12/15/22 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Ηγουμενίτσα: "6ος Αγώνας Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης"

Δεκεμβρίου 15, 2022 0
Ηγουμενίτσα: "6ος Αγώνας Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης"

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, τo Τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας και η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας, σε συνδιοργάνωση αθλητικών, πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων του Δήμου Ηγουμενίτσας, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στον εξ αναβολής (λόγω έντονων καιρικών φαινομένων) «6ο Αγώνα Δρόμου Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης» που θα γίνει την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11:00, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με συμβολική συμμετοχή 2€, που θα περιλαμβάνει 1 σκουφάκι του Αϊ Βασίλη, τον αριθμό συμμετοχής και ένα κρουασάν με 1 νεράκι μετά τον αγώνα.

Η εκκίνηση θα γίνει από την πλατεία Δημαρχείου και θα υπάρχουν 2 διαδρομές, μια μικρή και μία μεγάλη.

Μικρή: πλατεία Δημαρχείου-ΟΤΕ-πεζόδρομος-πλατεία Δημαρχείου

Μεγάλη: πλατεία Δημαρχείου-café Dali-Τράπεζα Eurobank - πλατεία Δημαρχείου

Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας σε όλους τους μέχρι τώρα αγώνες μας έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, με τις συμμετοχές κάθε χρόνο να αυξάνονται. Όλοι έχουν αγκαλιάσει την εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός για την πόλη μας, ειδικά οι μικροί μας φίλοι που περιμένουν με ανυπομονησία. Τα χρήματα, όπως κάθε χρόνο, θα διατεθούν μέσω της Διεύθυνσης της Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, με τη χορήγηση τροφίμων (πακέτα αγάπης).

Σύνθημά μας: «Τρέχω - Προσφέρω Ένα Χριστουγεννιάτικο Γεύμα Αγάπης»

Τα σκουφάκια του Αϊ Βασίλη μαζί με τους αριθμούς συμμετοχής θα διανέμονται:

- για το κοινό σε σπιτάκια κατά τη διάρκεια δράσεων των εορτών

-τους οργανωμένους (ομάδες-σύλλογοι, σχολές χορού, κ.α)

στο Τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας από τον υπεύθυνο του κ. Αλέξανδρο Γιαννακό. Πληροφορίες: 2665360019, ώρες γραφείου.

Ευχόμαστε σε όλους σας Καλές Γιορτές

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου
Συνέχεια...

Δράσεις του ΚΚΕ Θεσπρωτίας σε Ηγ/τσα & Παραμυθιά την Παρασκευή και το Σάββατο

Δεκεμβρίου 15, 2022 0
Δράσεις του ΚΚΕ Θεσπρωτίας σε Ηγ/τσα & Παραμυθιά την Παρασκευή και το Σάββατο

Την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη στις 7:30 μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Καρκαμίσι) στην Παραμυθιά με ομιλητή τον Κώστα Κωτσαντή (μέλος του ΓΠ Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας).

Το Σάββατο 17/12/2022 θα επισκεφθεί την Ηγουμενίτσα ο Θανάσης Τζίμας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος αυτοαπασχολουμένων ΕΒΕ της ΚΕ.

Ο Θανάσης Τζίμας θα έχει συνάντηση στις 5 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο της Ηγουμενίτσας με εκπροσώπους των συλλόγων ΕΒΕ του νομού Θεσπρωτίας και θα συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα του χώρου.

Αμέσως μετά στις 7 μ.μ. στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει πολιτική ομιλία και συζήτηση με ομιλητή τον Θανάση Τζίμα. Θέμα θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις, οι θέσεις και το κάλεσμα του ΚΚΕ προς τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, το λαό και τη νεολαία.

Η Τ.Ε Θεσπρωτίας του ΚΚΕ σας καλεί να πάρετε μέρος σε αυτή την εκδήλωση το Σάββατο 17/12/2022 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στο Δημαρχείο στην Ηγουμενίτσα.

Ηγουμενίτσα 14/12/2022
Η ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνέχεια...

Βασίλης Γιόγιακας: "4 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού στο Γ.Ν. Φιλιατών - 6 ακόμα θέσεις μέσω του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων"

Δεκεμβρίου 15, 2022 0
Βασίλης Γιόγιακας: "4 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού στο Γ.Ν. Φιλιατών - 6 ακόμα θέσεις μέσω του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων"

Με 4 ακόμα θέσεις μόνιμου προσωπικού ενισχύεται άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν από τα συναρμόδια Υπουργεία οι προσλήψεις 2 Βοηθών Εργαστηρίων (ΔΕ), 1 Πληροφορικής (ΤΕ) και 1 Διοικητικού (ΠΕ). 

Έξι ακόμα θέσεις θα καλυφθούν μέσω του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ).

Οι παραπάνω θέσεις παραϊατρικού προσωπικου προστίθενται στις 12 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού που θα καλυφθούν μέσω της 7Κ/2022 Προκήρυξης του ΑΣΕΠ.
Συνέχεια...

Κάλεσμα του ΚΚΕ(μ-λ) Θεσπρωτίας στις δυνάμεις της αριστεράς σε κοινή δράση...

Δεκεμβρίου 15, 2022 0
Κάλεσμα του ΚΚΕ(μ-λ) Θεσπρωτίας στις δυνάμεις της αριστεράς σε κοινή δράση...

ΚΑΛΕΣΜΑ κ.ο. Θεσπρωτίας ΚΚΕ(μ-λ)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Τρίτη 20/12/2022 στις 7μμ στο Πάνθεον στην Ηγουμενίτσα

Καλούμε όλες τις αγωνιστικές και αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, όλες τις δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά, στο κίνημα και στην επαναστατική προοπτική του λαού, κάθε ανένταχτο/η αγωνιστή/ρια, σε συντονισμό και κοινή δράση για την ανάπτυξη της μαζικής πάλης λαού και νεολαίας!

Καλούμε σε συντονισμό και κοινή δράση που θα διαμορφώνει πολιτικούς και κινηματικούς όρους για να βγει στην «επιφάνεια» η δύναμη της μαζικής πάλης, ξεπερνώντας τα πολλαπλά εμπόδια που βάζουν οι καθεστωτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και δυνάμεις και οι πολιτικές της προσαρμογής-υποταγής των κομμάτων του συμβιβασμού.

Καλούμε σε συντονισμό και κοινή δράση που σε χώρους εργαζομένων, νεολαίας, γειτονιές και πόλεις θα ευνοεί και θα στηρίζει τις μαζικές συλλογικές διαδικασίες, τη διαδήλωση, την απεργία.

Καλούμε σε συντονισμό και κοινή δράση που θα αναδείξει και θα υπερασπιστεί τους βασικούς στόχους πάλης που μπορούν να συγκροτήσουν τους αγώνες και το κίνημα που απαιτείται:

• Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Να ανακληθούν όλες οι αυξήσεις στην ενέργεια, στα κοινωνικά και καταναλωτικά αγαθά.

• Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τη διαδήλωση,
την απεργία.
Η οργάνωση και η μαζική πάλη είναι δικαίωμα του λαού και της νεολαίας!

• ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία έξω από την Ουκρανία!
Όχι στον άδικο πόλεμο.
Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ.
Φιλία, αλληλεγγύη, κοινή πάλη με όλους τους γειτονικούς λαούς, τους πρόσφυγες και μετανάστες!

Συνέχεια...

Μ.Κάτσης: "Είναι ο τελευταίος σας Προϋπολογισμός. Σας είδαμε, σας υποστήκαμε, τελειώσατε..." (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκεμβρίου 15, 2022 0
Μ.Κάτσης: "Είναι ο τελευταίος σας Προϋπολογισμός. Σας είδαμε, σας υποστήκαμε, τελειώσατε..." (+ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Βουλή τοποθετήθηκε επί της συζήτησης του Προϋπολογισμού του 2023 ο βουλευτής Θεσπρωτίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης.

Ο κ. Κάτσης στο ξεκίνημα της ομιλίας του ανέφερε πως σε κανονικές συνθήκες η Κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί και όχι να καταθέτει προϋπολογισμό σαν να μην συμβαίνει τίποτα. «Αν νομίζει ο πανικόβλητος κ. Μητσοτάκης, ότι μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά κρυπτόμενος από τις απαράγραπτες ευθύνες του για την οικονομική, θεσμική και πολιτειακή εξαθλίωση που βιώνουμε, τότε νομίζω ότι πάσχει από διαστρεβλωμένη αντίληψη της πραγματικότητας», τόνισε ο Μάριος Κάτσης και συνέχισε λέγοντας: «Ένας τίτλος για τον τελευταίο σας προϋπολογισμό: That’s it. Σας είδαμε, σας υποστήκαμε, τέλος, τελειώσατε».

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ακρίβειας αναφέροντας πως η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η χώρα με την ακριβότερη βενζίνη της Ευρώπης, την ακριβότερη ηλεκτρική ενέργεια που πληρώνουμε, είτε άμεσα από την τσέπη μας, είτε μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, η χώρα όπου το πραγματικό εισόδημα είναι στον πάτο της Ε.Ε., όπου μία μέση οικογένεια χρειάζεται έναν κατώτατο μισθό για να πληρώσει μόνο το ενοίκιό της. 

Την ίδια στιγμή που οι τράπεζες εκτινάσσουν τα επιτόκια των δανείων, αλλά αφήνουν τα επιτόκια καταθέσεων στο μηδέν. «Αποτέλεσμα να τρίβουν τα χέρια τους οι κάθε λογής Πάτσηδες και οι κάθε λογής Πιτσίκες. Τα ξέρετε τα ονόματα. Για αυτή την Ελλάδα πανηγυρίζετε, κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Για να σημειώσει πως το αποτέλεσμα είναι: «Οι περισσότεροι συμπολίτες μας ψωνίζουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα είδη διατροφής, δεν ανάβουν θέρμανση για να ζεσταθούν ή μετακινούν το όχημά τους μόνο σε περίπτωση ανάγκης. Έχουν ξεχάσει τι θα πει ψώνια, έχουν ξεχάσει τι θα πει διασκέδαση, έχουν ξεχάσει τι θα πει διακοπές.»

Κάνοντας αντιπαραβολή της παραπάνω κατάστασης που βιώνουν οι πολίτες με τα ρεκόρ κερδών των εταιρειών ενέργειας και καυσίμων, ο Μάριος Κάτσης ανέφερε πως ο κ. Μητσοτάκης νοιάζεται μόνο για τους τελευταίους, λέγοντας πως: «Είναι διεθνής κρίση, αλλά εδώ είμαστε οι πρωταθλητές της μιζέριας, της φτώχειας και της ανέχειας και φταίτε για αυτό. Και κυρίως δεν την πληρώνουμε όλοι το ίδιο. Κάποιοι δεν βγάζουν το μήνα και κάποιοι πλούσιοι κάνουν πάρτι υπερκερδών που δεν είχαν δει ούτε φανταστεί ούτε στον ύπνο τους.»

Αναφορικά με τις ελαφρύνσεις που δήθεν φέρνει η κυβέρνηση, υποστήριξε πως είναι μια κοροϊδία προς τους πολίτες, φέρνοντας ως παράδειγμα τα αυξημένα έσοδα από τον ΦΠΑ. «Με το ένα χέρι αρπάζετε από την τσέπη των πολιτών είκοσι, με το άλλο τους επιστρέφετε το ένα και ζητάτε να σας πουν και ευχαριστώ;», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση έκοψε τη 13η σύνταξη και στέρησε τα αναδρομικά από ενάμισι εκατομμύριο συνταξιούχους.

Ως Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης επικεντρώνοντας την κριτική του στην αποτυχία στο κρίσιμο ζήτημα της απορροφητικότητας των πολύτιμων αυτή την εποχή πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού. 

Όπως ανέφερε: «Πέρα από τις λογιστικές πληρωμές υπάρχουν ελάχιστες πραγματικές δαπάνες για έργα που έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται. Ένα από τα κύρια αφηγήματα της Κυβέρνησης είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Αλλά τα έργα που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα με τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, μπορεί να είναι προς συμβασιοποίηση, αλλά από δαπάνες κουλούρι, μηδέν». Παραθέτοντας τα σχετικά αριθμητικά στοιχεία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι: «ο στόχος απορροφητικότητας που είχε θέσει η Κυβέρνηση το 2021 δεν επετεύχθη, ενώ με τους ρυθμούς της δεν επιτυγχάνεται ο στόχος ούτε για το 2022. Κι εδώ υπάρχει ο εξής κίνδυνος: Η χώρα να αποτύχει στην αξιολόγηση του Ταμείου Ανάκαμψης, που γίνεται από την Ε.Ε. στο τέλος του χρόνου, και το αποτέλεσμα θα είναι να χαθούν οι πόροι του.»

Παράλληλα, ο Μάριος Κάτσης επιτέθηκε στους Υπουργούς Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για μη ουσιαστικές απαντήσεις στην Ερώτηση που τους είχε καταθέσει σχετικά με την αποκάλυψη της εφημερίδας Le Monde ότι, σκανδαλωδώς, το ελληνικό σχέδιο απορρόφησης του Ταμείου Ανάκαμψης κατάρτισε η ίδια εταιρεία που στη συνέχεια πήρε και έργα και από αυτό, η PWC.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο κρίσιμο ζήτημα της κυβερνοασφάλειας, η οποία τόνισε πως χρειάζεται έμπρακτη στήριξη και πόρους, ασκώντας κριτική στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα εξωφρενικά χαμηλά σχετικά κονδύλια που προβλέπει ο προϋπολογισμός, καθώς και το γεγονός ότι η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου έχει αφεθεί υποστελεχωμένη, με ακάλυπτες τις 31 από τις 57 οργανικές θέσεις. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τι να περιμένει κανείς από μια Κυβέρνηση που χρησιμοποιεί ένα τόσο ευαίσθητο τομέα, την κυβερνοασφάλεια, ώστε να θολώσει τα νερά και να απεμπλακεί πολιτικά ο κ. Πιερρακάκης για όσα αίσχη έχουν γίνει από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το Predator και από την ΕΥΠ.»

Συνοψίζοντας, εξ άλλου, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση, τόνισε: «Στο σχέδιο «Ελλάδα +» που έχουμε ανακοινώσει περιλαμβάνεται μια δίκαιη ψηφιακή μετάβαση με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και συμπερίληψη όλων στη νέα εποχή με όφελος και για το δημόσιο συμφέρον και για την καλή λειτουργία της αγοράς της τεχνολογίας, της πληροφορικής και επικοινωνιών.»

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Μάριος Κάτσης απευθυνόμενος στα έδρανα των βουλευτών και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Έχετε μια ευκαιρία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να κάνετε κάτι καλό για τη χώρα και τους πολίτες. Μην ανοίξετε λοιπόν τη Βουλή μετά τις γιορτές. Προκηρύξτε εκλογές έτσι ώστε ο κυρίαρχος λαός να σας στείλει πίσω το λογαριασμό, ώστε να απαλλαγούμε από την πιο τοξική Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Ήρθε η ώρα για αλλαγή, για δικαιοσύνη παντού, για ανακούφιση των πολιτών, για μείωση ανισοτήτων και για ανάσα Δημοκρατίας.»

Παρατίθεται το βίντεο ολόκληρης της ομιλίας του Μάριου Κάτση: 

Συνέχεια...

Τυποργάνωση: Μοναδικές προσφορές σε ημερολόγια και κάθε είδους εκτυπώσεις