04/22/20 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Πέρασε το πενθήμερο Δήμαρχε...! Τι θα γίνει με τα κλαμπάκια του Δρεπάνου;;

Απριλίου 22, 2020 0
Πέρασε το πενθήμερο Δήμαρχε...! Τι θα γίνει με τα κλαμπάκια του Δρεπάνου;;

Εδώ και αρκετές ημέρες το φιλοθεάμον κοινό της τοπικής ΝΔ, (και δυστυχώς όχι μόνο), παρακολουθεί τη διένεξη των Διοικούντων της ΟΛΗΓ Α.Ε. κ.κ. Δηλαβέρη και Πορφύρη με το Δήμο Ηγουμενίτσας με αφορμή την απόφαση του ΟΛΗΓ να βγάλει σε δημοπρασία τα δύο αναψυκτήρια (έτσι τα λένε για να δείξουν ότι πουλάνε κοκακόλες, αλλά πρόκειται για κλαμπάκια) σχετικά με το ποιος φορέας θα πρέπει προκηρύξει διαγωνισμό για την εκμίσθωση των καταστημάτων αυτών σε ιδιώτες...!

Σημείωση πρώτη: Το γεγονός και μόνο ότι τσακώνονται για το ποιος θα τα δημοπρατήσει κι όχι αν θα πρέπει να τα λειτουργήσει ο Δήμος ή άλλος δημόσιος φορέας, αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι που τσακώνονται για τη διαχείρισή τους, ομολογούν εμμέσως πλην σαφώς, ότι είναι ανίκανοι να τα διαχειριστούν οι ίδιοι, απλώς κάπου αλλού θέλουν να τα νοικιάσουν...! Τουλάχιστον είναι ειλικρινείς, όσον αφορά την αριστεία τους...!

Σημείωση δεύτερη: Για να μπορέσουμε να κάνουμε σωστή και ολοκληρωμένη  ανάλυση ή σχολιασμό και οι πολίτες να σχηματίσουν ολοκληρωμένη εικόνα περί του τι πρόκειται, θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα οικονομικά οφέλη (;;;) που είχε ο Δήμος Ηγουμενίτσας από τα καταστήματα αυτά, κατά τη διάρκεια της 20ετίας που τα εκμίσθωνε.
Για να δούμε τελικά, ποιοι ωφελήθηκαν από αυτά τα νυχτερινά κέντρα...!

Σημείωση τρίτη: Ουσιαστικά, εδώ παίζεται ένα βαθύ πολιτικό - (εσω)κομματικό παιχνίδι, στο οποίο, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας είναι βαριά εκτεθειμένος, από τη στιγμή που συμφώνησε να παραχωρηθεί η Χερσαία Ζώνη του λιμένα στον ΟΛΗΓ, χωρίς καμία γραπτή δέσμευση (από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) για την άμεση επιστροφή της στο Δήμο και τώρα τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα με τους δικούς του, που του φέρονται πιο εχθρικά από τους Συριζαίους...! 

Σημείωση τέταρτη και τελευταία: Το αν θα ακυρωθεί τελικώς ο διαγωνισμός του ΟΛΗΓ για την εκμίσθωση, εφόσον δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη και ΔΙΑΦΑΝΗΣ ενέργεια του Δήμου Ηγουμενίτσας, ώστε να μπλοκάρει νομικά τη διαδικασία, πλην της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία απαιτούνταν η ανάκληση των διαγωνισμών εντός 5 ημερών, (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) προφανώς και θα αποφασιστεί κατόπιν εσωκομματικών ενεργειών και κλειστών θυρών, όπως άλλωστε συνηθίζουν...!

Άντε και καλές κοκακόλες...!!!

Υ.Γ. 1 Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες μας, ο διαγωνισμός του ΟΛΗΓ για την εκμίσθωση των καταστημάτων του Δρεπάνου, θα αναβληθεί, κατόπιν των έντονων αντιδράσεων, τόσο των τοπικών φορέων, όσο και του συνόλου της τοπικής κοινωνίας! Ίσως αύριο να έχουμε νεότερα...! 

Υ.Γ. 2 Σχετικά με το ιστορικό των καταστημάτων του Δρεπάνου ετοιμάζουμε εκτενές ρεπορτάζ τις επόμενες ημέρες...!

Συνέχεια...

Τα πρώτα Πάσχα μακριά από την πατρίδα - Του Πωλ Μαντέλου

Απριλίου 22, 2020 0
Τα πρώτα Πάσχα μακριά από την πατρίδα - Του Πωλ Μαντέλου 

Την άνοιξη του '69 είχα κλείσει δυο χρόνια μακριά από την πατρίδα και πήγαινα για τον τρίτο. Οικονομικός μετανάστης εγκατεστημένος στη Νέα Υόρκη. 
Η πατρίδα δεν μπορούσε να μας κρατήσει και φύγαμε, το μυαλό όμως και η καρδιά ήταν πίσω, στα άγια χώματα, στους ανθρώπους που αφήσαμε. 

Ειδικά τις μέρες γιορτών. Πάσχα πλησίαζε θυμάμαι και το μυαλό μου πίσω στην πατρίδα. Ήταν μέρα μεσημέρι και γύριζα στο σπίτι από τη δουλειά διασχίζοντας ένα θαυμάσιο δρόμο στη άκρη του μεγάλου ποταμού Χάντσον, που περνά μέσα από την πόλη. 
Σταμάτησα σε μια άκρη κοντά στο ποτάμι. Το τοπίο καταπληκτικό. 
Οι ουρανοξύστες απέναντι και τα καραβάκια που διέσχιζαν το ποτάμι έδειχναν το ανθρώπινο μεγαλείο. 
Τα καταπράσινα δέντρα δίπλα μου, τα πουλάκια που κελαηδούσαν πετώντας από κλαρί σε κλαρί, ο λαμπερός ήλιος, έδειχναν το μεγαλείο της φύσης. 
Ηρέμησα και άφησα τον εαυτό μου ελεύθερο, και μόνο του το μυαλό γύρισε πίσω.

Θυμήθηκα τον τόπο μου, τους γονείς και συγγενείς, τους φίλους, τους χωριανούς, το κλάμα τ' αποχωρισμού της μάνας, τις υποσχέσεις που έδωσα στον πατέρα. 
Θυμήθηκα το Μεγαλοβδόμαδο. Το σπίτι ανάστατο από τις προετοιμασίες, καθαριότητες, κουλουράκια, αυγά κόκκινα, γαλατόπιτα που μου άρεσε. 
Θυμήθηκα τον Επιτάφιο και την Ανάσταση με το Χριστός Ανέστη από τη βροντερή φωνή του παπα Γιάννη, το τσούγκρισμα των αυγών, τη μαγειρίτσα και τη σούβλα με το αρνί. Θυμήθηκα τις γύρες που κάναμε στα πανηγύρια στα χωριά με τις παρέες, τις πλάκες τις ωραίες και τα ερωτικά καρδιοχτύπια με τα κορίτσια. 

Εκεί που το μυαλό ταξίδευε και το μάτι χάζευε τα καράβια στο ποτάμι, το αυτί άκουσε ελληνικά τραγούδια. 
Πράγματι ένα ελληνικό εμπορικό καράβι ανέβαινε αργά αργά το ποτάμι κι όσο πλησίαζε τόσο ξεχώριζε η φωνάρα του Στέλιου Καζαντζίδη (σαν φύγω μανούλα και πάω στα ξένα..). Μια ανατριχίλα ένοιωσα σ’ όλο το κορμί και μια γλυκιά αναστάτωση. «Έϊ παιδιά, Έλληνες είστε;», φώναξα μ’ όση δύναμη μπορούσα. 

«Ναι ρε φίλε, κι άμα θέλεις έλα το βράδυ στο καράβι στο Μπρούκλιν, κερνάμε ουζάκι και ελληνικό μεζεδάκι». 
Καθώς το καράβι χάνονταν προς τα πάνω χωρίς να το θέλω με έπιασαν τα κλάματα, κλάματα με λυγμούς. 
Κείνη την ώρα ένοιωσα ένα χέρι να με ακουμπά φιλικά στην πλάτη. Γύρισα και κοίταξα, ήταν ένας βαθμοφόρος αστυνομικός που ανησύχησε όταν με είδε να κλαίω και με ρώτησε τι έχω. 
Του μίλησα για τη νοσταλγία του σπιτιού, των γονέων, των συγγενών και φίλων, των Άγιων ημερών που έρχονται. Όταν τον κοίταξα στα μάτια ξαφνιάστηκα, είδα κι αυτός είχε βουρκώσει. «Μου θύμησες τον εαυτό μου», μου είπε. Κι εγώ μετανάστης από την Ιταλία είμαι. Κι εγώ τις ίδιες νοσταλγίες είχα, μόνο που τώρα έχω δουλειά εδώ, έχω οικογένεια και η μάνα έπαψε να με περιμένει, δεν υπάρχει πια. 
Σαν να αλάφρυνε ο πόνος μου, έτσι αυθόρμητα αγκαλιαστήκαμε σαν αδέλφια και ο καλός αυτός αστυνομικός έφυγε δακρυσμένος, έφυγα και εγώ στεναχωρημένος. Με την πάροδο του χρόνου η δουλειά με προσγείωσε στην πραγματικότητα, κάναμε πολλά Πάσχα στα ξένα όλα αυτά τα χρόνια που επακολούθησαν όμως δεν ξεχάσαμε την πατρίδα, το Φιλιάτι και πολλές φορές ήρθα και μόνος μου και με τη σύζυγο και τα δυο μου παιδιά...!

Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά σε όλους τους Φιλιαταίους και σε όλο τον κόσμο...!

Υ.Γ. Από το βιβλίο του Πωλ Μαντέλου "Λες και ήταν χθες - Φιλιατιώτικες Αναμνήσεις"

Όποιος επιθυμεί να αγοράσει το βιβλίο μπορεί να στείλει μήνυμα στο 6945114015.
Συνέχεια...

Έκκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας για τήρηση καθαριότητας και ευπρεπισμού της πόλης

Απριλίου 22, 2020 0
Έκκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας για τήρηση καθαριότητας και ευπρεπισμού της πόλης 
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Επικεντρωμένοι στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και τη διατήρηση της βιωσιμότητας της πόλης μας, απευθύνουμε έκκληση προς όλους, να επιδείξουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης, συμβάλλοντας και µε τη δική τους στάση στην καθαριότητα και τον ευπρεπισμό των κοινόχρηστων χώρων. 

Ειδικότερα, παρακαλούμε τις υπηρεσίες και τους φορείς, που καθημερινά συναλλάσσονται με μεγάλο αριθμό πολιτών, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, να φροντίζουν για την καθαριότητα του χώρου τους, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. 

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, βρίσκονται στους δρόμους δίνοντας καθημερινά τη μάχη για να προστατέψουν την υγεία όλων μας. Τους οφείλουμε σεβασμό και βαθιά ευγνωμοσύνη και καλούμαστε να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας βοηθώντας όλοι την προσπάθειά τους. 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Απολυμάνσεις κοινόχρηστων χώρων από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Απριλίου 22, 2020 0
Απολυμάνσεις κοινόχρηστων χώρων από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Στα πλαίσιο αντιμετώπισης και προφύλαξης από τον COVID – 19 οι ενέργειες πλυσίματος και απολύμανσης χώρων επαναλαμβάνονται. Πιο συγκεκριμένα: 

Πλύσιμο και απολυμάνσεις 

- Πλατεία Δημαρχείου 

- Λαϊκή αγορά 

- Κεντρική παιδική χαρά 

- Πεζόδρομος και κάθετοι σε αυτόν οδοί 

- Παραλιακή οδός από το «ΞΕΝΙΑ» μέχρι την Τράπεζα Πειραιώς 

- Οδός 49 Μαρτύρων 

- Καταυλισμοί Ρομά 

- Κάδοι απορριμμάτων πόλης Ηγουμενίτσας 

- Δημοτικά Οχήματα 

- Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) 

- Δημόσιες Υπηρεσίες 

- Αστυνομία 

- Τράπεζες 

Απολυμάνσεις 

- ΤΕΠ 

- Σούπερ Μάρκετ 

- Δημοτικά καταστήματα Ηγουμενίτσας, Παραποτάμου, Μαργαριτίου, Συβότων και Πέρδικας 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Κανένα κρούσμα στη Θεσπρωτία - Ενημερωτικό δελτίο για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο (Τετάρτη 22 Απριλίου)

Απριλίου 22, 2020 0
Κανένα κρούσμα στη Θεσπρωτία - Ενημερωτικό δελτίο για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο (Τετάρτη 22 Απριλίου) 

Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου, μέχρι σήμερα (Τετάρτη 22 Απριλίου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής: 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 
1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό. 
· Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερά βελτιωμένη. 

2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. 

3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθεί να νοσηλεύεται η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η υγεία της ασθενούς είναι σε πολύ καλή κατάσταση. 

4. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σαράντα πέντε (45) νέα δείγματα. Τα τριάντα έξι αφορούσαν όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου και ήταν όλα αρνητικά. Τα πέντε από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας ήταν όλα αρνητικά. Τα υπόλοιπα τέσσερα ήταν από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, τρία εξ αυτών αρνητικά και ένα θετικό. 

5. Το νέο θετικό περιστατικό από την Κέρκυρα είναι σχετιζόμενο με θετικό περιστατικό από την ίδια περιοχή, είναι ασυμπτωματικό, παραμένει σε περιορισμό στην οικία του και παρακολουθείται από την Ιατρική ομάδα του Νοσοκομείου. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 
· Τα τέσσερα δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση ήταν αρνητικά. 

· Σήμερα 22/4 στάλθηκαν τρία νέα δείγματα για εξέταση. 

· Από το σύνολο των εκατόν ενενήντα (190) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα τρία ανωτέρω. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 
· Τα οκτώ δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση ήταν αρνητικά. 

· Σήμερα 22/4 στάλθηκαν είκοσι νέα δείγματα για εξέταση . 

· Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται οικειοθελώς σε καραντίνα στην οικία τους αφού έχει παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος από την διαπίστωση ότι ήταν θετικοί στον Κορωνοϊό. Όλοι είναι πολύ καλά στην υγεία τους. 

· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τετρακόσια εξήντα δύο (462) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα είκοσι ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
· Τέσσερα δείγματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2. 

· Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύεται ένα πιθανό περιστατικό SARS-COV-2 και αναμένεται αποτέλεσμα δείγματος. 

· Όλα τα θετικά περιστατικά από την Π.Ε. Πρέβεζας, τόσο αυτά που νοσηλεύθηκαν όσο και αυτά που παρέμειναν σε καραντίνα και παρακολούθηση στην οικία τους, είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Αυτό ισχύει και για όλες τις επαφές τους που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται εργαστηριακός επανέλεγχος, αφού έχει λήξει και ο χρόνος της προβλεπόμενης απομόνωσης, ώστε να τους παρασχεθούν περαιτέρω οδηγίες . 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
· Το ένα δείγμα που στάλθηκε χθες ήταν αρνητικό. 

· Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση. 

· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά σαράντα τέσσερα (44) δείγματα, τα σαράντα δύο αρνητικά και αναμένεται απάντηση για τα δύο ανωτέρω. 

*** 
Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να διαμένουν οικειοθελώς είκοσι δύο (22) άτομα, Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι παρακολουθούνται και είναι πολύ καλά στην υγεία τους.
Συνέχεια...

Πιστοί στο ραντεβού τους και φέτος οι πελαργοί στον κόμβο Νεοχωρίου στην ΕΓΝΑΤΙΑ, σήμα κατατεθέν της περιοχής

Απριλίου 22, 2020 0
Πιστοί στο ραντεβού τους και φέτος οι πελαργοί στον κόμβο Νεοχωρίου στην ΕΓΝΑΤΙΑ, σήμα κατατεθέν της περιοχής

Πιστοί στο ραντεβού τους και φέτος, κάθε χρόνο τέτοια περίπου εποχή, οι πελαργοί «έμβλημα» της Εγνατίας οδού, όπως τους έχουν ονομάσει, είναι οι μοναδικοί σ’ όλο το μήκος της, ξανά στη θέση τους, εδώ και αρκετές ημέρες.

Όπως και οι πελαργοί της γύρω περιοχής, στην Ψάκα Θεσπρωτίας, αλλά και στην Γκρίκα

Υπάρχει φωλιά σε στύλο φωτισμού στον κόμβο Νεοχωρίου, όπου οι πελαργοί έχουν το «σπίτι» τους και βρίσκουν καταφύγιο, μέχρι να ξαναφύγουν.

Και αυτό γίνεται επί πολλά χρόνια, σχεδόν από τότε, που δόθηκε σε κυκλοφορία η Εγνατία. Τα αυτοκίνητα διασχίζουν με ταχύτητα τον αυτοκινητόδρομο, αλλά οι πελαργοί μένουν στη θέση τους και δεν ενοχλούνται.

Όσοι κινούνται από και προς την Ηγουμενίτσα (αυτή την περίοδο δεν είναι πολλοί, λόγω κορωνοϊού) η ματιά τους, έστω και σε γρήγορο ρυθμό, στρέφεται προς τους πελαργούς ή ανακόπτουν ταχύτητα για να θαυμάσουν την αρμονική συμβίωση τους στη φωλιά τους επί της κολόνας ή σταματούν κιόλας στη λωρίδα ανάγκης για να παρατηρήσουν, να απολαύσουν και να φωτογραφίσουν το θέαμα.
Πριν τα γεννητούρια, αρκετές ώρες λείπουν από την κολόνα, προς αναζήτηση τροφής. Σ’ αυτή την περίπτωση βλέπει κανείς μόνο τη φωλιά τους.

Όταν γεννηθούν τα μικρά, όμως, κατά το Μάϊο υπολογίζεται, ή ο αρσενικός ή ο θηλυκός προστατεύουν τα μικρά και είναι μόνιμα κάποιος «μεγάλος» στη φωλιά.

π. Ηλίας Μάκος
Συνέχεια...

O Δήμαρχος Σουλίου, Γ. Καραγιάννης για το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στο Σέλτσο

Απριλίου 22, 2020 0
O Δήμαρχος Σουλίου, Γ. Καραγιάννης για το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στο Σέλτσο

Σήμερα συμπληρώνονται 216 χρόνια από την 21η Απριλίου του 1804 όπου ομάδα Τούρκων κατάφερε να εισχωρήσει στο χώρο του μοναστηριού του Σέλτσου όπου είχαν καταφύγει περισσότεροι από 1200 Σουλιώτες.

Στη 3ημερη σχεδόν μάχη που ακολούθησε, σκοτώθηκαν οι περισσότεροι πρόγονοί μας και μόνο 65 κατάφεραν τελικά να περάσουν τον Αχελώο και να ξεφύγουν.
Πολλά γυναικόπαιδα προτίμησαν να πέσουν από τον γκρεμό ύψους 300 μέτρων, και να πεθάνουν έτσι, σε ένα δεύτερο Ζάλογγο.
Δικαίως η ιστορική αυτή περίπτωση, χαρακτηρίστηκε ως ολοκαύτωμα.

Οι μνήμες παραμένουν αναλλοίωτες 216 χρονιά μετά. Μνήμες επώδυνες άλλα ταυτόχρονα και διδακτικές για το σθένος των προγόνων μας και τους αγώνες τους για την Ελευθερία.

Αθάνατοι
Συνέχεια...

Ένωση Αγροτών Θεσπρωτίας: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ΟΣΔΕ του 2020

Απριλίου 22, 2020 0
Ένωση Αγροτών Θεσπρωτίας: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ΟΣΔΕ του 2020

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ένωση Αγροτών Θεσπρωτίας, ξεκίνησαν οι αιτήσεις ΟΣΔΕ του 2020.
Λόγω ειδικών συνθηκών, οι παραγωγοί μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2665025481 και 2665025482 για την σύνταξη της αίτησης και για οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία.

Η Ένωση Αγροτών με την πολυετή πείρα πάνω στην σύνταξη των αιτήσεων ΟΣΔΕ μπορεί να εγγυηθεί την σίγουρη και ορθή καταχώρηση των δεδομένων σας και την εξασφάλιση της επιδότησής σας.
Συνέχεια...

Κλεισμένοι στα σπίτια τους, κατά μόνας, έκαναν το πασχαλινό τραπέζι οι Θεσπρωτοί...

Απριλίου 22, 2020 0
Κλεισμένοι στα σπίτια τους, κατά μόνας, έκαναν το πασχαλινό τραπέζι οι Θεσπρωτοί...

Κλεισμένοι στα σπίτια, κατά μόνας, χωρίς επισκέψεις συγγενών και φίλων, έκαναν το πασχαλινό τραπέζι οι Θεσπρωτοί.
Στην Ηγουμενίτσα μερικοί χρησιμοποίησαν την ταράτσα της πολυκατοικίας, για να ψήσουν.
Κάποιοι, κυρίως στα χωριά, έψησαν στην αυλή του σπιτιού τους, αλλά οι περισσότεροι προτίμησαν τη γάστρα στην κουζίνα.
Απόδημοι δεν επέστρεψαν στο νομό, παρά ελάχιστοι, που είχαν τη Θεσπρωτία δηλωμένη ως μόνιμη κατοικία τους ή μετακινήθηκαν πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας. 
Οι δρόμοι ήταν άδειοι και οι ανταλλαγές ευχών έγιναν κυρίως μέσω του τηλεφώνου. 
Λίγοι βγήκαν για περπάτημα, καθώς η ημέρα ήταν ζεστή και προσφερόταν για ένα ξεμούδιασμα.
Ρουτίνα, δηλαδή, λόγω κορωνοϊού.

Συνέχεια...

ΠΑΣΧΑ: Η Ανάσταση του Χριστού να γίνει και δική μας Ανάσταση - Του π. Ηλία Μάκου (ΒΙΝΤΕΟ)

Απριλίου 22, 2020 0
ΠΑΣΧΑ: Η Ανάσταση του Χριστού να γίνει και δική μας Ανάσταση - Του π. Ηλία Μάκου (ΒΙΝΤΕΟ)

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέχεια...

24 πρόστιμα χθες στην Ήπειρο για άσκοπες μετακινήσεις - Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Απριλίου 22, 2020 0
24 πρόστιμα χθες στην Ήπειρο για άσκοπες μετακινήσεις - Συνεχίζονται οι έλεγχοι 

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. 

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 21 Απριλίου: 

για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν (28) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως: 

(11) στην Αττική, 
(8) στην Κεντρική Μακεδονία, 
(4) στη Δυτική Ελλάδα, 
(3) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και 
(2) στη Στερεά Ελλάδα. 

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (19) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες. 
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.051) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (672) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες. 

για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.168) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:

(442) στην Αττική, 
(117) στη Θεσσαλονίκη, 
(105) στη Δυτική Ελλάδα, 
(91) στα Ιόνια Νησιά, 
(87) στην Κρήτη, 
(65) στο Βόρειο Αιγαίο, 
(56) στην Πελοπόννησο, 
(48) στην Κεντρική Μακεδονία, 
(43) στη Θεσσαλία, 
(31) στη Στερεά Ελλάδα, 
(29) στο Νότιο Αιγαίο, 
(24) στην Ήπειρο, 
(18) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και 
(12) στη Δυτική Μακεδονία. 

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (48.145) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ). 

για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν (2) παραβάσεις και συνελήφθησαν (2) άτομα. 

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (487) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (468) άτομα. 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Συνέχεια...

Αγάπη (ένα κρυφό μήνυμα της σταύρωσης και της ανάστασης) - Του Κων/νου Τζέκη

Απριλίου 22, 2020 0
Αγάπη (ένα κρυφό μήνυμα της σταύρωσης και της ανάστασης) - Του Κων/νου Τζέκη 

Σύμφωνα με τους Ευαγγελιστές και τις 12 περικοπές των Ιερών Ευαγγελίων της Μεγάλης Πέμπτης, ο Ιησούς επί του σταυρού, προέβη σε μια πράγματι Θεϊκή πράξη, συγχωρώντας τους σταυρωτές Του με τις λέξεις: "Πάτερ άφες αυτοίς ου γαρ οιδασι τι ποιούσι". Πατέρα συγχώρεσέ τους, δεν γνωρίζουν τι κάνουν. 

Οφείλουμε να παραδεχθούμε εκ των πραγμάτων και των περιγραφόμενων γεγονότων, ότι ο Εσταυρωμένος, την ώρα που υπέφερε από την Σταύρωσή του, την ώρα που δέχθηκε εξευτελισμούς και ύβρεις, την ίδια ώρα, παρακάλεσε τον Πατέρα του να τους συγχωρήσει. 

Με τα λόγια του αυτά έστειλε στον άνθρωπο το σπουδαιότερο μήνυμα της διδασκαλίας του. Την αγάπη. Δίδαξε συγχωρώντας τους σταυρωτές του ότι ο Θεός είναι αγάπη. Αυτό άλλωστε ήταν το κεντρικό θέμα της διδασκαλίας του. "Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν" είχε διδάξει προηγουμένως. 

Όμως για μας τους θνητούς είναι δυσθεώρητο και ακατόρθωτο να εφαρμόσουμε αυτή την εντολή του. Αναζητούμε εκδίκηση, τιμωρία, εξευτελισμό, ισοπέδωση των άλλων και ποτέ μας δεν σκεφτόμαστε ότι με την ταπείνωση και την συγχώρεση θα μπορέσουμε να αισθανθούμε έστω και κατ' ελάχιστο το μεγαλείο της διδασκαλίας Του. 

Διατυμπανίζουμε με τον πιο ηχηρό τρόπο την αδικία που μας ταλαιπωρεί, με καταγγελτική και εκδικητική διάθεση και δυστυχώς διδάσκουμε και τα παιδιά μας αυτή τη συμπεριφορά. Αδιάφορο αν βρισκόμαστε από την πλευρά του δικαίου, αδιάφορο αν φταίμε και μείς, το μόνο που προέχει είναι η ρεβάνς, η εκδίκηση. 

Την επομένη ή την ίδια στιγμή, προστρέχουμε και ζητάμε τη βοήθεια του Θεού, αλλά εμείς αρνούμαστε να γίνουμε έστω και κατ' ελάχιστα Θεοί. Χωρίς ντροπή ψάλλουμε το " πάτερ ημών" και ζητάμε συγχώρεση όπως και μείς συγχωρούμε τα ωφελήματα των άλλων, αλλά διαπράττουμε μεγαλύτερο αμάρτημα και ηθική κατάπτωση. Ψευδόμαστε ενώπιον του Θεού. 

Ο Άγιος Διονύσιος ο εν Ζακύνθω συγχώρεσε τον δολοφόνο του αδελφού του και αυτή του η πράξη ήταν το σκαλοπάτι της μετάβασής του από τους θνητούς στη χώρα των Αγίων. Κατά το ιστορικό αυτής της πράξεως, ο Άγιος Διονύσιος Ηγούμενος σε Μονή της Ζακύνθου έκρυψε τον δολοφόνο του αδελφού του καίτοι γνώριζε ότι ήταν ο δολοφόνος του και το βοήθησε να διαφύγει από τους διώκτες του Χωροφύλακες. 

Σαφώς δεν είναι το μόνο μήνυμα του εσταυρωμένου Χριστού. Σαφώς προέχει η αθανασία και η νίκη του επί του θανάτου, η συγχώρεση του ληστή, αφού με μια του και μόνο φράση παραδέχθηκε την ενοχή του και αναγνώρισε την αθωότητα του αδίκως καταδικασθέντα Χριστού και μπήκε μαζί με τον Χριστό στον Παράδεισο 

Όμως η άμεση συγχώρεση των δολοφόνων του είναι μια πράξη με πάμπολλες προεκτάσεις, γενναιότητας, αγάπης, συμπάθειας, αλτρουισμού και μια πλημμυρίδα αισθημάτων εκτίμησης προς το ανθρώπινο είδος. Μόνη αυτή του ενέργεια θα πρέπει να τον τοποθετεί αυτόματα στη συνείδηση και των πλέον αρνητών του στην κορωνίδα του ηθικού αναστήματος, που ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια. 

Δεν υπάρχουν μεγάλα πράγματα, αλλά μικρά με μεγάλη αγάπη. Αλλά το να συγχωρείς χωρίς ενδοιασμούς αυτούς που θα σε δολοφονήσουν, θα σε βλάψουν, θα σε διαβάλουν, θα σε στενοχωρήσουν, θα σε εξευτελίσουν, αυτό σε κατατάσσει αυτόματα ως ισάξιο της Αγιότητας.
Συνέχεια...

Σχέση και καραντίνα - Της Αγγελικής Τζοβάρα*

Απριλίου 22, 2020 0
Σχέση και καραντίνα - Της Αγγελικής Τζοβάρα*

Το να μένει κανείς στο σπίτι με το/η σύντροφό του για πολύ περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο υπό περιοριστικές και πρωτοφανείς συνθήκες, δύναται να ενισχύσει τόσο θετικές όσο και αρνητικές δυναμικές με τις πιο ισχυρές σχέσεις να αναπτύσσονται, ενώ εκείνες που χαρακτηρίζονται από έλλειψη επικοινωνίας και αλληλοσεβασμού, να αντιμετωπίζουν εντονότερο στρες. Ενώσω βιώνεται η καραντίνα, ενδέχεται να στρεσαριστούν ακόμη και τα πλέον δυνατά ζεύγη και ταυτόχρονα είναι πιθανόν για όλους τους συντρόφους, όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά να εξελιχθούν περισσότερο στη διάρκεια αυτής της άνευ προηγουμένου εποχής. 

Το να εντοπίσει κανείς τα καλά στοιχεία της σχέσης και να τα αναδείξει προκειμένου να τη σώσει εν μέσω μιας καραντίνας, απαιτεί εφευρετικότητα. Όντας κανείς στο σπίτι, μπορεί να ανατρέξει σε φωτογραφίες και βίντεο από διακοπές, εξόδους και γιορτές για τα οποία δεν υπήρχε χρόνος να ανατρέξει κανείς στο παρελθόν. Αυτές οι δραστηριότητες αποτελούν πηγή θετικότητας αλλά και μια μοναδική ευκαιρία για τους συντρόφους να αναπολήσουν μνήμες αλλά και να σχεδιάσουν την περίοδο που ακολουθεί με το πέρας του εγκλεισμού. 

Για τις περισσότερες σχέσεις, το πλήθος των μικρών καλών στιγμών αρκεί ώστε να υπερκεράσουν τις άσχημες και είναι επιβεβλημένο να δημιουργηθούν νέες ευχάριστες στιγμές στην καθημερινότητα. Πείτε ο ένας στον άλλον τι θαυμάζετε και τονίστε τα θετικά στοιχεία του συντρόφου σας. 

Αντί να προσπαθείτε παντοιοτρόπως να είστε ο/η τέλειος σύντροφος, επικεντρωθείτε στο να αποφύγετε κάποια μικρά καθημερινά λάθη. Για παράδειγμα μην δεσμεύεστε υποσχόμενοι πράγματα που δεν μπορείτε να τηρήσετε. Είναι προτιμότερο να υποσχεθείτε λίγα πράγματα που θα φέρετε τελικά εις πέρας. 

Όταν ο/η σύντροφός σας κάνει κάτι που σας ενοχλεί, προσπαθήστε να μην εξωθείτε τα πράγματα στα άκρα. Σκεφτείτε λίγο περισσότερο -πριν αρχίσετε τις κατηγορίες και την επίθεση- ότι η καραντίνα επιφέρει στρες και πίεση και ενδεχομένως εκεί οφείλονται οι ενδεχόμενες συχνές εξάρσεις και όχι τόσο σε μόνιμα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του συντρόφου σας. 
Υπάρχει αρκετή οργή στον κόσμο που καλό θα ήταν να μην μεταφέρεται στο σπίτι από κανέναν. Εκμεταλλευτείτε την καραντίνα αναζητώντας διαφορετικές προοπτικές και νέες συνήθειες που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν και στο μέλλον ώστε να ενδυναμώσουν τη σχέση και να γνωρίσετε πτυχές της προσωπικότητας του συντρόφου σας αλλά και του εαυτού σας. 

Πρόκειται για μια περίοδο ανάπτυξης για τις σχέσεις με σύμμαχο το χρόνο, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν ποιοτικά οι άνθρωποι τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά θέτοντας νέα μοτίβα για το μέλλον. 

*Αγγελική Τζοβάρα, eft θεραπεύτρια ζεύγους, γνωσική-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεύτρια, θεραπεύτρια σχημάτων.
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Ανοιχτή πρόσκληση για τη δημιουργία λογότυπου για την τουριστική προβολή του Δήμου

Απριλίου 22, 2020 0

Ηγουμενίτσα: Ανοιχτή πρόσκληση για τη δημιουργία λογότυπου για την τουριστική προβολή του Δήμου 

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας, αφού συνήλθε σε δια περιφοράς συνεδρίαση τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020, έλαβε την υπ’ αριθ. 03/2020 ομόφωνη Απόφαση περί Δημιουργίας Τουριστικού Λογότυπου του Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Ειδικότερα η Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας με την απειλή της πανδημίας του κορωνοϊού, την ανάγκη μιας ομαλότερης μετάβασης στην επόμενη μέρα, με σεβασμό πάντα στις αποφάσεις της Πολιτείας, καθώς και το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής της για το 2020, αποφάσισε τη δημιουργία ενός τουριστικού λογότυπου, που θα χρησιμοποιηθεί σε δράσεις προβολής, επικοινωνίας και ενημέρωσης. 

Πρόσκληση 

Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 03/2020 Απόφασης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας, καλούμε όλους, όσοι ενδιαφέρονται, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, για το τουριστικό λογότυπο του Δήμου μας, σεβόμενοι τα ειδικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά (Παράρτημα Α). 

Πέραν των τεχνικών χαρακτηριστικών του, τονίζεται ιδιαιτέρως η ανάγκη το τουριστικό λογότυπο να είναι καλαίσθητο, σύγχρονο και λιτό, και να παραπέμπει στο/στα βασικότερο/α χαρακτηριστικό/ά του Δήμου Ηγουμενίτσας, δίνοντας την εικόνα ενός ελκυστικού τουριστικού προορισμού (πληροφορίες για το Δήμο Ηγουμενίτσας στην ιστοσελίδα του Δήμου www.igoumenitsa.gr). Επιπλέον θα πρέπει να είναι μοναδικό, αναγνωρίσιμο και να αποφευχθεί η ομοιότητά του με λογότυπα άλλων Δήμων. 

Η επιλογή του καταλληλότερου λογότυπου θα αποφασιστεί αρχικά από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και σε δεύτερο χρόνο από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Στον δημιουργό του επικρατέστερου λογότυπου θα προσφερθεί, ως αμοιβή από τον Δήμο, το ποσό των 600€, καθώς και εύσημον μνεία. 

Οι υποψήφιοι δημιουργοί μπορούν να υποβάλλουν αποκλειστικά μία (1) πρόταση μέχρι την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 και ώρα 24:00, ηλεκτρονικά στο tourism@igoumenitsa.gr. Η συμμετοχή για να είναι πλήρης θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα αρχεία που περιγράφονται στις τεχνικές προδιαγραφές, καθώς και την αίτηση υπογεγραμμένη (Παράρτημα Β). Τα αρχεία δύνανται να αποστέλλονται και μέσω WeTransfer ή αντίστοιχης πλατφόρμας. 
Για πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του Δήμου Ηγουμενίτσας 2665361270 ή στο e-mail tourism@igoumenitsa.gr

Παράρτημα Α: Τεχνικές Προδιαγραφές 

Ασπρόμαυρο σε μεγέθη (i. με μέγιστο ύψος 1 cm π.χ. χρήση στυλό ή usbstick, ii. με μέγιστο ύψος 4cm π.χ. χρήση σε έγγραφα, φυλλάδια & iii. με μέγιστο ύψος 29 cm, π.χ. χρήση γιγαντοαφίσες, σημαίες κλπ), σε αρχεία .pdf* και vector σε .cdr ή .ai 

Έγχρωμο (CMYK ή PANTONE) στα 3 μεγέθη που αναφέρονται παραπάνω, σε αρχεία .pdf* και vector σε .cdr ή .ai 

Έγχρωμο (CMYK ή PANTONE) στα 3 μεγέθη που αναφέρονται παραπάνω, σε αρχεία .pdf* και vector σε .cdr ή .ai με την αναγραφή Δήμος Ηγουμενίτσας 

Σε 50% τόνο του γκρι και στα 3 μεγέθη που αναφέρονται παραπάνω, σε αρχεία .pdf *και vector σε .cdr ή .ai 

Έγχρωμο στα 3 μεγέθη που αναφέρονται παραπάνω, σε μαύρο φόντο σε αρχείο .pdf* 

Μία εφαρμογή του λογότυπου σε μια έγχρωμη καταχώρηση Α4 για τουριστική προβολή, κατά προτίμηση με αντιπροσωπευτικό υλικό από την περιοχή σε αρχείο .pdf* 

*pdf υψηλών προδιαγραφών 

Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα η αναπαράστασή του και σε κινούμενη μορφή 

Παράρτημα Β: Αίτηση 

Προς την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας

Υποβολή πρότασης για το λογότυπο τουριστικής προβολής
Όνομα

Επώνυμο

Τηλέφωνο/α

e-mail

Ιδιότητα


Σας υποβάλω την πρόταση μου για τη δημιουργία λογοτύπου για την Τουριστική Προβολή του Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Σε περίπτωση που επιλεγεί η πρόταση μου δηλώνω υπεύθυνα ότι παραχωρώ τα δικαιώματα αυτού και δεν έχω οποιαδήποτε απαίτηση έναντι του Δήμου πέραν της αναφερόμενης των 600,00€ που προβλέπονται στην πρόσκληση. 

Ημερομηνία 

Ο/η αιτ….. 


Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Ηγουμενίτσας

Συνέχεια...

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων την εβδομάδας (Από 20 έως 26/4/2020)

Απριλίου 22, 2020 0
Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων την εβδομάδας (Από 20 έως 26/4/2020) 

Ανακοινώνεται ότι για την εβδομάδα (από 20 έως 26 Απριλίου έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα: 

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 

Τρίτη (21-4-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας. 

Τετάρτη (22-4-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 

Πέμπτη (23-4-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα. 

Παρασκευή (24-4-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 

Κυριακή (26-4-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα- Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή 
Συνέχεια...

Εβδομαδιαίες δράσεις αλληλεγγύης προς τους Ρομά από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Απριλίου 22, 2020 0
Εβδομαδιαίες δράσεις αλληλεγγύης προς τους Ρομά από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Οι εβδομαδιαίες δράσεις αλληλεγγύης προς όλους τους καταυλισμούς των Ρομά, που βρίσκονται στο Δήμο Ηγουμενίτσας συνεχίζονται. Διανομή νωπών προϊόντων προς τους καταυλισμούς πραγματοποιήθηκε από το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου μας. Επίσης παραχωρήθηκαν καύσιμα για τη διευκόλυνση των αναγκών των καταυλισμών.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα