12/13/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Το ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για το αποτέλεσμα των εκλογών

Δεκεμβρίου 13, 2021 0
Το ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για το αποτέλεσμα των εκλογών

Συγχαρητήριο μήνυμα της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας

Ο Γραμματέας και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας θέλουν να συγχαρούν το νέο πρόεδρο, Νίκο Ανδρουλάκη για την μεγάλη νίκη του και να του ευχηθούν καλή θητεία επ’ ωφελεία της παράταξης και της χώρας. Στους ώμους του πέφτει η βαριά ευθύνη να ανθίσει πάλι η δυνατή ρίζα της δημοκρατικής παράταξης. Δικό μας καθήκον είναι να τον στηρίξουμε στο κοπιώδες έργο του και θα το κάνουμε.

Θέλουμε επίσης να συγχαρούμε τον Γιώργο Παπανδρέου για τον καταλυτικό του ρόλου στην εσωκομματική διαδικασία. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε, επίσης, τους συντρόφους Ανδρέα Λοβέρδο, Παύλο Χρηστίδη, Χάρη Καστανίδη και Παύλο Γερουλάνο για τον ωραίο αγώνα που έδωσαν.

Θέλουμε ακόμη να ευχαριστήσουμε προσωπικά τους προέδρους και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών καθώς και τους εκπροσώπους των υποψηφίων σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας , που με τη στάση τους βοήθησαν να εξελιχθεί ομαλά μια απαιτητική διαδικασία.

Τέλος, το μεγαλύτερο ευχαριστώ ανήκει στα μέλη και φίλους που τίμησαν με την συμμετοχή τους και μεγάλωσαν την κορυφαία εσωκομματική μας διαδικασία. Απέναντί τους και στη συμβολή της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά έχουμε την μεγαλύτερη ευθύνη να κρατήσουμε ενωμένη την παράταξη και να την μεγαλώσουμε.

Η Δημοκρατική παράταξη έρχεται από μακριά και σκοπεύει να πάει ακόμη μακρύτερα, για την Ελλάδα και τους Έλληνες, τους πιο αδύναμους – τους μη προνομιούχους.

Ν.Ε.ΚΙΝΑΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΤΣΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στα θύματα γυναικοκτονιών

Δεκεμβρίου 13, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στα θύματα γυναικοκτονιών

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, πραγματοποίησε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στα θύματα γυναικοκτονιών στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας για τις 16 Ημέρες Ακτιβισμού ενάντια στην Έμφυλη Βία. Είμαστε στο πλευρό όσων περιμένουν δικαιοσύνη.

Μαζί με όσες και όσους παλεύουν ενάντια στην ατιμωρησία και την Έμφυλη Βία.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής και Ψηφιακής Πολιτικής
Βασιλική Τσώτου
Συνέχεια...

Τα κρούσματα σήμερα Δευτέρα στη Θεσπρωτία

Δεκεμβρίου 13, 2021 0

 Τα κρούσματα σήμερα Δευτέρα στη Θεσπρωτία coronavirus-1


Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 28
ΠΕ Θεσπρωτίας 13
ΠΕ Ιωαννίνων 91
ΠΕ Πρέβεζας 17
Συνέχεια...

Τελικά αποτελέσματα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ στη Θεσπρωτία

Δεκεμβρίου 13, 2021 0
Τελικά αποτελέσματα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ στη Θεσπρωτία

Σύνολο (7 από 7 τμήματα) (Ψήφισαν 1655 - Άκυρο/Λευκό 8)
Ανδρουλάκης 1013
Παπανδρέου 634

Ηγουμενίτσα Α' (Ψήφισαν 401 - Άκυρο/Λευκό 1)
Ανδρουλάκης 227
Παπανδρέου 173

Ηγουμενίτσα Β' (Ψήφισαν 379 - Άκυρο/Λευκό 5)
Ανδρουλάκης 220
Παπανδρέου 154

Πέρδικα: (Ψήφισαν 133 - Άκυρο/Λευκό 0)
Ανδρουλάκης 56
Παπανδρέου 77

Φιλιατες: (Ψήφισαν 151 - Άκυρο/Λευκό 0)
Ανδρουλάκης 86
Παπανδρέου 65

Παραμυθιά: (Ψήφισαν 361 - Άκυρο/Λευκό 2)
Ανδρουλάκης 266
Παπανδρέου 93

Τσαγγάρι: (Ψήφισαν 22 - Άκυρο/Λευκό 0)
Ανδρουλάκης 14
Παπανδρέου 8

Γαρδίκι: (Ψήφισαν 208 - Άκυρο/Λευκό 0)
Ανδρουλάκης 144
Παπανδρέου 64
Συνέχεια...

Μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την περιοδεία του στην Ήπειρο (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκεμβρίου 13, 2021 0
Μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την περιοδεία του στην Ήπειρο (+ΒΙΝΤΕΟ)

«Η κυβέρνηση της Δεξιάς απέτυχε. Ο κ. Μητσοτάκης έφερε τη χώρα σε χειρότερο σημείο από εκείνο που την παρέλαβε. Αυτό είναι το μήνυμα των ανθρώπων που συναντώ, ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν. Το μήνυμα είναι ότι τα πράγματα έχουν γίνει χειρότερα στον τόπο».

Video με στιγμιότυπα από την περιοδεία του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην Ήπειρο:


Συνέχεια...

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετείχε στην "Καθαρή Εβδομάδα 2021" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκεμβρίου 13, 2021 0
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετείχε στην "Καθαρή Εβδομάδα 2021" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με στόχο την ανάδειξη της κεντρικής αξίας του υπεύθυνου πολίτη, συμμετείχε στην πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ «Καθαρή Εβδομάδα 2021», με δράσεις παρεμβάσεων και καθαρισμού δημόσιων χώρων, πλυσίματος κάδων, καλλωπισμού πλατειών καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις ενίσχυσης της Ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών. Παράλληλα κατά την διάρκεια της «Καθαρής Εβδομάδας» το Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας φωταγωγήθηκε με κίτρινο χρώμα.

Μέσα από παροτρύνσεις στους πολίτες για σεβασμό προς τους ανθρώπους που καθημερινά εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας και πραγματοποιώντας απλές κινήσεις σεβασμού στους δημόσιους χώρους, δόθηκε έμφαση στο λειτούργημα που επιτελούν οι υπάλληλοι που εργάζονται στην καθαριότητα, τους οποίους δεν θα πρέπει να προσπερνάμε ούτε να θεωρούμε δεδομένους.
Επίσης σε απάντηση όσων κακοπροαίρετα καταστρέφουν τους δημόσιους χώρους αποκαταστάθηκε ένα μεγάλο μέρος βανδαλισμένων σημείων και η προσπάθεια θα συνεχιστεί και στους υπόλοιπους.

Τέλος ο Δήμος, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης παρέθεσε ένα γεύμα αγάπης σε όλο το προσωπικό της καθαριότητας, προσφέροντας στον καθένα από μία ευχαριστήρια καρδιά, ως συμβολική ένδειξη αναγνώρισης και σεβασμού.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δ.Ι.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας και ειδικά τον Διευθυντή κ. Δημήτριο Μπέλλο, όλους τους σπουδαστές του Τμήματος "Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας" που συμμετείχαν, καθώς και τον εκπαιδευτή τους και Chef, κ. Χρήστο Λαβδανίτη.
Επίσης ευχαριστούμε τον ιδιοκτήτη του café-εστιατορίου «Μαϊστράλι» κ. Αλέξανδρο Χατζηπέτρου για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου του και την ανιδιοτελή φιλοξενία.
Τέλος ευχαριστούμε τα Κ.Δ.Α.Π. «Δίαυλος» και Κ.Δ.Α.Π.μεΑ «Το Εργαστήρι» για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη δράση.

Υπενθυμίζουμε σε όλους:
· Συνεχίζουμε κανονικά να συλλέγουμε τα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ υλικά και να τα απορρίπτουμε στους ΜΠΛΕ κάδους.
· Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια μιας χρήσης και αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ γι’ αυτό απορρίπτονται στους πράσινους/ασημί κάδους (οδηγίες για απόβλητα Covid-19 βρίσκουμε εδώ https://ypen.gov.gr/apovlita-self-test-covid-19/ ).
· Δένουμε καλά τις σακούλες σκουπιδιών πριν τις απορρίψουμε στους πράσινους / ασημί κάδους.
· Διπλώνουμε τα κουτιά - χαρτόνια πριν τα εναποθέσουν στους κάδους ανακύκλωσης
· Δεν αφήνουμε σακούλες έξω από τους κάδους. Αν ο κάδος έχει γεμίσει βρίσκουμε κάποιον παρακείμενο.
· Δεν βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (π.χ. έπιπλα, στρώματα) και κλαδέματα στους δρόμους ή έξω από τους κάδους, παρά μόνο τις ημέρες που έχει προγραμματιστεί η συλλογή τους από τον Δήμο και έπειτα από επικοινωνία με την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο 2665021150.

Εμείς οι ίδιοι απαρτίζουμε την κοινωνία,
εμείς οι ίδιοι… θα την κάνουμε καλύτερη!


Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (13-20/12)

Δεκεμβρίου 13, 2021 0
Θεσπρωτία: Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της εβδομάδας (13-20/12)

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα 13-20 Δεκεμβρίου 2021 τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

13/12/2021

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ

14/12/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι - Αμπελώνας

08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

15/1 /2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ

16/1 /2021

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα.

08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

17/1 /2021

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ

19/1 /2021

Σαμονίβα - Τσαγκάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκλιοί - Γλυκή

08:00-15:00


Συνέχεια...

ΚΚΕ Θεσπρωτίας για επίσκεψη Τσίπρα: "Όχι στις νέες αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ"

Δεκεμβρίου 13, 2021 0
ΚΚΕ Θεσπρωτίας για επίσκεψη Τσίπρα: "Όχι στις νέες αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ"

«Φύκια για μεταξωτές κορδέλες» αποτελούν οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα για στήριξη τους αγροτικού εισοδήματος. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και αυτές της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, έχουν ως οδηγό την ΚΑΠ της ΕΕ και μόνο ως «ασπιρίνες» μπορούν να χαρακτηριστούν. Γι’ αυτό και δεν περιλαμβάνουν αιτήματα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος όπως οι κατώτατες εγγυημένες τιμές, αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, επιδότηση ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα-εφόδια και σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, μείωση συνολικά της φορολογίας, αποζημιώσεις για τις φυσικές καταστροφές στο 100% της ζημιάς για την παραγωγή και για το φυτικό – ζωϊκό κεφάλαιο, σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή και το ζωϊκό κεφάλαιο κλπ.

Να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε πρόσφατα στην βουλή, όπως και η ΝΔ, τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ και αφορούσαν την επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, την επιδότηση και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα, μηδενικό ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα.

Επίσης δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τον ΣΥΡΙΖΑ η συνέχιση και το βάθεμα από την κυβέρνηση της ΝΔ της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής που έχει μετατρέψει και την υγεία σε εμπόρευμα φτάνοντας σήμερα στο σημείο να μετράμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και προκλητικά να θεωρείται ότι δεν τρέχει τίποτα. Μια πολιτική που υπηρέτησε και υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό και προτείνει προς την κυβέρνηση να τοποθετηθεί υπουργός Υγείας "κοινής αποδοχής".

Όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού «ξέχασε» να πει ότι επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογηθεί η ιδιωτικοποίησή του σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ πήγε ένα βήμα πιο πέρα παραχωρώντας σε ιδιώτες το 67% της ΟΛΗΓ Α.Ε. Πράγμα που έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ με την παραχώρηση στην Cosco του λιμανιού του Πειραιά. Επίσης διαχρονικές είναι οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για τη μη παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο λαό χρήση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε ποια κομμάτια της «χερσαίας ζώνης» θα παραχωρηθούν στον δήμο. Κουβέντα φυσικά δεν είπε για τους κινδύνους εμπλοκής στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ που αυξάνονται με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού που αποτελεί στρατηγική σημασίας υποδομή.

Μίλησε για την αναγκαιότητα να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός χωρίς όμως να αμφισβητήσει το σύνολο του αντεργατικού οπλοστασίου που έχτισαν όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που τσακίζουν τις ΣΣΕ και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, ειδικά τον νόμο Βρούτση-Αχτσιόγλου που δίνει τη δυνατότητα μεταξύ άλλων στην κυβέρνηση να καθορίζει τον κατώτατο μισθό με βάση την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα. Η πρόταση αυτή αποτελεί «κενό γράμμα» για χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν με μερική ή «ευέλικτη» απασχόληση που αποτελούν την πλειοψηφία των νέων συμβάσεων με αποτέλεσμα όλο και να περιορίζεται το τμήμα των εργαζόμενων που τους αφορά. Τελικά η πρόταση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το δίκαιο αίτημα που διατυπώνουν τα σωματεία για επαναφορά του κατώτατου μισθού, ως βάση για τη διαμόρφωση όλων των μισθών από κει και πάνω, για να μην υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος που θα αμείβεται κάτω απ' αυτόν το μισθό. Μια διεκδίκηση που πάει μαζί με το ξήλωμα όλου του αντεργατικού οπλοστασίου των τελευταίων χρόνων, το οποίο φέρει τις υπογραφές όλων των κυβερνήσεων.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τους επαγγελματίες για «διαγραφή μέρους χρεών που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» μόνο ως «καθρεφτάκι προς ιθαγενείς» μπορεί να χαρακτηριστεί. Εξ αλλού και ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει όπως η ΝΔ και τα άλλα κόμματα την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και για αυτό διεύρυνε την εργασία και το άνοιγμα των καταστημάτων στις 32 Κυριακές το χρόνο, προτείνει την προώθηση συνεργιών και συγχωνεύσεων «ώστε να υπάρξει βελτίωση της παραγωγικότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών». Να γιατί δεν ψήφισε την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ και αφορούσε μέτρα για την ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων.

Τέλος μίλησε για την ακρίβεια κρύβοντας ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής στήριξης των ομίλων με δισ. Ευρώ από το «ταμείο ανάκαμψης . Ειδικότερα οι αυξήσεις στο ρεύμα είναι το αποτέλεσμα της «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος και της «πράσινης μετάβασης» που στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα άλλα τα αστικά κόμματα, για να διασφαλιστούν νέα πεδία εγγυημένης κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Μίλησε ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ, κρύβοντας ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η διαδικασία ξεπουλήματος της ΔΕΗ, που είχε ξεκινήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν σταμάτησε αλλά συνεχίστηκε αποδεικνύοντας ότι το κράτος έχει συνέχεια. Η μια κυβέρνηση κόβει η άλλη ράβει.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες-κτηνοτρόφους, τα λαϊκά στρώματα, την νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, που αγωνιούν για την επόμενη μέρα, να μην πέσουν στις νέες παγίδες που στήνονται, να μην περιμένουν λύσεις «απ’ τα πάνω», από τις λεγόμενες «προοδευτικές κυβερνήσεις». Προοδευτική είναι μια κυβέρνηση όταν παίρνει μέτρα για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και όχι για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, όπως έπραξαν οι κατά καιρούς «προοδευτικές» η «αριστερές» κυβερνήσεις. Να ακολουθήσουν το πρόσφατο παράδειγμα των εργατών στο λιμάνι της Cosco και της «e-food» που δεν περίμεναν μια «προοδευτική κυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ να τους λύσει τα προβλήματα ,αλλά οργάνωσαν τον αγώνα τους ακυρώνοντας στην πράξη τον αντεργατικό νόμο (Χατζηδάκη) της κυβέρνησης και απέσπασαν κατακτήσεις.

Η διέξοδος επομένως υπάρχει και βρίσκεται στην οργάνωση του αγώνα γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής. Με την οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης και με την συμπόρευση με το ΚΚΕ, μπορεί ο λαός να έχει νίκες επιτυχίες. Να ανοίξει ο δρόμος για την προοπτική που υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 12/12/2021
ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνέχεια...

Με ψήφισμα αντιμετωπίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας τις πλημμύρες του Καλαμά

Δεκεμβρίου 13, 2021 0
Με ψήφισμα αντιμετωπίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας τις πλημμύρες του Καλαμά
(Φωτό αρχείου)

Με δημοσίευση ψηφίσματος που αποφασίστηκε στις 29 Νοεμβρίου απαντά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για τις πλημμύρες του ποταμού Καλαμά. Χωρίς να αναφέρεται όμως σε ποιον φορέα απευθύνεται, το Δ.Σ. Ηγ/τσας, καλεί... να δείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον για τα πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς και εξεταστεί η σχέση της υπερχείλισης του ποταμού με το φράγμα που υπάρχει στην περιοχή του Ραγίου...

Ας ελπίσουμε να βρουν ανταπόκριση...!


    ΨΗΦΙΣΜΑ
Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας
για την υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά στον Παραπόταμο και την Κορύτιανη
(ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. αρ. 182/2021)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας κατά τη συνεδρίαση της 29ης Νοεμβρίου 2021 συζήτησε το δυσεπίλυτο ζήτημα του πλημμυρικού φαινομένου του ποταμού Καλαμά στις περιοχές Παραποτάμου, Κορύτιανης και Γεροπλατάνου του Δήμου Ηγουμενίτσας και Βρυσέλλας του Δήμου Φιλιατών.

Οι πλημμύρες, οι οποίες καταστρέφουν εκτάσεις με ετήσιες και πολυετείς καλλιέργειες (μηδική, Εσπεριδοειδή, ακτινίδια και Ελιές) έχουν αναμφισβήτητα, ολέθριο αποτύπωμα, που αφορά όχι μόνον στην καταστροφή περιουσιακών στοιχείων, αλλά γενικότερα στην ευρύτερη κοινωνική και οικονομική διάσταση που προκύπτει από αυτές.

Ταυτοχρόνως, η άνοδος της στάθμης του νερού που φθάνει μέχρι τα υπόγεια των κατοικιών και η κατάληψη του οδικού δικτύου που έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της κύριας οδικής αρτηρίας πρόσβασης στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων και ζώων.

Επειδή η επίλυση του εν λόγω χρόνιου προβλήματος, το οποίο εντείνεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, δεν φαίνεται να βρίσκεται στις προτεραιότητες της πολιτείας:
Σας καλούμε

- Να δείξετε, με τη μορφή του κατεπείγοντος, το ανάλογο ενδιαφέρον για το εξαιρετικά κρίσιμο αυτό θέμα, προχωρώντας στον κατάλληλο σχεδιασμό και την άμεση υλοποίηση εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας, ώστε να προστατευθούν οι πληγείσες περιοχές και οι περιοχές κατάντη αυτών.

- Να εξεταστεί η σχέση της υπερχείλισης του ποταμού με το φράγμα που υπάρχει στην περιοχή του Ραγίου και να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων αυτών των περιοχών που ζητούν απαντήσεις τόσο για τη συχνή εμφάνιση του φαινομένου, όσο και για το πώς το κράτος και οι συναρμόδιες υπηρεσίες σκέφτονται να παρέμβουν για την αντιμετώπισή του.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Δονάτος Μαρτίνης
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα