02/07/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Το Κ.Α.Π.Η. Ηγουμενίτσας έκοψε την πίτα του

Φεβρουαρίου 07, 2020 0
Το Κ.Α.Π.Η. Ηγουμενίτσας έκοψε την πίτα του 

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Ηγουμενίτσας σε μια ζεστή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη ταβέρνα «Καρακουλάκ» με ζωντανή μουσική και πλούσια εδέσματα. 
Τη γιορτή τίμησαν με τη παρουσία τους, ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Λώλος, η Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΟ κα. Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας Ευπαθών Ομάδων και Τρίτης Ηλικίας του ΠΑΚΠΠΟ κα Αλεξάνδρα Χρήστου και ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας Ελευθέριος Ντόστας. 


Συνέχεια...

Στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια Λιμενικού Σώματος η Πρόεδρος του ΟΛΗΓ Ρεγγίνα Δηλαβέρη

Φεβρουαρίου 07, 2020 0
Στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια Λιμενικού Σώματος η Πρόεδρος του ΟΛΗΓ Ρεγγίνα Δηλαβέρη

Την Τετάρτη 5/2/2020, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από όλους τους ομιλητές στην αξία του Λιμενικού Σώματος και στο ρόλο που διαδραματίζει στη φύλαξη και αστυνόμευση των θαλασσών και των θαλάσσιων συνόρων αλλά και της ναυσιπλοΐας. Τέλος, ειδική μνεία έγινε στους πεσόντες στο καθήκον με την δέσμευση ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην αναβάθμιση του εξοπλισμού και στην ενίσχυσή του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος. 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη, η οποία είχε σύντομη συνομιλία με τον Υπουργό και τις διοικήσεις των άλλων Λιμένων.
Συνέχεια...

Την Κυριακή ο Θεσπρωτός υποδέχεται την Καβάλα

Αύριο ο ΠΡΩΤΕΑΣ υποδέχεται τον ΑΓΣΙ

Φεβρουαρίου 07, 2020 0
Αύριο ο ΠΡΩΤΕΑΣ υποδέχεται τον ΑΓΣΙ

Τον ΑΓΣΙ υποδέχεται η ομάδα μας στα πλαίσια της 5 αγωνιστικής - Β Γύρου του πρωταθλήματος Α΄Ανδρών της ΕΣΚΑΒΔΕ.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 08 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 στο κλειστό γυμναστήριο Ηγουμενίτσας.
Συνέχεια...

Σήμερα στην Ηγουμενίτσα η κηδεία του Θωμά Γκαμπρέλα

Τη μελέτη βιωσιμότητας του λιμανιού της Ηγουμενίτσας ζητάει από τον Υπ. Ναυτιλίας ο Μάριος Κάτσης

Φεβρουαρίου 07, 2020 0
Τη μελέτη βιωσιμότητας του λιμανιού της Ηγουμενίτσας ζητάει από τον Υπ. Ναυτιλίας ο Μάριος Κάτσης 

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσε ο Μάριος Κάτσης και 14 ακόμα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την οποία ζητούν τις μελέτες βιωσιμότητας 10 περιφερειακών λιμένων της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Ηγουμενίτσας. 

Τη διενέργεια αυτών των μελετών την ζήτησε η παρούσα ηγεσία του Υπουργείου, με σκοπό να τη χρησιμοποιήσει στα σχέδιά της για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των Λιμένων ΑΕ, που θα επηρεάσουν καθοριστικά το μέλλον των Οργανισμών. 

Ούτε οι τοπικές κοινωνίες ούτε οι εμπλεκόμενοι με τη λιμενική λειτουργία φορείς δεν έχουν ενημερωθεί μέχρι σήμερα για τα σχέδια της Κυβέρνησης. Επειδή ο δημόσιος χαρακτήρας των 10 Οργανισμών Λιμένα είναι κομβικής σημασίας για τον σχεδιασμό της εθνικής και τοπικής ανάπτυξης, και μπροστά στον κίνδυνο μιας άνευ προηγουμένου υφαρπαγής πόρων από τις τοπικές κοινωνίες και από το Δημόσιο συνολικά, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από το Υπουργείο Ναυτιλίας τις εν λόγω μελέτες βιωσιμότητας, καθώς και κάθε άλλο σχετικό σχέδιο αξιοποίησης που μελετούν τα συναρμόδια Υπουργεία και αφορά συνολικά ή ξεχωριστά τους συγκεκριμένους Οργανισμούς, καθώς και στοιχεία που να ενημερώνουν για το κόστος των μελετών αυτών.
Συνέχεια...

Καταγγελία της Λ.Σ. Ηπείρου για το θέμα των χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών

Φεβρουαρίου 07, 2020 0
Καταγγελία της Λ.Σ. Ηπείρου για το θέμα των χώρων εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών

Οι «χώροι εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών» και η στάση του Π.Σ. Ηπείρου. Υποκριτική επίκληση άγνοιας και επικίνδυνη αποδοχή της ναρκοκουλτούρας. 

Η περιφερειακή αρχή, αξιοποιώντας την σιωπηρή ανοχή των υπολοίπων παρατάξεων του Π.Σ., απέρριψε «λόγω άγνοιας του θέματος», το αίτημα να συζητηθεί το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την απόσυρση του αρ.189 που αφορά τη δυνατότητα λειτουργίας Χώρων Εποπτευομένης Χρήσης (ΧΕΧ) από τους εγκεκριμένους φορείς του αρ.51 ν.4139/2013 (δηλ. ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ) και από τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού (Δήμους και Περιφέρειες), που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για τον «Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων». Ψήφισμα το οποίο εμπρόθεσμα είχε αποσταλεί και σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους πριν την συνεδρίαση του Π.Σ. 

Η υποκρισία του επιχειρήματος της άγνοιας, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μόλις πριν 3 μήνες, στις 21 Οκτωβρίου 2019, το Π.Σ. συζήτησε σε τακτική συνεδρίαση του, τους κινδύνους από την άρση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ. Κινδύνους οι οποίοι ομόφωνα αναφερόταν στο χτύπημα της θεραπευτικής φιλοσοφίας του ΚΕΘΕΑ, που αποτελούν τα «στεγνά» προγράμματα. Κινδύνους που ανέδειξαν υποκριτικά και οι περιφερειακές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, οι οποίες σήμερα «μουγκάθηκαν» κυριολεκτικά μπροστά στο αίτημα συζήτησης του θέματος . 

Η σημερινή εσπευσμένη βιασύνη της κυβέρνησης να νομοθετήσει την δυνατότητα λειτουργίας Χώρων Εποπτευομένης Χρήσης (ΧΕΧ) αποδεικνύει ότι υπηρετεί με εγκληματική συνέπεια την πολιτική «διαχείρισης της βλάβης» σε βάρος της απεξάρτησης, αναθέτοντας ρόλο στο έγκλημα του εποπτευόμενου θανάτου στα «στεγνά» προγράμματα, χτυπώντας την καρδιά της θεραπευτικής φιλοσοφίας τους. 

Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί συνέχεια της υπερψήφισης της περυσινής τροπολογίας από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), Χρυσή Αυγής, για τη λειτουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης με επίκληση μάλιστα της «διεθνούς εμπειρίας». 

Να τι λέει όμως πραγματικά η διεθνής εμπειρία: «Στην ΕΕ λειτουργούν 78 "shooting rooms" ("χώροι να τρυπιέσαι", ΧΕΧ). Οι 45 βρίσκονται στην Ολλανδία, όπου λειτουργούν παράλληλα με τα προγράμματα χορήγησης ηρωίνης σε χρήστες με την ευθύνη του κράτους και με εμπλοκή δήμων και 180 φορέων (υπουργεία, Τοπική Διοίκηση, Εκκλησία, ΜΚΟ, ακόμα και του "Κόμματος των Ναρκωτικών"). Δεν προκύπτει από πουθενά η αποτελεσματικότητα αυτού του μέτρου ως προς τη μείωση της χρήσης ή ως προς τη μείωση των θανάτων από ηρωίνη. Αντίθετα διαγράφεται σταθερά αύξηση της χρήσης ηρωίνης. Επιπλέον, τα στοιχεία δείχνουν ότι λόγω των "shooting rooms" στην Ολλανδία δεν υπάρχει τάση ένταξης χρηστών σε πρόγραμμα θεραπείας» (στοιχεία της ολλανδικής κυβέρνησης προς το EMCCDA). 

Αποτελεί συνέχεια της πολιτικής επιλογής της κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - με τη στήριξη της ΝΔ και του τότε ΣΥΝ το 1995 – να δημιούργησει τα πρώτα προγράμματα χορήγησης υποκατάστατων ηρωίνης (μεθαδόνη, βουπρενορφίνη) από τον ΟΚΑΝΑ. Δεκαπέντε χρόνια μετά, το 2010, σε έκθεσή του, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (ΕΚΠΝΤ) διαπίστωνε: «Η μεθαδόνη ανιχνεύεται όλο και πιο συχνά και ταυτοποιείται ως αιτία θανάτου. Στη Φινλανδία το 58% των χρηστών ζητούν απεξάρτηση από τη βουπρενορφίνη. Στην Τσεχική Δημοκρατία οι χρήστες βουπρενορφίνης αγγίζουν το 40%. Η μεθαδόνη είναι κύρια ουσία κατάχρησης στην Αυστρία, στη Γαλλία, στη Δανία, στη Σλοβακία και τη Σουηδία». Σήμερα στην ΕΕ πάνω από τα 2/3 των προγραμμάτων χορηγούν υποκατάστατα και τα «στεγνά» προγράμματα καλύπτουν μόλις το 1/3 των θέσεων θεραπείας. 

Κάθε φορά προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα, με πιο ανάλγητο, αντιεπιστημονικό τρόπο, διαστρεβλώνοντας σταθερά την αλήθεια. «Η τοξικοεξάρτηση είναι αυτοπροκαλούμενη, χρόνια υποτροπιάζουσα νόσος», είναι το αντιδραστικό ιδεολογικό περίβλημα της πολιτικής «μείωσης της βλάβης», της στρατηγικής πολιτικής των ΗΠΑ και της ΕΕ. Και πίσω από αυτό κρύβονται η βαρβαρότητα και η καταστολή, η διά βίου εξάρτηση μέχρι την τελευταία πνοή, η αναγωγή ενός πολυπαραγοντικού ψυχοκοινωνικού φαινομένου σε πρόβλημα «ιατρικής φύσης», «δημόσιας υγείας και τάξης», «γονιδιακής επιπλοκής» και «βιολογικής ανεπάρκειας». 

Είναι πλέον αποκλειστικά στα χέρια των μαζικών φορέων του κινήματος των εργατών και των βιοπαλαιστών αυτοαπασχολούμενων της υπαίθρου και της πόλης, των ενώσεων γονέων και των επιστημόνων, η υπόθεση της αγωνιστικής διεκδίκησης μιας κοινωνίας ελεύθερης από ναρκωτικά. Και αυτό προϋποθέτει σύγκρουση με την κυρίαρχη ιδεολογία της «διαχείρισης της βλάβης». 

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Από σήμερα η προβολή της ταινίας του Μάρκου Σεφερλή

Δυο νέα μηχανήματα έργου απέκτησε ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Φεβρουαρίου 07, 2020 0
Δυο νέα μηχανήματα έργου απέκτησε ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Αξιοποιώντας κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, προχώρησε μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών, στην προμήθεια δύο σύγχρονων μηχανημάτων έργου, αναγκαίων για την υλοποίηση παρεμβάσεων και έργων συντηρήσεων με αυτεπιστασία.
Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Ηγουμενίτσας προμηθεύτηκε έναν καινούριο εκσκαφέα – φορτωτή και ένα μικρό ερπυστριοφόρο εκσκαφέα μετά υδραυλικής βραχόσφυρας, συνολικού προϋπολογισμού 217.000 €.
Η προσπάθεια ανανέωσης και εκσυγχρονισμού των οχημάτων του Δήμου, θα συνεχιστεί με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας, την μείωση του κόστους συντήρησης, καθώς και την ενίσχυση της ασφάλειας των εργαζομένων σε αυτά.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα