06/22/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Ποιες κινητοποιήσεις αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για τη διεκδίκηση της χερσαίας ζώνης

Ιουνίου 22, 2021 0
Ποιες κινητοποιήσεις αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για τη διεκδίκηση της χερσαίας ζώνης

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας με μοναδικό θέμα τη διαμόρφωση πρότασης κινητοποιήσεων στα πλαίσια της διεκδίκησης της χερσαίας ζώνης.

Μετά από 3ωρη συζήτηση στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Γιόγιακας και Κάτσης, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τα εξής:

- Δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής για τις κινητοποιήσεις με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και 1 μέλος από την κάθε παράταξη.

- Συλλογή υπογραφών πολιτών

- Την Παρασκευή 25 Ιουνίου, θα παραμείνει κλειστό το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

- Τη Δευτέα 28/6 θα παραμείνει κλειστό για το κοινό το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, η Π.Ε. Θεσπρωτίας, καθώς και τα εμπορικά καταστήματα της πόλης της Ηγουμενίτσας για 2 ώρες, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι εσωτερικού.

- Τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και αποκλεισμός του λιμένα εξωτερικού, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες, πιθανώς την μεθεπόμενη Δευτέρα.

Την απόφαση υπερψήφισαν οι παρατάξεις του κ. Λώλου, καθώς και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης των Γόγολου, Δημητρίου, ενώ καταψήφισε ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δώρης Δήμας, διαφωνώντας στο πλαίσιο διεκδίκησης και σε ό,τι αυτό αφορά.

Ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Γιόγιακας στην τοποθέτησή του, πρότεινε μια ακόμη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη. Την πρότασή του για ...περαιτέρω διάλογο υποστήριξαν και σύμβουλοι της παράταξης του κ. Λώλου (Μιχάλης Γκίκας, Λευτέρης Κώστας) με τον κ. Γκίκα μάλιστα να χαρακτηρίζει επικίνδυνες τις κινητοποιήσεις, επειδή μπορεί να μην οδηγήσουν και πουθενά, αλλά τελικά υποστήριξαν την τελική πρόταση, η οποία καθορίστηκε μετά από συμφωνία των 3 παρατάξεων και με κλιμακούμενη ένταση, ενώ στην αρχική πρόταση του κ. Λώλου γινότανε λόγος για 2ωρο κλείσιμο καταστημάτων και Δημαρχείου με μεσίστια σημαία, και συγκέντρωση στο λιμάνι εσωτερικού.

Λίγο αργά θυμήθηκαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, δεδομένου ότι σε λίγους μήνες ο ΟΛΗΓ βγαίνει στο σφυρί και δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την απόδοση τμημάτωνς της χερσαίας ζώνης στο Δήμο (νομιμοποίηση αυθαίρετων παρεμβάσεων, χάραξη αιγιαλού και παραλίας και νομοθετική ρύθμιση για την απόδοση τμημάτων στο Δήμο).

Το επόμενο διάστημα θα δείξει κατά πόσο όλη αυτή η διαδικασία γίνεται μόνο και μόνο για να καλύψουν ορισμένοι τις ευθύνες τους ή μπορεί να υπάρξει κάποια αλλαγή στα σχέδια των ολιγαρχών...

Ενδιαφέρον έχει άλλωστε το γεγονός ότι δεν συμφώνησαν στο πλαίσιο διεκδίκησης, δηλαδή τι ακριβώς θα διεκδικήσουν. Ίσως το μάθουμε την Παρασκευή.

Αύριο συνεδριάζει και το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών με το ίδιο θέμα.
Συνέχεια...

Οι υποψήφιοι στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας

Ιουνίου 22, 2021 0
Οι υποψήφιοι στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας

Εκλογές Εμπορικού Συλλόγου

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΠΑΝΘΕΟΝ»

την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021
από τις 5.00 μ.μ. ως τις 9.00 μ.μ.

και την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021
από τις 2.00 μ.μ. ως τις 7.00 μ.μ

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

ΒΕΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

DROMEAS – ΕΠΙΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

ΔΗΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ

ΚΑΤΣΙΜΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

CLEAN CENTER – ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΟΝΩΔΟΜΗΣΗ – ΜΟΝΩΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

ΜΑΡΕΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ, ΩΡΟΛΟΓΙΑ

ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΕΝΔΥΜΑΤΑ HOBO

ΝΤΑΝΗ ΣΟΦΙΑ

ΜΗΤΕΡΑ – ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΙΔΗ

ΡΟΥΜΠΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ

ΤΖΟΒΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΦΥΤΩΡΙΟ

ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΡΑΔΙΟΤΕΧΝΙΤΗΣ

ΤΣΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

WIND – ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

ΧΟΥΜΟ ΜΠΛΕΝΤΑΡ

ΤΥΠΟΡΓΑΝΩΣΗ


Υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή 

ΜΠΑΚΙΡΤΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ - SERVICE

ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

VICKO

ΡΑΪΚΟΥ – ΣΠΑΗ ΕΛΕΝΗ

ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ – ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

ΣΑΦΑΚΑ  ΙΟΥΛΙΑ

ΕΝΔΥΜΑΤΑ CELESTINO

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΔΗ – «ΠΗΓΗ»


Συνέχεια...

Δείτε τώρα ζωντανά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για τις κινητοποιήσεις για τη χερσαία ζώνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιουνίου 22, 2021 0

 Δείτε τώρα ζωντανά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για τις κινητοποιήσεις για τη χερσαία ζώνη (ΒΙΝΤΕΟ)
Συνέχεια...

Ο ΟΛΗΓ για τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για τη χερσαία ζώνη

Ιουνίου 22, 2021 0
Ο ΟΛΗΓ για τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για τη χερσαία ζώνη 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Αναφορικά με τη σημερινή Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Ηγουμενίτσας)

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, ενόψει της προαναγγελθείσας στα τοπικά μέσα «Πρόσκλησης σε έκτακτης συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη» με θέμα: διαμόρφωση πρότασης κινητοποιήσεων στα πλαίσια της διεκδίκησης της χερσαίας ζώνης Λιμένος Ηγουμενίτσας, παρά το γεγονός ότι έχουν κοινοποιηθεί οι σχετικές προκαταρκτικές ενέργειες του Οργανισμού μας για τον αποχαρακτηρισμό όσων τμημάτων έχουν αποφασισθεί από την ΟΛΗΓ κατά το έτος 2017 και έχουν εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε., γνωστοποιεί εκ νέου τα παρακάτω, προς έγκυρη πληροφόρηση του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας:

Επί έτη πολλά μέχρι και την ανάληψη της νέας Διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε., οι εκκρεμότητες της ΧΖΛ Ηγουμενίτσας και ιδίως ο αποχαρακτηρισμός τμημάτων που δεν είναι αναγκαία και δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες, δεν αποτέλεσαν ποτέ αντικείμενο προτεραιότητας.

Η παραπληροφόρηση που διαχέεται και η αρνητική χροιά που αποδίδεται στις προσπάθειες του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας για την ολοκλήρωση των σχετικών ανωτέρω διαδικασιών αποτελεί συνέχεια της παραπάνω αδράνειας, η οποία ωστόσο έχει παύσει με ενέργειες της νέας Διοίκησης του Οργανισμού οι οποίες θα οδηγήσουν:

Α) στον αποχαρακτηρισμό τμημάτων τα οποία δεν εξυπηρετούσαν λιμενικές δραστηριότητες είτε δεν κρίνονται αναγκαία για τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του Λιμένα όπως αυτά αποτυπώνονται στα συνημμένα Τοπογραφικά Διαγράμματα τα οποία θεωρήθηκαν από τον τότε Δ/ντή της ΟΛΗΓ ΑΕ.

Β) στον χαρακτηρισμό ως ΧΖΛ και την ένταξη στην περιοχή δικαιοδοσίας της ΟΛΗΓ ΑΕ επιφανειών που παρά το γεγονός ότι είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του Λιμένα, δεν είχαν ενταχθεί στα όριά του μέχρι την ανάληψη της νέας Διοίκησης.

Γ) στην τροποποίηση και τον επανακαθορισμό των ορίων της ΧΖΛ με τα όρια τα οποία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της και βεβαίως δίχως να περιλαμβάνονται οι επιφάνειες που ως αστικής χροιάς, θα αποδοθούν στο Ελληνικό Δημόσιο και στην τοπική κοινωνία.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αλλά και ο Δήμαρχος προσωπικά, είναι πλήρως και εμπεριστατωμένα ενημερωμένος για τις ανωτέρω εκ του νόμου απαραίτητες διαδικασίες αλλά και για την πλήρη συνεργασία μας με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Ναυτιλίας, για την επιτυχή ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Σημειώνεται εκ νέου ότι η διενέργεια του Διαγωνισμού για την παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης της ΟΛΗΓ Α.Ε., δεν συνδέεται και δεν αφορά τα ανωτέρω Τμήματα της ΧΖΛ που, ως αστικής χροιάς, ήδη προωθούνται προς αποχαρακτηρισμό,δυνάμει της αναλυτικής υπ’ αριθ. 1/27.01.2017 απόφασης του ΔΣ της ΟΛΗΓ ΑΕ, για την τροποποίηση και επανακαθορισμό των ορίων της ΧΖΛΗγουμενίτσαςαφού βεβαίως ολοκληρωθούνοι ενέργειες και διαδικασίες που υπαγορεύει ο Νόμος (τυχόν νομιμοποιήσεις επιχώσεων, επαναχάραξη αιγιαλού κ.λπ.).

Ήδη ολοκληρώνεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Βόρειο Τμήμα του Λιμένα, προκειμένου να κατατεθεί για διαβούλευση ώστε να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες επαναχάραξης του αιγιαλού κατόπιν της απαραίτητης εκ του νόμου νομιμοποίησης των τμημάτων αυτών.

Υπό εξέταση βρίσκεται και η νομιμοποίηση αυθαιρέτων προσχώσεων σε τμήμα δρόμου του Δρεπάνου καθώς και η λύση νομιμοποίησης σε αυτό το ευαίσθητο προς απόδοση στην τοπική κοινωνία τμήμα της σήμερα χαρακτηρισμένης ΧΖΛ Ηγουμενίτσας.

Επαναλαμβάνουμε ότι το εγχείρημα αυτό, δηλαδή η νομιμοποίηση των αυθαίρετων προσχώσεων, τέθηκε ως προτεραιότητα της Διοίκησής μας, διότι από τη μελέτη της σχετικής αλληλογραφίας και τις προσκλήσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών, διαπιστώθηκε ότι, ουδεμία από τις απαραίτητες εκ του νόμου διαδικασίες νομιμοποίησης των προς αποχαρακτηρισμό τμημάτων της ΧΖΛ Ηγουμενίτσας έλαβαν χώρα στο παρελθόν, ώστε να είναι δυνατός ο αποχαρακτηρισμός τους -ούτε καν οι μελέτες για τα τμήματα που χρήζουν νομιμοποίησης-, τις οποίες η σημερινή Διοίκηση της ΟΛΗΓ διεξάγει, αποκλειστικά προς όφελος της τοπικής Κοινωνίας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Με τα ανωτέρω εξασφαλίζεται ότι κανένα τμήμα δεν θα υφίσταται παράνομα, δίνοντας τη δυνατότητα επανακαθορισμού Αιγιαλού και βεβαίως στη συνέχεια τον αποχαρακτηρισμό όσων τμημάτων έχει αποφασισθεί να αποχαρακτηρισθούν. Σαφώς αναδεικνύεται δε, ότι ο Οργανισμός μας προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ασφαλή απένταξη των τμημάτων που προορίζονται προς αποχαρακτηρισμό, τα οποία σημειώνουμε ότι ούτως ή άλλως, δεν προβλέπονται προς παραχώρηση σύμφωνα με την οικεία Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Σε αυτή την προσπάθεια, η οποία θα οδηγήσει στην απόδοση των τμημάτων αυτών στην τοπική κοινωνία, δεν πρέπει να λείπει η συμβολή κανενός. Όπως βεβαίως και του Δήμου Ηγουμενίτσας για την οποία είμαστε βέβαιοι.

Το παρόν έχουμε την τιμή να αποστείλουμε προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, για την ενημέρωσή του ενόψει της σημερινής Συνεδρίασής του και προς δημοσίευση από τον τοπικό τύπο και μέσα για την ενημέρωση των πολιτών.
Συνέχεια...

6 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο - Η κατάσταση πανελλαδικά

Ιουνίου 22, 2021 0
6 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 1
ΠΕ Θεσπρωτίας 0
ΠΕ Ιωαννίνων 5
ΠΕ Πρέβεζας 0

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 406, εκ των οποίων κανένα δεν εντοπίστηκε σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 418.943 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 32 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 614 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 16, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.581 θάνατοι.Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 277 (62.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.619 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 59 (ημερήσια μεταβολή +22.92%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 63 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών για τη χερσαία ζώνη

Ιουνίου 22, 2021 0
Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών για τη χερσαία ζώνη

Καλείστε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 23 Ιουνίου 2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 μ.μ. με το παρακάτω και μοναδικό θέμα:

Θέμα: Διαμόρφωση πρότασης κινητοποιήσεων στα πλαίσια της διεκδίκησης της χερσαίας ζώνης.
Εισηγητής: Δήμαρχος

Ο λόγος του κατεπείγοντος συνίσταται στην ανάγκη άμεσων κινητοποιήσεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ιωάννης Τ. Μποροδήμος
Συνέχεια...

Ήπειρος: 7 πρόστιμα χθες για μετακίνηση και μη χρήση μάσκας

Ιουνίου 22, 2021 0
Ήπειρος: 7 πρόστιμα χθες για μετακίνηση και μη χρήση μάσκας

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (21-06-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 7 παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

1 παράβαση για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή προστίμου ύψους 300 ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.

6 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.


Συνέχεια...

Πρόσκληση συμμετοχής στην 85η ΔΕΘ από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας (11-19/9)

Ιουνίου 22, 2021 0
Πρόσκληση συμμετοχής στην 85η ΔΕΘ από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας (11-19/9)
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) προτίθεται να συμμετάσχει με περίπτερο 25 τ.μ. στην 85η ΔΕΘ στις 11-19 Σεπτεμβρίου 2021 στη Θεσσαλονίκη. Τιμώμενη χώρα για το 2021 είναι η Ελλάδα.

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου προβλέπεται: 
α) να φιλοξενηθούν Θεσπρωτικές επιχειρήσεις Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου, β) να προβληθεί η Θεσπρωτία ως τουριστικός προορισμός, 
γ) να προβληθούν οι παραγωγικοί κλάδοι του νομού και να διανεμηθεί το προωθητικό υλικό των επιχειρήσεων μελών μας που το επιθυμούν.

Καλούμε τα Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που επιθυμούν να συμμετέχουν στην 85η ΔΕΘ φιλοξενούμενες στο περίπτερό μας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως και την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 (στο: mitroa@e-thesprotias.gr), δηλώνοντας παράλληλα το είδος των προϊόντων που επιθυμούν να προβάλλουν και τα τ.μ. που θα χρειασθούν, ώστε να προγραμματίσουμε αφενός με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία της Θεσπρωτικής επιχειρηματικότητας και αφετέρου να ενημερώσουμε έγκαιρα την ΚΕΕΕ για την κράτηση του χώρου αλλά και τη διοργανώτρια αρχή.

Οι ανωτέρω δράσεις παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς κόστος συμμετοχής για τα Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών μας.
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συμμετέχει μόνο με 25 τ.μ οπότε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα καλύψει το κόστος ενοικίασης του περιπτέρου και τον βασικό εξοπλισμό του.

Εκ της διοικήσεως
του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Σήμερα η συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγ/τσας για τις κινητοποιήσεις για τη χερσαία ζώνη

Ιουνίου 22, 2021 0

Σήμερα η συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγ/τσας για τις κινητοποιήσεις για τη χερσαία ζώνη%25CE%2597%25CE%2593%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259C%25CE%2595%25CE%259D%25CE%2599%25CE%25A4%25CE%25A3%25CE%2591%2B6

«Πρόσκληση σε έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη.

Καλείστε σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 22 Ιουνίου 2021 ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00’ με το παρακάτω μοναδικό θέμα:

ΘΕΜΑ: Διαμόρφωση πρότασης κινητοποιήσεων στα πλαίσια της διεκδίκησης της χερσαίας ζώνης.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

Ο λόγος του κατεπείγοντος συνίσταται στην ανάγκη άμεσων κινητοποιήσεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Συνέχεια...

Στη Βουλή από το ΜεΡΑ25 η μετατροπή του μοναδικού ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας σε «πρότυπο»

Ιουνίου 22, 2021 0
Στη Βουλή από το ΜεΡΑ25 η μετατροπή του μοναδικού ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας σε «πρότυπο»

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, σχετικά με την μετατροπή του 1ου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας σε «πρότυπο», κατέθεσε η Βουλευτής Β’ Πειραιά του ΜέΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα.

Αναλυτικά η ερώτηση της Βουλευτού του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα, έχει ως εξής:

“Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, επιλέχθηκαν 7 ΕΠΑΛ να μετατραπούν σε «πρότυπα». Τα ΕΠΑΛ αυτά είναι της Επανομής, του Περάματος, του Άργους, του Βελεστίνου, των Τρικάλων, της Ξάνθης και της Ηγουμενίτσας.

Ο παραπάνω σχεδιασμός φαίνεται να έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην πόλη της Ηγουμενίτσας, δεδομένου ότι είναι και το μοναδικό ΕΠΑΛ στην πόλη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας, στην 12η συνεδρίασή του στις 2 Ιουνίου 2021, συζήτησε το θέμα «Έκφραση γνώμης επί της ίδρυσης «πρότυπου» ΕΠΑΛ στην Ηγουμενίτσα» και κατέληξε στην πρόταση να ιδρυθεί νέο «πρότυπο», χωρίς να καταργηθεί το υφιστάμενο ΕΠΑΛ. Ουσιαστικά τάχθηκε ενάντια στη μετατροπή του 1ου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας σε «πρότυπο».

Ενάντια στη μετατροπή του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας σε «πρότυπο» έχουν ταχθεί ομόφωνα τόσο ο σύλλογος διδασκόντων, με την από 25 Μαΐου απόφασή του, όσο και το 15μελές του σχολείου.

Από το Δελτίο Τύπου (7 Ιουνίου 2021) του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας φαίνεται ότι η απόφασή σας για τη μετατροπή είναι ειλημμένη, ενώ προφορική φέρεται να είναι η δέσμευση ότι όλοι οι μαθητές θα γίνουν δεκτοί. Όμως, αυτή η δέσμευση αναιρεί τον ίδιο τον Ν.4763/2020, στον οποίο αναφέρεται ότι ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα είναι 22 και ότι η εισαγωγή στα Π.ΕΠΑ.Λ θα γίνεται με βάση τον απολυτήριο βαθμό του Γυμνασίου.

Τέλος, με τη μετατροπή ενός ΕΠΑΛ σε «πρότυπο» καταργείται η οργανικότητα των εκπαιδευτικών και έτσι θα βρεθούν υπεράριθμοι στην περιφέρειά τους. Συνεπώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι σημερινοί εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας να κληθούν να υπηρετήσουν από την ακριτική Κόνιτσα μέχρι το απομακρυσμένο Βουλγαρέλι, οδηγώντας τους έτσι σε σωματική, ψυχική και οικονομική εξόντωση.

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται η κα Υπουργός:

- Ισχύει ότι σχεδιάζετε να μετατρέψετε το μοναδικό ΕΠΑΛ στην πόλη της Ηγουμενίτσας σε «πρότυπο»;

- Υπάρχει απόφαση για τη διατήρηση των υφισταμένων τομέων και τη δημιουργία τομέα Ναυτιλιακών και Γεωπονίας και Τροφίμων στο Π.ΕΠΑ.Λ Ηγουμενίτσας;

- Δεσμεύετε ότι θα γίνονται δεκτοί όλοι οι μαθητές που θα κάνουν αίτηση για το Π.ΕΠΑ.Λ;

- Έχει αποφασιστεί ποιο θα είναι το ωράριο των εκπαιδευτικών των «πρότυπων» ΕΠΑΛ και ισχύει ότι είναι μειωμένο κατά 4 ώρες;

- Ποιο είναι το ύψος της χρηματοδότησης των πρότυπων ΕΠΑΛ;

- Έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους και αν ναι, από πού θα προκύψουν τα χρήματα αυτά;

- Πώς εξασφαλίζονται οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ που θα μετατραπούν σε πρότυπα;

- Τι θα απογίνουν οι υπεράριθμοί εκπαιδευτικοί που θα προκύψουν; Σχεδιάζετε να ξεκινήσετε νέο κύκλο διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών;

- Ποια άμεσα μέτρα θα ληφθούν ώστε να γίνει δεκτή η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηγουμενίτσας για τη δημιουργία νέου «πρότυπου» ΕΠΑΛ με παράλληλη λειτουργία του υφιστάμενου, 1ου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας;

Η ερωτώσα βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα”

Η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΜέΡΑ25 Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (21 – 27/6)

Ιουνίου 22, 2021 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (21 – 27/6)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 21-27 Ιουνίου 2021 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΤΡΙΤΗ

22/06/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

23/06/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ

24/06/2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

25/06/2021

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ

26/06/2021

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά

08:00-15:00Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα