12/05/19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Ημερήσια Απόδραση στο Πάρκο των Ευχών Λάρισας

Δεκεμβρίου 05, 2019 0
Ημερήσια Απόδραση στο Πάρκο των Ευχών Λάρισας

Ημερήσια εκδρομή στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο Αλκαζάρ
"Πάρκο των Ευχών" στη Λάρισα.
Παγοδρόμιο - Χριστουγεννιάτικη Αγορά - Λούνα Πάρκ
Χωριό των Ξωτικών.
Τιμή Εισιτηρίου 20€ 
Κυριακή 15 & 22 Δεκεμβρίου 2019
Πώληση εισιτηρίων από Nikolaou tours
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2665027666
Συνέχεια...

Πέρδικα: Αιμοδοσία και χριστουγεννιάτικο bazaar την Κυριακή

Δεκεμβρίου 05, 2019 0
Πέρδικα: Αιμοδοσία και χριστουγεννιάτικο bazaar την Κυριακή

Την ημέρα της αιμοδοσίας ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και ο μορφωτικός και εκπολιτιστικός σύλλογος Πέρδικας θα βρίσκονται στην πλατεία της Πέρδικας με τις δημιουργίες τους για ένα μικρό χριστουγεννιάτικο bazzar.
Συνέχεια...

Εξόρμηση στο Μέτσοβο από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Κυνήγι - ψάρεμα ΜΠΟΥΡΣΙΝΟΣ: Μεγάλες προσφορές σε είδη ένδυσης

Δεκεμβρίου 05, 2019 0
Κυνήγι - ψάρεμα ΜΠΟΥΡΣΙΝΟΣ: Μεγάλες προσφορές σε είδη ένδυσης
Μεγάλες προσφορές μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων σε πουκάμισα, τζάκετ, παντελόνια, ζακέτες και fleece μπλούζες!!!!!


Συνέχεια...

Ριζόπουλος: Άλλη μια δικαίωση των Οριζόντων Ηπείρου η εξαγγελία για την Ανεργία

Δεκεμβρίου 05, 2019 0
Ριζόπουλος: Άλλη μια δικαίωση των Οριζόντων Ηπείρου η εξαγγελία για την Ανεργία 

Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής για την υλοποίηση προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων που θα απευθύνεται σε ανέργους της περιοχής, καθώς ήταν μια βασική δέσμευση των προγραμματικών προτάσεων της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», στις πρόσφατες εκλογές. 
Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το βαθμό που προκαλέσαμε το ενδιαφέρον της διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου, έπειτα από πολλά χρόνια διαχείρισης ευρωπαϊκών κονδυλίων, να στρέψει το ενδιαφέρον της στους ανέργους της περιοχής. 
Έχουμε ωστόσο να κάνουμε δυο επισημάνσεις, σε σχέση με τις λεπτομέρειες του προγράμματος που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Περιφερειακή Αρχή: 
Η πρόσκληση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δεν περιγράφει καθόλου τον ακριβή τρόπο επιλογής των ωφελούμενων. Επειδή έχουμε εμπειρία από τη λειτουργία της Περιφερειακής Αρχής εδώ και πολλά χρόνια, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινιστούν περαιτέρω τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων ωφελούμενων, ώστε να μη μετατραπεί τους επόμενους μήνες, η Περιφέρεια Ηπείρου και το γραφείο του Περιφερειάρχη, σε ένα απέραντο «παζάρι» που θα εκμεταλλευτεί τον πόνο οικογενειών και ανέργων της περιοχής. 
Οι δυνητικοί ωφελούμενοι της δράσης δεν είναι μόνο άνεργοι «με υψηλά τυπικά προσόντα», όπως πομπωδώς αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση, καθώς συμπεριλαμβάνει από διδάκτορες ως αποφοίτους ΕΠΑΛ… 
Δε διαφωνούμε με τη συγκεκριμένη λογική αλλά δεν καλύπτει τη βασική στόχευση των δικών μας προγραμματικών θέσεων που ήταν να δοθεί βάρος σε πτυχιούχους Πανεπιστημίου, κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, προκειμένου να αποτραπεί το λεγόμενο brain drain. Αυτό είχε τονίσει και με κατά καιρούς δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης... Η δράση της Περιφέρειας Ηπείρου, έτσι όπως φέρεται να σχεδιάστηκε, μοιράζοντας πιθανά τους διατιθέμενους πόρους, δεν εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη στόχευση. 
Καλούμε και προκαλούμε όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να πάρουν άμεσα θέση για το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να διαφυλάξουμε την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την ισότητα των ευκαιριών για όλους. 

Από το γραφείο Τύπου 

Συνέχεια...

Δήλωση Καχριμάνη για τη γέφυρα Πλάκας

Δεκεμβρίου 05, 2019 0
Δήλωση Καχριμάνη για τη γέφυρα Πλάκας 

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών για την αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας Πλάκας, δήλωσε και τα εξής: 
«Είναι ένα έργο που συμβολίζει την ενότητα και την κοινή προσπάθεια. Δεν ήταν εύκολο να γίνει. Θέλω να κάνω ειδική μνεία στους συντοπίτες μας του ΤΕΕ και ειδικά στον Γιώργο Σμύρη. Θα πω ένα ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν από την Περιφέρεια Ηπείρου και την εταιρεία ΤΕΡΝΑ που μας βοήθησε σε καίρια σημεία και όσους συμμετείχαν στο γίγνεσθαι των φάσεων αυτών που στηρίξαμε τα δύο βάθρα γιατί αν δεν γινόταν αυτά, δεν θα γινόταν ποτέ το γεφύρι όπως ήταν κάποτε. 
Στην Ελλάδα είναι δύσκολο πολλές φορές να κάνεις τα αυτονόητα. Αν δεν υπήρχε επιμονή από πλευράς μας στο Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων, πιθανόν να είχαμε χάσει το στοίχημα εξαιτίας της προμελέτης για την οποία υπήρχαν αντιρρήσεις. Δυστυχώ ς πολλές φορές τα Κεντρικά Συμβούλια είναι μακριά και από την πραγματικότητα και την ορθή κρίση».
Συνέχεια...

Καχριμάνης: Άμεσα θα γίνεται η αξιολόγηση των αιτήσεων επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων

Δεκεμβρίου 05, 2019 0
Καχριμάνης: Άμεσα θα γίνεται η αξιολόγηση των αιτήσεων επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων 

Στο ιστορικό του σχεδιασμού του καινοτόμου προγράμματος απασχόλησης ανέργων με υψηλά τυπικά προσόντα, αλλά και σε λεπτομέρειες που αφορούν το περιεχόμενο της πρόσκλησης, αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 
Ειδικότερα, ως προς τον σχεδιασμό ο Περιφερειάρχης ανάφερε ότι αυτός προέκυψε μετά από επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει μαζί με τους άλλους Περιφερειάρχης στη Γερμανία το 2014. Εκεί διαπίστωσε πως ο Δήμος Στουτγκάρδης στις «καλές πρακτικές» που εφάρμοζε, περιλαμβανόταν και πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων επιστημόνων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση δεξιοτήτων, το οποίο χρηματοδοτούνταν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. 
Στη συνέχεια μετά από διαδοχικές επαφές που είχε με τις Υπηρεσίες των Υπουργείων, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας, συνέθεσε και ενέταξε μια καινοτόμα πρόταση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 της Περιφέρειας, το οποίο εγκρίθηκε τελικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015. 
«Από τον περασμένο Μάρτιο αρχίσαμε την υποβολή αιτήσεων και τελικά η ΕΔΕΛ του Υπουργείου το ενέκρινε την περασμένη Παρασκευή, Έτσι από τις 7 Ιανουαρίου, θα μπορεί η κάθε επιχείρηση που θέλει να προσλάβει προσωπικό σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος, να υποβάλλει αίτηση. Για να προχωρήσει η διαδικασία γρήγορα, η αξιολόγηση θα είναι ανοικτή. Όποιος έχει τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, θα εγκρίνεται η αίτησή του. Το πρόγραμμα θα κλείσει στις 30 Ιουνίου. Οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν τουλάχιστον υποκατάστημα σε περιοχή της Ηπείρου», τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης. 
Αναφερόμενος σε επιμέρους στοιχεία και ερωτήματα ανέφερε τα εξής: 
Χρηματοδότηση: Το πρόγραμμα αρχίζει με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ, με δυνατότητα διπλασιασμού του, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον. 
Το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» καλύπτει μισθοδοσία και ασφαλιστικές εισφορές των προσληφθέντων για δεκαοκτώ μήνες και οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να καλύψουν το αντίστοιχο κόστος για άλλους τέσσερις μήνες. 
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά από την 7η Ιανουαρίου 2019 αποκλειστικά από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις 
Η αξιολόγηση είναι άμεση, χωρίς η Περιφέρεια ή η ΕΥΔ να παρεμβαίνει για το ποιους εργαζόμενους θέλει να προσλάβει η κάθε επιχείρηση. 
Υπάρχει όριο προσλήψεων ανά επιχείρηση, με το ανώτατο ποσό που μπορεί να διατεθεί είναι οι 100.000 ευρώ. 
Οι επιχειρήσεις που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να δραστηριοποιούνται στους κλάδους: Αγροδιατροφής, Υγείας- Ευεξίας, Τουρισμού- Πολιτισμού, Παροχή υπηρεσιών ΤΠΕ.
Συνέχεια...

Μάριος Κάτσης: «Άμεση λύση για τις διακοπές ρεύματος στο Γαρδίκι»

Δεκεμβρίου 05, 2019 0
Μάριος Κάτσης: «Άμεση λύση για τις διακοπές ρεύματος στο Γαρδίκι» 

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, με την οποία ζητά από το αρμόδιο υπουργείο να λυθεί άμεσα το πρόβλημα των συχνών διακοπών ρεύματος στο χωριό Γαρδίκι του Δήμου Σουλίου. 
Στην Αναφορά του Μάριου Κάτση επισυνάπτεται έγγραφο της κοινότητας Γαρδικίου προς τον ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ) Ηγουμενίτσας, με το οποίο διαμαρτύρεται ότι τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν πολύ συχνές, ακόμα και πολύωρες, διακοπές ρεύματος λόγω τεχνικών προβλημάτων, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε πολίτες και επιχειρήσεις, ζητώντας παράλληλα ενημέρωση για τις αιτίες και τις ενέργειες που έχουν γίνει για την επίλυση του προβλήματος. 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σχετικά: 
«Οι κάτοικοι στο Γαρδίκι είναι αγανακτισμένοι από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος και η εντεκάωρη διακοπή στις 28 Νοεμβρίου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη για την υγεία τους και οι διακοπές ρεύματος τους θέτουν σε κίνδυνο. Υπάρχουν πολίτες και επαγγελματίες που καταστρέφονται τα προϊόντα τους λόγω των διακοπών. Δε μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή. Η τοπική κοινότητα διαμαρτυρήθηκε εγγράφως προς τον ΔΕΔΔΗΕ Ηγουμενίτσας και θεώρησα χρέος μου να καταθέσω Αναφορά μέσω της Βουλής προς τον αρμόδιο Υπουργό, ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος». 

Συνέχεια...

Κάλεσμα της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για το συλλαλητήριο της 14ης Δεκεμβρίου

Δεκεμβρίου 05, 2019 0
Κάλεσμα της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για το συλλαλητήριο της 14ης Δεκεμβρίου

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ 
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Στις 14 Δεκέμβρη 2019, στις 12:30 το μεσημέρι θα γίνει στα Προπύλαια στην Αθήνα πανελλαδικό συλλαλητήριο που το οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, OAEΕ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, ΠΣΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ, ΠΟΣΕ-ΕΤΕΑΕΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ. 
Σε ανακοίνωσή της η ΣΕΑ αναφέρει: «Πάρτε όλοι μέρος μαζικά στον αγώνα να διεκδικήσουμε ό,τι με την βία μας άρπαξαν και συνεχίζουν όλες οι κυβερνήσεις. Ό,τι με αγώνα, σκληρή δουλειά και θυσίες κατακτήσαμε, πληρώσαμε με τον ιδρώτα και το αίμα μιας ζωής. Ό,τι με την βία μας άρπαξαν δεν μας χάρισαν, δεν το δανειστήκαμε και δεν το χρωστάμε σε κανέναν και τα διεκδικούμε στο ακέραιο. Να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που οδηγούν στο νέο προμελετημένο έγκλημα την Κοινωνική Ασφάλιση για εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας! Μετά τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε όλη την χώρα από κοινού με το εργατικό λαϊκό κίνημα στις 30 Νοέμβρη 2019, συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας. Να βάλουμε τέλος στις αυταπάτες στην αδιαφορία τον συμβιβασμό απέναντι στις θανατηφόρες συνεχόμενες αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων. 
Μόνο ο οργανωμένος μαζικός αγώνας μπορεί να ματαιώσει τα σχέδια της κυβέρνησης που αξιοποιεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο – λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, προκειμένου να προχωρήσουν στην επόμενη (πράξη) του έργου, που έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια περί νέου, δίκαιου και βιώσιμου Ασφαλιστικού, αφήνοντας άθικτο ότι μέχρι σήμερα μας έχουν αφαιρέσει. 
Οι κατακτήσεις, που με σκληρούς αγώνες και θυσίες επιτύχαμε για να εξασφαλίσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια θυσιάζονται στον βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων μαζί η κοινωνική ασφάλιση που ιδιωτικοποιείται. 
Οι ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούνται από μερίδα ΜΜΕ-Τύπου, που εξωραΐζουν τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, έπεσαν στον καιάδα μαζί με τους καλεσμένους τους που καθημερινά πουλούν μέσω μεγαλοδικηγορικών γραφείων αναδρομικά και εκατομμύρια επιστροφές που ποτέ οι συνταξιούχοι δεν έλαβαν. 
Ό,τι καταφέραμε μέχρι σήμερα και ό,τι πήραν οι συνταξιούχοι όπως: συντάξεις χηρείας, μη περικοπή προσωπικής διαφοράς και αφορολογήτου, επιστροφή από κρατήσεις αλληλεγγύης στις επικουρικές και υγεία, το καταφέραμε για όλους τους συνταξιούχους μέσα από τους αδιάκοπους αγώνες μας. 
Κανένα δικαστήριο δεν έχει δώσει πίσω ούτε ένα Ευρώ, παρά ότι χιλιάδες συνταξιούχοι δεν μας άκουσαν και πλήρωσαν αδρά τα μεγαλοδικηγορικά γραφεία. 
Μπροστά στην λαίλαπα που έρχεται εμείς οι συνταξιούχοι πού έχουμε βιώσει για πολλά χρόνια όλες αυτές τις θανατηφόρες πολιτικές εκτιμάμε ότι το σκηνικό που χτίζεται και προετοιμάζει τα νέα δεινά για συνταξιούχους και ασφαλισμένους, μόνο ο μαζικός αγώνας παντού μπορεί να ανατρέψει. 
Αγώνας μαζικός, οργανωμένος παντού, για: 
· Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποίηση τους. 
· Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών, νομοθετική ρύθμιση της 13ης και 14ης σύνταξης. Μπροστά στα Χριστούγεννα άμεση καταβολή του δώρου. 
· Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ. 
· Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις. 
· Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και Επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ. 
· Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. 
· Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής. 
· Την επαναλειτουργία όλων των δομών υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. 
· Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. 
· Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα». 

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που θα εκπληρώνει τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και όχι τα κέρδη των ολίγων. Πάρτε όλοι μαζικά αγωνιστικά μέρος στον αγώνα για να αποτρέψουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και να διεκδικήσουμε ότι με την βία μας έχουν αρπάξει, το Σάββατο 14/12/19 ώρα 12.30 μμ στην Αθήνα στα Προπύλαια και την πορεία στο μέγαρο Μαξίμου». 

Όλοι Οι Συνταξιούχοι Στα Προπύλαια Στις 14 Δεκέμβρη 2019 

Πληροφορίες για την αναχώρηση του λεωφορείου στα γραφεία του Συλλόγου 9 με 11 το πρωί η στο τηλέφωνο 2665027210 και από τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης μας. 

Για το Δ.Σ. 
Ο πρόεδρος                       ο Γ.Γ. 
Τάκης Πετσίνης        Δήμος Κώτσιας
Συνέχεια...

Παραμυθιά: Ερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης για Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Γλυκής

Δεκεμβρίου 05, 2019 0
Παραμυθιά: Ερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης για Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Γλυκής

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Δεκεμβρίου  
Σχετικά με τα κτιριακά προβλήματα του Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείο Γλυκής 

Μετά από πρόσκληση της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γλυκής, Κας Έλιας Ιωάννου, μεταβήκαμε στο σχολικό συγκρότημα Δημοτικού – Νηπιαγωγείου Γλυκής προκειμένου να διαπιστώσουμε τις απαράδεκτες, από άποψη ασφάλειας και υγιεινής, συνθήκες που επικρατούν εντός του κτιρίου και του προαύλιου χώρου. Η πρόεδρος του Συλλόγου και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου μας ενημέρωσαν διεξοδικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγεται η μαθησιακή διαδικασία. Είναι αλήθεια ότι οι συνθήκες που αντικρίσαμε ήταν εντελώς απαράδεκτες εν έτη 2019 σε ένα κράτος που διαρκώς ευαγγελίζεται την «Ανάπτυξη». Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν τα παρακάτω προβλήματα: 
Σχεδόν όλες οι τοιχοποιίες του κτιρίου ήταν γεμάτες υγρασία και φουσκωμένους σοβάδες με αποτέλεσμα να δημιουργείται στον εσωτερικό χώρο (αίθουσες διδασκαλίας κλπ.) επικίνδυνη και άκρως ανθυγιεινή ατμόσφαιρα με σοβαρές συνέπειες για την υγεία των μαθητών. Από αναφορές του Συλλόγου Γονέων, εξαιτίας της μούχλας, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας επιβαρύνουν το αναπνευστικό τους. Ακόμα και παιδιά χωρίς προηγούμενο ιστορικό παρουσιάζουν βρογχίτιδες, βρογχιολίτιδες και άλλες παθήσεις επιβαρύνοντας την υγεία τους. 
Ρωγμές στην οροφή και στις τοιχοποιίες του κτιρίου που οφείλονται σε σεισμικές δονήσεις και άλλες αιτίες (υγρασία, κακοτεχνίες) που αν μη τι άλλο προκαλούν ανησυχία όσον αφορά τη συμπεριφορά του κτιρίου σε μελλοντικές πιο ισχυρές δονήσεις. 
Κουφώματα αλουμινίου με μονούς υαλοπίνακες κάτω από την οροφή, που στην κυριολεξία στάζουν νερά και επιπλέον επάνω σε αυτά τα τζάμια εφάπτεται η στέγη τμήματος του κτιρίου. Αφενός αυτή η κατασκευαστική καινοτομία προκαλεί εισροή νερού και υγρασίας και αφετέρου μπορεί να προκαλέσει άκρως επικίνδυνες συνέπειες σε πιθανό σπάσιμο των τζαμιών από σεισμό. Πραγματικά μιλάμε για «τζάμια λαιμητόμους». 
Μπασκέτα υπό κλίση στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο εδώ αν αναλογιστούμε και το τραγικό περιστατικό του περασμένου Αυγούστου στη Χίο… 
Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ήδη τεθεί ύστερα από ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Αναστάσιου Σουλάκη της παράταξης «Τόπος Αξιών» και μάλιστα σε δύο διαδοχικά Δημοτικά Συμβούλια. Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι το θέμα ήδη δρομολογείται προς επίλυση. Η αλήθεια είναι ότι η επίλυση του θέματος ήταν η τοποθέτηση σιλικόνης στα κουφώματα! 
Κατόπιν τούτου, επαναφέρουμε το θέμα και ερωτούμε τη Δημοτική Αρχή Σουλίου: 

- Έχει γίνει κάποιος αντισεισμικός έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αν ναι, ποια τα στοιχειοθετημένα αποτελέσματα αυτού; Έγινε ουσιαστικός έλεγχος ή απλά οπτικός έλεγχος; 
- Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες (προφανώς όχι με σιλικόνες ή ανούσιους οπτικούς ελέγχους) είναι διατεθειμένη να προβεί η Δημοτική Αρχή προκειμένου να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες για τους μαθητές και τους εργαζόμενους στο σχολείο; 
- Γιατί δημιουργούνται όλες αυτές οι απαράδεκτες καταστάσεις στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα αλλά και γενικότερα σε πολλά σχολεία του Δήμου; Είναι απόρροια ανικανότητας των Διοικούντων; Είναι θέμα προτεραιοτήτων; Ή είναι ζήτημα υποχρηματοδότησης και πολιτικών επιλογών; 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι 
Ηλίας Κουτσής και Ηλίας- Δημήτρης Χρήστου 
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα Πέμπτη 5/12