11/16/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Αντώνης Μπέζας: "Απάντηση στον (ευτυχώς) απερχόμενο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας"!

Νοεμβρίου 16, 2023 0
Αντώνης Μπέζας: "Απάντηση στον (ευτυχώς) απερχόμενο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας"!

Απάντηση στη σκληρή ανακοίνωση του Γιάννη Λώλου, (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ) έδωσε με τη σειρά του ο Αντώνης Μπέζας με ανάρτησή του στο fb.

Παρόλο που χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις για τον απερχόμενο δήμαρχο Ηγουμενίτσας, δεν δίνει σαφή απάντηση, σχετικά με τους ορκωτούς λογιστές...!

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του Αντώνη Μπέζα

"Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη" (διότι η πολύ θλίψη σε φτάνει στα όρια της παράνοιας).

Είναι γνωστό ότι η πολιτική παρουσία του κ. Λώλου, όπως θα έλεγε και ο ίδιος, εκπέμπει πλέον "έσο, έσο".... Παρόλα αυτά, παραμένει αμετανόητος και μικροπρεπής. 

Γιατί αυτά που λέει σήμερα για μένα, δεν τα έλεγε στις δημοτικές εκλογές του 2014 ή του 2019;

Επειδή, παρά τα πολλά του χρόνια στην Αυτοδιοίκηση, είναι επιπλέον άσχετος με τα τοπικά θέματα και ταυτόχρονα ανεπαρκής και επικίνδυνος για το μέλλον του τόπου, θα τον "πάμε μέχρι τέλους"... 

Σύστημα, και μάλιστα εξουσίας, αποτελούν όλα όσα σύντομα θα αποκαλυφθούν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε ό,τι αφορά στα αίτια της συντριπτικής του ήττας, ας τα αναζητήσει στις 18 λιγότερες ποσοστιαίες μονάδες που πήρε την πρώτη Κυριακή σε σχέση με τις εκλογές του 2019 και στις 1.100 λιγότερες ψήφους που πήρε τη δεύτερη Κυριακή σε σχέση με την πρώτη!

Συνέχεια...

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας τιμά τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Νοεμβρίου 16, 2023 0
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας τιμά τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

ΤΙΜΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ
ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 6.00 Μ.Μ 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία της περιοχής μας να τιμήσουμε την κορύφωση της αντιδικτατορικής δράσης, τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην απριλιανή δικτατορία με τη στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αλλά και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, στρώνουν το έδαφος της σημερινής δράσης, του σύγχρονου ηρωισμού, του διεκδικητικού αγώνα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η πλούσια αντιδικτατορική πάλη ανέδειξε τη μεγάλη δύναμη που έχει ο λαός, ότι μπορεί να υποσκελίσει οποιονδήποτε αντίπαλο! Με τη δράση του, με το θάρρος και τις θυσίες του, μπορεί να παρεμβαίνει στις εξελίξεις, να έχει τον τελευταίο λόγο, να κινεί ουρανό και Γη.

Ο ξεσηκωμός εκείνων των ημερών καθώς και τα οράματα, οι στόχοι και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για ριζικές ανατροπές, αποκτούν σήμερα ιδιαίτερη επικαιρότητα, αποτελούν πολύτιμα διδάγματα για κάθε νέο, για κάθε εργαζόμενο, μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός μας και οι λαοί όλου του κόσμου, ώστε να ξεπερνούν κάθε εμπόδιο και δυσκολία αγωνιστικά, με αισιοδοξία και πίστη στο δίκιο τους και όχι με ηττοπάθεια και μοιρολατρία.

Στεκόμαστε στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης που ματώνει ξανά αυτές τις μέρες. Στηρίζουμε το δικαίωμά του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα. Καμία πραγματική οργάνωση της εργατικής τάξης δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής μάρτυρας των σφαγών του Ισραήλ στην Παλαιστίνη!

Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους! Στον ιμπεριαλισμό δε χωράει καμιά υποταγή! Η υποστήριξη της ειρήνης και του αγώνα για ελευθερία ενός καταπιεσμένου λαού δεν είναι τρομοκρατία. Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που στηρίζουν το Ισραήλ! Ταγμένοι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλο τον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμά του να έχει δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα μόνο πόνο, δυστυχία και εξαθλίωση φέρνει. Την ώρα που αιματοκυλιέται ο πλανήτης και επαναχαράσσονται σύνορα, που δημιουργούνται νέα κύματα φτώχειας και προσφυγιάς, το εργατικό-λαικό εισόδημα θερίζεται από την ακρίβεια, ο λαός μας βρίσκεται ανυπεράσπιστος σε κάθε φυσική καταστροφή, η ζωή του συμπιέζεται στις μηχανές των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, τα νοσοκομεία είναι στα όρια της κατάρρευσης με κλινικές να βάζουν λουκέτο, χειρουργεία να αναστέλλονται, θεραπείες να αναβάλλονται. Η ανάκαμψη του συστήματος βασίζεται σε ακόμη μεγαλύτερη ανέχεια του λαού, σε εκτεταμένη επίθεση σε όποιο εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ακροδεξιών που στηρίζουν την αντιλαική πολιτική. Μαζί έχουν ψηφίσει τους νόμους που μειώνουν μισθούς, που αυξάνουν το χρόνο εργασίας, που μας θέλουν στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, που θυσιάζουν τα δικαιώματά μας για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Το σύνθημα ψωμί-παιδεία-ελευθερία που ακουγόταν στα χρόνια της μαύρης 7ετίας δεν ξεθώριασε ποτέ! Δε μας αξίζει η φτώχεια και η εξαθλίωση. Τώρα χρειάζεται οργάνωση του αγώνα για την αύξηση του εισοδήματος, ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια που λεηλατεί το εισόδημα.

Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Χωρίς αυταπάτες για καλύτερη διαχείριση του άδικου-εκμεταλλευτικού συστήματος, ο δρόμος της σύγκρουσης με όσους μας θέλουν στη γωνία με σκυμμένο το κεφάλι είναι η μοναδική μας επιλογή.

Δεν είναι ανίκητοι! Η δύναμη και ο νικηφόρος δρόμος βρίσκονται στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την ισχυροποίηση των άλλων κινημάτων, στην κοινωνική συμμαχία των εργατών, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών.

Τα οράματα και η πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για να μπορέσουμε να οργανώσουμε τους σημερινούς αγώνες, να δυναμώσουν οι φλόγες σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε λαική διεκδίκηση, όπου συγκρούεται το δίκιο των εργατών με την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Έτσι τιμάμε τους νεκρούς μας και σε αυτή τη ρότα συνεχίζουμε τους αγώνες τους. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στα 50 χρόνια από τον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

ΣΤΙΣ 6.00 Μ.Μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Παύλου Αλεξίου για το Πολυτεχνείο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Νοεμβρίου 16, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Παύλου Αλεξίου για το Πολυτεχνείο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πολύς, πλατύς δημοκρατικός και αριστερός κόσμος στην παρουσίαση του βιβλίου του Π. Αλεξίου, «Πολυτεχνείο, η μεγάλη ύβρις, 50 χρόνια μετά η ιστορία διδάσκει και εμπνέει»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ηγουμενίτσα, την Τρίτη 14/11 στο «Πάνθεον», από τις «Μορφωτικές Εκδόσεις», η παρουσίαση του βιβλίου του Π. Αλεξίου, «Πολυτεχνείο - Η μεγάλη ύβρις, 50 χρόνια μετά - Η ιστορία διδάσκει και εμπνέει».

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ικανοποιητική, η αίθουσα γέμισε, πολύς κόσμος παρακολούθησε όρθιος την εκδήλωση και εξαντλήθηκαν τα λίγα αντίτυπα του βιβλίου που είχαν μείνει.


Την εκδήλωση άνοιξε ο Θ. Χόβολος, που αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για τη μαζική του παρουσία, έδωσε το πολιτικό στίγμα της περιόδου, μέσα στην οποία τιμάμε τα 50χρονα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, παρουσιάζοντας και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Έτσι αρχικά προβλήθηκε το 10λεπτο βίντεο του Μ-Λ ΚΚΕ για τα 50χρονα του Πολυτεχνείου.

Στη συνέχεια η φιλόλογος Μαίρη Σόρογκα, αφού με συγκινητικά λόγια παρουσίασε τον εδώ και 47 χρόνια φίλο και σύντροφο της Π. Αλεξίου, έκανε μια οξυδερκή διείσδυση και μεστή τοποθέτηση στα στοιχεία του βιβλίου, προσδιορίζοντας και αναδεικνύοντας κρίσιμα πολιτικά στοιχεία της έκδοσης. 

Αναγνωρίζοντας τον καίριο ρόλο των μαρξιστών-λενινιστών στον πολιτικό προσανατολισμό της αυθόρμητης λαϊκής εξέγερσης, δεν υποτίμησε καθόλου, απεναντίας τόνισε τη μαζική συμμετοχή αγωνιστών απ΄ όλους τους πολιτικούς χώρους και την πλατιά λαϊκή ενότητα που επιτεύχθηκε, κριτικάροντας τη συμβιβαστική πολιτική των ηγεσιών τους. 

Απευθυνόμενη σε όλους τους αγωνιστές και στα μέλη του ΚΚΕ, ζήτησε αντί «να σβήσουν», «ν’ ανάψουν τα φώτα» και να φανερωθούν οι αλήθειες, «να καθαρίσει η ήρα από το στάρι», όπως χαρακτηριστικά είπε, για το καλό της υπόθεσης της ανασυγκρότησης του λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος, για να υπάρξει, όπως εμφαντικά σημείωσε κλείνοντας, μετά την «ύβρι», η «νέμεσις» και η «τίσις».

Τέλος, ο Π. Αλεξίου με μια αναλυτική, διεξοδική τοποθέτηση παρουσίασε τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγγραφή, σημείωσε ότι αποτελεί μια προσπάθεια συνόψισης με υπαρκτά αλλά αποσιωπημένα τεκμήρια, όλων όσων έχουμε πει και όσων έχουμε γράψει σαν μαρξιστικό-λενινιστικό κίνημα και ως εκ τούτου η έκδοση αυτή είναι «παιδί πολλών ανθρώπων», όλων όσων παλεύουμε την κοινή υπόθεση. 

Μέσα από την ανάδειξη του ρόλου των πολιτικών δυνάμεων και των δυο γραμμών που συγκρούστηκαν μέσα στο Πολυτεχνείο, ο στόχος είναι το «βιβλιαράκι» να καταστεί χρήσιμο εργαλείο για τη νεολαία, να μπορέσουν ακόμη και οι δύσπιστοι να βάλουν το χέρι «επί των τύπων των ήλων», για την υπεράσπιση της μνήμης, ενάντια στη στάχτη του χρόνου, στη λήθη, την καπηλεία και την παραχάραξη, για να γίνει τελικά χρήσιμο, με μέτρο της χρησιμότητας την αλλαγή του κοινωνικού κόσμου. 

Έκλεισε την τοποθέτησή του υπογραμμίζοντας πως η καλύτερη τιμή για τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου θα είναι να συνεχίσουμε στο δρόμο του Νοέμβρη, για τα ίδια ανεκπλήρωτα αιτήματα, για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία, για μια άλλη κοινωνία του δίκιου και της λευτεριάς, χωρίς προστάτες και εκμετάλλευση.

Ακολούθησε τοποθέτηση του Σ. Λιαμπότη από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας, που χαιρέτισε την έκδοση, σημειώνοντας τους χρόνιους συντροφικούς δεσμούς και την «κοινή γλώσσα», που παρά τις ιδεολογικοπολιτικές διαφορές καταφέρνουμε να βρίσκουμε, με τη συνεισφορά και του συντρόφου, στα διάφορα ζητήματα της πάλης στην περιοχή μας. Μετά από μια άλλη τοποθέτηση, η εκδήλωση έκλεισε, με πρόσκληση για το αγωνιστικό ραντεβού στη συγκέντρωση και πορεία της Παρασκευής 17 Νοέμβρη.

Οι «Μορφωτικές Εκδόσεις» θέλουν να ευχαριστήσουν όλο αυτόν τον κόσμο για τη μαζική παρουσία στην εκδήλωση, πράγμα που αναδεικνύει το ενδιαφέρον του γι΄ αυτό το είδος των πολιτικο-ιστορικών εκδόσεων. Γίνεται γνωστό τέλος πως, λόγω της εξάντλησης της 1ης έκδοσης, θα κυκλοφορήσει άμεσα, λόγω της επικαιρότητας, η 2η έκδοση, την οποία μπορούν να προμηθευτούν από τα βιβλιοπωλεία της πόλης.

Το σχετικό βίντεο έχει αναρτηθεί με αποσπάσματα από την εκδήλωση στην ψηφιακή διεύθυνση, https://www.youtube.com/watch?v=qZ5IoY4B9d0


Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Ο Δικηγορικός Σύλλογος για τις δηλώσεις κτηματογράφησης

Νοεμβρίου 16, 2023 0
Θεσπρωτία: Ο Δικηγορικός Σύλλογος για τις δηλώσεις κτηματογράφησης

Στις 13 Νοεμβρίου 2023 ξεκίνησε η κτηματογράφηση των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, οι οποίες ακόμα δεν είχαν τεθεί υπό καθεστώς κτηματογράφησης. Η ανωτέρω προθεσμία λήγει στις 23 Φεβρουαρίου 2024. Εντός της προθεσμίας αυτής οι δικαιούχοι εμπραγμάτων δικαιωμάτων οφείλουν να καταθέσουν σχετική δήλωση των δικαιωμάτων τους.

Κατά τη διαδικασία της κτηματογράφησης τα δικαιώματα των ακινήτων περνάνε από το ανθρωποκεντρικό σύστημα των τέως υποθηκοφυλακείων στο γεωκεντρικό του κτηματολογίου, κατά το οποίο ο εντοπισμός των δικαιωμάτων επί των ακινήτων γίνεται με βάσει το ίδιο το ακίνητο, το οποίο πλέον λαμβάνει έναν μοναδικό αριθμό – ταυτότητα (ΚΑΕΚ).

Με την κατάθεση δηλώσεων ο δικαιούχος εμπράγματου δικαιώματος οφείλει να συμπληρώσει σχετική αίτηση προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα (π.χ. τίτλους ιδιοκτησίας) που αποδεικνύουν το δικαίωμά του και τη θέση του ακινήτου του.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Η σύνταξη των σχετικών δηλώσεων αυτοπροσώπως από το δικαιούχο είναι δυνατή, εφ’ όσον οι τίτλοι του είναι σε νομική τάξη, ενώ ο εντοπισμός τους μπορεί να γίνει εύκολα μέσω ειδικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του γραφείου κτηματογράφησης. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, τόσο ο έλεγχος των τίτλων ιδιοκτησίας, όσο και η ορθή δήλωση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων είναι δυνατόν να εμφανίζει δυσχέρειες, ειδικά όταν οι τίτλοι ιδιοκτησίας παρουσιάζουν προβλήματα, δεν υπάρχουν, το δικαίωμα στηρίζεται σε έκτακτη χρησικτησία κλπ.

Κατά το παρελθόν έχει διαπιστωθεί πλήθος επαγγελματιών χωρίς καμία νομική κατάρτιση να προσκαλούν με αναρτήσεις δικαιούχους εγγραπτέων δικαιωμάτων να αναλάβουν της ανωτέρω δηλώσεις. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου δηλώσεις ενδιαφερομένων έχουν απορριφθεί με αποτέλεσμα να εμπλακούν σε χρόνιες και πολυδάπανες δικαστικές διαμάχες εξαιτίας λανθασμένης δήλωσης των δικαιωμάτων τους.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας προς διαφύλαξη των δικαιωμάτων των ενδιαφερομένων καλεί τους συμπολίτες να απευθύνονται στους δικηγόρους της επιλογής τους, ως τους μόνους αρμόδιους για να παράσχουν την υποστήριξη και τις υπεύθυνες συμβουλές τους αναφορικά με τα προκύπτοντα νομικά ζητήματα ως προς την ορθή συμπλήρωση των δηλώσεων του Κτηματολογίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π. ΜΠΕΖΑΣ                      ΧΡΗΣΤΟΣ Κ. ΣΙΤΟΥΝΗΣ

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Σκληρή απάντηση Λώλου στον Αντώνη Μπέζα

Νοεμβρίου 16, 2023 0
Σκληρή απάντηση Λώλου στον Αντώνη Μπέζα

Με ανάρτησή του στο fb, απάντησε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ι. Λώλος στην αναφορά του κ. Μπέζα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του συνδυασμού του για το εκλογικό αποτέλεσμα, όπου έκανε λόγο για ορκωτούς λογιστές στο Δήμο Ηγουμενίτσας και ήττα του συστήματος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές...! (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Λώλος κατακεραυνώνει τον κ. Μπέζα, τόσο για το πολιτικό του παρελθόν, όσο και για τους ορκωτούς λογιστές αλλά και για το αν κέρδισε ή έχασε το σύστημα...!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Λώλου 

«Περί ορκωτών λογιστών και άλλων δαιμονίων»

Σε πρόσφατο δημοσίευμά του ο κύριος Μπέζας, χωρίς επίγνωση και αυτοσυγκράτηση, εμφανίζεται για ακόμη μια φορά ως «σωτήρας» και «φωτεινός παντογνώστης», ακολουθώντας επιθετική τακτική μήπως και ξεχαστεί το αποτύπωμα του κυβερνητικού του έργου (κλείσιμο τμημάτων του ΤΕΙ, αδιέξοδο στη χερσαία ζώνη, στασιμότητα στον περιφερειακό κ.α.), ώστε ο ίδιος να απαλλαγεί από το φορτίο που τον βαραίνει.

Υπενθυμίζουμε ότι ως Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή των καθηκόντων μας προσπαθήσαμε να θεραπεύσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος με στόχο τη διαφάνεια, την εύρυθμη λειτουργία και τη χρηστή διαχείριση του Δήμου μας. Επιστρέφουμε λοιπόν τους χαρακτηρισμούς απ’ όπου κι αν προέρχονται και μιλάμε με συγκεκριμένα στοιχεία όσον αφορά στους ελέγχους, που για εμάς ήταν και θα είναι καλοδεχούμενοι.

Αναφορικά με τους ορκωτούς λογιστές, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι ήδη ελέγχουν το Δήμο μας σε ετήσια βάση. Επιπλέον ο Δήμος μας υπόκειται σε κατασταλτικούς ελέγχους από το Ελεγκτικό Συνέδριο – Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου Ν. Θεσπρωτίας καθώς και σε ελέγχους από το Υπουργείο Οικονομικών – ΔΥΕΕ Ν. Θεσπρωτίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν. 3463/2006 και 266 παρ. 10 του Ν. 3852/2010, οι Δήμοι που εφαρμόζουν το κλαδικό λογιστικό σχέδιο, υποβάλλουν κάθε έτος τον απολογισμό καθώς και τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσεως μαζί με έκθεση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο, για έγκριση.

Ο ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσεως πριν την υποβολή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, ελέγχονται από ορκωτό ελεγκτή-λογιστή. Ο ορκωτός ελεγκτής-λογιστής καταρτίζει έκθεση ελέγχου στην οποία περιλαμβάνει όσα προέκυψαν από τον έλεγχό του, παραθέτοντας επιπροσθέτως και τις αναγκαίες υποδείξεις του για κάθε θέμα. Η έκθεση ελέγχου υποβάλλεται από τον ορκωτό ελεγκτή-λογιστή στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον Γενικό Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Στα πλαίσια της διαδικασίας έγκρισης του Απολογισμού και της Οικονομικής κατάστασης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν πρόσβαση και δύνανται να ενημερώνονται από την Οικονομική Υπηρεσία για οποιοδήποτε οικονομικό δείγμα (εντάλματα πληρωμών, συμβάσεις, αναθέσεις κ.τ.λ.).

Ως εκ τούτου δεν έχουμε τίποτα απολύτως να αποκρύψουμε αλλά ούτε και να φοβηθούμε, διότι το έργο μας χαρακτηρίζεται μόνο από διαφάνεια και αλήθειες. 

Και η κυριότερη αλήθεια κ. Μπέζα είναι μία και μοναδική: Παραδίδουμε τον Δήμο μας με μηδενικά χρέη και με ένα εκτοξευμένο τεχνικό πρόγραμμα που θα αλλάξει τον τόπο μας οριστικά.

Θέλοντας όμως να ξεδιαλύνουμε τη σύγχυση του κ. Μπέζα, στην προσπάθειά του να χειραγωγήσει τους πολίτες, διορθώνουμε τα λεγόμενά του για το εκλογικό αποτέλεσμα, διευκρινίζοντας ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αποτελεί «ήττα του συστήματος». Απεναντίας αποτελεί ξεκάθαρη νίκη του συστήματος, εφόσον αυτό ήταν απέναντί μας και ο κ. Μπέζας μέσω υπογείων διαύλων επικοινωνίας συνεργάστηκε με αυτό.

Αναφορικά δε με το μετεκλογικό άνοιγμα του κ. Μπέζα σε στελέχη «άλλων συνδυασμών», θα θέλαμε να του απαντήσουμε ότι ψαρεύει σε θολά νερά, διότι αυτοί που έδωσαν την τελική νίκη στον κ. Νταή έχουν ονοματεπώνυμο και είναι εκείνοι που έσυραν πρώτοι το χορό στο επινίκιο γλέντι του. Είναι εκείνοι που χρόνια τώρα λειτουργούν αποκλειστικά για την εκπλήρωση των προσωπικών τους συμφερόντων και η κοινωνία σύντομα θα τους το ανταποδώσει.

Ιωάννης Λώλος

Συνέχεια...