09/16/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Φακελώνει τους πολίτες, χάνει και τους φακέλους; Μια σοβαρή υπόθεση που πρέπει να διερευνήσουν σε βάθος οι αρχές

Σεπτεμβρίου 16, 2019 0
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
Φακελώνει τους πολίτες,  χάνει και τους φακέλους; 
Μια σοβαρή υπόθεση που πρέπει  να διερευνήσουν σε βάθος οι αρχές
 
Μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση προέκυψε το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Ηγουμενίτσας που δεν έχει να κάνει μόνο με θέματα ασφάλειας στο χώρο του Δημαρχείου, αλλά ίσως περισσότερο για το πως λειτουργεί ο Δήμος και πως χρησιμοποιεί ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πολιτών.
Και βέβαια το θέμα που φέρνει σήμερα στο φως η εφημερίδα μας, δεν είναι από τα θέματα που επιδέχονται πολλών ερμηνειών, ούτε από αυτά που μπορούν να ξεχαστούν σε λίγες ημέρες.
Τι συνέβη;
Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 22 Αυγούστου 2019 η Προϊσταμένη του ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας, κα. Σουζάνα Καπνίση, απέστειλε ένα εξαιρετικά ανησυχητικό έγγραφο προς το Γραμματέα του Δήμου κ. Σταύρο Κατσίλη ως Διοικητικό Προϊστάμενο και κοινοποίησε και στον ίδιο το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Γιάννη Λώλο.
Τι έλεγε σε αυτό το έγγραφο η Προϊσταμένη του ΚΕΠ με λίγα λόγια; Ουσιαστικά θέτει θέμα “ελλειπούς ασφάλειας στο ΚΕΠ”. Στο έγγραφό της αναφέρει κάτι εξαιρετικά ανησυχητικό. Όπως αναφέρει επί λέξη: ¨Πριν από ένα περίπου μήνα (Σ.Σ. δηλαδή μέσα Ιουλίου) χάθηκε φάκελος με έγγραφα σχετικά με την έκδοση ΑΜΚΑ πολιτών”.
Κι εδώ αρχίζουνε τα κρίσιμα ερωτήματα, όχι μόνο για την ασφάλεια του χώρου, όπως σημειώνει η Προϊσταμένη του ΚΕΠ, αλλά ίσως πιο σημαντικά ερωτήματα.
Κατ' αρχάς τι είδους φάκελος ήταν αυτός; Δε γνωρίζουνε τι ακριβώς περιείχε;
Η γενική αναφορά “έγγραφα σχετικά με την έκδοση ΑΜΚΑ πολιτών” δίνει ένα κάποιο στίγμα, αλλά όχι ακριβώς.


Τι έγγραφα περιείχε ο χαμένος φάκελος και με ποιου εντολή τηρούντανε τέτοιου είδους αρχείο στο ΚΕΠ;
Σύμφωνα με το ΦΕΚ 596 Β/1-4-2009: “Καθορισμός διαδικασιών για την απόδοση ΑΜΚΑ από τα ΚΕΠ και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης” καθορίζονται τόσο τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για απόδοση ΑΜΚΑ (άρθρο 4) αλλά το πιο σημαντικό είναι το άρθρο 5 του εν λόγω ΦΕΚ το οποίο αναφέρει:
ΑΡΘΡΟ 5. Τα παραπάνω αναφερόμενα δικαιολογητικά ΔΕΝ κατατίθενται στα ΚΕΠ, ούτε στα γραφεία ΑΜΚΑ, απλώς επιδεικνύονται, πλην της υπεύθυνης δήλωσης του εκπροσώπου”. 
Επομένως, μπορούμε να εξάγουμε το συμπέρασμα, ότι αν τηρούνταν νόμιμα από το ΚΕΠ κάποια έγγραφα σχετικά με την έκδοση ΑΜΚΑ πολιτών, αυτά θα μπορούσαν (βάσει νόμου) να ήταν ΜΟΝΟ οι υπεύθυνες δηλώσεις εκπροσώπων.
Δηλαδή οι υπεύθυνες δηλώσεις όσων πήγαν στο ΚΕΠ για να εκδώσουν ΑΜΚΑ για κάποιον άλλον συμπολίτη και κατέθεσαν υπεύθυνες δηλώσεις ότι εκπροσωπούν τον απογραφόμενο!
Σε περίπτωση που τηρούνταν οποιοδήποτε άλλο έγγραφο, αυτό θα ήταν παράνομο από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Κι εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα;
Κατ΄αρχάς γιατί η προϊσταμένη αναφέρει το θέμα ένα μήνα μετά το συμβάν;
Έναν ολόκληρο μήνα δεν πήρανε χαμπάρι ότι λείπει ο σχετικός φάκελος;
'Επειτα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και ο ίδιος ο Δήμαρχος, αφού ενημερώθηκαν από την Προϊσταμένη του ΚΕΠ ότι χάθηκε ένας φάκελος κάλεσαν την αστυνομία να αναφέρουνε το γεγονός της διάρρηξης; για να γίνει αυτοψία του χώρου και η προανάκριση
Αν όχι γιατί;
Στο έγγραφό της η Προϊσταμένη του ΚΕΠ δεν κάνει λόγο για παραβίαση της πόρτας, αλλά σημειώνει ότι “Ο χώρος του ΚΕΠ κλειδώνει και έχουν κλειδί μόνο οι υπάλληλοι που εργάζονται σε αυτό. Κανείς από τους υπαλλήλους δεν δηλώνει ότι έχει την παραμικρή ιδέα για τα συμβάντα, γεγονός που καθιστά την κατάσταση περίεργη και επικίνδυνη”.
Υπονοεί δηλαδή ότι όποιος εισήλθε και αφαίρεσε τον επίμαχο φάκελο, χρησιμοποίησε κλειδί, αλλά δεν ήτανε κανείς από τους υπαλλήλους.
Πολύ περίεργα πράγματα με λίγα λόγια. Να εισέλθει κάποιος στο ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας, να αφαιρέσει έναν φάκελο με έγγραφα σχετικά με την έκδοση ΑΜΚΑ πολιτών, δηλαδή υπεύθυνες δηλώσεις των εκπροσώπων, ειδάλλως η τήρησή τους στο αρχείο του ΚΕΠ θα ήταν παράνομη από την υπηρεσία, αυτό να γίνει αντιληπτό μετά από ένα μήνα και η αστυνομία δεν έχει ενημερωθεί ακόμη!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι από τις 21/6/2019  οι υπάλληλοι των ΚΕΠ σε όλη τη χώρα απέχουνε από τη διαδικασία έκδοσης ΑΜΚΑ, επειδή όπως αναφέρει η Ομοσπονδία τους ζητάνε να γίνεται  έκδοση ΑΜΚΑ μόνο από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ που έχει τις κατάλληλες υποδομές.
Προφανώς όμως οι υπάλληλοι των ΚΕΠ είχανε δει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει τους τελευταίους μήνες με την έκδοση ΑΜΚΑ, όπως αθρόα προσέλευση αλλοδαπών οι οποίοι με την έκδοση ΑΜΚΑ αποκτούσαν αυτόματα διάφορα προνόμια, όχι μόνο πρόσβασης σε παροχές υγείας και επιδόματα, αλλά ακόμη και δικαίωμα ψήφου...!!! 
Και βέβαια δε μπορούμε να γνωρίζουμε αν το διάστημα που συνέβη η αφαίρεση του φακέλου (μέσα ή τέλος Ιουλίου) σχετίζεται με τις πρόσφατες εκλογές που έγιναν λίγες εβδομάδες πριν!
Σε πρώτη φάση θέτουμε τα κρίσιμα ερωτήματα και περιμένουμε πλέον από τις αρχές να διερευνήσουνε την περίεργη αυτή υπόθεση!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η μόνη ενέργεια που έγινε από το Γενικό Γραμματέα του Δήμου είναι να καλέσει σε απολογία την Προϊσταμένη του ΚΕΠ, για το τι ενέργειες έκανε η ίδια για την ασφάλεια του χώρου και των εγγράφων. Δηλαδή η προϊσταμένη αναφέρει στο Γραμματέα το γεγονός της αφαίρεσης ενός φακέλου κι ο Γενικός ρωτάει ξανά την Προϊσταμένη για το τι άλλο γνωρίζει. Λίγο σαν κουκούλωμα φαίνεται όλο αυτό.
Ίσως μια σύντομη έρευνα στο αρχείο του Δήμου, σε ποιους πολίτες εκδώσανε ΑΜΚΑ το τελευταίο διάστημα βοηθήσει και τους υπαλλήλους να θυμηθούνε ποιοι υπέγραφαν υπεύθυνες δηλώσεις για έκδοση ΑΜΚΑ για άλλους συμπολίτες. Είμαστε βέβαιοι, ότι αν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αναλάβει την υπόθεση σύντομα θα την εξιχνιάσει. Αρκεί πρώτα να κληθεί.
Κι αφού ο Δήμαρχος δεν την καλεί ας παρέμβει η Εισαγγελία!
Συνέχεια...

Σήμερα (16/9) στις 7 η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Σεπτεμβρίου 16, 2019 0
Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου 2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
ΘΕΜΑ 1ο Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2019.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 2ο Έγκριση – επικύρωση της διαδικασίας ενδοδικαστικού συμβιβασμού και του πρακτικού δικαστικού συμβιβασμού που αφορά τα διάδικα μέρη ΑΤΤΙΚΑ BANK Α.Ε και Δήμου Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με την εισήγηση της με αριθμ. 168/2019 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής. -Εισηγητής: Δήμαρχος.
ΘΕΜΑ 3ο Πρόσληψη προσωπικού µε σύµβαση εργασίας Ιδιωτικού ∆ικαίου Ορισµένου Χρόνου για την υλοποίηση της δράσης «Εναρµόνιση Οικογενειακής και Επαγγελµατικής Ζωής», στο Δήμο Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. -Εισηγητής: Δήμαρχος.
ΘΕΜΑ 4ο Πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα “Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας”. -Εισηγητής: Δήμαρχος.
ΘΕΜΑ 5ο Λήψη νέας απόφασης για μεταφορά του προσωπικού ΙΔΟΧ και του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» στο Δήμο Ηγουμενίτσας. -Εισηγητής: Δήμαρχος.
ΘΕΜΑ 6ο Αύξηση ωρών εργασίας καθαριστριών σχολικών μονάδων με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ μερικής απασχόλησης. -Εισηγητής: Δήμαρχος.
ΘΕΜΑ 7ο Εκμίσθωση του κοινοτικού καταστήματος της ΤΚ Αγίας Μαρίνας για λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο). -Εισηγητής: Δήμαρχος.
ΘΕΜΑ 8ο Επί αιτήσεως κληρονόμων Τηλέμαχου Κανάκη του Θωμά για τροποποίηση της με αριθμό 269/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά το όνομα του ιδιοκτήτη του προς ανταλλαγή ακινήτου. -Εισηγητής: Δήμαρχος.
ΘΕΜΑ 9ο Επί αιτήσεως κ. Τσάντου Χρήστου του Γεωργίου για χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος εκμίσθωσης ποδηλάτων στην Κοινότητα Πέρδικας.
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος – Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 10ο Έγκριση φιλοξενίας εθελοντών κτηνιάτρων στο πλαίσιο λειτουργίας του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων και διάθεση πίστωσης.
-Εισηγητής: Φουσέκης Γεράσιμος – Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 11ο Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας. -Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 12ο Τροποποίηση της συστατικής πράξης της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Η.) και συγκεκριμένα της παραγράφου 1 του άρθρου 5 αυτής που αφορά τη σύνθεση του διοικητικού της συμβουλίου.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Πρόεδρος Δ.Σ. «Δ.Ε.Υ.Α.Η.».
ΘΕΜΑ 13ο Τροποποίηση της συστατικής πράξης του ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης» που αφορά τη σύνθεση – συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου.
-Εισηγήτρια: Τζέλλου Χριστίνα – Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Δημοτική Σύμβουλος.
ΘΕΜΑ 14ο Τροποποίηση της συστατικής πράξης του ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» που αφορά τη σύνθεση – συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου.
-Εισηγήτρια: Τζέλλου Χριστίνα – Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Δημοτική Σύμβουλος.
ΘΕΜΑ 15ο Έγκριση υλοποίησης του έργου με τίτλο «Use of IoT-enabled and Smart Grid- ready Building Management Systems for Efficient Energy Saving in Public Buildings» και Ακρωνύμιο “TARGET”, στο πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg IPA CBC «Greece – Albania 2014-2020», στον Άξονα Προτεραιότητας 1 και Θεματικό Στόχο 1.3, ως Επικεφαλής Εταίρος (LP).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.
ΘΕΜΑ 16ο Έγκριση υλοποίησης του έργου με τίτλο «Support stakeholders tackle strategic innovation in tourism in peripheral, remote and sparsely populated areas with resilient heritage offers and place based investments in the Cultural and Creative Industries» και Ακρωνύμιο «SMARTiMONY» στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg IPA CBC «Greece – Albania 2014 – 2020» στον Άξονα Προτεραιότητας 2 & Θεματικό Στόχο 2.1 ως Εταίρος (ΡΒ).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.
ΘΕΜΑ 17ο Έγκριση συμμετοχής στην πρόταση συνεργασίας με τίτλο “Thriving Streets” στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III ως εταίρος. -Εισηγητής: Δήμαρχος.
ΘΕΜΑ 18ο Έγκριση υλοποίησης του έργου με τίτλο “Thriving Streets” στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III ως εταίρος. -Εισηγητής: Δήμαρχος.
ΘΕΜΑ 19ο Έγκριση συμμετοχής στην πρόταση συνεργασίας με τίτλο “inTegRated and Innovative actions for sustainaBle Urban mobiliTy upgradE” και ακρωνύμιο “TRIBUTE” στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG V ADRION 2014 – 2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 1 & Θεματικό Στόχο 1.3 ως associate partner. -Εισηγητής: Δήμαρχος.
ΘΕΜΑ 20ο Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας στo εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Prospect learning programme” στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON 2020.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.
ΘΕΜΑ 21ο Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας και μετακίνησης του Δημάρχου Ηγουμενίτσας στους Αθλητικούς Αγώνες Νέων “ANIMUS Youth Games” που θα διεξαχθούν στην Ανκόνα της Ιταλίας από τις 26 Σεπτεμβρίου έως την 01 Οκτωβρίου 2019.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.
ΘΕΜΑ 22ο Έγκριση της με αριθμ. 99/2019 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού καταστροφής υλικού του Δημοτικού Σχολείου Παραποτάμου. Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 23ο Έγκριση της με αριθμ. 36/2019 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού καταστροφής υλικού του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.
Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 24ο Έγκριση της με αριθμ. 36/2019 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού καταστροφής υλικού του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας. Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 25ο Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας του Δημάρχου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.
Συνέχεια...

Με "σύνδεσμο" στη Θεσπρωτία το κύκλωμα που έφερνε καλάσνικοφ από την Αλβανία

Σεπτεμβρίου 16, 2019 0
Τέσσερις συλλήψεις στην Κρήτη και δύο στην υπόλοιπη Ελλάδα, έγιναν από την Αστυνομία μετά και την ανακάλυψη του παράνομου φορτίου σε φορτηγό που σταμάτησαν για έλεγχο οι Αρχές στο Ρέθυμνο. Επίσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε ακόμη πέντε Έλληνες και σε πέντε αλλοδαπούς
Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο... τριφύλλι που μετέφερε το φορτηγό, έχουν βρεθεί 4 καλάσνικοφ και περισσότερες από 100.000 σφαίρες ενώ οι συλληφθέντες είναι όλοι Έλληνες.
Η υπόθεση που αφορά σε κύκλωμα που έφερνε σφαίρες και όπλα από την Αλβανία και τα διακινούσε στην Κρήτη, "δουλεύεται" από τις Αρχές πάνω από ένα χρόνο τώρα.
Αναλυτικά στην επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:
Ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση η οποία στόχευε στην πλήρη εξάρθρωση και αποδόμηση παράνομης δράσης εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή, διακίνηση, εμπορία όπλων και πυρομαχικών.
Η αστυνομική επιχείρηση, οργανώθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ρεθύμνου, Χανίων, Ηγουμενίτσας, Τμήματος Ασφαλείας Εορδαίας Κοζάνης και στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.
Επιπλέον στις έρευνες συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και Ρεθύμνου και των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Χανίων και Ρεθύμνου.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, είναι αποτέλεσμα συστηματικής και εξειδικευμένης αστυνομικής έρευνας, ύστερα από ειδικό σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και εφαρμόζεται για την καταπολέμηση της παράνομης εισαγωγής, διακίνησης κατοχής και εμπορίας όπλων στη Νήσο Κρήτης.
Στο πλαίσιο της εκτεταμένης επιχείρησης, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος έντεκα (11) ημεδαπών και πέντε (5) αλλοδαπών, εκ των οποίων συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί ηλικίας 59, 55, 54, 42, 31 και 64 για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο στην παράνομη εισαγωγή διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών.
Κατά την πρόοδο - εξέλιξη της έρευνας προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για τη σύνθεση, τα χαρακτηριστικά, τη μεθοδολογία δράσης και τις παράνομες δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης.
Όπως εξακριβώθηκε οι ανωτέρω δράστες είχαν προβεί στην εισαγωγή από τη χώρα της Αλβανίας πολεμικών όπλων και πυρομαχικών, αποτελούντο δε, από δύο «πυρήνες».
Συγκεκριμένα τον «πυρήνα» της Αλβανίας, τα μέλη του οποίου ενεργώντας σε ξεχωριστές υποομάδες αναλάμβαναν τη συγκέντρωση του αιτούμενου αριθμού πυρομαχικών και τον «πυρήνα» της Κρήτης, τα μέλη του οποίου προέβαιναν αρχικά στη «παραγγελία» των αιτούμενων ποσοτήτων πυρομαχικών και στη συνέχεια αναλάμβαναν την παραλαβή, μεταφορά και τέλος την παράδοση στους ενδιαφερόμενους που σε προγενέστερο χρόνο είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά πυρομαχικών.
Η μεταφορά του παράνομου εμπορεύματος πραγματοποιείτο με Ι.Χ.Φ. οδηγούμενο από τον 54χρονο και προπορευόμενο όχημα Ι.Χ.Ε. οδηγούμενο από τον 59χρονο, ο οποίος είτε παραλάμβανε το παράνομο εμπόρευμα εξερχόμενος από τη χώρα απευθείας από τους προμηθευτές στην Αλβανία, είτε από χώρους – σημεία που είχαν προσυμφωνηθεί (ασφαλή κρησφύγετα) σε βοσκότοπους στην Ήπειρο που χρησιμοποιούσε ο 55χρονος ή σε άλλους χώρους στην Δυτική Μακεδονία. Ανάλογα την ποσότητα του εμπορεύματος η μεταφορά γινόταν ή με όχημα που χρησιμοποιούσε ο 59χρονος και το οδηγούσε ο ίδιος ή εάν επρόκειτο για μεγαλύτερη ποσότητα εμπορεύματα με το Ι.Χ.Φ. ιδιοκτησίας του 54χρονου.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από το Νοέμβριο 2018 έως και σήμερα η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα με τον ίδιο τρόπο δράσης είχε προβεί σε τέσσερις εισαγωγές απροσδιόριστου αριθμού πυρομαχικών από την Αλβανία. 
Χθες (14.09.2019) στα Χανιά πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο Ι.Χ.Φ. όχημα, μετά την αποβίβαση του από πλοίο φορτηγό οχηματαγωγό οδηγούμενο από τον 54χρονο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
4 πολεμικά όπλα τύπου Kalashnikov
6 γεμιστήρες Kalashnikov
122.566 φυσίγγια για πολεμικό όπλο τύπου Kalashnikov,
4 κλείστρα και 2 εξωλκείς προοριζόμενα για πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov
Ακολούθησαν έρευνες στην οικία του 55χρονου στην Θεσπρωτία και του 64ρονου στην Κοζάνη και στην οικία του 31χρονου και του 42χρονου στο Ρέθυμνο όπου κατά τη διάρκεια αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
πολεμικό όπλο
πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων και καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων και
κυνηγετικό όπλο
Στην οικία του 31χρονου και του 42χρονου:
φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμμετρημάτων,
2 γεμιστήρες
20 κροτίδες,
2 θήκες πιστολιού, κυτία καθαρισμού
πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων και καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων
κυνηγετικό όπλο
Επιπλέον κατασχέθηκαν Ι.Χ.Φ. και Ι.Χ.Ε. οχήματα ως μέσα τα οποία χρησιμοποιούσαν για παράνομες δραστηριότητες.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το παράνομο οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από την παράνομη εμπορία πυρομαχικών του συγκεκριμένου φορτίου υπολογίζεται στο χρηματικό ποσό των (232.000) ευρώ.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.
Συνέχεια...

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ - Πέμτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Σεπτεμβρίου 16, 2019 0

Διαβάστε στο φύλλο που κυκλοφορεί:
- ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Φακελώνει τους πολίτες, χάνει και τους φακέλους; Μια σοβαρή υπόθεση που πρέπει να διερευνήσουν σε βάθος οι αρχές.
ΤΕΙ Ηγουμνίτσας: Χωρίς εισκατέους μετά από 21 χρόνια λειτουργίας. Πάει για οριστικό λουκέτο και αρχίζει το μπαλάκι των ευθυνών.
- Παραμένει στη θέση του ο Πιτούλης, θματική Αντιπεριφερειάρχης η Μπραίμη, Κανένας Θεσπρωτός σύμβουλος στις Επιτροπές της Περιφέρειας για ακόμη μια φορά
- Οι νέοι Αντιδήμαρχοι ηγουμενίτσας
- Οι νέοι Αντιδήμαρχοι Σουλίου
- Οι νέοι Αντιδήμαρχοι Φιλιατών

Για να λαμβάνετε την εφημερίδα μας γίνετε συνδρομητές με ένα μήνυμα!
Ενημερώνουμε τους αναγνώστες του site μας ότι μπορούν εύκολα με ένα μήνυμα να γίνουνε συνδρομητές της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας μας. Στείλτε μας τα στοιχεία σας (Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση) στο τηλέφωνο 6945114015 ή στο email: antilaloi1977@gmail.com ή στη σελίδα μας στο facebook: Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι - thesprotikoiantilaloi.gr και η εφημερίδα μας θα σας αποστέλλεται κάθε Πέμπτη στην ταχυδρομική διεύθυνση που θα μας δώσετε χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.
Το κόστος της συνδρομής είναι
Ετήσια συνδρομή: 40 ευρώ
Εξαμηνιαία συνδρομή: 20 ευρώ
Η συνδρομή ισχύει μόνο για το διάστημα που ζητήσετε, χωρίς υποχρέωση ανανέωσης.
Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας ότι η πρόσβαση είναι ΔΩΡΕΑΝ. Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθειά μας, μπορούν να το κάνουν με οικονομική ενίσχυση στον κάτωθι τραπεζικό λογαριασμό
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΡ. ΛΟΓ/ΜΟΥ: 347/940983-18
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΤΣΩΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Παρακαλούμε όσοι εξοφλείτε τη συνδρομή σας ή αποστέλλετε οικονομική ενίσχυση, να μας αποστέλλετε και τα στοιχεία σας ώστε να εκδίδουμε και τη νόμιμη απόδειξη!
Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Συνέχεια...