12/09/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Στερνή μου γνώση - Του Κων/νου Τζέκη

Δεκεμβρίου 09, 2019 0
Στερνή μου γνώση - Του Κων/νου Τζέκη 
Τις δύσκολες ώρες που περνά η Ελληνική διπλωματία και μαζί της όλη η χώρα, ούτε ψύλλος στον κόρφο του Δένδια. 
Σαφώς αναγκάσθηκε να διαχειριστεί μια "στραβή" των προκατόχων του, όχι μόνο των αμέσως πριν από αυτόν, αλλά και των συντρόφων του, που προϋπήρξαν. 
Εξηγούμαστε: 
Η Λιβύη υπήρξε ανέκαθεν σταθερός και ένθερμος φίλος της χώρας μας, επί Καντάφι και μετά από αυτόν. 
Οι περισσότεροι από τους Αξιωματικούς της, εκπαιδεύθηκαν στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στην Ικάρων και στη Ναυτικών Δοκίμων. Ήδη, αρκετοί Στρατηγοί της που αποστρατευθήκαν και συνταξιοδοτήθηκαν διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας. Οι περισσότεροι των Στρατηγών του Χαφτάρ του ενός εκ των δυο ηγετών της Λιβύης, μαζί με τον ίδιο, ομιλούν Ελληνικά και σπούδασαν στη χώρα μας. 
Η χώρα μας πιεζόμενη από τους Αμερικάνους, αναγκάσθηκε να διακόψει τις σχέσεις της με τον φιλέλληνα Σαχτάρ και να συνταχθεί με τις Αμερικανικές, Νατοϊκές και Ευρωπαϊκές προτιμήσεις προς τον αντίπαλο του Σαχτάρ, Φαγιέζ αλ Σάρτζ. 
Τώρα που ο ευνοούμενος των Νατοϊκών ανοησιών Φαγιέζ υπέγραψε το Σύμφωνο διαμοιρασμού της Μεσογείου, κάτω από την Κρήτη, με τους Τούρκους, αναγκασθήκαμε να βάλουμε την ουρά στα σκέλια και να παρακαλέσουμε τον Σαχτάρ που τον είχαμε εγκαταλείψει, να αντιταχθεί στην υπογραφή του αντιπάλου του και για να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας καλούμε τον Πρόεδρο του Λιβυκού Κοινοβουλίου να επισκεφθεί τη χώρα μας. 
Πικρές αλήθειες, αλλά αλήθειες. Έτσι τα βάζουμε με τους Τούρκους που εκμεταλλεύονται την κατάσταση, αλλά η ευθύνη ανήκει και σε μας, για τα λάθη και τις παραλείψεις της προηγούμενης δεκαετίας, από το θάνατο του Καντάφι και εντεύθεν. Επιβεβαιώνεται λοιπόν η ρήση ότι: 
Το πρώτο καθήκον του πολιτικού είναι να είναι βραδύνους. Αυτό δύσκολα το πετυχαίνουν όλοι οι άλλοι!!! 


Συνέχεια...

«Γιατί πανηγυρίζετε κύριοι;»

Δεκεμβρίου 09, 2019 0
«Γιατί πανηγυρίζετε κύριοι;»

Η Αριστερή Παρέμβαση σχολιάζει την ανακοίνωση για το πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων που ανακοίνωσε η περιφερειακή αρχή, με αιχμές τόσο προς τον περιφερειάρχη, όσο και στους «Ορίζοντες Ηπείρου».
«Με στόμφο βγήκε στα ΜΜΕ ο κ Καχριμάνης να πανηγυρίσει για το μέγα επίτευγμα της επιχορήγησης της απασχόλησης. Από κοντά και ο Νο2 της δεξιάς πτέρυγας του περιφερειακού συμβουλίου κ Ριζόπουλος που το θεωρεί δικό του επίτευγμα. Γιατί όμως πανηγυρίζουν οι κύριοι αυτοί;» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη.
Αναφέρει ότι πρόκειται για «θέσεις απασχόλησης των ‘500 και εάν ευρώ’ που ισοδυναμούν με ένα καθημερινό συσσίτιο», προσωρινές κ.λπ.
«Ας σταματήσουν λοιπόν τους πανηγυρισμούς γιατί προκαλούν την κοινωνία και ιδιαίτερα τη νεολαία της πατρίδας μας που οι ίδιοι και οι πολιτικές που υπηρετούν την έχουν υπό διωγμό και στα αζήτητα» τονίζει η παράταξη και αμφισβητεί τη ζωτικότητα αυτών των προγραμμάτων.
«Πανηγυρίζουν γιατί τα συμφέροντα που υπηρετούν θα επωφεληθούν από τζάμπα εργασία και μάλιστα υψηλής ειδίκευσης» προσθέτει.
Τέλος, σημειώνει τα αιτήματα όπως μόνιμη, σταθερή εργασία, αξιοπρεπείς αμοιβές, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες κ.α.

Συνέχεια...

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις οικισμού Εθνικής Αντίστασης

Δεκεμβρίου 09, 2019 0
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις οικισμού Εθνικής Αντίστασης

Ψάχνεις να βρεις τον Αη Βασίλη;
Θέλεις να διασκεδάσεις και να περάσεις όμορφα;
Ακολούθησε το πρόγραμμά μας και τα Χριστουγεννιάτικα όνειρά σου θα γίνουν πραγματικότητα...!
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα Δευτέρα 9/12