02/17/23 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Αποκριάτικο γλέντι στη Νέα Σελεύκεια την Κυριακή

Παραμυθιά: Στους δρόμους αύριο 3.500 παραγωγοί του κάμπου...

Φεβρουαρίου 17, 2023 0
Παραμυθιά: Στους δρόμους αύριο 3.500 παραγωγοί του κάμπου... 

Για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ...

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο στις 11:00 το πρωί οι 3500 παραγωγοί του κάμπου της Παραμυθιάς, καθώς το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ δεν έχει επιλυθεί με αποτέλεσμα 28.000 στρέμματα παραγωγικής γης να κινδυνεύουν να μείνουν ακαλλιέργητα.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι παραγωγοί του κάμπου της Παραμυθιάς, “βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της ολοκληρωτικής καταστροφής των καλλιεργειών τους“.

Η μη επίλυση του μόνιμου πλέον προβλήματος της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ θα επιφέρει αλυσιδωτές αρνητικές επιδράσεις στο σύνολο σχεδόν των οικονομικών δραστηριοτήτων του δήμου Σουλίου καθώς θα “θέσει σε κίνδυνο την επαρκή υδροδότηση της πόλης της Παραμυθιάς και όλων των κοινοτήτων του δήμου, θα οδηγήσει στον οικονομικό αφανισμό των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής και θα καταστρέψει ολοκληρωτικά την ποτιστική αγροτική παραγωγή του δήμου“.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο το πρωί στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου στην Παραμυθιά, με το δήμο και την περιφέρεια Ηπείρου να συμπαραστέκονται στον αγώνα των παραγωγών και να ζητούν την άμεση εξεύρεση λύσης ώστε να δανειοδοτηθεί ο ΤΟΕΒ Παραμυθιάς, με την εγγύηση της περιφέρειας Ηπείρου, για να μπορέσει να αποπληρώσει χρέη παρελθόντων ετών ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να επανασυνδεθούν αντλιοστάσια.

Τα χρέη του ΤΟΕΒ ανέρχονται στο ενάμισι εκατομμύριο ευρώ περίπου και από τα τέλη Δεκεμβρίου οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας προχώρησαν στη διακοπή της ηλεκτροδότησης παρά το γεγονός ότι οι τρέχουσες οφειλές εξυπηρετούνται κανονικά.

Όπως με παράπονο σημειώνουν οι τοπικοί φορείς, ενώ πάρα πολλοί οργανισμοί εντάχθηκαν σε προγράμματα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών με κρατική αρωγή αυτό δεν συνέβη για τους ΤΟΕΒ με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr
Συνέχεια...

Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για το Δήμο Φιλιατών ο Βασίλης Τσίγκος

Φεβρουαρίου 17, 2023 0
Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για το Δήμο Φιλιατών ο Βασίλης Τσίγκος

Εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει από τον αντιστράτηγο ε.α. της ΕΛΑΣ καταγόμενο από την Πόβλα Φιλιατών, Βασίλη Τσίγκο, μια προσπάθεια δημιουργίας συνδυασμού που θα διεκδικήσει τη δημαρχία στο Δήμο Φιλιατών.

Φαίνεται πως μέχρι στιγμής έχει βρει θετική ανταπόκριση και έχει δημιουργήσει ήδη έναν κορμό ώστε να ανακοινώσει την απόφασή του και να διευρύνει αυτό το σχηματισμό.

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Φιλιατών ο κ. Τσίγκος θα ανακοινώσει την απόφασή του, καθώς και τους μέχρι τώρα υποψήφιους που έχουν ταχθεί μαζί του.

Λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές, ξεκινάνε και οι δημοτικές εκλογές στους Φιλιάτες... Κι όταν υπάρχει καινούριο πρόσωπο, πάντα γίνεται πιο ενδιαφέρον!
Συνέχεια...