08/08/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Αλ. Καχριμάνης για την ενημέρωση των κρουσμάτων κορωνοϊού από τον ΕΟΔΥ

Αυγούστου 08, 2020 0
Αλ. Καχριμάνης για την ενημέρωση των κρουσμάτων κορωνοϊού από τον ΕΟΔΥ 

«Ως Περιφέρεια Ηπείρου και ως Πολιτική Προστασία δεν έχουμε την ενημέρωση που θα έπρεπε για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται», ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τα τρία τελευταία που ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα από τον Ε.Ο.Δ.Υ.. 
Όπως εξήγησε, το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι «καταγράφονται» κρούσματα με βάση τον τόπο που δηλώνεται ως μόνιμη κατοικία ή τόπος προορισμού και όχι στον τόπο που γίνονται οι έλεγχοι. Όπως είπε αυτό έχει συμβεί με αυτά που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, χωρίς να ξέρει κανείς αν κάποιος από αυτούς έχει γυρίσει στην περιοχή. «Θεωρώ υποχρέωση να ξαναμιλήσω ώστε να ξαναρχίσει η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία που βοήθησε να ηρεμούν τα πράγματα και να μην έχουμε διάφορες ψευδείς ειδήσεις στην περιοχή, που μπορεί να δημιουργήσουν θέματα», τόνισε. 
Αναφερόμενος στην Κακαβιά, είπε ότι ήταν ένα «ευάλωτο σημείο» καθώς στη γειτονική χώρα υπάρχουν αρκετά θέματα. «Ζητήσαμε και έτσι ήρθε από τον ΕΟΔΥ το μόνιμο πλέον κλιμάκιο στην περιοχή. Αλλά δυστυχώς δεν έχουμε ως Περιφέρεια Ηπείρου και ως Πολιτική Προστασία τις ενημερώσεις που θα έπρεπε. Ψάχνουμε για να μάθουμε…». 
Τέλος ο Περιφερειάρχης ζήτησε από όλους τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα προληπτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού και ειδικά από τους νέους να μη συνωστίζονται τα βράδια σε κέντρα διασκέδασης. 
Συνέχεια...

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας στηρίζει την απεργία διαρκείας των εργαζομένων στα ΚΕΠ

Αυγούστου 08, 2020 0
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας στηρίζει την απεργία διαρκείας των εργαζομένων στα ΚΕΠ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Ηγουμενίτσα, 7/8/2020 
 Αριθ. πρωτ. 93 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ καλύπτει συνδικαλιστικά τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ του Ν Θεσπρωτίας στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των εργαζόμενων στα ΚΕΠ από το Σάββατο 8/08/2020 με ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ όπως έχει εξαγγείλει η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΏΝ (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.)» 

ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ : 

1) από “αλλότρια” καθήκοντα, ήτοι, από καθήκοντα Διοικητικού-Οικονομικού και από καθήκοντα συναφή με τον κύριο τίτλο σπουδών, για την αντιμετώπιση υπηρεσιακών αναγκών του Δήμου, για άπαντες τους υπαλλήλους του κλάδου Δ.Υ.Π. που απασχολούνται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, 

2) από τα καθήκοντα εξυπηρέτησης κοινού μέσω του προγράμματος MyKepLive για άπαν το προσωπικό που απασχολείται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, 

3) από τα καθήκοντα χορήγησης Βεβαίωσης περί Αυτοπρόσωπης Εμφάνισης (άρθρο 78 παρ. 3 περ β΄ του ν.4636/2019) αρμοδιότητας Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σε κατέχοντες δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία σε ισχύ, για άπαν το προσωπικό που απασχολείται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών 

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                 ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ 

Συνέχεια...

Ο Γ. Γόγολος απαντά στον κ. Λώλο για το θέμα της «διαπραγμάτευσης» με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του βουλευτή κ. Γιόγιακα

Αυγούστου 08, 2020 0
Ο Γ. Γόγολος απαντά στον κ. Λώλο για το θέμα της «διαπραγμάτευσης» με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του βουλευτή κ. Γιόγιακα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 

Με άλλα λόγια … 
Ο κ. Δήμαρχος με το σημερινό του δελτίο τύπου, δείχνει για μια ακόμη φορά τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το ρόλο του, το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου και το ρόλο της Αντιπολίτευσης. 
Με άλλα λόγια από αυτά που διαβάσαμε στο δελτίο τύπου του Βουλετή, μας λέει : 

Πήγε στον κ. Χρυσοχοΐδη, στις 5.08. να «ωριμάσει» την παραχώρηση του Δημοτικού Κτιρίου, χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση για το σκοπό αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο και να διαπραγματευθεί ανταποδοτικά οφέλη προς το Δήμο από αυτή την παραχώρηση. Βεβαίως για να έχει επιπλέον διαπραγματευτική ισχύ ο κ. Λώλος, κάλεσε και τον βουλευτή κ Γιόγιακα. 
Την επόμενη ημέρα ο κ. Γιόγιακας με δελτίο τύπου «πανηγυρίζει» για την αποδοχή του κτιρίου από τον κ. Χρυσοχοΐδη και τη χάρη που μας έκανε. 

Απλά Ερωτήματα: 
Το αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης για τη χρήση κτιρίου που έγινε προς το Δήμο Ηγουμενίτσας, μήπως οφείλατε να το γνωστοποιήσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο; Ή μήπως δεν έγινε προς το Δήμο, αλλά προς το Βουλευτικό Γραφείο και εσείς, με «σταυρωμένα χέρια» ακολουθήσατε τις εντολές, αγνοώντας το Δημοτικό Συμβούλιο; 

Στη συζήτηση που έγινε στις 05.08. στην Αθήνα, ποιος από τους δύο ήταν αφηρημένος; Εσείς κ. Λώλο ή ο κ. Γιόγιακας και καταλάβατε διαφορετικά πράγματα; 
Γιατί, το επίσημο δελτίο τύπου του κ. Γιόγιακα μας ενημέρωσε για την επιτυχία του μια (1) ημέρα μετά, ευχαριστώντας παράλληλα εσάς και το Δημοτικό Συμβούλιο. 
Δεν ήταν φρονιμότερο, να εγκαλέσετε τον ίδιο για το «λανθασμένο δελτίο τύπου» με ένα έγκαιρο Δελτίο Τύπου δικό σας, στο οποίο εκτός από τους πολίτες, να μάθαινε και ο ίδιος τι ειπώθηκε στη συνάντηση; 
Ποιο επεισόδιο έχετε χάσει κ. Λώλο; 
Με αγωνία περιμένουν οι πολίτες το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για τα ανταποδοτικά 
Βεβαίως και για τη συνάντηση με τον κ. Πλακιωτάκη που ακολούθησε !!! 
Να κάνετε υπομονή κ. Λώλο, σε κάθε σας ενέργεια που αφορά το Δήμο και τους πολίτες, εμείς θα τους ενημερώνουμε, όπως θεσμικά οφείλουμε. 
Για το τέλος επί προσωπικού, είναι αδιανόητο να εγκαλείται εμένα για «εκρηκτικά δελτία τύπου», που οφειλόταν σε λανθασμένη διατύπωση στο δελτίο του συνομιλητή σας κ. Γιόγιακα, στη συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοΐδη. 
Συνεννοηθείτε τι ειπώθηκε, επισκεφθείτε τα τοπικά πανηγύρια μέρες που είναι, και μας ενημερώνετε μετά !!! 


Συνέχεια...

Συνάντηση για την παραχώρηση κτηρίου κατόπιν αιτήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας

Αυγούστου 08, 2020 0
Συνάντηση για την παραχώρηση κτηρίου κατόπιν αιτήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας 

Κατόπιν υποβολής αιτήματος από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας για τη μεταφορά της στο κτήριο που επρόκειτο να στεγαστεί η φοιτητική εστία, δίπλα από το κτήριο του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος συναντήθηκε την Τετάρτη 5 Αυγούστου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Σκοπός της συνάντησης ήταν να διερευνηθούν τόσο οι προθέσεις του Υπουργείου επί του θέματος, όσο και τα αντισταθμιστικά οφέλη προς τον Δήμο, προκειμένου το θέμα να εισαχθεί ώριμο στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και λήψη της σχετικής απόφασης. 

Διευκρινίζουμε δε, ότι το οικόπεδο μαζί με το κτήριο στο οποίο επρόκειτο να στεγαστεί η φοιτητική εστία, επανήλθε στην κυριότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας, με τον πλέον νόμιμο τρόπο, κάτι που μπορούσε να είχε γίνει εδώ και αρκετά χρόνια, διότι δεν εκπληρώθηκε από το ΤΕΙ Ηπείρου ο σκοπός της δωρεάς. Άρα ο μόνος ιδιοκτήτης του εν λόγω ακινήτου είναι σήμερα ο Δήμος Ηγουμενίτσας. 

Σχετικά δε με τις εκρήξεις μέσω δελτίων τύπου του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, που αυτοπροβάλλεται ως «έμπειρος αυτοδιοικητικός», για μια λανθασμένη διατύπωση σε δελτίο τύπου το οποίο δεν εκδόθηκε από το Δήμο και ως εκ τούτου δεν απηχεί τις απόψεις της Δημοτικής Αρχής, τον καλούμε να μη συνεχίσει να διολισθαίνει σε μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων πρακτικές και να σεβαστεί επιτέλους την κρίση των πολιτών. 
Γραφείο Τύπου Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Συνέχεια...

Β. Γιόγιακας: «Ο κύριος Κάτσης είτε δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει, είτε παραπλάνα σκόπιμα!»

Αυγούστου 08, 2020 0
Β. Γιόγιακας: «Ο κύριος Κάτσης είτε δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει, είτε παραπλάνα σκόπιμα!»

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη χρηματοδότηση 7 έργων στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»:

«Στην Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για τη μεταφορά 459 έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.090.382.473,29€, από το Πρόγραμμα Φιλόδημος I στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η αναφορά ότι “δεν προκαλείται πρόσθετη δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού” σημαίνει ακριβώς αυτό: ότι δεν προκαλείται άλλη δημόσια δαπάνη πέραν των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που η σημερινή κυβέρνηση έχει δεσμεύσει μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τα χρήματα για 7 έργα των 14,2 εκατομμυρίων ευρώ στη Θεσπρωτία διασφαλίστηκαν φέτος, από αυτά τα 2,5 δισεκατομμύρια!
Άρα ο κύριος Κάτσης -που επικαλέστηκε τη σχετική αναφορά- είτε δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει, είτε παραπλάνα σκόπιμα!
Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε θα είναι η τελευταία.

Γιατί είναι ο τοπικός βουλευτής μιας κυβέρνησης η οποία:
Λειτούργησε ένα νέο πανεπιστημιακό τμήμα της Ηγουμενίτσας “στα χαρτιά”.
Αξιοποίησε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας “στα χαρτιά”.
Χρηματοδότησε τα 7 μεγάλα έργα των δήμων της Θεσπρωτίας “στα χαρτιά”.
Έτσι εξηγούνται οι μακροσκελείς ανακοινώσεις του: λόγια, που είναι “στα χαρτιά”.
Και μια που είναι και η εποχή, θα τον συμβούλευα να προσέχει να μην πνιγεί...
... να μην πνιγεί στα δικά του ψέμματα...». 

ΕΔΩ ​Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ"
Συνέχεια...

Παραμυθιά: Σύλληψη ημεδαπού για ηχορύπανση από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Αυγούστου 08, 2020 0
Παραμυθιά: Σύλληψη ημεδαπού για ηχορύπανση από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος 

Συνελήφθη χθες 8/8/2020 μετά τα μεσάνυχτα, σε χωριό του Δήμου Σουλίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, ένας ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο οποίο απασχολούνταν ως προσωρινά υπεύθυνος, διαπιστώθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης να λειτουργεί μουσική παραβιάζοντας τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου. 
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα