05/04/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Πάσχα στην Κέρκυρα, πάρκινγκ στην Ηγουμενίτσα...

Μαΐου 04, 2024 0
Πάσχα στην Κέρκυρα, πάρκινγκ στην Ηγουμενίτσα...

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες κάθε Πασχαλιά από το πανέμορφο νησί της Κέρκυρας, όπου δημιουργείται ένα εντυπωσιακό σκηνικό με τον επιτάφιο, τη λιτανεία με τις φιλαρμονικές και κυρίως με το έθιμο των μπότηδων.


Ωστόσο, οι χιλιάδες κόσμου που συνωστίζονται στην πόλη της Κέρκυρας δεν καταφέρνουν όλοι να πάρουν μαζί τους στο νησί τα οχήματά τους, αλλά τα παρκάρουν κακήν κακώς στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στους γύρω παράδρομους, με αποτέλεσμα να ασφυκτιά η πόλη και οι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες των εορτών να δυσανασχετούν.


Το μεγάλο κύμα των εκδρομέων καταφθάνει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας την Μεγάλη Πέμπτη, ενώ η ροή συνεχίζεται μέχρι και το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. 


Αρκετοί από τους εκδρομείς, είτε επειδή φοβούνται ότι δεν θα μπορούν να κινηθούν με άνεση με τα οχήματά τους στην πόλη της Κέρκυρας, δεδομένου ότι γίνεται το αδιαχώρητο, είτε επειδή δεν θέλουν να πληρώσουν τα ναύλα για το πλοίο, επιλέγουν να αφήσουν τα ΙΧ τους στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ή στους γύρω δρόμους και να μεταβούν πεζοί στο Νησί.


Αυτό όμως δημιουργεί σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, δεδομένου ότι αυτές ειδικά τις ημέρες, αρκετοί είναι οι επισκέπτες στην περιοχή, αλλά αρκετοί είναι και οι ταξιδιώτες από το λιμάνι εξωτερικού, αλλά και προς Αλβανία.


Κάποια λύση δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής. Φέτος ο ΟΛΗΓ, άνοιξε ένα τμήμα του λιμανιού για στάθμευση των οχημάτων των ταξιδιωτών, δεδομένου ότι δεν εξυπηρετούσε κάποια λιμενική δραστηριότητα.

Ωστόσο, ούτε αυτό φάνηκε αρκετό για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση. Ακόμη κι αν κάποιος ιδιοκτήτης δεχθεί μια κλήση από την τροχαία, το πρόστιμο δεν ξεπερνά τα 40 ευρώ, οπότε για στάθμευση 4 ημερών φαίνεται ένα λογικό ποσό...!


Λύσεις μπορούν να βρεθούν, όταν όμως σε μια πόλη ο οργανισμός λιμένα δεν έχει επικοινωνία ούτε με το Δήμο, ούτε καν με την αστυνομική διεύθυνση (της οποίας πριν λίγες ημέρες απομάκρυνε τα οχήματα έξωθεν του αστυνομικού μεγάρου) τότε, θα συνεχίζουμε να βλέπουμε εικόνες που προσβάλλουν την περιοχή.

Κι αντί να αποτελεί η περιοχή μας τόπος προορισμού, θα είναι απλώς ένα απέραντο πάρκινγκ...!

Συνέχεια...

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας φώτισε μπλε το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

Μαΐου 04, 2024 0
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας φώτισε μπλε το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

Με μεγάλη χαρά, ο Δήμος μας ανταποκρίθηκε στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), συμμετέχοντας στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Έτσι, το βράδυ της 29ης Απριλίου, το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας «φωτίστηκε» στις μπλε αποχρώσεις του Make-A-Wish, συμβάλλοντας στη διάδοση του οράματος του οργανισμού: να φτάσει σε ΟΛΑ τα παιδιά που νοσούν από μία σοβαρή ασθένεια και έχουν ανάγκη από την εκπλήρωση της ευχής τους.

Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ευχής γιορτάσανε με «μπλε» φωταγωγήσεις περισσότεροι από 80 Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, ενώ για πρώτη φορά, συγχρονισμένοι, βραδινοί περίπατοι πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και ακόμη 13 πόλεις, με πρωτοστάτες τα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειες ευχής. Φωταγωγήσεις και περίπατοι «φώτισαν» ολόκληρο τον ουρανό της 29ης Απριλίου στα μπλε χρώματα του οργανισμού, τιμώντας όλα τα παιδιά που πάλεψαν με μία σοβαρή ασθένεια και έγιναν καλά, ή που εξακολουθούν να παλεύουν, αλλά και τη μνήμη εκείνων που φώτισαν τον δρόμο μας.

Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 44η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον οργανισμό και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχής, μπορείτε να ενημερωθείτε από το www.makeawish.gr

Λίγα λόγια για την πρώτη ευχή:

Ο επτάχρονος Chris από το Φοίνιξ της Αριζόνα (Η.Π.Α), το 1980 ήθελε να γίνει αστυνομικός. Έπασχε, όμως, από λευχαιμία και ο αγώνας του για ζωή τον είχε κάνει να πάψει να ονειρεύεται. Καμάρωνε το ελικόπτερο της αστυνομίας που στα μάτια του φάνταζε σαν να ήταν ολόκληρος ο κόσμος. «Κι αν μπορούσε να δει το ελικόπτερο από κοντά;», σκέφτηκε η μητέρα του, η Linda. Η Linda δεν άργησε να σκεφτεί πολλές ακόμα δράσεις για την υπέροχη ημέρα που οργανώθηκε για τον Chris σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Και ο Chris μεταμορφώθηκε. Έδειχνε πιο δυνατός, πιο χαρούμενος, με μεγαλύτερη ελπίδα για το «αύριο». Το «αύριο» δεν ήρθε για τον Chris, αλλά η πρωτοβουλία αυτή έμελλε να αλλάξει τον κόσμο. Λίγους μήνες μετά από εκείνη την ημέρα, η Linda, πηγαίνοντας να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς και όσους συνέβαλαν στην εκπλήρωση της ευχής του μοναχοπαιδιού της, τους παρότρυνε να συνεχίσουν να προσφέρουν ό,τι έκαναν για τον Chris και σε άλλα παιδιά που πάλευαν μία απειλητική ασθένεια. Και όλοι συμφώνησαν. Συναντήθηκαν ένα απόγευμα στο σπίτι του ενός εκ των αστυνομικών και βγάζοντας από τις τσέπες τους όσα χρήματα είχαν εκείνη τη στιγμή μαζί τους, συγκέντρωσαν 37,76$ και ίδρυσαν το Make-A-Wish!

Συνέχεια...

Στην Ηγουμενίτσα την Τρίτη ο Στέφανος Κασσελάκης

Μαΐου 04, 2024 0
Στην Ηγουμενίτσα την Τρίτη ο Στέφανος Κασσελάκης

Τριήμερη περιοδεία στην Ήπειρο θα πραγματοποιήσει από την Τρίτη του Πάσχα μέχρι και την Πέμπτη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Πρώτος σταθμός θα είναι η Ηγουμενίτσα ερχόμενος από την Κέρκυρα όπου θα περάσει το Πάσχα.

Στη θεσπρωτική πρωτεύουσα θα μείνει για λίγες ώρες όπου θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει περιοδεία στην Πρέβεζα.

Στην Άρτα θα βρεθεί την Τετάρτη και η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος δημοσιοποίησε το επίσημο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Στέφανος Κασσελάκης θα φτάσει στην πόλη της Άρτας στις 10:30 και θα έχει συνάντηση στο Επιμελητήριο Άρτας με παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

Στη συνέχεια, θα βρεθεί στην κεντρική πλατεία, όπου θα κάνει μια σύντομη στάση για καφέ και θα περπατήσει στην κεντρική αγορά της πόλης, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με ιδιοκτήτες καταστημάτων και πολίτες και να ανταλλάξει μαζί τους απόψεις για τα κύρια προβλήματα της καθημερινότητας και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επίλυσή τους.

Ακολούθως, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ξεναγηθεί στο εμβληματικό Βυζαντινό Μνημείο της Παναγίας της Παρηγορήτισσας και θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του συλλόγου εργαζομένων στην αρχαιολογία.

Την Πέμπτη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα.
Συνέχεια...

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Γ. Πιτούλη για την Ανάσταση και το Πάσχα

Μαΐου 04, 2024 0
Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Γ. Πιτούλη για την Ανάσταση και το Πάσχα

Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Με την ελπίδα ότι θα μετριαστούν οι συνέπειες από τις γεωπολιτικές εντάσεις και τους πολέμους γύρω μας και με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας, ας προσπαθήσουμε ακόμη πιο πολύ ώστε να πετύχουμε αυτά που πραγματικά μπορούμε.

Είμαστε μια Ευρωπαϊκή χώρα, ανήκουμε στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρά τα προβλήματα, βρισκόμαστε σε πολλή καλύτερη κατάσταση από πάρα πολλές άλλες χώρες στο Κόσμο.

Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που όλοι μιλάμε για "αγάπη και για αλληλοβοήθεια στους συνανθρώπους και τους αναξιοπαθούντες". Ας μην κοιτάμε μόνο τις κοινωνίες που ζουν "καλύτερα" από εμάς. Ας κοιτάξουμε και τη συντριπτική πλειοψηφία όσων ζουν χειρότερα.

Σε ένα Κόσμο που αλλάζει και σε λίγα χρόνια τίποτε δεν θα είναι το ίδιο, ας κοιτάξουμε μπροστά μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος και με ρεαλισμό, συνεννόηση και συνεργασία να προσφέρουμε, καλύτερες προοπτικές στα παιδιά και στα εγγόνια μας.

Ας ζήσουμε τις ημέρες της Μεγάλης εβδομάδας με περισυλλογή και κατάνυξη και ας καλοδεχτούμε συγγενείς και φίλους στην ιδιαίτερη Πατρίδα μας με αγάπη για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Ανάσταση και το Πάσχα.

Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Ξεχωριστή θα είναι φέτος η πρώτη Ανάσταση στα Σύβοτα Θεσπρωτίας!

Μαΐου 04, 2024 0
Ξεχωριστή θα είναι φέτος η πρώτη Ανάσταση στα Σύβοτα Θεσπρωτίας!

Στις 11.00 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, αναβιώνουμε το έθιμο της Πρώτης Ανάστασης.
Μόλις οι καμπάνες της εκκλησίας χτυπήσουν χαρμόσυνα, εκατοντάδες πήλινα κανάτια, γεμάτα νερό, θα σπάσουν στο δρόμο.

Ο κρότος που παράγεται από το σπάσιμο των κανατιών, σύμφωνα με την λαϊκή αντίληψη, διώχνει μακριά το κακό.
Το έθιμο αυτό συμβολίζει τη νίκη της ζωής ενάντια στο θάνατο και συνδέεται άρρηκτα με την Ανάσταση του Κυρίου.

Στο πλαίσιο των Πασχαλινών εκδηλώσεων το Μεγάλο Σάββατο 04-05-2024, θα ισχύσει στην Ανώνυμη Κεντρική οδό και παραλία Συβότων από την 10:00 και μέχρι την 14:00 ώρα (πέρας εκδηλώσεων), απαγόρευση κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης οχημάτων, από το ύψος του καταστήματος “STEAK HOUSE” έως την παραλία Συβότων.Συνέχεια...