10/10/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Το Μεγάλο Μήνυμα του νέου Μητροπολίτη Παραμυθιάς κ.κ. Σεραπίωνα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Οκτωβρίου 10, 2023 0
Το Μεγάλο Μήνυμα του νέου Μητροπολίτη Παραμυθιάς κ.κ. Σεραπίωνα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά την κρατούσα Εκκλησιαστική Τάξη, οι εψηφισμένοι Μητροπολίτες και Επίσκοποι έδωσαν σήμερα το Μέγα Μήνυμα εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη. χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και την παρουσία πολλών Ιεραρχών, Κληρικών και πιστών.

Μεταξύ αυτών και ο νέος Μητροπολίτης Παραμυθιάς, Σεραπίων, το μήνυμα του οποίου μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί από το Ορθοδοξία info.

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Ευχαριστήριο του επανεκλεγέντος περιφερειακού συμβούλου Ηπείρου, Δημήτρη Γκαμπρέλα

Οκτωβρίου 10, 2023 0
Θεσπρωτία: Ευχαριστήριο του επανεκλεγέντος περιφερειακού συμβούλου Ηπείρου, Δημήτρη Γκαμπρέλα

Την πορεία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου θα συνεχίσει ο Δημήτρης Γκαμπρέλας, αυτή τη φορά, από τα έδρανα της επικρατούσας παράταξης του κ. Καχριμάνη και πιθανότατα με ενισχυμένο θεσμικό ρόλο!

Με μεγάλο αριθμό σταυρών (περισσότερους από 3.200) ήρθε στην τρίτη θέση των εκλεγμένων συμβούλων της παράταξης Καχριμάνη στη Θεσπρωτία (πίσω από τον αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θ. Πιτούλη και το Ν. Παπαγρηγορίου), αφήνοντας στην 4η θέση τη σημερινή πρόεδρο του Περ. Συμβουλίου κα. Μπραίμη.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Γκαμπρέλας, αναφέρει:

"Με την ολοκλήρωση των περιφερειακών εκλογών επιθυμώ να ευχαριστήσω όλες και όλους εσάς, που με εμπιστευθήκατε και με στηρίξατε με την ψήφο σας.

Η εκλογή μου στη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου Θεσπρωτίας συνιστά μεγάλη τιμή για εμένα και αποτελεί δέσμευση προς όλους τους συμπολίτες μου να εργαστώ με αγάπη, σεβασμό και όραμα για τον τόπο μας, τη Θεσπρωτία μας, παραμένοντας πάντοτε πιστός στις αξίες μου.

Οι επισημάνσεις και οι προτάσεις σας θα είναι χρήσιμες για την ανάδειξη των προβλημάτων και την επίλυση τους.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά"!
Δημήτρης Γκαμπρέλας
Συνέχεια...

Ευχαριστήριο μήνυμα του νέου Δημάρχου Φιλιατών Βασίλειου Τζίγκου

Οκτωβρίου 10, 2023 0
Ευχαριστήριο μήνυμα του νέου Δημάρχου Φιλιατών Βασίλειου Τζίγκου

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους Δημότες Φιλιατών για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους υποψήφιους μου για τον αγώνα που έδωσαν σε κάθε χωριό, σε κάθε συνοικισμό, σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας.

Να συγχαρώ και τον άλλο συνδυασμό για το δικό τους αγώνα. Από αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι μόνον ο Δήμος Φιλιατών.

Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν. Για αυτό και από σήμερα εργαζόμαστε ούτως ώστε τον Ιανουάριο να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τα ηνία του Δήμου.

Η εντολή των συνδημοτών μας είναι για εμάς τεράστια ευθύνη και θα προσπαθήσουμε να μην σας διαψεύσουμε.

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνδημότες μας.

Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Ευχαριστήριο της νέας περιφερειακής συμβούλου Ηπείρου, Μάγδας Τάτση

Οκτωβρίου 10, 2023 0
Θεσπρωτία: Ευχαριστήριο της νέας περιφερειακής συμβούλου Ηπείρου, Μάγδας Τάτση

Η Μάγδα Τάτση θα είναι μέλος του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου για την επόμενη πενταετία, η οποία εκλέχθηκε με τους Ορίζοντες Ηπείρου, του Σπ. Ριζόπουλου, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του...

Επομένως, η κα. Τάτση, η οποία σήμερα είναι αντιπρόεδρος της παράταξης, αναλαμβάνει μεγαλύτερες ευθύνες. Άλλωστε, ο εντυπωσιακός (για τα δεδομένα της παράταξής της) αριθμός σταυρών που έλαβε στην Π.Ε. Θεσπρωτίας (τουλάχιστον 1.850) της δίνει τη στήριξη αλλά και την ευθύνη για ισχυρή αντιπολίτευση στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο.

Η κα. Τάτση, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει:

"Αγαπητοί μου φίλοι,
Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μου δημιουργεί αίσθημα χαράς ,ταυτόχρονα όμως και μεγάλο αίσθημα ευθύνης η εμπιστοσύνη σας και η δυνατότητα που μου δώσατε να εκπροσωπήσω τις ανάγκες και τις ανησυχίες σας για τον τόπο μας, ως μέλος του νέου περιφερειακού συμβουλίου.

Παράλληλα, θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες και την εκτίμηση μου στον Σπύρο Ριζόπουλο, για τη στήριξη και την αφοσίωσή του καθ΄όλη την διάρκεια της κοινής μας διαδρομής.

Σας υπόσχομαι ότι θα εργαστώ σκληρά για το καλό της Θεσπρωτίας μας, με γνώμονα πάντα τις αξίες της δικαιοσύνης, της διαφάνειας,της ανιδιοτέλειας και της συνεργασίας. Η εμπιστοσύνη σας με γεμίζει από χαρά και αποφασιστικότητα.
Σας ευχαριστώ ολόψυχα!

Με Ελπίδα και Όραμα για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας!

Με εκτίμηση,
Τάτση Μαγδαληνή"
Συνέχεια...

Ο νέος Δήμαρχος Σουλίου για το νέο Μητροπολίτη Παραμυθιάς

Οκτωβρίου 10, 2023 0
Ο νέος Δήμαρχος Σουλίου για το νέο Μητροπολίτη Παραμυθιάς

Μετά την ανακοίνωση της εκλογής του Αρχιμανδρίτη Σεραπίων Μιχαλάκη ως νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σουλίου Θανάσης Ντάνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με αισθήματα βαθύτατου σεβασμού συγχαίρω από καρδιάς το νέο Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας για την εκλογή του. Διαδέχεται έναν άξιο Μητροπολίτη, τον κ.κ. Τίτο που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους πιστούς.

Του εύχομαι ολόψυχα καλή ποιμαντορία, και ευελπιστώ σε μία καλή συνεργασία προς όφελος της κοινωνίας. Είμαι βέβαιος ότι θα υπηρετήσει επάξια την Μητρόπολη μας»
Συνέχεια...

Μας χαιρέτησε ο Ριζόπουλος...!

Οκτωβρίου 10, 2023 0
Μας χαιρέτησε ο Ριζόπουλος...!
(Τη φωτό του κ. Ριζόπουλου να μας χαιρετάει, μας την έστειλε το γραφείο τύπου του, με την παράκληση να δημοσιεύσουμε αυτή και όχι άλλη, θέλοντας να περάσει το μήνυμα πως μας χαιρετάει οριστικά από τα πολιτικά πράγματα της Ηπείρου)

Μετά την ανακοίνωση των επίσημων εκλογικών αποτελεσμάτων για την Περιφέρεια Ηπείρου, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, (όπου ήρθε 5ος στην κατάταξη, κάτω από τη Λαϊκή Συσπείρωση με ποσοστό 7,95%), Σπύρος Ριζόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της παράταξης και ως εκ τούτου και από το περιφερειακό συμβούλιο...

Με λίγα λόγια, ο κ. Ριζόπουλος αποτελεί παρελθόν για τα πολιτικά πράγματα της Ηπείρου, μετά από μια πράγματι θορυβώδη παρουσία...!

Στην ανακοίνωσή του, ο κ Ριζόπουλος, αναφέρει:

Ανακοίνωση των Οριζόντων Ηπείρου για το αποτέλεσμα των εκλογών

Ευχαριστώ θερμά όσους πολίτες εμπιστευθήκαν και προτίμησαν τους Ορίζοντες Ηπείρου και εμένα ως επικεφαλής.

Θέλω να συγχαρώ με όλη μου την καρδιά τόσο τους υποψηφίους μας που κατάφεραν την εκλογή τους όσο και αυτούς που δεν εκλέχθηκαν. Έδωσαν έναν
έντιμο και ειλικρινή αγώνα για την αλλαγή στην Ήπειρο.

Το αποτέλεσμα δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Η Περιφερειακότητα ως ιδεολόγημα, το προγραμματικό πλαίσιο που παρουσιάσαμε, η καταπολέμηση της διαφθοράς ως καρκίνωμα και η ανάγκη αλλαγής μοντέλου διοίκησης και Περιφερειάρχη δεν υιοθετήθηκαν.

Από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα αυτοδιοικητικά κοινά απέδειξα ότι είμαι απόλυτα συνεπής στις πολιτικές μου αρχές .
Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές πιστεύω στις δυο θητείες, είτε αφορούν διακυβέρνηση είτε αντιπολίτευση. Θεωρώ ότι πέτυχα να ξεκαθαρίσω το πόσο διαφορετικός είμαι, συνεπώς δεν υπάρχει το παραμικρό που θα αλλάξει ούτε τη δίκη μου προσέγγιση ούτε και τη νοοτροπία των πολιτών της Ηπείρου.

Ως εκ τούτου ανακοινώνω την παραίτηση μου από επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και την αντικατάσταση μου από τον γενικό γραμματέα της παράταξης κ. Δημήτρη Παππά.

Ο κύριος Παππάς ως μεταβατικός πρόεδρος θα αναλάβει τις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου που θα προταθεί από τους εκλεγμένους και θα ηγηθεί της ομάδας στο περιφερειακό συμβούλιο.

Οι Ορίζοντες Ηπείρου διαμορφώθηκαν ως παράταξη διακριτά από τους εκλεγμένους εκπροσώπους της. Παραιτούμαι και από τη θέση του προέδρου της παράταξης. Ο νέος πρόεδρος θα είναι ο ίδιος που θα ηγηθεί του εκλεγμένου συνδυασμού.

Συνέχεια...

Ευχαριστήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη

Οκτωβρίου 10, 2023 0
Ευχαριστήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη

Θεσπρωτές και Θεσπρωτοί, Φίλες και φίλοι,
Σας ευχαριστώ Θερμά για την αγάπη σας και την υποστήριξη σας για μια ακόμη φορά.

Οι σχέσεις εμπιστοσύνης και οι δεσμοί φιλίας που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια είναι η μεγαλύτερη δύναμη που με κάνει να προσπαθώ πάντα, για το καλύτερο για τη Θεσπρωτία.

Μου δίνετε τη δύναμη για μια ακόμη φορά να σας υπηρετήσω με αίσθηση καθήκοντος για τον τόπο και χρέους απέναντι σας, για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που δεν θα πάψουν να υπάρχουν ποτέ.

Σας δηλώνω ότι σε συνεργασία με τους νέους Δήμαρχους Φιλιατών και Σουλίου και το νέο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας που θα εκλεγεί την επόμενη Κυριακή, θα συνεχίσω να προασπίζομαι τα συμφέροντά του τόπου και θα προωθώ όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν τη Θεσπρωτία.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Συνέχεια...

Μήνυμα του νέου Δημάρχου Σουλίου, Αθ. Ντάνη: "Η νέα εποχή για το δήμο Σουλίου άρχισε"!

Οκτωβρίου 10, 2023 0
Μήνυμα του νέου Δημάρχου Σουλίου, Αθ. Ντάνη: "Η νέα εποχή για το δήμο Σουλίου άρχισε"!

Η ετυμηγορία των δημοτών αποφάσισε νέος δήμαρχος στο δήμο Σουλίου να είναι ο Θανάσης Ντάνης με το συνδυασμό «ΝΑΙ Γυρίζουμε Σελίδα». Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δημότες του δήμου Σουλίου για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους υποψήφιους μας για τον αγώνα που έδωσαν σε κάθε γωνιά του δήμου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τους άλλους συνδυασμούς για τον δικό τους αγώνα.

Ο όμορφος προεκλογικός αγώνας τελείωσε. Από σήμερα κιόλας ξεκινάμε την προετοιμασία ώστε τον Ιανουάριο να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να δουλέψουμε με στόχο πραγματικά ο δήμος μας να γυρίσει σελίδα.

Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε όλοι μαζί, δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. Δεν περισσεύει κανένας. Όπως λέγαμε και προεκλογικά δεν μηδενίζουμε το έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Κάθε θετικό έργο θα το αναδείξουμε και θα το προχωρήσουμε. Και περιμένουμε από την αντιπολίτευση μείζονα και ελάσσονα να είναι εποικοδομητική απέναντι μας και να βοηθήσει και με τις δικές της προτάσεις.

Η ισχυρή εντολή των συνδημοτών είναι υψηλής ευθύνης για το αύριο του δήμου μας και εμείς θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους. Για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Έχοντας όλη την δύναμη και την θέληση να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να τιμήσουμε αυτήν την εντολή.

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνδημότες μας.

Η νέα εποχή για τον δήμο Σουλίου άρχισε!

Συνέχεια...

Νεκρή ανασύρθηκε 79χρονη λουόμενη από τη θάλασσα της Πλαταριάς

Οκτωβρίου 10, 2023 0
Νεκρή ανασύρθηκε 79χρονη λουόμενη από τη θάλασσα της Πλαταριάς

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Πλαταριάς Θεσπρωτίας, 79χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ο Παναγιώτης Νταής για το αποτέλεσμα του α' γύρου των δημοτικών εκλογών

Οκτωβρίου 10, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Ο Παναγιώτης Νταής για το αποτέλεσμα του α' γύρου των δημοτικών εκλογών

Αγαπητές συνδημότισσες – αγαπητοί συνδημότες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους όσοι μας υποστήριξαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους, στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Ηγουμενίτσας. 

Το θετικό αποτέλεσμα της Κυριακής οφείλεται σε εσάς. Ευχαριστούμε επίσης, όλους τους συμπατριώτες που εκτελώντας το δημοκρατικό τους καθήκον, ψήφισαν στις εκλογές, ανεξάρτητα από τις επιλογές τους.

Κάναμε έναν μεγάλο, έντιμο, ακομμάτιστο και αξιοπρεπή αγώνα, γεγονός που έχει αναγνωριστεί από την τοπική κοινωνία, αλλά ακόμα και από τους αντιπάλους μας.

Το πρώτο σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου για την αλλαγή σελίδας στο Δήμο Ηγουμενίτσας έγινε.

Το μήνυμα των εκλογών είναι σαφές: η πλειοψηφία των συμπολιτών εξέφρασε την καθαρή επιθυμία για ανατροπή της υφιστάμενης τελματώδους κατάστασης στο Δήμο.

Την επόμενη Κυριακή θα γίνει το δεύτερο και πιο αποφασιστικό βήμα, με την τελική επικράτηση του Συνδυασμού μας, ως κύριου εκφραστή του αιτήματος για αλλαγή στην Ηγουμενίτσα, τα Σύβοτα, την Πλαταριά, το Μαργαρίτι, την Πέρδικα, τον Παραπόταμο, αλλά και όλα τα χωριά του Δήμου.

Ήδη τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνουμε από την τοπική κοινωνία είναι άκρως ενθαρρυντικά και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη.

Υποψήφιοι του Συνδυασμού μας ήδη έχουν εκλεγεί ως Πρόεδροι και Σύμβουλοι Δημοτικών Κοινοτήτων. Τους συγχαίρουμε θερμά, όπως επίσης συγχαίρουμε όλους όσοι εξελέγησαν σε αντίστοιχες θέσεις και από τους άλλους Συνδυασμούς. Ως επόμενη Δημοτική Αρχή, δεσμευόμαστε για ουσιαστική και παραγωγική συνεργασία με όλα τα Συμβούλια και τους Προέδρους των Κοινοτήτων, ανεξάρτητα από το Συνδυασμό στον οποίο ανήκουν.

Συγχαρητήρια στους Συνδυασμούς «Μαζί για την Ηγουμενίτσα» και «Λαϊκή Συσπείρωση» για τον προεκλογικό τους αγώνα, ο οποίος συνέβαλλε στο να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στον προγραμματικό λόγο, για το μέλλον του τόπου. 

Ο Συνδυασμός μας έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του συγκεκριμένα μέτρα για την επίτευξη συναινέσεων και συνεργειών μεταξύ των Δημοτικών Παρατάξεων, σε όλα τα μεγάλα αλλά και μικρά ζητήματα του Δήμου. 

Δεσμευόμαστε ότι ως Δημοτική Αρχή θα τα υλοποιήσουμε, όπως επίσης δεσμευόμαστε ότι θα υποστηρίξουμε τους Συνδυασμούς της αντιπολίτευσης, ώστε να μπορούν να επιτελέσουν την αποστολή τους με ουσιαστικό, εποικοδομητικό και παραγωγικό τρόπο, με τις πρωτοβουλίες, που επίσης αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.

Από την πλευρά μας θα επιμείνουμε και τις επόμενες ημέρες σε έναν προεκλογικό αγώνα με ήπιους τόνους, με κέντρο τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής. Ελπίζουμε ότι και ο ανθυποψήφιος Συνδυασμός «Δύναμη Προοπτικής» θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Φίλες και φίλοι,

οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών και των Προέδρων Συμβουλίων στην πλειονότητα των Κοινοτήτων του Δήμου, ολοκληρώθηκαν στον πρώτο γύρο. Την επόμενη Κυριακή καλείστε πλέον να εκλέξετε τον Δήμαρχο και την ομάδα που θα αποτελέσει τη Δημοτική Αρχή.

Σας καλούμε απαλλαγμένοι από τις όποιες οικογενειακές, κοινωνικές, επαγγελματικές και φιλικές σας υποχρεώσεις, με το «χέρι στην καρδιά», να επιλέξετε αυτούς που θεωρείτε πραγματικά πιο ικανούς και αποτελεσματικούς να διαχειριστούν το μέλλον του τόπου.

Σας καλούμε να αποφασίσετε αφήνοντας στην άκρη τις όποιες πολιτικές ή μικροκομματικές σκοπιμότητες, οι οποίες δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σας καλούμε να στηρίξετε τον ανεξάρτητο Συνδυασμό μας και τον υποψήφιο Δήμαρχο Παναγιώτη Νταή, η εμπειρία, οι γνώσεις, οι ικανότητες και το ήθος του οποίου αποτελούν εγγύηση για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου.

Σας καλούμε να επιλέξετε το Συνδυασμό μας, γιατί τα άξια στελέχη του, θα αποτελέσουν τους ανθρώπους που θα διοικήσουν το Δήμο τα επόμενα πέντε χρόνια είτε με τη συμμετοχή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα Συμβούλια των Κοινοτήτων, είτε με την παρουσία τους στα λοιπά σημαντικά όργανα διοίκησης των νομικών προσώπων, των επιτροπών και των ομάδων εργασίας του Δήμου.

Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και τον ίδιο πολιτικό πολιτισμό τον αγώνα μέχρι την τελική επικράτηση την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Δήλωση Αντώνη Μπέζα για το αποτέλεσμα των εκλογών

Οκτωβρίου 10, 2023 0
Ηγουμενίτσα: Δήλωση Αντώνη Μπέζα για το αποτέλεσμα των εκλογών

Με μια ολιγόλογη ανακοίνωση, ο Αντώνης Μπέζας ευχαριστεί τους ψηφοφόρους του και δηλώνει ότι θα είναι παρών στο καθήκον που του ανέθεσαν...

Ωστόσο, δεν παίρνει -ακόμη- θέση για το β' γύρο των δημοτικών εκλογών.

Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει:

"Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, όσες και όσους εμπιστεύθηκαν το όραμά μας και στήριξαν με την ψήφο τους την προσπάθειά μας.

Αποδεχόμαστε την εντολή που δόθηκε από τους δημότες της Ηγουμενίτσας και θα είμαστε παρόντες στο καθήκον που μας ανέθεσαν.

Μαζί συνεχίζουμε!
Μαζί για την Ηγουμενίτσα"!
Συνέχεια...

Ευχαριστήριο μήνυμα Ιωάννη Λώλου για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών

Οκτωβρίου 10, 2023 0
Ευχαριστήριο μήνυμα Ιωάννη Λώλου για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών

Αγαπητοί μου συνδημότες,

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου, όπως προκύπτει από το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου.

Μας δώσατε τεράστια δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας στον επαναληπτικό γύρο των δημοτικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. Είστε όλοι πολύτιμοι και είμαστε εδώ μαζί σας, έτοιμοι για να υλοποιήσουμε με εντιμότητα και αδιάλειπτη δράση όσα δικαιούται ο τόπος μας.

Σεβόμενος τις επιλογές όλων, την προσεχή Κυριακή σας καλώ με νηφαλιότητα, καθαρή σκέψη και με την εντιμότητα που σας διακρίνει, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον του Δήμου μας.

Σας ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς.

Συνέχεια...

Ο Νίκος Ζαχαριάς επανεκλέχθηκε Δήμαρχος Πάργας

Οκτωβρίου 10, 2023 0
Ο Νίκος Ζαχαριάς επανεκλέχθηκε Δήμαρχος Πάργας

Μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων που έδωσε στην παράταξη «Νέο ξεκίνημα – Συνεχίζουμε» 46,12% ο εκ νέου Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δημότες που τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους την παράταξη μας και ψήφισαν τους 167 άξιους υποψηφίους μας, καθώς και ανανέωσαν την θητεία μας για άλλα πέντε χρόνια. 

Στην πορεία αυτή το σύνολο των υποψηφίων και εγώ προσωπικά, εκθέσαμε με ευπρέπεια και προγραμματικό λόγο τις θέσεις μας για την επόμενη μέρα στον Δήμο Πάργας, αναδεικνύοντας όλα όσα πετύχαμε και όλα όσα έχουμε να κάνουμε. 

Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν και θα δώσουμε μόνο μια υπόσχεση, ότι θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ενωμένοι για όλους τους δημότες και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας.

Συνέχεια...

Ο Αρχιμ. Σεραπίων Μιχαλάκης νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατῶν και Γηρομερίου

Οκτωβρίου 10, 2023 0
Ο Αρχιμ. Σεραπίων Μιχαλάκης νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατῶν και Γηρομερίου

Η Ιερά Μητρόπολις ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η εκλογή εις την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος δια την ανάδειξιν Μητροπολίτου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Για την κατάρτιση του τριπροσώπου έλαβαν

1) Αρχιμ. Σεραπίων Μιχαλάκης 57 ψήφους,

2) Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος 41 ψήφους και

3) Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος 6 ψήφους, ευρέθησαν 1 λευκή ψήφος και 1 άκυρη ψήφος.

Επί της δευτέρας ψηφοφορίας ανεδείχθη Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Σεραπίων Μιχαλάκης με 59 ψήφους, ενώ ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος έλαβε 17 ψήφους και ο Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος 1 ψήφο. Επίσης ευρέθησαν 2 λευκές ψήφοι.

Το μικρό και μεγάλο μήνυμα του νεοεκλεγέντος Mητροπολίτου θα δοθούν την Τρίτη 10/10/2023 το πρωί πριν από την έναρξη των εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και η χειροτονία του θα γίνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις 21 Οκτωβρίου 2023.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΤΟΥ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΗΡΟΜΕΡΙΟΥ
κ. ΣΕΡΑΠΙΩΝΟΣ

Ὁ ἐψηφισμένος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατῶν καί Γηρομερίου κ. Σεραπίων (κατά κόσμονἸωάννης) Μιχαλάκης γεννήθηκε το 1967 στα Μέγαρα. Σπούδασε στήν Ἀνωτέρα Ἐκκλησιαστική Σχολή τῶν Ἀθηνῶν καί στό Τμῆμα Θεολογίας τοῦ Ἐθνικοῦ καί Καποδιστριακοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν.

Τό 1991 χειροτονήθηκε Διάκονος καί τό 1994 Πρεσβύτερος, ὑπό τοῦ ἀοιδίμου Μητροπολίτου Μεγάρων καί Σαλαμῖνος κυροῦ Βαρθολομαίου, λαβών τό ὀφφίκιο τοῦ Ἀρχιμανδρίτου. Ἔκτοτε καί μέχρι τῆς εἰς Ἐπίσκοπον ἐκλογῆς του ὑπηρέτησε στήν Ἱερά Μητρόπολη Μεγάρων καί Σαλαμῖνος ὡς Ἐφημέριος καί Προϊστάμενος τοῦ Μητροπολιτικοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων.

Ἀπό τον Ὀκτώβριοτοῦ 2003 ὑπηρέτησε στην Ἱερά Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ὡς Γραμματεύς τῆς Συνοδικῆς Ἐπιτροπῆς Ἐκκλησιαστικῆς Τέχνης και Μουσικῆς, ὡς Γραμματεύς παρά τῷ Ἀρχιγραμματεῖ και ἐν συνεχείᾳ ὡς Β΄ και ὡς Α΄ Γραμματεύς-Πρακτικογράφος.

Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατῶν και Γηρομερίου ἐξελέγητήν 9η Ὀκτωβρίου 2023.

Α Ξ Ι Ο Σ !

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Συνέχεια...

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας καλεί τους ψηφοφόρους του κόμματος να ψηφίσουν Νταή

Οκτωβρίου 10, 2023 0
Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας καλεί τους ψηφοφόρους του κόμματος να ψηφίσουν Νταή

Με μια λιτή ανακοίνωση μόλις 3 γραμμών η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, καλεί τα μέλη και τους φίλους του την ερχόμενη Κυριακή, να ψηφίσουν Παναγιώτη Νταή.

Στην ανακοίνωσή της, η ΝΕ, αναφέρει:

"Η ΝΕ Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καλεί τα μέλη, τους φίλους και τους προοδευτικούς πολίτες, στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής να στηρίξουν και να ψηφίσουν Δήμαρχο Ηγουμενίτσας τον Παναγιώτη Νταή, για να έλθει αλλαγή στο Δήμο σε προοδευτική κατεύθυνση".

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ηγουμενίτσα 10/10/2023
Συνέχεια...