05/16/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου: "Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί"

Μαΐου 16, 2021 0
Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου: "Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί"

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΔΙΈΞΟΔΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ.

ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ: ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΉΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΌ ΚΛΑΡΊ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, για την εκλογή νέου Προέδρου και Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά τις παραιτήσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου έγκαιρα πήρε ξεκάθαρη θέση για τις αιτίες της υποβάθμισης των συνεδριάσεων. Οι δύο παρατάξεις της ΝΔ, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ, πιέζονται απ' το λαό που βιώνει τα προβλήματα που γεννά η πολιτική που υπηρετούν και γι αυτό δημιουργούν ψευτοκαβγάδες για να ενσωματώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Την ίδια στιγμή που εμπλέκεται σε επιφανειακές αντιπαραθέσεις, η περιφερειακή αρχή αρνείται να συζητήσει οποιοδήποτε πραγματικό πρόβλημα «καίει» τον τόπο και διαμορφώνει την ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων με υπηρεσιακά ζητήματα. Αδυνατεί να απαντήσει και γι αυτό χρησιμοποιεί αυταρχισμό και προσβολές στην εμπεριστατωμένη κριτική των κομμουνιστών περιφερειακών συμβούλων. Χωρίς τη δική μας επιμονή, ούτε καν θα μετέδιδε τις συνεδριάσεις ώστε να κρύβει τα «χαΐρια» της.

Μέσα σε αυτούς τους αρνητικούς συσχετισμούς για το λαό, χωρίς αυταπάτες για το ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Κομμουνιστές Περιφερειακοί Σύμβουλοι ζητήσαμε: 
α) η συνεδρίαση για την εκλογή προεδρείου να γίνει δια ζώσης, ώστε να διευκολυνθεί η πραγματική πολιτική αντιπαράθεση που έχει απονευρωθεί με τις τηλεδιασκέψεις 
β) το νέο προεδρείο να λαμβάνει υπ όψιν τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για τη διαμόρφωση της ημερήσιας, ώστε να συζητιούνται τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής και 
γ) τα σημαντικά θέματα των επιτροπών περιβάλλοντος και κοινωνικών θεμάτων να έρχονται για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, καθώς από την φύση τους οι επιτροπές αυτές λειτουργούν με εκχώρηση αρμοδιοτήτων από το Π.Σ.

Όπως ήταν φυσικό Περιφερειακή Αρχή και Παρατάξεις της "αντιπολίτευσης" ούτε καν συζήτησαν το "κύριο", αναγνωρίζοντας ότι θα αποκαλύπτονταν η πολιτική τους γύμνια και προέβαλαν υπαρκτά πλην όμως διαδικαστικά, ζητήματα για να ξιφουλκήσουν σε μια βολική γι' αυτούς αντιπαράθεση. 

Αποδείχθηκε όπως και στην περίπτωση των Σταθμών Μεταφόρτωσης, ότι η νομιμότητα «πάει περίπατο» κάθε φορά που απαιτείται να εξυπηρετηθούν μικροπολιτικές πρακτικές. Θεωρούμε δεδομένο ότι όπως γινόταν στον παρελθόν που η πίεση δεν ήταν τόση, έτσι και σήμερα θα μπορούσαν με χαρακτηριστική ευκολία να παραβλέψουν τα διαδικαστικά ζητήματα γιατί «δεν απασχολεί κανεναν απ' τους Ηπειρώτες ποιος θα είναι πρόεδρος και ποιος θα είναι αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου» όπως ειλικρινέστατα ομολόγησε και ένας από τους Αντιπεριφερειάρχες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, οι κομμουνιστές Περιφερειακοί Σύμβουλοι ξεκαθάρισαν για άλλη μια φορά ότι δεν θα σταματήσουν πάρα την εκτίμηση που έχουν για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του θεσμού να φέρνουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα αιτήματα των λαϊκών στρωμάτων και να αντιμάχονται συνολικά την πολιτική που εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μας έχουν πεισμώσει.
Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!

Γιάννενα 16 Μαΐου 2021
Συνέχεια...

Μείωση των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Μαΐου 16, 2021 0
Μείωση των κρουσμάτων σήμερα στη Θεσπρωτία - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 6
ΠΕ Ιωαννίνων 27
ΠΕ Πρέβεζας 4

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.262, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 377.090 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 40 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.711 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 50, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.415 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 656 (62.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.280 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 287 (ημερήσια μεταβολή -4.97%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 323 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Συνέχεια...

Η Σταυρούλα Μπραϊμη νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Μαΐου 16, 2021 0
Η Σταυρούλα Μπραϊμη νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προεδρείου στο περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου Σταύρου Παργανά και του πρώην αντιπροέδρου Δημήτρη Σακαρέλη.

Η πρόταση του περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη για τη θέση του/της Προέδρου ήταν η κα. Σταυρούλα Μπραϊμη η οποία και εξελέγη με τις ψήφους της παράταξης του κ. Καχριμάνη και τον ανεξάρτητο σύμβουλο κ. Σάκη Βλέτσα.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις απείχαν από την ψηφοφορία καταγγέλλοντας τη διαδικασία. Όπως ανέφεραν, επί της διαδικασίας, στη συνεδρίαση θα έπρεπε να προεδρεύει ο απερχόμενος πρόεδρος κι όχι η σύμβουλος με τις περισσότερες ψήφους, καθώς και ότι η ψηφοφορία θα έπρεπε να ήταν μυστική.

Η πρόταση της Λαίκής Συσπείρωσης να γίνει δια ζώσης η ψηφοφορία και να συνεχιστεί με τηλεδιάσκεψη δεν συζητήθηκε καν, υποχρεώνοντας τους συμβούλους της παράταξης να αποχωρήσουν από την ψηφοφορία, με τον κ. Πρέντζα να κλείνει με αιχμηρό σχόλιο προς τον κ. Καχριμάνη:

"Μάλλον δεν καταλάβατε τίποτα από την κρίση που προκλήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο..."

Στις πρώτες της δηλώσεις ως Πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, η κα. Σταυρούλα Μπραϊμη, μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Ευχαριστώ τον κ. Καχριμάνη για την πρόταση του και τους συμβούλους της παράταξης μου για την εμπιστοσύνη.
Αναλαμβάνω έχοντας μακρά διαδρομή στην αυτοδιοίκηση και έχοντας σεβασμό σε διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις,

Θα προσπαθήσω για ένα περ. συμβούλιο με πολιτικό πολιτισμό, σεβόμενοι το νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου που θα τηρείται απαρέγκλιτα από όλους".

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την εκλογή νέου αντιπροέδρου, όπου εκλέχθηκε ο κ. Τρομπούκης από την παράταξη του κ. Ζάψα.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι τη νέα Πρόεδρο του περιφερειακού Συμβουλίου συνεχάρηκαν όλοι οι σύμβουλοι εκτός των συναδέλφων της θεσπρωτών...

Οι μεν κ.κ. Λάμπρου, Δηλαβέρη, Σπανοπούλου δεν πήραν καθόλου το λόγο (διακοσμητικοί για ακόμη μια φορά) ενώ ο κ. Πιτούλης πήρε το λόγο για να απευθυνθεί στον κ. Ζάψα, χωρίς να συγχαρεί και να ευχηθεί στην κα. Μπραϊμη...

Φαίνεται πως η εκλογή της στη θέση της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, δίνει ανάσα στον κ. Καχριμάνη ο οποίος τελευταία πιέζεται εσωκομματικά, ωστόσο δρομολογεί εξελίξεις στα εσωκομματικά της ΝΔ στη Θεσπρωτία, με πολλούς να μη βλέπουν με καλό μάτι τις εξελίξεις...
Συνέχεια...

Οι Ορίζοντες Ηπείρου καταγγέλλουν τη νομιμότητα κι απέχουν από τη διαδικασία εκλογής προεδρείου

Μαΐου 16, 2021 0
Οι Ορίζοντες Ηπείρου καταγγέλλουν τη νομιμότητα κι απέχουν από τη διαδικασία εκλογής προεδρείου

Η αλλαγή φρουράς στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου είναι ένα μέγιστο πολιτικό γεγονός κι ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί, με την θεσμικότητα δηλαδή που του αρμόζει.

Ο νόμος είναι σαφής και απαιτεί αδιάβλητη διαδικασία με μυστική ψήφο που διασφαλίζεται μόνο με κάλπη.

Η δυνατότητα αξιοποίησης των τηλεδιασκέψεων ως εναλλακτική λύση λόγω των έκτακτων μέτρων δεν μπορεί σήμερα, ειδικά μετά την άρση των απαγορεύσεων από την Παρασκευή να αποτελεί λύση.

Εχθές προειδοποιήσαμε με τη διαφωνία μας και δώσαμε χρόνο στην Περιφερειακή Αρχή για να επαναπροσδιορίσει το πλαίσιο της ψηφοφορίας.

Η σιωπή της όμως επιβεβαιώνει την πολιτική ανασφάλεια που προκύπτει από την ενδοπαραταξιακή κρίση του κ. Καχριμάνη, στην «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου».

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» εξελέγησαν για να παράξουν έργο στο περιφερειακό συμβούλιο κι όχι για να διασώσουν την περιφερειακή αρχή που καταρρέει.

Μέχρι τη στιγμή που γράφεται η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν έχουμε ενημερωθεί για αλλαγή του πλαισίου της αυριανής διαδικασίας.

Ως εκ τούτου αποφασίζουμε να απέχουμε από την ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προεδρείου καθότι θεωρούμε την εκλογική διαδικασία μη νόμιμη.
Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους για απόδειξη αυτού.

Αυτά αναφέρει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο επικεφαλής της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, ενώ μια μέρα νωρίτερα είχε προειδοποιήσει την περιφερειακή αρχή με την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ψηφοφορία Κυριακής: Απαιτείται νομιμότητα. Μην πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό

Λίγες μόνο ώρες πριν την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιο για την εκλογή νέου προέδρου και αντιπροέδρου του Σώματος και κανείς μας δεν γνωρίζει αν διαδικασία της εκλογής θα γίνει νόμιμα, καθότι στις προσκλήσεις η Περιφέρεια επιμένει η διεξαγωγή της ψηφοφορίας να γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» δηλώνουν ξεκάθαρα πως η συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να διασφαλίσει το ορθόν της διαδικασίας και προτείνουν να στηθεί κάλπη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου όπου οι περιφερειακοί σύμβουλοι θα εισέρχονται ένας ένας, με επίδειξη αρνητικού self ή rapid test προκειμένου να ψηφίσουν.

Αφού ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, η συνέχιση της συνεδρίασης για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, μπορεί να γίνει ή με τηλεδιάσκεψη ή δια περιφοράς (με αποστολή των αποτελεσμάτων στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο).

Κύριε Καχριμάνη τα πράγματα είναι απλά, μην πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό και ενημερώστε άμεσα τους Περιφερειακούς Συμβούλους για τον τρόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης, διασφαλίζοντας τόσο τα προβλεπόμενα σχετικά με την ψηφοφορία, όσο και την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Συνέχεια...

Πρόστιμο 3.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε μεζεδοπωλείο για εξυπηρέτηση καθήμενων στον εσωτερικό χώρο.

Μαΐου 16, 2021 0
Πρόστιμο 3.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε μεζεδοπωλείο για εξυπηρέτηση καθήμενων στον εσωτερικό χώρο.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (15-05-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 10 παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

4 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

5 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

1 παράβαση για παραβίαση κανόνων στο πλαίσιο λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, όπου επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μεζεδοπωλείο) για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Δείτε τώρα ζωντανά την εκλογή νέου Προεδρείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα