11/29/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Ηγουμενίτσα: Οργισμένη ανακοίνωση Λώλου προς Πρυτανεία και κυβέρνηση για την κατάργηση του Τμήματος AEI

Νοεμβρίου 29, 2019 0
Ηγουμενίτσα: Οργισμένη ανακοίνωση Λώλου προς Πρυτανεία και κυβέρνηση για την κατάργηση του Τμήματος AEI

Με μια ανακοίνωση που ξεχειλίζει από οργή και θυμό και χαρακτηρισμούς που δεν μας έχει συνηθίσει, απάντησε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος στη χθεσινή απόφαση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με την οποία καταργεί ουσιαστικά το τμήμα ΑΕΙ στην Ηγουμενίτσα, βάζοντας οριστικό λουκέτο στο ακαδημαϊκό ίδρυμα της πόλης.
Αφού ξεσπαθώνει εναντίον της Πρυτανείας, τόσο του Πρύτανη κ. Αλμπάνη και με κάποιο σχόλιο περί ...πηλιογούσηδων, που πιθανότατα απευθύνεται στο Θεσπρωτό αντιπρύτανη κ. Μηνά Πασχόπουλου, ρίχνει πλέον το μπαλάκι στην κυβέρνηση για τις μελλοντικές εξελίξεις.
Αναμένουμε την αντίδραση των υπόλοιπων φορέων της Θεσπρωτίας, αλλά και την αντίδραση της κυβέρνησης της ΝΔ στη σκληρή επίθεση του Νεοδημοκράτη Δημάρχου Ηγουμενίτσας. 

Ανακοίνωση Δημάρχου Ηγουμενίτσας

"Η απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου δεν ξάφνιασε κανέναν. Ήταν αναμενόμενη και στο πνεύμα της διαχρονικής πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας για τη Θεσπρωτία. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δε θέλει και δεν μπορεί να γίνει ίδρυμα της Ηπείρου. Και ο Αλή-πασάς θα ήταν περισσότερο δίκαιος και αντικειμενικός, οι δε πηλιογούσηδες δεν τελειώνουν ποτέ.
Δεν ασχολούμαστε πλέον μαζί τους και δε ζητάμε τη στήριξή τους. Δε μας θεωρούν δικό τους κομμάτι και μας περιφρονούν. Τους επιστρέφουμε την οργή και τον θυμό μας.
Η ευθύνη πλέον ανήκει στην Κυβέρνηση.
Μας κατήργησαν από τον ακαδημαϊκό χάρτη, θέλουν να μας καταργήσουν και ως διοικητική Περιφέρεια; Ας μας το πουν. Θεωρούν την ακριτική Θεσπρωτία βάρος για το μέλλον της χώρας; Εδώ είμαστε και περιμένουμε. Ας αποφασίσουν".
Συνέχεια...

Απόψε οι "Trio Tenoro" στη Μπυραρία!

Νοεμβρίου 29, 2019 0
Απόψε οι Trio Tenoro στη Μπυραρία!


Η αγαπημένη μπάντα της πόλης, οι Trio Tenoro, με πλουσιότατο ρεπερτόριο, ανεβαστική διάθεση και αντοχές που έχουνε μόνο όσοι αγαπούνε πραγματικά αυτό που κάνουνε, μας περιμένουνε απόψε Παρασκευή 29/11 στη Μπυραρία για μια ακόμη δυνατή μουσική βραδιά.

Η μπάντα, αποτελούμενη από τους ταλαντούχους νέους μουσικούς: Σωτήρη Λώλο (κιθάρες, φωνητικά), Νίκο Νοτίδη (πλήκτρα, φωνητικά), Όλγα Τσίγκου (φωνάρα), και την προσθήκη του έμπειρου Βασίλη Κυβράνογλου (κρουστά, φωνητικά) συνεχίζει την πορεία της πιο δυναμική από ποτέ…!


Απόψε, μετά τις 10, ραντεβού στη Μπυραρία (στην παιδική χαρά) στο αγαπημένο τους στέκι, για μια ακόμη απολαυστική βραδιά…!
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Απόψε το Φεστιβάλ οικολογικών ταινιών στο θέατρο ΕΣΤΙΑ

Νοεμβρίου 29, 2019 0
Ηγουμενίτσα: Απόψε το Φεστιβάλ οικολογικών ταινιών στο θέατρο ΕΣΤΙΑ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΘΕΑΤΡΟ ΕΣΤΙΑ 29/11/2019 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 20:30

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και την Κινηματογραφική Λέσχη Ηγουμενίτσας, διοργανώνουν Φεστιβάλ Οικολογικών ταινιών, αυτή την Παρασκευή 29/11/19, στις 20:30, στο Θέατρο Εστία. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:

1. Πλαστικά/Νερό
- The Mermaid's Tears: Oceans of Plastic, Sandrine Feydel 
Οι ωκεανοί ως "χωματερές" της γης. Ενημέρωση για την πλαστική "σούπα" απορριμμάτων που σκοτώνει εκατοντάδες χιλιάδες θαλάσσιους οργανισμούς και διοχετεύει χημικά στην τροφική αλυσίδα.
2009, 52’, Γαλλία

- The Story of Bottled Water
Η πιο ωραία ιστορία του νερού σε 10 μόνο λεπτά. Από τα σύννεφα στο ποτήρι μας.
2009, 10’, Ηνωμένες Πολιτείες

2. Ενέργεια
- Ο Ασκός του Αιόλου, Nasim Alatras
Η παρουσία πολυάριθμων ανεμογεννητριών που φυτεύονται αλόγιστα στο όνομα της "Πράσινης ενέργειας" σε ανεκτίμητες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας αποτέλεσε το έναυσμα για μια έρευνα που κράτησε σχεδόν 2μιση χρόνια
2016, 83’, Ελλάδα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Συνέχεια...

Τοποθέτηση Ζάψα για το προσφυγικό ζήτημα

Νοεμβρίου 29, 2019 0
Τοποθέτηση Ζάψα για το προσφυγικό ζήτημα 

«ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ /ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ» 
Βασικές θέσεις 

Η συζήτηση για το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό ζήτημα είναι μια συζήτηση η οποία πρέπει να άπτεται των θεμελιωδών αρχών και αξιών πάνω στις οποίες βασίζεται και λειτουργεί η κοινωνία μας. Αφορά όχι μόνον τους ίδιους τους πρόσφυγες και μετανάστες που καταφεύγουν στην πατρίδα μας, και ειδικότερα στην περιοχή μας, αναζητώντας ασφάλεια, προστασία και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά και εμάς τους ίδιους, τη φυσιογνωμία και τη δομή της δικής μας κοινωνίας, τη λειτουργία, τη συνοχή και τις αρχές και τους κανόνες που τη διέπουν. Μας υποχρεώνει λοιπόν να ανατρέξουμε – και να επιβεβαιώσουμε στην πράξη – τους θεμέλιους λίθους της λειτουργίας αυτής: 
Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος, άρθρο 5 παρ.2: «Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων». Επίσης, η χώρα μας έχει υπογράψει και δεσμευθεί να τηρεί όλες τις διεθνείς συμβάσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
Με βάση αυτές τις θεμελιώδεις παραδοχές, η πολιτική μας απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες που καταφεύγουν και αναζητούν προστασία στη χώρα μας δεν μπορεί να περιλαμβάνει κατασταλτικά μέτρα όπως π.χ. «κλειστού τύπου» περιοχές εγκλεισμού, ή αναθεωρήσεις επί το χείρον της διεθνούς διαδικασίας παροχής ασύλου. Δεν μπορεί να περιλαμβάνει αποκλεισμούς από την αναγκαία προσπάθεια συμπερίληψης των ανθρώπων αυτών – για όσο διάστημα βρίσκονται στη χώρα μας και στην περιοχή μας – από το δικαίωμα στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης και υπηρεσιών υγείας, στο δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών, στην εργασία, στην ενσωμάτωση στον κοινωνικό ιστό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 
Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα η πολιτική της νέας Κυβέρνησης φαίνεται να μην έχει ως πυξίδα αυτές τις θεμελιώδεις παραδοχές. Ενέργειες όπως η κατάργηση του αρμόδιου Υπουργείου, η επί 4μηνο καθυστέρηση του προγράμματος μετεγκαταστάσεων, ο συνδυασμός της πολιτικής έντασης της γείτονα Τουρκίας, η οποία συνηθίζει να εξάγει εσωτερικά της προβλήματα εργαλειοποιώντας το προσφυγικό ζήτημα για διαπραγματευτικούς λόγους και οι λαθεμένες πολιτικές όξυναν σε υπερθετικό βαθμό το πρόβλημα. Στη Μόρια έχουμε αύξηση στον αριθμό των προσφύγων/μεταναστών από τις 4.000 στις 16.000 και χειροτέρευση των ήδη κακών συνθηκών διαβίωσης. Όμοια, έχουμε καθυστέρηση στις διαδικασίες εξέτασης αιτήσεων ασύλου και από 15.000 τον Ιούλιο έφτασαν σήμερα τις 39.000. Αλλά και η κυβερνητική απόφαση για μη χορήγηση ΑΜΚΑ και συνεπώς της δυνατότητας παροχής υγειονομικής περίθαλψής τους, αφού μένουν εκτός πλαισίου υγειονομικής φροντίδας, χωρίς εμβολιασμούς, χωρίς πρόληψη, χωρίς θεραπείες αποτελεί εν δυνάμει πυρήνα κινδύνου για ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο. 
Στην Ήπειρο αλλά και σε όλη την Ελλάδα, γνωρίζουμε καλά τι θα πει προσφυγιά, και τι θα πει μετανάστευση. Θα προτάξουμε και πάλι την αλληλεγγύη μας και την αταλάντευτη προσήλωσή μας στις βασικές αξίες του ανθρωπισμού, του σεβασμού των διεθνών συνθηκών και του Κράτους Δικαίου, απέναντι στην ακραίας μορφής προπαγάνδα που επιχειρείται από λαϊκιστικές, ακροδεξιές πολιτικές δυνάμεις που επιχειρούν να ψαρέψουν στα θολά και επικίνδυνα νερά του μίσους, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Θα προστατέψουμε όλους όσους χρήζουν βοήθειας – προστατεύοντας ταυτόχρονα την δική μας κοινωνία και τη δική μας καθημερινότητα από τη μισαλλοδοξία, τις διακρίσεις και την οπισθοδρόμηση. 
Σε κάθε περίπτωση το προσφυγικό ζήτημα δεν εξαντλείται στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, όπως οι συμβαίνει σήμερα, όπου εκτοπίζονται άνθρωποι κύρια λόγω των πολεμικών συγκρούσεων στον τόπο τους αλλά να έχουμε κατά νου πως προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές μπορούν να δημιουργηθούν και από αίτια φυσικών καταστροφών ή συνεπεία της κλιματικής αλλαγής που είναι παρούσα και παγκόσμια._ 

Κείμενο συμβολής στη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο 
της 28ης /11/2019
Συνέχεια...

Διακήρυξη της ΔΑΣ στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσπρωτίας για τις εκλογές

Νοεμβρίου 29, 2019 0
Διακήρυξη της ΔΑΣ στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσπρωτίας για τις εκλογές

Διακήρυξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας για τις εκλογές που θα γίνουν από το Σαββάτο 30 Νοέμβρη έως την Τρίτη 3 Δεκέμβρη 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (Φ.Ο.Π.) ΑΠΟ 11π.μ ΕΩΣ 7μ.μ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ) ΑΠΟ 11π.μ ΕΩΣ 7μ.μ 
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙ ΑΠΟ 2μ.μ ΕΩΣ 6μ.μ 
ΤΡΙΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ( ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ) ΑΠΟ 11π.μ ΕΩΣ 5μ.μ 

Το δυνάμωμα της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας" θα δώσει νέα δύναμη στον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων και των ιδιωτικών υπαλλήλων στο Πειραιά, στον αγώνα που δίνουμε για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Στηρίζοντας την ΔΑΣ, δυναμώνεις τον αγώνα για να σταματήσουμε τις επιδιώξεις της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων, που καθημερινά παίρνουν μέτρα στην κατεύθυνση της όλο και μεγαλύτερης κερδοφορίας της μεγαλοεργοδοσίας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε και να βάλουμε πλώρη για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας. 
Μέτρα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων 
Η περίοδος που διεξάγονται οι εκλογές του σωματείου μας χαρακτηρίζονται από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δώσει "γην και ύδωρ" στη μεγαλοεργοδοσία. Με την ψήφιση του "αναπτυξιακού" πολυνομοσχεδίου καταργεί επί της ουσίας τις συλλογικές συμβάσεις αφού δημιουργεί τις προϋποθέσεις να υπερισχύουν οι επιχειρησιακές και οι συμβάσεις ενώσεων προσώπων. Μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου και της ηλεκτρονικής ψήφου, επιχειρεί να βάλει τα Συνδικάτα στον "γύψο", δημιουργώντας νέα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας, ενώ ανοίγουν την πόρτα στην εργοδοσία για να ξέρει ποιος έχει επαφή με το Σωματείο. Μπροστά στη νέα επίθεση του κεφαλαίου μέσω και της νέας κυβέρνησης, επιδιώκουν να αποκόψουν τους εργαζόμενους από τα Σωματεία τους, να μη σηκώσουν κεφάλι στην προσπάθεια που κάνει σήμερα το εργατικό κίνημα συνολικά για την ανασύνταξή του. Για αυτό χτυπάνε τις συλλογικές διαδικασίες, τις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων που αποτελούν το κύτταρο της συνδικαλιστικής δράσης, γιατί θέλουν Σωματεία που θα ευθυγραμμίζονται στις επιταγές της εργοδοσίας και του μεγάλου κεφαλαίου. 
Η ανάπτυξή τους γκρεμίζει ό,τι άφησε όρθιο η κρίση τους 
Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο βιώνουν καθημερινά την "ανάπτυξή" τους. Την ίδια στιγμή που οι μεγάλες αλυσίδες του λιανικού εμπορίου γιγαντώνονται, οι εμποροϋπάλληλοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι βλέπουμε να τσακίζονται συνεχώς τα δικαιώματά μας. Η κυριακάτικη αργία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα ωράρια-λάστιχο, χωρίς διάλειμμα, τα ελλιπή μέτρα υγείας και ασφάλειας δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες για εμάς και τις οικογένειές μας. 
Οι εργαζόμενοι στα εμπορομάγαζα, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στις εταιρείες δεν μπορούμε να περιμένουμε τη λύση στα προβλήματά μας από τους καπιταλιστές. Λύση είναι η πάλη εναντίον τους, ενάντια στα κέρδη τους, με κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Γιατί ό,τι κερδίζουν το κλέβουν από τον δικό μας κόπο, τον δικό μας ιδρώτα. 
Η απάντηση βρίσκεται στο δυνάμωμα του σωματείου μας, στην οργάνωση της αντεπίθεσής μας. Για αυτό ψηφίζουμε την ΔΑΣ στις αρχαιρεσίες, ισχυροποιούμε το κλαδικό μας σωματείο. Γιατί χρειαζόμαστε Σωματείο που να αποκαλύπτει τις εξελίξεις, να παίρνει μέτρα, να οργανώνει την πάλη μας. Με τη "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία" στο τιμόνι του σωματείου: 

§ Καταφέραμε το Σωματείο μας να είναι αποκούμπι και καθημερινός σύμμαχος για τους συνάδελφους στα καταστήματα του Νομού. 
§ Μπήκαμε μπροστά για να πληρωθούν και να ασφαλιστούν στην ώρα τους εκατοντάδες απλήρωτοι και ανασφάλιστοι συνάδελφοι. 
§ Με την παρέμβασή μας ανακλήθηκαν απολύσεις. 
§ Ακυρώσαμε τις επιδιώξεις της εργοδοσίας για δουλειά τις Κυριακές και τις αργίες. 
§ Με την ενεργή μας συμμετοχή στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) οργανώσαμε από κοινού την πάλη της εργατικής τάξης ενάντια στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. 

Δώσε απάντηση στη συνδικαλιστική μαφία 
Το δυνάμωμα του Σωματείου, η εκπροσώπηση της ΔΑΣ με περισσότερους αντιπροσώπους στα δευτεροβάθμια όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος αποτελεί βήμα ανασύνταξης του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος, κόντρα στις διαδικασίες απαξίωσης από τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. 
Η μεγαλύτερη εκπροσώπηση των δυνάμεων της ΔΑΣ, ως μέρος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ θα εμποδίσει τον εκφυλισμό που έχουν οδηγήσει οι δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ/Βασιλόπουλου, σε ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ προσπαθώντας να βάλουν την εργοδοσία μέσα στα Σωματεία μας. Εμείς λοιπόν απαντάμε με ενίσχυση της ΔΑΣ παντού. Απέναντι στην προσπάθεια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού να βάλουν εργοδότες, διευθυντές και περιφερειακούς των σούπερ μάρκετ στις συνδικαλιστικές ενώσεις, απαντάμε με Σωματεία Εργατών που θα είναι καρφί στο μάτι της εργοδοσίας. 

Δυναμώνουμε το Σωματείο μας - παλεύουμε για: 
§ 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία. Κανένας εργαζόμενος µε κάτω από 751 ευρώ! Υπογραφή τώρα Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας µε ουσιαστικές αυξήσεις, επαναφορά όλων των επιδομάτων. 
§ Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. 
§ Κατάργηση των σπαστών ωραρίων των εργαζόμενων σε καταστήματα που έχουν συνεχές ωράριο λειτουργίας. 
§ Σταθερό ημερήσιο ωράριο εργασίας, προγραμματισμός ωραρίου ανά μήνα που να γνωστοποιείται στον εργαζόμενο στην αρχή κάθε μήνα. 
§ Καθορισμός καθηκόντων και πόστων για κάθε εργαζόμενο, τήρηση των ρεπό και των διαλειμμάτων. 
§ Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. 
§ Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας. 

Συνέχεια...

Από αύριο Σάββατο έως την Τρίτη οι εκλογές του Σωματείου Εμπορουπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Θεσπρωτίας

Νοεμβρίου 29, 2019 0
Από αύριο Σάββατο έως την Τρίτη οι εκλογές του Σωματείου Εμπορουπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Θεσπρωτίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Οι εκλογές του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας θα πραγματοποιηθούν από το Σαββάτο 30 Νοέμβρη έως την Τρίτη 3 Δεκέμβρη 
Αναλυτικα: 
· ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (Φ.Ο.Π.)    11π.μ – 7μ.μ 

· ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)   11π.μ – 7μ.μ 

· ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙ   2μ.μ – 6μ.μ 

· ΤΡΙΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)   11π.μ – 5μ.μ 

Η Εφορευτική επιτροπή 
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΧΑΤΙΓΙΑ ΤΖΟΥΛΙΑΝ Συνέχεια...

Μάριος Κάτσης: «Η Νέα Δημοκρατία ξεπουλά ΔΕΗ και δίκτυα φυσικού αερίου θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Νοεμβρίου 29, 2019 0
Μάριος Κάτσης: «Η Νέα Δημοκρατία ξεπουλά ΔΕΗ και δίκτυα φυσικού αερίου θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο βουλευτής Θεσπρωτίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, κατά συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ». 
Στα κυριότερα σημεία της ομιλίας του, ο Μάριος Κάτσης ανέφερε τα εξής: 
Η Νέα Δημοκρατία πολιτεύεται με συνέπεια στα ζητήματα που αφορούν τον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης και υποτακτικής προς τα εγχώρια και ξένα συμφέροντα ατζέντας της. Συνδυάζει μια επίφαση τεχνοκρατισμού μαζί με μια σύγχρονη μορφή του διαχρονικού λαϊκισμού της Δεξιάς. 
Με το σχέδιο νόμου παίζεται η πρώτη πράξη της εκποίησης της περιουσίας του Δημοσίου στον τομέα της ενέργειας, τομέα κρίσιμο για τη βιωσιμότητα, αλλά και την ασφάλεια της χώρας. 
Η κυβέρνηση δεν έχει, όπως ισχυρίζεται, στόχο τη διάσωση της ΔΕΗ, αλλά την προσαρμογή της σε προδιαγραφές προβληματικής εταιρείας προς πώληση. Ο μοναδικός στρατηγικός στόχος της είναι οι μαζικές ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων δομών σε χαμηλό τίμημα για φιλικά ιδιωτικά συμφέροντα, μέσω της απαξίωσής τους, καθώς και η εγκαθίδρυση εργασιακών συνθηκών γαλέρας. Καταργεί ξαφνικά και με αντισυνταγματικό τρόπο τη συλλογική σύμβαση εργασίας στη ΔΕΗ, δημιουργώντας συνθήκες για προσλήψεις με ρουσφετολογικά κριτήρια, ουσιαστικά εκτός ΑΣΕΠ, και μάλιστα εργαζομένων με αποδοχές των 650 ευρώ το μήνα. 
Προπαγανδίζει λαϊκίστικα ότι δήθεν καταργεί τη μονιμότητα για τη ΔΕΗ για να δημιουργήσει σύγχυση στην κοινωνία, αλλά «ξεχνά» σκοπίμως ότι η μονιμότητα έχει καταργηθεί από το 2012 με το δεύτερο μνημόνιο. 
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση λέει ότι τα κάνει όλα αυτά «για να σώσει τη ΔΕΗ» από οικονομική κατάρρευση, επαναφέρει τις εποχές των golden boys, αίροντας τα υφιστάμενα ανώτατα όρια αμοιβών στελεχών. Ταυτόχρονα, και ενώ αυξάνει τα τιμολόγια, ο κόσμος που δυσκολεύεται και χρωστάει στη ΔΕΗ 50-100 ευρώ, λαμβάνει ραβασάκια από εισπρακτικές, ενώ οι στρατηγικοί κακοπληρωτές μένουν στο απυρόβλητο. 
Νομοθετεί επίσης το ξεπούλημα των δικτύων φυσικού αερίου της χώρας δίνοντας σε ιδιώτες το 65% της ΔΕΠΑ που κατέχει το Δημόσιο, δημιουργώντας ένα ιδιωτικό μονοπώλιο και θέτοντας σε αμφισβήτηση την επέκταση των δικτύων, εφόσον αυτή θα υπόκειται πλέον μόνο στον κανόνα του ιδιωτικού κέρδους, οδηγώντας σε αυξήσεις στα τιμολόγια για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 
Γκρεμίζουν αυτά που με κόπο θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Που μείωσε μεσοσταθμικά κατά 12% τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ισχυροποίησε το κοινωνικό τιμολόγιο, έκανε ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών, μείωσε τον ΦΠΑ στην ενέργεια, διατήρησε τις ενεργειακές επιχειρήσεις τον έλεγχο του Δημοσίου ώστε να διασφαλίζεται η πρόσβαση όλων των πολιτών, σχεδίασε την ομαλή απεξάρτηση από τον λιγνίτη χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο ο βαθμός ενεργειακής αυτονομίας και το κόστος ενέργειας. 
Προφανώς, οι περισσότερες και καλύτερες δουλειές που έταζε ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά δεν ισχύουν για όλους, αλλά για τους αρίστους «της κακιάς ώρας» που διόρισε διοικητές στα νοσοκομεία της χώρας, αποτυχημένα κομματικά στελέχη, άτομα με ανοιχτές ποινικές υποθέσεις, αλλά και για δημοσιογράφους που τον λιβάνιζαν νυχθημερόν. Η ομολογία του ογδοντάχρονου κ. Πατέρα για το ρουσφέτι του κ. Μητσοτάκη έναντι στρατού ψηφοφόρων, είναι αποκαλυπτική για το πώς κέρδισε την εξουσία. 
Μετά τις εκλογές μας προέκυψε ΕΡΕ του ’60 με περιτύλιγμα Χάρβαρντ. Και αυτό θα ήταν αστείο αν δεν ήταν επικίνδυνο.
(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς της Λατ. Αμερικής σήμερα στις 6 μ.μ. στον πεζόδρομο

Νοεμβρίου 29, 2019 0
Ηγουμενίτσα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς της Λατ. Αμερικής σήμερα στις 6 μ.μ. στον πεζόδρομο

Συνέχεια...

Ερώτηση Γιόγιακα στην υπουργό Παιδείας για την τύχη των φοιτητών του τμήματος στην Ηγουμενίτσα

Νοεμβρίου 29, 2019 0
Ερώτηση Γιόγιακα στην υπουργό Παιδείας για την τύχη των φοιτητών του τμήματος στην Ηγουμενίτσα

Για την τύχη των φοιτητών του Τμήματος στην Ηγουμενίτσα ερωτούν την Υπουργό Παιδείας Γιόγιακας και Κεφάλα

Για τις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας με σκοπό τη συνέχιση και την ολοκλήρωση των σπουδών των φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, μετά την κατάργηση του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας ερωτούν την κα Κεραμέως ο Βασίλης Γιόγιακας και η Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα. 
Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν ότι στην απόφασή της για μη συνέχιση της λειτουργίας του νέου Τμήματος στην Ηγουμενίτσα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προτείνει είτε τη μετεγγραφή όλων των φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου σε συναφή Τμήματα άλλων ΑΕΙ της χώρας, είτε τη συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Διοίκησης στην Ηγουμενίτσα μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών των φοιτητών του. Κατά συνέπεια ερωτούν την Υπουργό Παιδείας αν προτίθεται να υιοθετήσει κάποια από αυτές τις δύο εναλλακτικές λύσεις. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
ΘΕΜΑ: «Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με τους φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα» 

Στην υπ. αριθμ. 1077/26-11-2019 Συνεδρία της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συζήτησε το θέμα της αναστολής λειτουργίας των νέων Τμημάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είχαν ψηφιστεί με νόμους της προηγούμενης κυβέρνησης. Αναφορικά με το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα η Σύγκλητος αποφάσισε ομόφωνα «με βάση μόνο ακαδημαϊκά κριτήρια» ότι για μια σειρά λόγους δε μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του και επομένως δε θα υποβληθεί σχετική Μελέτη Σκοπιμότητας για αξιολόγηση από την ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση). 
Στο κείμενο της Απόφασης αναφέρεται ότι «η Σύγκλητος θεωρεί ως μέγιστη ευθύνη τη ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν τους φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, το οποίο λειτουργεί υπό τη σκέπη του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας, με βάση πρόγραμμα σπουδών τεχνολογικής κατεύθυνσης». Ως προς το περιεχόμενο μιας ρύθμισης προτείνονται από τη Σύγκλητο δύο εναλλακτικές επιλογές, είτε η μετεγγραφή όλων των φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου σε συναφή Τμήματα άλλων ΑΕΙ της χώρας, είτε τη συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Διοίκησης και Επιχειρήσεων στην Ηγουμενίτσα μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών των φοιτητών του, με τη συγκρότηση προσωρινής Γενικής Συνέλευσης, υπό την ευθύνη της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Κατόπιν τούτων ερωτάται η κα Υπουργός:
Προτίθεται το Υπουργείο Παιδείας να υιοθετήσει κάποια από τις προτεινόμενες στην Απόφαση της υπ. αριθμ. 1077/26-11-2019 Συνεδρίας της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων λύσεις, ώστε να δρομολογηθεί η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τη συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών των φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα που λειτουργεί υπό το καταργηθέν Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Συνέχεια...

Η Εισήγηση του Σπύρου Ριζόπουλου για το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 28ης Νοεμβρίου

Νοεμβρίου 29, 2019 0
Η Εισήγηση του Σπύρου Ριζόπουλου για το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 28ης Νοεμβρίου 

κ. Πρόεδρε, 
Όταν πήγα στις ΗΠΑ ως μετανάστης, εκεί που κατά καιρούς με χλευάζετε πίσω από την πλάτη μου ότι δούλευα σερβιτόρος - και είναι τιμή μου αυτό - έκατσα 3 φορές στην ουρά στο Σικάγο για να βγάλω άδεια παραμονής. Την τρίτη φορά η συρόμενη πόρτα έκλεισε μπροστά μου. Νευρίασα, χτύπησα το τζάμι και αμέσως με απομάκρυναν οι δυνάμεις ασφαλείας και για 6 μήνες δεν είχα δικαίωμα να καταθέσω τα χαρτιά μου. 
Ξέρετε γιατί; Γιατί υπήρχε κράτος. Και εγώ ως μετανάστης ήξερα ότι πήρα μια δύσκολη απόφαση ζωής η οποία όμως είχε συνέπειες. Δεν φαντάστηκα ότι θα με περίμεναν στο αεροδρόμιο με επιδόματα. Και μιλάμε για μια Αμερική που τότε ειδικά το επίπεδο ζωής δεν είχε καμία σχέση με την Ελλάδα. 
H σημερινή μέρα δυστυχώς και το λέω και το εννοώ, είναι μια μέρα δικαίωσης για τους Ορίζοντες Ηπείρου. 
Εσείς οργανωμένα καθυστερήσατε να το εντάξετε, δεν αναγνωρίζετε τη σοβαρότητα του ζητήματος γι’ αυτό και δεν το συζητάτε μόνο του αλλά φέρατε και μια σειρά άλλων θεμάτων, τα οποία ξέρετε καλά ότι και να μη μας ρωτήσετε, θα τα ψηφίσετε. 
Πάμε λοιπόν μία μία τις ημερομηνίες για να δείτε πώς εμείς ως Ορίζοντες Ηπείρου παρακολουθούμε το θέμα στενά, αναγνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι, ακόμα και σε στιγμές που ούτε η κυβέρνηση το είχε αντιληφθεί πόσο σοβαρό είναι. 
3 Οκτωβρίου: Όταν είχατε το θράσος να μου λέτε ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται και ότι είστε αναρμόδιος, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωνε την άμεση εμπλοκή των Περιφερειών στο προσφυγικό. Φυσικά ήξερα τι έλεγα, όπως θα ξέρατε και εσείς αν είχατε φροντίσει να παραστείτε στη σύσκεψη που έκανε ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη με τους Περιφερειάρχες και αποφασίστηκε η μεταφορά των προσφύγων/μεταναστών στην ενδοχώρα. 
4 Οκτωβρίου: Ζητήσαμε τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής για τη διαχείριση του Προσφυγικού, τότε ήταν ακόμα προσφυγικό, με τη συμμετοχή όλων των επικεφαλής παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, των Δημάρχων, εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Ηπείρου. 
Δεν ενημερωθήκαμε για καμία τοποθέτηση σας. Απλά διαβάζατε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 30ης Σεπτεμβρίου και την ανακοίνωση της Ένωσης Περιφερειών. 
7 Οκτωβρίου: Ζητήσαμε σύγκληση συμβουλίου των αρχηγών των παρατάξεων και ζητούσα από εσάς κ. Πρόεδρε όπως συγκαλέσετε ειδική συνεδρίαση για το μεταναστευτικό/προσφυγικό. Χαίρομαι που με 40 μέρες καθυστέρηση τελικά προσχωρήσατε στις θέσεις των Οριζόντων Ηπείρου. 
Και έρχεται βέβαια το αποκορύφωμα της πολιτικής κουτοπονηριάς, που είχατε το θράσος να ζητήσετε προτάσεις διαχείρισης του μεταναστευτικού από την αντιπολίτευση. Στην επιστολή που απέστειλα στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 14 Οκτωβρίου και αφού επεσήμανα το γελοίο του χειρισμού της όλης υπόθεσης, παραταύτα έθεσα 9 συγκεκριμένα ερωτήματα στην Περιφερειακή Αρχή προκειμένου να προχωρήσουμε σε ένα κοινό σχέδιο δράσης. 
Παρότι ξέραμε ότι μας εμπαίζετε στείλαμε συγκεκριμένες ερωτήσεις που αν τις είχατε επεξεργαστεί οι απαντήσεις θα σας οδηγούσαν σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Αν τις είχατε μελετήσει, αν είχατε προσπαθήσει να αποτυπώσετε τα δεδομένα, σήμερα θα συζητούσαμε εδώ επί της ουσίας και δεν θα κάναμε έκθεση ιδεών. 
19 Νοεμβρίου: Ενόψει της ανακοίνωσης του κυβερνητικού σχεδίου διαχείρισης, οι Ορίζοντες Ηπείρου σας καλούσαμε να αποκαλύψετε πτυχές που αφορούν την Ήπειρο και να κινηθείτε για να μην αποφασίσει η Αθήνα το πώς θα διαχειριστούμε το ζήτημα εδώ. Τι κάνατε; Σιωπήσατε ξανά. 
Τα συμπεράσματά μου είναι απλά και λυπάμαι που το λέω αλλά 12+1 περιφερειάρχες και το «όργανό σας», είστε άβουλα όντα στις συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό. Αδυνατείτε να υποστηρίξετε τις απόψεις σας και υποκλίνεστε σε αυτόν που κρατά το πορτοφόλι του κράτους και σας λέει ωμά πως θα σας κόψει τις χρηματοδοτήσεις αν δεν «συμμορφωθείτε προς τας υποδείξεις». 
Έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που ανανεώθηκε η θητεία σας, το προσφυγικό/μεταναστευτικό υπάρχει ήδη από την προηγούμενη θητεία σας ως Περιφερειάρχη και εσείς περί άλλα τυρβάζετε. 
Δεν έχετε ξεκαθαρίσει βασικές πτυχές διαχείρισης του ζητήματος: από τη δημόσια τάξη και τη μεταφορά αυτών των ανθρώπων μέχρι τα θέματα μετεγκατάστασης και αφομοίωσης. Συνεπώς είναι αδύνατο να ασκήσω κριτική σε σας, τη στιγμή που πηγαίνετε πακέτο πια με την κυβέρνηση. Εσείς πλέον δεν εκπροσωπείτε τους Ηπειρώτες, εκπροσωπείτε την κυβέρνηση στην Ήπειρο, οπότε ας μιλήσουμε λίγο και για την κυβέρνηση. 
Η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο όλο το καλοκαίρι ωσότου αντιληφθεί τη σοβαρότητα του ζητήματος. Αρχικά εκτιμά πως το ζήτημα περιορίζεται στην καταστολή. Μετά κατάλαβε ότι πρέπει να ασχοληθεί με τη μετακίνηση. Έπειτα, μέσω των κ. Θεοδωρικάκου και Κουμουτσάκου κατάλαβαν ότι το ζήτημα πρέπει να περάσει στις περιφέρειες, και μετά ο κ. Πέτσας αποφάσισε και ανακοίνωσε το 1%, προφανώς ο Στέλιος δεν το σκέφτηκε μόνος του. Με λίγα λόγια το επιτελικό κράτος μπορεί να δουλεύει σε άλλα επίπεδα, αλλά στο βασικό ζήτημα που καίει την ελληνική κοινωνία εκτός από το οικονομικό, έχει αποτύχει στη λειτουργία του. Και εσείς είστε όργανό του. 
Γι’ αυτό λοιπόν, μη παραξενεύεστε όταν σας λέμε ότι δεν βάζουμε πλάτη σε κάτι που δεν ξέρουμε, διότι δεν ήρθατε εσείς ως Περιφερειάρχης να κάνετε μια παρουσίαση του προσφυγικού στους Ηπειρώτες. Δεν κάνατε μια συνέντευξη τύπου να μας πείτε ποια θα είναι τα δέκα πράγματα που θα κάνετε. 
Εγώ δεν εξελέγην για να είμαι ούτε δικό σας δεκανίκι εδώ μέσα όπως κάποιοι άλλοι και δεν δίνω λευκή επιταγή, ούτε σε εσάς ούτε στην κυβέρνηση. 
Δεν θα παίξω την πολιτική μου αξιοπρέπεια στα ζάρια χάριν των προσωπικών μου σχέσεων, δεν είμαι σαν κι εσάς. Εκεί είναι η μεγάλη μας διαφορά. 
Και πάμε τώρα παρακάτω στις σαχλαμάρες που ακούγονται τον τελευταίο καιρό. 
Φυσικά και δεν μπορεί να συγκροτηθεί καμία επιτροπή στην οποία θα συμμετέχει ο οποιοσδήποτε σέβεται τον εαυτό του, γιατί αυτή τη στιγμή πολιτικά, δεν θα πάμε να ανακαλύψουμε την Αμερική. Σήμερα αυτό που εμείς ζητούσαμε πριν δυο μήνες δεν έχει νόημα, αφού λανθασμένα κάθε υπουργείο κάνει κάθετες δράσεις και δεν υπάρχει κανείς να συντονίσει. 
Έχετε κυβέρνηση με 40%, με 158 βουλευτές, έχετε 12 περιφερειάρχες, και τον Αρναουτάκη έχετε μη κρυβόμαστε, ορίζετε το δημόσιο χρήμα, έχετε απόλυτη πλειοψηφία στην Περιφέρεια με 57%. Έχετε καθαρή εντολή να διαχειριστείτε το θέμα, γιατί δεν το κάνετε; Εσείς απλώς θέλετε να μας εμπλέξετε, τελικώς αυτή είναι η στρατηγική σας, απλώς ψάχνετε για συνενόχους. Έτσι κάνατε και στην περίπτωση του Πέτσιου πριν 2 χρόνια. Περίμενα να δω μέχρι που θα το φτάσετε. Ε, στο μεταναστευτικό δεν θα παίξω αυτό το παιχνίδι. 
Για να δείτε πόσο άτοπος πολιτικά είστε ακόμα και με τον προϋπολογισμό, δεν είχατε καν τη σκέψη, τυπικά να έχετε ένα κωδικό για το μεταναστευτικό. 
Αυτή τη στιγμή κυρίες και κύριοι κανείς δεν λέει την αλήθεια. Επειδή στην καριέρα μου ποτέ δεν δέχθηκα συνωμοσιολογικά σενάρια, έτσι και τώρα δεν δέχομαι ότι κάπου, κάπως γίνεται συζήτηση των Μεγάλων Δυνάμεων για να κατακλυστεί η χώρα από ξένους πληθυσμούς, όταν εσείς δεν μπορείτε να θωρακίσετε την Περιφέρειά σας. Είναι απλά καθαρή ανικανότητα να χειριστείτε το ζήτημα. Η συνολική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα είναι αποτέλεσμα και μόνο της ανικανότητας των κυβερνήσεων να διαχειριστούν το ζήτημα και ναι, να πάρουν δύσκολες αποφάσεις. 
Βγαίνει ο Πρωθυπουργός και λέει κανένα παιδί πίσω. Μαζί σας κ. Μητσοτάκη. ΚΑΝΕΝΑ ΟΜΩΣ. Πώς μια κοινωνία γονατισμένη θα δείξει κοινωνικό πρόσωπο, όταν μετρά ακόμα τις δικές της πληγές από μια δεκαετή κρίση. Δεν είναι λαϊκισμός, αλλά μου έδωσε την αφορμή. Γιατί αυτή τη στιγμή το μεταναστευτικό πονάει γιατί έχουμε τεράστιες παθογένειες για τις οποίες έχει ευθύνη το πολιτικό σύστημα. Τι μας ζητάτε; 
Να μη μπορώ να σταθώ οικονομικά, να μη μπορώ να σταθώ κοινωνικά και πάνω που πάω να ανασάνω μου λες βάλε πλάτη. Τόσα χρόνια που λιποθυμούσαν τα παιδιά χωρίς γεύματα, χωρίς πετρέλαιο δεν είδα καμία διεθνή κατακραυγή. Δεν είναι ότι διαφωνώ μαζί σας, αλλά απαντήσεις για αυτά δεν έχετε. Τι θέλετε να μου πείτε κ. Περιφερειάρχα, πώς παρότι το «κανένα παιδί πίσω» είναι σύνθημα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, δεν έχετε άποψη για τα παιδιά των Ηπειρωτών; 
Κανονικά θα έπρεπε να σας πω ότι είστε άξιοι της τύχης σας, όμως η θέση μας σε αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μας επιτρέπει να είμαστε ανεύθυνοι. 
Εστιάστε λοιπόν σε δύο θέματα: 
1. Θα εκφραστώ με την comme il faut λέξη αποτροπή. 
Μη ζητάτε να απαντήσω εγώ σε αυτό το ζήτημα γιατί δεν έχω τα δεδομένα. Εσείς παίρνετε τις ενημερώσεις από την ΕΥΠ, όχι εγώ. Αν δεν παίρνετε τότε κάτι κάνετε στραβά. Μη μου πείτε ότι δεν ξέρετε πότε φεύγουν οι βάρκες από την Τουρκία; 
2. Προγραμματισμός - Προτάσεις 
Κε Καχριμάνη αυτή τη στιγμή έπρεπε να έχετε ένα σχέδιο που θα διαφυλάσσει την ομαλή λειτουργία της Π. Ηπείρου και δεν το έχετε. Σας ρωτάω και τώρα να μας απαντήσετε υπεύθυνα, πόσο κόσμο ακόμα περιμένουμε; Το 1% το έχουμε ήδη ξεπεράσει αφού σήμερα φιλοξενούμε 3.500 ανθρώπους στην Ήπειρο. 

Χάσατε 2 μήνες ενώ μπορούσατε να έχετε ρωτήσει τον κ. Θεοδωρικάκο ή να του έχετε δώσει τις ερωτήσεις που σας στείλαμε. Στη διαχείριση κρίσεων το σημαντικό δεν είναι να τηρείς κατά γράμμα το σχέδιο αλλά να έχεις ένα μπούσουλα από το οποίο να αποκλίνεις. Εσείς δεν έχετε ούτε αυτό και είμαστε όχι στο «παρά πέντε» αλλά στο «και πέντε». 

Πρόταση πρώτη 
Τρέξτε τώρα και αναθεωρήστε τον προϋπολογισμό, βάλετε επιτέλους κωδικούς για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και ναι, ήρθε η ώρα να αναλάβετε το πολιτικό κόστος κόβοντας από το Τεχνικό Πρόγραμμα. Διαφορετικά ζητήστε περισσότερα χρήματα από το υπερπλεόνασμα της κυβέρνησης στην οποία τόσο πρόθυμα λογοδοτείτε. 

Πρόταση δεύτερη 
Σε συνέχεια συγκροτείστε μια Επιτροπή Παρακολούθησης με τους Δημάρχους για να ετοιμάσουν τις υποδομές τους. Γιατί εδώ μπαίνει και το ζήτημα του πως θα μοιράσετε τον πληθυσμό. Είπαμε το 1% δεν ισχύει. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε συνεχώς στοιχεία καταγραφής των εισροών για να μπορείτε να τους μοιράζετε ακριβοδίκαια. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ. 
Γιατί στο πλαίσιο της Περιφερειακότητας, για λόγους πρακτικούς, δε θα βρεθεί ούτε ένας στο Μέτσοβο. Δεν πρέπει ουσιαστικά στο τεχνικό σας πρόγραμμα να αδικηθεί όταν δεν θα σηκώσει αυτή την κοινωνική πράξη; 
Και σε αυτήν την περίπτωση είστε αδύναμος να διαχειριστείτε τη σχέση σας με την Αθήνα. Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τη σχέση σας με τους Δημάρχους; Δεν μπορείτε να βρείτε τη μαθηματική εξίσωση των εισροών σε σχέση με το τι πρέπει να πάρει ο καθένας; Και αν για λόγους πρακτικούς και δημογραφικούς δεν είναι εύκολο να πάρουν κάποιοι όσο κάποιοι άλλοι, αυτό δεν πρέπει να έχει αντίκτυπο στο ΠΔΕ ή στο Τεχνικό Πρόγραμμα; Αυτά είναι τα πρακτικά ζητήματα. 
Δεν έχετε σκεφτεί, ότι την εσωτερική κατανομή πρέπει να την αναλάβετε εσείς που ξέρετε την πολιτική γεωγραφία, μιας και εγώ ήρθα από την Αμερική και δεν την ξέρω; 

Πρόταση τρίτη 
Το υπάρχον προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας δεν επαρκεί. Μέχρι να διοριστούν όλοι εκείνοι στις θέσεις που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, θα έχουμε χάσει επιπλέων πολύτιμο χρόνο. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς. Ζητήστε από τον Πρωθυπουργό να ενεργοποιηθούν οι εθνοφύλακες για να συμβάλουν στη διαφύλαξη της τάξης. Προτείνω να είναι άοπλοι, σε μία μικτή λειτουργία με τα σώματα ασφαλείας, επικουρικά. Εάν χρειαστεί οικονομική στήριξη από την Περιφέρεια, να διαμορφωθεί πρόβλεψη στον προϋπολογισμό. 

Πρόταση τέσσερα 
Αφορά το μέλλον (την ενσωμάτωση): ουδέποτε σκεφτήκατε με τι θέλετε να μοιάζει η ζωή των Ηπειρωτών μετά τη θητεία σας. Μέχρι τώρα νομίζατε ότι πολιτική είναι αυτό που κάνατε τόσα χρόνια. Τόσο καιρό το θέμα καίει και ασχοληθήκατε περισσότερο με το ποιοι θα στελεχώσουν τον ΦΟΣΔΑ και την ΠΕΔ. 
Κε Καχριμάνη, στην Ήπειρο ήρθε η ώρα της πραγματικής πολιτικής. 
Έχετε απάντηση για το επίπεδο ζωής και την ενσωμάτωσή των προσφύγων/μεταναστών που θα μείνουν μόνιμα στην Ήπειρο; Τι σημαίνει κοινωνιολογικά για την Ήπειρο σε 10 χρόνια; Όταν μιλάμε για αφομοίωση τι εννοούμε; 
Ποια θα είναι η σχέση των νέων κατοίκων με τον γηγενή πληθυσμό και με δεδομένη τη δημογραφική κάμψη που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια; 
Μήπως το κομμάτι της ενσωμάτωσης ακριβώς λόγω του κοινωνικού της χαρακτήρα και λόγω των διαφόρων ΜΚΟ που υπάρχουν (και τώρα επανεξετάζεται επιτέλους το στάτους τους) εδώ στην Ήπειρο, θα έπρεπε να πάμε σε ένα πιο βατό μη-ΜΚΟ σχήμα Αστική Μη Κερδοσκοπική, όπως είναι Μέριμνα; Στη Μέριμνα συμμετέχετε όλοι οι εμπλεκόμενοι. 

Πρόταση πέντε 
Εδώ θέλω να αναφερθώ στο ρόλο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των βιομηχανιών της Ηπείρου. 
Θα ξεκινήσω με τις δύο βιομηχανίες που εμπορεύονται δημόσιο αγαθό: το νερό. 
Πριν 2 χρόνια εσείς και ο Δήμος χαρίσατε 3 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα στο Ζαγόρι και τον Βίκο. 
Νιτσιάκος, Πίνδος, Καράλης, Τσουτσοπλίδης, ΕΛΠΕ, ΕNERGEAN, και πολλοί άλλοι… 
Βεβαίως θα σας πουν δικαίως το εξής: φέρτε ένα σχέδιο κοστολογημένο να βοηθήσουμε μέσω της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. 
Πότε περιμένετε λοιπόν να καταθέσετε το δικό σας σχέδιο; 
Το θεωρώ προσβλητικό ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΎΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ να στέλνετε αίτημα για συζήτηση για το μεταναστευτικό, να παρουσιάζετε τρεις προτάσεις και να μην είναι η δική σας μέσα. Ποια είναι η δική σας θέση τελικά; Ότι πει η κυβέρνηση; Παραδεχτείτε το. Κάντε μια συνέντευξη τύπου και πείτε: Δεν έχω πρόταση. Θα κάνω ότι πει η κυβέρνηση. Κάντε το. Γιατί φοβάστε να το παραδεχτείτε; 
Ξέρω ότι όσα ερωτήματα και αν κάνω απάντηση δεν θα πάρω, ούτε και περιμένω κάτι. Δυστυχώς. Αποφασίστε τι θα κάνετε σύντομα. 
Κλείνοντας, σας αφιερώνω μια φράση: κατάλαβε το θέμα, και οι λέξεις θα ακολουθήσουν από μόνες τους. Αυτό θα είχε συμβεί αν είχατε απαντήσει στις ερωτήσεις μας. 

Από το γραφείο Τύπου 

Συνέχεια...

Τοποθέτηση Καχριμάνη για το προσφυγικό ζήτημα

Νοεμβρίου 29, 2019 0
Τοποθέτηση Καχριμάνη για το προσφυγικό ζήτημα

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ 

Εκτενής συζήτηση έγινε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου σχετικά με τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα. Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων, ανάφερε και τα εξής: 
Η διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος μακάρι να ήταν τόσο απλή υπόθεση, ώστε η κάθε Περιφέρεια να αναλάμβανε από μόνη της να δώσει λύσεις. 
Είναι εθνικό, είναι ευρωπαϊκό και οι διαστάσεις του φαίνεται να τείνουν να μετατραπούν σε ανεξέλεγκτες. Ό, τι ισχύει σήμερα, αύριο είναι πιθανό να ανατραπεί εξαιτίας των νέων δεδομένων που προκύπτουν από τις αυξανόμενες ροές από την Τουρκία. 
Τα μέτρα που είχαν ληφθεί ως τώρα είναι γεγονός πως δεν αποδίδουν και αυτό οφείλεται και σε εσωτερικούς παράγοντες- όπως είναι οι χρονοβόρες διαδικασίες ασύλου- όσο και σε εξωτερικούς, όπως είναι η Τουρκική πολιτική. 
Μπροστά μας έχουμε τώρα ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο και αποφάσεις για καλύτερη οργάνωση των κέντρων και αύξηση των αποτρεπτικών μέτρων. Τα μέτρα αυτά μας αναλύθηκαν σε συνάντηση που είχε γίνει με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. 
Ακούγονται διάφορες προτάσεις. Πρέπει εξ αρχής να υπογραμμίσω πως οι Περιφέρειες δεν εμπλέκονται στις διαδικασίες για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών. Παρά ταύτα στην αρχή της κρίσης συνεργαστήκαμε με την προηγούμενη Πολιτική Ηγεσία και χρηματοδοτήσαμε εργασίες διαμόρφωσης του Κέντρου στον Κατσικά. Έκτοτε δεν υπήρχε καμία ενημέρωση, ούτε για το πόσοι θα έλθουν, ούτε για που θα εγκατασταθούν. 
Η Περιφέρεια δεν διαθέτει ούτε χώρους, ούτε διαμερίσματα για μίσθωση. Όσες φορές κληθήκαμε να εκφράσουμε απόψεις επικεντρωθήκαμε σε ορισμένα σημεία: 
Να υπάρχει ισοκατανομή σε όλο τον Ελλαδικό χώρο προσφύγων και μεταναστών. 
Να ενημερώνονται οι τοπικές κοινωνίες 
Να τεθεί τέλος στην ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ 
Υπάρχει ένα ερώτημα, για το πόσοι μπορεί να φιλοξενηθούν στην Ήπειρο. 
Δυστυχώς δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό, για τον απλούστατο λόγο, γιατί κανένας δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσοι θα είναι ακόμη αυτοί που θα έλθουν στη χώρα μας. Πρόσφατα (28 Οκτωβρίου) ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ηπειρώτης στην καταγωγή ας μην τον ξεχνάμε, Λευτέρης Οικονόμου, είχε δηλώσει στα Γιάννενα ότι δεν πρόκειται να έλθουν άλλοι πρόσφυγες. Αυτό ίσχυε με τα ως τότε δεδομένα. Τις επόμενες ημέρες όμως, όταν άρχισαν να καταφθάνουν εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα παράλια τα δεδομένα άλλαξαν. Είχε ειπωθεί για αναλογία 1% σε σχέση με το μόνιμο πληθυσμό. Και αυτό όμως το όριο ξεπεράστηκε. 
Είναι γεγονός ότι η Κυβέρνηση αναζητά χώρους για φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών. Με τους ξενοδόχους έρχεται σε απευθείας συζητήσεις. Για παλιά εργοστάσια κλπ επίσης με τους ιδιοκτήτες τους. Με τα σημερινά δεδομένα, στην Ήπειρο δεν προβλέπεται η δημιουργία κλειστών, προαναχωρησιακών κέντρων. Αλλά δεν αποκλείεται και αυτό να γίνει στο μέλλον. 
Εκείνο για το οποίο εμείς έχουμε δεσμευτεί στην Κυβέρνηση, είναι να συμβάλλουμε ούτως ώστε η φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών να γίνει με τους λιγότερους δυνατόν κοινωνικούς κραδασμούς. 
Αφουγκραζόμαστε τις απόψεις, τις διαφωνίες των κατοίκων. Είναι εύλογη και η επισήμανση πως οι εγκαταστάσεις προσφύγων σε πολυκατοικίες να γίνεται με προσοχή και έρευνα ώστε να μη διασαλευθεί η κοινωνική συνοχή. 
Δεν μπορούμε όλους αυτούς που καλοπροαίρετα εκφράζουν προβληματισμούς να τους στιγματίζουμε ως ρατσιστές. 
Δεν συμφωνούμε βέβαια και με τις τυφλές αντιδράσεις του τύπου «μακριά από μας οι πρόσφυγες». 
Δεν συμφωνούμε επίσης και με εκείνους που τάσσονται με τη λογική των ανοικτών συνόρων και του κλεισίματος των κέντρων που θα προκαλέσουν πολύ περισσότερα προβλήματα και στους ίδιους, αλλά και στους μόνιμους κατοίκους. 
Η καταγραφή, η κατανομή των προσφύγων και των μεταναστών γίνεται με προκαθορισμένο τρόπο και από διαπιστευμένες υπηρεσίες και σε αυτή τη διαδικασία δεν μπορεί να εμπλακούν ούτε οι δήμοι, ούτε οι περιφέρειες. 
Η Ήπειρος έχει δείξει και στο παρελθόν μαθήματα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Στην τωρινή κρίση πρέπει όμως να καταστήσουμε σαφές και ήδη το έχουμε κάνει ότι: 
Πρέπει να γίνει σαφής διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών και η Ήπειρος να παραμείνει ως περιοχή φιλοξενίας προσφύγων. 
Θα ισχύουν για όλους τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις, με απόλυτη ισοκατανομή στις Περιφέρειες και χωρίς εξαιρέσεις. 
Οι ανήλικοι πρέπει να τύχουν ειδικής μεταχείρισης και βεβαίως να παρακολουθούν μαθήματα 
Οι ΜΚΟ να τεθούν υπό αυστηρό έλεγχο και να αποκτήσουν ενεργό ρόλο οι Δήμοι. 
Η εθνική ασφάλεια δεν διακυβεύεται. Αν ληφθούν υπόψη τα παραπάνω, τότε δεν θα υπάρξει ζήτημα ούτε για την κοινωνική συνοχή σε περιοχές όπου θα εγκατασταθούν για μικρό ή και μεγαλύτερο διάστημα οι πρόσφυγες. 

* ** 
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης το Σώμα, ότι με βάση πληροφορίες που διακινούνταν επικοινώνησε με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και τους εξήγησε πως δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί το στρατόπεδο του ΚΕΝ στην Άρτα για φιλοξενία προσφύγων καθώς βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, όπως επίσης δεν ενδείκνυται και εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων για το οποίο υπήρχαν σκέψεις να χρησιμοποιηθεί για τον ίδιο λόγο. Μετά την επικοινωνία αυτή ενημερώθηκε πως δεν θα χρησιμοποιηθούν οι δύο αυτοί χώροι και θα αναζητηθούν άλλοι. 
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ο Εμπορικός Σύλλογος για το τμήμα ΑΕΙ της πόλης

Νοεμβρίου 29, 2019 0
Ηγουμενίτσα: Ο Εμπορικός Σύλλογος για το τμήμα ΑΕΙ της πόλης 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΕΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας: 
συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών, δηλαδή, στην επαναφορά του αρχικού πτυχίου αποφοίτησης – τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου – στη δυνατότητα να συνεχίσουν σε τμήμα ΑΕΙ, να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του τμήματος με την πρόσληψη καθηγητών και την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών όλων των ετών, να γίνουν εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων 
προσθέτει την αναγκαιότητα της δωρεάν σίτισης και στέγασης με κρατική δαπάνη 
καταγγέλλει την πολιτική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που αναστέλλει την έναρξη λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Ηγουμενίτσα, το οποίο πρέπει να λειτουργήσει όχι μόνο τυπικά, αλλά ουσιαστικά, με τη διάθεση όλων των αναγκαίων πόρων και την εξασφάλιση ενός τίτλου σπουδών με προοπτική για τους φοιτητές 
υπενθυμίζει, πως κόντρα στις τότε διαπιστώσεις, είχε προβλέψει από το 2013 με σειρά ανακοινώσεων, ότι οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις με την κατάργηση τμημάτων –και οι χλιαρές αντιδράσεις των τοπικών θεσμικών οργάνων– θα οδηγήσουν στο οριστικό κλείσιμο του Τμήματος της Ηγουμενίτσας. 
Τέλος, η πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου –26/11/2019– που βάζει ταφόπλακα στο τμήμα της Ηγουμενίτσας, αποδεικνύει αυτά που κατήγγειλε τα προηγούμενα χρόνια ο Σύλλογος, πως δηλαδή, το σχέδιο «Αθηνά» και η μετατροπή της Παιδείας σε επιχείρηση που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια θα οδηγήσει τα πιο «αδύναμα» τμήματα σε λουκέτο. 

Ηγουμενίτσα 28/11/2019 
Το Δ.Σ.
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Έφερναν πεζοί 42 κιλά χασίς από την Αλβανία - Συνελήφθησαν στο Ράι

Νοεμβρίου 29, 2019 0
Θεσπρωτία: Έφερναν πεζοί 42 κιλά χασίς από την Αλβανία - Συνελήφθησαν στο Ράι

Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν στο Ράγιο Θεσπρωτίας, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί, πάνω από -42- κιλά ακατέργαστης κάνναβης 


Συνελήφθησαν, χθες (28-11-2019) το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Κεστρίνης - Ραγίου Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα. 
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζή τρεις σάκους, που περιείχαν (30) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -42- κιλών και -330- γραμμαρίων. 
Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. 
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι επιπρόσθετα στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συνέχεια...

Επαναλειτουργεί το Οδοντιατρείο του Νοσοκομείου Φιλιατών από 1 Δεκεμβρίου

Νοεμβρίου 29, 2019 0
Επαναλειτουργεί το Οδοντιατρείο του Νοσοκομείου Φιλιατών από 1 Δεκεμβρίου

Eπαναλειτουργεί από 1-12-2019 το Οδοντιατρείο του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Φιλιατών μετά την παραίτηση του Οδοντιάτρου λόγω συνταξιοδότησης. 
Ενημερώνεται το κοινό ότι εκτός του Οδοντιατρείου στο Νοσοκομείο λειτουργεί και Οδοντιατρείο στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας που στεγάζεται στο χώρο του ΤΕΠ. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στην Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου (2664360228 ) για περισσότερες πληροφορίες  

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 
ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ
Συνέχεια...

Black Friday στη Wind Ηγουμενίτσας με μοναδικές προσφορές

Ο καιρός σήμερα στην Ηγουμενίτσα