02/06/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Πάει και το λιμάνι;;;

Φεβρουαρίου 06, 2020 0
Πάει και το λιμάνι;;;

Μπορεί ο βουλευτής Θεσπρωτίας με τη ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας, ως βουλευτής της αντιπολίτευσης να ήτανε αρκετά δραστήριος, τόσο με πλήθος ερωτήσεων και κριτική στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ιδιαίτερα επικοινωνιακός, καθώς δημοσίευε όλες τις δράσεις του, ως βουλευτής, ώστε να γνωρίζουν και οι Θεσπρωτοί τι ακριβώς ενέργειες έκανε. 
Αυτό όμως δεν συνεχίστηκε, από τη στιγμή που εκλέχθηκε κυβερνητικός βουλευτής, πριν λίγους μήνες. Ξαφνικά τα δελτία Τύπου λιγόστεψαν αρκετά, παρά τις συνεχείς του συναντήσεις με μέλη της κυβέρνησης.
Ίσως να μην κέρδισε κάτι χειροπιαστό από αυτές τις συναντήσεις, ίσως πάλι να μην εμπιστεύεται τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το οποίο είναι μεγάλο πλήγμα για την Ηγουμενίτσα και τη Θεσπρωτία, αλλά και για τον ίδιο, αποτέλεσε το οριστικό λουκέτο που μπήκε στο πανεπιστημιακό τμήμα της Ηγουμενίτσας.
Τότε, ο κ. Γιόγιακας είχε επισκεφθεί το Υπουργείο Παιδείας και είχε συναντηθεί με τον υφυπουργό, χωρίς να δώσει κάποια ενημέρωση για το τι είχε συζητηθεί. Την επόμενη ακριβώς ημέρα η Υπουργός Παιδείας κα. Κεραμέως είχε ανακοινώσει την αναστολή έναρξης του τμήματος της Ηγουμενίτσας. Είτε δεν του το είπανε την προηγούμενη στο Υπουργείο, είτε το έμαθε, αλλά το απέκρυψε. Τη συνέχεια την είδαμε...

Χθες, (5/2) ο βουλευτής Θεσπρωτίας έκανε μια ανάρτηση στο προφίλ του στο facebook μια φωτογραφία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας μόνο το παρακάτω σχόλιο:
"Με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος μας έδωσε την ευκαιρία να τον ενημερώσουμε για θέματα της περιοχής μας".

Αυτό και μόνο, χωρίς καμία περαιτέρω δήλωση ή εξήγηση...
Την προηγούμενη ημέρα είχανε αρχίσει από αθηναϊκά ΜΜΕ να κυκλοφορούν δημοσιεύματα σχετικά με το μέλλον των περιφερειακών λιμανιών της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα μάλιστα αναφέρανε ότι θα αλλάξει το καθεστώς και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας θα πουληθεί ολόκληρο και όχι επιμέρους δραστηριότητες, όπως είχε νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, και μάλιστα θα μειωθεί το ανταποδοτικό τέλος που θα καταβάλλει ο αγοραστής προς την τοπική αυτοδιοίκηση! Κι αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι η χερσαία ζώνη, δηλαδή ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της πόλης, παραμένει στην ιδιοκτησία της ΟΛΗΓ Α.Ε....
Να υποθέσουμε ότι μετά το κλείσιμο του Ακαδημαϊκού τμήματος της Ηγουμενίτσας, ετοιμάζεται και το ξεπούλημα του λιμανιού;;
Αν ισχύσει αυτό (μάλιστα έχουνε κυκλοφορήσει και τεχνικές λεπτομέρειες για την εξέλιξη) θα ήτανε καλύτερα ο κυβερνητικός βουλευτής να μην ξαναπάει στην Αθήνα. Αν κάθε φορά που θα συναντιέται με κάποιο μέλος της κυβέρνησης, η Θεσπρωτία θα χάνει και κάτι, καλύτερα να μείνει εδώ. Έχει κι εδώ κηδείες να πάει, δε χρειάζεται να κάνει την κηδεία της Θεσπρωτίας από την Αθήνα...


Συνέχεια...

Αξιοπρέπεια στη λάσπη - Του Κων/νου Τζέκη

Φεβρουαρίου 06, 2020 0
Αξιοπρέπεια στη λάσπη - Του Κων/νου Τζέκη 

Μπορεί, να είναι η χώρα μας εκείνη, που θα πρέπει να διεκδικήσει το βραβείο Γκίνες, αναφορικά με τους εξευτελισμούς που υπέστη παλαιότερα αλλά και τώρα από τις μεγάλες και δήθεν φιλικές χώρες. 
Μπορεί, να μην υπάρχει άλλος λαός, με τόση χαμηλή αυτοεκτίμηση, όπως εμείς οι Ελληναράδες, που ενώ βλέπουμε φιλικές χώρες να αδιαφορούν για τα συμφέροντά μας ή για το δίκαιο, ανερυθρίαστα μάλιστα να τους φιλάμε σταυρωτά για τις προδοτικές τους ενέργειες. 
Ακόμα και η φιλική μας Αμερική, την ώρα που ζητά διευκολύνσεις και η σχετική διάταξη μόλις ψηφίσθηκε στη Βουλή, δια του Προέδρου της, δηλώνει ουδέτερη στάση στην επιθετικότητα της Τουρκίας, αδιαφορώντας αν η τελευταία, ποδοπατεί διεθνείς συμβάσεις και δίκαια. 

Ένα από τα πολλά περιστατικά είναι και το λεγόμενο επεισόδιο Νίκολσον και θεωρείται ενδεικτικό της υποτέλειας και του ραγιαδισμού, που επιδεικνύουμε σε θέματα ακόμη και μικρής σημασίας. 
Ιανουάριος 1830 στην Αθήνα. Η Κυβέρνηση Τρικούπη στην εξουσία και ο Δήμος Αθηναίων, προέβη σε δενδροφύτευση του λόφου Λυκαβηττού και απαγόρευσε την κίνηση πεζών σε ορισμένα σημεία του λόφου. Την 4η Ιανουαρίου (με το νέο ημερολόγιο η 16η) εκτελούσε υπηρεσία φύλαξης του σημείου εκείνου ο Χωροφύλακας Λουκάς Καλπούζος, άνθρωπος αψύς και οξύθυμος (διανοητικά ανισόρροπος σύμφωνα με κάποιες πηγές) . 
Το απόγευμα της ημέρας εκείνης ο Άγγλος επιτετραμμένος στην Αθήνα, Άρθουρ Νίκολσον μαζί με τη σύζυγό του επισκέφθηκε τον Λυκαβηττό κάνοντας τον απογευματινό του περίπατο. 
Μόλις ο Χωροφύλακας αντιλήφτηκε το ζευγάρι να κινείται σε χώρο απαγορευμένο, το σταμάτησε με τρόπο εριστικό και παρά του ότι ο Άγγλος δήλωσε την ιδιότητά του ο Καλπούζος τον έπιασε από το μανίκι και τον χτύπησε με ένα μπαστούνι στον ώμο. 
Ποιός είδε τον Θεό και δεν φοβήθηκε. Η Αγγλική Πρεσβεία διαμαρτυρήθηκε εντονότατα και ο Νίκολσον πήγε στον Τρικούπη και απαίτησε να απολύσει τον Χωροφύλακα. Ο Τρικούπης συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του .....αφεντικού του. 
Για την ώρα είχε φανεί ότι ο Νίκολσον ικανοποιήθηκε και το επεισόδιο μάλλον θεωρούνταν λήξαν. Όταν όμως ο Νίκολσον διάβασε την ημερήσια διαταγή που καταλόγιζε και σ' αυτόν ευθύνες, έγινε ....Τούρκος. 
Απαίτησε δημόσια συγνώμη από το Σώμα της Χωροφυλακής!!! Η παράλογη απαίτησή του έγινε δεκτή από τον Τρικούπη. Έτσι στις 11 το πρωί της 7ης Ιανουαρίου δύναμη από εκατό άνδρες της Χωροφυλακής, παρατάχθηκε στην Πλατεία Συντάγματος, και παρουσίασε όπλα, στον Βρετανό πρόξενο Μέρλιν ενώ η μπάντα παιάνιζε τον Εθνικό Ύμνο της ...Αγγλίας. 

Η Ελληνική Σημαία του αγήματος χαμήλωσε μέχρι τα γόνατα των Άγγλων, δείγμα υποταγής και υποτέλειας. 
Ο συγκεντρωμένος κόσμος αγανακτισμένος από τα συμβαίνοντα, απείλησε να λυντσάρει του Άγγλους, οι οποίοι με δυσκολία φυγαδεύτηκαν. 

Το περιστατικό αυτό δεν ξεχάσθηκε. Ο λαός απαιτούσε την παραίτηση του Τρικούπη. Η Κυβέρνηση Τρικούπη παραιτήθηκε και έχασε τις εκλογές από τον αντίπαλό της Δηλιγιάννη. 
Ο δημόσιος εξευτελισμός δεν ήταν ο μόνος. Ακολούθησε το επεισόδιο Πατσίφικο, όμοιο με το πρώτο. Απλά επαναλήφθηκε, αφού η Κυβέρνηση δεν είχε το σθένος να αρνηθεί την πρώτη φορά. 

Πρακτική που επαναλαμβάνεται μέχρι σήμερα και έχει ο Θεός. 
Η αξιοπρέπεια δεν χάνεται, αν δεν την παραδόσεις, έλεγε ένας σοφός. Εμείς, τότε, αλλά και πάντοτε, την παραδίδουμε, για να μιλάμε στη Βουλή για εθνική υπερηφάνεια. Ντροπή. 

Συνέχεια...

"Το Περιφερειακό Συμβούλιο απέρριψε με συκοφαντίες το ψήφισμα αιτημάτων στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων"

Φεβρουαρίου 06, 2020 0
"Το Περιφερειακό Συμβούλιο απέρριψε με συκοφαντίες το ψήφισμα αιτημάτων στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων" 

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΠΣ) ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ 

Η περιφερειακή αρχή δέχθηκε να συζητήσει το θέμα της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής στην Ήπειρο και της άμεσης στήριξης των βιοπαλαιστών παραγωγών, που αιτήθηκε η “Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου” κάτω απο την πίεση των υπαρκτών οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι,, έχοντας την αυταπάτη ότι θα φέρει την συζήτηση στα μέτρα της, στο βολικό περιβάλλον του περιφερειακού συμβουλίου. Επειδή αυτό δεν επετεύχθη ξέσπασε σε μια απροκάλυπτη επίθεση στα αιτήματα και τους αγώνες τους. 
Η απαίτηση περιφερειακού συμβούλου της πλειοψηφίας πριν την έναρξη της συζήτησης, για ακύρωση της συζήτησης του θέματος επειδή αποκλείει εισηγητικά τους μεγάλους παραγωγούς και τις βιομηχανίες, αποκάλυψε την γραμμή με την οποία η περιφερειακή αρχή θα αντιμετώπιζε την συζήτηση. 

Όχι μόνο απορρίφθηκαν με πολιτική εχθρότητα τα άμεσα αιτήματα επιβίωσης όπως η εξασφάλιση κατώτατων εγγυημένων τιμών, η δραστική μείωση του κόστους παραγωγής και η πλήρης καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, αλλά η ανάδειξη από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων της Ηπείρου, ότι η περιφερειακή αρχή πρωτοστάτησε και εξασφάλισε επιδοτήσεις, εγγυημένες τιμές και κόστος παραγωγής στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων της ΤΕΡΝΑ και σε άλλες μεγάλες βιομηχανίες της Ηπείρου μέχρι και διαγραφές προστίμων εκατομμυρίων σε άλλες, οδήγησε την περιφερειακή αρχή να ξεπεράσει κάθε όριο επιθετικότητας. Χαρακτήρισε την αμφισβήτηση της στήριξης των μεγάλων βιομηχανιών «επιστροφή στον σκοταδισμό» και τους αγώνες των βιοπαλαιστών παραγωγών αιτία για την είσοδο μας στα μνημόνια, οπότε και απαίτησε καταστολή κάθε προσπάθειας να κατεβούνε τρακτέρ στο δρόμο. 

Το πραγματικά επικίνδυνο, αντιδραστικό της πρόσωπο η περιφερειακή αρχή το φανέρωσε σε όλο το μεγαλείο, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με τα στοιχεία απολογισμού της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή : το ξερίζωμα της αγροτικής παραγωγής για να έρθουν αθρόες εισαγωγές με αποτέλεσμα την καταστροφή της επισιτιστικής επάρκειας του λαού μας, τον εκτοπισμό χιλιάδων μικρών βιοπαλαιστών από την παραγωγή, την συγκέντρωση της παραγωγής σε όλο και λιγότερα χέρια, τα τεράστια κέρδη των μεταποιητικών βιομηχανιών ακόμα και μέσα στην κρίση, κέρδη που συνοδεύτηκαν με απόλυτο τρόπο με την κατρακύλα της τιμής γάλακτος, και των αγροτικών προϊόντων που πουλάνε οι μικροί παραγωγοί σε αυτές τις βιομηχανίες. 

Σε αυτό το σημείο, όταν κλήθηκε να απαντήσει στις θέσεις των εκλεγμένων στο ΠΣ με την “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” κομμουνιστών που διαχρονικά αντιτάχθηκαν και αντιτάσσονται σ΄ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από τις εκάστοτε αστικές κυβερνήσεις, απάντησε ότι «εσείς δεν μετράτε, εσείς είστε ανύπαρκτοι». 
Επειδή όμως ξέρουν πολύ καλά ότι ιστορικά “μετράει” η συμβολή των κομμουνιστών στον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροκτοκτηνοτρόφων, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ, αποτελεί όνειρο απατηλό η ευχή να καταστήσει «ανύπαρκτη» την δράση τους στους αγώνες. Άλλωστε αποτέλεσε όνειρο απατηλό και γι΄ αυτούς που αποπειράθηκαν εδώ και έναν αιώνα να αντιμετωπίσουν τους κομμουνιστές με τον μόνο τρόπο που διαχρονικά ξέρουν: με παραχάραξη της ιστορίας, με διώξεις και απαγορεύσεις. 
Άλλωστε είναι φρέσκο το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που ψήφισε το ευρωκοινοβούλιο και αρνήθηκε να φέρει προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο η περιφερειακή αρχή, μετά από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι πρέπει να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα από τη στάση αυτή, να εμπιστευτούν τη δύναμή τους, να σηκώσουν το ανάστημα τους, να δυναμώσουν τους υπάρχοντες αγροτικούς συλλόγους, να φτιάξουν νέους όπου δεν υπάρχουν, δυναμώνοντας τη δράση των Ομοσπονδιών και τον πανελλαδικό συντονισμό με το πλαίσιο πάλης της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων. 
Η μαζική πάλη των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων, η κοινή τους δράση με την εργατική τάξη και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους της πόλης μπορεί να ακυρώσει μέτρα, να αποσπάσει κατακτήσεις. 

Να ανοίξει τον δρόμο για ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο που κίνητρο δεν θα΄χει το κέρδος των μεταποιητικών ομίλων και των εμπόρων αλλά τις συνεχώς διευρυμένες διατροφικές ανάγκες της εργατική λαϊκή οικογένεια με φθηνά και υψηλής ποιότητας προϊόντα, έξω απο τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις (ΝΑΤΟ,ΕΕ). Προϋπόθεση είναι να έχει ο λαός στα χέρια του την οικονομία και την εξουσία ώστε να σχεδιάζεται και να αναπτύσσεται η αγροτική οικονομία αξιοποιώντας τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει η χώρα μας και η Ήπειρος. 

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ 
ΙΩΑΝΝΙΝΑ 31/1/2020 
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή η ετήσια συνεστίαση του ΚΚΕ στο Andreou Palace

Φεβρουαρίου 06, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή η ετήσια συνεστίαση του ΚΚΕ στο Andreou Palace

Η Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του σας καλεί στην ετήσια συνεστίασή της, την Κυριακή 9 Φλεβάρη στις 13:00 στο κέντρο “ANDREOU PALACE”. 

Θα μιλήσει η σ. Ελένη Μπέλλου, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ. 

Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι. 

Η τιμή της πρόσκλησης είναι 14€ στην όποια περιλαμβάνεται φαγητό και ποτό.
Συνέχεια...

Προσωρινή κυκλοφοριακή διευθέτηση για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη θέση «Aεροδρόμιο» Παραμυθιάς.

Φεβρουαρίου 06, 2020 0
Προσωρινή κυκλοφοριακή διευθέτηση για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη θέση «Aεροδρόμιο» Παραμυθιάς

Γίνεται γνωστό ότι, λόγω εκτέλεσης από την υπηρεσία μας του έργου «Κατασκευή κυκλικού κόμβου στη θέση “Αεροδρόμιο” Παραμυθιάς» είναι απαραίτητη η προσωρινή κυκλοφοριακή διευθέτηση με παράκαμψη της κυκλοφορίας για το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 05-02-2020 μέχρι το Τρίτη 10-03-2020.
Για τον σκοπό αυτό θα υπάρχει σχετική σήμανση.

Η υπηρεσία και ο ανάδοχος του έργου θα καταβάλλουν προσπάθεια ώστε οι κυρίως εργασίες της ασφαλτόστρωσης να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα, έτσι ώστε ο δρόμος να δοθεί σε κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν με ειδική σήμανση και σημαιοφόρους για την βοήθεια των οδηγών και στα δύο ρεύματα.
Ζητάμε την κατανόησή σας για την προσωρινή καθυστέρηση.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Συνέχεια...

Μέχρι τη Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στην τουριστική έκθεση Βερολίνου

Φεβρουαρίου 06, 2020 0
Μέχρι τη Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στην τουριστική έκθεση Βερολίνου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ I.T.B. 
TOY ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ (4-8/3/2020) 

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα λάβει μέρος στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως, την ΙΤΒ Berlin, που θα ανοίξει τις πύλες της από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου 2020 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βερολίνου. Ενδεικτικό του εύρους της συγκεκριμένης Έκθεσης, αποτελούν τα απολογιστικά στοιχεία για τη διοργάνωση του 2019, στην οποία έλαβαν μέρος περίπου 10.000 εκθέτες από 181 χώρες, ενώ επισκέφτηκαν την ITB Berlin πάνω από 160.000 άτομα. 

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στο Εθνικό Ομαδικό Περίπτερο που διοργανώνει ο ΕΟΤ, τμήμα του οποίου θα αφορά στην Περιφέρεια Ηπείρου. Στην αποστολή της Περιφέρειας προσκαλούνται να συμμετάσχουν όσοι φορείς ή επαγγελματίες του ευρύτερου τουριστικού χώρου έχουν έδρα την Ήπειρο. 
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει το αργότερο ως την προσεχή Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 στις 11:00 το πρωί, προωθώντας συμπληρωμένη φόρμα συμμετοχής στο email: s.lolis@php.gov.gr Η αποστολή της συμπληρωμένης φόρμας στην παραπάνω διεύθυνση ισοδυναμεί με αποδοχή των όρων συμμετοχής. 

Τονίζεται ότι η συγκεκριμένη Έκθεση είναι κατά κύριο λόγω εμπορική τις πρώτες ημέρες και ανοιχτή για το κοινό στις 7-8 Μαρτίου 2020 από τις 10:00π.μ.-18:00μ.μ. 

Παράλληλα η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να αναλάβει τη μεταφορά και διανομή στην Έκθεση, έντυπου διαφημιστικό υλικού επιχειρηματιών ή φορέων, μέχρι του αριθμού των 50-70 τεμαχίων, το οποίο πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο 143 του Διοικητηρίου της Περιφέρειας ως την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2020. 

Προτείνεται να είναι στη γερμανική γλώσσα ή αν δεν είναι εφικτό, στην αγγλική. 
Στο Περίπτερο δεν επιτρέπεται η παρέμβαση ή προσθήκη άλλων διαφημιστικών αντικειμένων πέραν αυτών που έχει προβλέψει και τοποθετήσει ο ΕΟΤ 

Πλήρης ενημέρωση για την ITB Berlin στο: www.itb-berlin.comΣυνέχεια...

Γιάννης Γόγολος: "Το σήριαλ του απολεσθέντος φακέλου από το ΚΕΠ Ηγουμενίτσας συνεχίζεται…."

Φεβρουαρίου 06, 2020 0
Γιάννης Γόγολος: "Το σήριαλ του απολεσθέντος φακέλου από το ΚΕΠ Ηγουμενίτσας συνεχίζεται…." 

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 

Τελικά, ήταν πολύ καλό για να ήταν αληθινό. 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας στις 14/10/2019, κατόπιν αιτήματος των παρατάξεων ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΈΙΡΩΣΗ έγινε συζήτηση για το θέμα της απώλειας υπηρεσιακού φακέλου από το ΚΕΠ του Δήμου. Ένα θέμα που είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις από τον Ιούλιο του ιδίου έτους, αλλά η Δημοτική Αρχή δεν έκανε καμία ενημέρωση ως όφειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο και κατ’ επέκταση τους πολίτες του Δήμου. 

Σε αυτή τη συνεδρίαση ο κ. Δήμαρχος λαμβάνοντας το λόγο επί του θέματος είπε εμφατικά: 

«…Ενώ εγώ έχω την ευθύνη για την διενέργεια των ΕΔΕ, αλλά για να αποδείξουμε πόσο αντικειμενικοί είμαστε, έστειλα έγγραφο στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ορίσει Διευθυντικό στέλεχος εκτός Δήμου Ηγουμενίτσας και Ν. Θεσπρωτίας, ο οποίος θα διενεργήσει αντικειμενικά την προαναφερθείσα ΕΔΕ..» 
( Youtube Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ηγουμενίτσας 14.10.2019. 59΄45’’ έως 59.57’’) 

Μέγα ψέμα που αφήνει ερωτήματα σε όλους τους συμπολίτες, όπως αυτό αποκαλύφθηκε στη συνέχεια της διαδικασίας ! 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας στις 29/01/2020, κατόπιν σχετικής ερώτησης για την καθυστέρηση της διαδικασίας της ΕΔΕ από τον κ. Γιάννη Γόγολο, ο κ. Δήμαρχος απαντά υπερασπιζόμενος την καθυστέρηση και αποκαλύπτεται: 

«…Ανακάλεσα ως Δήμαρχος τον ορισμό του Προϊσταμένου από τα Ιωάννινα για τη διενέργεια της ΕΔΕ που είχε προβεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, διότι είχα θέσει ως όρο με έγγραφό μου, ο υπάλληλος που θα την κάνει να είναι από το Νομό Θεσπρωτίας. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως προϊσταμένη αρχή, όρισε ανώτερο υπάλληλο από τα Ιωάννινα και δεν το έκανα αποδεκτό και όρισα εκ νέου υπάλληλο από τον Δήμο Ηγουμενίτσας…» 
( Youtube Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ηγουμενίτσας 29.01.2020. 46΄55’’ έως 49.42’’) 

Εύλογα αναπάντητα ερωτήματα : 
Γιατί ο κ. Δήμαρχος απέκρυψε από το Δημοτικό Συμβούλιο τον όρο που έθεσε στο έγγραφό προς στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση σύμφωνα με τον οποίο, ο υπεύθυνος διενέργειας της ΕΔΕ να είναι υπάλληλος από τον Δήμο Ηγουμενίτσας ή από το Νομό Θεσπρωτίας ; 

Τί άλλαξε από την εμφατική αναφορά και δέσμευση του κ. Δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την προέλευση υπαλλήλου, μέχρι την αποστολή του εγγράφου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση; 

Τί φοβόταν από το αποτέλεσμα της ΕΔΕ, που ανώτερος υπάλληλος από τα Ιωάννινα αντικειμενικά (κατά δήλωση του ιδίου του Δημάρχου) θα διενεργούσε ; 
Είναι τακτική κωλυσιεργίας της διαδικασίας διενέργειας της ΕΔΕ αυτό που γίνεται ή πίσω από αυτή τη μεθόδευση αποκρύπτεται κάτι άλλο; 

Που πήγαν αυτά τα επιχειρήματα «αντικειμενικέ» κ. Δήμαρχε και τι φοβάστε στην πραγματικότητα?? 

Είχατε το λόγο σας, που θέλατε να κρατήσουμε το θέμα χαμηλά όπως λέγατε διαρκώς?? 
Τον παραδίδουμε στην κρίση της τοπικής κοινωνίας. 


Συνέχεια...

Το Σάββατο στην Παραμυθιά η κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Φεβρουαρίου 06, 2020 0
Το Σάββατο στην Παραμυθιά η κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Πρόσκληση στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Καρκαμίσι του Δήμου Σουλίου, στην Παραμυθιά_Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12:00

Συνέχεια...

Σήμερα στο Πλαίσιο η κηδεία της Χρυσούλας Στάθη

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος για περιβαλλοντικά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα

Φεβρουαρίου 06, 2020 0
Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος για περιβαλλοντικά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα 

Περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, έθεσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη με τον οποίο συναντήθηκε την Τρίτη στην Αθήνα. 
Ιδιαίτερη βαρύτητα – ενόψει και των νομοθετικών πρωτοβουλιών που ανακοίνωσε ο Υπουργός- δόθηκε στους αναγκαστικούς αναδασμούς που χαρακτηρίζονται δάση, στις οφειλές των ΤΟΕΒ και στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών για τη λειτουργία των αντλιοστασίων τους. Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων ανάφερε και τα εξής: 
«Έχουμε πάρα πολλούς αναδασμούς στην Ήπειρο, για τους οποίους υπάρχουν αιτήματα να τελειώσουν. Έχουμε δύο ακραίες περιπτώσεις. Η μία στο Σακελλαρικό, όπου έχουμε ετοιμαστεί εδώ και τρία χρόνια, αλλά δεν μπορεί να τελειώσει επειδή το αρμόδιο Δασαρχείο δεν έχει γνωματεύσει. Η δεύτερη περίπτωση αφορά τους Κουκλιούς, που υπάρχουν 5.500 στρέμματα που είναι κληροτεμάχια τα οποία δόθηκαν στους ακτήμονες και είναι κάτω των πέντε στρεμμάτων το καθένα. Ο κ. Φάμελλος (ο πρώην αν. Υπουργός Περιβάλλοντος) είχε βγάλει ένα νόμο, που προβλέπει πως όσα κτήματα είναι κάτω των 5 στρεμμάτων που ήταν αγροί, αλλά στη συνέχεια καλύφθηκαν από πουρνάρια, μπορούν να επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση. Τα Δασαρχεία όμως επιμένουν να τα χαρακτηρίζουν δάση ή δασικές εκτάσεις. Το ίδιο συμβαίνει στα Κτίσματα κ.α. και όπου πάμε να κάνουμε αναδασμούς είναι βραχυκυκλωμένα. Ο κ. Χατζηδάκης πρόσφατα τοποθετήθηκε και είπε ότι αυτό είναι σχιζοφρένεια, να μιλάμε για κληροτεμάχια στους αναδασμούς και από την άλλη να τα χαρακτηρίζουμε δάση». 
Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης και στις εκκρεμότητες που υπάρχουν στην Αμπελουργική ζώνη Ζίτσας. «Πάρα πολλά αμπέλια στο Ν. Ιωαννίνων- εξήγησε - είχαν εγκαταλειφθεί λόγω της φυλοξέρας. Στη συνέχεια το Δημόσιο τα θεωρεί δάση ή δασικές εκτάσεις, παρά το γεγονός πως πολλοί ιδιοκτήτες έχουν τίτλους από το Διοικητικό Εφετείο παρά το Υπουργείο Γεωργίας από το 1929 που είχε κάνει ο αείμνηστος Γεώργιος Μυλωνάς» 

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε πως έγινε συζήτηση για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τις δασικές εκτάσεις, για να προσθέσει πως βρήκε ενδιαφέρουσες τις προτάσεις που του αναλύθηκαν, τις οποίες θα συζητηθούν εκ νέου. 

Για τους ΤΟΕΒ ο Περιφερειάρχης είπε πως ανέλυσε την πρότασή του, ώστε να βρεθεί τρόπος για να εισπράξει η ΔΕΗ τα χρήματά της, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών με την εγγύηση της Περιφέρειας και παράλληλα να προχωρήσει η εγκατάσταση φωτοβολταίκών συστημάτων για ηλεκτροδότησή τους. 

Στα θέματα που τέθηκαν ήταν και η προμήθεια στύλων από τη ΔΕΗ, οι βελτιώσεις της νομοθεσίας για τις πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και άλλες περιβαλλοντικές ρυθμίσεις. 
«Αυτά τα θέματα είναι σοβαρά και περιμένω απαντήσεις. Θεωρώ ότι κάτι θετικό θα βγει για τον κόσμο του μόχθου», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα