04/10/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Συστηματικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για τις άσκοπες μετακινήσεις - 22 πρόστιμα σήμερα στην Ήπειρο

Απριλίου 10, 2020 0
Συστηματικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για τις άσκοπες μετακινήσεις - 22 πρόστιμα σήμερα στην Ήπειρο

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις άσκοπες μετακινήσεις. 

Σήμερα από 06:00 έως 15:00 ώρα, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια (725) παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως: 

(246) στην Αττική, 

(92) στη Θεσσαλονίκη, 

(63) στην Κεντρική Μακεδονία, 

(50) στη Δυτική Ελλάδα, 

(47) στην Πελοπόννησο, 

(46) στην Κρήτη, 

(44) στη Θεσσαλία, 

(38) στα Ιόνια Νησιά, 

(27) στη Στερεά Ελλάδα, 

(22) στην Ήπειρο, 

(19) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 

(14) στο Νότιο Αιγαίο, 

(11) στο Βόρειο Αιγαίο και 

(6) στη Δυτική Μακεδονία. 


Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (29.866) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Παρασκευή 10 Απριλίου)

Απριλίου 10, 2020 0
Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Παρασκευή 10 Απριλίου) 

Η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Παρασκευή 10 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής: 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 
1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ο ασθενής από τα Ιωάννινα, ο οποίος είναι διασωληνωμένος και η υγεία του παρουσιάζει σταθερή βελτίωση. 

2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται από χθες ο ηλικιωμένος από την Άρτα, αφού η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερά βελτιωμένη. 

3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά. 
· Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας με την υγεία του ασθενή να είναι σταθερά βελτιωμένη. 
· Το δεύτερο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, με την υγεία του ασθενή να παρουσιάζει σταθερή βελτίωση. 
Το τρίτο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα .Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή. 

4. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σαράντα τέσσερα νέα δείγματα, που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου και ήταν όλα αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 
· Τα τέσσερα δείγματα που στάλθηκαν εχθές είναι αρνητικά. 

· Σήμερα στάλθηκαν έξι νέα δείγματα για εξέταση. 

· Από το σύνολο των εκατόν είκοσι ένα δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα έξι ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 
· Τα είκοσι δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση είναι αρνητικά. 

· Σήμερα στάλθηκαν είκοσι νέα δείγματα για εξέταση . 

· Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 

· Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. 

· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριακόσια σαράντα εννέα (349) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα είκοσι ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
· Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται δύο πιθανά περιστατικά SARS-COV-2, των οποίων τα αποτελέσματα δειγμάτων αναμένονται. 

· Ένα δείγμα πιθανού περιστατικού επέστρεψε αρνητικό για SARS-COV-2. 

· Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο του ενός που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 

· Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
· Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση. 

· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριάντα ένα (31) δείγματα εκ των οποίων τα είκοσι εννέα ήταν αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δύο ανωτέρω. 

Στο Camping του Δρεπάνου φιλοξενούνται πλέον τριάντα επτά άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης. Τα 17 νέα άτομα προσήλθαν από την περιοχή της Πάργας, όπου διέμεναν με τροχόσπιτα. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους. 

Συνέχεια...

Ολοκληρώνεται ο κόμβος Πλαταριάς (+ΦΩΤΟ)

Απριλίου 10, 2020 0
Ολοκληρώνεται ο κόμβος Πλαταριάς (+ΦΩΤΟ)
Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται ο κόμβος Πλαταριάς, καθώς υπολείπονται ελάχιστες εργασίες για να παραδοθεί.

Ένα έργο σε κομβικό σημείο και μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο τη θερινή περίοδο, προς Σύβοτα, Ηγουμενίτσα, Καρτέρι.

Ένα έργο που λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης προς Σύβοτα θα έπρεπε να είχε γίνει πριν χρόνια, βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου, προϋπολογισμού 640.000 ευρώ και ανάδοχο εταιρεία την ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
Το προσεχές διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί και ο κόμβος στη θέση ‘Αεροδρόμιο’ Παραμυθιάς. 
Συνέχεια...

Οδηγίες για τις αγορές και τις συναλλαγές την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Απριλίου 10, 2020 0
Οδηγίες για τις αγορές και τις συναλλαγές την εορταστική περίοδο του Πάσχα 

Από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνονται τα παρακάτω για τις αγορές και τον τρόπο συναλλαγών κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα: 

Η Υπηρεσία μας στα πλαίσια της προστασίας του καταναλωτικού κοινού και εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης που παρουσιάζεται εθιμικά κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Πάσχα και προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, ενημερώνει τους καταναλωτές για τα ακόλουθα: 

1. Η αγορά προϊόντων και παροχής υπηρεσιών διέπονται από τους κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.(ΥΑ 91354/24-8-17 ΦΕΚ2983/Β/30-8-17), τον Ν.4177/6-8-13 (ΦΕΚ173/Α/8-8-13) και τον Ν.4497/17 (ΦΕΚ171/Α/13-11-17) 

2. Όλες οι συναλλαγές, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρ. 66 του Ν.4446/2016(ΦΕΚ 240/Α/2016), μπορούν να πραγματοποιούνται μέσω καρτών πληρωμής των τραπεζικών συστημάτων καθώς και να υπάρχει εκ των προτέρων πληροφόρηση για την αποδοχή καρτών. 

3. Τις ημέρες του Πάσχα το ηλεκτρονικό εμπόριο θα αυξηθεί σημαντικά. Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεχτικοί καθώς έχουν καταγραφεί περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, των ηλεκτρονικών καταστημάτων και των διαφημίσεων που προβάλλουν. Για τον λόγο αυτό οι καταναλωτές θα πρέπει, 
· Να βεβαιώνονται ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα που επιλέγουν, παρέχει τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητάς του, όπως υποχρεούται (υπεύθυνος διαχειριστής, εμπορική επωνυμία, ΑΦΜ, αριθμός ΓΕΜΗ), καθώς και τη διεύθυνσή του με τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, fax, e-mail). Για τη διασταύρωση των στοιχείων των επιχειρήσεων που έχουν έδρα ή υποκατάστημα στην Ελλάδα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.businessregistry.gr/publicity/index 
·Να ελέγχουν αν υφίστανται και διατυπώνονται με σαφήνεια οι «όροι και προϋποθέσεις» για τη διενέργεια της συναλλαγής. 
·Να βεβαιώνονται ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα διαθέτει σύστημα ασφαλούς πληρωμής («λουκετάκι» στο κάτω μέρος της σελίδας και διεύθυνση που ξεκινά με https://) πριν προχωρήσουν σε συναλλαγή μέσω υπηρεσίας μεταφοράς χρημάτων. 
·Προσωπικές πληροφορίες και κωδικοί των καρτών δεν θα πρέπει να δίδονται. 
·Πολλές τράπεζες προσφέρουν πλέον την επικύρωση της συναλλαγής με έξτρα pin που αποστέλλεται στο κινητό με sms. 
·Η συναλλαγή διασφαλίζεται περισσότερο επιλέγοντας στον τρόπο πληρωμής την αντικαταβολή. 

4. Θα πρέπει να αποφεύγονται οι προμήθειες οποιοδήποτε τροφίμου από ανώνυμους, πλανόδιους μικροπωλητές ή άγνωστους προμηθευτές. Οι πλανόδιοι πωλητές που είναι αδειοδοτημένοι θα πρέπει να έχουν αναρτημένη την άδεια πώλησης και να την επιδεικνύουν όποτε ζητηθεί. 

Τα σφάγια αμνοεριφίων: 

Ελληνικής καταγωγής που γεννήθηκαν, εκτράφηκαν και έχουν σφαγεί στην Ελλάδα πρέπει να φέρουν δύο σφραγίδες: α) σφραγίδα καταλληλότητας σχήματος ωοειδούς, χρώματος «λαμπρού κυανού», στο κέντρο της οποίας αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του σφαγείου όπου έγινε η σφαγή τους και περιφερειακά αναγράφονται τα αρχικά GR και τα διακριτικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και β) σφραγίδα παραλληλόγραμμου σχήματος χρώματος ερυθρού, εντός της οποίας θα αναγράφεται η ένδειξη <<ΕΛΛΑΣ>> ή <<ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ>> 

Τα σφάγια αμνοεριφίων που εκτράφηκαν στην Ελλάδα ή σε άλλες κοινοτικές χώρες και έχουν σφαγεί στη χώρα μας πρέπει να φέρουν, σφραγίδα καταλληλότητας σχήματος ωοειδούς, χρώματος «λαμπρού κυανού» (χρωστική Ε 133), στο κέντρο της οποίας αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του σφαγείου όπου έγινε η σφαγή τους και περιφερειακά αναγράφονται τα αρχικά GR και τα διακριτικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και την ανάλογη επισήμανση για τη χώρα εκτροφής π.χ. Ελληνικής Εκτροφής, Ρουμάνικης Εκτροφής. 

Τα σφάγια αμνοεριφίων που έχουν σφαγεί σε άλλες κοινοτικές χώρες και διακινούνται προς τη χώρα μας, πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά, σφραγίδα σε χρώμα επιλογής της κάθε κοινοτικής χώρας, δηλαδή την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας και τα χαρακτηριστικά στοιχεία (κωδικό σφαγείου χώρας και διακριτικών της ΕΟΚ) τα οποία εφαρμόζονται στη χώρα σφαγής τους. 

Τα σφάγια αμνοεριφίων που έχουν σφαγεί σε τρίτες χώρες (μη κοινοτικές) και εισάγονται στη χώρα μας, πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά, σφραγίδα που προβλέπει η κάθε τρίτη χώρα η οποία θα είναι χρώματος καστανού 

Η συκωταριά, η οποία δε συνοδεύει το αρνί, θα πρέπει να βρίσκεται εντός πλαστικού περιέκτη και να υπάρχει ετικέτα στην οποία θα αναγράφονται ευκρινώς τα στοιχεία της εταιρείας, ο κωδικός αριθμός κτηνιατρικής έγκρισης, η χώρα προέλευσης, οι ημερομηνίες παραγωγής και λήξης, οι ημερομηνίες ψύξης και κατάψυξης, καθώς και η θερμοκρασία συντήρησης. 

Οι επαγγελματίες έχουν την Υποχρέωση να αναρτούν πινακίδες με τις προβλεπόμενες ενδείξεις ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν: 

- την τιμή διάθεσης του προϊόντος αλλά και την τιμή της μονάδας μέτρησης (π.χ. 5,00€/Kg) 

- την προέλευση των προϊόντων καθώς είναι υποχρεωτική η ανάρτηση της προέλευσης για κάθε είδους κρέατα και οπωρολαχανικά 

επισημαίνεται η υποχρέωση της τήρησης της κοινής υπουργικής απόφασης σχετικά με την επισήμανση του βοείου κρέατος με την τοποθέτηση των ετικετών με το εξωτερικό μπλε περίγραμμα για τα βοοειδή τα οποία γεννήθηκαν, εκτράφηκαν και σφάχτηκαν στην Ελλάδα (Ελληνικό βόειο κρέας) και την ετικέτα χωρίς μπλε εξωτερικό περίγραμμα για τα βοοειδή τα οποία δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα αλλά εκτράφηκαν και σφάχτηκαν στην Ελλάδα. 

την ύπαρξη αυτοκόλλητης ετικέτας κατά την ζύγιση του κρέατος η οποία αναφέρει την τιμή, την τιμή ανά κιλό, τα κιλά, την προέλευση. 

την έκδοση αποδείξεων ταμειακής μηχανής έστω και αν η συναλλαγή πραγματοποιείται μέσω καρτών πληρωμής. 

όλες οι παραπάνω επισημάνσεις θα πρέπει να αναγράφονται στην ελληνική γλώσσα 

Ο κιμάς πρέπει να κόβεται παρουσία του πελάτη από τεμάχιο της αρεσκείας του, πλην του τυποποιημένου κιμά που εφόσον προσφέρεται τέτοιος με ειδική κτηνιατρική άδεια, θα πρέπει να είναι σε πακέτο με τις προβλεπόμενες ενδείξεις που περιγράφονται στην ετικέτα του βοείου κρέατος και επί πλέον η χώρα παρασκευής (κοπής) του κιμά και η ημερομηνία παρασκευής του. 

Το κοτόπουλο πρέπει να έχει το καρτελάκι του κρεοσκοπικού ελέγχου από την κτηνιατρική υπηρεσία και τα τεμαχισμένα να πωλούνται συσκευασμένα με τις ενδείξεις του εργαστηρίου. 

Τα αυγά πρέπει να είναι ωοσκοπημένα και με καθαρό κέλυφος και δεν πρέπει να πλένονται όταν πρόκειται να διατηρηθούν στο ψυγείο, γιατί έτσι αφαιρείται το εξωτερικό υμενίδιό τους και επιταχύνεται η αλλοίωσή τους. 

Τα αλλαντικά πρέπει να έχουν καθαρό, στεγνό, γυαλιστερό περίβλημα. Να μην έχουν δυσάρεστη οσμή και γεύση και να μην υπάρχει αλλαγή χρώματος. 

Ιδιαίτερη προσοχή στις σωστές θερμοκρασίες συντήρησης των τροφίμων και στην επισήμανση τόσο των συσκευασμένων προϊόντων όσο και των ευαλοιώτων τροφίμων (όπως νωπό βούτυρο, γιαούρτι, κρέμα γάλακτος, ταραμοσαλάτες, μελιτζανοσαλάτες, τζατζίκι, σοκολάτες, αρτοσκευάσματα, πασχαλινά τσουρέκια κ.α.) τα οποία θα πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρουν την ημερομηνία παραγωγής-ανάλωσης προϊόντος. 

Προσοχή στις τοξικές βαφές. Πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο οι εγκεκριμένες και ασφαλείς βαφές που καθορίζονται από αντίστοιχη διάταξη του Κ.Τ.Π. 

Τέλος, τα παιχνίδια πρέπει να έχουν την σήμανση “CE” που σημαίνει ότι έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές προστασίας της ασφάλειας και της υγείας των παιδιών, οι ενδείξεις και οδηγίες στα Ελληνικά είναι υποχρεωτική. Προσοχή στα παιχνίδια που πωλούνται υπαιθρίως. Να αποφεύγονται εάν είναι χωρίς σήμα κατασκευής που να δείχνει την προέλευσή τους.
Συνέχεια...

ΕΚΑΤΗ: Voucher για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες

Απριλίου 10, 2020 0
ΕΚΑΤΗ: Voucher για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες

VOUCHER ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

Η ΕΚΑΤΗ σας ενημερώνει, ότι ΑΝΟΙΞΕ το πρόγραμμα: “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ – ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (VOUCHER)” και αρχίζει η διαδικασία υλοποίησης του, που θα αφορά σε εξ’ αποστάσεως κατάρτιση και πιστοποίηση, για 166.000 επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες. 

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ :
- Δικηγόροι/, Συμβολαιογράφοι, Δικαστικοί Επιμελητές
- Ιατροί (συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού)
- Μηχανικοί / Αρχιτέκτονες
- Οικονομολόγοι / Λογιστές
- Εκπαιδευτικοί ( ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ – ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ – ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ – ΚΔΑΠ κ.α)
- Ερευνητές κ.α

Εκπαιδευτικό περιεχόμενο:
Η επιδοτούμενη δράση θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης και θα περιλαμβάνει:
Εξ’ αποστάσεως κατάρτιση διάρκειας 100 ωρών για την κάθε ειδικότητα.
Πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης.

Ύψος επιδότησης: 600€

Για υποστήριξη στην υποβολή αιτήσεων & καταβολής της προκαταβολής των 400,00 € συμπληρώστε τη “Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος”.

Για επιπρόσθετη ενημέρωση επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2665028742, 6932662300 & 6972217359
Συνέχεια...

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και τα καταστήματα του Δρεπάνου

Απριλίου 10, 2020 0
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και τα καταστήματα του Δρεπάνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Σε μία περίοδο που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από την πανδημία και τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά αλλά και τις οικονομικές, κοινωνικές και άλλες συνέπειες που για αρκετό μεγάλο χρονικό διάστημα –όπως φαίνεται- θα μας ακολουθούν, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρήκε την ευκαιρία να προχωρήσει στη γνωστή νεοφιλελεύθερη ατζέντα των ιδιωτικοποιήσεων, για την εξυπηρέτηση των δικών της μεγάλων οικονομικών παραγόντων, με τη στήριξη των οποίων αναδείχτηκε κυβέρνηση. 

Αξιοποιεί το γεγονός ότι ο λαός μένοντας σπίτι του, προσπαθώντας να βρει λύσεις για την επιβίωσή του, η κυβέρνηση προχωρεί στην ομολογημένη διακήρυξη της για την πώληση των μετοχών των 10 δημόσιων περιφερειακών λιμένων, με προτεραιότητα αυτό της Ηγουμενίτσας. 

Η εσπευσμένη διακήρυξη για πρόσληψη οικονομικού συμβούλου από το ΤΑΙΠΕΔ (προσκόμιση προσφορών μόλις για δέκα μέρες μέχρι 14-4-2020), αποδεικνύει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση των μετοχών του λιμένα Ηγουμενίτσας, επιλογή που είναι σε πλήρη αντίθεση με την διεθνή πρακτική. 

Ιδιαίτερα για την Ηγουμενίτσα η κατάσταση δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα, με δεδομένη την καθυστέρηση στον επανακαθορισμό του αιγιαλού από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ενέργειες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόδοσης των τμημάτων της χερσαίας ζώνης που δεν εξυπηρετούν λιμενικές δραστηριότητες, στο Δήμο Ηγουμενίτσας. 

Οι δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ηγουμενίτσα, ότι τα τμήματα της χερσαίας ζώνης που δεν εξυπηρετούν λιμενικές δραστηριότητες θα αποδοθούν στο δήμο, ήταν στάχτη στα μάτια της τοπικής κοινωνίας. 

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη σπουδή του ΟΛΗΓ για δημοπράτηση των δυο αναψυκτηρίων στην περιοχή του Δρεπάνου, ζώνη που ανέκαθεν θα έπρεπε να διαχειρίζεται από το Δήμο, χωρίς μάλιστα τη σύμφωνη γνώμη του. Η ενέργεια αυτή υποδηλώνει από μόνη της την πρόθεση ιδιωτικοποίησης των πάντων, αγνοώντας τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και κυρίως την διαχρονικά εκφρασμένη διεκδίκηση από όλα τα δημοτικά συμβούλια του δήμου Ηγουμενίτσας. 

Αν η νέα διοίκηση του ΟΛΗΓ ΑΕ θέλει να βάλει το αποτύπωμα της όσο ακόμα έχει πρόσβαση στα οικονομικά του, ας προχωρήσει σε έργα υποδομής σε όλο το μήκος της ακτής αναβαθμίζοντάς τη, σε συνεννόηση με το Δήμο. Δεν είναι λογικό όμως να παρεμβαίνει στη διαχείριση και τον μελλοντικό σχεδιασμό της Δημοτικής αρχής, δεσμεύοντας τη με τις αποφάσεις της. 

Ανεξάρτητα από τις επιλογές αυτές Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ παραμένει σταθερά στην άποψη και αγωνίζεται η ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ και κάθε ενέργεια η οποία είναι εμπόδιο στην υλοποίηση της πρότασης αυτής, όπως η δημοπρασία για τα αναψυκτήρια, να ανακληθεί. 

Διευκρινίζουμε ότι το μοντέλο της υπό-παραχώρησης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, σύμφωνα δηλαδή και με τη διεθνή πρακτική, όπου το Δημόσιο κρατά την ιδιοκτησία και αξιοποιεί μέσω ΣΔΙΤ, συγκεκριμένους τομείς ή εγκαταστάσεις των λιμανιών που προωθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καμιά σχέση με την πλήρη παραχώρηση και πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που επιλέγει η ΝΔ. 

Καλούμε τους συμπολίτες σε συστράτευση για να μην περάσουν τα σχέδια ξεπουλήματος των δημόσιων υποδομών. 

ΖΗΤΑΜΕ 

- ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. 

- ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ 

- ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 

- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΡΕΠΑΝΟΥ. 

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο τη Μ. Δευτέρα για τα καταστήματα του Δρεπάνου

Απριλίου 10, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο τη Μ. Δευτέρα για τα καταστήματα του Δρεπάνου

Καλείστε να συμμετάσχετε με τηλεδιάσκεψη σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει την 13η Απριλίου 2020 ημέρα Μ. Δευτέρα και ώρα 14:00’ για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα: 

ΘΕΜΑ: Δημοπράτηση καταστημάτων Δρεπάνου από τον ΟΛΗΓ - Χερσαία Ζώνη. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
Συνέχεια...

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Πέμπτη 9 Απριλίου)

Απριλίου 10, 2020 0
Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Πέμπτη 9 Απριλίου) 

Η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Πέμπτη 9 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής: 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 
1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό. Πρόκειται για τον ασθενή από τα Ιωάννινα, ο οποίος είναι διασωληνωμένος και παρουσιάζει σταθερή βελτίωση. 

2. Στη ΜΕΘ μεταφέρθηκε σήμερα ο ηλικιωμένος από την Άρτα, αφού η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερά βελτιωμένη. 

3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά. 
· Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με την κατάσταση της υγείας του ασθενή να παρουσιάζει βελτίωση. 
· Το δεύτερο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, με την υγεία του ασθενή να παραμένει σταθερή. 
· Το τρίτο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της είναι βελτιωμένη. 

4. Κατά τη χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σαράντα έξι (46) νέα δείγματα. Τα τριάντα τρία που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου ήταν αρνητικά. Τα υπόλοιπα δέκα τρία αφορούν δείγματα που στάλθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και είναι όλα αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»: 
· Τα δύο δείγματα που στάλθηκαν χθες είναι αρνητικά. 

· Σήμερα στάλθηκαν τέσσερα νέα δείγματα για εξέταση. 

· Από το σύνολο των εκατόν δέκα πέντε δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα τέσσερα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ: 
· Τα δέκα επτά δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση είναι αρνητικά. 

· Σήμερα στάλθηκαν είκοσι νέα δείγματα για εξέταση . 

· Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 

· Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: 
· Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύεται ένα πιθανό περιστατικό SARS-COV-2, του οποίου το αποτέλεσμα δείγματος αναμένεται. 

· Δεν λήφθηκε άλλο δείγμα πιθανού περιστατικού. 

· Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο του ενός που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται . Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 

· Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: 
· Τα πέντε δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση ήταν αρνητικά. 

· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά είκοσι εννέα δείγματα και ήταν όλα αρνητικά. 

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται είκοσι (20) άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης. 

Συνέχεια...