01/02/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηγουμενίτσας υπό τον Παναγιώτη Νταή

Ιανουαρίου 02, 2024 0
Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηγουμενίτσας υπό τον Παναγιώτη Νταή

Από σήμερα Τρίτη αναλαμβάνει επίσημα η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας. Έτσι, η πρώτη απόφαση που θα πρέπει να παρθεί, είναι αυτή του ορισμού αντιδημάρχων και η παραχώρηση αρμοδιοτήτων προς τους αντιδημάρχους από το νέο Δήμαρχο Παναγιώτη Νταή.

Ο κ. Νταής την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε στον καθένα ξεχωριστά το πόστο που θα του αναθέσει και τις αρμοδιότητές του.

Παρόλο που η απόφαση θα ανακοινωθεί επίσημα  μάλλον αύριο, δημοσιεύουμε σήμερα τη σύνθεση της νέας δημοτικής αρχής, όπως προκύπτει από έγκυρες πληροφορίες μας.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόκειται να αναλάβει η κα. Μαρία Σαμίου, μία θέση στην οποία υπήρξε και στο παρελθόν επί δημαρχίας Κάτσινου.

Στο παρά πέντε της ανάληψης των δημοτικών αρχών, η κυβέρνηση αιφνιδίασε την αυτοδιοίκηση με σημαντικές αλλαγές, κυριότερη είναι η κατάργηση των νομικών προσώπων, στην περίπτωση του Δήμου Ηγουμενίτσας, καταργείται το ΠΑΚΠΠΟ που έχει αρμοδιότητες πολιτισμού, αθλητισμού και σχολείων.

Η συγχώνευση θα απαιτήσει χρόνο, αλλά και πολλή δουλειά, γι' αυτό το λόγο ο κ. Νταής αναμένεται να ορίσει την κα. Βάσω Τσώτου αντιδήμαρχο με αποκλειστικό αντικείμενο τη συγχώνευση αυτή.

Ανάμεσα στις αλλαγές που αναμένονται είναι και οι συγχωνεύσεις των Δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης σε περιφερειακό επίπεδο. Μέχρι να συμβεί αυτό, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, αναμένεται να αναλάβει ο κ. Γιώργος Καλφόγλου, με αντιπρόεδρο την κα. Κατερίνα Μονάχου.

Οι αλλαγές της κυβέρνησης συνοδεύτηκαν και με αλλαγές στον αριθμό των αντιδημάρχων, έτσι στο Δήμο Ηγουμενίτσας θα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 9 αντιδήμαρχοι.

Σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες μας οι αντιδήμαρχοι θα είναι οι εξής:

Αλέκος Πάσχος - Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών υπηρεσιών

Κάτσιος Χρήστος - Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, τεχνικών έργων

Τάσος Ζαφείρης - Αντιδήμαρχος καθαριότητας, Πρασίνου

Αλέξης Μητσέλος - Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας

Βάσω Τσώτου - Αντιδήμαρχος με αντικείμενο τη συγχώνευση υπηρεσιών του ΠΑΚΠΠΟ στο Δήμο

Δημήτρης Δημάκος - Αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Αθλητισμού (αρμοδιότητες που προκύπτουν από το ΠΑΚΠΠΟ, το οποίο θα καταργηθεί ως ξεχωριστό νομικό πρόσωπο και θα συγχωνευθεί στο Δήμο)

Ντάσιος Βασίλης - Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

Μαρία Σαμίου - Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Γιώργος Καλφόγλου - Πρόεδρος ΔΕΥΑΗ

Κατερίνα Μονάχου - Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΗ

Αυτές είναι οι θέσεις που έχουν κλειδώσει, ενώ αναμένεται να υπάρξει μία ακόμη τουλάχιστον θέση με αντικείμενο την καθαριότητα, χωρίς να έχει σφραγίσει ακόμη το πρόσωπο.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και καραμπόλες της τελευταίας στιγμής, ωστόσο αυτός θα είναι ο βασικός κορμός του πρώτου σχήματος της δημοτικής αρχής του Παναγιώτη Νταή, κάτι που δεν αποκλείεται να τροποποιηθεί σε σύντομο διάστημα, αναλόγως τις εξελίξεις με τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, αλλά και της απόδοσης των αντιδημάρχων.!


Συνέχεια...