03/11/21 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

ΚΚΕ(μ-λ) Θεσπρωτίας: "Συγκέντρωση το Σάββατο 13/3/ στην Ηγουμενίτσα"

Μαρτίου 11, 2021 0
ΚΚΕ(μ-λ) Θεσπρωτίας: "Συγκέντρωση το Σάββατο 13/3/ στην  Ηγουμενίτσα"
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/3,  12 το μεσημέρι πλατεία ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Φασιστικοποίηση - κρατική τρομοκρατία
μαζί με τα απαγορευτικά μέτρα που ΔΕΝ αντιμετωπίζουν την πανδημια, γεννούν

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΕ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ!

Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/3 12 το μεσημέρι πλατεία ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδήλωσαν το προηγούμενο διάστημα στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων της χώρας, εναντία σε μια πολιτική που κατεδαφίζει δικαιώματα, απειλεί ζωές, και τρομοκρατεί τον κόσμο με την αστυνομοκρατία και την καταστολή.

Διαδήλωσαν και εξακολουθούν να διαδηλώνουν, ενάντια στο έκτρωμα Κεραμέως για την Παιδεία για την πανεπιστημιακή αστυνομία και για σκληρούς ταξικούς φραγμούς.

Διαδήλωσαν για να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας και για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα.

Διαδήλωσαν στους δρόμους της Νέας Σμύρνης ενάντια στον άγριο ξυλοδαρμό ενός νέου ανθρώπου και την τρομοκράτηση που ασκούν οι αστυνομικές δυνάμεις καθημερινά σε λαό και νεολαία.

Την ίδια στιγμή, ένα χρόνο πλέον μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, τα θύματα της οδεύουν στις 7.000, το σύστημα περίθαλψης παραμένει άθλιο κι ο λαός μας βρίσκεται κυριολεκτικά ανοχύρωτος… Αλλά τα lockdown και οι απαγορεύσεις έχουν γίνει περίπου μόνιμο καθεστώς. Οι έλεγχοι για επιβολή προστίμων είναι περισσότεροι απ’ τα τεστ για κορωνοϊό. Τώρα ξαναδιαλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, αφού δεν υπάρχουν άλλες κλίνες ΜΕΘ. Πλάι σ΄ αυτά, η εργασιακή ανασφάλεια, η ανεργία, οι «αναστολές εργασίας», η καταπάτηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, οι εργασιακοί χώροι – γαλέρες, οι νέοι αντεργατικοί νόμοι, το νέο χτύπημα στο δικαίωμα στην ασφάλιση που ετοιμάζεται. Όλα αυτά κάνουν τη ζωή του λαού δυσβάστακτη αλλά δημιουργούν και όρους κοινωνικών εκρήξεων. Η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό, γιαυτό εντείνει την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, τις απαγορεύσεις και την καταστολή.

- Γι' αυτό ψήφισε και προσπαθεί να εφαρμόσει το νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, την ποινικοποίηση της συμμετοχής σ΄ αυτές. Αλλά και την ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης την οποία επιδιώκει, το χτύπημα των απεργιών, τον παραπέρα έλεγχο των σωματείων.

- Και για να χτυπήσει κάθε επιδίωξη αντίστασης απ΄ τη μεριά της νεολαίας ψήφισε το έκτρωμα Κεραμέως φέροντας την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά και απαγορεύοντας τις συνελεύσεις και την πολιτική και συνδικαλιστική δράση σ΄ αυτά.

Τα σοβαρά αυτά μέτωπα της επίθεσης μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν ΑΙΧΜΕΣ της πάλης του λαού και της νεολαίας!

Οι αγώνες που θα ξεσπάσουν πρέπει να πολιτικοποιηθούν παραπέρα, να συνολικοποιηθούν και να μαζικοποιηθούν. Μέσα στην κίνηση και την πάλη, με την κατεύθυνση της αντίστασης και της διεκδίκησης να δίνουν τον τόνο. Χωρίς να επιτρέπεται να αξιοποιηθούν απ’ το ΣΥΡΙΖΑ και τη συστημική του «αντιπολίτευση». Χωρίς την καλλιέργεια νέων αυταπατών, που θα σπείρουν νέες απογοητεύσεις. Χωρίς να σέρνονται πίσω από επιλογές του χώρου της αναρχίας / αυτονομίας που αξιοποιούνται από το κράτος και τους μηχανισμούς του.

- Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης και της καταστολής. Πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα. Κανείς νεκρός της πείνας απεργός! Να σταματήσουν οι διώξεις και να ακυρωθούν τα πρόστιμα. Κάτω ο νόμος που ποινικοποιεί τις διαδηλώσεις!

- Ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοίδη. Δικαίωμα όλων των παιδιών του λαού στις σπουδές, ενάντια στην ένταση των ταξικών φραγμών.

- Να μην περάσει η νέα αντεργατική και αντιασφαλιστική επιδρομή. Κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο. Όχι στην πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας.

- Πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό. Προσλήψεις, άνοιγμα νοσοκομείων και ΜΕΘ, μαζικοί εμβολιασμοί άμεσα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! – ΝΑ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/3,  12 το μεσημέρι πλατεία ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Συνέχεια...

Πέθανε ο Γιαννιώτης λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης

Μαρτίου 11, 2021 0
Πέθανε ο Γιαννιώτης λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Γιαννιώτης σπουδαίος λαϊκός συνθέτης και στιχουργός, Τάκης Μουσαφίρης,

«Πατέρας» μεγάλων επιτυχιών όπως «Κάνε κάτι να χάσω το τρένο»«Ο ταξιτζής», «Εγώ ο ξένος», «Ενα λεπτό περιπτερά», ο Τάκης Μουσαφίρης συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές, ανάμεσά τους ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Γεννήθηκε στα Γιάννενα (η καταγωγή΄της οικογένειας από τους Καλαρρύτες) και σε μικρή ηλικία μετοίκησε στην Αθήνα όπου και έκανε τις πρώτες του μουσικές δουλειές.

Αρχικά δούλευε σε μικρά μαγαζιά τύπου μπουάτ και τραγουδούσε μαζί με την κιθάρα του. Στη συνέχεια έδειξε και το δημιουργικό του ταλέντο γράφοντας ευπώλητα τραγούδια.

Συνεργάστηκε με τραγουδιστές όπως οι Στράτος Διονυσίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Ρίτα Σακελαρίου, Μιχάλης Μενιδιάτης, Γιώργος Μαργαρίτης, Κατερίνα Στανίση, Δούκισσα, Τόλης Βοσκόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου κ.α.Σε ανακοίνωση της οικογένειας επισημαίνονται τα εξής: 
«Αναφορικά με την ανακοίνωση της είδησης του θανάτου του πολυαγαπημένου συνθέτη και στιχουργού, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Τάκης Μουσαφίρης είχε αναρρώσει ήδη εδώ και μία εβδομάδα από τον κορονοΐο, αλλά, δυστυχώς, νικήθηκε από την αρρώστια, που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο εξάμηνο».


ΚΚΕ: "Η δημιουργία του Τάκη Μουσαφίρη θα συνεχίσει να ζει, όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που ερωτεύονται, αγαπούν, νιώθουν και υποφέρουν"

«Ο Tάκης Μουσαφίρης ήταν ένας από τους κορυφαίους της λαϊκής μας μουσικής. Στα τραγούδια του έκφρασε με απαράμιλλη αυθεντικότητα, συγκίνηση και συναίσθημα, τους καημούς και τις αγωνίες των λαϊκών ανθρώπων, κερδίζοντας ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Η δημιουργία του θα μείνει χαραγμένη όχι μόνο στη συνείδηση των δικών του γενιών, αλλά και των επόμενων, “δεν έχει πει αντίο ακόμα… ακόμα ζει” και θα συνεχίσει να ζει, όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που ερωτεύονται, αγαπούν, νιώθουν και υποφέρουν» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο του Τάκη Μουσαφίρη.
Το ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά του λύπη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Συνέχεια...

Μάριος Κάτσης: "O ΟΛΗΓ να ανακαλέσει την απόφαση για μεταφορά αδρανών υλικών από το Λιμάνι"

Μαρτίου 11, 2021 0
Μάριος Κάτσης: "O ΟΛΗΓ να ανακαλέσει την απόφαση για μεταφορά αδρανών υλικών από το Λιμάνι"

Η απόφαση του ΟΛΗΓ να επιτρέψει τη φόρτωση αδρανών υλικών σε πλοία, σε θέση εντός του λιμανιού της Ηγουμενίτσας είναι σε λάθος κατεύθυνση και πρέπει να ανακληθεί.

Έρχεται σε αντίθεση με τους κατοίκους της Ηγουμενίτσας από την αύξηση της κίνησης που θα προκληθεί, με τους κατοίκους του Λαδοχωρίου που ήδη επιβαρύνονται από τα καυσαέρια των πλοίων και δεν μπορούν να επιβαρυνθούν με επιπλέον σκόνη και θόρυβο ενώ κάθετα αντίθετη είναι και η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων και Επιχειρήσεων Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού Ηπείρου σε επιστολή της.

Είναι να αναρωτιέται κανείς, τι συμφέροντα εξυπηρετεί η διοίκηση του ΟΛΗΓ για να επιμένει σε μια απόφαση που όχι μόνο βάζει την τοπική κοινωνία, αλλά διχάζει και το ίδιο του το Διοικητικό Συμβούλιο. Ας ασχοληθούν με τις διαδικασίες απόδοσης της χερσαίας ζώνης, τώρα που τα μνημόνια συνεργασίας με το Δήμο Ηγουμενίτσας πήγαν περίπατο -όπως αναμέναμε- και ας αφήσουν τις διχαστικές αποφάσεις.

Υ.Γ. Ας αναλογιστούμε όλοι πως το καλό της υπόθεσης είναι πως ακόμα και η διορισμένη διοικήση ενός επιτελικού κράτους που συμπεριφέρεται ετσιθελικά, υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσει υπό την πίεση του πολιτικού κόστους. Όταν ξεπουλήσουν το λιμάνι όμως, ο ιδιώτης δεν θα ρωτά κανέναν για οποιαδήποτε απόφαση…

Συνέχεια...

2.570 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα με 51 θανάτους και 506 διασωληνωμένους

Μαρτίου 11, 2021 0
2.570 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα με 51 θανάτους και 506 διασωληνωμένους

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.570, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 214.661 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 65 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.843 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.937 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 506 (67.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.457 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 501 (ημερήσια μεταβολή +13.09%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 408 ασθενείς. 
Hλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).
Συνέχεια...

11 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 38 σε όλη την Ήπειρο

Μαρτίου 11, 2021 0
11 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 38 σε όλη την Ήπειρο

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο, ανά Περιφερειακή Ενότητα

Π.Ε. Άρτας 0
Π.Ε. Θεσπρωτίας 11
Π.Ε. Ιωαννίνων 24
Π.Ε. Πρέβεζας 3
Συνέχεια...

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας σε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του ΣΕΒΕ

Μαρτίου 11, 2021 0
Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας σε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του ΣΕΒΕ

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι εχθές Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 και ώρα 17:00 συμμετείχε στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης τα οποία υλοποιεί ο ΣΕΒΕ και τα οποία απευθύνονται σε απασχολούμενους στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας.

Παράλληλα στη διαδικτυακή εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι εξαγωγικές επιδόσεις της Περιφέρειας Ηπείρου με βάση τη μελέτη του ΙΕΕΣ του ΣΕΒΕ με θέμα «Χαρτογράφηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Ελλάδας ανά Περιφέρεια». Η μελέτη αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιφέρειας σε κλαδικό επίπεδο και χαρτογραφεί τις χώρες με τις οποίες η περιφέρεια πραγματοποιεί εμπορευματικές συναλλαγές, αποτελώντας ένα απαραίτητο εργαλείο για τη χάραξη στρατηγικής εξωστρέφειας σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου κ Α. Πάσχος, αναφέρθηκε στην κρίση της πανδημίας που τη χαρακτήρισε ως συγκυριακό φαινόμενο που δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει, αλλά με τις νέες τάσεις (καταναλωτικές κι εργασίες) που αυτή ανέδειξε και καθιέρωσε, τονίζοντας ότι θα πρέπει να μας κινητοποιήσει όλους μας άμεσα για την κατάλληλη προετοιμασία μας. ακολούθως παρουσίασε συνοπτικά τις προτάσεις του Επιμελητηρίου σχετικά με την ανάπτυξη της Εξωστρέφειάς μας διακρίνοντας αυτές σε τρείς άξονες:

Α) Στο ρόλο της Πολιτείας, που πρέπει να διευκολύνει τις επιχειρήσεις στις διαδικασίες εξαγωγών μέσα από Νομοθετικές Πρωτοβουλίες, Κανονισμούς, μεγάλα έργα υποδομής, προγράμματα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ και μείωση της γραφειοκρατίας

Β) Στον υποστηρικτικό ρόλο των Φορέων στη στήριξη της εξωστρεφούς δραστηριότητας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των διαδικασιών εξαγωγών, κινητοποιώντας τους ενδιαφερόμενους για αξιοποίηση των διαθέσιμων εργαλείων όπως τα εξαιρετικά Γραφεία ΟΕΥ της χώρας μας στο εξωτερικό και τις δράσεις του Εnterprise Greece. Επιπλέον να μπορούν να παρέχουν Νομική προστασία, να συμμετέχουν σε διακρατικά προγράμματα, κυρίως τα Επιμελητήρια, με συγκεκριμένες στοχεύσεις, να καταστήσουν λειτουργικές και ουσιαστικές τις μεμονωμένες προσπάθειες ηλεκτρονικών σελίδων προώθησης των τοπικών προϊόντων σε χονδρέμπορους, ομίλους σούπερ-μάρκετ, και δίκτυα διανομής σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενδεχομένως συνδράμοντας σε μία πανελλαδική Πλατφόρμα online, με τη μορφή Marketplace. Και φυσικά μέσω της διαρκούς εκπαίδευσης των επιχειρηματιών για τις δυνατότητες του παγκόσμιου εμπορίου, ώστε εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και βγαίνουμε δυναμικά προς τα έξω με την κατάλληλη οργάνωση αλλά και ως ομάδες επιχειρηματιών.

Γ) Στο ρόλο των ίδιων των επιχειρηματιών, καθώς αυτοί θα πρέπει να κάνουν τις συμφωνίες και τις συναλλαγές και είναι αυτοί εξάλλου που αναλαμβάνουν και το επιχειρηματικό ρίσκο. Θα πρέπει οι εξαγωγές να είναι μέρος της Στρατηγικής τους και όχι κάτι περιστασιακό. Να το δουν μακροπρόθεσμα και να προετοιμάσουν τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους με αυτό το σκοπό. Σημαντικότερη προετοιμασία χαρακτήρισε την Εκπαίδευση, που ειδικά σήμερα έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ καθώς πλέον δεν αρκεί μόνο η εμπειρία.

Χρειάζεται η Συνεργασία όλων μας. Να δουλέψουμε μαζί. Έχουμε τα ποιοτικά προϊόντα, Έχουμε τις επιχειρήσεις, Όρεξη υπάρχει, Διάθεση υπάρχει, Ιδέες υπάρχουν, Μπορούμε να πετύχουμε!

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σήμερα σε περιοχές της Θεσπρωτίας

Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ θεσπρωτίας

Μαρτίου 11, 2021 0
Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ θεσπρωτίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 από 9.00 πμ έως 13.30 μμ
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας καλεί όλους τους συναδέλφους (Ηγουμενίτσα, Φιλιάτες και Σούλι) που είναι αιμοδότες, όλους όσους χρειάστηκαν το προηγούμενο διάστημα αίμα για κάποιον δικό τους άνθρωπο, αλλά και όλους όσους έχουν συνειδητοποιήσει την ανάγκη ενίσχυσης αυτής της εθελοντικής πράξης, να βοηθήσουν και να συμμετέχουν στην οργάνωση της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ που θα γίνει την

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 από 9.00 πμ έως 13.30 μμ

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες σε αίμα είναι πολλές. Ας εξαντλήσουμε όλοι όσοι μπορούμε τις δυνατότητες, που υπάρχουν.

Υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι αιμοδότες:
Μπορούν με την Κάρτα Αιμοδοσίας τους, να προσέρχονται για δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις, πρωινές ώρες, στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Δικαιούνται άδεια την ημέρα της αιμοδοσίας καθώς και άλλες 2 ημέρες.

Καλούμε τους Διευθυντές των Υπηρεσιών όχι μόνο να διευκολύνουν τη συμμετοχή των συναδέλφων, αλλά και να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την οργάνωση της αιμοδοσίας.

Καλούμε τις Γραμματείες των Διευθύνσεων να τοιχοκολλήσουν την ανακοίνωση αυτή σε ευδιάκριτα σημεία των υπηρεσιών.-

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                    ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
Συνέχεια...

Σκέψεις για το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεσπρωτίας - Του Ανδρέα Νταή

Μαρτίου 11, 2021 0
Σκέψεις για το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεσπρωτίας - Του Ανδρέα Νταή

Αναγκαιότητα για δημόσιο απολογισμό των πολιτικών και των κομμάτων

Αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι διαδικασίες εκλογής νέων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε όλη την Ελλάδα. Η πανδημία και η καταστροφική αντιμετώπισή της από την κυβέρνηση στον τομέα της υγείας αλλά και της οικονομίας σε συνδυασμό με άλλα μέτρα κατάργησης κοινωνικών δικαιωμάτων, δημιουργεί νέα δεδομένα εις βάρος των μικρομεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας και κυρίως των πιο αδύνατων. Εκ των πραγμάτων και η επικοινωνία των κομμάτων –εν προκειμένω του ΣΥΡΙΖΑ- με την κοινωνία αλλά και στο εσωτερικό του κόμματος γίνεται κυρίως μέσω τηλεδιασκέψεων με όλους τους περιορισμούς στη συμμετοχή και στο διάλογο που συνεπάγεται.

Η δια ζώσης ανοιχτή συζήτηση, ανοιχτές συνελεύσεις και αντιπαράθεση, η σύνθεση απόψεων, που λόγω πανδημίας δεν μπορεί να γίνει αυτή την περίοδο, διαχέεται πάντα στην κοινωνία, εμπλουτίζεται, συμπληρώνεται και παράγει ουσιαστικά πολιτικά αποτελέσματα. Προφανώς οι εσωκομματικές διαδικασίες -απαραίτητες μεν γιατί είναι κανόνες συνύπαρξης κοινά αποδεκτοί- δεν αφορούν την κοινωνία και δεν είναι απαραίτητο να δημοσιοποιούνται.

Τα ζητήματα όμως που αφορούν την κοινωνία, εργασιακά δικαιώματα, αλληλεγγύη κ.λπ. και αυτά που αφορούν στην ανάπτυξη και το μέλλον του τόπου πρέπει να τίθενται στη δοκιμασία του δημόσιου διαλόγου και να μην περιορίζονται σε κομματικά στεγανά.

Ο δημόσιος διάλογος και η δημόσια προβολή απόψεων που συμβάλλουν στην προώθηση των γενικών αρχών της αριστεράς αλλά και σε ειδικότερα θέματα που αφορούν στο μέλλον του τόπου είναι αναγκαίος. Η σιωπή και ακόμα χειρότερα η άκριτη και άβουλη αποδοχή θέσεων και απόψεων από επιτελεία μηχανισμών παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
Ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός τον οποίο πολλοί παλαιότεροι έχουμε υπηρετήσει, αποτελεί μακρινό παρελθόν και κανείς δεν τον νοσταλγεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ μέσα από τις διακηρυκτικές του αρχές αλλά και στην καθημερινότητά του έχει αποβάλλει από τις γραμμές του και τα τελευταία κατάλοιπα σταλινικής νοοτροπίας δίνοντας χώρο σε πλούσιο διάλογο ακόμα και σε σκληρές εσωκομματικές αντιπαραθέσεις. Όμως συμπεριφορές έπαρσης και αλαζονείας που κάποιες φορές -λίγες ευτυχώς- έρχονται στην επιφάνεια από στελέχη μας, δεν είναι στη φιλοσοφία της αριστεράς, αλλά της συντηρητικής ιδεολογίας και είναι καταδικαστέες.

Στη νομαρχιακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ του νομού Θεσπρωτίας εκφράστηκε πλούσιος προβληματισμός από τους συμμετέχοντες και θα ήταν πολύ πλουσιότερος αν η πανδημία επέτρεπε ευρύτατη συμμετοχή που θα ήταν ταυτόχρονα και δημόσια (όπως είναι γνωστό τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. δεν συνεδριάζουν με κλειστές πόρτες) και θα είχαμε αποφύγει επιστολές –απαντήσεις μέσω του τύπου.

Απλά θα ήταν όλα δημόσια και βέβαια πολύ προσεκτικές και υπεύθυνες από τον καθένα μας οι τοποθετήσεις και οι κριτικές γιατί όλοι γνωριζόμαστε στο νομό μας.

Προσωπικά έχω διατελέσει κατά το παρελθόν συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ περίπου μια 20ετία. Ήμουν 6 φορές υποψήφιος βουλευτής ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ. Έχω υπηρετήσει τον τόπο με όλες μου τις δυνάμεις από διάφορες θέσεις ως εκλεγμένος για πάνω από 20 χρόνια αυτοδιοικητικός στην Ηγουμενίτσα αλλά και με την ιδιότητά μου ως πρόεδρος της ΟΛΗΓ Α.Ε. Θέλω λοιπόν να γνωστοποιήσω ότι με πρωτοβουλίες της διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε. και σε στενή συνεργασία με τους εκάστοτε υπουργούς, Δρίτσα, Κουρουμπλή, Κουβέλη, Σαντορινιό και τον γ.γ. Χρ. Λαμπρίδη δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν τα παρακάτω έργα:

- Ολοκλήρωση των έργων και λειτουργία του σταθμού Τ2 έγκαιρα για να μην αναγκασθεί η χώρα να επιστρέψει στην Ε.Ε. την χρηματοδότηση της Β’ φάσης του λιμένα ύψους 25 εκ. ευρώ (σημειώνω ότι είχε ήδη απενταχθεί το κτήριο του σταθμού Τ3).

- Ένταξη της Γ1 φάσης του λιμένα Ηγ/τσας στα ευρωπαϊκά προγράμματα ύψους 49 εκ. ευρώ (έργο που ήταν σε διαδικασία απένταξης το 2015 λόγω διάφορων προβλημάτων).

- Ένταξη στο πρόγραμμα ADRI-UP του Επιχειρηματικού Πάρκου (Γκρίκα) με το ποσόν των 12 εκ. ευρώ και άλλα 11 εκατομ. για τους Ιταλούς εταίρους.

- Ένταξη στο πρόγραμμα Intereg Ελλάδας –Ιταλίας ύψους 1,1 εκ. ευρώ.

- Ολοκλήρωση μελετών, γραφειοκρατικών διαδικασιών και εγκρίσεων από φορείς της ΜΑΡΙΝΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ.

- Άνοιγμα του παραλιακού μετώπου και αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης με τη δημιουργία πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων στην Ηγουμενίτσα.

- Δημιουργία και υλοποίηση του κόμβου μπροστά από το κτήριο της περιφέρειας που άλλαξε την εικόνα στην είσοδο της πόλης.

- Εξίσου σημαντική η συνεισφορά ποσού 8 εκ. ευρώ της ΟΛΗΓ στην αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, καθώς και η δημιουργία και διατήρηση σημαντικού αποθεματικού.

Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, πάντα σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, το επιμελητήριο, τα υπουργεία και τις λοιπές δημόσιες υπηρεσίες, ανεξάρτητα από τυχόν διαφωνίες παραγόντων από όλους τους χώρους.

Τα παραπάνω αναφέρονται γιατί θεωρώ ότι όποιοι καλούνται να υπηρετήσουν θεσμούς έχουν υποχρέωση να κάνουν δημόσιο απολογισμό για τη δράση τους και ειδικότερα αν και πως προέβαλαν τα προβλήματα του τόπου, πως τα χειρίστηκαν, με ποιο προσωπικό τα προώθησαν και τελικά τι αποτελέσματα έφεραν.

Από το δημόσιο απολογισμό δεν εξαιρούνται τα κόμματα –κατά τη γνώμη μου είναι υποχρέωσή τους- και πολύ περισσότερο οι κοινοβουλευτικοί τους εκπρόσωποι οι οποίοι συνήθως περιορίζονται σε δελτία τύπου. Χωρίς να θέλω να ακυρώσω την όποια προσπάθειά τους και το όποιο έργο τους η δημόσια, ζωντανή διαβούλευση βοηθά να έρχονται στην επικαιρότητα και άλλα προβλήματα, νέοι στόχοι αλλά και να κρίνονται οι παραλείψεις και ο τρόπος επίλυσης τους, αποφεύγοντας συμπεριφορές παραγοντισμού, οικογενειοκρατίας, πελατειακές τακτικές που είναι οι γνωστές παλαιοκομματικές μέθοδοι.

Επειδή πιστεύω ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, κάτω από το βάρος της δικής της αποτυχημένης πολιτικής σε όλους τομείς και αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που θεωρεί ότι έχει αυτή την περίοδο (αυτά των δημοσκοπήσεων και της κυριαρχίας στα ΜΜΕ σε συνδυασμό με τα ανοίγματα στην ακροδεξιά), θα αναγκασθεί να προσφύγει σύντομα σε πρόωρες εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ από τώρα πρέπει να ετοιμάσει το δικό του οπλοστάσιο και να αρχίσει να ξεδιπλώνει το δικό του όραμα, τη δική του πολιτική τόσο για τα γενικότερα πολιτικά ζητήματα, που εκφράζονται από τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, όσο και για αυτά που αφορούν στο νομό μας, που είναι πολλά, ώστε να είναι η έκβαση στις εκλογές, όποτε γίνουν, νικηφόρα και στον τόπο μας.

Για να αφήσουμε πίσω μας -με τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα βέβαια- τα τραγικά αποτελέσματα των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών, σε ένα σύντομο σημείωμα διατύπωσα τα πρώτα αναγκαία βήματα που από τώρα πρέπει να αρχίσουν να υλοποιούνται:

- Άνοιγμα με θάρρος στους συμπολίτες μας σε ισότιμη βάση χωρίς προαπαιτούμενα και δημόσιος διάλογος για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία.

- Επεξεργασία προγράμματος ανάπτυξης και παρεμβάσεων για το νομό Θεσπρωτίας και προβολή του.

- Δήλωση υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές, από τώρα ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος προετοιμασίας και να μην επανέλθουν φαινόμενα «αναγκαστικής» υποψηφιότητας, που τιμά βέβαια τους υποψήφιους, αλλά δεν αποδίδει.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορεί να είναι άλλος από το να αναδειχθεί πρώτο κόμμα στο νομό, όπως και στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015.

Με αυτές τις σκέψεις αλλά και αισιοδοξία θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στη νεοεκλεγείσα Νομαρχιακή Επιτροπή και στους υποψήφιους που συμμετείχαν στη διαδικασία γιατί με τη συμμετοχή τους προσέδωσαν δυναμισμό στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην κοινωνία.

Ανδρέας Νταής
Ηγουμενίτσα, 8/3/2021
Συνέχεια...

Θεσπρωτία: 20 πρόστιμα χθες για μετακινήσεις και μάσκες

Μαρτίου 11, 2021 0
Θεσπρωτία: 20 πρόστιμα χθες για μετακινήσεις και μάσκες

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (10-03-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (102) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

78 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 22 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 18 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 27 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 11 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

17 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ, ως εξής:
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 10 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

7 παραβάσεις σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων, ως ακολούθως:
· στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, πρόστιμο 300 ευρώ σε κατάστημα (κομμωτήριο) για μη ανάρτηση εγγράφου μέγιστου αριθμού καταναλωτών εντός του καταστήματος.

· στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, πρόστιμο 3.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφε-μπαρ) για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος, καθώς και από (300) ευρώ πρόστιμο σε (5) πελάτες του καταστήματος για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.


Συνέχεια...

Επιστολή απόδημων του Δήμου Σουλίου σε Καραγιάννη για τις μονάδες παραγωγής ενέργειας με βιομάζα

Μαρτίου 11, 2021 0
Επιστολή απόδημων του Δήμου Σουλίου σε Καραγιάννη για τις μονάδες παραγωγής ενέργειας με βιομάζα

ΠΡΟΣ:
Δήμαρχο Δήμου Σουλίου
Κ. Καραγιάννη Ιωάννη

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,
Ως απόδημοι θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας και τη δυσαρέσκειά μας σχετικά με τη δημιουργία των δύο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιομάζας στα χωριά μας, στη Χόϊκα και στο Προδρόμι.

Καμιά χιλιομετρική απόσταση δεν θα σταθεί εμπόδιο για να εκφράσουμε την αγωνία μας και να στηρίξουμε με οποιονδήποτε έμπρακτο τρόπο μπορούμε τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει οι συμπατριώτες μας για την αναστολή δημιουργίας αυτής της επένδυσης.

Εμείς λοιπόν, που ζούμε στην ξενιτιά και σε άλλες περιοχες της Ελλάδος και λατρεύουμε τα χωριά μας, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους αιρετούς και τοπικούς φορείς προκειμένου να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά και να σταθούν αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να αποφευχθεί η ολοκλήρωση αυτού του έργου.

Το ξέρουμε πως δεν ευθύνεστε εσείς για αυτά τα κατορθώματα αλλά τη συγκεκριμένη στιγμή, διοικείτε τον τόπο μας και κατέχετε αυτές τις εξέχουσες θέσεις έπειτα από επιλογή και ένδειξη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο σας, όχι μόνο από τους κατοίκους του Δήμου Σουλίου αλλά και από εμάς τους ομογενείς.

Να σας θυμίσουμε ότι το κύριο έργο σας είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε όλα τα πλάτη και μήκη του Δήμου μας για τα θέματα που μας αφορούν και όχι η απόκρυψη και προώθηση σχεδίων και συμφερόντων κάποιων καλοθελητών επενδυτών που αποβλέπουν μόνο στο ατομικό καλό.

Η στήριξη μας προς το πρόσωπο σας ήταν η ψήφος μας και θεωρούμε ότι ως άρχων αυτού του τόπου πρέπει να το εκμεταλλευτείτε, παίρνοντας ορθές και δίκαιες αποφάσεις για εμάς τους ίδιους, τα παιδιά μας και τα όμορφα χωριά μας. Σας δώσαμε το δικαίωμα να αποφασίζετε ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΑΣ!!!

Ας μην ξεχνάμε, κύριε Δήμαρχε ότι όλοι μαζί μεγαλώσαμε, στον ίδιο τόπο κι ας είμαστε μακριά. Με εμάς θα κουβεντιάζετε πίνοντας το καφεδάκι σας τα καλοκαίρι, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα. Εμάς θα κοιτάζετε στα μάτια και όχι τον κάθε επενδυτή που βάζει πάνω απ’ όλα τα ατομικά του συμφέροντα αδιαφορώντας για το κοινό καλό. Έχει γίνει πλέον ευρέως γνωστό ότι έχουν κατατεθεί πάνω από δέκα αιτήσεις για μονάδες καύσης βιομάζας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.

Η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου δεν αποτελεί ούτε ανάπτυξη ούτε πρόοδο, αντιθέτως υποβαθμίζει σε μέγιστο βαθμό τη φυσική ομορφιά και την αγνότητα του τόπου μας αλλά και την ποιότητα ζωής των ατόμων που ζουν σε αυτόν.

Σας καλούμε λοιπόν να δώσετε άμεση και αποτελεσματική λύση σε αυτό το φλέγον ζήτημα ώστε να μην υπάρξουν ανυπολόγιστες και καταστροφικές συνέπειες τόσο στο φυσικό περιβάλλον όσο στην υγεία των ατόμων. Είναι ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους!!!

Ας βάλει ο καθένας μας το λιθαράκι του για να προστατέψουμε τον τόπο μας. Σταθείτε δίπλα μας και όχι απέναντι μας!!!

Με εκτίμηση μια μικρή ομάδα συμπολιτών σας από τους πραγματικά πολύ περισσότερους που υπάρχουμε και είμαστε πάντα στο πλευρό σας!!!

Κασκαρης Παναγιώτης, Αθανασίου Γιώργος, Αθανασίου Ορέστης, Αθανασίου Ιωάννα, Αθανασίου Φοιβος, Μυλωνά Κατερίνα, Δήμου Γιώργος, Σπύρου Κατερίνα, Ιωάννου Ευάγγελος-Μελινα, Σαράκης Γιάννης, Φιλιππου Γλυκερια, Κ. Φιλιππου Πέτρος, Φιλιππου Στεφάνια, Φιλιππου Γεώργιος, Φιλιππου Γλυκερια, Γ. Φιλιππου Πέτρος, Χ. Φιλιππου Ευάγγελος, Μπινουση Θεοδωρα, Μπινουση Αφροδίτη, Σπύρου Βασιλης, Σπύρου Μαργαρίτα, Σπύρου Μιχάηλ, Σπύρου Χρήστος, Σπύρου Δημήτρης, Σπύρου Στέλλα, Βαρβερης Κώστας, Βαρβερης Βασιλης, Βαρβερη Μαρία, Βαρβερη Ελένη, Κύργιος Βασιλης, Κύργιος Σπύρος, Κύργιου Ελένη, Πετσιου Κατερίνα, Πετσιου Θαλεια, Πετσιου Χριστίνα, Πετσιου Φωτεινη, Μπολωσης Γιώργος, Μπολωση Ντανιελα, Μπίκας Αναστάσιος, Ν. Γεωργιου Δημήτρης, Γεωργιου Φωτιος, Πετσιου Ελλη, Σιωζιου Αγαθή, Σιωζιος Παναγιώτης, Σιωζιος Βασιλης, Σιωζιος Γιώργος, Τσάκος Γιώργος, Αθανασίου Βίκη, Αθανασίου Φανης, Ζαμπουνιδης Πέτρος, Ζαμπουνιδη Νίκη, Σιωζιος Σπύρος, Φιλης Δημήτρης, Μινη Βάσω, Κρυστάλλης Βασιλης, Πετσιου Ειρήνη, Πετσιου Αλίκη, Πετσιος Κώστας, Πετσιου Μαρινα, Πετσιος Αιμιλίος, Πετσιου Κωνσταντίνα, Βαρβερης Παναγιώτης, Πετσιος Χρήστος, Ν. Πετσιου Ξανθη, Φιλιππου Δροσούλα, Αντώνιου Γιάννης, Μουκα Βερόνικα, Μουκας Κώστας, Μουκα Τούλα, Μουκας Λάμπρος, Λιόλιος Γιάννης, Γεωργιου Γιώργος, Σιωζιος Χάρης, Σιωζιου Βάσω, Πετσιος Βαγγέλης, Πετσιος Κοσμας, Πετσιος Αλέξης, Τζιουνας Τάσος, Μινης Τάκης, Μινη Δώρα, Μινης Γιάννης, Αναστασίου Ντινα, Αναστασίου Φώτης, Νατσης Αθανάσιος, Παναγιωτου Στεργιος, Σιωζιος Μπαμπης, Σιωζιος Ρομπιν, Σιωζιου Ανκε, Σιωζιου Μαρία, ΓεωργιουΒάσω, Τσαρκοβιστας Νίκος, Αθανασίου Κώστας, Αθανασίου Παύλος, Αθανασίου Θανάσης, Πετσιος Γρηγόρης, Πετσιος Φώτης, Μουκας Κώστας, Νικολαου Τέτα, Ταχια Κατερίνα, Νικολαου Βαγγέλης, Φιλης Θωμάς, Φίλη Λανπρινη, Φιλης Νίκος, Γεωργιου Σταύρος, Γεωργιου Χρήστος, Γεωργιου Γιάννης, Γεωργιου Φανης, Αντώνιου Νεκτάριος, Αντώνιου Πέτρος, Νικολαου Ματινα, Ανδρεου Μιχάλης, Χρήστου Σπύρου, Πετσιου Μιχαελα, Φιλιππου Παύλος, Φιλιππου Θανάσης, Φιλιππου Αθήνα, Φιλιππου Τούλα, Βασίλειου Τέτα, Βασίλειου Νίκος, Πετσιος Βασιλης, Πετσιου Ρούλα, Πετσιου Μαρία, Πετσιου Έλενα, Τσιλη Βαγια, Φιλιππου Δήμος, Πετσιος Ευθυμιος, Πετσιου Νικολέττα, Ζηλης Σπύρος, Αναστασοπουλος Παναγιώτης, Σιωζιου Γιολάντα, Πατσιουρας Πέτρος, Μουκας Θεοφανης, Μουκας Γιώργος, Μηλιώνη Έλενα, Σωτηρίου Παναγιώτης, Σωτηρίου Χρήστος, Σωτηρίου Λαμπρινη, Σωτηρίου Χρυσούλα, Κασκαρη Αναστασια, Αντώνιου Σταματια, Κασκαρης Αναστάσιος, Πρινγγα Παρασκευή, Αντώνιου Πέτρος, Κασκαρης Ευάγγελος, Κασκαρη Αγγελική, Σιωζιος Τάκης, Σιωζιου Κορινα, Σιωζιου Αλέκα, Σιωζιος Σάκης, Βασίλειου Νονη, Βασίλειου Δήμος, Βασίλειου Αηδονης, Πετσιος Πέτρος, Μινης Ιωσηφ, Μινης Μιχάηλ, Αναστασοπούλου Στέλλα, Πετσιου Χριστίνα, Πετσιου Νικολέττα, Πετσιου Σοφια, Πετσιος Δημήτρης, Πετσιου Γιωργια, Δημητριου Φωτιος, Μάρκου Γιάννης, Πετσιος Κώστας, Αντωνιου Αλέκος, Μουκας Γιάννης, Τσακιρη Λενα, Μουκα Παναγιωτα, Λιαντη Ειρήνη, Χρήστου Ελένα, Δριμτζια Θεοδώρα.
Συνέχεια...

Ψηφιακές Δράσεις του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Μαρτίου 11, 2021 0
Ψηφιακές Δράσεις του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 και ώρα 14:00 έως και 15:30 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για το έργο «Ψηφιακές Δράσεις του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του νομού Θεσπρωτίας», που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το έργο αποτελεί επιστέγασμα των πολυετών προσπαθειών του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για τη δημιουργία σύγχρονων ηλεκτρονικών υποδομών, που θα μπορούν να προσφέρουν επέκταση των ηλεκτρονικών του υπηρεσιών προς τα μέλη του με την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του αλλά και του τρόπου επικοινωνίας των μελών επιχειρήσεων.

Περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός δικτύου υπηρεσιών υποστήριξης, πληροφόρησης και προβολής των επιχειρήσεων, θα παρέχει το μηχανισμό διαχείρισης ώστε τα μέλη του Επιμελητηρίου να έχουν τη δυνατότητα απομακρυσμένων υπηρεσιών, με άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία με την υπάρχουσα εφαρμογή Μητρώου και Παρακολούθησης Υποχρεώσεων Μελών Επιμελητηρίου και με το υποσύστημα ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης των συναλλαγών των επιχειρήσεων με το Επιμελητήριο καθώς και ψηφιακή διαχείριση εγγράφων με διασύνδεση με τα μητρώα του.

Θα παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες υποστήριξης της απασχόλησης, και θα προβάλλει τις επιχειρήσεις μέσω ψηφιακών σελίδων που θα φιλοξενούνται στον κόμβο, και τις οποίες θα μπορεί να δημιουργήσει κάθε μέλος, μέσω ενός δυναμικού εργαλείου δημιουργίας site (Website Generator). Οι πρώτες 250 ιστοσελίδες μελών θα δημιουργηθούν από την ανάδοχο εταιρεία με σκοπό την προβολή του έργου και των μελών και την παρακίνηση των υπολοίπων μελών να αξιοποιήσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Το συγκεκριμένο πεδίο στοχεύει στην ενίσχυση της διαδικτυακής παρουσίας και εξωστρέφειας των μελών-επιχειρήσεων, σε όλους τους εμπορικούς τομείς, τον τουρισμό και την εξαγωγική δραστηριότητα.

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα δημιουργηθούν, και θα αρχίσουν να λειτουργούν εντός του επόμενου τριμήνου, θα χαρακτηρίζονται από την ευκολία στην χρήση και την ευρεία προσβασιμότητα για «όλους» ανεξαιρέτως τους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς, θα διατίθενται σε δύο γλώσσες (Ελληνικά – Αγγλικά) και θα υποστηρίζονται και από app εφαρμογές και χαρακτηρίζονται καινοτόμες καθώς περιλαμβάνουν την αναβάθμιση των συστημάτων σε cloud, την αναβάθμιση του portal και άλλων εφαρμογών για την κατάλληλη πλοήγηση και χρήση τους μέσω smartphones / tablets, τη δημιουργία ηλεκτρονικών εφαρμογών για την αναγκαία στην εποχή μας απομακρυσμένη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, καθώς και πρόσθετες εφαρμογές ενημέρωσης και διοικητικής τους εξυπηρέτησης.

Τα κυριότερα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίηση της πράξης είναι:
  • Η ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του νομού Θεσπρωτίας
  • Η προσφορά καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών One stop shop
  • Η διεύρυνση της εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης αιτημάτων των μελών του Επιμελητηρίου με παράλληλη διατήρηση της άμεσης απόκρισης των υπηρεσιών του
  • Η μείωση της γραφειοκρατίας
Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Συνέχεια...

Ο καιρός στην Ηγουμενίτσα σήμερα