01/29/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Χωρίς κρούσματα σήμερα η Θεσπρωτία - 941 σε όλη τη χώρα με 22 θανάτους

Ιανουαρίου 29, 2021 0
Χωρίς κρούσματα σήμερα η Θεσπρωτία - 941 σε όλη τη χώρα με 22 θανάτους

941 νέα κρούσματα covid-19 ανακοίνωσε σήμερα 29/1 η ελληνική κυβέρνηση με 22 θανάτους και 260 διασωληνωμένους.
Στη Θεσπρωτία δεν ανιχνεύθηκαν νέα κρούσματα, ενώ σε όλη την Ήπειρο εντοπίστηκαν 5 κρούσματα, όλα στην Π.Ε. Ιωαννίνων.

Η ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης:
Ανακοινώνουμε 941 νέα κρούσματα και 22 θανάτους. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 155.678 και των θυμάτων σε 5.764. Παραμένουν διασωληνωμένοι 260 συμπολίτες μας, ενώ 1.099 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 
Έχουν ελεγχθεί συνολικά 3.114.419 κλινικά δείγματα PCR και 1.021.835 δείγματα Rapid Ag. Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: Σπίτια και περιουσίες κάτω από τα νερά του Καλαμά - Το μέγεθος της καταστροφής από ψηλά (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ιανουαρίου 29, 2021 0
Θεσπρωτία: Σπίτια και περιουσίες κάτω από τα νερά του Καλαμά - Το μέγεθος της καταστροφής από ψηλά (+ΒΙΝΤΕΟ)

Για μια ακόμα φορά σε διάστημα μόλις 12 ημερών, οι κάμποι της Βρυσσέλας, της Κορύτιανης και της Σκάλας Φιλιατών στη Θεσπρωτία, έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη, αφού οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οδήγησαν τον ποταμό Καλαμά σε υπερχείλιση.
Οι κάτοικοι 17 κοινοτήτων βλέπουν και πάλι τις περιουσίες τους και τον κόπο τους βουλιαγμένα στα νερά. Καλλιέργειες, αποθήκες και σταυλικές εγκαταστάσεις και πάλι μέσα στη λάσπη. Οι κάτοικοι των παρακαλάμιων περιοχών θεωρούν πως τα πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργούνται εξαιτίας του υδροηλεκτρικού εργοστασίου πού βρίσκεται στο φράγμα του Καλαμά στην περιοχή του Ραγίου. Το φαινόμενο επιτείνουν εκατοντάδες κορμοί νεκρών πλατάνων από τη νόσο του μεταχρωματικού έλκους που παρασύρονται από τα ορμητικά νερά του και δημιουργούν φράγματα σε διάφορα σημεία του ποταμού. 

Οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ και των παρακαλάμιων Κοινοτήτων, με ψήφισμά τους από τις 12 Ιανουαρίου απευθύνουν έκκληση για λήψη μέτρων και δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται, ενώ παράλληλα έχουν προχωρήσει στη σύσταση συντονιστικού οργάνου με σκοπό την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. 
Το ψήφισμα υπογράφουν οι Πρόεδροι των ΤΟΕΒ Ρίζιανης- Κορύτιανης, Βρυσέλλας, Φιλιατών, Σκάλας Φιλιατών και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Βρυσέλλας, Σίδερης, Κυπαρίσσου, Αετού, Παλαιοχωρίου, Παλαιοκκλησίου, Γολάς, Αχλαδιάς, Γεροπλάτανου, Κορύτιανης, Δράμεσης, Κοκκινιάς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Παραποτάμου Απόστολος Τζώρτζης. 

Στο ψήφισμα σημειώνουν ότι τα χωριά πλημμυρίζουν «εθιμοτυπικά» κάθε χρόνο και ο ποταμός Καλαμάς παρασύρει καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο, περιουσίες, δρόμους: «Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει καλλιέργειες εσπεριδοειδών και ακτινιδίων να χάνονται κάτω από τα νερά του ποταμού, καλλιέργειες μηδικής να καταστρέφονται σε μία νύχτα, ζώα να πνίγονται και να χάνονται κτηνοτροφικά κεφάλαια, ακόμη και ολόκληρα χωριά να αποκόπτονται από την κυκλοφορία λόγω των πλημμυρών του ποταμού που φτάνει και κλείνει το οδικό δίκτυο», σημειώνουν.

(Δείτε το βίντεο από ψηλά από το DroneworX TS)

ΠΗΓΗ: DroneworX TS
Συνέχεια...

Πολιτικές συγκεντρώσεις = συγκεντρώσεις για αγορές από σουπερ μάρκετ;;; - Του Άλκη Φάτσιου

Ιανουαρίου 29, 2021 0
Πολιτικές συγκεντρώσεις = συγκεντρώσεις για αγορές από σουπερ μάρκετ;;; - Του Άλκη Φάτσιου

Εάν έχεις πολιτικά δεχθεί (και σωστά) ότι η Κυβέρνηση (και βεβαίως η πλειονότητα των συλλογικοτήτων του πολιτικού συστήματος) εκμεταλλεύεται πολιτικά και μάλιστα ΑΝΗΘΙΚΑ και ΑΣΥΣΤΟΛΑ, το πρόβλημα της πανδημίας, και είτε με Νόμους είτε με ΠΝΠ, είτε με Αστυνομικές διατάξεις, είτε με βίαιη καταστολή, αφαιρεί καθημερινά, Ατομικά και Κοινωνικά δικαίωματα των πολιτών....
Εάν έχεις πολιτικά δεχθεί (και σωστά) και έχει πλέον ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ, ότι η Κυβέρνηση, κάθε άλλο, παρά, επεχείρησε να διαχειρισθεί, το υγειονομικό πρόβλημα, με όρους ΥΠΕΡ του κοινωνικού συνόλου, δηλ. ΘΩΡΑΚΙΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται....
Εάν λοιπόν ισχύουν τα παραπάνω: Δεν μπορείς να αποδεχθείς το πλαίσιο και τους όρους, που θέτει Αυτή η Κυβέρνηση, μέσω της Αστυνομικής Διευθύνσεως, προκειμένου να πραγματοποιήσει πολιτική συγκέντρωση, για οποιοδήποτε πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα.....

Για το παρόν κείμενο μου, αφορμή ήταν ερωτήματα που υποβλήθηκαν από συλλογικότητα, προς την Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών για το νόμιμο συμμετοχής πολιτών σε προαναγγελθείσες πολιτικές συγκεντρώσεις, από σήμερα μεχρι και την 6 Φεβρουαριου μετά την έκδοση σχετικής Αστ. Διατάξεως περί των όρων πραγματοποιήσεως αυτών. Οι διευκρινίσεις της Αστυνομίας, ως απάντηση στα ερωτήματα, είναι Σαφείς Καταλυτικές και άκρως Αντιδημοκρατικές, τουλάχιστον.....ΔΗΛΑΔΗ: 
1) Μπορείς να συμμετέχεις σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μόνο αν εγώ ( ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ) την έχω χαρακτηρίσει εκ των προτέρων ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗ ... Άρα δεν ΜΠΟΡΕΊΣ πανταπασι να διαμαρτυρηθείς συναθροιζόμενος, για οποιοδήποτε κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα, εάν η Κυβέρνηση δεν έχει ΕΠΙΤΡΈΨΕΙ... 
2) Μπορείς να συμμετέχεις στην παραπάνω ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗ συγκέντρωση υπό τον όρον (τουλάχιστον από σήμερα μέχρι της 6ης Φεβρουαρίου) οι συγκεντρωθέντες να μην υπερβαίνουν τους 99 πολίτες. Στους 100 καίγεσαι, και εσύ και η συγκέντρωση... 
3) Στη συγκέντρωση των 99, για να είναι νόμιμη, πρέπει επιπλέον, έκαστος αυτών, να έχει αποστείλει εκ των προτέρων SMS με τον αριθμό 6. Ωσάν στη συγκέντρωση αυτή, θα πας ή για ατομική σου άσκηση ή να αγοράσεις ΜΑΚΑΡΌΝΙΑ ή ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ !!

Καταλήγοντας, επισημαίνω ότι η προαναφερόμενη επιστολή της συλλογικότητας, ΉΤΑΝ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΜΈΓΑ ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΛΆΘΟΣ, δηλαδή να ζητάς από την αστυνομία (Κυβέρνηση), τους όρους συμμετοχής για να είναι νόμιμη μια τέτοια συγκέντρωση. Το λάθος αυτό μεγενθύνεται, όταν ως συλλογικότητα καλείς τους πολίτες να συμμετέχουν σε μία τέτοια συγκέντρωση, επί τη βάσει των όρων αυτών ... Τελεία και παύλα... 
Εννοείται βεβαίως, ότι τα αναγκαιουντα ατομικά μέτρα ασφαλείας (μάσκες, αποστάσεις) ΔΕΝ ΥΠΆΓΟΝΤΑΙ στην παραπάνω πολιτική κριτική μου. 

Ηγ/τσα 28/1/2021 
Φάτσιος Άλκης , δικηγόρος
Συνέχεια...

Την ανάληψη του συντονισμού των δράσεων για τον Καλαμά ζητά ο Περιφερειάρχης

Ιανουαρίου 29, 2021 0
Την ανάληψη του συντονισμού των δράσεων για τον Καλαμά ζητά ο Περιφερειάρχης 

Στις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στη διαχείριση των ζητημάτων που αφορούν τον ποταμό Καλαμά, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων και η ανάθεση στην Περιφέρεια του πλήρους συντονισμού των δράσεων και παρεμβάσεων που απαιτούνται για να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Όπως εξήγησε, σήμερα η Περιφέρεια παρεμβαίνει στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας, ενώ η αρμοδιότητα για τα Ύδατα ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η απομάκρυνση των ξηρών πλατάνων ανήκει στις Δασικές Υπηρεσίες, το άνοιγμα του θυροφράγματος της λίμνης Παμβώτιδος στο ΓΟΕΒ (που επίσης εποπτεύεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση), ενώ για το Δέλτα του Καλαμά αρμόδιος είναι ο Φορέας Διαχείρισης. 

Όσον αφορά το ΥΗΕ Ραγίου, τόνισε ότι μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει στη διάθεσή της εγκεκριμένη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και δεν υπάρχει πρόβλεψη για το ποιος φορέας θα ανοίγει το θυρόφραγμα για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων. «Ό, τι ισχύει για τα άλλα ΥΗΕ, ισχύει κι εκεί. Όταν βλέπουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες πρέπει να σταματά το εργοστάσιο και να ανοίγουν τα πάντα. Εμείς θα ζητήσουμε την τροποποίηση όλων αυτών και τον πλήρη συντονισμό κι όχι μόνο στις δύσκολες στιγμές», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.
Συνέχεια...

Μήπως πρέπει να επιβληθεί η εφαρμογή του νόμου και στα super markets;;;

Ιανουαρίου 29, 2021 0
Μήπως πρέπει να επιβληθεί η εφαρμογή του νόμου και στα super markets;;; 
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Αναρωτιέμαι...
Πήγα μια από τις προηγούμενες ημέρες, να κάνω αγορές σ' ένα από τα μεγάλα SUPER MARKETS της πόλης μου, στην Ηγουμενίτσα.
Παρά τις οδηγίες και τους περιορισμούς (λόγω COVID), αντίκρυσα μια κατάσταση απαράδεκτη.
Μεγάλος συνωστισμός!!!
Ακόμη και οικογένειες με μικρά παιδιά, σουλατσάριζαν άνετα και χαλαρά, αναζητώντας και συζητώντας για τις αγορές που θα έκαναν. Κανένας σεβασμός στις οδηγίες!
Κανένας έλεγχος για τον αριθμό των πελατών ή για τις αποστάσεις, που έπρεπε να τηρούνται!! Μεγάλη εστία μόλυνσης!!

Κι αν θα κληθούν τα καταστήματα να κλείσουν, δεν θα κλείσουν τα SUPER MARKETS, αλλά θα την πληρώσουν πάλι τα μικρά μαγαζάκια, που ούτως ή άλλως τηρούν όλες τις οδηγίες, αγωνιζόμενα να βγάλουν ένα μεροκάματο για να επιβιώσουν.
Ποιός θα πληρώσει γι' αυτήν την παρανομία και την έλλειψη σεβασμού ορισμένων πολιτών και ιδιαίτερα κάποιων μεγάλων SUPER MARKETS, προς τις οδηγίες και προς τους άλλους εμπόρους;
Μήπως πρέπει να γίνεται κάποιος έλεγχος από τους αρμόδιους, ώστε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Αναρωτιέμαι!!
(Περιττό να σας αναφέρω ότι εγώ αποχώρησα αμέσως χωρίς να κάνω καμία αγορά).

Με τιμή
Ελένη Κύρκου Σαφάκα
Ηγουμενίτσα 28 -1 - 2021

Συνέχεια...

Τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για θέματα της Ηπείρου ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης

Ιανουαρίου 29, 2021 0
Τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για θέματα της Ηπείρου ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης 
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Για τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, τον οποίο ενημέρωσε για θέματα της Ηπείρου, αλλά και σε άλλα τρέχοντα ζητήματα, αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

Ειδικότερα: 
Η διαχείριση της πανδημίας και η αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων 
Ο Πρωθυπουργός εξήρε τις προσπάθειες που έγιναν για τη μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο, με τον Περιφερειάρχη να τονίζει σε σημερινές του δηλώσεις τα εξής: 
«Ανέφερα στον Πρωθυπουργό πως γίνεται η δουλειά στην περιοχή μας, που είναι αποτέλεσμα της μεγάλης συνεργασίας όλων των φορέων. Βεβαία, μεγάλο ρόλο έχουν παίξει και οι πολίτες, οι οποίοι ως Ηπειρώτες είμαστε πειθαρχικοί, και ακούμε και προσπαθούμε. Βεβαία παρασπονδίες υπάρχουν. Γι’ αυτό λέω σε όλους να έχουν πολύ, πάρα πολύ προσοχή μέχρι να δούμε τι θα γίνει με το εμβόλιο. Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από το εμβόλιο και την προσοχή μας. Και κάνω την έκκληση σε αυτό το σημείο». 

Προτάσεις για αποτροπή «ελληνοποιήσεων» αγροτικών προϊόντων 
Ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν, ήταν τα περαιτέρω βήματα που πρέπει να γίνουν για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και ειδικότερα η αποτροπή των «ελληνοποιήσεων» αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων. 
Όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης: «Έχει ψηφιστεί ο νόμος που επιβάλλει τεράστια πρόστιμα σε όσους κάνουν ελληνοποιήσεις, αλλά όλα αυτά θέλουν συμπληρωματικές παρεμβάσεις. Βλέπουμε να κυκλοφορούν στα σούπερ μάρκετ προϊόντα – ειδικά κίτρινα τυριά- τα οποία έχουν ωραίους τίτλους, αλλά ούτε παράγονται, ούτε έχουν ελληνικό γάλα. Εμείς εδώ είμαστε να στηρίξουμε τον ποιοτικό πρωτογενή τομέα. Αυτό ανάδειξα και στον κ. Πρωθυπουργό και είπα πως εκτός από τα μέτρα που είχε πάρει ο (πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης) κ. Βορίδης, πρέπει να υπάρξουν και άλλα. Του έδειξα (χαρακτηριστικά) δε το τι γίνεται με το μέλι. Κυκλοφορεί μέλι στην Ελλάδα, το οποίο ο καταναλωτής το νομίζει ελληνικό – άντε βουλγάρικο- και αυτό έχει έρθει από την Κίνα μόνο ως τροφή για τις μέλισσες. Έχουν γίνει πολλά λάθη στη νομοθεσία από το 2016-2017, είτε αυτό λέγεται ελληνικό γιαούρτι, είτε παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων, είτε το απλό γάλα που έχουμε στην αγορά. Όλα αυτά για εμένα θέλουν διόρθωση». 
Ο Πρωθυπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Περιφερειάρχη, τις οποίες ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να τις εξετάσει διεξοδικά σε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη. 

Κατηγορηματικό όχι σε αιολικά πάρκα σε υψόμετρο άνω των 1200 μέτρων 
Πρόταση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπέβαλλε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης προκειμένου να θεσπιστεί ανώτατο όριο τα 1.200 μέτρα για την κατασκευή αιολικών πάρκων ή την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και άνω αυτού να απαιτείται υποχρεωτικά η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών. Για το θέμα ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό, εξηγώντας ότι το ζήτημα επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά από τις αθρόες αδειοδοτήσεις που έχουν δοθεί από τη ΡΑΕ για κατασκευή ανεμογεννητριών ισχύος κάτω των 10 ΜW σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου και για τις οποίες δεν προβλέπεται διαδικασίας γνωμοδότησης του Περιφερειακού ή των Δημοτικών Συμβουλίων. 
Όπως είπε ο Περιφερειάρχης ισχύει αυτό έχει ειπωθεί και στο παρελθόν: Δεν μπορεί να καταστρέφεται κάτι που υπάρχει, για να γίνει κάτι άλλο, το οποίο προκαλεί βλάβη στο φυσικό περιβάλλον, επαναλαμβάνοντας ότι αυτή ήταν και παραμένει η θέση και του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, όπως την επαναβεβαίωσε στη συνάντηση της περασμένης Τρίτης. 
«Ο λόγος που είχαμε εναντιωθεί στα αιολικά πάρκα ισχύει και σήμερα», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης και συνέχισε: «Αυτό δηλαδή, που είχε πει και ο Πρωθυπουργός στα Πράμαντα. ότι δεν πρέπει να χαλάσουμε κάτι για να φτιάξουμε κάτι άλλο. Του παρέδωσα το έγγραφο που είχα στείλει στον Υπουργό Περιβάλλοντος και μου ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα ανακοινωθεί μέχρι ποιο υψόμετρο δεν θα υπάρχει θέμα για να τοποθετούνται ανεμογεννήτριες. Στην Ήπειρο ειδικά για ανεμογεννήτριες δύο Δήμοι το επέτρεψαν, αύριο μπορεί να το κάνουν κι άλλοι Δήμοι, αλλά αυτά γίνονται με σεβασμό στον τόπο και στους κατοίκους της περιοχής. Δεν μπορεί στο διηνεκές εταιρείες που δημιουργούνται και κάνουν κατάτμηση των παλιών αιολικών πάρκων να μας θεωρούν ευήθεις. Είμαι κάθετα αντίθετος και αυτή είναι η γραμμή και του Πρωθυπουργού. Να μη νομίζει κανείς ότι εμείς εδώ ελαφρά τη καρδία να αφήσουμε να χαλάσει το περιβάλλον». 

Την ανάληψη του συντονισμού των δράσεων για τον Καλαμά ζητά ο Περιφερειάρχης 
Στις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στη διαχείριση των ζητημάτων που αφορούν τον ποταμό Καλαμά, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων και η ανάθεση στην Περιφέρεια του πλήρους συντονισμού των δράσεων και παρεμβάσεων που απαιτούνται για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Όπως εξήγησε, σήμερα η Περιφέρεια παρεμβαίνει στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας, ενώ η αρμοδιότητα για τα Ύδατα ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η απομάκρυνση των ξηρών πλατάνων ανήκει στις Δασικές Υπηρεσίες, το άνοιγμα του θυροφράγματος της λίμνης Παμβώτιδος στο ΓΟΕΒ (που επίσης εποπτεύεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση), ενώ για το Δέλτα του Καλαμά αρμόδιος είναι ο Φορέας Διαχείρισης. Όσον αφορά το ΥΗΕ Ραγίου, τόνισε ότι μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει στη διάθεσή της εγκεκριμένη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και δεν υπάρχει πρόβλεψη για το ποιος φορέας θα ανοίγει το θυρόφραγμα για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων. «Ό, τι ισχύει για τα άλλα ΥΗΕ, ισχύει κι εκεί. Όταν βλέπουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες πρέπει να σταματά το εργοστάσιο και να ανοίγουν τα πάντα. Εμείς θα ζητήσουμε την τροποποίηση όλων αυτών και τον πλήρη συντονισμό κι όχι μόνο στις δύσκολες στιγμές», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης. 

Άλλα θέματα: 

Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, μεταξύ άλλων, τέθηκαν και τα εξής θέματα: 

- Οδική σύνδεση Ιόνιας οδού με Κακαβιά: Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε στον Περιφερειάρχη, ότι η Ε.Ε. είναι ιδιαίτερα δύσκολη σε εγκρίσεις για έργα υποδομών, ωστόσο ο ίδιος θα επιμείνει μέχρι τέλος για την ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης και ζήτησε να συνεχιστούν οι διαδικασίες ωρίμανσης του έργου. 

- Υπεραστικές συγκοινωνίες: Μετά την ενημέρωση που έγινε από τον Περιφερειάρχη για τα προβλήματα που υπάρχουν στην εκτέλεση δρομολογίων από τα υπεραστικά ΚΤΕΛ από τις πόλεις στα χωριά και αντίστροφα, ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον Υφυπουργό Μεταφορών Ιωάννη Κεφαλογιάννη και την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους Προέδρους των ΚΤΕΛ της Ηπείρου, στην οποία θα παραβρεθεί και ο Περιφερειάρχης. 

- Κλειστό Ξιφασκίας: Η αποδέσμευση του κλειστού Ξιφασκίας θα γίνει μετά τον Ιούλιο και αφού προηγηθεί εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τα εγκαίνια του Ελληνικού. «Θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μας, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αθλητικός και ως εκθεσιακός χώρος», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.
Συνέχεια...

Παύση Ανταποκριτών ΟΓΑ-eΕΦΚΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Ιανουαρίου 29, 2021 0
Παύση Ανταποκριτών ΟΓΑ-eΕΦΚΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας 

Σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 17912/19-1-2021 απόφαση του Υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ, κ. Κωνσταντίνου Τσαγκαρόπουλου, παύεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων των Ανταποκριτών ΟΓΑ – e-ΕΦΚΑ για θέματα ασφάλισης, συνταξιοδότησης και παροχών των ασφαλισμένων. Η εν λόγω παύση οφείλεται στην έναρξη παραγωγικής λειτουργίας της Τοπικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, με έδρα την Ηγουμενίτσα, στην οποία οι ασφαλισμένοι θα απευθύνονται από εδώ και στο εξής. 

Ευχαριστούμε όλους τους Ανταποκριτές του Δήμου Ηγουμενίτσας, οι οποίοι επί σειρά ετών συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων πρώην ΟΓΑ και συμπαραστάθηκαν ενεργά στη στήριξη της ελληνικής υπαίθρου.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα