές της ενέργειας. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, στις 27 Ιουνίου, Τσίπρας και Σταθάκης υπέγραψαν νέες συμβάσεις παραχώρησης περιοχών της Κρήτης στην κοινοπραξία Exxon -Mobil - Total - ΕΛΠΕ, τη στιγμή μάλιστα που εντείνονται οι ανταγωνισμοί γύρω από τις ΑΟΖ, τις πηγές και τους δρόμους των αγωγών ενέργειας, με τεράστιους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής. 

Οι αγρότες, εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, η νεολαία, πρέπει να αντισταθούμε, να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε : 
Να φύγουν από τον τόπο μας οι πολυεθνικές της ενέργειας 
Όχι στην εξόρυξη υδρογονανθράκων 
- Γιατί αυτή θα έχει καταστροφικές συνέπειες τις υφιστάμενες δραστηριότητες, για τις καλλιέργειες, για το περιβάλλον, για την ίδια την υγεία και τη ζωή μας 
- Γιατί συνιστά ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο 
- Γιατί κανένα όφελος δεν θα έχει για τους εργαζόμενους και όλο το λαό, αντίθετα έρχονται να αυξήσουν τα κέρδη τους και -μετά τη λεηλασία- να αφήσουν πίσω τους «Κρανίου Τόπο», αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες 
- Γιατί εγκυμονεί πρόσθετους κινδύνους και εμπλοκές σε ανταγωνισμούς και πολεμικές περιπέτειες για το λαό μας και για τους λαούς της περιοχής 
Ο αγώνας μας είναι δύσκολος. Απέναντί μας έχουμε το κράτος, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, πολυεθνικές, τοπικούς παράγοντες, «πληρωμένους» επιστήμονες, έναν πανίσχυρο μηχανισμό εξαγοράς και καταστολής. Η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με την «ανάθεση» σε κάποιους «σωτήρες», με ενέργειες ακτιβισμού, με προσφυγές και υπομνήματα. 
· Ή θα πάρει την υπόθεση στα χέρια του ο λαός για να βάλει φραγμό στα εγκληματικά σχέδια κυβέρνησης-πολυεθνικών ή η καταστροφή είναι προ των πυλών. 
· Για μας η απάντηση είναι ο πλατύς, μαζικός, παλλαϊκός, παρατεταμένος αγώνας. 

Καλούμε τους αγρότες και κάθε ιδιοκτήτη να μη τους επιτρέψουν να μπουν στα κτήματά τους, να μη δώσουν για ένα ξεροκόματο, άδειες πραγματοποίησης οποιασδήποτε εργασίας σε ιδιοκτησίες τους ή να ανακαλέσουν αυτές, που λόγω έλλειψης ενημέρωσης έδωσαν, σε αυτούς που έρχονται να τους καταστρέψουν. 

- Να μην τους το επιτρέψουμε, να οργανωθούμε, να αντισταθούμε, να υπερασπιστούμε τον τόπο μας, τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας! 

 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ 
 ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 
 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 
ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ 

Ομάδα Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας 
ΕΝΑΝΤΙΑ στην εξόρυξη υδρογονανθράκων
Συνέχεια...