02/17/24 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Τι να είπαν άραγε;;;

Φεβρουαρίου 17, 2024 0

 Τι να είπαν άραγε;;;

Ακόμη μια φορά ο βουλευτής Θεσπρωτίας είχε συνάντηση με πρωτοκλασάτο στέλεχος της κυβέρνησης, τον υπουργό Υγείας -αυτή τη φορά- Άδωνι Γεωργιάδη και αντί να στείλει μια ανακοίνωση, ένα δελτίο Τύπου να ενημερώσει του Θεσπρωτούς τι ακριβώς συζήτησε και ποιες δεσμεύσεις έλαβε από τον υπουργό για τα σοβαρά θέματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας στην περιοχή μας, αρκέστηκε στο να κάνει μια ανάρτηση στο facebook, με τη φωτογραφία τους και με μία μόνο λεζάντα, στην οποία έγραφε: 

"Από τη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, από τον οποίο ενημερώθηκα για διάφορα θέματα, με κυριότερο την πορεία των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ που έχουν προγραμματιστεί για τη φετινή χρονιά".

Χωρίς καμία ενημέρωση για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όπου αναφέρει ότι συζητήθηκε ...ιδιαίτερα. 

Αναφερότανε στις καθαρίστριες του νοσοκομείου Φιλιατών που είναι στον αέρα; Αναφερότανε στις δεκάδες κενές θέσεις γιατρών του νοσοκομείου;
Σε αρκετές ειδικότητες που δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός;
Στην έλλειψη ασθενοφόρων στο νομό ή στην ανάγκη πρόσληψης τραυματιοφορέων και οδηγών για τη λειτουργία του σταθμού ΕΚΑΒ στους Φιλιάτες που κοροϊδεύουν και οι δύο τους χρόνια τώρα;;
Μήπως συζητήσανε για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας το οποίο λειτουργεί ως Κέντρο υγείας και μόνο ενώ χρημοτοδοτήθηκε για να λειτουργήσει ως δευτεροβάθμια μονάδα υγείας;

Συζητήσανε για πρόσληψη οφθαλμίατρου, δερματολόγου και άλλες ειδικότητες που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ή για πρόσληψη στο ακτινολογικό για τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου που στέλνει τις μαγνητικές σε ιδιωτικό κέντρο στα Γιάννενα για γνωμάτευση;

Ή μήπως συζητήσανε μόνο για τον εκλεκτό Διοικητή του κ. Γιόγιακα για το νοσοκομείο Φιλιατών και για το πως θα δώσουνε σε ΜΚΟ χώρους του ΕΣΥ για να κάνουνε μπίζνες με την υγεία των πολιτών;;;

Απάντηση θα δώσει ο βουλευτής ή τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται;;;
Συνέχεια...

Σε Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας καλεί η Ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας

Φεβρουαρίου 17, 2024 0
Σε Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας  καλεί η Ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Δ.Σ. καλεί τα μέλη του το ΣΑΒΒΑΤΟ 24/02/2023 και ώρα 11:00 το πρωί στην αίθουσα του ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα οπότε θα γίνει ΟΡΙΣΤΙΚΑ η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΝΩΣΗΣ μας με θέματα:

1. Τον απολογισμό δράσης του απερχόμενου Δ.Σ.

2. Τον οικονομικό απολογισμό.

3. Τον προγραμματισμό για το 2024

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στην Γ.Σ., με τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους.

Κατά τη Γ.Σ. θα κοπεί και η πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Στη Γ.Σ. θα παρευρίσκεται και ο πρόεδρος της ΠΟΣ ΟΑΕΕ, Χρήστος Κολοβός

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                 Ο Γ. Γραμματέας
Δώρης Δήμας       Παναγιώτης Παππάς

Συνέχεια...

Επείγουσα έκκληση για αίμα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Φεβρουαρίου 17, 2024 0
Επείγουσα έκκληση για αίμα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Επείγουσα έκκληση προς τους εθελοντές αιμοδότες απευθύνει η Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ειδικότερα απευθύνεται σε όσους ανήκουν στην ομάδα «0 θετικό» τονίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη από αίμα.

Η ανάγκη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι δύο ασθενείς πρέπει να υποβληθούν άμεσα σε καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις και απαιτούνται είκοσι μονάδες αίματος.

Σημειώνεται ότι αιμοληψίες το Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται στην Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου 8.30-14.00 μ.μ.

ΤΗΛ. 26510 99458
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Απέσπασε 790 ευρώ για κινητό που δεν απέστειλε ποτέ

Φεβρουαρίου 17, 2024 0
Ηγουμενίτσα: Απέσπασε 790 ευρώ για κινητό που δεν απέστειλε ποτέ 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για απάτη και πλαστογραφία

Με το πρόσχημα της πώλησης κινητού μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας απέσπασε 790 ευρώ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας που έλαβε χώρα την 10-02-2024.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, αφού ανάρτησε ηλεκτρονική αγγελία στο διαδίκτυο για την πώληση κινητού τηλεφώνου, έπεισε ενδιαφερόμενο ημεδαπό, που επικοινώνησε μαζί του, να του καταθέσει ως προκαταβολή για την αγορά του το χρηματικό ποσό των 790 ευρώ.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος, προκειμένου να ενισχύσει την πεποίθηση του ημεδαπού για τη φερεγγυότητά του, του απέστειλε πλαστό παραστατικό αποστολής δέματος καθώς και πλαστή απόδειξη ηλεκτρονικής συναλλαγής μεταφοράς χρημάτων, χωρίς ωστόσο να αποστείλει το κινητό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Συνέχεια...

Λαϊκή Συσπείρωση: "Η ΜΚΟποίηση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σαρώνει τη Θεσπρωτία..."

Φεβρουαρίου 17, 2024 0
Λαϊκή Συσπείρωση: "Η ΜΚΟποίηση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σαρώνει τη Θεσπρωτία..."

Δωρεάν παραχώρηση χώρων του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας σε ΜΚΟ: Η ΜΚΟποίηση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σαρώνει την Θεσπρωτία, με χορηγούς την κυβέρνηση, την 6η ΥΠΕ, το Ταμείο Ανάκαμψης και φανερούς μεσάζοντες τους Δήμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η δωρεάν παραχώρηση χώρων του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, το οποίο ανήκει στο ΓΝ Φιλιατών, για 10 έως 14 χρόνια σε 2 ΜΚΟ-εργολάβους υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, ώστε αυτοί να συμμετάσχουν με αυξημένη μοριοδότηση σε διαγωνισμό για το ξεκοκάλισμα 250.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, αποτελεί νομοθετημένη πρόβλεψη της κυβέρνησης από το 2022 για να υλοποιηθεί το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ και για το θεσπρωτικό λαό. 

Το σκάνδαλο αυτό δεν είναι άλλο από την παράδοση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε κάθε λογής εργολάβους-ΜΚΟ Ψυχικής Υγείας. Άλλωστε και το οικοτροφείο στους Φιλιάτες με παραχώρηση δωρεάν κτιρίου από τον Δήμο Φιλιατών σε ΜΚΟ εδώ και 1 χρόνο (καταψήφισε η ΛΑΣΥ) αλλά και το Κέντρο Ημέρας για αυτισμό πριν λίγες ημέρες με δωρεάν παραχώρηση σχολείου στο Δήμο Σουλίου στην ίδια ΜΚΟ (καταψήφισε η ΛΑΣΥ), δείχνουν ότι στη Θεσπρωτία άνοιξε φάμπρικα για ξεκοκάλισμα κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης με μεσάζοντες τους Δήμους ΝΔ,ΠΑΣΟΚ.

Το σκάνδαλο αυτό υλοποιείται στο έδαφος των συνειδητά διαλυμένων κρατικών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του ΕΣΥ, από αυτούς που σήμερα τρέχουν να στηρίξουν τους εργολάβους-ΜΚΟ. Το ΓΝ Φιλιατών δεν έχει ψυχίατρο στα Εξωτερικά του Ιατρεία και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας το οποίο αποτελεί αποκεντρωμένη Μονάδα του ΓΝ Φιλιατών, δεν έχει δικό του ψυχίατρο και μισθώνει τις υπηρεσίες ιδιώτη ψυχιάτρου με μπλοκάκι, για κάποιες ημέρες της εβδομάδας. Οι ίδιοι λοιπόν κρατικοί και «αυτοδιοικητικοί» παράγοντες, με όλους τους συνδυασμούς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα τρέχουν να στηρίξουν τις ΜΚΟ, άφησαν εδώ και χρόνια χωρίς σύγχρονες υπηρεσίες ψυχικής υγείας τον Θεσπρωτικό λαό.

Την ίδια στιγμή, υπονομεύουν την ανάγκη του Θεσπρωτικού λαού να έχει σύγχρονη οργανωμένη επείγουσα ιατρική αντιμετώπιση. Ενώ το ΓΝ Φιλιατών δεν έχει δικό του ΤΕΠ με διευθυντή και γιατρούς ΤΕΠ, αλλά λειτουργεί με ειδικευόμενους ιατρούς και μετακλητούς από τις κλινικές, το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας που κατασκευάστηκε για να καλύψει αυτήν την ανάγκη δεν έχει λειτουργήσει ποτέ ως ΤΕΠ. Από την παραλαβή του κτιρίου και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με χρήματα του λαού από το ΕΣΠΑ και μετά τα εγκαίνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενεί στους χώρους του το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και το ΕΚΑΒ και μόνο!!!

Τώρα με την παραχώρηση από το ΔΣ του ΓΝ Φιλιατών, με τη σύμφωνη ψήφο της εκπροσώπου εργαζομένων (στελέχους της ΝΔ, όπως άλλωστε έγινε και πριν 1 χρόνο στο ΔΣ του ΠΓΝΙ) αλλά και του εκπροσώπου των ιατρών, μπαίνει οριστική ταφόπλακα στην εκκίνηση της λειτουργίας του.

Αποτελεί μνημείο υποκρισίας των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας, το γεγονός ότι, αφού επικύρωσαν με τη συνεργασία τους με τις 2 ΜΚΟ την παραχώρηση του ΤΕΠ για 10 και 15 έτη, αναφέρουν στο πρακτικό της απόφασης: «η Δημοτική Επιτροπή επισημαίνει ότι η τυχόν στέγαση του Κέντρου Ημέρας για την Άνοια στο Τ.Ε.Π. - Κ.Υ. Ηγουμενίτσας, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις!!! στην ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των συγκεκριμένων δομών υγείας και πολύ περισσότερο να επέλθει αλλοίωση του περιεχομένου και του αντικειμένου της δράσης τους. Επίσης, η Δ.Ε. εκτιμά ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για την ολοκλήρωση των διαδικασιών εξοπλισμού του Τ.Ε.Π., καθώς και για την πλήρη στελέχωσή του, ώστε όσο το δυνατό πιο σύντομα να επιτευχθεί η κανονική λειτουργία του». 
ΠΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΙΑ!!!

Η μόνη διαφωνία που εκφράστηκε από επικεφαλής παράταξης του Δημοτ. Συμβουλίου κ. Αντ. Μπέζα με δημόσια ανακοίνωση του για «προνομιακή μεταχείριση μιας μόνο ΜΚΟ», δεν αφορά βέβαια στην παραχώρηση σε εργολάβους-ιδιώτες των ευαίσθητων Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, αλλά στο άνοιγμα του ανταγωνισμού και για άλλες ΜΚΟ. Έτσι 1 ημέρα μετά τη δημόσια παρέμβαση του κ. Μπέζα, συνεδρίασε εκτάκτως το ΔΣ του ΓΝ Φιλιατών στις 13 Φεβρουαρίου για να εγκρίνει παραχώρηση του ίδιου χώρου και σε δεύτερη ΜΚΟ

9πμ συνεδρίασε το ΔΣ του ΓΝ Φιλιατών και 10 πμ (μια ώρα μετά), η Δημοτική Επιτροπή σε συνεδρίασή της αποφάσισε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης και με τις 2 ΜΚΟ.

Δεν πρωτοπορούν. Στην ίδια δωρεάν παραχώρηση χώρων σε ΜΚΟ Ψυχικής Υγείας για 10 χρόνια, προχώρησε η Διοίκηση του ΠΓΝΙ το 2022 με την έγκριση της 6ης ΥΠΕ, για να «αρπάξει» μια ΜΚΟ-εργολάβος Ψυχικής Υγείας την πρώτη και μοναδική πανελλαδικά Υπηρεσία Έγκαιρης Παρέμβαση στην Ψύχωση από την Ψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝΙ, με πρωταγωνιστή μάλιστα το ίδιο το Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής (και πρώην σύμβουλο του υπουργού υγείας κ. Ξανθού), ο οποίος ταυτόχροναείναι και μέλος του ΔΣ της ΜΚΟ. ΜΚΟ που έλαβε δωρεάν χώρο και κληρονόμησε σε μια νύχτα το κλινικό και επιστημονικό έργο 10ετίας της κρατικής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, για να ξεκοκαλίσει χιλιάδες ευρώ του Τ. Ανάκαμψης, με τη βούλα του Υπουργείου.

Οι ΜΚΟ- εργολάβοι υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, ΝΠΙΔ, που διοικούνται από αυτοτελές ΔΣ, που φέρει την ευθύνη για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και εντάσσονται στον ιδιωτικό τομέα αγοράς εργασίας, κάνοντας χρήση των εξευτελιστικών ελαστικών μορφών εργασίας. Εμφανίζονται με τον ψευδεπίγραφο τίτλο του ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ, τη στιγμή που ως ιδιωτική επιχείρηση διανέμει εισοδήματα στα μέλη του ΔΣ και τους εργαζόμενους, δέχεται δωρεές και ιδιωτικές χορηγίες. Απλώς δεν εμφανίζει στον ισολογισμό της κέρδη για να επανεπενδυθούν ώστε να μεγαλώσει το μέγεθος της επιχείρησης. Το ότι δεν εμφανίζουν κέρδη δεν τις καθιστά λιγότερο ιδιωτικές από τις άλλες. Εκτελούνε χρέη εργολάβου, παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας απαλλάσσοντας το κράτος από αυτήν τη βασική του ευθύνη απέναντι στους φορολογούμενους. π.χ. αν κάτι συμβεί σε ασθενή ή εργαζόμενο η ευθύνη βαραίνει το ΔΣ της ΜΚΟ και όχι το υπουργείο Υγείας!

Άλλωστε στο νομοσχέδιο που αναμένεται τις επόμενες ημέρες να βγει σε διαβούλευση, με τίτλο «ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης» (το οποίο περιλαμβάνει και την κατάργηση του ΚΕΘΕΑ και των δομών πρόληψης από τις εξαρτήσεις), στο άρθρο 23 προβλέπεται όλες οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από κρατικά ή ευρωενωσιακά κονδύλια, να περάσουν με μεταβατικές διατάξεις στην χρηματοδότησή τους μόνο από τα ασφαλιστικά ταμεία που μόνο εμείς οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πληρώνουμε.

Ασφαλιστικά ταμεία τα οποία με νόμο του 2021 και τροπολογία της 9ης Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, έχουν μετατρέψει τον ΕΟΠΠΥ ασφαλιστικό Οργανισμό κατά τα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα, με ελέγχους που εκχωρήθηκαν σε ιδιωτικές εταιρίες και προεγκρίσεις. Ασφαλιστικά ταμεία στα οποία συνεισφέρουν πλέον μόνο οι εργαζόμενοι. Το κράτος αποσύρεται, οι εργοδοτικές εισφορές εκμηδενίζονται για να δοθούν κίνητρα στους επενδυτές. Πληρωμή από τα ασφαλιστικά ταμεία ΛΟΙΠΟΝ σημαίνει, πληρωμή από την συλλογική τσέπη των ασφαλισμένων με το κράτος και τους εργοδότες απαλλαγμένους από ευθύνες και συμμετοχή στη χρηματοδότηση. Άρα ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Και επειδή η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ως μία ιδιωτική ασφαλιστική σημαίνει νέους κόφτες (στις παροχές στους ασφαλισμένους, σε αναγκαίες διαγνωστικές εξετάσεις, σε φάρμακα, σε θεραπείες) είναι κοντά η ώρα ΚΑΙ των άμεσων ιδιωτικών πληρωμών.

Καλούμε το λαό της Θεσπρωτίας να καταδικάσει το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας. Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων της Θεσπρωτίας, τους μαζικούς φορείς να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και τη στέρηση υπηρεσιών επείγουσα ιατρικής από το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας. Να πάρουν θέση ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία και τις Εξαρτήσεις που συνενώνει δημόσιες και ιδιωτικές δομές Ψυχικής Υγείας σε μια ενιαία αγορά με πελάτες τους ασθενείς.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ & ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ.


ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

16/02/2024
Συνέχεια...

Δύο τόνοι τσίπουρου κατασχέθηκαν σε Θεσπρωτία και Κακαβιά

Φεβρουαρίου 17, 2024 0
Δύο τόνοι τσίπουρου κατασχέθηκαν σε Θεσπρωτία και Κακαβιά

Αδήλωτα ρευστά, λαθραία καπνικά, παράνομα αλκοολούχα προϊόντα, παραποιημένα είδη, καύσιμα, είναι ορισμένοι από τους τομείς στους οποίους επικεντρώθηκε η δράση των Τελωνείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), παράλληλα με την ελεγκτική δράση.

Ανάμεσα στα «λαβράκια» της ΑΑΔΕ, 210 λίτρα χύμα αλκοολούχου ποτού που κατασχέθηκε στην Κακαβιά αλλά και σχεδόν δύο τόνοι τσίπουρου που εντοπίστηκαν μέσα σε δεξαμενή σε ορεινό χωριό της Θεσπρωτίας.

Εντός του 2023, διενεργήθηκαν διενεργήθηκαν 97.600 τελωνειακοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 193.590.427 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση συνολικού πλήθος ελέγχων 5,8% και βεβαιωμένων ποσών αλκοολούχων και καυσίμων σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ενδεικτικά αναφέρεται η δέσμευση παράνομων διαλυτών με πάνω από 550.000 ευρώ διαφυγόντες δασμούς και φόρους, μια τελωνειακή ελεγκτική επιτυχία που προήλθε από αξιοποίηση πληροφοριών διακρατικής επιχειρησιακής δράσης για την καταπολέμηση της νοθείας υγρών καυσίμων.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε: «Το 2023 συνεχίσαμε με προσήλωση την προσπάθεια διαρκούς αναβάθμισης των επιδόσεων των ελληνικών Τελωνείων με νέα βήματα για τη διευκόλυνση του εμπορίου, καθώς και την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων με γρήγορες και απλές τελωνειακές διαδικασίες. Επιδιώξαμε σταθερά διεθνείς συνεργασίες και εξωστρεφή ενημέρωση των φορέων μας. Παράλληλα, εξελίξαμε την επιχειρησιακή ικανότητα της τελωνειακής υπηρεσίας με εκπαίδευση δυναμικού και εκσυγχρονισμό διωκτικών μέσων για καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς ελέγχους».

Στις σημαντικότερες υποθέσεις της χώρας αυτές που περιλαμβάνονται από την Ήπειρο είναι οι ακόλουθες:

-Στον εντοπισμό και τη δέσμευση διακοσίων δέκα (210) λίτρων χύμα αλκοολούχου ποτού, τα οποία αποπειράθηκε να εισάγει στην Ελλάδα επιβάτης λεωφορείου τακτικής γραμμής, με πινακίδες κυκλοφορίας αλβανικών αρχών, προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ, μετά από έλεγχο στο Τελωνείο Κακκαβιάς. Όπως διακριβώθηκε από την αρμόδια Χημική Υπηρεσία, πρόκειται για αλκοολούχο προϊόν απόσταξης με αλκοολικό τίτλο 48,1%. Οι δε αναλογούντες δασμοί και φόροι αντιστοιχούν σε οκτακόσια εξήντα ένα ευρώ και τριάντα έξι λεπτά (861,36 €).

-Σε έλεγχο σε αποθήκη, πλησίον καταστήματος εστίασης, σε απομακρυσμένο ορεινό οικισμό της Ηπείρου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

(α) Ένας χάλκινος άμβυκας χωρίς άδεια κατοχής και χωρίς ΑΓΜ (λέβητας, καπάκι, ψήκτρα, τόξο) παρασκευής – απόσταξης προϊόντος διήμερων μικρών αποσταγματοποιών, χωρητικότητας 100 λίτρων, ο οποίος κατά την ώρα του ελέγχου ήταν ανενεργός.

(β) Χίλια εφτακόσια τρία και μισό (1.703,50) λίτρα χύμα-ένυδρα προϊόντος απόσταξης διήμερων μικρών αποσταγματοποιών («προϊόντα απόσταξης»), τα οποία ευρέθησαν εντός μιας μεγάλης δεξαμενής, 3 πλαστικών βαρελιών, 2 δρύινων ξύλινων βαρελιών και 27 γυάλινων φιαλών, για τα οποία δεν επιδείχθηκαν αντίστοιχες άδειες απόσταξης ή άλλο παραστατικό που να δικαιολογεί τη νόμιμη προέλευση, κατοχή και την καταβολή των αναλογούντων σε αυτά δασμών και φόρων.

Αφού ακολούθησαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προσδιορίστηκε ο αλκοολικός βαθμός και στη συνέχεια υπολογίστηκαν από το αρμόδιο Τελωνείο οι αναλογούντες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις, στο ύψος των είκοσι δύο χιλιάδων εξακοσίων τριάντα ευρώ και δέκα λεπτών (22.630,10€). 

Κατόπιν εντολής της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, τηρήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και σχηματίσθηκε άμεσα η δικογραφία. Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr
Συνέχεια...

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή γηπέδων τένις στα Σύβοτα

Φεβρουαρίου 17, 2024 0
Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή γηπέδων τένις στα Σύβοτα

Υπογράφηκε την Τρίτη η σύμβαση του έργου «κατασκευή γηπέδων Αντισφαίρισης στην ΤΚ Συβότων».

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής και ο νόμιμος εκπρόσωπος του αναδόχου, Χρήστος Ράπτης.

Πρόκειται για την κατασκευή δύο γηπέδων τένις στα Σύβοτα Θεσπρωτίας προϋπολογισμού 140.000 €

Ένα έργο με διττή ωφέλεια για την περιοχή, καθώς προσφέρει ψυχαγωγία και άθληση (η Θεσπρωτία διαθέτει έναν ιδιαίτερα ενεργό όμιλο Αντισφαίρισης) από τη μία και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος από την άλλη.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε ταχθεί από την πρώτη στιγμή αρωγοί, δίπλα σε θεμελιώδεις αξίες, όπως αυτές του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Συνέχεια...

Το πρόγραμμα "Νταντάδες της γειτονιάς" και στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Φεβρουαρίου 17, 2024 0
Το πρόγραμμα "Νταντάδες της γειτονιάς" και στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών (2 ετών και 6 μηνών) και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Για την ένταξη στο πρόγραμμα απαιτείται η εγγραφή των ενδιαφερομένων στην ειδική πλατφόρμα (ntantades.gov.gr) και το Μητρώο Επιμελητών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Στην παραπάνω πλατφόρμα εγγράφονται όσοι ενδιαφέρονται να πιστοποιηθούν και να απασχοληθούν ως επιμελήτριες και επιμελητές στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς». Η πλατφόρμα για την εγγραφή επιμελητών /επιμελητριών είναι διαθέσιμη από τις 17/11/22.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Πρόνοιας (κα Βάσσιου), στο τηλέφωνο 2665029070, από τις 7.30 πμ έως τις 15.00, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση patravassiou@1345.syzefxis.gov.gr.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΗΤΣΕΛΟΣ
Συνέχεια...

Διακοπές ρεύματος το Σαββατοκύριακο σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 2 αλλοδαπών και 2 διακινητών τους στο λιμάνι

Φεβρουαρίου 17, 2024 0
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 2 αλλοδαπών και 2 διακινητών τους στο λιμάνι

Στη σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών και των δύο (2) διακινητών τους, ενός αλλοδαπού και ενός ημεδαπού προέβησαν, τις βραδινές ώρες προχθες (15/2), στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με προσωπικό των Λιμενικών Αρχών Βόλου και Πάτρας καθώς και της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και της αλλοδαπής Υπηρεσίας Department of Homeland Security/Homeland Security Investigations Athens.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών οι οποίες περιήλθαν από την ανωτέρω Υπηρεσία, τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση Ι.Χ.Ε. οχήματος με οδηγό έναν 52χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ξεκινώντας από την Αθήνα έφτασε στα Τρίκαλα, όπου επιβίβασε δύο (2) αλλοδαπούς, ηλικίας 26 και 23 ετών και τους μετέφερε σε οικία που διαμένει 48χρονος ημεδαπός. Στο σημείο μετέβη φορτηγό όχημα, με οδηγό τον 48χρονο, ο οποίος επιβίβασε από κοινού με τον 52χρονο τα άλλα δύο (2) άτομα στο Φ/Γ όχημα και τα έκρυψαν επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (κρύπτη), με σκοπό να διευκολύνουν την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη συνέχεια κατά την άφιξη του φορτηγού στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας κατόπιν υπόδειξης των στελεχών της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), διαπιστώθηκε από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Γραφείου ΠΟΔΙΝ/Κ9 της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας η ύπαρξη των προαναφερθέντων στην κρύπτη, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν, όπως επίσης και ο οδηγός. Επιπρόσθετα, κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 52χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. στον σταθμό διοδίων της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών.

Οι εν λόγω αλλοδαποί πλήρωσαν έκαστος το ποσό των 7.000 ευρώ για τη μεταφορά τους από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν ο 48χρονος και ο 52χρονος κατά παράβαση του άρθρου 30 παρ. 1 του Ν.4241/2014 (Παράνομη διακίνηση αλλοδαπών), του άρθρου 45 του Π.Κ. (Συναυτουργία), του άρθρου 98 του Π.Κ. (Έγκλημα κατ΄ εξακολούθηση), του άρθρου 13 εδ. ε του Π.Κ. (Κατ’ επάγγελμα τέλεση του εγκλήματος) και του άρθρου 306 παρ. 1 του Π.Κ. (Έκθεση), ενώ ο 26χρονος και ο 23χρονος συνελήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 83 παρ. 1 του Ν.3386/05. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν το Φ/Γ και το Ι.Χ.Ε. όχημα, έξι συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων πενήντα ευρώ (850€).

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης η Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. προβαίνει σε συλλογή, ανάλυση και επεξεργασία των μέχρις στιγμής στοιχείων και δεδομένων, διερευνώντας την ενδεχόμενη συμμετοχή και άλλων εμπλεκομένων συνεργών. 

Παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων σε λοιπές υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, καθώς επίσης και η τυχόν συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων, ιδίας ή παρόμοιας εγκληματικής δραστηριότητας. Ηγουμενίτσα.

Συνέχεια...