06/25/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Η πορεία των ιχνηλατήσεων στην Παραμυθιά και τα μέτρα στα σύνορα, αντικείμενο της συνάντησης Περιφερειάρχη – Αντιπροέδρου Ε.Ο.Δ.Υ.

Ιουνίου 25, 2020 0
Η πορεία των ιχνηλατήσεων στην Παραμυθιά και τα μέτρα στα σύνορα, αντικείμενο της συνάντησης Περιφερειάρχη – Αντιπροέδρου Ε.Ο.Δ.Υ. 

Η εστία κρουσμάτων κορωνοϊού στην Παραμυθιά και το ζήτημα των ελέγχων στις χερσαίες διαβάσεις της Ηπείρου, ήταν τα βασικά θέματα που συζήτησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ο.Δ.Υ. κ. Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας κ. Αγνή Νάκου- Δασούλα. 
Ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, ανέφερε πως οι ιχνηλατήσεις στην Παραμυθιά συνεχίζονται και βρίσκονται σε καλό επίπεδο, τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται να επικρατεί πανικός στους κατοίκους. 
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ για τις δράσεις που έχει αναλάβει η Περιφέρεια τόσο για τις ιχνηλατήσεις των θετικών κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί στην Ήπειρο, είτε στο παρελθόν, είτε τελευταία στην Παραμυθιά, όσο και για τη συνδρομή της σε εξοπλισμό και υλικά προς τις Δημόσιες Δομές Υγείας. Επεσήμανε επίσης την ανάγκη καλύτερης ενεργοποίησης και διασύνδεσης των Διευθύνσεων Υγείας των Περιφερειών της χώρας σε ζητήματα που αφορούν τη μετάδοση του κορωνοϊού. 
Για τις εισόδους της χώρας, που βρίσκονται εντός των γεωγραφικών ορίων της Ηπείρου, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα μέτρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, έντονος προβληματισμός όμως εκφράστηκε για τις τρεις συνοριακές διαβάσεις σε Κακαβιά, Μαυρομάτι και Μέρτζανη, στις οποίες εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα με το πλήρες άνοιγμα των συνόρων την 1η Ιουλίου. 
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ για την προμήθεια εκ μέρους της Περιφέρειας καμπίνων ελέγχου και απολύμανσης, οι οποίες ζήτησε να πλαισιωθούν με κλιμάκια του ΕΟΔΥ. 
Ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Υ. εξήγησε πως αρχικά δόθηκε βαρύτητα στους ελέγχους στα αεροδρόμια, για να προσθέσει ότι έγινε πλέον κοινωνός για τα ζητήματα που υπάρχουν με τις χερσαίες διαβάσεις, για τα οποία πρέπει να υπάρξει συνεργασία Υπουργείων, Περιφέρειας και ΕΟΔΥ. 

Συνέχεια...

Σε Κέρκυρα και Γιάννενα αύριο ο Νίκος Χαρδαλιάς για συντονισμό έναρξης λειτουργίας αεροδρομίων

Ιουνίου 25, 2020 0
Σε Κέρκυρα και Γιάννενα αύριο ο Νίκος Χαρδαλιάς για συντονισμό έναρξης λειτουργίας αεροδρομίων

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα επισκεφθεί στo επόμενο τετραήμερο τα 18 αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν από 1η Ιουλίου στις πτήσεις εξωτερικού, προκειμένου να συντονίσει όλες τις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας τους, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Αρχές.
Ο Υφυπουργός θα επισκεφθεί και θα συντονίσει τις προετοιμασίες που ήδη γίνονται στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ενώ επίσης θα έχει συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΑ, Φορείς Διαχείρισης Αεροδρομίων, Στελέχη των ΕΔ, της ΕΛΑΣ και του ΠΣ), για τον καλύτερο συντονισμό της εφαρμογής των μέτρων και πρωτοκόλλων ασφαλούς λειτουργίας των αεροδρομίων και θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της κάθε περιοχής.
Σημειώνεται ότι για όλα τα αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν την 1η Ιουλίου, την ευθύνη θα έχει η ΓΓΠΠ και θα υπάρχουν υγειονομικά κλιμάκια με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του ΠΣ και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ, για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid19 στους επιβάτες που αναμένονται από πτήσεις του εξωτερικού.

Αναλυτικά, ο Υφυπουργός θα βρίσκεται:

Την Παρασκευή 26/6:
Ζάκυνθο (08:30) 
Κεφαλονιά (10:15) 
Κέρκυρα (12:15) 
Ιωάννινα (15:00) 
Καλαμάτα (18:00) 
Συνέχεια...

Νοσηλεύτρια του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων αρνείται το μπόνους του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος - Ανοιχτή επιστολή

Ιουνίου 25, 2020 0
Νοσηλεύτρια του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων αρνείται το μπόνους του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος - Ανοιχτή επιστολή

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΘ-covid ΤΟΥ ΠΓΝΙ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ 

Γιάννενα 24 Ιούνη 2020 

Ονομάζομαι Φατούρου Μαρία και είμαι 27 χρόνια νοσηλεύτρια ΤΕ στο ΠΓΝΙ. Λόγω υπηρεσιακών αναγκών μετακινήθηκα απ το τμήμα που εργαζόμουν για 2 περίπου μήνες στην ΜΕΘ-covid του ΠΓΝΙ. Προκαταβολικά δηλώνω ότι σέβομαι απόλυτα όλους όσους αποδέχτηκαν τη δωρεά. Οι λιγοστοί που τελικά θα πάρουν την οικονομική ενίσχυση τη δικαιούνται και με το παραπάνω, όπως και πολλοί άλλοι που αποκλείστηκαν. Προσωπικά αποποιούμαι το χρηματικό μπόνους της δωρεάς του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος διότι είναι διασπαστικό για τους συναδέλφους, έχει στόχο την χειραγώγηση των υγειονομικών και την καλλιέργεια συνείδησης ότι ο ιδιώτης κάνει κουμάντο θέτοντας τους όρους του στο ΕΣΥ. Οι λόγοι αυτοί συνιστούν προσβολή της επαγγελματικής μου συνείδησης. 
Με προσβάλλει το γεγονός ότι ο δωρητής ενώ είναι γνώστης της λειτουργίας των νοσοκομείων καθώς αποτελεί προνομιακό μόνιμο συνεργάτη-δωρητή όλων των κυβερνήσεων στο χώρο της υγείας από το 1996 και από το 2018 έχει και μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο υγείας, επέλεξε με ανακριβή και εξωπραγματικό τρόπο να διαχωρίσει του υγειονομικούς σε μαχητές του covid και μη μαχητές την στιγμή που όλοι οι υγειονομικοί αποτελέσαμε μια ενιαία αλυσίδα για να βγει εις πέρας η μάχη. Κορύφωση των εξωπραγματικών όρων της δωρεάς αποτελεί ο αποκλεισμός των μαχητών των ΤΕΠ και του ΕΚΑΒ, οι οποίοι παίξανε τον πιο κομβικό ρόλο στην μάχη ως εμπροσθοφυλακή όλων μας αλλά και ο αποκλεισμός συναδέλφων που υπηρέτησαν διαρκώς μέσα στις κλινικές- covid όπως οι τραυματιοφορείς και οι βοηθοί θαλάμου κ.α. 
Με προσβάλλει το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο αποδέχθηκε τους όρους αυτούς και τους μετέτρεψε σε νόμο, επικυρώνοντας με εμβληματικό τρόπο την αδικία, την προσβολή όσων κρίθηκαν μη μαχητές και υποκλίθηκε στην παράλογη επιθυμία του ιδιώτη. 
Με προσβάλλει το γεγονός ότι η διοίκηση του νοσοκομείου και οι διευθύνσεις που είχαν την ευθύνη να καταρτίσουν τις λίστες των δικαιούχων δέχθηκαν με μια μονοκοντυλιά να διαγράψουν την προσφορά συναδέλφων και να αποκλείσουν το προσωπικό που επί 3 μήνες αγόγγυστα δέχθηκε να εκτελεί τις εντολές τους σε συνθήκες απουσίας ουσιαστικών μέτρων προστασίας, έλλειψης προσωπικού και οργανωτικού χάους. 
Με προσβάλλει το γεγονός ότι η διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων του ΠΓΝΙ δεν βρήκε να ψελλίσει μια δημόσια κουβέντα για την αδικία στους συναδέλφους που υποτίθεται εκπροσωπεί. Δεν βρήκε μια λέξη να ψελλίσει για τις λίστες που σβήνονταν και γράφονταν κάθε μέρα, στέλνονταν στο υπουργείο και επιστρέφονταν πίσω, αναδεικνύοντας ένα διαρκές παζάρι για τις λίστες που παίχτηκε πίσω από τις πλάτες των συναδέλφων και πιστοποιώντας την σήψη του κυβερνητικού συνδικαλισμού στο ΠΓΝΙ. Άλλωστε είναι η ίδια διοίκηση του συλλόγου που στην πανδημία λιβάνιζε την κυβέρνηση και το υπουργείο και παρουσίαζε μια ειδυλλιακή πραγματικότητα για το ΠΓΝΙ. 
Με προσβάλλει το γεγονός ότι οι 300 συνάδελφοι πανελλαδικά που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είναι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων και δούλευαν και σε κλινικές μη covid. Και όμως νόσησαν με κίνδυνο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Όλους αυτούς το ίδρυμα Νιάρχος, η κυβέρνηση οι διοικήσεις και οι διευθύνσεις τους διέγραψαν μονοκοντυλιά. 
Με προσβάλλει τέλος να με θεωρούνε αφελή και ανίκανη να καταλάβω ότι οι δωρεές αυτές είναι ο δούρειος ίππος για την παραπέρα είσοδο των ιδιωτών στο ΕΣΥ. Ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση αναποδογυρίζει την πραγματικότητα λέγοντας ότι οι συμπράξεις με ιδιώτες στην περίοδο του 1ου κύματος της πανδημίας έσωσαν το λαό ενώ τα συστήματα υγείας σε Ιταλία, Αγγλία, Αμερική, Σουηδία που είχαν αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό, δηλαδή την σύμπραξη με ιδιώτες έγιναν η αιτία για εκατόμβες νεκρών. 
Ελπίζω, εύχομαι και μάχομαι να μην πετύχει το σχέδιο διάσπασης και ανθρωποφαγίας μεταξύ συναδέλφων, γιατί, όπου χωράει το «διαίρει και βασίλευε», χωράει και το «σφάξε με αγά μου να αγιάσω», προκειμένου οι από πάνω να κυβερνούν με ασφάλεια και να μένει στο απυρόβλητο η άδικη πολιτική τους . 
Εμπιστεύομαι τους συναδέλφους μου και την υγειονομική υπερηφάνεια για δυνάμωμα του αγώνα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, για βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας, για αποτροπή παραπέρα ιδιωτικοποίησης των όρων λειτουργίας των νοσοκομείων. Αυτή η πίστη είναι ασύγκριτα πιο πολύτιμη από κάθε πονηρή και δόλια δωρεά. Αυτή η πίστη με κάνει να νιώθω σιγουριά ότι θα τα καταφέρουμε και στο 2ο κύμα της πανδημίας για το καλό των ασθενών μας και μόνο. 

Συνέχεια...

"Πείτε στο Χαρδαλιά εδώ είναι Παραμυθιά"!

Ιουνίου 25, 2020 0
"Πείτε στο Χαρδαλιά εδώ είναι Παραμυθιά"!

Άστραψε και βρόντηξε όταν πληροφορήθηκε ότι με τα πρώτα κρούσματα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση και ελήφθησαν μέτρα στην Παραμυθιά ζητώντας αποκλειστικότητα στην ενημέρωση, αλλά πήρε πληρωμένες απαντήσεις.

«Πείτε του του Χαρδαλιά εδώ είναι Παραμυθιά..»! Έτσι φέρεται πως απάντησε υψηλόβαθμο στέλεχος της Ηπειρωτικής αυτοδιοίκησης, όταν η Αθήνα εξέφρασε τη σφοδρή της δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς που έγιναν.
Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς άστραψε και βρόντηξε όταν πληροφορήθηκε ότι με τα δύο πρώτα κρούσματα covid-19 στην Παραμυθιά ξεκίνησε η ιχνηλάτηση και ελήφθησαν μέτρα στην πόλη.
Ενοχλήθηκε σφόδρα από τις άμεσες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Ηπείρου. Και όπως λένε οι κακές γλώσσες ζήτησε να έχει αποκλειστικότητα στην ενημέρωση από την εξέλιξη της ιχνηλάτησης. Ζήτησε επίσης να μπει φραγμός και στην ενημέρωση της τοπικής υπηρεσίας της Πολιτικής Προστασίας.
Όμως τα βρήκε σκούρα… Γιατί χτύπησε λάθος πόρτες και πήρε πληρωμένες απαντήσεις.

ΠΗΓΗ: Βδέλλα
Συνέχεια...

Διασωληνώθηκε 52χρονη που εντοπίστηκε με κορωνοϊό στην Παραμυθιά - Συνεχίζεται η δειγματοληψία στο Κ.Υ

Ιουνίου 25, 2020 0
Διασωληνώθηκε 52χρονη που εντοπίστηκε με κορωνοϊό στην Παραμυθιά - Συνεχίζεται η δειγματοληψία στο Κ.Υ

Σε αναμονή των δειγμάτων της Πάτρας.

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του πρώτου κρούσματος που επιβεβαιώθηκε στην Παραμυθιά, με αποτελέσματα τη διασωλήνωση της το πρωί της Πέμπτης.
Πρόκειται για γυναίκα 52 ετών η οποία αντιμετωπίζει χρόνια υποκείμενα νοσήματα.
Εντωμεταξύ, από το πρωί, στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς συνεχίζεται η δειγματοληψία, ενώ υπενθυμίζουμε πως τόσο στη σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, όσο και κατά τη διάρκεια των δειγματοληψιών, η πολιτική προστασία του δήμου Σουλίου ζητάει εντόνως την αύξηση των δειγμάτων σε τριψήφιο αριθμό.
Όσον αφορά τα δείγματα που εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο στην Πάτρα, τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην οδό Αφροδίτης

Ιουνίου 25, 2020 0
Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην οδό Αφροδίτης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διάνοιξης και διαμόρφωσης της παράλληλης με την 49 Μαρτύρων, οδού Αφροδίτης, καθώς και η ανάπλαση όλης της γύρω περιοχής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας.
"Με εργασίες που διευκολύνουν τη διέλευση των πολιτών και αναδεικνύουν την κάθε γειτονιά, η υπόσχεση για αναβάθμιση κάθε σημείου του Δήμου μας για μια ακόμη φορά γίνεται πράξη", σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Με καθυστέρηση τουλάχιστον 6 μηνών επειδή η ΔΕΗ καθυστέρησε να μετατοπίσει μια κολόνα και ζήτησε και 1.000 ευρώ από το Δήμο Ηγουμενίτσας.
Μόνο που τη χρονική στιγμή που παραδόθηκε δεν είναι και ιδιαίτερα χρήσιμη στους περίοικους, διότι εξυπηρετεί περισσότερο τους κατοίκους που έρχονται από την οδό Πάργης ώστε να αποφεύγουν να κάνουν τη διαδρομή μέχρι το ΚΤΕΛ και να γυρνάνε.
Δεδομένου ότι η παραλιακή στο ύψος της αστυνομίας είναι κλειστή εδώ και καιρό, οι κάτοικοι δε μπορούν να εισέλθουν στην οδό Πάργης, αλλά αναγκαστικά πηγαίνουν μέχρι το ΚΤΕΛ και επιστρέφουν από τη 49 Μαρτύρων...!
Θετικό είναι που επιτέλους ολοκληρώθηκε, αλλά οφείλουμε να κάνουμε και τις επισημάνσεις μας...!
Συνέχεια...

Θωμάς Δημητρίου: Ερωτήσεις προς το Δήμαρχο...

Ιουνίου 25, 2020 0
Θωμάς Δημητρίου: Ερωτήσεις προς το Δήμαρχο...

«ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 22/6/2020 πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, θέσαμε τις παρακάτω 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ 

1) Πριν ένα δεκαήμερο περίπου, αναστατωθήκαμε από μια πληροφορία ότι ξηλώνεται το εργαστήριο της χημείας στο κτηριακό συγκρότημα του ΤΕΙ και συγκεντρωθήκαμε στο Δημαρχείο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να δούμε πως θα αντιδράσουμε και αν πρέπει να εμποδίσουμε τη μεταφορά των εργαστηρίων. Η πληροφορία τελικά για την ημέρα εκείνη δεν ήταν αληθής. Ότι μαζευτήκαμε όμως αμέσως είναι και ένδειξη της αγωνίας μας για την ύπαρξη των ΤΕΙ στην πόλη μας. Με αφορμή αυτό το συμβάν κύριε Δήμαρχε σας ερωτώ, γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν οι αποφάσεις που είχαμε πάρει στις έκτακτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου; Οι αποφάσεις αυτές προέβλεπαν, να πάνε αντιπροσωπείες αποτελούμενες από εσάς τον Δήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους και εκπροσώπους φορέων για να συναντήσουν την Υπουργό Παιδείας και τις Πρυτανικές Αρχές και να διαμαρτυρηθούν, για την αναστολή λειτουργίας του νεοϊδρυθέντος Πανεπιστημιακού τμήματος στην πόλη μας. 

2) Κύριε Δήμαρχε, στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών τοποθετήθηκε καινούργιος αξονικός τομογράφος ενώ αναμένεται και μαγνητικός τομογράφος. Ο παλαιός αξονικός είχε αποφασιστεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου να μεταφερθεί και να εγκατασταθεί για λειτουργία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Ηγουμενίτσας. Διερωτόμαστε γιατί δεν έχει γίνει η μεταφορά και εγκατάστασή του στο ΤΕΠ; Πήρατε κύριε Δήμαρχε την πρωτοβουλία και απευθύνατε επιστολή στις 9/6ου στον Υπουργό Υγείας, με την οποία του παραπονείστε και δικαίως, ότι «η Ηγουμενίτσα είναι η μόνη πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας που στερείται νοσοκομειακής δομής» παρ’ ότι όπως γράφετε στην επιστολή σας, «φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους και πλέον αναπτυσσόμενους λιμένες της Χώρας το 2ο σε σειρά κίνησης επιβατών». 
Γράφετε στη συνέχεια της επιστολής σας ότι «η κατασκευή του ΤΕΠ αποτέλεσε μια ορθή ενέργεια από την Πολιτεία, η οποία ωστόσο στην πορεία υποβαθμίστηκε σε δομή πρωτοβάθμιας υγείας». Να σας υπενθυμίσω στο σημείο αυτό ότι, από το 2018 είχαν προκηρυχθεί επτά θέσεις ειδικευμένου μόνιμου ιατρικού προσωπικού για το ΤΕΠ. Είχαν υποβληθεί οι αιτήσεις και οι φάκελοι των ενδιαφερόμενων ιατρών, αλλά η νέα κυβέρνηση ένδεκα μήνες τώρα δεν προχώρησε τις διαδικασίες για την πρόσληψή τους. Γιατί; Μήπως θέλουν να απαξιώσουν πλήρως το ΤΕΠ; Οφείλουμε να αντιδράσουμε ως Δήμος και να απαιτήσουμε ώστε το ΤΕΠ, να εξοπλισθεί με τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα και να στελεχωθεί με το προβλεπόμενο μόνιμο ιατρικό προσωπικό για να προσφέρει τις υπηρεσίες για τις οποίες δημιουργήθηκε. 

3) Κύριε Δήμαρχε, ακούγεται ότι οι εργασίες στο δρόμο μπροστά από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, σταμάτησαν για δεύτερη φορά να εκτελούνται. Όποιοι ευθύνονται για το σταμάτημα των εργασιών τώρα στο ξεκίνημα του καλοκαιριού δεν βοηθούν τον τουρισμό της πόλης που προσπαθεί να ανασάνει μετά το σοβαρό πλήγμα που δέχθηκε από τον κορωνοϊό. 
Επιπρόσθετα κύριε Δήμαρχε, από τα δύο περίπτερα που ξηλώθηκαν για τη διάνοιξη του δρόμου, το ένα φρόντισε η ΟΛΗΓ ΑΕ να το μεταφέρει σε καινούργια κατασκευή δίπλα από το νέο πεζόδρομο, απέναντι από την Τράπεζα Πειραιώς και όχι μπροστά της όπως προβλέπονταν. Σας ενημέρωσαν γι’ αυτές τις ενέργειες κύριε Δήμαρχε; Το άλλο περίπτερο τί απέγινε; Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση των περιπτερούχων; 

4) Πληροφορηθήκαμε ότι οι εργασίες κατασκευής πεζοδρόμων στη Νέα Σελεύκεια σταμάτησαν λόγω προσφυγής κάποιου συνδημότη. Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι το οικόπεδο 01 στο οικοδομικό τετράγωνο ΟΤ 93 πρέπει να ρυμοτομηθεί και να πάει στα όριά του για να κατασκευαστεί ο πεζόδρομος. Να γίνει τοπική πράξη εφαρμογής και μετά να κατασκευαστεί το έργο. 
Να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και στα ΟΤ 67 και ΟΤ 94, δηλαδή να προηγηθεί η τοπική πράξη εφαρμογής και στη συνέχεια να γίνει η κατασκευή του έργου. 
Όσο για το ΟΤ 45 της Α’ ζώνης πρέπει να εφαρμοστεί η εγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη. Δεν χρειάζεται πράξη εφαρμογής, γιατί είναι στην αρχική διανομή του 1932. Γνωρίζω ότι υπάρχουν αντιδράσεις από ιδιοκτήτες. Είστε έτοιμος κύριε Δήμαρχε να προχωρήσετε στις παραπάνω ενέργειες, για να βελτιωθεί η εικόνα και η λειτουργικότητα της Νέας Σελεύκειας; 

5) Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που ακολούθησαν τοποθετηθήκαμε και ψηφίσαμε με βάση το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών. Ειδικότερα καταψηφίσαμε την εισήγηση στο 6ο θέμα για την επικαιροποίηση της υπ’ αριθμ. 69/2019 προγενέστερης απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την επιστροφή στο Δήμο Ηγουμενίτσας της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, γιατί στις εκτάσεις που διεκδικεί ο Δήμος δεν περιλαμβάνει όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης που βρίσκεται έξω από τα κάγκελα του λιμανιού και ιδιαίτερα το τμήμα των 750 μέτρων μπροστά από τα πλατάνια, τα γήπεδα του τένις και το Ξενία, δηλαδή μία από τις καλύτερες περιοχές της πόλης, την περιοχή του πεζόδρομου, του ποδηλατόδρομου και της αναψυχής. Στην έκταση αυτή θα κατασκευάσουν μαρίνα και στα σχέδια είναι να μπαζώσουν τη θάλασσα κατά 35 στρέμματα και να ανεγείρουν κτήρια 2500 τ. μ. και ύψους 7,5 μέτρων. Αυτή την έκταση δεν την διεκδικεί ο Δήμος και την αφήνει με την απόφασή του στην ΟΛΗΓ ΑΕ δηλαδή στο ΤΑΙΠΕΔ, για να την πουλήσει μαζί με το λιμάνι σε ιδιώτη επιχειρηματία. 

Ηγουμενίτσα 24/6/2020 
Θωμάς Δημητρίου 
Συνέχεια...

Ευχαριστήρια επιστολή προς τους καθηγητές του κοινωνικού φροντιστηρίου από το Σύλλογο "Ρένα Κώτσιου"

Ιουνίου 25, 2020 0
Ευχαριστήρια επιστολή προς τους καθηγητές του κοινωνικού φροντιστηρίου από το Σύλλογο "Ρένα Κώτσιου"

Ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» λειτούργησε για 5η συνεχή χρονιά «Κοινωνικό Φροντιστήριο» εξασφαλίζοντας υποστηρικτική διδασκαλία σε μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. 
Οι εκπαιδευτικοί συμμεριζόμενοι τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα λόγω του κορoνoϊού και με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης πρόσφεραν διαδικτυακά δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές κατά τη διάρκεια της καραντίνας. 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εθελοντές εκπαιδευτικούς οι οποίοι πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις επιστημονικές τους γνώσεις αλλά και ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους διδάσκοντας τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Συλλόγου κατά το σχολικό έτος 2019-2020. Η προσφορά τους, το εκπαιδευτικό τους έργο αλλά και η συνέπειά τους υπήρξε ανεκτίμητη! 
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα βάθη της καρδιάς μας στους εθελοντές-Εκπαιδευτικούς : 

Ιωάννογλου Ελένη(Φιλόλογος), 
Λεσγίδου Ελισσάβετ (Φιλόλογος), 
Εριφύλη Αρβανίτη (Φιλόλογος) 
Νικολάου Βάσω, (Φιλόλογος) 
Γκιζά Βάσω (μαθηματικός), 
Ζαΐμης Β. (φυσική), 
Παπαευθυμίου Βασιλική (Χημεία) 

Ευελπιστούμε το αλληλέγγυο έργο των παραπάνω εκπαιδευτικών να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και να ανταποκριθούν κι άλλοι εκπαιδευτικοί στο ανοικτό κάλεσμα εθελοντικής προσφοράς στις κρίσιμες στιγμές που βιώνουμε! 
Σας ευχόμαστε ένα όμορφο Καλοκαίρι! 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου 
Συνέχεια...

Παραμυθιά: Διπλό μήνυμα Καραγιάννη προς δημότες και ΕΟΔΥ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ιουνίου 25, 2020 0
 Παραμυθιά: Διπλό μήνυμα Καραγιάννη προς δημότες και ΕΟΔΥ (+ΒΙΝΤΕΟ)

"Να επιδείξουμε ανθρωπιά και να μην υπάρχουν ανθρωποφαγίες. Οι συνάνθρωποι μας είναι ασθενείς και όχι κατηγορούμενοι σε λαϊκά δικαστήρια. Ο ΕΟΔΥ να αυξήσει τα δείγματα".

Με δηλώσεις του στο paramythia-online.gr, o δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, έστειλε διπλό μήνυμα στους δημότες και στον ΕΟΔΥ.
Από τους δημότες ζήτησε να επιδείξουν αλληλεγγύη σε όσους είναι θετικοί στον κορωνοϊό και να αποφύγουν ανεύθυνες κατηγορίες.
Από τον ΕΟΔΥ ζήτησε την αύξηση των δειγμάτων εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του, για το μικρό πλήθος των δειγμάτων που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα.

(Δείτε το βίντεο από το www.paramythia-online.gr)

Συνέχεια...

Ερώτηση Μ. Κάτση για τη χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου στους ένστολους της Θεσπρωτίας

Ιουνίου 25, 2020 0
Ερώτηση Μ. Κάτση για τη χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου στους ένστολους της Θεσπρωτίας 

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, κατέθεσαν έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Μάριος Κάτσης. Το θέμα της ερώτησης έχει να κάνει με τη χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπηρετούν στις Π.Ε Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Φλώρινας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας. 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας από τη μία το έργο που επιτελούν τα στελέχη του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας στις παραμεθόριες αυτές περιοχές, ενώ από την άλλη θεωρώντας άδικο το γεγονός να μην λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα παραμεθορίου, παρότι άλλοι κλάδοι εργαζομένων στις εν λόγω περιοχές το λαμβάνουν κανονικά, ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς εάν προτίθενται να προχωρήσουν στην επέκταση χορήγησης του εν λόγω επιδόματος στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στις Π.Ε Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Φλώρινας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Κορωνοϊός: Λογοπαίγνιο με την Παραμυθιά σε σκίτσο του Μητρόπουλου στα ΝΕΑ

Ιουνίου 25, 2020 0
Κορωνοϊός: Λογοπαίγνιο με την Παραμυθιά σε σκίτσο του Μητρόπουλου στα ΝΕΑ

Στο σκίτσο του Μητρόπουλου στα ΝΕΑ 23/6/2020 απεικονίζεται ένας άνδρας από τον ΕΟΔΥ ο οποίος ανακοινώνει σε κάποιους που κάνουν πάρτυ ότι στην Παραμυθιά υπάρχουν 10 νέα κρούσματα. Τότε γυρνάει κάποιος εξυπνάκιας και του απαντάει: "παραμύθια"
Το έξυπνο αυτό λογοπαίγνιο χρησιμοποίησε ο γνωστός σκιτσογράφος για να δείξει μια όψη της καθημερινότητας εν μέσω κορωνοϊού, όπου αρκετός κόσμος θεωρεί τον κορωνοϊό ένα παραμύθι ή μια συνωμοσία.
Τα αποτελέσματα όμως αυτής της ανεύθυνης στάσης μπορεί να είναι και τραγικά για πολύ κόσμο...!

Συνέχεια...

Επιβεβαιώθηκαν άλλα δύο θετικά κρούσματα στην Παραμυθιά (12 συνολικά)

Ιουνίου 25, 2020 0
Επιβεβαιώθηκαν άλλα δύο θετικά κρούσματα στην Παραμυθιά (12 συνολικά)

Από τους ελέγχους των δειγμάτων που ολοκληρώθηκαν πριν λίγο από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επιβεβαιώθηκαν δύο θετικά κρούσματα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον ατόμων οικογένειας που ήδη έχουν διαπιστωθεί τις προηγούμενες ημέρες ότι έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό στην Παραμυθιά. 

Σήμερα από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ελέγχθηκαν συνολικά 139 δείγματα, εκ των οποίων τα 137 ήταν αρνητικά. 
Η κατανομή τους ανά νοσοκομείο έχει ως εξής: 
ΠΓΝΙ 47, 
Χατζηκώστα 9, 
Πρέβεζας 4, 
Λευκάδας 6, 
Κέρκυρας 13, 
Άρτας 17, 
Κινητή Ομάδα Υγείας (Παραμυθιά) 34, 
Φιλιατών 9.
Συνέχεια...