ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ
Δεκεμβρίου 09, 2019
0
Στερνή μου γνώση - Του Κων/νου Τζέκη
Τις δύσκολες ώρες που περνά η Ελληνική διπλωματία και μαζί της όλη η χώρα, ούτε ψύλλος στον κόρφο του Δένδια.
Σαφώς αναγκάσθηκε να διαχειριστεί μια "στραβή" των προκατόχων του, όχι μόνο των αμέσως πριν από αυτόν, αλλά και των συντρόφων του, που προϋπήρξαν.
Εξηγούμαστε:
Η Λιβύη υπήρξε ανέκαθεν σταθερός και ένθερμος φίλος της χώρας μας, επί Καντάφι και μετά από αυτόν.
Οι περισσότεροι από τους Αξιωματικούς της, εκπαιδεύθηκαν στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στην Ικάρων και στη Ναυτικών Δοκίμων. Ήδη, αρκετοί Στρατηγοί της που αποστρατευθήκαν και συνταξιοδοτήθηκαν διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας. Οι περισσότεροι των Στρατηγών του Χαφτάρ του ενός εκ των δυο ηγετών της Λιβύης, μαζί με τον ίδιο, ομιλούν Ελληνικά και σπούδασαν στη χώρα μας.
Η χώρα μας πιεζόμενη από τους Αμερικάνους, αναγκάσθηκε να διακόψει τις σχέσεις της με τον φιλέλληνα Σαχτάρ και να συνταχθεί με τις Αμερικανικές, Νατοϊκές και Ευρωπαϊκές προτιμήσεις προς τον αντίπαλο του Σαχτάρ, Φαγιέζ αλ Σάρτζ.
Τώρα που ο ευνοούμενος των Νατοϊκών ανοησιών Φαγιέζ υπέγραψε το Σύμφωνο διαμοιρασμού της Μεσογείου, κάτω από την Κρήτη, με τους Τούρκους, αναγκασθήκαμε να βάλουμε την ουρά στα σκέλια και να παρακαλέσουμε τον Σαχτάρ που τον είχαμε εγκαταλείψει, να αντιταχθεί στην υπογραφή του αντιπάλου του και για να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας καλούμε τον Πρόεδρο του Λιβυκού Κοινοβουλίου να επισκεφθεί τη χώρα μας.
Πικρές αλήθειες, αλλά αλήθειες. Έτσι τα βάζουμε με τους Τούρκους που εκμεταλλεύονται την κατάσταση, αλλά η ευθύνη ανήκει και σε μας, για τα λάθη και τις παραλείψεις της προηγούμενης δεκαετίας, από το θάνατο του Καντάφι και εντεύθεν. Επιβεβαιώνεται λοιπόν η ρήση ότι:
Το πρώτο καθήκον του πολιτικού είναι να είναι βραδύνους. Αυτό δύσκολα το πετυχαίνουν όλοι οι άλλοι!!!