02/24/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Μ. Κάτσης: "Πορφύρης με εντολή Γιόγιακα διορίζει αδιαφανώς ημέτερους στον ΟΛΗΓ πριν το ξεπούλημα"

Φεβρουαρίου 24, 2023 0
Μ. Κάτσης: "Πορφύρης με εντολή Γιόγιακα διορίζει αδιαφανώς ημέτερους στον ΟΛΗΓ πριν το ξεπούλημα"

Ο εκλεκτός του κ. Γιόγιακα στη διοίκηση του ΟΛΗΓ, κ. Πορφύρης, συνεχίζει απρόσκοπτα να σκορπάει το δημόσιο χρήμα με αδιαφανείς, και κατ’ εξακολούθηση, απευθείας αναθέσεις σε γαλάζια παιδιά, όπως το έκανε άλλωστε και τον καιρό που μεθόδευαν το ξεπούλημα του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης. Με την ίδια τακτική, αυτής της απευθείας ανάθεσης δηλαδή, επέλεξε ουσιαστικά να προσλάβει προσωπικό στον ΟΛΗΓ με κριτήρια που τα ξέρει μόνο ο ίδιος, ή κάποιος ανώτερος του, σίγουρα όμως όχι οι πολίτες της Θεσπρωτίας.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι σύμφωνα με τη Διαύγεια, το διάστημα από τις αρχές του 2020 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022, για 10 μόνο άτομα έχουν δαπανηθεί 370.000€ μέσω αποφάσεων απευθείας ανάθεσης προμήθειας υπηρεσιών!

Ο τρόπος που έχει στηθεί και λειτουργεί η φάμπρικα είναι προκλητικός και στα όρια της νομιμότητας. Ο ΟΛΗΓ αρχικά, χωρίς να δημοσιεύσει κάποια πρόσκληση ώστε να ενημερωθούν τυχόν ενδιαφερόμενοι, επέλεγε με το έτσι θέλω συγκεκριμένα άτομα, και υπέγραφε συμβάσεις παροχής υπηρεσιών μαζί τους για κάποιους μήνες. Μόλις έληγε η κάθε σύμβαση, προχωρούσε σε νέα σύμβαση με το ίδιο πρόσωπο είτε για το ίδιο αντικείμενο, είτε για διαφορετικό. 

Μέσω αυτών των διαδοχικών συμβάσεων, τα συγκεκριμένα άτομα απασχολούνται ουσιαστικά πλήρως και συνεχόμενα για τρία σχεδόν 3 χρόνια στον ΟΛΗΓ, χωρίς όμως να έχουν περάσει από κάποια διαδικασία επιλογής με σαφή κριτήρια, και χωρίς να έχουν κάποιον ανταγωνισμό, καθώς οι πολίτες της Θεσπρωτίας δε έμαθαν ποτέ για τις θέσεις αυτές.

Αν ρίξει κάνεις μια ματιά στις σχετικές αποφάσεις με τις οποίες έγιναν οι εν λόγω συμβάσεις, θα δει ότι στις παλαιότερες δεν αναφέρεται καμία απολύτως πρόσκληση ενδιαφέροντος, ενώ στις νεότερες, μάλλον υπό τον φόβο του ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρονται προσκλήσεις υποβολής προσφοράς.

Όμως το χούι, η αλαζονεία, και ο καθεστωτισμός, δεν κρύβονται τόσο εύκολα. Οι νέες προσκλήσεις λοιπόν, σύμφωνα με τα ίδια τα έγγραφα του ΟΛΗΓ, αφορούν κλειστή διαδικασία κατά την οποία ο ΟΛΗΓ ζητούσε από τους ήδη υπάρχοντες συμβασιούχους να καταθέσουν προσφορά ώστε να υπογράψουν νέα σύμβαση. Πάλι δηλαδή δεν το μάθαινε κανένας πολίτης στη Θεσπρωτία ώστε να διεκδικήσει τις θέσεις, ενώ και πάλι τα ίδια πρόσωπα υπέγραφαν και τις νέες συμβάσεις.

Για παράδειγμα, η πρόσκληση με ΑΔΑΜ 22PROC010862410, έχει ημερομηνία 04-07-2022, δε δημοσιεύτηκε στο ευρύ κοινό αλλά στάλθηκε από τον ΟΛΗΓ σε δύο μόνο άτομα, ενώ η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών ήταν μια μόλις ημέρα, έως τις 05/07 δηλαδή. Η απόφαση της ανάθεσης μάλιστα βγήκε και αυτή στις 05-07! Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά:

Πως γίνεται να καταθέτονται προσφορές από ενδιαφερόμενους χωρίς να υπάρχουν προσκλήσεις ενδιαφέροντος; Όταν τελικά ο ΟΛΗΓ έβγαλε προσκλήσεις, γιατί επέλεξε μια κλειστή διαδικασία με την οποία απέκλειε ουσιαστικά κάθε εν δυνάμει ενδιαφερόμενο, πέραν από τους ήδη υπάρχοντες συμβασιούχους; Γιατί δεν τις δημοσίευσε ανοιχτά ώστε να προσελκύσει ανθρώπους με ανάλογα ή και περισσότερα προσόντα, που μπορεί να έκαναν και καλύτερη οικονομική προσφορά; 

Με ποια επιπλέον κριτήρια γινόταν η επιλογή, πέραν του ύψους της οικονομικής προσφοράς, και πως κρίνονταν οικονομικά συμφέρουσα μια προσφορά, από τη στιγμή που δεν υπήρχαν άλλες ώστε να συγκριθεί; Αν υπάρχουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον ΟΛΗΓ, που καλύπτονται τα τελευταία χρόνια με διαδοχικές συμβάσεις στα ίδια άτομα, γιατί ο ΟΛΗΓ επέλεξε αυτή την τακτική δημιουργώντας ουσιαστικά θέσεις εργασίας αορίστου χρόνου, χωρίς όμως να ακολουθείται η ανοιχτή διαδικασία που προβλέπεται για τέτοιου τύπου θέσεις;

Ας μας απαντήσει ο κ. Γιόγιακας, γνωρίζει για τη δράση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΗΓ; Καταδικάζει ή επικροτεί αυτές τις διαδικασίες, και τι πρόκειται να πράξει; Είναι νόμιμες και ηθικές; 

Λειτουργούσε από μόνος του ο κ. Πορφύρης ή εκτελούσε εντολές ώστε να συντηρείται ένας προσωπικός μηχανισμός ρουσφετιού και παλαιοκομματισμού; 

Εφόσον υπάρχουν πράγματι ανάγκες στον ΟΛΗΓ, γιατί 3,5 χρόνια τώρα δεν προκηρύχθηκαν θέσεις σε ειδικότητες και αντικείμενα που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του οργανισμού, ώστε να καλυφθούν τα κενά με διαφάνεια, κανόνες και κριτήρια;

Τα ερωτήματα είναι ρητορικά και το συμπέρασμα προφανές στα μάτια του Θεσπρωτικού λαού: Οι κ.κ. Γιόγιακας και Πορφύρης, καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση των ανωτέρων τους, αντί να ασχοληθούν με τη χερσαία ζώνη, την κρουαζιέρα και την ανάπτυξη του λιμένα, έχουν επιδοθεί σε ένα πλιάτσικο απευθείας αναθέσεων και ρουσφετιού στον ΟΛΗΓ, σαν να πρόκειται για οικογενειακή τους περιουσία που την λεηλατούν πριν την εκποιήσουν οριστικά. Βολεύουν ημετέρους ενώ η κοινωνική πλειοψηφία ζει με κουπόνια και με το ζόρι τα βγάζει πέρα. 

Η κυβέρνηση των γαλάζιων ακρίδων της Μαξίμου ΑΕ, κατά κόσμον γνωστή και ως κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει όπως φαίνεται άξιους εκπροσώπους στη Θεσπρωτία.

Τους πληροφορούμε ότι ο κόσμος βλέπει και κρίνει, και αν νομίζουν ότι η αλαζονεία, η πλεονεξία και ο παλαιοκομματισμός μένουν ατιμώρητα, είναι βαθιά γελασμένοι. Η στιγμή που θα κριθούν πλησιάζει. Δεν αξίζει στη Θεσπρωτία να βουλιάζει μέσα σε αυτή τη μιζέρια και την αδικία.

Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από τις νοοτροπίες του χθες, και τον καθεστωτισμό που μας πηγαίνει πίσω. Ήρθε η ώρα της συλλογικής προκοπής, με όραμα, γνώση, και δικαιοσύνη παντού.
Συνέχεια...

Γιάννενα: Δύο νεκροί μετά από σύγκρουση ασθενοφόρου με ΙΧ

Φεβρουαρίου 24, 2023 0
Γιάννενα: Δύο νεκροί μετά από σύγκρουση ασθενοφόρου με ΙΧ

Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός δυστυχήματος που έγινε αργά το απόγευμα, στην εθνική οδό Ιωαννίνων Κόνιτσας, στο ύψος της διασταύρωσης προς την Αρίστη.

Όπως γράφει το epiruspost.gr, tο τροχαίο έγινε όταν ασθενοφόρο που μετέφερε ασθενή από χωριό του Πωγωνίου συγκρούστηκε μετωπικά με ΙΧ αυτοκίνητο.


Η σύγκρουση ήταν σφοδρή.

Νεκροί ανασύρθηκαν ο οδηγός του ΙΧ καθώς και ο ασθενής που βρισκόταν στο ασθενοφόρο 60 και 65 χρονών.

Με τραύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο οδηγός του ασθενοφόρου και ένας ακόμη υπάλληλος του ΕΚΑΒ.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, όχημα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα διερευνώνται.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίοα δυστύχημα

Σήμερα (24-2-2023) το απόγευμα στο 40ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 60χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Δ.Χ. ασθενοφόρο.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 60χρονου οδηγού και του 65χρονου ημεδαπού-μεταφερόμενου ασθενή του ασθενοφόρου.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου Ιωαννίνων.
Συνέχεια...

Ο Γιάννης Γόγολος για τα ασφαλτικά της Σαγιάδας: "Η απόφαση μας δείχνει ξανά έναν ξεχασμένο δρόμο - Αυτόν της διεκδίκησης και των αγώνων"!

Φεβρουαρίου 24, 2023 0
Ο Γιάννης Γόγολος για τα ασφαλτικά της Σαγιάδας: "Η απόφαση μας δείχνει ξανά έναν ξεχασμένο δρόμο - Αυτόν της διεκδίκησης και των αγώνων"!

Με ανακοίνωσή ο Υπουργός Περιβάλλοντος, έκανε δεκτή την προσφυγή των υδατοκαλλιεργητών της Θεσπρωτίας, κατά της εγκατάστασης μονάδας ασφαλτικών και πετρελαιοειδών στη Λωρίδα Σαγιάδας, για την οποία έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά όλοι οι τοπικοί φορείς.

Τί έλεγαν όμως το Νοέμβριο του 2022;

Ο κ. Αμυράς έλεγε:

- Η πολιτική ηγεσία δεν εμπλέκεται στο πλέγμα των αδειοδοτήσεων…

- Αλίμονο αν ένας υπουργός έδινε μία άδεια ή την καταργούσε. Υπάρχουν πολλές διαδικασίες και πολλά φίλτρα….

- Αδειοδοτούν οι υπηρεσίες και όχι οι υπουργοί;

Ο κ. Γιόγιακας στην ίδια γραμμή, απηύθυνε γενικές ερωτήσεις:

- Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν το θέμα, γιατί εγκαλείτε εμάς τώρα ;

- Σήμερα έχει ευθύνη η Κυβέρνηση για μια απόφαση που υπογράφει υπηρεσιακό στέλεχος;

- Μήπως υπηρεσιακά δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς ;


Έστω και με τις προεκλογικές επιφυλάξεις χαιρετίζουμε την απόφαση!

Την απόφαση, που προήλθε από την αντίδραση πρωτίστως των υδατοκαλλιεργητών και τη στήριξη όλων των τοπικών φορέων.

Η απόφαση αυτή μας δείχνει ξανά έναν «ξεχασμένο δρόμο».
Αυτόν της διεκδίκησης και των αγώνων !

Γιάννης Γόγολος
Υποψήφιος Βουλευτής Θεσπρωτίας 
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ 
Συνέχεια...

Παρέλαση Καρναβαλιστών και αποκριάτικες εκδηλώσεις στις Κοινότητες του Δήμου Ηγουμενίτσας

Φεβρουαρίου 24, 2023 0
Παρέλαση Καρναβαλιστών και αποκριάτικες εκδηλώσεις στις Κοινότητες του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Καρναβαλική Επιτροπή (κ.κ. Πόπη Μπάρμπα, Χριστίνα Σωτηρίου, Στέργιος Παλπάνης, Νίκος Μιχαλόπουλος) και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και τον Εμποροβιοτεχνικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας σας προσκαλούν στη μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών του Δήμου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στις 16:00 στην παραλιακή οδό.

Με το πέρας της παρέλασης ακολουθεί το κάψιμο του Καρνάβαλου με κλαρίνα και χορό απέναντι από τη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεων και Δαγκλή (Dali).

Οι εκδηλώσεις σε ρυθμούς Αποκριάς συνεχίζονται σε όλο το Δήμο με κέφι, χορό και ξεφάντωμα:

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

• 18:00 Κορύτιανη, Τσίκνισμα στην πλατεία του χωριού

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

• 16:00 Μαργαρίτι Αποκριάτικο ξεφάντωμα με φωτιά, σουβλάκια, κρασί και χορό

• 17:00 Πέρδικα, Περδικιώτικο Καρναβάλι παρέλαση αρμάτων, χορός, ξεφάντωμα

• 18:30 Καταβόθρα, Αποκριάτικο ξεφάντωμα με φωτιά, σουβλάκια, κρασί και χορό

• 19:00 Μαζαρακιά, Αποκριάτικο ξεφάντωμα με φωτιά, σουβλάκια, κρασί και χορό

• 19:30 Παραπόταμος, Αποκριάτικο ξεφάντωμα με φωτιά, σουβλάκια, κρασί και χορό

Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, γιορτάζουμε τα Κούλουμα:

• Καστρί, αναβίωση αρβανίτικου γάμου στο Ίδρυμα Σάρρα στις 11:00 και Κούλουμα στο δημοτικό σχολείο Καστρίου

• Πέρδικα, Κούλουμα στο Καραβοστάσι

• Μαζαρακιά, Κούλουμα στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

• Κορύτιανη, Κούλουμα στην πλατεία του χωριού

• Άγιος Γεώργιος, Κούλουμα στην πλατεία του χωριού

• Ελευθέρι, Κούλουμα στην πλατεία του χωριού

Ευχόμαστε σε όλους Καλές Απόκριες και Καλή Σαρακοστή!
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Διακοπές ρεύματος σήμερα σε χωριά του Μαργαριτίου