04/11/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Εντάχθηκε στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Ηγουμενίτσας

Απριλίου 11, 2019 0

Ένα σημαντικό έργο, αυτό της αναβάθμισης της ΕΕΛ (Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων) ή αλλιώς του βιολογικού καθαρισμού Ηγουμενίτσας, εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι για χρηματοδότηση, συνολικού προϋπολογισμού 4.7 εκ. ευρώ.
Ο βιολογικός καθαρισμός της Ηγουμενίτσας έχει συμπληρώσει μια εικοσαετία λειτουργίας και από τον επόμενο χρόνο, αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού των κοινοτήτων Πλαταριάς, Συβότων, Πέρδικας και Αρίλλα, όπου θα καταλήγει στην υφιστάμενη εγκατάσταση στη Γωνιά.
Οι δυο προαναφερόμενοι παράγοντες, καθιστούν αναγκαία την αναβάθμιση της υφιστάμενης εγκατάστασης, αν και έχουν εκφρασθεί επιφυλάξεις για το πώς θα μπορέσει να λειτουργήσει μια μονάδα με μεγάλο όγκο λυμάτων, αλλά και ποιο θα είναι το λειτουργικό κόστος, το οποίο θα μετακυλιστεί στους δημότες.
Ωστόσο, αποτελεί θετική εξέλιξη η ένταξη στο πρόγραμμα και η εξασφάλιση χρηματοδότησης μιας απαραίτητης αναβάθμισης της υπάρχουσας υποδομής με μεγάλο μάλιστα κόστος.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ και Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Σωτήρης Μήτσης, με αφορμή την εξέλιξη αυτή, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΥΑΗ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι το έργο «Αναβάθμιση της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας» προϋπολογισμού 4.745.171,24€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Το έργο αφορά την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της υπάρχουσας Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού Ηγουμενίτσας, των κεντρικών αντλιοστασίων του δικτύου αποχέτευσης, τη διαχείριση της ιλύος, καθώς και δράση ΑΠΕ για τις ανάγκες λειτουργίας της μονάδας και περιλαμβάνει:
i.            απομάκρυνση του υφιστάμενου Η/Μ εξοπλισμού και την αντικατάστασή του με νέο εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας,
ii.            εγκατάσταση εντός του Βιολογικού, φωτοβολταϊκού συστήματος αυτοπαραγωγής 100KW,
iii.            προμήθεια οχήματος μεταφοράς της ιλύος της ΕΕΛ, μικτού βάρους 33tn, με κοντέινερ χωρητικότητας 33m3.
Το συγκεκριμένο έργο αφορά την τρίτη ένταξη μεγάλου έργου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, σε αντίστοιχες προσκλήσεις του, που μαζί με το έργο «Έργα συλλογής μεταφοράς επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων για την εξυπηρέτηση των οικισμών Συβότων, Πλαταριάς, Πέρδικας και Αρίλλα του Δήμου Ηγουμενίτσας» προϋπολογισμού 37.100.000,00€, που βρίσκεται υπό κατασκευή αποτελούν μέρος του ολοκληρωμένου περιβαλλοντικού σχεδιασμού που στοχεύουν στην περιβαλλοντική θωράκιση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.
Η ΔΕΥΑΗ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι με γνώση, εμπειρία, προγραμματισμό και αποτελεσματικότητα είναι σε θέση να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο προγραμματίζοντας, μελετώντας, ωριμάζοντας, υποβάλλοντας, εντάσσοντας, υλοποιώντας και λειτουργώντας τις απαραίτητες περιβαλλοντικές υποδομές δημιουργώντας προστιθέμενες αξίες προς όφελος των δημοτών.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ και Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Σωτήριος Μήτσης δήλωσε: «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημόσια το Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο, που μαζί με τους υπόλοιπους υπηρεσιακούς παράγοντες είναι άκρως αποτελεσματικοί στην αξιοποίηση κάθε πρόσφορου μέσου και εργαλείου χρηματοδότησης για τη δημιουργία υποδομών αναβάθμισης της ζωής όλων μας, τώρα και στο μέλλον. Η ΔΕΥΑΗ είναι η πρώτη ΔΕΥΑ στην Ήπειρο και μία από τις ελάχιστες στην Ελλάδα που εκμεταλλεύεται την πράσινη ενέργεια με στόχο τη σταδιακή ενεργειακή μας αυτονομία. Για μια ακόμη φορά υλοποιούμε μεγάλο έργο υποδομής στην περιοχή ευθύνης μας, ενώ βρισκόμαστε δίπλα στον κάθε δημότη, προσφέροντας σύγχρονες ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κυβερνητικό Βουλευτή κ. Μάριο Κάτση, γιατί σε όλη αυτή τη μεθοδική προσπάθεια μελέτης, ωρίμανσης, υποβολής, αξιολόγησης, ένταξης και υλοποίησης του μακρύ καταλόγου έργων, που κατασκευάζει η ΔΕΥΑΗ, στάθηκε δίπλα μας αρωγός σε όποια βοήθεια του ζητήθηκε, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο, ότι οι συντονισμένες και συνδυασμένες ενέργειες όλων των βαθμών διοίκησης παράγουν άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα υπέρ των πολιτών».

Συνέχεια...

Ένα υπέροχο βίντεο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέρδικας για την τουριστική προβολή

Απριλίου 11, 2019 0


Ένα υπέροχο βίντεο για την ανάδειξη της όμορφης Πέρδικας δημιούργησε ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Πέρδικας. Η αμεσότητα του επικοινωνιακού βίντεο προτρέπει τους ταξιδιώτες να αισθανθούν την μοναδικότητα της περιοχής μας. 

Αξίζει να ανακαλύψετε την Πέρδικα!!!
Συνέχεια...

«Ταξιδεύοντας στο νησί των συναισθημάτων»: Ένα προληπτικό πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Απριλίου 11, 2019 0

Γράφει η Κωνσταντίνα Ζιάγκου  
(Ψυχολόγος-Οικογενειακή Σύμβουλος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κ.Π.ΑΡΙΑΔΝΗ)

Στο 7ο και στο 5ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας εφαρμόστηκε από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο 2019 ένα προληπτικό πρόγραμμα συναισθηματικής νοημοσύνης με τίτλο «Ταξιδεύοντας στο νησί των συναισθημάτων».
Το πρόγραμμα αποτελούνταν από 6 συναντήσεις στις οποίες διαχειριστήκαμε τα συναισθήματα της χαράς, της λύπης, του φόβου, της ζήλιας και του θυμού. Η τελευταία συνάντηση ήταν αφιερωμένη στην εικόνα του εαυτού έτσι όπως την αντιλαμβάνεται το παιδί προσχολικής ηλικίας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ενεργά 42 παιδιά και αξιοποιήθηκαν το παιχνίδι, η αφήγηση, η παντομίμα, η ζωγραφική, το παιχνίδι ρόλων, η μουσική ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να ξανασυστηθούν μεταξύ τους και να μάθουν να διαχειρίζονται συναισθήματα που τα βιώνουν καθημερινά σε μια πληθώρα αποχρώσεων.
Η αναγνώριση και η διαχείριση των συναισθημάτων είναι ο καλύτερος τρόπος να χτίσει το παιδί μια λειτουργική σχέση με τον εαυτό του και τους άλλους. Και ο πιο κατάλληλος χρόνος να γίνει αυτό είναι στην προσχολική ηλικία.

Τι είναι συναισθηματική νοημοσύνη ;
Μπορεί να έχετε ακούσει τον όρο «συναισθηματική νοημοσύνη» και να αναρωτιέστε τι σημαίνει. Για να κατανοήσετε καλύτερα την έννοια αυτή, ας δούμε πώς είναι ένα παιδί που διαθέτει συναισθηματική νοημοσύνη.

Ένα παιδί με συναισθηματική νοημοσύνη ….
· έχει επίγνωση των συναισθημάτων του και μπορεί να τα περιγράψει
· είναι σε θέση να καταλάβει τι προκάλεσε το συγκεκριμένο συναίσθημα
· ξέρει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος συμπεριφοράς ώστε να διαχειριστεί το συναίσθημα αυτό
· μπορεί να καταλάβει τα συναισθήματα των άλλων

Γιατί είναι σημαντική η συναισθηματική νοημοσύνη ; 
Τα συναισθήματα αποτελούν αναπόφευκτο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης και δεν αποτελούν πρόβλημα όταν έχουμε τα εργαλεία για να τα καταλάβουμε και να τα εκφράσουμε με τρόπο δημιουργικό για εμάς και τους άλλους. Τα συναισθήματα έχουν διακυμάνσεις, έρχονται και φεύγουν και δεν μας κάνουν να «μπλοκάρουμε».
Τα συναισθήματα είναι μια πραγματικότητα και δεν είναι βοηθητικό να κάνουμε ότι δεν υπάρχουν ή ότι δεν επηρεάζουν τα παιδιά μας. Αυτό που έχει σημασία και τεράστιο αντίκτυπο σε όλη τους τη ζωή, είναι οι τρόποι διαχείρισης αυτών των συναισθημάτων.

Τα παιδιά που είναι σε θέση να επεξεργαστούν τα συναισθήματά τους …
· χτίζουν και διατηρούν υγιείς σχέσεις
· επικοινωνούν με θετικό και όχι με αμυντικό τρόπο
· αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις πιο θετικά και δημιουργικά
· βιώνουν λιγότερο άγχος
· χαίρονται περισσότερο τη ζωή

Όταν τα παιδιά δεν είναι σε θέση να επεξεργαστούν με επιτυχία τα συναισθήματά τους «μπλοκάρουν» και κάθε φορά που βρίσκονται σε μια παρόμοια κατάσταση αντιδρούν βιώνοντας το ίδιο συναίσθημα. Επομένως η συγκεκριμένη κατάσταση αφυπνίζει πάντα το συγκεκριμένο συναίσθημα. Για παράδειγμα αν ένα παιδί αισθάνεται πάντα ντροπή όταν του ζητούν να διαβάσει δυνατά επειδή το διάβασμα το δυσκολεύει και δεν επεξεργαστεί το συναίσθημα αυτό με τρόπο αποτελεσματικό το παιδί θα συνδέει το διάβασμα με αρνητικά συναισθήματα.

Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να μάθει να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα συναισθήματά του ;
Τα μικρά παιδιά είναι καλό να μάθουν να αντιλαμβάνονται και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους και αυτό το κάνουν κυρίως μέσω των ενηλίκων που παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή τους. Για να βοηθήσετε το παιδί σας να αποκτήσει συναισθηματική νοημοσύνη:
1. Αναγνωρίστε τα συναισθήματά του
Αν αγνοείτε ή αρνείστε τα συναισθήματα του παιδιού σας αυτό θα δημιουργήσει επιπλέον αναστάτωση. Τα παιδιά δεν ορίζουν τα συναισθήματά τους τα οποία όμως είναι απολύτως πραγματικά για αυτά – όπως είναι και για τους μεγάλους. Αναγνωρίστε τα συναισθήματά του χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως : «Βλέπω ότι είσαι θυμωμένος» ή «Κι εγώ θα ήμουν λυπημένος αν μου συνέβαινε αυτό».
2. Μιλήστε για τα συναισθήματα
Μιλήστε στο παιδί για τα συναισθήματα και κάντε του ερωτήσεις όπως :
· Τί συνέβη που σου προκάλεσε αυτό το συναίσθημα;
· Μπορείς να περιγράψεις πώς νιώθεις ; 
· Θα αισθανόσουν και εσύ έτσι αν σου συνέβαινε αυτό ;
· Πότε νιώθεις χαρούμενος, θυμωμένος, λυπημένος, ενθουσιασμένος 
3. Βοηθήστε το να κατανοήσει τις επιλογές που έχει όταν βιώνει ένα συγκεκριμένο συναίσθημα
Ένα παιδί δεν μπορεί να αποφύγει να νιώσει θυμωμένο, ανήσυχο, φοβισμένο, ή εκνευρισμένο, μπορεί όμως να επιλέξει τι θα κάνει και πώς θα συμπεριφερθεί σε κάθε περίπτωση. Βοηθήστε το παιδί να καταλάβει ότι όταν αισθάνεται λυπημένο υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις που δε βοηθούν , όπως τα μούτρα, η γκρίνια ή το να κάνει κάποιον άλλο να νιώσει λυπημένος αλλά και κάποιες άλλες που βοηθούν, όπως το να μιλήσει σε κάποιον, να βρει μια απασχόληση που το ανακουφίζει ή να κάνει κάτι για αυτό που συμβαίνει. Τα συναισθήματα βιώνονται αλλά το πώς θα συμπεριφερθούμε είναι επιλογή δική μας.
4. Βοηθήστε το να φανταστεί πώς μπορεί να αισθάνονται οι άλλοι (να αποκτήσει ενσυναίσθηση)
Ένα παιδί που μπορεί να φανταστεί πώς είναι να είσαι στη θέση του άλλου είναι πιο πιθανό να αντιδράσει με προσαρμοστικό τρόπο σε καταστάσεις που γεννούν δυσάρεστα συναισθήματα δημιουργεί ευκολότερα φιλίες και έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι ευτυχισμένο.

Βοηθήστε το παιδί σας να αποκτήσει ενσυναίσθηση χρησιμοποιώντας ιστορίες, εικόνες, ταινίες ή πραγματικές καταστάσεις ως αφορμή για να κουβεντιάσετε πώς μπορεί να αισθάνονται οι άλλοι. Ενθαρρύνετε τα μικρά παιδιά να «διαβάζουν» τις εκφράσεις των άλλων και να βγάζουν συμπεράσματα για το πώς μπορεί να νιώθουν.

Συνέχεια...

Μεταδημότευση υποψηφίων

Απριλίου 11, 2019 0

Του Σταύρου Κωστάρα*

Για τους υποψήφιους δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους κοινότητας, με μόνιμο πληθυσμό άνω των τριακοσίων (300) κατοίκων ή προέδρους κοινοτήτων με μόνιμο πληθυσμό έως και τριακοσίων (300) κατοίκων, οι οποίοι δεν είναι δημότες του δήμου όπου ενδιαφέρονται να εκλεγούν, δίδεται η δυνατότητα μεταδημότευσης με τις ειδικότερες προϋποθέσεις που αναφέρονται παρακάτω.
Οι παραπάνω υποψήφιοι μπορούν να μεταδημοτεύσουν για να θέσουν υποψηφιότητα:
Στους Δήμους που ανήκουν στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, οποιοσδήποτε το επιθυμεί χωρίς κανέναν περιορισμό. Π.χ. Κάποιος που είναι εγγεγραμμένος στο δημοτολόγιο του Δήμου Ηγουμενίτσας, νομού Θεσπρωτίας, μπορεί να μεταδημοτεύσει στο Δήμο Περιστερίου του νομού Αττικής ή στον Δήμο Καλαμαριάς του νομού Θεσσαλονίκης, εφόσον επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα σε κάποιο από τα αιρετά αξιώματα του δήμου αυτού. 
Σε οποιοδήποτε Δήμο νομού, εφόσον σήμερα είναι εγγεγραμμένος σε δημοτολόγιο ή Μητρώο Αρρένων ή εκλογικό κατάλογο οποιουδήποτε άλλου Δήμου του ίδιου νομού. Π.χ. Εγγεγραμμένος στο δημοτολόγιο του Δήμου Ηγουμενίτσας, νομού Θεσπρωτίας, μπορεί να μεταδημοτεύσει στο Δήμο Φιλιατών του νομού Θεσπρωτίας, εφόσον θέσει υποψηφιότητα σε κάποια από τα αιρετά αξιώματα του δήμου αυτού .
Σε οποιοδήποτε Δήμο νομού, εφόσον κατά το παρελθόν ήταν εγγεγραμμένος σε Δημοτολόγιο ή Μητρώο Αρρένων ή εκλογικό κατάλογο οποιουδήποτε άλλου δήμου του ίδιου νομού. Π.χ. Εγγεγραμμένος παλαιότερα στο δημοτολόγιο του Δήμου Ηγουμενίτσας, νομού Θεσπρωτίας, ο οποίος τώρα είναι εγγεγραμμένος στο δημοτολόγιο του Δήμου Καβάλας, νομού Καβάλας, μπορεί να μεταδημοτεύσει, στο Δήμο Φιλιατών, νομού Θεσπρωτίας, εφόσον θέσει υποψηφιότητα σε κάποια από τα αιρετά αξιώματα του δήμου αυτού.
Όσοι ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα κατά τους άνωθεν αναφερόμενους τρόπους οφείλουν να υποβάλουν στους δήμους αυτούς αίτηση για μεταδημότευση από την 1η Απριλίου 2019 μέχρι και την προηγούμενη ημέρα της κατάθεσης στο πρωτοδικείο της δήλωσης κατάρτισης των συνδυασμών, δηλαδή μέχρι και την 4η Μαΐου 2019. 
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη μεταδημότευση των υποψηφίων για τις ανωτέρω περιπτώσεις είναι τα εξής:
1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου, η οποία κατατίθεται στο δήμο όπου επιθυμεί να μεταδημοτεύσει. Στην αίτηση αυτή πρέπει να δηλώσει ρητά ότι θα θέσει υποψηφιότητα στο συγκεκριμένο δήμο και για το λόγο αυτό ζητά την εγγραφή του στο δημοτολόγιό του.
2.(α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του δήμου από όπου μεταδημοτεύει, για όποιον θέτει υποψηφιότητα στους Δήμους των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης ή (β)Πιστοποιητικό του δήμου του νομού, στην περιφέρεια του οποίου υπάγεται ο δήμος όπου επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα, ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος είναι ή ήταν γραμμένος στα δημοτολόγια ή Μητρώα Αρρένων. 

*Σταύρος Κωστάρας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας
με το συνδυασμό
Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία
Συνέχεια...

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Θεσπρωτίας για το αποτέλεσμα των εκλογών

Απριλίου 11, 2019 0
Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους εργαζομένους των Δήμων του νομού Θεσπρωτίας που με την ψήφο τους στις εκλογές την Τρίτη 9 Απριλίου έδωσαν στη ΔΑΣ την καθαρή πλειοψηφία. 
Δηλώνουμε σε όλους τους συναδέλφους ότι θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας, μέσα και έξω από το ΔΣ, την προσπάθεια για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων τους, ότι θα δώσουμε τη μάχη ανυποχώρητα, αδιάλλακτα για τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων, σε σύγκρουση με όλους εκείνους που θέλησαν και θέλουν να οδηγήσουν το Σωματείο μας στην αδράνεια.

Συνάδελφοι πήραμε μία τίμια και καθαρή νίκη
Δεν τάξαμε σε κανένα μονιμοποιήσεις
Δεν τάξαμε λαγούς με πετραχήλια

Δεν βάλαμε Δημάρχους, Αντιδημάρχους, υποψηφίους βουλευτές και τα μεγάλα κεφάλια της ΠΟΕ ΟΤΑ να πουν μια καλή κουβέντα στους συναδέλφους ή ακόμη χειρότερα να τους πιέσουν να μας ψηφίσουν.

Αυτές τις τακτικές της δεκαετίας του ΄80 είναι που θέλουμε να πολεμήσουμε και να ξεριζώσουμε. 
Συνάδελφοι, σας ευχαριστούμε πολύ για την ψήφο εμπιστοσύνης που μας δώσατε και σας υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με το ίδιο πάθος για τα νόμιμα δικαιώματά μας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩN

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ : 506
ΨΗΦΙΣΑΝ : 455
ΕΓΚΥΡΑ : 444

ΕΛΑΒΑΝ 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ): 306 ΕΔΡΕΣ 5 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (συνδικαλιστική ανατροπή ) : 138 ΕΔΡΕΣ 2 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ 
ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΝΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΚΑΙΤΗ
ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
Συνέχεια...

Ανακοίνωση Κ.Ο. ΚΚΕ Ηγουμενίτσας

Απριλίου 11, 2019 0

ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, γεωργοκτηνοτρόφοι, άνεργοι, άνεργες, νέοι, νέες, μικροί επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, συνταξιούχοι, του Δήμου ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.
Ισχυροποιώντας με την ψήφο μας το ΚΚΕ παντού, με περισσότερους ευρωβουλευτές, βουλευτές, εκλεγμένους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους με τα ψηφοδέλτια της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» μπορούμε:
· Να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα βάρβαρα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, που καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια και την ανεργία για να προστατέψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
· Να δυναμώσουμε την εργατική-λαϊκή πάλη μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, το Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Διοίκησης που δεν υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες αλλά τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
· Να βάλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης για την εργατική-λαϊκή οικογένεια, να ανοίξουμε το δρόμο για μια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη υπέρ του λαού, για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.

Οι διοικήσεις τόσο του Δήμου μας όσο και της Περιφέρειας Ηπείρου, οι «αντιπολιτεύσεις» των άλλων κομμάτων του Ευρωμονόδρομου και οι δήθεν ανεξάρτητοι υλοποίησαν ή στήριξαν όλες τις διοικητικές αναδιαρθρώσεις «Καποδίστρια» της ΝΔ, «Καλλικράτη» του ΠΑΣΟΚ και τώρα του «Κλεισθένη Ι» του ΣΥΡΙΖΑ που στόχο είχαν και έχουν την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, περιορίζοντας την κρατική χρηματοδότηση προς την Τοπική Διοίκηση, αυξάνοντας την ανταποδοτικότητα και την τοπική φορολογία. Αναδιαρθρώσεις που οδήγησαν στην ερήμωση της υπαίθρου.

Με την μεταφορά αρμοδιοτήτων του κεντρικού κράτους στους δήμους και στην Περιφέρεια, αυτό που επιτυγχάνεται είναι να μεγαλώνουν οι «δεσμοί» με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, οι «πειρασμοί» που αφορούν στη διαχείριση χρημάτων και αρμοδιοτήτων, οι ασφυκτικές πιέσεις από την κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και τους επιχειρηματικούς ομίλους για την ευθυγράμμισή τους. Καμία σχέση δεν έχει με «καλύτερες υπηρεσίες» ή «με την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη» όπως ισχυρίζονται τα αστικά κόμματα.
Δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο που να μη δοκιμάστηκε στο Δήμο και από τη σημερινή, όπως και από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο που να μην εκπορεύεται από τα κεντρικά επιτελεία της ΕΕ και στη συνέχεια να μην εξειδικεύεται σε Δήμους και στην Περιφέρεια.

Όλοι έβαλαν πλάτη στην ανταποδοτικότητα, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην ανακύκλωση της ανεργίας μέσω των 8μηνων-9μηνων προγραμμάτων ακόμα και μικρότερης χρονικής διάρκειας. Όλοι συνέβαλλαν σε μια ανάπτυξη που τα οφέλη της τα απολαμβάνουν λίγοι και το κόστος της το πληρώνουν οι πολλοί. 

Τώρα «μαλώνουν» για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων, για τον αριθμό των έργων, την απορροφητικότητα των κονδυλίων, την ανάπτυξη που υπηρετεί τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας βάζοντας στην άκρη τις λαϊκές ανάγκες. Μένουν «άφωνοι» και δεν λένε κουβέντα για τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και γενικότερα που μετατρέπουν τη χώρα μας σε μαγνήτη πολέμου. 
Γι' αυτό και πρέπει να απομονωθούν, να βρουν απέναντί τους τη λαϊκή δράση να αναδείξουμε με την ψήφο μας αγωνιστικές τοπικές διοικήσεις, που την επομένη των εκλογών θα είναι μαζί στους αγώνες των εργαζομένων, κι όχι απέναντι τους.

Ο συνδυασμός του ΚΚΕ, η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, τίμησε την εμπιστοσύνη που του έδωσε, στις προηγούμενες εκλογές, τα εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά του Δήμου.
·Κατήγγειλε και καταψήφισε τους αντιλαϊκούς Προϋπολογισμούς, τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, τη λογική της ανταποδοτικότητας σε κάθε δομή και υπηρεσία του Δήμου.
·Πρότεινε και υποστήριξε στο δημοτικό συμβούλιο τουλάχιστον τη μείωση , μέχρι την οριστική κατάργηση ,των δημοτικών τελών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στους ανέργους, στους χαμηλόμισθους και στους χαμηλοσυνταξιούχους, στις πολύτεκνες και τρίτεκνες λαϊκές οικογένειες, στους ΑμΕΑ.
·Πρότεινε στη δημοτική αρχή, αντί να στηρίζει πολιτικές που ανακυκλώνουν την ανεργία και στην περιοχή μας ,με τις 2μηνες ,5μηνες και 8μηνες συμβάσεις , να παλέψει πολύμορφα μαζί με το λαό και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση την ουσιαστική ανακούφιση των ανέργων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες του δήμου, μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
·Εναντιώθηκε στην αύξηση των τελών ύδρευσης.
·Εναντιώθηκε στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
·Εναντιώθηκε στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας.
·Εναντιώθηκε στις σεισμογραφικές έρευνες της Energean oil & Gas Α.Ε για εξόρυξη υδρογονανθράκων.
·Είχε ζωντανή παρουσία μέσα στο Δ.Σ. με θέσεις και προτάσεις για κάθε θέμα που αφορούσε την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. (βλέπετε http://laikisyspeirosi.com)

Απέναντι σε όλους αυτούς που εφάρμοσαν πιστά τις εντολές των διαδοχικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συμφωνούν με την ανταποδοτικότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις ΣΔΙΤ, την μεταφορά αρμοδιοτήτων του κεντρικού κράτους στους δήμους και στην Περιφέρεια, τα νέα δεδομένα σύνδεσης με την κεντρική διοίκηση (κυβέρνηση) ώστε ενιαία να εξυπηρετείται η γενική στρατηγική του κεφαλαίου, απαντάμε με την αγωνιστική συνέπεια λόγων και έργων, την ανιδιοτέλεια, τις καθαρές κουβέντες για το ποια είναι η διέξοδος στη χώρα για το τι μπορούμε να κάνουμε στο Δήμο, στην Περιφέρεια, στην Ευρωβουλή και στην Βουλή. 

Απλώνουμε το χέρι σ' όλους όσοι δεν συμβιβάζονται με τη μιζέρια, σ' όλους όσοι θέλουν την επόμενη μέρα να γίνει πιο ισχυρός ο αγώνας για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για άλλη κοινωνία. Να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην κεντρική εξουσία. 
Καλούμε όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους ανέργους, τους απολυμένους, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα τη νέα γενιά που συναντηθήκαμε στους χώρους δουλειάς, στις απεργίες, στους αγώνες, να ψηφίσουν τώρα το δικό τους ψηφοδέλτιο, της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια Ηπείρου, στο Δήμο μας και σε κάθε κοινότητα, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και τη Βουλή. 
Να αφήσουμε πίσω το δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων. Να βαδίσουμε μαζί το δρόμο της ελπίδας, της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες. 
Γιατί το πραγματικό ΣΥΧΡΟΝΟ είναι η πάλη για μια νέα κοινωνικής οργάνωση της οικονομίας, της παραγωγής, των υπηρεσιών, με το λαό να κάνει κουμάντο στον τόπο του.

ΔΥΝΑΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Συνέχεια...