06/28/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Σήμερα το απόγευμα η Φώφη στην Ηγουμενίτσα

Ιουνίου 28, 2019 0
Σήμερα το απόγευμα η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά έχει προγραμματίσει επίσκεψη στη θεσπρωτική πρωτεύουσα. Στις 7 το απόγευμα θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του κόμματος στον πεζόδρομο και θα περιοδεύσει για να μιλήσει με τον κόσμο της πόλης.

Συνέχεια...

Ξεκινάει σήμερα η τριήμερη συνάντηση των Χαρλεάδων στην Ηγουμενίτσα - Περισσότερες από 200 Harley Davidson

Ιουνίου 28, 2019 0
Σήμερα 28 Ιουνίου ξεκινά η ετήσια συνάντηση μοτοσικλετιστών Harley Davidson National Rally 2019 που διοργανώνει η Λέσχη μας Harley Davidson Club Hellas. Στην εκδήλωση συμμετέχουν άνω των διακοσίων μοτοσυκλετών Harley και πολλοί επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. 
H Hγουμενίτσα αποτελεί αγαπημένο τόπο προορισμού της Λέσχης μας απο το 2001 όπου είχε πραγματοποιηθεί η Πανευρωπαϊκή F.H-D.C.E. συνάντηση HARLEY DAVIDSON SUPER RALLY με συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο (5.000 μοτοσυκλέτες) στο Δρέπανο. Η διοργάνωση θεωρείται απο τις πιο πετυχημένες απο το Federation of Harley Davidson Clubs Europe. 
Για το 2021 είκοσι χρόνια μετά, έχει επιλεγεί ξανά η Ηγουμενίτσα ως τόπος διεξαγωγής του Super Rally 2021 με διοργανωτή το Harley Davidson Club Hellas. 
Αρωγοί και υποστηρικτές των διοργανώσεών μας αλλά και των δράσεών μας στην Ηγουμενίτσα είναι ο Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας ΟΛΗΓ το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και ο Δήμος Ηγουμενίτσας. Συνεργάτες μας από το 2001 στην Ηγουμενίτσα είναι η εταιρία Cantrel. Η Ελληνική Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Harley-Davidson ιδρύθηκε με έδρα την Αθήνα το 1990, με σκοπό την οργάνωση της κοινότητας των μοτοσυκλετιστών, ιδιαίτερα των ιδιοκτητών Harley Davidson στην Ελλάδα και γενικά την προώθηση του μοτοσυκλετισμού, του τουρισμού και της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό. Μέσα στους σκοπούς και τα ενδιαφέροντα του Σωματείου είναι η φιλανθρωπική δραστηριότητα, η διάδοση του πνεύματος του μοτοσυκλετισμού και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων του μοτοσυκλετιστή. Eίναι μέλος στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Λεσχών Harley-Davidson (Federation) από το 1993. 
Εχουν προγραμματιστεί, για το τριήμερο 28-30 Ιουνίου τα εξής: 
• 28 Ιουνίου επίσκεψη μελών της Λέσχης μας στο ΚΔΑΠ Αμεα το Εργαστήρι. 
• 29 Ιουνίου Συναυλία με τους GEORGE GAKIS & THE TROUBLEMAKERS Special quest Solid Buzz στον παραλιακό χώρο Πλατάνια Ηγουμενίτσας 
• Εξορμίσεις των μελών μας στη ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας. 

Εκ μέρους του Harley-Davidson Club Hellas 
O Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Δήμος Αναπλιώτης 
Ο Πρόεδρος Ελεγκτικής Επιτροπής Λεόντιος Λεοντιάδης
Συνέχεια...

Αλέκος Πάσχος: Ο αγροκτηνοτροφικός κόσμος της Θεσπρωτίας δεινοπαθεί και απαιτεί δράσεις τώρα

Ιουνίου 28, 2019 0


“Υψηλή φορολόγηση, μικρή συμμετοχή σε προγράμματα χρηματοδότησης, εγκατάλειψη της υπαίθρου, υψηλό κόστος παραγωγής, χαμηλή διείσδυση στις διεθνείς αγορές και αθέμιτος ανταγωνισμός από διεθνείς υπεραγορές, είναι οι βασικοί παράγοντες για τον τοπικό προβληματικό πρωτογενή τομέα”, ανέφερε σε δηλώσεις του για την αγροκτηνοτροφία της Θεσπρωτίας, ο Υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Αλέκος Πάσχος.
“Ο συνεργατισμός και η μείωση της φορολογίας, μπορούν από μόνα τους να εξισορροπήσουν το υψηλό κόστος παραγωγής” ανέφερε ο Αλέκος Πάσχος, ο οποίος σημείωσε την διαφορά σε σχέση με χώρες της Ευρώπης, αφού ίδια προϊόντα της ίδιας ετικέτας, προσφέρουν υποπολλαπλάσια κέρδη στους παραγωγούς, οχι μόνο σε οικονομικά δυνατές χώρες όπως πχ, η Γερμανία, άλλα και σε χώρες όπως η Ιταλία, η Πολωνία ή Βουλγαρία, κ.α.
Ο Αλέκος Πάσχος αναφέρθηκε και στις δράσεις του επιμελητηρίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “εμείς σαν επιμελητήριο, όλα αυτά τα χρόνια με προωθητικές ενέργειες δώσαμε εξωστρέφεια στον πρωτογενή τομέα της Θεσπρωτίας και πετύχαμε ακόμα και εξαγωγές, ωστόσο χρειάζεται εντατικότερες δράσεις όχι μόνο από ένα φορέα άλλα από όλους τους εμπλεκόμενους, έτσι ώστε να υπάρχει συνέχεια και σταθερότητα στην εξωστρέφεια”
“Από την εποχή που ο Ανδρέας Παπανδρέου έβαλε στο κάδρο της κοινωνικής πολιτικής τους αγρότες, αναγνωρίζοντας τα ασφαλιστικά δικαιώματα, έχουν περάσει 4 δεκαετίες άλλα δυστυχώς ο κύκλος αυτός έκλεισε και οι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν χρίζουν πλέον την ίδιας προσοχή από το κράτος. Η επιστροφή στο κράτος πρόνοιας των παράγωγων είναι μονόδρομος και για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής, απαιτείται συλλογική προσπάθεια χωρίς αποκλεισμούς και κομματικά στεγανά” τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας.
"Ας αρχίσουμε την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του παραγωγικού κόσμου, με την παύση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο των αγροτών, την επικαιροποίηση των μελετών άρδευσης και την υλοποίηση τους για την μείωση του κόστους άρδευσης, με φρένο στην ραγδαία αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, με την θέσπιση κατώτερης εγγυημένης τιμής για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας, με κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου, με κάλυψη και αποζημίωση 100% των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, με αύξηση του ετήσιου ακατάσχετου χρηματικού όριου στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών, καθώς και με κατάργηση της κατάσχεσης και πλειστηριασμών κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο»",κατέληξε ο Αλέκος Πάσχος.

Συνέχεια...