01/09/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ιανουαρίου 09, 2021 0
Διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας 

Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας 

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τους διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργανώνει την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11:00-13:30, το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές». 

Οι συμμετέχοντες στη δράση, θα εκπαιδευτούν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης. 
Η δράση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM και οι θέσεις είναι περιορισμένες. 

Δηλώσεις συμμετοχής για το διαδικτυακό σεμινάριο https://forms.gle/WdXX3WoScNLZTx1v5

Το link του διαδικτυακού σεμιναρίου θα σταλεί στο email που έχει δηλωθεί, μια μέρα πριν την διεξαγωγή. 
Συνέχεια...

Έως 24 Γενάρη η διαβούλευση για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 για την Περιφέρεια Ηπείρου

Ιανουαρίου 09, 2021 0
Έως 24 Γενάρη η διαβούλευση για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 για την Περιφέρεια Ηπείρου 

Ανακοίνωση Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027: 

«Ο σχεδιασμός της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το νέο Εταιρικό Σύμφωνο για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο (ΕΣΠΑ 2021-2027) είναι σε στάδιο διαμόρφωσης, ενώ ξεκινά ο σχεδιασμός του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται σημαντική η συμμετοχή των Φορέων και Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου στην διαδικασία καταγραφής απόψεων για τις αναπτυξιακές προοπτικές της καθώς όλοι έχουμε μια κοινή συνισταμένη: την βελτίωση του μέλλοντος του τόπου μας. 

Η διαδικασία συμμετοχής έχει ήδη ξεκινήσει, είναι απλή και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, αρκεί η συμπλήρωση του σχετικού ερωτηματολογίου στην ιστοσελίδα www.peproe.gr/op2027».
Συνέχεια...

Συνάντηση του Δημάρχου Σουλίου Γ. Καραγιάννη με το βουλευτή Θεσπρωτίας Μ. Κάτση

Ιανουαρίου 09, 2021 0
Συνάντηση του Δημάρχου Σουλίου Γ. Καραγιάννη με το βουλευτή Θεσπρωτίας Μ. Κάτση 

Συνάντηση με το βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ είχε ο Δήμαρχος Σουλίου, Γιάννης Καραγιάννης, όπως έκανε γνωστό ο βουλευτής Θεσπρωτίας σε ανάρτησή του, στην οποία αναφέρει:

"Σήμερα συναντήθηκα με το Δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη. Εκτός από την ανταλλαγή ευχών για τη νέα χρονιά, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν οι Δήμοι στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όταν η κεντρική κυβέρνηση απουσιάζει. Είναι άξια επαίνου η πρωτοβουλία του Δήμου να μοιράσει tablet σε όσους το έχουν ανάγκη για την τηλεκπαίδευση, ενώ κρίσιμο ρόλο μπορεί να διαδραματίσει και στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια. 

Τέλος, συζητήσαμε και την πορεία των έργων που χρηματοδοτήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση με το πρόγραμμα Φιλόδημος (Σχολείο Βούλγαρη, Αθλητικές Εγκαταστάσεις, έργα ύδρευσης, αγροτικής οδοποιίας και προμήθεια μηχανημάτων έργου) αλλά και τις ανάγκες του Δήμου για περαιτέρω αναπτυξιακά έργα."
Συνέχεια...

Αλ. Πάσχος προς κυβέρνηση: «Να γίνει η Ήπειρος η "Σαντορίνη του χειμώνα"»

Ιανουαρίου 09, 2021 0
Αλ. Πάσχος προς κυβέρνηση: «Να γίνει η Ήπειρος η "Σαντορίνη του χειμώνα"»

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, κ. κ Υπουργοί,

Μετά και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων(ECDC) o οποίος συμπεριλαμβάνει στο χάρτη του και την Ήπειρο, ως μια από τις λίγες «Πράσινες» περιοχές της Ευρώπης με τον δείκτη θετικότητας των τεστ για τον Covid-sars-2 να βρίσκεται σχεδόν στο 4% το τελευταίο διάστημα των δεκαπέντε (15) ημερών, θεωρούμε ως ΠΕΣΗ ότι ήρθε η στιγμή που μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με ένα διαφορετικό σχέδιο από αυτό του «ακορντεόν».

Αντιλαμβανόμαστε όλοι τις δύσκολες ώρες που πέρασε και συνεχίζει περνά η χώρα μας, το σύστημα υγείας καθώς και μεγάλο σύνολο του πληθυσμού της. Ήμασταν πάντα και παραμένουμε πιστοί στην τήρηση των μέτρων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αυτού του τόσου πολύτιμου αγαθού για όλους.

Ωστόσο, η Περιφέρεια Ηπείρου με χιλιάδες επιχειρήσεις κλειστές με κρατική εντολή, με μεγάλα και υψηλά ποσοστά ανεργίας, βρίσκεται σε lockdown πριν την ανακοίνωση του γενικού lockdown της χώρας αφού είχε βρεθεί στην κατηγορία κόκκινου μέσα στον Οκτώβρη (ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ).

Σήμερα, τρείς μήνες μετά, με τα παραπάνω επίσημα στοιχεία της ECDC να βρίσκεται στο απόλυτο πράσινο, με αυξημένα test σε πολλά σημεία της να πιστοποιούνται καθημερινά αρνητικά και με τα εμβόλια τα οποία αργά αλλά σταθερά που πραγματοποιούνται και στην Ήπειρο, δύναται η δυνατότητα ότι, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (αποστάσεις, πλύσιμο χεριών, μάσκα), ειδικά στοχευόμενα πρωτόκολλα λειτουργίας σε όλους τους κλάδους της επιχειρηματικότητας, με μοριακούς ελέγχους 72 ωρών σε όσους επιθυμούν για σοβαρούς ή επαγγελματικούς λόγους να εισέρθουν στην περιοχή της Ηπείρου καθώς και με ταυτόχρονο, οργανωμένο και ελεγχόμενο πιστοποιημένο test από τις ελληνικές αρχές και μόνο, όσων εισέρχονται από την Αλβανική μεθόριο, θεωρούμε ότι μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα να λειτουργήσει η επιχειρηματικότητα.

Σας ζητούμε με όλα τα παραπάνω να επανεξετάσετε την περίπτωση της Ηπείρου, ας γίνει η Ήπειρος το επίσημο test της Χώρας ελεγχόμενου με μέτρα, ανοίγματος της επιχειρηματικότητας από τις 15/01/2020.

Έχουμε νομίζουμε πλέον την ωριμότητα, γνωρίζουμε τους τρόπους προστασίας, μπορείτε να σχεδιάσετε αυτού του είδους το μοντέλο, υπάρχουν οι σταθμοί ελέγχου, τα διόδια και τα σύνορα, υπάρχει πλέον γνώση και εμπειρία στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και παράλληλα έχει «εκπαιδευτεί» και η κοινότητα.

Από κάθε άποψη, θεωρούμε σήμερα ότι είμαστε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνέπειας, που από τις δύσκολες ώρες του Οκτωβρίου βρεθήκαμε σήμερα σε ασφαλές επίπεδο και έξω από τη «στόχευση» της καθημερινής ενημέρωσης της ΓΓ Πολιτικής προστασίας εδώ και πλέον δυο μήνες.

Κ. Πρωθυπουργέ, κ. κ. Υπουργοί, θα πρέπει να αντιληφτείτε ότι με τη λογική του «ακορντεόν», με τις χρηματοδοτήσεις σε μορφή δανείου, με αναστολές ορισμένων πληρωμών για λίγους ακόμη μήνες, με click away και click inside, δεν μπορούμε πλέον να δημιουργήσουμε κανένα κλίμα επιβίωσης των επιχειρήσεων μας, δεν βγαίνουν οι αριθμοί και το γνωρίζετε καλύτερα και από εμάς, με όποια απόφαση λάβετε ακόμη και για ρύθμιση των χρεών λόγω covid-sars-2, για αναπτυξιακή στρατηγική αδύνατον να συζητάμε αυτή την ώρα.

Ελπίζουμε στη θετική απόφαση σας ελπίζοντας να λάβετε σοβαρά τα όσα προαναφέραμε και σας ζητούμε να γίνουμε εμείς «η Σαντορίνη του Χειμώνα» που εσείς καλέσατε τους Ευρωπαίους πολίτες να την επισκεφτούν ως ασφαλή προορισμό το καλοκαίρι που μας πέρασε και η οποία όπως δείχνουν σήμερα τα στοιχεία παρέμεινε ασφαλής και καθαρός προορισμός.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του ΠΕΣ Ηπείρου
& του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος
Συνέχεια...

Συνάντηση Γιόγιακα – Καραγιάννη

Ιανουαρίου 09, 2021 0
Συνάντηση Γιόγιακα – Καραγιάννη

Συνάντηση του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα με το δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Παραμυθιά.

Τη συζήτηση εκτός από τις ευχές στον εορτάζων δήμαρχο, μεταξύ άλλων απασχόλησε η πορεία των έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, οι υπό ένταξη φάκελοι έργων σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, οι ελλείψεις σε προσωπικό του Δήμου Σουλίου, η διαδικασία αποζημίωσης των σεισμόπληκτων και οι επιχορηγήσεις του κράτους στους ΟΤΑ.
Συνέχεια...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σήμερα κι αύριο σε περιοχές των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών

Ιανουαρίου 09, 2021 0
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σήμερα κι αύριο σε περιοχές των Δήμων Ηγουμενίτσας και ΦιλιατώνΣυνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα