10/17/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Έκτακτο: Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊου ανιχνεύθηκε στη Θεσπρωτία

Οκτωβρίου 17, 2020 0
Έκτακτο: Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊου ανιχνεύθηκε στη Θεσπρωτία

Ένα ακόμα θετικό δείγμα σε κορωνοϊό, εντοπίστηκε σήμερα στη Θεσπρωτία.
Συγκεκριμένα, το κρούσμα αφορά δείγμα 71χρονης με καταγωγή χωριό της Παραμυθιάς, η οποία νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Φιλιατών από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η ίδια, έχοντας ήπια συμπτώματα, μετέβη εχτές στο νοσοκομείο Φιλιατών, από όπου της ελήφθη δείγμα, το οποίο εστάλη για εργαστηριακό έλεγχο στο μικροβιολογικό εργαστήριο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Η γυναίκα παραμένει σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του νοσοκομείου Φιλιατών και είναι σε πολύ καλή κατάσταση κι αύριο το πρωί θα ληφθεί δείγμα από το σύζυγό της και από τις στενές επαφές της.

ΠΗΓΗ: www.thespro.gr
Συνέχεια...

Παραμυθιά: 54χρονη πεζή παρασύρθηκε από μηχανή κι έχασε τη ζωή της

Οκτωβρίου 17, 2020 0
Παραμυθιά: 54χρονη πεζή παρασύρθηκε από μηχανή κι έχασε τη ζωή της

Τη ζωή της έχασε μια 54χρονη γυναίκα, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες, μηχανή που οδηγούσε νεαρός ημεδαπός εξετράπη της πορείας της κι έπεσε πάνω στην άτυχη γυναίκα, στη θέση “Θάσος” Παραμυθιάς

Η 54χρονη μεταφέρθηκε απο το ΕΚΑΒ στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Τραυματισμένος στο πόδι είναι και ο οδηγός της μηχανής.
Φως στα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, αναμένεται να δώσει η σχετική ερεύνα της τροχαίας.

ΠΗΓΗ: www.paramythia-online.gr
Συνέχεια...

«Πάρτε λεφτά και φέρτε ψήφους» - Η Αριστερή Παρέμβαση Ηπείρου για την πτώση του τοιχίου στο Σαρακήνικο

Οκτωβρίου 17, 2020 0
 «Πάρτε λεφτά και φέρτε ψήφους» - Η Αριστερή Παρέμβαση Ηπείρου για την πτώση του τοιχίου στο Σαρακήνικο

Νέα αποτυχημένη προσπάθεια έργου αντιστήριξης στο δρόμο που ενώνει την Αγιά Πάργας με το Σαρακήνικο: κατέρρευσε το τοιχίο στο δρόμο Αγιάς - Σαρακήνικου (ανάλογη ζημιά σημειώθηκε και σε άλλο σημείο της ευρύτερης περιοχής). Δύο στα δύο έργα σε μια μικρή περιοχή, ενώ ο περιφερειάρχης μιλά για ένα έργο στα χίλια σε όλη την Ήπειρο!!! Ευτυχώς, δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές… 
Η προσπάθεια αντιστήριξης στον συγκεκριμένο δρόμο έχει ιστορία δεκαετιών. Ειδικά όμως κατά τη διάρκεια της διοίκησης Καχριμάνη το έργο αυτό επαναλαμβάνεται με διάφορους τρόπους πάντα στα πλαίσια της λογικής του να «βγάλουμε τη τουριστική σεζόν και βλέπουμε»… 

Το Σαρακήνικο -όπως κι όλη η Ήπειρος- αποτελεί ένα στολίδι. Είναι μια περιοχή με πανέμορφους ελαιώνες και παραλίες. Παρά τις ηρωικές προσπάθειες μεγάλης μερίδας των ντόπιων, βιώνει την εγκατάλειψη και την πλήρη εμπορευματοποίηση που επιβάλλει η επιδίωξη του εύκολου πλουτισμού. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε μια ιδιόμορφη συναίνεση από την πλευρά μερίδας τοπικών συμφερόντων στον πρόχειρο τρόπο της κατασκευής των έργων αλλά και τη συνολική διαχείριση της περιοχής. 

Έτσι, αξίζει να επισημανθούν τα εξής: 
α) Ο οικισμός είναι από τους τελευταίους οικισμούς κατοικιών στους οποίους πήγε το ρεύμα. 
β) Ο δρόμος αυτός κατασκευάζεται και ανακατασκευάζεται εδώ και 20 χρόνια. 
γ) Πρόκειται για περιοχή με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, με ρέματα τα οποία, αν δεν καθαριστούν, μπορεί να προκληθούν τεράστιες ζημιές και να κινδυνεύσουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές, γιατί εκτός από την 6μηνη τουριστική δραστηριότητα υπάρχουν εκμεταλλεύσιμοι ελαιώνες και η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της περιοχής δε σταματά κατά τους μη τουριστικούς μήνες. 
δ) Η παραλία είναι πλήρως παραδομένη στην «ενοικιαζόμενη ομπρέλα». Κάθε χρόνο αναπαράγεται μια μαφιόζικου τύπου αντιπαράθεση για τον αιγιαλό με τραμπουκισμούς και λεκτικές επιθέσεις… Για όλη αυτή την κατάσταση δεν έχει ελεγχθεί ουσιαστικά κανένας, ούτε φυσικά τιμωρήθηκε ποτέ. 

Το συγκεκριμένο έργο αντιστήριξης ξεκίνησε το 2019. Κάποια στιγμή -με βάση καταγγελίες κατοίκων της περιοχής- εγκαταλείφθηκε για ένα διάστημα και συνεχίστηκε αργότερα. 

Σε κάθε «Σαρακήνικο» της Ηπείρου στήνεται και ξαναστήνεται το ίδιο σκηνικό: λόγω της αδιάλειπτης ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Δήμων, της υποταγής των πάντων στο κέρδος κόντρα και ενάντια στις λαϊκές ανάγκες, λόγω των απευθείας αναθέσεων των έργων στους «κολλητούς», λόγω των ανύπαρκτων ή «προσαρμοσμένων» μελετών για να εξασφαλιστεί η καλή σχέση με τους ντόπιους ψηφοσυλλέκτες, ο λαός σε όλη την περιφέρεια τρέμει στην παραμικρή βροχή! Ειδικά τώρα που σε όλη την παραλιακή ζώνη αρχίζει η συγκομιδή της ελιάς και πολλοί αγροτικοί δρόμοι είναι κατεστραμμένοι, το πρόβλημα διογκώνεται ακόμη περισσότερο. 

Η τακτική αυτή της Περιφερειακής αρχής συγκροτεί, με καύσιμο το δημόσιο χρήμα, έναν στρατό ψηφοφόρων-ευνοούμενων. Ταυτόχρονα όμως, αναπαράγει την προχειρότητα, την έλλειψη μακροχρόνιου προγραμματισμού, διαφάνειας και ελέγχων, στοιχεία που καταλήγουν σε έργα-μπαλώματα με κριτήριο τις μικροεξυπηρετήσεις. 

Για εμάς, το μοντέλο του ήπιου οικοτουρισμού με κριτήριο τη προστασία του περιβάλλοντος και με ελεύθερους τους αιγιαλούς, σε συνδυασμό με μια αξιοπρεπή αγροτική παραγωγή θα δώσει τη δυνατότητα κατασκευής έργων για τις αγροτοκτηνοτροφικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής αλλά και όλης της παραλιακής και ορεινής τουριστικής ζώνης. 

Όλα αυτά όμως απαιτούν ένα ισχυρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ενταγμένο σε έναν κεντρικό σχεδιασμό με συνεχή δημόσιο έλεγχο και διαφάνεια στην κατασκευή των έργων· ένα ισχυρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με μελέτες που ανταποκρινόμενες στις λαϊκές ανάγκες να μην έχουν καμία σχέση με τις τωρινές προχειρότητες και εξυπηρετήσεις. Έργα που θα είναι αποτέλεσμα δημοκρατικής συζήτησης και έγκρισης από το Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι το αντιδραστικό «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της Οικονομικής Επιτροπής που επικρατεί τώρα. 

Η περιφερειακή κίνηση 
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ (ΑΡ.Π.Η)
Συνέχεια...

Συνεδριάζει την Τετάρτη με 20 θέματα στην ημερήσια διάταξη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγ/τσας

Οκτωβρίου 17, 2020 0
Συνεδριάζει την Τετάρτη με 20 θέματα στην ημερήσια διάταξη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγ/τσας

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου. 

Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει δια ζώσης - κεκλεισμένων των θυρών (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται στην αρ. εγκυκλίου 163/29-5-2020, προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 21 Οκτωβρίου 2020 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) με τα παρακάτω θέματα: 

ΘΕΜΑ 1ο 
Έγκριση νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) Δήμου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 2ο 
Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος 2020. 
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 3ο 
Αναγνώριση της θυσίας των συμπολιτών μας Χρήστου Τσώνη και Χρήστου Πιτούλη που δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και απόδοση τιμής. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 4ο 
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2020. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 5ο 
Έγκριση έκθεσης Οικονομικής Επιτροπής για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Γ’ τρίμηνο 2020. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 6ο 
Επιστροφή χρηματικών ποσών σε δημότες ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 7ο 
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 290/2020 απόφασή της περί εξώδικου συμβιβασμού με Ελένη Παπαγεωργίου του Ευαγγέλου, για ιδιοκτησία της στα Σύβοτα λόγω εφαρμογής του σχεδίου πόλεως. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 8ο 
Απαλλαγή τμήματος ενοικίου έτους 2020 της εταιρείας «ΖΩΤΟΥ Α. – ΜΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ Α. Ο.Ε.» που εκμεταλλεύεται το Κάμπινγκ Δρεπάνου, λόγω αναγκαστικής φιλοξενίας αλλοδαπών κατά τη διάρκεια της καραντίνας. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 9ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης εμβαδού 6.558,20τ.μ. του με αριθμό 60 τεμαχίου διανομής Αγροκτήματος Αγίου Βλασίου-Καστρίου-Ραγίου της Κοινότητας Αγίου Βλασίου, με σκοπό την καλλιέργεια σπαραγγιών για 9 έτη. 
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 10ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την εκμίσθωση της δημοτικής έκτασης εμβαδού 4.203,20 τ.μ. στη θέση «Αγρόκτημα Συβότων» της Κοινότητας Συβότων, με σκοπό την εγκατάσταση μάνδρας οικοδομικών υλικών. 
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 11ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την διατήρηση ή μη κενωθέντος περιπτέρου της Τ.Σ. που βρίσκεται στην οδό Κύπρου 108 στην Κοινότητα Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 12ο 
Έκφραση γνώμης επί της ΑΕΠΟ που αφορά το έργο «Βελτίωση και λειτουργία του δρόμου : Είσοδος πόλης Ηγουμενίτσας». 
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 13ο 
Ανάκληση της με αριθμ. 2204/13-7-1998 συμβολαιογραφικής πράξης δωρεάν παραχώρησης έκτασης από τον πρώην Δήμο Παραποτάμου προς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) καθότι δεν εκπληρώθηκε ο σκοπός της παραχώρησης. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 14ο 
Θεσμοθέτηση Εβδομάδας Βιώσιμων Στόχων. 
-Εισηγήτρια: Τζέλλου Χριστίνα - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 15ο 
Αύξηση ωραρίου σχολικών καθαριστριών στα πλαίσια του άρθρου 8 του Ν.4368/2016. 
-Εισηγήτρια: Τζέλλου Χριστίνα - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 16ο 
Ίδρυση και λειτουργία Μουσικού Σχολείου στην Ηγουμενίτσα. 
-Εισηγητής: Βασιλειάδης Γεώργιος – Δημοτικός Σύμβουλος. 

ΘΕΜΑ 17ο 
Μετονομασία οδού στην Κοινότητα Ηγουμενίτσας από οδός «Σκυλοσόφου» σε οδό «Διονυσίου Φιλοσόφου». 
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 18ο 
Μετονομασία πλατείας στην Κοινότητα Ηγουμενίτσας από πλατεία «Τιτάνης» σε πλατεία «Γιτάνων». 
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 19ο 
Μετονομασία πλατείας στην Κοινότητα Συβότων από πλατεία «Κερκυραίων & Κορινθίων» σε πλατεία «Υδραίων Ναυτών». 
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 20ο 
Αντικατάσταση εκπροσώπων του Δήμου στο διοικητικό συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία “Ίδρυμα Ηλία Ι. Σάρρα” που εδρεύει στη Κοινότητα Καστρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, για την περίοδο 2020-2024. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
Συνέχεια...

Επίσκεψη Προέδρου ΠΑΚΠΠΟ στα γραφεία του ΟΛΗΓ

Οκτωβρίου 17, 2020 0
Επίσκεψη Προέδρου ΠΑΚΠΠΟ στα γραφεία του ΟΛΗΓ 

Τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, επισκέφθηκε χθες Παρασκευή 16 Οκτωβρίου η Πρόεδρος ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας κα Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου, στο πλαίσιο επαφών με τοπικούς φορείς, ενημερώνοντας τη Διοίκηση της ΟΛΗΓ ΑΕ για τις δράσεις και τις προοπτικές σε θέματα αθλητισμού, πολιτισμού και κοινωνικής προστασίας. 
Από την πλευρά της η Διοίκηση της ΟΛΗΓ ΑΕ, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει διαρκής συνεργασία των δύο πλευρών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας στο σημαντικό έργο που επιτελείται από το ΠΑΚΠΠΟ.

Γραφείο Τύπου ΟΛΗΓ
Συνέχεια...

Διαδικτυακή ομάδα για γονείς από το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ»

Οκτωβρίου 17, 2020 0
Διαδικτυακή ομάδα για γονείς από το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» 

Διαδικτυακή ομάδα για γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας πρόκειται να υλοποιηθεί από το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ». Η πρόταση για την λειτουργία διαδικτυακής ομάδας γονέων είναι αποτέλεσμα της προσαρμογής στις κοινωνικές συνθήκες λόγω της πανδημίας, παράλληλα όμως δίνει την δυνατότητα συμμετοχής σε γονείς που για διαφορετικούς λόγους δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε δια ζώσης συναντήσεις. 

Κατά τη διάρκεια της ομάδας οι γονείς που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ενημερωθούν για βασικά θέματα που αφορούν το μεγάλωμα των παιδιών και την ενίσχυση του γονεικού τους ρόλου όπως : η βελτίωση της δεξιότητας της επικοινωνίας, η ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης, οι ανάγκες των παιδιών ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο στο οποίο βρίσκονται, η αναγνώριση και η αξιοποίηση των συναισθημάτων κλπ. 

Η διαδικτυακή ομάδα πρόκειται να υλοποιηθεί ημέρα Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και ώρες 17.30 – 19.30 σε 3 συναντήσεις (22/10, 29/10 και 5/11). 

Προκειμένου να μπορέσουν οι γονείς να συνδεθούν στην ομάδα θα χρειαστούν υπολογιστή ή τάμπλετ με κάμερα και μικρόφωνο ή ένα αντίστοιχο κινητό τηλέφωνο. Η συμμετοχή στην ομάδα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος. 

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης 2665025140 καθημερινά και ώρες 9.00 – 13.00 (υπεύθυνη: κα Κων/να Ζιάγκου, ψυχολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ ). 
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 21/10 

Από το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ
Συνέχεια...

Στα Γιάννενα σήμερα ο Χαρδαλιάς - Λίγο πριν το τοπικό lockdown μετά τα 31 χθεσινά κρούσματα

Οκτωβρίου 17, 2020 0
Στα Γιάννενα σήμερα ο Χαρδαλιάς - Λίγο πριν το τοπικό lockdown μετά τα 31 χθεσινά κρούσματα

Εξαιρετικά δύσκολες είναι οι μέρες για τα Γιάννενα. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι ουσιαστικά η περιοχή είναι στο μεταίχμιο μεταξύ του επιπέδου 3 και 4 στον χάρτη υγειονομικής προστασίας, δηλαδή λίγο πριν το τοπικό lockdown.

Τα 31 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν χθες αποτελούν αρνητικό ρεκόρ και είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αριθμός στη χώρα μετά την Αττική και την Θεσσαλονίκη.
Κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στην Ελλάδα έκρουσε  «Καμπανάκι» για το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στα Γιάννενα.

Ο κ. Χαρδαλιάς, τόνισε πως μετά την Κοζάνη που πέρασε στο επίπεδο 4 υψηλού κινδύνου, και στα Γιάννενα η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους και της περιοχής της Ηπείρου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σήμερα Σάββατο θα μεταβεί με τους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στην περιοχή της Κοζάνης και μετά στα Γιάννενα, όπου θα συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και του συνεργάτες του.

Περαιτέρω επισήμανε ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση της πανδημίας, σε μια επικίνδυνη φάση της πανδημίας και προσέθεσε ότι η ενεργοποίηση του επιπέδου του συναγερμού 4 για την Κοζάνη κρούει τον κώδωνα σε όλη τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι στα Γιάννενα, χθες -σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ- εντοπίστηκαν 31 νέα κρούσματα κορωνοϊού.
Συνέχεια...

Καχριμάνης: "Κατασκευαστική ...αστοχία στo έργο αντιστήριξης στο Σαρακήνικο"

Οκτωβρίου 17, 2020 0
Καχριμάνης: "Κατασκευαστική ...αστοχία στo έργο αντιστήριξης στο Σαρακήνικο"

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, απάντησε σε ερωτήσεις για τη ζημιά που προκλήθηκε σε τμήμα του έργου αντιστήριξης στο «Σαρακήνικο» της Πάργας, την οποία απέδωσε σε «κατασκευαστική αστοχία». 

Πρόκειται για έργο με αρχικό προϋπολογισμό 74.400 ευρώ, στο διαγωνισμό του οποίου συμμετείχαν επτά εταιρίες, με την τελική ανάδοχο εργοληπτική εταιρία να καταθέτει έκπτωση 46% και ποσό 32.400 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). 

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι ήδη έχει ανατεθεί γεωλογική μελέτη, από την οποία θα προκύψει αν τα αίτια της αστοχίας οφείλονται ή όχι στα καιρικά φαινόμενα, αλλά και τι ενδεχομένως επιπλέον θα απαιτηθεί. «Από τα 1.000 περίπου έργα που υλοποιήσαμε ή υλοποιούμε, υπήρξε και ένα τέτοιας φύσης πρόβλημα. Αυτό βρήκαν για να κάνουν μηδενιστική κριτική ορισμένοι;» αναρωτήθηκε.
Συνέχεια...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη με τον Διοικητή 6ης ΥΠΕ Ι. Καρβέλη

Οκτωβρίου 17, 2020 0
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη με τον Διοικητή 6ης ΥΠΕ Ι. Καρβέλη 

Με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Ι. Καρβέλη, ο οποίος επισκέφθηκε τα Ιωάννινα, συνάντηθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την ενίσχυση των δομών δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε εκτενώς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για τη μέχρι τώρα συνδρομή της Περιφέρειας στα Νοσοκομεία της Ηπείρου, αλλά και για τα πρόσθετα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ενίσχυση των δομών τους προκειμένου να ανταποκριθούν σε περίπτωση αύξησης των εισαγωγών ασθενών. 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει με τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τις Διοικήσεις των νοσοκομείων και για μια ακόμη φορά ζήτησε να τηρούνται αυστηρά τα προληπτικά μέτρα και να σταματήσει η διάδοση φημών. «Δεν μπορεί κάποιοι να θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην περιοχή, χωρίς να υπάρχει θέμα. Είδαμε να γίνονται πορείες, καταλήψεις κλπ. Όλα αυτά προκάλεσαν ζήτημα.Γιατί δυστυχώς δεν τηρούν όλοι τα μέτρα που πρέπει. Βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Θα έρθει ο καιρός που θα κάνει ο καθένας ό, τι θέλει». 

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Ι. Καρβέλης, αρχίζοντας τις δηλώσεις του είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κ. Καχριμάνη για τη συνεργασία που έχουμε σε όλα τα επίπεδα ανάπτυξης των νοσηλευτικών μονάδων της Ηπείρου. Η βοήθειά του είναι πάρα πολύ σημαντική. Νομίζω ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία επωφελούνται οι πολίτες της Ηπείρου και ειδικότερα το κοινωνικό σύνολο».
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Μετέφεραν πεζοί 31 κιλά και 700 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Οκτωβρίου 17, 2020 0
Θεσπρωτία: Μετέφεραν πεζοί 31 κιλά και 700 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης 

Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν σε δασική περιοχή της Σίταινας Φιλιατών Θεσπρωτίας, τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί, -31- κιλά και -700- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης 

Συνελήφθησαν, προχθες (15-10-2020) το βράδυ, σε δασική περιοχή της Σίταινας Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και τη συμμετοχή αστυνομικού σκύλου περιπολίας, τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα. 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί τρεις σάκους, που περιείχαν (39) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -31- κιλών και -700- γραμμαρίων. 

Επίσης, στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (4,8) γραμμαρίων, ενώ όπως προέκυψε σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας. 
Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε. 

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι επιπρόσθετα στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνέχεια...

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τα κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη του πληρώματος σε πλοίο της πορθμειακής γραμμής Ηγ/τσα- Κέρκυρα

Οκτωβρίου 17, 2020 0
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τα κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη του πληρώματος σε πλοίο της πορθμειακής γραμμής Ηγ/τσα- Κέρκυρα

Η διάγνωση κρουσμάτων του COVID-19 σε 2 μέλη του πληρώματος (και στην οικογένεια του ενός) σε πλοίο της πορθμειακής γραμμής Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα επιβεβαιώνουν την ανάδειξη για την άμεση λήψη μέτρων σε ναυτεργάτες και επιβαίνοντες. 

Απαιτούμε, τον άμεσο υγειονομικό έλεγχο του πλοίου και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον έλεγχο, την πρόληψη και την προστασία των ναυτεργατών του πλοίου και των επιβατών που επιβιβάστηκαν αυτή την περίοδο. 

Απαιτούμε, η ναυτιλιακή εταιρεία, το υπουργείο ναυτιλίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε το καράβι να εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των χώρων του, υλικά για την ατομική προστασία των ναυτεργατών, των επιβαινόντων, όπως κατάλληλα καθαριστικά, μάσκες, αντισηπτικά κ.α. 

Απαιτούμε πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλου του πληρώματος. Απαιτούμε αύξηση των δρομολογίων στην γραμμή Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα, για να μην παρατηρούνται φαινόμενα συγχρωτισμού, αλλά και την άμεση πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την εύρυθμη λειτουργία των καραβιών.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα