12/17/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Φιλιάτες: "Θανάσιμη παγίδα" από τη ΘΕΟΦΙΛ

Αδειάζει Πιτούλη - Καχριμάνη ο Σπύρος Παππάς για το υποτιθέμενο (;;;) πρόστιμο για την παράνομη χωματερή

Δεκεμβρίου 17, 2019 0
Αδειάζει Πιτούλη - Καχριμάνη ο Σπύρος Παππάς για το υποτιθέμενο (;;;) πρόστιμο για την παράνομη χωματερή

Πολύς ντόρος έγινε πρόσφατα στο Δήμο Φιλιατών σχετικά με το θέμα της απόρριψης βιβλίων σε παράνομη χωματερή των Φιλιατών. Το αποτέλεσμα της αποκάλυψης της παράνομης χωματερής κι έπειτα από αυτοψία υπαλλήλων του Τμήματος Περιβάλλοντος της Π.Ε. Θεσπρωτίας ήταν η επιβολή προστίμου ύψους 10.000 ευρώ... Αυτό τουλάχιστον επικαλέστηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης στο επίσημο έγγραφό του προς το Υπουργείο Εσωτερικών, κατόπιν σχετικού αιτήματος - ερώτησης του βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση. (Επισυνάπτεται...)
Μόνο που στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών (16/12/2019), ο Δήμαρχος Σπύρος Παππάς, αφού ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα, από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρη Σκεύη, απάντησε ότι δεν έχει έρθει στο Δήμο ΚΑΝΕΝΑ πρόστιμο. Όπως μάλιστα τόνισε δεν μπορεί η Π.Ε. Θεσπρωτίας να επιβάλλει πρόστιμο, παρά μόνον ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κάτι, που όπως επανέλαβε, δεν έχει γίνει.
Με λίγα λόγια κάποιος από τους άρχοντες της αυτοδιοίκησης μας δουλεύουνε ψιλό γαζί. Ο Περιφερειάρχης σε επίσημο έγγραφο προς το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι έχει επιβληθεί πρόστιμο, ενώ ο Δήμαρχος Φιλιατών δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο.
Κάποιος από τους δύο λέει ψέμματα. Ας το συζητήσουν και ας μας δώσουν μια οριστική και επίσημη απάντηση τελικά για να γνωρίζουνε και οι πολίτες. Άλλωστε, απ' όσο γνωρίζουμε οι σχέσεις του Δημάρχου Φιλιατών με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, είναι άσχημες από την προεκλογική περίοδο και μάλλον δεν έχουν αποκατασταθεί. Με τον Περιφερειάρχη όμως είχαμε την εντύπωση ότι διατηρούσε καλές σχέσεις. Μετά το χθεσινό άδειασμα όμως προς τον Καχριμάνη δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει συμβεί. Νεοδημοκράτες είναι άλλωστε και άβυσσος η ψυχή τους...! Ας συνεννοηθούν όμως για να δώσουν μια επίσημη απάντηση...! Άλλωστε οι δημότες θα πληρώσουν το όποιο πρόστιμο -κι αν- επιβληθεί, οφείλουν επομένως να ξέρουν!
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στους καταρτιζόμενους του ΔΙΕΚ από τους διασώστες του ΕΚΑΒ

Δεκεμβρίου 17, 2019 0
Ηγουμενίτσα: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στους καταρτιζόμενους του ΔΙΕΚ από τους διασώστες του ΕΚΑΒ

Στο πλαίσιo της συνεργασίας του Δημοσίου ΙΕΚ Ηγουμενίτσας με το ΕΚΑΒ στις 9/12/2019 στις εγκαταστάσεις του Δ.ΙΕΚ πραγματοποιήθηκε σεμινάριο εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών από τους διασώστες του ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας, κ.κ. Τάσση Παναγιώτη, Κατσιμάνη Ευάγγελο και Παπαδόπουλο Παναγιώτη.
Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά σε δύο τμήματα καταρτιζόμενων: τα τμήματα «Τεχνικός Μελισσοκομίας», με αφορμή το μάθημα “Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας” και «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» λόγω της φύσης του επαγγέλματος.
Οι καταρτιζόμενοι, καθώς και οι εκπαιδευτές των τμημάτων παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ομιλίες ενώ στο τέλος πραγματοποίησαν εξάσκηση στο αντικείμενο της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).

Στόχος είναι σταδιακά να εκπαιδευτούν όλοι οι καταρτιζόμενοι στο αντικείμενο των πρώτων βοηθειών καθώς αποτελεί εφόδιο για όλους τους πολίτες.
Το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας ευχαριστεί το ΕΚΑΒ και τους εργαζόμενούς του και τους συγχαίρει για την κοινωνική αυτή δράση, προσβλέπει δε, σε συνέχεια αυτής της συνεργασίας, έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις!
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Δεκεμβρίου 17, 2019 0

Θεσπρωτία: Το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ: 266
ΕΓΚΥΡΑ: 261
ΑΚΥΡΑ: 5
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Δ.Α.Σ.) - Π.Α.ΜΕ. : 249
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ : 12

ΕΔΡΕΣ

ΔΣ
ΕΡΓ.ΚΕΝ.ΘΕΣ/ΤΙΑΣ
ΟΙΥΕ
ΔΑΣ
7
25
3
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
0
1
0

Το νέο ΔΣ: 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΟΡΜΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΖΑΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ 
ΤΑΜΙΑΣ: ΝΤΑΣΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ 
ΜΕΛΟΣ: ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ 
ΜΕΛΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΥΣΗΙΔΑ 
ΜΕΛΟΣ:ΛΟΥΑΛΙ ΣΑΪΝΤ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ανακοίνωση του νέου Δ.Σ.
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019 ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας για την ανάδειξη νέων Οργάνων στη Διοίκηση του Σωματείου και αντιπροσώπων για τα συνέδρια της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο χαιρετίζει τους εργαζόμενους από κάθε χώρο δουλειάς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σωματείου και βοήθησαν σημαντικά για τη μαζικότερη δυνατή προσέλευση συναδέλφων στις αρχαιρεσίες.
Ακόμα περισσότερο, χαιρετίζουμε όσους έκαναν το βήμα για πρώτη φορά και συμμετείχαν τόσο στα ψηφοδέλτια όσο και με την ψήφο τους ξεπερνώντας το φόβο και την προπαγάνδα για την “αναποτελεσματικότητα των αγώνων”, που συγκρούστηκαν με τη λογική της μοιρολατρίας, της ηττοπάθειας, του “τίποτα δεν γίνεται”.
Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που γύρισαν την πλάτη στις απαιτήσεις τις εργοδοσίας και της κυβέρνησης αλλά και στην πλειοψηφία τις ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ που θέλουν σωματεία χωρίς εργαζόμενους, η με εργαζόμενους που να μη διεκδικούν. Που θέλουν σωματεία σφραγίδες που να μην κάνουν γενικές συνελεύσεις ή να ψηφίζουν από το σπίτι.
Ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί η ότι στις εκλογές συμμετείχαν νέοι ηλικιακά εργαζόμενοι, κάτι που αποδεικνύει ότι έχουν ανησυχίες για τον εργασιακό τους βίο, δεν παραδίδουν τα εργασιακά τους δικαιώματα ούτε στους εργοδότες, ούτε στο κράτος τους!
Όλα τα παραπάνω οδήγησαν στην αύξηση της συμμετοχής στις αρχαιρεσίες. Συγκεκριμένα ψήφισαν 266 εργαζόμενοι από 240 που είχαν ψηφίσει το 2017 (αύξηση 12%). Εκλέχθηκε 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο για την επόμενη διετία, εκλέχτηκαν 26 αντιπρόσωποι για το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας από 24 το 2017 και 3 αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων από 2 το 2017.
Το ΔΣ Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας δίνει αγωνιστικό ραντεβού στις διεκδικήσεις του επόμενου διαστήματος κόντρα στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού - καρμανιόλα για το 2020 που υλοποιεί τις "μεταμνημονιακές" δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, αποδέχεται την ενισχυμένη εποπτεία, τα ενισχυμένα πρωτογενή πλεονάσματα, που βγαίνουν από το ξεζούμισμα και την ανελέητη φορολόγηση του εργαζόμενου λαού.
Ταυτόχρονα, δίνουμε αγωνιστικό "παρών" σε κάθε προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων των συναδέλφων ενάντια σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες, ενισχύοντας την αλληλεγγύη μεταξύ των συναδέλφων, κάνοντας τα πάντα για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Σωματείου μας και τη μεγαλύτερη συμμετοχή των συναδέλφων στις συλλογικές του διαδικασίες.

Συνέχεια...

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη για τα Χριστούγεννα και το νέο χρόνο

Δεκεμβρίου 17, 2019 0
Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη για τα Χριστούγεννα και το νέο χρόνο

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
ΘΩΜΑ Γ. ΠΙΤΟΥΛΗ 
ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ 

Εύχομαι σε όλες και όλους Καλά Χριστούγεννα , καλή Πρωτοχρονιά , με υγεία. 

Ο Χριστός που ήρθε στον κόσμο με ταπεινότητα και αγνότητα, ας βοηθήσει όλους μας να πορευτούμε με αγάπη για τον συνάνθρωπο μακριά από μικρότητες και εγωισμούς. Μόνον έτσι μπορούμε να προσδοκούμε σε ένα καλύτερο αύριο. 
Η νέα χρονιά παρά τις δυσκολίες φαίνεται ότι θα είναι καλύτερη. Οι συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα γίνονται όλο και πιο ουσιαστικές και στην κοινωνία μας έχει γίνει πια κατανοητό ότι, η απελευθέρωση και η στήριξη των δημιουργικών της δυνάμεων είναι η σημαντικότερη προϋπόθεση ανάκαμψης και ευημερίας. 
Εύχομαι από καρδιάς να περάσετε όμορφες οικογενειακές στιγμές, γεμάτες ζεστασιά και αγάπη με τη διαβεβαίωση ότι θα είμαι δίπλα σας με όλες μου τις δυνάμεις. 

Χρόνια Πολλά Καλή Χρονιά 

Συνέχεια...

π. Ηλίας Μάκος: "Ευχαριστώ όσους με συνεχάρησαν για τη λογοτεχνική βράβευση, αλλά δεν το αξίζω"!

Δεκεμβρίου 17, 2019 0
π. Ηλίας Μάκος: "Ευχαριστώ όσους με συνεχάρησαν για τη λογοτεχνική βράβευση, αλλά δεν το αξίζω"!

Σε ευχαριστήριό του ο π. Ηλίας Μάκος, στον οποίο απονεμήθηκε το Α΄ βραβείο Διηγήματος από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών για το 2019, αναφέρει: 
"Ευχαριστώ φίλους, γνωστούς, δημοσιογράφους, πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς, Μητροπολίτες και ιερείς από διάφορες περιοχές και άλλα άτομα, που με συνεχάρησαν με ειλικρίνεια και ευθύτητα. 
Αλλά δεν το αξίζω. 
Πρώτον, γιατί δεν κατάφερα κάτι σημαντικό. 
Και δεύτερον, γιατί πολύ μεγαλύτερη αξία έχει το βραβείο της καρδιάς, που το αποκτάς με πράξεις ζωής, το οποίο, λόγω των πολλών αδυναμιών μου δεν πρόκειται ποτέ να λάβω. 
Και δεν το τονίζω, λόγω ταπεινότητας, γιατί δεν είμαι ταπεινός, αλλά προσπαθώντας να μην ξεφύγω από τα όρια της αυτογνωσίας και να ξέρω τι είμαι και τι δεν είμαι. 
Πάντως σε όλους όσους εξέφρασαν γνήσια την αγάπη τους, τους ανταποδίδω τη δική μου αγάπη".


Συνέχεια...

Μάριος Κάτσης: Άδικος ο προϋπολογισμός – Παλινωδίες στην Ψηφιακή Πολιτική (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκεμβρίου 17, 2019 0
Μάριος Κάτσης: Άδικος ο προϋπολογισμός – Παλινωδίες στην Ψηφιακή Πολιτική (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας και τομεάρχης αρμόδιος για θέματα Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσηςμ στην ομιλία του κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2020, κάνοντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, επισήμανε: 
«Μόνιμη επωδός των κυβερνητικών βουλευτών, είναι ότι υλοποιείτε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις. Πρόκειται για απέραντο ψέμα το οποίο αποκαλύπτεται με την κατάθεση του προϋπολογισμού. Και αυτό σύντομα θα το διαπιστώσουν και οι πολίτες στην τσέπη τους και την καθημερινότητά τους.» 
Αναφερόμενος στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας υπενθύμισε: 
«Ας θυμηθούμε εδώ κ.κ συνάδελφοι τι έλεγε η ΝΔ πέρσι τέτοιο καιρό στον προϋπολογισμό του 2019. Ότι έχουμε τέταρτο μνημόνιο, ότι το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα είναι απαράδεκτα ψηλό, Θα τα επαναλαμβάνατε αυτά σήμερα;» αναρωτήθηκε. 
«Στην πράξη τώρα, είστε ίσως η μοναδική κυβέρνηση που δεν τολμήσατε να μιλήσετε για καμένη γη. Παραλάβατε μια χώρα εκτός μνημονίων, εντός αγορών, με ανάπτυξη 2,8% στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2019, και γεμάτα ταμεία με 37δις ως cash buffer.» 
Στη συνέχεια ανέδειξε τις αναντιστοιχίες της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις και σταχυολόγησε τα κοινωνικά άδικα μέτρα του προϋπολογισμού: 
«Που είναι η μείωση του στόχου για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα που τάξατε κυρίες και κύριοι της συμπολίτευσης; Ο στόχος στον προϋπολογισμό που φέρατε είναι πάλι 3,5%. 
Πετάξατε στα σκουπίδια το σχέδιο μας, να πάρουμε 5 δις από το μαξιλάρι ώστε κάθε χρόνο να έχουμε 2.5% στόχο, δλδ έξτρα 2 δις ελαφρύνσεις κατ΄έτος. 
Που είναι η ανάπτυξη 4% που λέγατε ότι θα φέρετε; Εσείς οι ίδιοι μιλάτε για 2,8% πλέον για το 2020, κι αν έρθει κι αυτό. 
Που είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στο διπλάσιο από το ποσοστό της ανάπτυξης, που λέγατε προεκλογικά; Αυτό που είδαμε μέχρι σήμερα από εσάς, είναι η κατάργηση στην ουσία των κλαδικών συμβάσεων που με κόπο είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει μειώσεις μισθών και απολύσεις. Βλέπετε ήδη τι συμβαίνει στις τράπεζες όπου η Πειραιώς απέλυσε 24 άτομα. 
Που είναι η συγκλονιστικές φοροελαφρύνσεις που θα αύξαναν το εισόδημα των πολιτών; Είναι μήπως στη μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή στο 9% έως 10.000€, που αν τη συνδυάσεις με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που ανακοινώσατε, όπως και με την υποχρέωση για 30% δαπάνες με πλαστικό χρήμα, είναι επιβαρύνσεις και όχι ελαφρύνσεις; 
Είναι μήπως στη μείωση από το 28% στο 24% στο φόρο των επιχειρήσεων όπου το 80% του συνολικού ποσού θα το καρπωθεί το 2,5% του συνόλου των επιχειρήσεων; 
Τάξατε αύξηση εισοδημάτων, 
Εξηγήσατε αλήθεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τι σημαίνει ότι από τα 780 εκ ευρώ που έπεσαν πέρυσι στην αγορά μέσω του κοινωνικού μερίσματος, φέτος θα πέσουν 175 εκ και αν; Τα μαγαζιά έχουν πολύ μειωμένη κίνηση με πέρσι. 
Στους ανθρώπους στα χωριά της επαρχίας που ζορίζονται να τα βγάλουν πέρα και με το μέρισμα που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνανε Χριστούγεννα και κάλυπταν τρύπες τι έχετε να πείτε; 
Μήπως είπατε στους συνταξιούχους ότι δε θα ξαναπάρουν τη 13η σύνταξη που επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ; 900εκ € μείον. Σας δώσανε και 45% στις εκλογές και τους γράψατε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας. 
Είχατε προειδοποιήσει τους συμπολίτες μας, ότι αν γίνετε κυβέρνηση σκοπεύετε να φέρετε μεγάλη αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ; 
Είχατε πει ότι τα 2000€ για κάθε παιδί που θα δώσετε, θα τα κόψετε από το μηνιαίο επίδομα για το παιδί Α21 και άλλα που τα μειώνετε; 
Έλεγε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δίχασε τους Έλληνες σε πλούσιους και φτωχούς με την ταξική του μεροληψία, εμείς ερχόμαστε να ενώσουμε όλους τους Έλληνες». 
Στην πραγματικότητα εσείς κάνετε σκληρά ταξική πολιτική, αλλά υπέρ των λίγων αυξάνοντας τις ανισότητες. 
Βάζετε ως προτεραιότητα τα κέρδη των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και τα μερίσματα, τη φορολογία των ΠΑΕ, τη μείωση φόρου σε ΟΣΕΚΑ, αντί να: 
Μειώσετε την προκαταβολή φόρου στο 50% για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. 
Να καταργήσετε την εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ και να τη μειώσετε για μεγαλύτερα εισοδήματα. 
Να μειώσετε τον ΕΝΦΙΑ 50% για τις μικρομεσαίες ιδιοκτησίες. 
Να μειώσετε του ΦΠΑ από το 13% στο 11%,» 
Ως τομεάρχης δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στους αρμόδιους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.κ Πιερρακάκη και Γεωργαντά για τις ολιγωρίες τους λέγοντας: 
«Προς ώρας βλέπουμε από τους Υπουργούς να κινούνται μόνο σε εκθέσεις ιδεών. 
Το Υπουργείο πήρε πολλές δομές και φορείς από άλλα Υπουργεία και νομοθέτησε ένα υπερσυγκεντρωτικό γραφειοκρατικό σχήμα. Ήταν τόσο προχειροφτιαγμένο, που έχετε φέρει αλλεπάλληλες τροπολογίες που αλλάζετε διαρκώς αρμοδιότητες, δομές και διαδικασίες. 
Υφυπουργέ κ. Γεωργαντά, 5 μήνες μετά, δεν έχετε εκδώσει νέο Οργανόγραμμα στο Υπουργείο, παραβιάζοντας το χρονοδιάγραμμα που εσείς βάλατε! 
Αποτέλεσμα; να χαλάσετε κι αυτά που βρήκατε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, δηλαδή τη ψηφιακή διακίνηση εγγράφων εντός του Υπουργείου. 
Άκουσον άκουσον ο Υπουργός του Ψηφιακού μετασχηματισμού, παρέλαβε ψηφιακή διακίνηση εγγράφων στο ίδιο του το Υπουργείο και να το γυρνάει στο manual, δλδ χαρτί και στυλό. Έτσι θα κάνετε Ψηφιακό μετασχηματισμό σε όλο το Δημόσιο; 
Στη συνέχεια τόνισε «Όλοι βλέπουν ότι δεν βγάζετε νέα έργα, αλλά ακυρώνετε και κάποια έργα που βρήκατε έτοιμα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο κ. Πιερρακάκης έσπευσε να καταργήσει την ΕΨΣ 16-21 που ξεπάγωσε κονδύλια 1.1δις για έργα ΤΠΕ πριν ετοιμάσει τη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού που θα την αντικαταστήσει. Παρόλα αυτά σε μια Απόφαση για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ΚΤΕΛ επικαλείστε ακόμα την δική μας Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική. Περιμένουμε ακόμα 5 μήνες να τη δούμε τη Βίβλο και να κάνετε σχετική διαβούλευση. Είπατε ότι τη μοιράσατε, τώρα μας λέτε δεν είναι έτοιμη, δεν ξέρουμε τι ισχύει. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την θεσμοθέτηση της Βίβλου; Θα κάνετε αξιολόγηση της ΕΨΣ όπως προβλέπεται ώστε να ενσωματώσετε τα συμπεράσματα στην Βίβλο και να υπάρχει μια συνέχεια στην Ψηφιακή Πολιτική της χώρας; 
Φοβάμαι ότι στην προσπάθεια σας να δείξετε έργο έχετε χάσει τη μπάλα», 
είπε απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ στη συνέχεια άσκησε κριτική για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε έργα που σχεδίασε ο ΣΥΡΙΖΑ όπως το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων, αλλά και στη μεταφορά του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ στην Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων. 
Τέλος τόνισε πως καταψηφίζει τον προϋπολογισμό καθώς «εκτός του ότι είναι άδικος δεν θα βγει στο τέλος του έτους καθότι οι παραδοχές που κάνετε είναι τραβηγμένες. Δυστυχώς προβλέπω να έρχεστε του χρόνου τέτοιο καιρό, και επειδή δεν πιάσατε τα νούμερα θα κάνετε λόγο για δραματικά δαπάνες με τεράστιο κοινωνικό κόστος» 
 (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα Τρίτη 17/12