01/13/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Να ανακληθούν οι απολύσεις 12 γεωπόνων-εκτιμητών του ΕΛΓΑ, ζητάει το Σωματείο Γεωπόνων Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας

Ιανουαρίου 13, 2021 0
Να ανακληθούν οι απολύσεις 12 γεωπόνων-εκτιμητών του ΕΛΓΑ, ζητάει το Σωματείο Γεωπόνων Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΓΕΩΠΟΝΩΝ –ΕΚΤΙΜΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΓΑ 

Οι Γεωπόνοι εργάζονταν με θετική Πρωτόδικη Απόφαση από το 2014 που αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε έναν Οργανισμό που τα τελευταία χρόνια εμφανίζει ελλιπή στελέχωση προσωπικού με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στην εκτιμητική διαδικασία και στην άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους αγροτοκτηνοτρόφους 

Η εμπειρία των περισσοτέρων προσεγγίζει ή και ξεπερνά την εικοσαετία. Αποτελέσανε δε καθ’ όλη αυτήν την περίοδο ενεργά στελέχη του οργανισμού, με συνεχή προσφορά εκτιμητικού έργου και με ανελλιπή παρουσία στην ύπαιθρο και το χωράφι. 

Οι απολύσεις έρχονται να αθροιστούν στις συνεχείς αποχωρήσεις συναδέλφων, τα τελευταία χρόνια είτε μέσω κινητικότητας υπαλλήλων είτε λόγω συνταξιοδοτήσεων. Την ώρα που ο ΕΛΓΑ προσλαμβάνει συμβασιούχους απολύονται εργαζόμενες/οι αορίστου χρόνου !!! 

Θεωρούμε απαράδεκτες τις καταγγελίες των συμβάσεων και ζητάμε να ανακληθούν άμεσα. 

το Διοικητικό Συμβούλιο 
του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων 
Ηπείρου –Κέρκυρας-Λευκάδας 
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Οι Πρόεδροι των παρακαλάμιων Κοινοτήτων & οι Πρόεδροι ΤΟΕΒ για τις πλημμύρες του Καλαμά

Ιανουαρίου 13, 2021 0
Θεσπρωτία: Οι Πρόεδροι των παρακαλάμιων Κοινοτήτων & οι Πρόεδροι ΤΟΕΒ για τις πλημμύρες του Καλαμά

Μεγάλες για μία ακόμη φορά είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε όλες τις παρακαλάμιες κοινότητες από τα νερά του Καλαμά. Πρόεδροι των ΤΟΕΒ και των Κοινοτήτων απευθύνουν έκκληση για λήψη μέτρων και δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται.

Τη σύσταση συντονιστικού οργάνου με σκοπό την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα προχωρούν πρόεδροι ΤΟΕΒ και παρακαλάμιων κοινοτήτων.

Το σχετικό ψήφισμα υπογράφουν οι Πρόεδροι των ΤΟΕΒ Ρίζιανης- Κορύτιανης, Βρυσέλλας, Φιλιατών, Σκάλας Φιλιατών και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Βρυσέλλας, Σίδερης, Κυπαρίσσου, Αετού, Παλαιοχωρίου, Παλιοεκκλησίου, Γολά, Αχλαδιάς, Γεροπλάτανου, Κορύτιανης, Δράμεσης, Κοκκινιάς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Παραποτάμου Απόστολος Τζώρτζης.

Το ψήφισμα κοινοποιείται στους βουλευτές, την Περιφέρεια, τους δημάρχους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και άλλους.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

" Σήμερα στο Τ.Κ. Κορύτιανης του Δ. Ηγουμενίτσας προσήλθαν οι υπογράφοντες στο τέλος της παρούσης ορμώμενοι από τις καταστροφές των τελευταίων πλημμυρικών φαινόμενων του ποταμού Καλαμά που “εθιμοτυπικά” πλέον λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στα παραποτάμια χωρία άνωθεν του φράγματος Ραγίου του Δ. Φιλιατών έως και τη Νεράιδα του Δ. Σουλίου. Είναι γνωστό σε όλους τους εμπλεκόμενους και μη φορείς πως εδώ και χρόνια με τις πρώτες μεγάλες βροχές στην Ήπειρο ο ποταμός Καλαμάς θα πλημμυρήσει άνωθεν του φράγματος Ραγίου και θα παρασύρει στο διάβα του ολόκληρες καλλιέργειες και περιουσίες, δρόμους κλπ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει καλλιέργειες εσπεριδοειδών ή ακτινιδίων να χάνονται υπό τη στάθμη του ποταμού με ανυπολόγιστες συνέπειες, καλλιέργειες μηδικής για παράδειγμα να καταστρέφονται εν μια νυκτί, ζώα να πνίγονται και να χάνονται κτηνοτροφικά κεφάλαια, ακόμη και ολόκληρα χωριά να αποκόπτονται από την κυκλοφορία λόγω των πλημμυρών του ποταμού που φτάνει έως και να κλείνει το οδικό δίκτυο. Όλα τα παραπάνω είναι καταγεγραμμένα είτε σε ανταποκρίσεις του ΕΛΓΑ, είτε σε φωτογραφίες και βίντεο τοπικών και μη μέσων, είτε στην πολιτική προστασία και για να μην πλατειάζουμε αποτελεί μόνιμο και γνωστό πρόβλημα σε ετήσια βάση για όλες τις παραποτάμιες περιοχές της Θεσπρωτίας.

Είναι επίσης κοινή αίσθηση πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια υποβάθμιση του θέματος που εμφανίζεται στην τοπική επικαιρότητα μόνο όταν είναι σε όξυνση τα φαινόμενα αυτά και προσπαθούν να λυθούν επί προσωπικού είτε με τηλεφώνα αγροτών και διαφόρων ενδιαφερόμενων φορέων στη Περιφέρεια ή στην πολιτική προστασία είτε με προσωπικές παρεμβάσεις του εκάστοτε πολιτικού προσώπου που κάθε φορά λαμβάνει δράση να διευθετήσει το θέμα με καθαρισμούς της κοίτης του ποταμού, ή παίζοντας με τις θύρες του φράγματος που απελευθερώνουν νερό προς τη θάλασσα ή με διάφορους τρόπους που μόνο αποτέλεσμα έχουν μέχρι τώρα τη διαιώνιση του προβλήματος, τη μη λύση του και τη καταστροφή ολόκληρων περιουσιών κάθε χρόνο όπως επίσης και την άμεση καταστροφή του περιβάλλοντος. Συνερχόμενοι λοιπόν απόψε για τους παραπάνω λόγους και συναισθανόμενοι την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους συμπολίτες μας σήμερα και αύριο στα παιδιά μας, αποφασίζουμε τη σύσταση συντονιστικού οργάνου που σκοπό θα έχει την εξεύρεση άμεσης λύσης στα παραπάνω θέματα θεσμικά και όχι μέσω ευχολογίων και προφορικών δεσμεύσεων. Απευθυνόμαστε σε όλους του πολιτικούς φορείς της Θεσπρωτίας όπου και θα κοινοποιηθεί το παρόν:

- υπάρχει έλεγχος στη λειτουργία του φράγματος όσον αφορά τα θυροφράγματα?

- Ποιος είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία αυτή; -ποιος έχει την ευθύνη καθαρισμών της κοίτης του ποταμού;

- Ποιος έχει τη συνολική ευθύνη για τις καταστροφές που ήρθαν, έρχονται και θα συνεχίσουν να έρχονται;

- υπάρχουν ανταποδοτικά τέλη για τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού εργοστασίου στο φράγμα; Εάν ναι ποιοι φορείς καρπώνονται και γιατί; Τα αξιοποιούν; Πώς;

- υπάρχει συντονισμός μεταξύ των φορέων σχετικά με τη διαχείριση των υδάτων του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και της λίμνης Παμβώτιδας για να αποτρέπονται τα πλυμμηρικά φαινόμενα ή είναι αναποτελεσματικός;

– Εάν κάποιος πολίτης αξιώσει αποζημιώσεις ποιος φέρει την ευθύνη αυτή για τις καταστροφές;

Τα παραπάνω δεν αποτελούν τα μοναδικά ερωτήματα προφανώς ούτε και υπαινισσόμαστε πως λύνονται τα θέματα αυτομάτως απαντώντας σε αυτά. Όμως θα θέλαμε απαντήσεις γραπτές για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας και η αρχή πλέον έγινε και δε θα σταματήσει εδώ το θέμα. Κύριοι παρακαλούμε να συναισθανθείτε τη καταστροφή που είναι ήδη εδώ στις παραποτάμιες περιοχές και να σκύψετε το κεφάλι δίνοντας λύσεις άμεσες στον κόσμο.

Εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε πρόσκληση- πρόκληση για το καλό του τόπου και για δέκα εκατό ανθρώπους που θέλουν να μείνουν ακόμη σ ‘αυτόν να παλέψουν. Θα ακουστούν όλες οι απόψεις και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν συναντήσεις με όσους φορείς ενδιαφέρονται για το θέμα και τη λύση του. Επιφυλασσόμεθα επίσης και για κάθε νόμιμη ενέργεια που μπορούμε να κάνουμε πλέον μιας και η πίεση του αγροτικού και μη κόσμου τους οποίους εκπροσωπούμε είναι τεράστια".
Συνέχεια...

Μείωση του πληθυσμού της Ηπείρου, κατέγραψε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία

Ιανουαρίου 13, 2021 0
Μείωση του πληθυσμού της Ηπείρου, κατέγραψε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία

Μείωση του πληθυσμού της Ηπείρου κατέγραψε το 2019 η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία σε σχέση με το έτος 2018. Οι κάτοικοι των 4 Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου ανήλθαν το 2019 σε 333.265 αντί 333.696 το 2018 (μείωση 481 ατόμων).

Αύξηση κατά 391 κατοίκους παρουσίασαν και τα Ιωάννινα, ενώ μείωση κατά 882 άτομα η Άρτα και 32 η Θεσπρωτία. Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ο πληθυσμός την 1/1/2020 ανήλθε σε 58.055 άτομα αυξημένος κατά 92 άτομα σε σχέση με τις 57.963 του 2018.

Πανελλαδικά σε διάστημα ενός έτους ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 0,006 % δηλαδή κατά 5.594 άτομα και την 1η Ιανουαρίου του 2020 ήταν 10.718.565 άτομα.
Συνέχεια...

Σπύρος Ριζόπουλος: "Ανοχύρωτη η Ήπειρος, ανύπαρκτος ο σχεδιασμός"

Ιανουαρίου 13, 2021 0
Σπύρος Ριζόπουλος: "Ανοχύρωτη η Ήπειρος, ανύπαρκτος ο σχεδιασμός"

Ευθεία επίθεση στους ανθρώπους που κυβερνούν την Ήπειρο εξαπέλυσε ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου της παράταξης μας για το νέο έτος.

Ο ίδιος αφού παρέθεσε στοιχεία για την προχειρότητα με την οποία η Περιφέρεια κινείται σε όλους τους τομείς, τόνισε ότι η Ήπειρος είναι παντελώς ανοχύρωτη και ανοργάνωτη, εκφράζοντας τις φοβίες του για το μέλλον του τόπου.

Για να καταστήσει σαφές το παραπάνω απέδειξε πόσο εκτός πραγματικότητας είναι η Περιφέρεια όσον αφορά την ουσία του προβλήματος, επιδεικνύοντας το βαθμό εμβάθυνσής του στη μελέτη του σχεδίου που παρουσιάστηκε προ δέκα ημερών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, πράγμα το οποίο επεσήμανε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο, επισημαίνοντας ότι φάνηκε από το γεγονός ότι δέκα μέρες μετά πλημμύρισε ο τόπος.

Ανύπαρκτη η στρατηγική για τις πλημμύρες
Το απαρχαιωμένο σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας το οποίο μιλάει για τις 13 Περιφέρειες και όχι για της Ηπείρου και αυτό που συνέβη ήταν απλά να «κουμπώσουν» μέσα τα ονόματα των Καχριμάνη και των συνεργατών του. Μάλιστα, για να αποδείξει το παραπάνω ανέφερε ότι ο σχεδιασμός για την Περιφέρεια Ηπείρου διαθέτει και πλάνο για την αντιμετώπιση προβλημάτων των σιδηροδρόμων, ωστόσο στην Ήπειρο δεν έχει τρένα…

Ο ίδιος με έκπληξη διαπίστωσε ότι αφετηρία του σχεδιασμού ήταν ο νόμος 13/2002, τονίζοντας ότι από τότε έχουν περάσει 18 έτη.

Ειδική μνεία έκανε και στο σχέδιο «Δάρδανος» για την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων, το οποίος όπως είπε δεν το έχει δει ποτέ. Συνεχίζοντας στάθηκε στα έργα που δεν έγιναν ποτέ στην Ήπειρο για την αποστράγγιση της τεράστιας ποσότητας νερού από τις βροχοπτώσεις, ενώ για τις πιστώσεις για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών τόνισε ότι δεν υπάρχει προϋπολογισμός, ούτε είναι γνωστό το κόστος του σχεδίου.

Ακόμα αναφέρθηκε σε ένα σχέδιο που προϋποθέτει κέντρο επιχειρήσεων στηριζόμενο σε λογισμικά και τεχνολογία, το οποίο όπως χαρακτηριστικά είπε «Δεν το έχει δει κανείς μας».

Στάθηκε ακόμα στις ανύπαρκτες ενημερωτικές ημερίδες για καίρια θέματα, αλλά και τις υποδομές οι οποίες έχουν μετατραπεί σε ένα λάκκο που απορροφά πεταμένα χρήματα.

«Η Ήπειρος είναι παντελώς ανοχύρωτη σε όλα τα μεγάλα ζητήματα», τόνισε σε έντονο ύφος και στη συνέχεια υπογράμμισε ότι όλες οι δαπάνες για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών της Περιφέρειας, περνάνε από την Πολιτική προστασία και τα χρήματα μπορεί να μπαίνουν σε τσέπες και όχι να διοχετεύονται για την επίλυση των προβλημάτων.

Έλλειμμα οράματος και δυστοκία στο ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων
Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του κατήγγειλε τις εργολαβίες, τονίζοντας ότι επιλέγονται ιδιωτικά Μέσα χωρίς κανένα κριτήριο και καμία πιστοποίηση, ενώ έφερε ως παράδειγμα μια ερώτηση που έκανε για τις έξτρα δαπάνες που πρέπει να εγκριθούν και πήρε την απάντηση «Εσύ τι καίγεσαι; Άντε να στοιχίζει όσο ένας αγροτικός δρόμος».

Τέλος, αναφέρθηκε στο ΕΣΠΑ και τον σχεδιασμό της Περιφέρειας, το οποίο ενώ Πανελλαδικά έχει ανέβει κατά μέσο όρο 30%, στην Ήπειρο αυξήθηκε μόλις κατά 23.7 %, επισημαίνοντας ότι η πιο «φτωχή Περιφέρεια της Ευρώπης είναι 8η σε σειρά στο θέμα της αύξησης του ΕΣΠΑ». Πρώτη όπως είπε είναι η Στερεά με αύξηση 112.5%, 2ο το Νότιο Αιγαίο με το ίδιο ποσοστό, τρίτη η Πελοπόννησος με 43.6%, 4η η Κεντρική Μακεδονία με αύξηση 41.20%, 5η τη Θεσσαλία με αύξηση 30.7%, 6η την Κρήτη με 24.9%, 7ο το Βόρειο Αιγαίο με 23.7% και 8η η Ήπειρος με το ίδιο ποσοστό. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το οποίο μειώνεται κάθε χρόνο. 


Κατά τον ίδιο αυτό συμβαίνει επειδή όταν όλοι οι Περιφερειάρχες έδιναν μάχη με το Μαξίμου μέχρις τις 23/12 για να αυξήσουν το ΕΣΠΑ τους, ο κ. Καχριμάνης απουσίαζε.

Η πρόταση για το Οδικό Δίκτυο Φιλιππιάδας - Καναλίου
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης, Φίλιππος Παππάς, είχε αναφερθεί στο Οδικό Δίκτυο Φιλιππιάδας – Καναλίου τονίζοντας ότι για τα πολλά τροχαία ευθύνονται:

· Στο πολύ υψηλό φόρτο κυκλοφορίας και ιδιαίτερα στις ώρες αιχμής όπου παρατηρούνται πολύ μεγάλες ουρές.

· Στις υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσονται ακόμα και όταν έχει μεγάλη κίνηση οχημάτων (π.χ. θερινή περίοδο).

· Στο γεγονός ότι η οδός έχει σ΄ όλο το μήκος της πάρα πολλούς κάθετους δρόμους ,κύριους και δευτερεύοντες.

· Στο ότι η οδός δεν έχει παράπλευρο δίκτυο για την εξυπηρέτηση των αγροτικών μηχανημάτων, που χρησιμοποιούν την κύρια οδό για να πάνε στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις τους.

· Στο ότι οι βασικοί κόμβοι με το επαρχιακό δίκτυο δεν πληρούν και εδώ τις προϋποθέσεις ασφαλείας και καταλληλότητας.

· Και τέλος στο ότι ακόμη και τη στιγμή που μιλάμε η σύνδεση με την Ιόνια οδό, γίνεται μέσα από το οδικό δίκτυο της πόλης της Φιλιππιαδας.

Στη συνέχεια παρουσίασε τις προτάσεις των Οριζόντων Ηπείρου, τονίζοντας ότι στόχος θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων που θα συνεχίσουν να υφίστανται και μετά τις όποιες βελτιώσεις γίνουν σε ένα οδικό σύστημα και επισημαίνοντας ότι οι Ορίζοντες προτείνουν τη δημιουργία Αυτοκινητοδρόμου κάθετου στην Ιόνια Οδό, που θα συνδέει την έξοδο προς Φιλιππιάδα με τα παράλια του Ιονίου.

Όπως είπε, στην υλοποίησή του θα χρησιμοποιηθεί το υφιστάμενο τμήμα από τον υπό κατασκευή κόμβο Φιλιππιάδας έως στρατόπεδο με όποιες επιμέρους παρεμβάσεις απαιτηθούν. Από εκεί με νέα χάραξη θα περνάει αριστερά της λίμνης Ζηρού, νότια του Θεσπρωτικού, πέριξ του χωριού Στεφάνη στο Βόρειο και Βορειοδυτικό τμήμα εκτός του χωριού Λούρου και Βορειοδυτικά του χωριού Αρχάγγελος για να καταλήγει στον κόμβο Καναλιού της Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας.

Το κόστος του σύγχρονου οδικού άξονα υπολογίζεται στα 120 εκατομμύρια ευρώ. Όσο για το πού θα βρεθεί το ποσό αυτό, ο κ. Παππάς απάντησε:

• Προσπάθεια ένταξης του έργου σε Σ.Δ.Η.Τ.

• Εναλλακτικά: Σχεδιασμός του άξονα Ιόνιας Οδού -Κανάλι, στο σύνολό του και υλοποίηση άμεση του τμήματος κόμβος Φιλιππιάδας-Στεφάνη με τα 30 εκ. που η Περιφέρεια πρωτοστατούντος του κου Καχριμάνη ετοιμάζεται να τα πετάξει κυριολεκτικά και μεταφορικά στον ΒΑΛΤΟ.

Τέλος, αναρωτήθηκε «πόσο θα κοστίσει η ολοκλήρωση του έργου επιλογής Καχριμάνη από γέφυρα Καλογήρου έως Κανάλ» ζητώντας απαντήσεις από την Περιφέρεια.

Οι Ορίζοντες Ηπείρου δεν έχουν στόχο να «κουνάνε το δάχτυλο» σε κανέναν. Η παράταξη σχεδιάζει με όραμα το μέλλον της Ηπείρου και παρεμβαίνει όπου κρίνει σκόπιμο, με μοναδικό σκοπό να παρακινήσει την Περιφέρεια να κάνει το επόμενο βήμα…
Συνέχεια...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον 5ο Ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μεταφορών του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) «Δημήτριος Τσαμπούλας»

Ιανουαρίου 13, 2021 0
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον 5ο Ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μεταφορών του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) «Δημήτριος Τσαμπούλας» 

Ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ, προσκαλεί φοιτητές και νέους αποφοίτους Ελληνικών Πανεπιστημίων που διαθέτουν Σχολές, Τμήματα, Τομείς ή Κατεύθυνση Σπουδών στις Μεταφορές, Ναυτιλία, Οικονομία και Διοίκηση να συμμετάσχουν στον 5ο ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για το Βραβείο Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας» με θέμα: 

“Αστικές Εμπορευματικές Μεταφορές - City Logistics, Ελληνική 
πραγματικότητα - προτάσεις υλοποίησης”. 

Ο Διαγωνισμός για το Βραβείο Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας» διεξάγεται από το 2016 προς τιμή του εκλιπόντα Καθηγητή του Ε.Μ.Π. και στενού συνεργάτη του Ε.Ε.ΣΥ.Μ και των Ελληνικών Επιμελητηρίων Δημητρίου Τσαμπούλα για το πολυετές έργο και την προσφορά του στις ελληνικές μεταφορές, σε πανελλήνια κλίμακα μεταξύ φοιτητών/τριών και νέων αποφοίτων των προαναφερόμενων ελληνικών Πανεπιστημίων. 

Ως καταληκτική ημερομηνία της υποβολής υποψηφιότητας ορίζεται η 01-03-2021. Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, δίνει φέτος το τρίτο βραβείο και καλεί νέες και νέους από την περιοχή μας, να δώσουν το παρόν, συμμετέχοντας και αυτοί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό. 
Οι προτάσεις θα αξιοποιηθούν και η τελική εργασία θα δημοσιευτεί με αναφορά στο όνομα/ονόματα των συμμετεχόντων στην εργασία. 

Περισσότερα για το Διαγωνισμό και την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα του Ε.Ε.ΣΥ.Μ: www.eesym.gr.
Συνέχεια...

Rapid Tests στους εργαζόμενους καθαριότητας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ιανουαρίου 13, 2021 0
Rapid Tests στους εργαζόμενους καθαριότητας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δελτίο Τύπου 

Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 10/1/2021, μια δηλαδή ημέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προληπτικός έλεγχος με γρήγορα τεστ αντιγόνου COVID-19 (rapid tests) στους εργαζόμενους καθαριότητας στις σχολικές μονάδες. Όλα τα τεστ ήταν αρνητικά. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον ΕΟΔΥ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και να διαβεβαιώσουμε, για μια ακόμη φορά, ότι από την πλευρά του Δήμου λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα και τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. 

Με την ευχή για καλή επάνοδο στην κανονικότητα, υποσχόμαστε να είμαστε αρωγοί στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε ανάγκης προκύψει. 

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος 
Χριστίνα Τζέλλου
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα