08/29/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αυγούστου 29, 2021 0
Μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 8
ΠΕ Θεσπρωτίας 7
ΠΕ Ιωαννίνων 16
ΠΕ Πρέβεζας 5

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.582, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 581.315 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 218 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.643 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 37, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.636 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 334 (58.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 83.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.962 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 282 (ημερήσια μεταβολή +1.08%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 270 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην ακαδημία του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ηγουμενίτσας

Αυγούστου 29, 2021 0
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην ακαδημία του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ηγουμενίτσας
ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ!!!

1η Σεπτεμβρίου η Ακαδημία μας ξεκινά τις προπονήσεις για όλες τις κατηγορίες (Κ6, Κ8, Κ10, Κ12, Κ14), τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
We are Poseidon!!!

Τσώνης Φίλιππος 
6942957571.
Συνέχεια...

Οριστικά σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και EGIS PROJECTS η Εγνατία Οδός - Στα 2,8 δις το συνολικό deal

Αυγούστου 29, 2021 0
Οριστικά σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και EGIS PROJECTS η Εγνατία Οδός - Στα 2,8 δις το συνολικό deal

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- EGIS PROJECTS προτιμητέος επενδυτής για την Εγνατία Οδό- Η συνολική αξία της συμφωνίας εκτιμάται στα 2,8 δισ. ευρώ

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.- EGIS PROJECTS S.A. αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της για χρονική περίοδο 35 ετών, μετά την αποσφράγιση του σχετικού φακέλου από το ΤΑΙΠΕΔ και την αποδοχή της βελτιωμένης οικονομικής προσφοράς που κατέθεσε η συγκεκριμένη ένωση προσώπων.

Ειδικότερα, η βελτιωμένη δεσμευτική προσφορά προβλέπει την καταβολή εφάπαξ τιμήματος ύψους 1.496.100.000 ευρώ ενώ, επιπλέον του ανωτέρω τιμήματος, το σύνολο των αναμενόμενων ετήσιων εσόδων που θα εισπράξει το Δημόσιο από τη λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου κατά τη διάρκεια της παραχώρησης εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 850 εκατ. ευρώ (7,5% επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων διοδίων, ΣΕΑ κ.λπ.) σύμφωνα με τις προβλέψεις του χρηματοοικονομικού μοντέλου του αναδόχου. Ακόμη, οι επενδύσεις (υποχρεωτικές εργασίες) που ο ανάδοχος υποχρεούται να χρηματοδοτήσει και να υλοποιήσει σε χρονικό ορίζοντα 5 ετών ανέρχονται σε περίπου 420 εκατ. ευρώ.

Στα 2,8 δις η αξία της συμφωνίας
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, καταγράφηκε το μεγαλύτερο τίμημα που έχει προσφερθεί έως στιγμής για παραχώρηση περιουσιακού στοιχείου του χαρτοφυλακίου τού Ταμείου. Η συνολική αξία της συμφωνίας παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού εκτιμάται στα 2.766.100.000 ευρώ, καθώς περιλαμβάνει το εφάπαξ τίμημα, τις υποχρεωτικές επενδύσεις και τα αναμενόμενα έσοδα του Δημοσίου από τη Σύμβαση Παραχώρησης.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, η δε σύμβαση παραχώρησης θα υπογραφεί μετά από την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σημειώνεται ότι, η Εγνατία Οδός είναι οδικός άξονας, μήκους 658 χιλιομέτρων, με πλήρη έλεγχο προσβάσεων και διαχωρισμένο οδόστρωμα, που έχει ήδη κατασκευασθεί και βρίσκεται σε λειτουργία. 

Εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα στην Περιφέρεια της Ηπείρου (βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας) μέχρι τους Κήπους στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης (στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία). Οι τρεις κάθετοι οδικοί άξονες, συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία).

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr
Συνέχεια...

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι με στόχο την οδική ασφάλεια στην Ήπειρο

Αυγούστου 29, 2021 0
Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι με στόχο την οδική ασφάλεια στην Ήπειρο

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου με γνώμονα την εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, την πρόληψη και εντοπισμό τυχόν παραβατικών συμπεριφορών οδηγών και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, απογευματινές και βραδινές ώρες στις 26-0-2021)διενεργήθηκαν συνολικά (578) έλεγχοι κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν συνολικά (253) τροχονομικές παραβάσεις, ενδεικτικά από τις οποίες:
  • 28 για υπερβολική ταχύτητα,
  • 26 για μη χρήση ζώνης / προστατευτικού κράνους,
  • 24 για στέρηση απαιτούμενων εγγράφων (δίπλωμα/άδεια/ασφάλεια/Κ.Τ.Ε.Ο.),
  • 9 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα και
  • 5 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
Η προσπάθεια για ένα ασφαλές οδικό περιβάλλον χωρίς τροχαία ατυχήματα είναι καθημερινή και υπόθεση όλων μας.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ακυρώνεται η απόψινη θεατρική παράσταση "Να σου πω μια ιστορία"

Αυγούστου 29, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Ακυρώνεται η απόψινη θεατρική παράσταση "Να σου πω μια ιστορία"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

Το Θέατρο Κύκλος μετά λύπης του σας πληροφορεί ότι η παράσταση «Να σου πω μια ιστορία» που είχε προγραμματιστεί για τις 29/8 στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω θετικού αποτελέσματος στον covid 19 ενός εκ των μελών του θιάσου. 

Η τήρηση των υγειονομικών κανόνων προέχει. Επιφυλασσόμαστε για ορισμό νέας ημερομηνίας μέσα στη χρονιά.

Με εκτίμηση
Πέτρος Χριστακόπουλος
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Σήμερα στις 11 π.μ. στο Naval η ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Ομίλου Οικονομικοπολιτικού και Κοινωνικού προβληματισμού

Αυγούστου 29, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Σήμερα στις 11 π.μ. στο Naval η ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Ομίλου Οικονομικοπολιτικού και Κοινωνικού προβληματισμού

ΟΜIΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε στην ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Ομίλου, η οποία θα γίνει στην Ηγουμενίτσα (στο κέντρο “NAVAL” - 1ο χλμ Ηγ/τσας – Δρεπάνου) στις 29 Αυγούστου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ..

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Σκοπός του Ομίλου είναι η δημιουργία ενός ελεύθερου και αδέσμευτου βήματος προβληματισμού για τη μελέτη και αντιμετώπιση των οικονομικών, πολιτικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών, εθνικών και πολιτισμικών προβλημάτων και τη διαμόρφωση προτάσεων καθώς και για την κατά το δυνατόν ευρύτερη διάδοση και μεγαλύτερη ανάπτυξη αυτού του προβληματισμού, στα πλαίσια του αναφαίρετου δικαιώματος ελευθερίας γνώμης και έκφρασης κάθε ανθρώπου, το οποίο προστατεύεται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα της χώρας μας καθώς και από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Για την επίτευξη των σκοπών του, ο Όμιλος μπορεί να συγκροτεί επιτροπές ή ομάδες εργασίας από μέλη του ή άλλους πολίτες, να αναθέτει μελέτες σε ομάδες ή πρόσωπα, να συνεργάζεται με άλλες επιστημονικές ομάδες ή σωματεία, να εκδίδει περιοδικά και κάθε φύσεως έντυπα, να παράγει ενημερωτικό και επιμορφωτικό έντυπο ή ηλεκτρονικό οπτικοακουστικό υλικό, να οργανώνει δημόσιες εκδηλώσεις με τη μορφή διαλέξεων, συζητήσεων ή συνεδρίων και γενικά να αναλαμβάνει και να αναπτύσσει μόνος ή σε συνεργασία με άλλους κάθε πρωτοβουλία που εξυπηρετεί τους σκοπούς του.

Η υλοποίηση των σκοπών του μπορεί να επιτευχθεί και με διαδικτυακές δράσεις.
Συνέχεια...

Από την 1η Σεπτέμβρη ανοίγουν και πάλι τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Αυγούστου 29, 2021 0
Από την 1η Σεπτέμβρη ανοίγουν και πάλι τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Από το αρμόδιο Τμήμα προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών κοινωνικών ομάδων του ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας, έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες όσον αφορά την καθαριότητα, την απολύμανση, την προμήθεια ειδών προς κατανάλωση, τη διαρρύθμιση των χώρων καθώς και την ενημέρωση του προσωπικού για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας. Τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας θα υποδεχθούν και πάλι τα μέλη που ωφελούνται από αυτά και που στερούνται τη φιλοξενία τους από τον Μάρτιο του 2020.

Συγκεκριμένα, έπειτα από ενάμιση χρόνο αναστολής, η πρόσφατη υπουργική απόφαση (Δ1α/ΓΠ.οικ. 51684 (ΦΕΚ 3899/21-8-2021) για τα μέτρα κατά του κορωνοιού ορίζει 2 απαραίτητες προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία τους.

Σύμφωνα με αυτές η «Λειτουργία δημοτικών Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) θα γίνεται με τη συμμετοχή μόνο ωφελούμενων και εργαζομένων οι οποίοι

α) είτε έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10, στον υπεύθυνο που ορίζεται από την εκάστοτε δομή,

β) είτε επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

Προς το παρόν οι υπηρεσίες που θα παρέχονται –αποφεύγοντας πάντα το συνωστισμό και τηρώντας τις αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας- αφορούν τη συνταγογράφηση φαρμάκων, τις νοσηλευτικές πράξεις, τη θεραπευτική γυμναστική και τις υπηρεσίες του Συμβουλευτικού σταθμού άνοιας. Επιπλέον σύμφωνα με την υπουργική απόφαση θα «τηρείται αρχείο καταγραφής ωφελούμενων ανά ημέρα, τηρουμένων των ισχυόντων κανόνων προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΠΑΚΠΠΟ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΪΜΠΕΚΟΓΛΟΥ
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα