06/15/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Ηγουμενίτσα: Κάλεσμα του Μ-Λ ΚΚΕ σε απεργιακή συγκέντρωση στις 16 Ιούνη, 11 πμ. στην Πλατεία Δημαρχείου

Ιουνίου 15, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Κάλεσμα του Μ-Λ ΚΚΕ σε απεργιακή συγκέντρωση στις 16 Ιούνη, 11 πμ. στην Πλατεία Δημαρχείου

Η Κ. Ο. Θεσπρωτίας του Μ-Λ ΚΚΕ καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΘ, στις 16 Ιούνη 2021, ώρα 11πμ στην Πλατεία Δημαρχείου, στην Ηγουμενίτσα, ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα
Συνέχεια...

Πώς μπορώ να σταματήσω να ανησυχώ; Της Αγγελικής Τζοβάρα*

Ιουνίου 15, 2021 0
Πώς μπορώ να σταματήσω να ανησυχώ; Της Αγγελικής Τζοβάρα*

Γράφει η Αγγελική Τζοβάρα
Ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια

Η ανησυχία, είναι μια αλυσίδα από συνεχείς, αρνητικά φορτισμένες σκέψεις οι οποίες είναι ανεξέλεγκτες και στοχεύουν στην επίλυση προβλημάτων. Η ανησυχία κατά συνέπεια διαφοροποιείται από το άγχος που χαρακτηρίζει κλινικές διαταραχές όπως η ιδεοψυχαναγκαστική, η διαταραχή πανικού ή η κατάθλιψη. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές έχει καταστροφικές συνέπειες για το άτομο.

Σε πρόσφατη έρευνα βρέθηκε ότι το 85% των ανησυχιών είχαν ουδέτερο ή θετικό αποτέλεσμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι 17 από τις 20 φορές που αγχωνόμαστε δεν έπρεπε να έχουν γίνει γιατί όλα πήγαν καλά τελικά. Όσο για το υπόλοιπο 15% που δεν είχε την έκβαση που θέλαμε, το 79% των ανθρώπων ανέφερε ότι χειρίστηκε την κατάσταση πολύ καλύτερα από όσο περίμενε και τα κατάφερε. Την επόμενη φορά που θα αγχωθείτε ρωτήστε τον εαυτό σας «μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό;», «έχω κάποιο έλεγχο στην κατάσταση;». Αν η απάντηση είναι «όχι» που σημαίνει ότι δεν εξαρτάται από εμένα η έκβαση αυτού που πρόκειται να συμβεί, αφήστε την ανησυχία να περάσει και σταματήστε να ταλαιπωρείστε επειδή δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για την κατάσταση. Αν η απάντηση είναι «ναι» που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό που συμβαίνει, φτιάξτε ένα πλάνο δράσης: τι μπορείτε να κάνετε, πότε μπορείτε να λάβετε δράση και στη συνέχεια σχεδιάστε και ξεκινήστε. Η ανησυχία και το άγχος σας θα μειωθούν δραστικά όταν λάβετε δράση.

1. «κι αν..;»

«Κι αν γελάσουν μαζί μου;», «κι αν αποτύχω;», «κι αν γίνω ρεζίλι και όλοι με κοροϊδέψουν;». Η δυσκολία με τα «και αν» έγκειται στο ότι ανησυχείτε για πράγματα τα οποία δεν έχουν συμβεί και πολλές φορές δεν πρόκειται να συμβούν ποτέ. Τα καταστροφικά σενάρια που ενεργοποιούνται στο νου μας γίνονται απίστευτα ρεαλιστικές απεικονίσεις - και επειδή φαντάζεστε ότι το αεροπλάνο που επιβιβαστήκατε εκρήγνυται (παρόλο που είναι μόνο στη φαντασία σας) είναι πιθανό και να συμβεί μόνο επειδή το σκέφτεστε! Σκεφτείτε πόσο ρεαλιστικό και πιθανό είναι κάθε φορά αυτό που σκέφτεστε και αναρωτηθείτε «ποιο είναι στην πραγματικότητα το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί;» και στη συνέχεια «πως θα μπορούσα να αντιμετωπίσω αυτό που θα συμβεί;». Κατά συνέπεια, είναι εξαιρετικά πιθανό να επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο σας κανονικά, να υπάρχουν ενδεχομένως κάποιες φυσιολογικές αναταράξεις και να προσγειωθείτε τελικώς στον προορισμό σας. Οι πιθανότητες να προσκρούσει ή να εκραγεί το αεροπλάνο σας είναι απειροελάχιστες αφενός και δεν μπορείτε να κάνετε το παραμικρό γι’ αυτό αφετέρου. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς πόσες πτήσεις γίνονται κάθε λεπτό σε όλα τα αεροδρόμια κάθε πόλης και χώρας του πλανήτη και θα διαπιστώσει ότι οι πτήσεις που φτάνουν με ασφάλεια στον προορισμό τους καθημερινά είναι χιλιάδες, οπότε η πιθανότητα να ταξιδέψετε με ασφάλεια είναι τεράστια. Θα περιορίσετε τις επιλογές που έχετε στη ζωή σας ανησυχώντας για κάτι που είναι αδύνατον να συμβεί και ταυτόχρονα είναι έξω από την επιρροή σας;

2. η ανησυχία δεν είναι βοηθητική

Οι άνθρωποι συνήθως πιστεύουν ότι όταν αγχώνεται κανείς παραμένει ασφαλής, είναι σε εγρήγορση, δείχνει ότι νοιάζεται, προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο ή κι ακόμη ότι μ’ αυτόν τον τρόπο σταματάει το να συμβούν άσχημα πράγματα. Θυμηθείτε όμως ότι το να αγχώνεται και να ανησυχεί κανείς δεν επηρεάζει κανένα γεγονός από το να συμβεί ή όχι. Το μόνο που κάνει η ανησυχία είναι να αυξήσει το άγχος και το φόβο σε σημείο που να μην μπορεί κανείς να σκεφτεί λογικά για μια κατάσταση. Την επόμενη φορά που θα αγχωθείτε ρωτήστε τον εαυτό σας «με κάνει να νιώθω καλύτερα ή χειρότερα η ανησυχία; Με βοηθάει να κάνω ένα ρεαλιστικό πλάνο προκειμένου να αντιμετωπίσω το ζήτημα;».

3. κάντε επιλογή...

Ο στόχος της επιλογής δεν είναι να βάλετε σε προτεραιότητα τις ανησυχίες σας αλλά να συνειδητοποιήσετε πόσο ανώφελο είναι να ανησυχεί κανείς. Επιλέγοντας κάποιες από αυτές, θα πρέπει αναπόφευκτα να αποστασιοποιηθείτε και να τις αξιολογήσετε με ψυχραιμία. Τότε αναμφίβολα θα ανακαλύψετε ότι οι ανησυχίες σας θα μειωθούν στο μισό ίσως και να εξαλειφθούν, όσο θα αντιλαμβάνεστε ότι α) δεν είναι τόσο σημαντικό όσο νομίζετε, β) δεν εξαρτάται από εσάς η έκβασή του, γ) έχει κάποια σημασία για σας και μπορείτε να κάνετε κάτι για να βελτιώσετε την κατάσταση από το να ανησυχείτε χωρίς να δράτε κατάλληλα.

*Η Αγγελική Τζοβάρα είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια με έδρα την Ηγουμενίτσα, τηλ. επικοινωνίας 6983719069


Συνέχεια...

Μόνο 10 νέα κρούσματα σήμερα σε όλη την Ήπειρο - Η κατάσταση πανελλαδικά

Ιουνίου 15, 2021 0
Μόνο 10 νέα κρούσματα σήμερα σε όλη την Ήπειρο - Η κατάσταση πανελλαδικά

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων στην Ήπειρο
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 0
ΠΕ Ιωαννίνων 9
ΠΕ Πρέβεζας 1

Ημερήσια έκθεση covid-19 του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 835, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 416.195 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 28 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.102 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.465 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 343 (64.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 87.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.573 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 75 (ημερήσια μεταβολή +13.64%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 98 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)
Συνέχεια...

Ηγουμενίτσα: Rent all cars ΝΤΑΣΙΟΣ

Ιουνίου 15, 2021 0
Ηγουμενίτσα: Rent all cars ΝΤΑΣΙΟΣ

Για τις καλοκαιρινές αποδράσεις σας με αφετηρία τη Δυτική Ελλάδα, επιλέξτε ασφαλή αυτοκίνητα από την εταιρεία Rent all cars του Ηλία Ντάσιου στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας.

1) Ασφαλής μετακίνηση με το αυτοκίνητο που σας ταιριάζει και εγγυάται η 40χρονη παρουσία του καταστήματός μας στη συντήρηση και πώληση ελαστικών και αυτοκινήτων: Βουλκανιζατέρ, Συνεργείο αυτοκινήτων, Γνήσια Ανταλλακτικά των αυτοκινήτων μας, ενημερωμένα στην αιχμή της τεχνολογίας για το χώρο της αυτοκίνησης, και, 24ωρη εξυπηρέτηση όπου κι να βρίσκεστε.

2) Το κατάστημά μας, στην είσοδο του Διεθνούς Λιμένα της Ηγουμενίτσας και της Εγνατίας Οδού μεγιστοποιεί τις δυνατότητές σας, όχι μόνο για ασφαλή αλλά και πολλαπλή μετακίνηση σ' ένα εκτεταμένο οδικό, θαλάσσιο και εναέριο δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας και των Επτανήσων.

3) Ένας διαρκώς ανανεούμενος στόλος αυτοκινήτων. Αυτοκίνητα από 0 έως 20.000 klm. Σε ευρεία ποικιλία επιλογών κυβισμού – από 1000 cc έως 3000 cc, σε συμβατικά, πολυμορφικά και καθαρόαιμα 4κίνησης (4x4), τα αυτοκίνητα RAC NTASIOS υπερκαλύπτουν τις ανάγκες σας για απόδραση στο βουνό, και τη θάλασσα της Δυτικής Ελλάδας, από και προς τα αεροδρόμιά της, ενώ η ασφαλής οδήγηση και η απόλαυση της αναλογίας τιμών και ποιότητας, μετατρέπει τις μετακινήσεις σας από μέσο σε σκοπό!

4) Οι προοπτικές που ξεδιπλώνονται μπροστά σας, άπειρες. Με την παράδοση του οχήματος που επιλέγετε σε οποιοδήποτε χώρο επιθυμείτε – από την Ηγουμενίτσα, την Πάργα, την Πέρδικα, τα Σύβοτα, στο χώρο του ξενοδοχείου σας ή. στα αεροδρόμια των Ιωαννίνων, της Κέρκυρας, της Πρέβεζας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και την παραλαβή τους από όποιο σημείο ταιριάζει στη ροή των διακοπών σας, η RAC NTASIOS διασφαλίζει για σας την απόλυτη βεβαιότητα ότι οι διακοπές σας δε θα... διακοπούν από τα συνήθη απρόοπτα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του rentallcars.gr και επιλέξτε την κατηγορία του αυτοκινήτου που προτιμάτε.

Για περισσότερες πληροφορίες

Τηλ. (+30) 2665029451-2665023796
Fax (+30) 2665029452
Κιν. 6906266826 // 6944885019
ntasios@rentallcars.gr
Συνέχεια...

Β. Γιόγιακας: "Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πραγματικά και επίκαιρα προβλήματα των εργαζομένων" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ιουνίου 15, 2021 0
Β. Γιόγιακας: "Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πραγματικά και επίκαιρα προβλήματα των εργαζομένων" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας η κυβέρνηση επιχειρεί να απαντήσει σε πραγματικά και επίκαιρα προβλήματα της εργασίας που συναντώνται με αυτά της οικογενειακής και προσωπικής ζωής, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας υπογράμμισε ότι η αντιπολίτευση καταφεύγει σε σκόπιμη σύγχυση και παραπληροφόρηση για επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου. «Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει κατάργηση του 8ώρου. Απλά οι 40 ώρες της εργάσιμης εβδομάδας μπορεί να μοιράζονται διαφορετικά μέσα στις ημέρες, κάτι που σε μεγάλες επιχειρήσεις και κλάδους όπως ο Τουρισμός εφαρμόζεται χρόνια. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό - όταν προβλέπεται ατομική συμφωνία με τον εργοδότη - μπορεί να γίνει μόνο με πρωτοβουλία του εργαζόμενου. Η πραγματικότητα είναι, επομένως, ότι το 40ωρο πληρώνεται στο ακέραιο. Όπως στο ακέραιο προβλέπεται να πληρώνονται οι υπερωρίες, και όχι φυσικά να ανταλλάσσονται με ρεπό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Γιόγιακας.

«Ύστερα από αυτά, θα περίμενε κανείς εκείνοι που κόπτονται για την προστασία των εργαζομένων, των γυναικών, των ποιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, εκείνοι που κόπτονται για την προστασία των θεμελιωδών ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και για την ευημερία των πολλών, να στηρίξουν τις ρυθμίσεις που αναμετρώνται με γνωστά και δύσκολα προβλήματα. Και όχι να στοιχίζονται πίσω από συνθήματα μιας άλλης εποχής, πίσω από μια στενή κομματική πελατεία που έχει από καιρό σταματήσει να εκφράζει το μεγαλύτερο και πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας. Δυστυχώς γι’ αυτούς, οι μάσκες έπεσαν!», είπε κλείνοντας την ομιλία του. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Κυρίες και κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, η σημερινή κυβέρνηση τολμά να αναμετρηθεί με τα προβλήματα του τόπου!
Προβλήματα που οι περισσότεροι ομολογούν ότι υπάρχουν, αλλά που κανείς δεν τόλμησε να αγγίξει ή δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά.

Αν μη τι άλλο, το παρόν νομοσχέδιο είναι άλλη μια απόδειξη ότι η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να απαντήσει σε προβλήματα πραγματικά, όσο και επίκαιρα.
Σε πεδία ευαίσθητα όσο και δύσκολα, όπως αυτά της εργασίας, που μάλιστα συναντώνται με αυτά της οικογενειακής και προσωπικής ζωής.
Άραγε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν είναι πρόβλημα η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία;
Δεν είναι πρόβλημα, όταν επιχειρούνται παρεμβάσεις για να πέσουν «στα μαλακά» κάποιοι που έχουν παραβεί την εργατική νομοθεσία;

Ή όταν μια ισχνή μειοψηφία οργανωμένων συμφερόντων παρανομεί και αρνείται να εξυπηρετήσει βασικές ανάγκες της κοινωνίας;
Δεν είναι πρόβλημα, όταν η εργασιακή πραγματικότητα στέκεται εμπόδιο στη δημιουργία οικογένειας;

Ή όταν το άτομο γίνεται αποδέκτης συμπεριφορών στο χώρο εργασίας που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του;
Ή μήπως δεν είναι πρόβλημα η κατάχρηση της τηλεργασίας, που ήλθε στην επιφάνεια μετά τα lockdown των προηγούμενων μηνών;
Ασφαλώς και όλα αυτά είναι προβλήματα!

Και είναι μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας – αυτή που κάποιοι βάζοντας ταμπέλες αποκαλείτε «νεοφιλελεύθερη» και «συντηρητική» - που έρχεται να τα αντιμετωπίσει.
Με προχωρημένες παρεμβάσεις που δανείζονται την εμπειρία ευρωπαϊκών κρατών, άλλων με παράδοση στο κράτος πρόνοιας, άλλων με αριστερές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις.
Που προστατεύουν καλύτερα τους εργαζόμενους και τους δίνουν τη δύναμη της επιλογής.
Που δίνουν και στις επιχειρήσεις περισσότερη ευελιξία ώστε να μπορούν να σταθούν στον διεθνή ανταγωνισμό, να αναπτυχθούν για να δημιουργήσουν δουλειές.
Αυτή η κυβέρνηση αφαιρεί από κάποιους το μονοπώλιο του «φιλεργατισμού» και της «κοινωνικής ευαισθησίας».

Και αυτό είναι που ενοχλεί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι:
ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που «τη βγαίνει» σε κάποιους «από τα αριστερά»!
ότι μπαίνει σε χωράφια που μέχρι πρόσφατα κάποιοι θεωρούσαν δικά τους!
Γι’ αυτό αντιδρούν με τον μόνο τρόπο που γνωρίζουν!
Με φυγή προς τα πίσω.
Ανασύροντας προκάτ συνθήματα, έτοιμα για κάθε χρήση.
Προστατεύοντας κατεστημένα συμφέροντα και προνόμια, που μάλιστα έχουν κοστίσει στην κοινωνία και τη χώρα.
Και, το χειρότερο, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις των πολιτικών τους αντιπάλων και παραπληροφορώντας τους πολίτες.
Αυτή η σκόπιμη σύγχυση και παραπληροφόρηση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι αποκαλύφθηκε στις Επιτροπές.

Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ξέρουν αυτό που πραγματικά θα ισχύσει και όχι αυτό που κάποιοι διαδίδουν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα…
Η πραγματικότητα, λοιπόν, είναι ότι δεν υπάρχει κατάργηση του 8ώρου.
Απλά οι 40 ώρες της εργάσιμης εβδομάδας μπορεί να μοιράζονται διαφορετικά μέσα στις ημέρες, κάτι που σε μεγάλες επιχειρήσεις και κλάδους όπως ο Τουρισμός εφαρμόζεται χρόνια.
Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό –όταν προβλέπεται ατομική συμφωνία με τον εργοδότη- μπορεί να γίνει μόνο με πρωτοβουλία του εργαζόμενου.
Η πραγματικότητα είναι, επομένως, ότι το 40ωρο πληρώνεται στο ακέραιο.

Όπως στο ακέραιο προβλέπεται να πληρώνονται οι υπερωρίες, και όχι φυσικά να ανταλλάσσονται με ρεπό…
Απλά αυξάνεται το πλαφόν των υπερωριών για να μπορεί μια επιχείρηση να ανταποκριθεί στην εποχικότητα της ζήτησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για να μπορεί ο εργαζόμενος να ενισχύσει το εισόδημά του.

Η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε η 3η χώρα στην Ευρώπη που φέρνουμε μέτρα για την προστασία όσων εργάζονται στο σπίτι, με κυριότερο το δικαίωμα αποσύνδεσης.
Όπως είναι πραγματικότητα ότι με την Επιθεώρηση Εργασίας να γίνεται Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή δεν παραβιάζεται η συνταγματική πρόβλεψη ότι το δικαίωμα εργασίας προστατεύεται από το Κράτος.
Γιατί οι Ανεξάρτητες Αρχές είναι διοικητικά όργανα που είναι ενταγμένα στο Κράτος!

Είναι, επίσης, πραγματικότητα ότι εφαρμόζεται επιτέλους, με σκοπό να γίνει υποχρεωτική, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.
Για να ελεγχθεί η αδήλωτη και απλήρωτη εργασία και να πληρώνεται ο εργαζόμενος τις υπερωρίες που έχει δουλέψει.
Αυτές είναι μόνο μερικές από τις προβλέψεις που βελτιώνουν τη θέση των εργαζομένων, βελτιώνουν τις επιλογές και βελτιώνουν την προστασία τους.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Αναφέρθηκα σε σημεία που, δυστυχώς, μπήκαν κάτω από τον παραμορφωτικό φακό της κομματικής σκοπιμότητας.
Θα ήταν άδικο να μην αναφερθώ ωστόσο σε ολόκληρα μέρη του νομοσχεδίου με τα οποία πιστεύω και ελπίζω ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα τα κόμματα, οφείλουν να συμφωνήσουν.
Και σε αυτά τα θέματα, είναι μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που έρχεται να κάνει τη διαφορά.

Είναι αυτά που αφορούν την ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογένειας, από την καθιέρωση και επέκταση μιας σειράς αδειών για γονείς και την προστασία των γονιών από απόλυση, μέχρι τις ευέλικτες ρυθμίσεις για γονείς και για φροντιστές κοντινών ατόμων με σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Αλλά και το μέρος για την αντιμετώπιση της βίας και παρενόχλησης, του οποίου οι ρυθμίσεις αγκαλιάζουν μέχρι και δραστηριότητες με μεγαλύτερη εργασιακή ανασφάλεια και περιορισμένη προστασία, όπου απασχολούνται συνήθως γυναίκες.

Ύστερα από αυτά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα περίμενε κανείς εκείνοι που κόπτονται για την προστασία των εργαζομένων, των γυναικών, των ποιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού,

εκείνοι που κόπτονται για την προστασία των θεμελιωδών ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και για την ευημερία των πολλών,
να στηρίξουν τις ρυθμίσεις που αναμετρώνται με γνωστά και δύσκολα προβλήματα.

Και όχι να στοιχίζονται πίσω από συνθήματα μιας άλλης εποχής, πίσω από μια στενή κομματική πελατεία που έχει από καιρό σταματήσει να εκφράζει το μεγαλύτερο και πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, οι μάσκες έπεσαν!
Θα φανεί άλλωστε και στην ονομαστική ψηφοφορία της Τετάρτης!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO ΕΔΩ
Συνέχεια...

Βρέθηκε αμφορέας στην παραλία Ζάβια των Συβότων

Ιουνίου 15, 2021 0
Βρέθηκε αμφορέας στην παραλία Ζάβια των Συβότων

Ενημερώθηκε στις 11/6, η Λιμενική Αρχή Συβότων, για την ύπαρξη και ανάσυρση αμφορέα στην θαλάσσια περιοχή της παραλίας ”ΖΑΒΙΑ” Συβότων Θεσπρωτίας.

Ο αμφορέας μεταφέρθηκε στη Λιμενική Αρχή ενώ πρόκειται να παραδοθεί στην Εφορία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.


Συνέχεια...

Εκδήλωση ενδιαφέροντος ειδικοτήτων στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Ιουνίου 15, 2021 0
Εκδήλωση ενδιαφέροντος ειδικοτήτων στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν την προτίμησή τους σχετικά με τις νέες ειδικότητες που θα θέλατε να λειτουργήσουν στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας κατά το έτος κατάρτισης 2021-2022. Οι προτάσεις σας θα ληφθούν υπόψη για την τελική διαμόρφωση της πρότασης ειδικοτήτων του ΙΕΚ προς την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησής & Νεολαίας.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος ΔΕΝ αποτελεί εγγραφή . Για τις εγγραφές θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση μετά την οριστική έγκριση των ειδικοτήτων.

Στην παρακάτω φόρμα καλείστε να επιλέξετε έως και δύο ειδικότητες της προτίμησης σας.

Με εκτίμηση,
Μπούας Ηλίας
Διευθυντής

Δ.ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
28ης Οκτωβρίου 7
Τ.Κ. 46100 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Τηλ : 2665 026987
Συνέχεια...

Ήπειρος: 8 πρόστιμα χθες για μετακινήσεις και μη χρήση μάσκας

Ιουνίου 15, 2021 0
Ήπειρος: 8 πρόστιμα χθες για μετακινήσεις και μη χρήση μάσκας

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (14-06-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 8 παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

3 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

5 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα