10/02/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Ρότα για τον λιμένα της Ηγουμενίτσας βάζει η Attica Group

Οκτωβρίου 02, 2020 0
Ρότα για τον λιμένα της Ηγουμενίτσας βάζει η Attica Group

Ρότα για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας έβαλε η Attica Group, η οποία δηλώνει έτοιμη να καταθέσει εκδήλωση ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού για την πώληση του 67% του Οργανισμού (ΟΛΗΓ). Επισημαίνεται ότι η Attica Group έχει πολύχρονη και σοβαρή παρουσία στις γραμμές της Αδριατικής και ειδικότερα στη διασύνδεση της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας με τα ιταλικά λιμάνια του Μπρίντεζι, του Μπάρι και της Αγκόνας.

Σύμφωνα με όσα έχει πληροφορηθεί η «Ν», η Attica Group, που ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2020 μειωμένα έσοδα και αυξημένες ζημίες σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα λόγω της πανδημίας, θα δηλώσει «παρών» στον διαγωνισμό, ενώ άλλες πληροφορίες της «Ν» αναφέρουν ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι το πρώτο βήμα διεύρυνσης των δραστηριοτήτων του ομίλου σε νέα επιχειρηματικά πεδία, συγγενή με την ακτοπλοΐα, όπως τα logistics και ο τουρισμός.
Επισημαίνεται ότι ενδιαφέρον για την Ηγουμενίτσα έχει εκδηλώσει και ο ιταλικός όμιλος Grimaldi, ο μεγάλος ανταγωνιστής της Attica στις γραμμές της Αδριατικής.

Ο αντίκτυπος της πανδημίας
Στο μεταξύ, τα αποτελέσματα του ομίλου Attica για το πρώτο εξάμηνο του 2020 επηρεάστηκαν δραματικά από την πανδημία του Covid-19. Ειδικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 117 εκατ. ευρώ έναντι 164 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη EBITDA ανήλθαν σε 1,9 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 15,5 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2019.
Ως αποτέλεσμα της σημαντικής μείωσης του μεταφορικού έργου του ομίλου, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19, στο πρώτο εξάμηνο του 2020 προέκυψαν ζημίες μετά από φόρους ύψους 40,96 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 11,05 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στα αποτελέσματα περιλαμβάνεται ζημία ύψους 12,51 εκατ. ευρώ που προέκυψε από πράξεις αντιστάθμισης κινδύνου μεταβολής των τιμών καυσίμων, έναντι κέρδους ύψους 1,3 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Να σημειωθεί ότι το πρώτο εξάμηνο του 2020 καταγράφηκε μείωση του μεταφορικού έργου σε ποσοστό 56% στους επιβάτες, 46,3% στα Ι.Χ. οχήματα και 15,6% στα φορτηγά οχήματα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα δρομολόγια των πλοίων για το πρώτο εξάμηνο του 2020 μειώθηκαν σε ποσοστό άνω του 33% (4.446 δρομολόγια το πρώτο εξάμηνο 2020 έναντι 6.683 δρομολογίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα).
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση του ομίλου συμμετέχει και υποστηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής πολιτείας να συμπεριλάβει την επιβατηγό ναυτιλία στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω της πανδημίας, σε συνδυασμό με το κομβικό έργο που επιτελεί στην οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας και την εδαφική συνοχή της χώρας.

ΠΗΓΗ: m.naftemporiki.gr
Από την έντυπη έκδοση
Του Λάμπρου Καραγεώργου
Συνέχεια...

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την πώληση του ΟΛΗΓ

Οκτωβρίου 02, 2020 0
Παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την πώληση του ΟΛΗΓ

Σε μια περίοδο που οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοιού πλήττουν σοβαρά την παγκόσμια κοινότητα, οι νέες κατευθύνσεις που κυριαρχούν πλέον διεθνώς, θέλουν τις κυβερνήσεις να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κρίση επενδύοντας σε Δημόσιες πολιτικές, ενισχύοντας την Υγεία και την Οικονομία. 

Στη χώρα μας η κυβέρνηση της ΝΔ, σε αντίθεση με τα άλλα κράτη, ξεπουλάει Δημόσιες υποδομές, υποθηκεύοντας το αναπτυξιακό της μέλλον. 
Η πώληση του ΟΛΗΓ και επομένως όλων των λιμενικών εγκαταστάσεων της Θεσπρωτίας, υποθηκεύει το μέλλον και κάθε προοπτική ανάπτυξης, ενώ είναι προβληματική από οικονομικής και κοινωνικής άποψης. 

Πολιτικοί, αιρετοί, δημοσιολογούντες που σκόπιμα προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχυση σχετικά με τις θέσεις των κομμάτων και την διαφορά μεταξύ πώλησης (ΝΔ) και υπο-παραχώρησης με διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΗΓ(ΣΥΡΙΖΑ) , δεν προσφέρουν τίποτα στο δημόσιο διάλογο παρά ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, απογοητεύουν τον κόσμο και τον απομακρύνουν από την ενασχόληση με τα κοινά. Εκτός αν αυτός είναι ο στόχος. 
Τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να έχουν το θάρρος, με καθαρότητα και νηφαλιότητα να καταθέτουν τις προτάσεις τους, να τις υποστηρίζουν και να μην διαστρεβλώνουν εσκεμμένα τις προτάσεις των πολιτικών τους αντιπάλων. 
Οι πολίτες μπορούν ξεκάθαρα, από την καθημερινότητα τους, να ξεχωρίσουν την πώληση από την ενοικίαση ενός ακινήτου, πολύ περισσότερο μιας δημόσιας υποδομής. Και γνωρίζουν τι είναι πιο συμφέρον. Μάταιος κόπος ο αποπροσανατολισμός. 
Η πώληση του ΟΛΗΓ και όλου του παραλιακού μετώπου της Θεσπρωτίας, θα έχει την υπογραφή της κυβέρνησης της ΝΔ που θα φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη. Και όσοι από την τοπική κοινωνία συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση έχουν και προσωπική ευθύνη. 
Με τη σημερινή μας παράσταση διαμαρτυρίας, διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στο ξεπούλημα του ΟΛΗΓ. Καλούμε και την Θεσπρωτική κοινωνία να αντιδράσει. Δεν έχουν το δικαίωμα να υπονομεύουν το αύριο των παιδιών μας. Το μέλλον μας δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντα των λίγων. Τίποτα δεν έχουμε να κερδίσουμε από αυτή την πώληση. 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

Συνέχεια...

Ο Γ. Γόγολος για το χαμένο φάκελο του ΚΕΠ Ηγουμενίτσας και την απάντηση του Δημάρχου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Οκτωβρίου 02, 2020 0
Ο Γ. Γόγολος για το χαμένο φάκελο του ΚΕΠ Ηγουμενίτσας και την απάντηση του Δημάρχου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν τα ίδια .. 
Μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα λέγαν ! 
Μ. Λουντέμης 

Αγαπητοί συμπολίτες 
Στη συνεδρίαση 14/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16/09/2020, στη διαδικασία των ερωτήσεων προ ημερησίας διατάξεως, εκτός των άλλων, ερώτησα τον κ. Δήμαρχο με απόλυτη σαφήνεια: 
«…Ζητάμε την ενημέρωση σας, για τον «απωλεσθέντα φάκελο» από τα γραφεία του ΚΕΠ και το αποτέλεσμα της ΕΔΕ από τον υπάλληλο του Δήμου που είχατε ορίσει για το σκοπό αυτό. Επειδή έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τη διενέργεια της σχετικής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρακαλούμε ενημερώστε μας επ’ αυτού του θέματος…» 

Η απάντηση του κ. Λώλου ήταν κατηγορηματική (sic) 
«Όσον αφορά το ερώτημα του κ. Γόγολου για την ΕΔΕ …..εεε … η ΕΔΕ συνεχίζεται ακόμα… η ΕΔΕ συνεχίζεται, δεν έχει κλείσει ο φάκελος της ΕΔΕ… εεε … η ΕΔΕ συνεχίζεται και συνεχίζεται το ποινικό το κομμάτι της ΕΔΕ αλλά και το διοικητικό..» 

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι στις 14/09/2020 (μόλις δύο ημέρες πριν από τη συνεδρίαση) παραδόθηκε, με πρωτοκολλημένο έγγραφο και υπογραφή του Δημάρχου, το πόρισμα της ΕΔΕ με τις ποινές της επίπληξης για 5 υπαλλήλους και την παραπομπή ενός στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. 

Κύριε Λώλο, γιατί είπατε ψέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο; 
Ποιός και τί κρύβεται πίσω από την υπόθεση της απώλειας δημοσίου εγγράφου από το Δημαρχείο; 
Τί έγγραφα περιείχε ο φάκελος ; 
Αν ξεχνάτε δύο ημέρες μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ και τα έγγραφα με την υπογραφή σας που παραδώσατε στους υπαλλήλους, πως διοικείτε το Δήμο; 
Ή μήπως δεν τον διοικείτε ; 

Προσέξτε κ. Λώλο …τις παρενέργειες των ψεμάτων. Στο δημόσιο βίο δεν είναι αυτές του Πινόκιο ! 

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από το Δημοτικό Συμβούλιο.


Συνέχεια...

Έγκριση του έργου ολοκλήρωσης και επέκτασης εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Ηγουμενίτσας

Οκτωβρίου 02, 2020 0
Έγκριση του έργου ολοκλήρωσης και επέκτασης εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Ηγουμενίτσας 

Εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Χ, της Πράξης: «Ολοκλήρωση και επέκταση εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Ηγουμενίτσας» συνολικού προϋπολογισμού 550.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ηγουμενίτσας (ΑΔΑ: 9ΤΠ346ΜΤΛ6-3Ε8). 
Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του υπό κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο χώρο όπου λειτουργούσαν τα πρώην δημοτικά σφαγεία του Δήμου Ηγουμενίτσας, καθώς και στην επέκταση των εγκαταστάσεων, προκειμένου να αυξηθεί η παρούσα δυναμικότητα των 37 αδέσποτων σε δυναμικότητα των 100 αδέσποτων και προκειμένου να λειτουργήσει το υπό ίδρυση διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο θα εξυπηρετεί και τους Δήμους Φιλιατών και Σουλίου. 
Βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ηγουμενίτσας αποτελεί η προστασία των αδέσποτων, μέσω της δημιουργίας όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών διαβίωσής τους. 
Παράλληλα ο Δήμος αναζητά και άλλες πηγές χρηματοδότησης σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων, αλλά και κάθε δυνατή συνεργασία με εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις. 

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ σήμερα στην Ηγουμενίτσα ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού

Έναρξη χειμερινών μαθημάτων από το ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Οκτωβρίου 02, 2020 0
Έναρξη χειμερινών μαθημάτων από το ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
118532256_588973171778966_2184170658969340457_n
Τα μαθήματα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες ξεκινήσαν την Τρίτη 01/09.
Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή σχολική χρονιά!


Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου

Οκτωβρίου 02, 2020 0

  Ηγουμενίτσα: Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείουc8ad2db3db77b401fb41b1b591aa2c31_XL

Φιλόλογος με φροντιστηριακή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947694438
Συνέχεια...

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στον ΟΛΗΓ από το ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας ενάντια στην πώλησή του

Οκτωβρίου 02, 2020 0
Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στον ΟΛΗΓ από το ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας ενάντια στην πώλησή του 

Την Παρασκευή 2-10-2020 και ώρα 13.00 η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση-παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο των γραφείων της ΟΛΗΓ ΑΕ (Τ2) διατρανώνοντας την αντίθεσή της για την πώληση.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα