11/19/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Ορίζοντες Ηπείρου: Αδύναμη η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου να διαχειριστεί τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό

Νοεμβρίου 19, 2019 0
Ορίζοντες Ηπείρου: Αδύναμη η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου να διαχειριστεί τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό 

Μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη με τους επικεφαλής των Περιφερειών της χώρας, το μεσημέρι της Δευτέρας, από τα ρεπορτάζ του αθηναϊκού τύπου προκύπτει ότι επίκειται εντός των επομένων ωρών, η ανακοίνωση του σχεδίου της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην ηπειρωτική και τη νησιωτική χώρα. 
Δεδομένου ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, κυκλοφορούσαν σενάρια για πιθανές χωροθετήσεις τέτοιων δομών στους Νομούς της Ηπείρου, μερικά εκ των οποίων ήταν επιεικώς απαράδεκτα, καλούμε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου να αποκαλύψει όσα γνωρίζει για το σχεδιασμό της κυβέρνησης και να μην επιτρέψει για πολλοστή φορά να βρεθούμε πίσω από τις εξελίξεις. 
Βασικό μέλημα των Οριζόντων Ηπείρου εδώ και αρκετούς μήνες ήταν να συζητηθεί άμεσα το Μεταναστευτικό στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να να διαμορφωθεί έγκαιρα το σχέδιο της Περιφέρειας ώστε να χειριστούμε εμείς τις ελλειμματικές στρατηγικές της κεντρικής διοίκησης. 
Στο ενδιάμεσο καταθέσαμε βασικά ερωτήματα τεχνοκρατικής αντιμετώπισης με στόχο να λάβουμε απαντήσεις οι οποίες θα βοηθούσαν την Περιφέρεια να φτιάξει ένα δικό της σχέδιο. Και ενώ συγκεντρώσαμε τις απαραίτητες υπογραφές ώστε να πραγματοποιηθεί η συζήτηση η Περιφέρεια δεν έδωσε ποτέ καμία απάντηση. 
Η «εμμονή» μας στο να γίνει η συζήτηση αυτή οφείλεται στο ότι κανένας δεν θα ενδιαφερθεί για τους Ηπειρώτες αν δεν ενδιαφερθούμε εμείς οι ίδιοι. 
Έχουν περάσει λοιπόν δυο μήνες. Είναι σαφές ότι η σύσκεψη για το μεταναστευτικό στο Περιφερειακό συμβούλιο συνεχώς παρατείνεται. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί υπάρχει η γνώση των πραγμάτων αλλά δεν θέλουν να συζητηθούν δημόσια και μας φέρνουν για ακόμη μια φορά προ τετελεσμένων γεγονότων ή πολύ απλά δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο. 
Σε κάθε περίπτωση ο περιφερειάρχης «σέρνεται» πίσω από τις εξελίξεις και ουσιαστικά οι Ηπειρώτες θα βρεθούμε μπροστά από τις εξελίξεις εξαιτίας της δικής του αδυναμίας να χειριστεί το θέμα. 
Η δε κυβέρνηση λανθασμένα συνεχίζει τη στρατηγική «βάλτε πλάτη». Δεν μπορούμε όμως ως Ηπειρώτες να βάλουμε πλάτη σε κάτι που δεν γνωρίζουμε. 
Να σημειωθεί τέλος, πως η Ήπειρος έχει ήδη υπερβεί το στόχο κατανομής του 1% που θέτει η κυβέρνηση για τη μετακίνηση προσφύγων - μεταναστών αναλογικά προς το μόνιμο πληθυσμό. Με βάση την απογραφή του 2011, ο πληθυσμός της Ηπείρου ανέρχεται στους 336.856 κατοίκους και σύμφωνα με τις ανεπίσημες ενημερώσεις φορέων, στις προσφυγικές δομές της περιοχής, σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία, διαβιούν περί τους 3.500 ανθρώπους. Αναμένουμε λοιπόν τον καινούργιο αριθμό. 

Από το γραφείο Τύπου 

Συνέχεια...

Παραμυθιά: 10ος θεατρικός Νοέμβρης από τη ΘΕΑΤΟ

Την Κυριακή τα εγκαίνια της έκθεσης χειροτεχνημάτων από τη ΦΛΟΓΑ και το Σύλλογο "Ρένα Κώτσιου"

Β' Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας εξελέγη ο Αλ. Καχριμάνης - Ο Τζιτζικώστας νέος Πρόεδρος

Νοεμβρίου 19, 2019 0
Β' Αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας εξελέγη ο Αλ. Καχριμάνης - Ο Τζιτζικώστας νέος Πρόεδρος

Με την ανάδειξη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα ως νέου Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΝΠΕ.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, εξελέγη Πρόεδρος με 22 ψήφους επί 23 ψηφισάντων (μία ψήφος ήταν «λευκό»).

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΝΠΕ τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν τα εξής:
-Για το αξίωμα του Α΄ Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ο Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής έλαβε 20 ψήφους επί 23 ψηφισάντων.
-Για το αξίωμα του Β΄ Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου έλαβε 22 ψήφους επί 23 ψηφισάντων.
-Για το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου ο Ιωάννης Γιώργος, Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής έλαβε 21 ψήφους επί 24 ψηφισάντων.
-Για το αξίωμα του Ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου ο Χρήστος Μιχαλάκης, Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων έλαβε 22 ψήφους επί 24 ψηφισάντων.

Μέλη εξελέγησαν οι:
-Γεώργιος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με 22 ψήφους
-Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης με 20 ψήφους
-Ρόδη Κράτσα, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με 20 ψήφους
-Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης με 20 ψήφους.
Συνέχεια...

Πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στους Φιλιάτες

Νοεμβρίου 19, 2019 0
Πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στους Φιλιάτες

Στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που θα γίνει την 21η Νοεμβρίου 2019, ημέρα Πέμπτη, καταρτίζουμε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη των Φιλιατών, ως ακολούθως: 

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019: 
ΓΕΝΙΚΑ: 
1- Στους Φιλιάτες -Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων, του Δημοτικού Καταστήματος, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από την 8η πρωϊνή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου. 
2- Φωταγώγηση των ανωτέρω και της πόλης, κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2019. 

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ: 
Ώρα 10:00΄: 
3- Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου & Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ. 
-Μετά τη δοξολογία, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας και Ημερήσιας Διαταγής από Αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων 
-Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, στην Εκκλησία, ώρα 09:55 π.μ. 
4- Ώρα 10.30΄: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της πόλης, από τους κ.κ.: 
α. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας 
β. Βουλευτή Ν. Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα Βασίλειο 
γ. Βουλευτή Ν.Θεσπρωτίας κ. Κάτση Μάριο 
δ. Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Φιλιατών 
ε. Δήμαρχο Φιλιατών 
η. Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας 
θ. Εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος 
ι. Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας 
ια. Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατών 
ιβ. Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών 
ιγ. Εκπρόσωπο Συνδέσμου Φίλων Στρατού 
ιδ. Εκπρόσωπο Ε.Ο.Ε.Α. – Ε.Δ.Ε.Σ. 
ιε. Εκπρόσωπο Π.Ε.Α.Ε.Α. 

- Ενός (1) λεπτού σιγή – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ 

5- Ακολουθεί παράθεση καφέ στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φιλιατών. 

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν: 
♦ Τα σχετικά με την ιεροτελεστία, η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου & 
Πάργας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού της πόλης. 
¨ Η απόδοση τιμών στους επισήμους κατά την είσοδο και την έξοδο από τον Ιερό Ναό και κατά την άφιξη και αποχώρηση από το Μνημείο Ηρώων, θα γίνει από τη Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών. 
¨ Ο Δήμος Φιλιατών και η Δ.Κ. Φιλιατών, τον ευπρεπισμό του χώρου του μνημείου, τον σημαιοστολισμό, διάθεση Φιλαρμονικής. 
¨ Η Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας για την τήρηση της τάξης και την κίνηση των οχημάτων 
Παρακαλούμε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την πληρέστερη οργάνωση και παρουσίαση των εκδηλώσεων του εορτασμού. Το παρόν επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης. 
ΤΕΛΕΤΑΡΧΗ ορίζουμε τον Δρίζη Δημήτριο, υπάλληλο της Π.Ε. Θεσπρωτίας. 

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ                  Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ                                        ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Συνέχεια...

3 Βραβεία για το Δήμο Ηγουμενίτσας και το ΚΕΠ Υγείας

Νοεμβρίου 19, 2019 0
3 Βραβεία για το Δήμο Ηγουμενίτσας και το ΚΕΠ Υγείας 

3 Βραβεία Κοινωνικής Προσφοράς απενεμήθησαν στο Δήμο Ηγουμενίτσας και στο ΚΕΠ Υγείας του για την ικανοποίηση των κριτηρίων που έχει θέσει ο Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τους Δήμους-μέλη των Εθνικών Δικτύων, για τη θεσμοθέτηση ΚΕΠ Υγείας και για την ύψιστη ωφέλεια των δημοτών από τις δράσεις προαγωγής υγείας. 
Η απονομή των βραβείων υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) στην Αθήνα «Κανείς δεν μένει πίσω» από 14 έως 16 Νοεμβρίου 2019, όπου ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετείχε ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον των ανωτέρω βραβεύσεων, κατά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ που διεξήχθησαν παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος εκλέχθηκε ως Αντιπρόεδρος ΕΔΔΥΠΠΥ, με Πρόεδρο τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη. 
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο οποίος παρέλαβε τα βραβεία συνοδευόμενος από την κα. Νικολέτα Λάμπρου, Υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, μετά τη βράβευση προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: 
«Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να παραλαμβάνω μια ακόμη φορά, τιμητικές διακρίσεις για το Δήμο Ηγουμενίτσας. Τα βραβεία αυτά οφείλονται στο έργο που εκτελούν εδώ και 2 χρόνια ακούραστα και μεθοδικά, οι υπάλληλοι του ΚΕΠ Υγείας κα Νικολέτα Λάμπρου και κα. Άντζελα Μπέζα, οι οποίες θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο και ασκώντας παράλληλα εθελοντικά καθήκοντα, κατάφεραν ώστε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας να βραβεύεται σήμερα, ως ένα από τα ΚΕΠ Υγείας με τις περισσότερες δράσεις και τους περισσότερους ωφελούμενους. Εύχομαι συγχαρητήρια λοιπόν στις υπαλλήλους και καλή δύναμη να συνεχίσουν με το ίδιο πείσμα, το έργο τους».
Συνέχεια...

Σύσκεψη για το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας - Πορεία διαμαρτυρίας από τους φοιτητές (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Νοεμβρίου 19, 2019 0
Σύσκεψη για το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας - Πορεία διαμαρτυρίας από τους φοιτητές (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%2599%25CE%2591
140 άτομα συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας, που οργάνωσε ο Φοιτητικός Σύλλογος του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας.IMG_20191118_143428
Η πορεία ξεκίνησε από το χώρο του ΤΕΙ και κατέληξε στην πλατεία δημαρχείου, όπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιούνταν σύσκεψη των φορέων για το θέμα της αναστολής του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας. 


IMG_20191118_143406
Αξίζει να σημειώσουμε πως το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ηγουμενίτσας και το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Άμφισσας είναι σε επικοινωνία διότι έχουνε ακριβώς τα ίδια προβλήματα, σχεδιάζοντας κοινές και παράλληλες δράσεις.

Συνέχεια...

Ο CEO της Τράπεζας Ηπείρου Ι. Βουγιούκας, στο NPL Summit 2019

Νοεμβρίου 19, 2019 0
Ο CEO της Τράπεζας Ηπείρου Ι. Βουγιούκας, στο NPL Summit 2019 

Ιωάννινα, 18 Νοεμβρίου 2019 –Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κος Ι. Βουγιούκας ήταν ανάμεσα στους ομιλητές του NPL Summit 2019, συμμετέχοντας στο πάνελ «Το προφίλ των συναλλαγών των κόκκινων δανείων που έχουν ολοκληρωθεί στην Ελλάδα», που διεξήχθη στις 14 Νοεμβρίου 2019, στο Divani Apollon Palace & Thalasso, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας και εξειδικευμένων στελεχών επιχειρήσεων. 
Ο κ. Βουγιούκας κατά την τοποθέτησή του, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα οι συνεταιριστικές τράπεζες δεν έχουν προχωρήσει σε πωλήσεις χαρτοφυλακίων, διότι αυτά είναι μικρά και δεν υπήρχε ενδιαφέρον από πλευράς των funds. Ωστόσο, προέβλεψε ότι λόγω της συγκέντρωσης της αγοράς, θα υπάρξουν αγοραστές, οι οποίοι για να μη μείνουν εκτός αγοράς, θα ενδιαφερθούν και για αυτά τα μικρότερα χαρτοφυλάκια. Επιπλέον, σημείωσε ότι καλό θα είναι οι συνεταιριστικές τράπεζες να συμπράξουν στις τιτλοποιήσεις των προς πώληση χαρτοφυλακίων τους - είτε μέσω του «Ηρακλή», είτε απευθείας σε funds- προκειμένου να επιτύχουν οικονομίες κλίμακος και καλύτερες τιμές πώλησης. 
Μεταξύ άλλων δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Τράπεζα Ηπείρου, έχοντας τη στήριξη των Ηπειρωτών και του στρατηγικού της επενδυτή ΤΕΑ ΕΑΠΑΕ, στοχεύει να γίνει η τράπεζα πρώτης επιλογής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιφέρειας, έχοντας το πλεονέκτημα της εντοπιότητας, της ευελιξίας και των άμεσων εγκρίσεων, σε αντίθεση με τις συστημικές τράπεζες οι οποίες συρρικνώνονται στην περιοχή και μεταφέρουν τις εγκριτικές τους αρμοδιότητες εκτός Ηπείρου.» 
Το ΝPL Summit 2019 διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Ethos Events, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ και έλαβε χώρα το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου 2019 με βασικό θέμα τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και ανοιγμάτων και το πως τα παραπάνω μπορούν να μετατραπούν σε εφαλτήριο οικονομικής ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. 

Σχετικά με την Τράπεζα Ηπείρου: 
Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ιδρύθηκε το 1978 υιοθετώντας το όραμα του ιδρυτή της Ιωάννη Δούμα να στηρίξει και να ενισχύσει την τοπική οικονομία και κοινωνία της ευρύτερης Περιφέρειας Ηπείρου. Σήμερα, συμπληρώνοντας πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ είναι η Τράπεζα των 17.000 Ηπειρωτών αλλά και των θεσμικών επενδυτών. Με την συμμετοχή του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ως Στρατηγικού Επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της Τραπέζης, η Τράπεζα βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση για να προχωρήσει την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και του οράματός της για μια Ισχυρή Ελληνική Συνεταιριστική Τράπεζα. Το νέο συνεταιριστικό -επιχειρηματικό μοντέλο- πρότυπο που σχεδιάζει η Τράπεζα θα προσδώσει πολλαπλά οφέλη τόσο στην τοπική οικονομία και κοινωνία , όσο και στους εργαζομένους και τους μετόχους . 


Συνέχεια...

Ο καιρός σήμερα Τρίτη στην Ηγουμενίτσα